Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Érdeklődnek milyen gépet ajánlanátok 30-40 ezer forint között otthoni használatra?
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot, de felteszem a kérdésem is. Most egy Sony HX9V-m van, ami összességében egy jó gép, ellenben, ahol legtöbbet használom, nem remekel. Ugyanis 90%-ban baráti összejövetelen, házibulin, fényképezek, amivel együtt jár a kevés (max 1 mennyezeti lámpás) fény, és vakuval fényképezve van, hogy "sokat gondolkodik".
Szeretnék egy fényképezőt, ami az említett körülmények között a lehető leggyorsabban készíti egymás után a képeket, nem baj,ha a fele rossz, ugyanis a baráti társaságomban mindenki csak nyomkodja, mint a gép, így mindig az van, hogy annyi kép lesz,hogy jó,ha a ötödét megtartom. Így beleférnek az elrontott képek is, viszont az, hogy néha 4-5 mp-eket kell várni tövig nyomott gombbal, mert nem talál fókuszt, vagy egyebeket, azt számomra nem frankó.
Persze, lehet, teljesen mellényúlok az eladással, hisz minden kompakt ilyen, aztán hiába mennék s95, p300, sx220,h90, stb irányokba, ugyanezzel sz*pnék.
A zoom, videó funkciók, egyebek nem érdekelnek, csak az előbb említett dolog.
Köszönöm előre is.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
Aske
aktív tag
(#36996) buci30
Egykét hét alatt simán el lehet sajátítani amiket írtál: érzékenység, záridő, rekesz, fehéregyensúly. Úgyértem annyira, hogy egy kompakt manuális beállítását szépen kihasználd. És akkor nem kell az automatára bízni magad. Szóval nagyobb eséllyel készülnek értékelhető képek, ami a technikai oldalt illeti.
(#37004) BiriBum
Szerintem kompakttal ilyen esti kivilágított városképet teljesen esélytelen készíteni. Mármint szépet. Esetleg panoráma módban zoomolva, hogy több részlet látszódjék.
-
Triumph
tag
-
Triumph
tag
Sztem teljesen jó videókat meg képeket csinál, persze nem egy DSLR meg FullHD kamera de az árához képest jó. Én ennyiért teljesen meg vagyok vele elégedve. Én is sokat gondolkodtam hogy ezt vegyem e vagy a 220-at de nem bántam meg hogy ezt vettem
A pana lz10-hez képest meg egyenesen ég és föld[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
válasz Triumph #37011 üzenetére
Illetve alkonyatban nem nagyon akarok fotózni. De szerintem ez egyik kompaktnak sem az erőssége.
Egyből ezt néztem ki magamnak, csak nem volt senki, aki elmondhatta volna, mit is tud valójában (szinte mindenki az SX220-at veszi ebben a kategóriában, gondolom sokat jelent, hogy arról rengeteg vélemény van, ami nem a véletlen műve, biztos baró kis masina) -
Triumph
tag
Ok, du csinálok benti videót meg napfényes fotókat
-
BiriBum
őstag
(#37004) BiriBum
Szerintem kompakttal ilyen esti kivilágított városképet teljesen esélytelen készíteni. Mármint szépet. Esetleg panoráma módban zoomolva, hogy több részlet látszódjék.
Miért ne lehetne? Jól be kell állítani a fénymérést, a fehéregyensúlyt és a záridőt. Ennyi.
-
XP NINJA
őstag
A canon SX 220 vagy a fuji s1000fd csinál jobb fényképet? értéktől függetlenül érdekelne, semmi komolyabb
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
Azt már tudom, hogy normális kompakt gépet 50e-60e forintért tudnék venni.
De nekem a méret nem elsődleges. Ebben az árkategóriában van e jó bridge kategóriás gép? Esetleg a bridge kategóriás Samsung wb100 -ról van valakinek tapasztalata?
Köszönöm! -
szg88
őstag
válasz Runner_fxr #37026 üzenetére
Ami szintén tovább rontja a képminőséget
(#37024) XP NINJA: Olvastál tesztet erről a fujiról?
(#37028) icecave: s95 vagy ha nincs akkor s100.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Bocsánat, csak fontos lenne. Tudom,hogy amire nekem kell, pont ott vérzik el a kompaktok többsége, de nyilván van olyan, ami kevésbé. A fényerősnek mondott kompaktok lehet jók lennének (pl. Nikon P300, p310, Canon S95, S100...), de lehet tévedek, ezért kérdezek itt.
-
scarabaeus
őstag
válasz Triumph #37029 üzenetére
A képfeltöltés méretez át valami 3 MP-t sem elérő méretre? Mintha másoknál is láttam volna hasonló dolgokat. A dropboxnál is csak egy link lett volna publicba (nem kell az album) rakott képekről, ugyanúgy, mint a képfeltöltés, csak ott az van ott, amit az ember feltölt (még jó).
Quoth the Raven "Nevermore."
-
ovecs
senior tag
Szaisztok!
A Sony TX-5 öt néztem ki végül a vízálló kategóriában (még a feleségemet kéne valahogy rávezetni, hogy ezt ő is így gondolja ). MP4 formátumban rögzít 720P -ben 30 FPS -el. Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyivel gazdaságtalanabb mint az avchd amit a Pana modelljei tudnak, illetve ebből hány MB az 1 perces videó. Az is érdekelne, hogy ennek a gépnek a zökkenőmentes felvétel érdekében elég a CL4-es kártya ?
Előre is kösziAquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
Runner_fxr
Ármester
Szia. Tudok neked mondani adatokat a videó felvételről. Olympus sz-14-el, 720p 30fps-el, 1 percet kb 100Mb-ban rögzítek, mp4 formátumban. Panasonic TZ30-al, 1percet AVCHD-ban, ami 1080p 50fps, kb 230MB-ban rögzítek. Szóval bőven a duplája MB-ban a FullHD AVCHD.
Szerintem csak cl10-es kártyát vegyél, már azok se olyan drágák és az tuti jó lesz bármilyen géphez. CL4 lehet kevés lesz a 720p-hez is, cl6 minimum, de én a cl10-et javaslom.Egyébként még a CL10-ben is van eltérés, mert például én vettem CL10-es sandisk kártyát, ami nem bírta az AVCHD-t. A CL10-es Samsung kártya viszont gond nélkül bírja. Szóval Samsung CL10-est ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
olyan 70 ezer körül szánnák pénzt gépre ti mit javasolnátok?!
Én ezekre gondoltam:Illetve még egy kérdés Class 4-es SD kártya elég az ilyen fényképezőkbe vagy kell gyorsabb?
[ Szerkesztve ]
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Poszatakiler
csendes tag
Sziasztok!
Kompakt gép vásárlása előtt állok, és megint a szokásos dilemma... Megnézek egy csomó gépet, és mindig van valamelyikkel valami probléma.
Amiken gondolkozom :
Canon PowerShot S100
Canon PowerShot G12
Sony HX9V
Olympus XZ-1Szerintetek innen melyik lenne a legjobb választás, illetve ebben az árkategóriában melyik gép jöhet még szóba? (Néztem a Canon G1Xet is, viszont az már kicsit húzós nekem árügyileg,)
(Sony-m volt eddig, így igazából ahhoz húzna a szívem, de nagyon sok rosszat olvastam a képminőségéről - viszont van egy csomó oldal ahol őt hozzák ki a legjobb kompaktnak... :S Mi ebből az igazság? A többi géphez képest lényegesen rosszabb a képminősége?)
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
Poszatakiler
csendes tag
válasz Poszatakiler #37039 üzenetére
-
szg88
őstag
-
tomic
addikt
Valaki erre ?
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz Runner_fxr #37038 üzenetére
Claas 10-es kártya az ok, de miért éppen Samsung? Verbatim vagy Sandisk? Pana a legjobb csak drága szerintem...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Runner_fxr
Ármester
válasz junior11 #37043 üzenetére
Én azért javasoltam a CL 10-es Samsungot, mert nekem ez vált be. Az AVCHD-t gond nélkül rögzíti, soha semmilyen akadás, vagy bármi probléma nem volt vele.
Mint fentebb írtam, próbáltam a Sandisk CL10-es kártyáját is. Meglepődve tapasztaltam, hogy amikor elindítottam egy videó felvételt, az kb 1 perc múlva leállt és kiírta a fényképezőm, hogy a kártya sebessége miatt, a felvétel nem folytatható.
Lemértem a sebességét a kártyának és 11 MB/sec írási sebességet produkált, ami ezek szerint kevésnek bizonyult egy AVCHD felvételhez. A Samsung CL 10-es kártyám sebességét is lemértem és 20 MB/sec írási sebességet mértem, ami jelentős különbség szerintem. Persze biztos vannak még más márkák is amik jók lehetnek, én ezt a 2 márkát próbáltam. Samsungot bátran merem ajánlani, de a Sandisket felejtse el szerintem mindenki, akinek nagy felbontású videó felvételhez kell. Ráadásul a Samsung még árban is elég jó.Azt javaslom, ha más márka mellett döntesz, akkor előtte mindenképpen nézzél róla sebesség tesztet és ha az írási sebessége nem éri el legalább a 18-19MB/sec-et, akkor nézzél mást.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nemtud valaki másik topikot esetleg,ahová beírhatom a kérdésem? Csak azért kérdezem, mert nem az van,hogy beírom, és nincs hozzászólás, hanem az,hogy beírom, többször is, de egyszerűen mindenki átugorja. Nem probléma ez, félreértés ne essék, csak záros határidőn belül döntenem kellene az utódról, és nem tudok, ezért kérem olyanok véleményét, akik nálam sokkal, de sokkal járatosabbak a témában.
Hát senki nem tud nekem tanácsot adni?
-
nagyúr
Köszönöm, nyilván még akkor olvastam, mikor nem szerkesztetted, ezért nem láttam.
Egyébként is ahogy néztem, a P300 (vagy 310) és az S95 (vagy S100) között vacillálok, mindkettő elég fényerős, de az utóbbi jóval drágább. Vajon annyival jobb is?
Valamint a vakus-bulis képek tekintetében egy 30k-s pl. sony w610 annyival gyengébb képet csinál, mint amennyivel olcsóbb egy 80-100k-s P310-hez, vagy s95-höz képest?
-
junior11
veterán
válasz Runner_fxr #37044 üzenetére
Köszi, én ezt a Sandisket néztem, ennek már szerintem suhognia kell (ezt próbáltad?):
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest