Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Zoli-bácsi #59022 üzenetére

    No, most visszakértem egy kirándulás erejéig a szüleim G9x-ét és fotóztam vele úgymond "éles" körülmények között. :)
    Elsőre bénáztam egy keveset. Legalábbis már az elején elvérzett a kísérletem, mert ugyan átállítottam RAW formátumra, de elfelejtettem leokézni, úgyhogy maradtam jpg-ben, akaratom ellenére :( Csak későn vettem észre, hogy valami nem stimmel, noha feltűnhetett volna, hogy gyorsan mentette a képeket...
    Feltöltöttem ide a nyers jpg-ket és a PS-ben kicsit kipofozott társait is. Ki-ki eldöntheti, melyik tetszik neki jobban.
    Én most a következő tapasztalatokat nyertem: nagyjából helyesen exponált a gép, gyakorlatilag csak olyan képeket rontottam el, amikor a robogó kocsiból lehúzott ablak mellett próbáltam fotózni, akkor nem jól választottam meg a zársebességet és bemozdultak a képek.
    Ami nem tetszett: Kevésbé kontrasztos témánál az AF bizony sokszor jelezte, hogy nem tud élességet állítani. dslr-hez szokva ez kicsit meglepett. Ahogyan teljes felbontásban is csalódás kicsit a kép, amely hozza a kompaktok festményszerű elmosásait. Azt hiszem a nagyon hasonló árnyalatok esetén hajlamos elkenni a részleteket.

Új hozzászólás Aktív témák