Hirdetés
- Battlefield 2042
- Cyberpunk 2077
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5 Pro teszt
- War Thunder - MMO Combat Game
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Automobilista 2
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Rég jártam már a topicban, így kissé kiestem a tápok körforgásából, szóval szeretnék segítséget kérni Úgy fest, hogy köhög a Seasonic tápom, és a helyett keresnék utódot, az adatlapomon lévő géphez. Bővíteni nem nagyon szeretném jelenleg, max. idővel egy kicsit erősebb VGA-val, de CF vagy SLI sosem lesz nálam, mint ahogy quad proci sem. Elvárás volna a magas hatásfok is, de azzal tisztában vagyok, hogy olcsó pénzért nem kapok 90+ tápot Szóval olcsón keresnék megbízható, és ami számomra tényleg fontos, halk tápot. Ami még fontos lehet, az az, hogy felső tápos házban lakozna.
Ami elérhető felénk:
- FSP APN 400W (ez okés lenne, de nem tudom, mennyire halk ) 9300 Ft
- Corsair CX430 (erről tesztet nem nagyon láttam még...) 14K
- Gigabyte PoweRock 400W...erről kb. semmi infóm nincs, azon kívül, hogy CWT beles, de 10 ropiért nem tűnik rossznak
- Lenne még esetleg Corsair CX400 14K-értMit javasoltok ezek közül, vagy van olyan, ami jobban megérné, nagyjából ebben az árkategóriában?
Köszönöm előre is
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
Magyarán a kis Corsair és az FSP közül az ár döntsön? És a Giga? Bár arról se tudni még sokat...
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Kiestem kissé a tápos körforgásból, viszont szükségem volna némi iránymutatásra. Szóval, adott volna az adatlapomon lévő gép (ami lehet idővel lecserélődik egy AMD-s rendszerre, előbb Athlon II-re, majd idővel Phenomra, és esetlegesen megy bele erősebb videókártya. plusz talán SSD is, de az fogyasztás szempontjából kb. mindegy.). És táp kéne...a mostani már nem az igazi. De az lesz majd, átkondizás után, mehet tartaléknak
Több jelöltet is kinéztem, a lényeg számomra az ár mellett a viszonylagos halkság, Seasonic az, ami most van, és ahhoz viszonyítva keresnék nem sokkal hangosabbat A jelöltek:
- Chieftec GPS-400A: itt azt nem tudom, hogy milyen belsővel van szerelve? Abból a szempontból, hogy kváziszinuszos UPS-sel mennyire szeretnék egymást, mert lehet valamikor az is lenne...és nem lenne jó, ha úgy rühellné a kvázisakat, mint az AA-s Chieftec.
- Chieftec CTG-450-80PB: az itt ajánlott nagy kedvenc mostanában Meglepő volt, hogy 450-es létére csak 350W-ot ad le 12V-on...
- FSP 400-60APN: a másik nagy kedvenc...2x17A-t találtam kombinált 12V-ra, ez papíron 408W-ra jönne ki, namármost ez nem igazán jó De gondolom a 350-et vagy e körülit ez is tudná. Kérdéses a hangja.Még valami, ha számít: felső tápos ház lakója lenne.
Árban az FSP lenne a legjobb, utána a CTG, majd a GPS. Melyik lenne szerintetek a legjobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Az FSP-re: Innen mondtam a 2x17-et, és itt nem volt feltüntetve a kombinált...tehát vettem a legjobb opciót, és azt szoroztam be 12-vel
Akkor a GPS Chifi kiesett...maradt a másik kettő.
-
Traxx
őstag
Na remek, hogy pont itt nem néztem A gari miatt alighanem akkor a Chieftec lesz a befutó, meg mert jüó lenne az a PCI-express csati (igaz, a mostani kártyához nem kell).
Köszönöm a segítséget
-
Traxx
őstag
válasz zuzu000 #8933 üzenetére
vs. [link]
A konfigok lényegében megegyeznek, ahogy a képen ill. a linken is látható (a newegg-esen a saját gépemet pötyögtem be). A PH-s teszt műszeres mérést takar.
Azt gondolom, nem szükséges különösebb kommentár az eredményhez.
-
Traxx
őstag
válasz zuzu000 #8936 üzenetére
Nem a W a lényeg, hanem a márka, típus, ahogy Sandrew is mondta. Az, hogy Green partner matrica van rajta, még kevés, kéne egy pontos márkanév, típusszám. Ezek hiányában erősen lutri kategóriába sorolnám a próbát, nem is azért, hogy nem viszi el a táp a cuccot, hanem a megbízhatóság miatt...ha bóvli kategóriáról van szó, és elköltözik az örök bitmezőkre, nem tuti (sőt), hogy mást nem-e visz magával.
Olyan programtól nem tudok, ami típust tudna kiolvasni a tápból. Biosban, Everestben, stb. láthatod esetleg a 3,3, 5, 12V-os ágakra kiírt feszültség értékeket, de ezek szintén semmit nem érnek a szoftveres mérés miatt. Teljesítményt egyik program sem jelez tudtommal.
-
Traxx
őstag
Épp emiatt szerepeltettem mellette a PH-s linket, amiben hasonló konfigot teszteltek... amúgy meg, ahogy írtam is, a saját gépemet pötyögtem be a kalkulátorba, ezért kerestem éppen ezt a tesztet, hogy legyen mellette egy műszeres mérés is (igaz, a proci és a VGA nem teljesen pontosan van megadva a kalkulátorban, csak széria szintjén, de a lényeg, vagyis hogy mennyire nem érdemes az ilyen kalkulátorra adni, épp eléggé látszik. Mint ahogy a te esetedben is látszik ) És a célom éppen ez volt.
Mod: volt a gépemben Radeon 3870 is. Ilyet nem találtam a kalkulátoros listában, de ez alapján a 4830-cal vetettem össze. 362W-ot kaptam...namármost, 348-at tud 12V-on a tápom. És padlógázas terhelésnél, tuning mellett (ami ugye ebben a kalkulátorban megint kiesik, és fogyasztásnövelő) semennyivel se nőtt a hangja, nem melegedett...magyarán meg se erőltette magát. Pedig a kalkulátor tanácsát követve feküdnie kellett volna
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz LordMaxtor #16493 üzenetére
Kérdés, mit kell komolyabb VGA alatt érteni, de gondolom nem Radeon 6990, illetve hogy milyen márkájú az a 400-as táp. Mert ha minőségi darab, akkor nem kérdés, hogy elbírná (akár a jövőre nézve is), feltéve hogy nem nagyon idős...mert akkor egy átkondizást lehet megér a táp.
-
Traxx
őstag
válasz LordMaxtor #16495 üzenetére
Röviden: a táp nem jó.
Hosszabban: ha ér valamit neked a gép, meg a leendő VGA, akkor a Mercury-t el kell felejteni. Nem megbízható táp. Szóval ehelyett mindenképpen nézned kell másikat (és bőven nem kell huszon-harmincezres kategóriára gondolni), meg aztán nem valami jó ötlet még ideiglenesen sem berakni a Mercury-t.
És tegyük tisztába...van valamilyen géped, amit örököltél...és e helyett lenne az, amit leírtál az előző hozzászólásban?"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz LordMaxtor #16499 üzenetére
Még ez sem jó / jobb sajnos...továbbra is új táp kellene.
-
Traxx
őstag
válasz vzsryl #17053 üzenetére
Szemeztem ezzel a táppal, de még olcsóbb állapotában 17-18K körüli összegnél. A modularitását leszámítva mennyire jó vétel? Illetve mit takarna az, hogy nincs hivatalos 80+ plecsnije, noha megkaphatná? Magyarán miért nincs akkor mégis?
Ár / értékben gondolom a moduláris felépítés, ami felnyomja...de ha nem nézzük ezt (ill. azt sem, hogy nem a legjobb alsó tápos házban, mivel nekem nem olyanba kellene), akkor érdemesebb egy ilyet választani mondjuk egy GX450 helyett?
-
Traxx
őstag
válasz vzsryl #17061 üzenetére
Az ADATA már 4-5K-val borsosabb, ahogy látom...550W-ra meg soha nem lesz szükségem, mivel több GPU-s rendszert a nagyon távoli jövőben fogok (ha fogok) csak összerakni. Nem vagyok nagy játékos
Gondolom az ADATA a Seasonic bél miatt számít jobbnak...de még így is, hogy aránylag sokat kellene rápótolnia a júzernek? Bár gondolom hangban is "előrébb" van...A szín sosem érdekelt, semmilyen hardver terén...a funkciók lényegesebbek egyrészt, másrészt nem nézegetni veszem a cuccot, hanem használni, no meg nem plexis a házam
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Egy kérdésem lenne a szakikhoz...CTB típusjellel ellátott Chieftec elérhetőségéről vannak információi valakinek? Láttam ugyan 2 boltban talán, de ott eléggé megkérték az árát...Itt van, jó áron is van, de szlovák boltban nem igazán bíznék az esetleges gari miatt...Jóval drágábban, de itt is van, de itt se sok van magáról a cégről. Szóval bennük se nagyon bízok.
Tehát ha tud valaki megbízhatóbb és nagyobb boltot, az jól jönne...köszönöm előre is
-
Traxx
őstag
Emberek, az Antec Neo Eco szériáról van valakinek tapasztalata / véleménye? Konkrétan a 450W-os jószág érdekelne, 13K körül tudnám beszerezni...akad a kategóriájában jobb vétel? A CTG Chieftec mellett, mert CTB-t még mindig alig leltem
Köszönöm
-
Traxx
őstag
Erre esetleg valaki? Illetve kiegészítésként még egy kérdés: az említettek, vagy a GX450 érné meg jobban? Illetve a ráadás: az XFX Pro Series 450 az azonos volna a Core Edition 450-nel?
-
Traxx
őstag
válasz Mans20 #19868 üzenetére
És Manus01: a pcgear-nél nincs 450-es, az 550W-os pedig nekem indokolatlanul nagy és drága is lenne. Egyébként mennyire megbízható bolt? Mert erről semmilyen infóm nincs...
Szóval a versenyzők az árakkal:
- Cooler Master GX450: 14710 ft + 1250 szállítás= 15960 Ft (pcgear)
- XFX Pro 450W: átlagban 16K körül+szállítás, de nem 5, hanem csak 1-2 év garival, zömében ismeretlen boltban.
- Antec Neo Eco 450C: 12+13K+szállítás, Seasonic belső állítólag, és ha jól látom, moduláris...nem sok helyen van. Hatásfok, hang kérdéses, vagy mennyivel rosszabb, mint a HCG-520, mivel a jótápos táblázatban sem szerepel
- Chieftec CTG-450PB: ismert versenyző, nekem leginkább az előbbiektől "kisebb" bélbeszállító a hátrány, illetve az alacsonyabb, 80+ alatti hatásfok. Helyben 11-12K között mérik. Emellett hangban nem tudom, hogy viszonyul az előbbiekhez.Ezek közül melyik mellett tennétek le a voksotokat? Plusz egy, de versenyen kívül, mivel beszerezhetetlen: PC Power&Cooling Silencer MK III 400W
Köszi ismét
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Manus01 #19883 üzenetére
Gyártanak, csak éppen kis hazánkat kizárják belőle Éppen a korábban általam említett PC Power&Cooling-nak van modis 400-asa. Nem is heroináron, mert 80 dodó, plusz a szállítás, amit nem sikerült kiderítenem, hogy mennyi, mivel a szállítás kalkulátoruk nem köp ki semmit Magyarországra.
Régebben az FSP Everest volt még 400-asban moduláris, de azt sem nagyon kapni, plusz a Corsair HX450 is az volt (még "fénykorában" sem volt mindig könnyű beszerezni emlékeim szerint).
-
Traxx
őstag
Olcsóbban jobb lenne, korrektebb boltból
boxos23: ha valóban új, akkor miért csak 1 hét gari? Ez nekem valahogy nem tiszta. Ha újonnan vette, akkor illene továbbadnia a bolti garit az új tulajnak. Szerintem.
-
Traxx
őstag
válasz jim_raynor70 #20012 üzenetére
Ahogy előttem mondták, létezik - sőt, ugyan nem ez, de 500W-os beszerezhető itthon is. De én tuti nem venném meg, 2 dolog miatt sem. Egyrészt, mert a gyártóról, és ezáltal a belsejéről semmi infó nincs. Persze gondolom ez csak egy telóba / e-mail-be kerülne, hogy kiderüljön, és ezáltal az, hogy ajánlott-e, vagy sem. Viszont másrészt a pocsék ár / érték aránya miatt szinte biztosan a nem győzedelmeskedne.
Ha rajtam múlna a döntés, hogy mindent az elérhető legnagyobb csendnek szenteljek alá, akkor a következőket tenném:
- Először is szétnéznék a leghalkabb ventis tápok között: Enermax, Seasonic, be quiet!, ilyesmik.
- Néznék passzív tápot, pl. a Seasonic fanless sorozatát. De (és ez szigorúan szvsz) ezekre rámókolnék valahogy egy ventit. Passzív üzemre felkészítés és magas hatásfok ide vagy oda, a hő nem jó barát. És egy minőségi venti, pl. Scythe, AC, stb, 5V-ra kötve gyakorlatilag kussolna. Viszont meglenne az az előnye, hogy a tápban lenne légmozgás, ezáltal kimenne belőle a meleg. Élettartamban szerintem meghálálná, hangban pedig lényegében nem lennél hátrébb. Egyik megoldással sem.Ha még ez is kevés, és túllépünk a táp témáján, ezek után jöhetne a megrögzött csendmániásoknak a ház szigetelés vagy az eleve hangszigetelt ház beszerzése, és / vagy vízhűtés.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz 3.Aragorn #20163 üzenetére
Én CM GX450-et szeretnék rendelni, de ezt csak most olvasom És fontos lenne a hang, vagyis a (minél nagyobb mértékű) hangtalanság. Ezek szerint mondjak le róla? Mivel a táp nem található meg a listában. Felső tápos házban lenne amúgy...
Ha csak kimaradt, akkor kb. hova lehetne beilleszteni?
-
Traxx
őstag
válasz Manus01 #20192 üzenetére
Core2 E6550 proci termeli a gépben a plusz fokokat, viszont ezt egy Arctic Freezer 13 Pro fogja hűteni Ami már megvan, de a Hyper TX2-t még lusta voltam rá lecserélni...
A topicban egyébként sűrűn ajánlott ez a táp, több okból is, de viszonyításként érdekelne a hangja...Üvölteni minden bizonnyal azért nem fog szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz petrelli86 #20359 üzenetére
A Tagant valóban sokan ekézték amiatt, mert jó drágán mérték, ellenben a minősége hagyott maga után kívánnivalókat. Az említett táp Topower belsőt kapott, amiről nem a legjobb véleménnyel vannak az itteni szakik úgy általánosságban. Emellett 12v-on csak 22 A-t tud, és single rail ide vagy oda, ez nem a legtöbb manapság, habár sok konfignak elég lehet, pl. nekem is bőven elég lenne teljesítményügyileg. De egy komolyabb, játékra jobban kihegyezett gép alatt megfekszik.
A tápot a PH! még 2005-ben tesztelte, tehát bőven nem mai modell. Ez alapján én azt mondanám, hogy ettől jóval modernebbeket is kaphatsz már. Annak ellenére, hogy a Tagan árát nem ismerem, látatlanban azt mondom, hogy nem sokkal drágábban.
-
Traxx
őstag
410W-os Chieftec-et egyrészt újonnan már régóta sehol nem kapsz, másrészt nem is ajánlott az említett géphez, mivel az ágai még nem 12V-ra vannak gyúrva. A Hiproról leírták a többiek, hogy inkább ne.
@ptimus@: a barátodnak azt kellene megértenie, hogy ha futotta Core i3-ra és Radeon 5770-re, akkor fussa normális tápra is. Tipikusan ez az az alkatrész, amin (főleg egy ilyen konfig esetében) tilos spórolni. Tegyen még hozzá 5 rugót a tápra szánt kerethez, és vegyen egy 400-as FSP Hexát, vagy egy Chieftec CTG450-et. Ezekkel ellesz a gépe elég sokáig.
-
Traxx
őstag
A Chieftec valóban jó márka, csak a konkrét típus nem volt az. Legalábbis a 410-es nem.
-
Traxx
őstag
A táptól nem lesz több az fps, nem konvertál gyorsabban a gép, nem lesz nagyobb a tárkapacitás. "Csak" megbízhatóbb és stabilabb lesz. De sokan ezt nem értékelik, hanem úgy vannak vele, hogy "menjen oszt jóvan". Ezért lenne sláger továbbra is a Codegen és társai, mivel úgy gondolják, hogy elég lesz 5 rugó arra, és még az FSP 10 ezre is sok, 15 egy CM GX450-re pedig pláne. A felsőbb kategóriáról nem is beszélve.
04ahgy és moha21: ilyesmi kellene akkor tőlük feleekkora teljesítménnyel
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Hajjaj...tájékozódj egy kicsit. Az Extreme Power-t pont nem szoktuk ajánlani, mivel nem a legjobban sikerült szériája a CM-nek. Nem Codegen szint, de nem igazán éri meg. 10 rugóért meg pláne nem, már csak amiatt sem, hogy 500W-os létére annyira nem gyúrták rá 12V-ra.
suti_88: 10-ért inkább egy CTG Chieftec...jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Az Extreme Power-re azt írtad, hogy jó, stabil, csöndes.Ez után is tartod? Vagy FAIL minősítéses teszt, vagy nem ajánlott hardwaresecrets minősítés után is tartod a véleményed, hogy jó?
A HS azt írja, hogy kis pénzért opciót jelenthet. Na de 10 rugóért mi a túróért venné meg suti_88, amikor ugyanennyiért kaphat sokkal jobbakat is? Biztos, hogy nekem kéne tájékozódnom?
-
Traxx
őstag
válasz Revenge #21548 üzenetére
"Használtan közepes vagy jó tápt 10-12ezer alatt nem találni, boltban 16-18 alatt."
Ezért gondolkozok erősen azon, hogy nem mondom vissza a CM GX450-re leadott rendelésemet. Még dec. közepén rendeltem, hogy kivédjem a magasabb áfát, de még mindig nem tudják, mikor kapnak árut. Viszont 15K körül kapnám meg, plusz cirka 1 ezres posta...ennyiért lassan CTG450-et se kapok, őrület milyen árak vannak, és nem csak PC cuccok terén Szóval hiába kéne már a táp, marad az, hogy kivárok...
"mondjuk 550W van ráírva, az valójában jó ha 300-350W. "
Nem, a minőségi táp 550W-ot ad le. Ha totálisan csúcsra járatsz egy ilyen tápot (vagyis 550W-ra terheled), és megnézed fogyasztásmérővel, mennyit eszik, akkor ettől nagyobb értéket kapsz, a hatásfok miatt. Magyarán: a hatásfok nem a cimkéjén lévő értékből kerül levonásra, hanem és az 550W leadott teljesítményen felül jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Ezek elérhetőségéről van valami infó? Egy 450S2 nekem tökéletes lenne...már több, mint egy hónapja várok a CM GX450-re Jó, megértem, hogy nincs, de olyan alternatívája sincs, ami ugyanannyit adna hasonló áron, mint ez (~400W@12V, lehetőleg 5 év gari, magas hatásfok, és ami nagyon fontos, legyen megbízható és halk). Ezen a CTG széria elhasal (gyengébb 12V-on és felénk inkább 2 év gari, mint 3), más pedig az ár miatt esik ki (a GX450-et 16K-ért kapnám meg mindenestül). Be quiet-re, Seasonic-ra nincs keretem sajna
-
Traxx
őstag
Akkor ezt buktam, köszi...20 ezer alatt ezek szerint nem igazán lesz, annyit meg nem szeretnék kiadni érte.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz davidsz #22635 üzenetére
Az lett volna a tippem, hogy vedd ki a VGA-t és használd a prociba integráltat, de utánanéztem, hogy a lapodon nincs VGA kimenet. Ha lenne, akkor a mostani felállás - int. VGA-ból kijön 1 kártya fogyasztása. Igaz ez sem lenne teljesen pontos, mert valamennyit az integrált is kajol, de szerintem elég jó közelítést adott volna...
-
Traxx
őstag
válasz LLKobe #22804 üzenetére
Ha jól emlékszem, BS 1-ed volt. abban pedig passzív PFC van, ami egy bazinagy vasmagot jelent, ebben a Hexában pedig aktív van, ami nem vasmagos bigyóval teszi a dolgát, hanem elektronikával (magyarán egy vezérlő áramkör). A súlykülönbségre ez éppen elég indok lehet. Amúgy jó lesz az
3. Aragorn: ezért van szerencsém, hogy postával-mindennel lesz GX450-em 16K-ért...legalábbis ha minden jól megy, a jövő héten már lesz, másfél hónap után
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz LLKobe #22825 üzenetére
Másik gépben van lehetőséged kipróbálni a tápot? És azzal leterhelni rogyásig... Egyébként a lap is lehet a ludas (sőt, a VGA is, bár azzal, hogy felülről jön a hang, ez a te esetedben nem áll fent).
-
Traxx
őstag
Én febr. 1-én kérdeztem rá a tápra, hogy mizujs, mivel első körben 2-3 volt beérkezési dátumként megadva (nagyon sokáig meg ismeretlen státusz, ez volt az első konkrét időpont). Amikor telefonáltam, már módosították előtte 5-6-ra, és akkor azt mondták, hogy elvileg pénteken be kellene futnia a jószágnak. Most pedig úgy áll a történet, hogy 9-10 a várható céldátum. Remélem már ez is lesz a vége, mert a várakozás tényleg kezd lassan sok lenni Jó, még egy fillért nem fizettem érte, de akkor is...pénteken kaptam volna meg az előreutalásos számlát, de nem jött semmi - gondolom azért, mert ők sem kaptak visszajelzést a nagykertől, hogy oké, tuti van táp és küldjük. Szóval nem az ő hibájuk elsősorban, hanem a nagykeré, viszont a nagyker felé nem tudom, nem lehetne-e lépni valamit, vagy megsürgetni jobban az egészet.
A poén: dec. 16-án rendeltem Tudom, elállhattam volna tőle...de máshol sincs, meg jobbat sem kapnék ilyen áron.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Ez nekem is feltűnt korábban Amacrox-ot konkrétan sehol máshol nem láttam, mondjuk nekem túl drága lenne. Sőt, a bolt teljes kínálatából talán ez a legolcsóbb, valóban minőségi táp...ezért is várakozok.
-
Traxx
őstag
válasz Alpachino #23336 üzenetére
Többen is érdeklődtek már, és valóban biztatónak tűnik, állítólag CWT belseje van, ami nem gagyi. Viszont a neten nincs még róla boncolós teszt sajnos, tehát nem tudni, hogy igazából milyen szintet is képvisel a táp.
-
Traxx
őstag
válasz Alpachino #23340 üzenetére
A CWT egy cég (Channel Well Technology), amely tápegységek belsejét készíti. Egyesek, mint pl. a Corsair, Gigabyte, Cooler Master, stb. tőlük vásárolnak, és csak saját matricát nyomnak rá. Meg módosíthatnak 1-2 dolgot, mint pl. a venti vezérlése.
Más gyártók maguk készítik és fejlesztik a tápok belsejét, ilyen pl. az Enermax (bár van nem enermax belsős enermax is ), Seasonic, FSP.
Összességében a CWT a jófélék közé tartozik, bőven vállalható kategória, igaz vannak rosszabbul sikerült darabjai, de azok se Codegen szintűek.
-
Traxx
őstag
válasz polgi803 #23470 üzenetére
A PH tesztje szerint húzott i7-920 procival 325W terhelve a konfig teljes fogyasztása...ez konnektorban mért érték, tehát ebből még csapd le a hatásfokot. Mivel ez a fogyasztás nagyon döntően 12V-on megy, és tekintve, hogy a GX450 420-at tud ezen a téren leadni, bőven több, mint 100W még van a tápban. Tehát nyugodtan alhatsz
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Dilikutya #23478 üzenetére
A táp bírni fogja, a proci és a VGA se mohó. Viszont nem írtad, hogy használod-e a szünetmentest, vagy csak tervezed a megvételét: előbbi esetben ha megy most is, akkor no problem, de ha még nincs meg a UPS, akkor nem mernék rá megesküdni. A delta beles chieftec-ek eléggé rühellik a nem valódi szinuszjelet, amit kiköpne az APC - igaz az is, hogy nem írtad, milyen Chifiről van szó...amit írtam, az a GPS szériára vonatkozik, legalábbis a Chieftec GPS tulajok anyáztak ilyen táp vs. UPS kombó mellett a legtöbbet.
Kephamos #23467: a 450-es GPS elég sok mindenre elég Most 200W alatt kajol a géped...350-et tud a 450-es jószág 12V-on, tehát egy jóval erősebb proci-VGA kombóval is elboldogulna. Nyilván 2 GPU-s kártyát nem bíznék rá azért, meg agyatlan tuningot sem
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Dilikutya #23488 üzenetére
Ha valódi szinuszos lenne, akkor a GPS Chieftec se fog pampogni, de jó eséllyel nem az. A Chieftec CTG sorozatával (ez Sirtec belsőt tartalmaz, nem Deltát) érdemes próbálkoznod, ha maradnál a márkánál, arról (legalábbis én) nem hallottam panaszt, ha szünetmentessel élt együtt.
Mod: a GPS Chifi vs. nem valódi szinuszos UPS-nél a tápban lévő aktív PFC megvalósítása okozza a gondot. Az aktív PFC ugyanis teljesen máshogy reagál az akkus tápellátáskor lévő nem szinuszos feszültségre, próbálna szegény rádolgozni, hogy a feszültséget az áramerősség kövesse, amit meg az UPS nem fog szeretni... Nem minden aktív PFC-s tápnál van amúgy ilyen gond, sőt a gyakoribb az (szerencsére), hogy elvannak egymással
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz porpi007 #23637 üzenetére
Nem ventis tápban még a Seasonic X400 vagy X-460 is alternatíva lehet.
A Be quiet! tényleg csöndes, de az Enermax Modu 87+ tápjai is hozzák kb. ugyanazt a szintet, tehát én azokat is bevenném a listába."Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz Recon666 #23643 üzenetére
Valamit valamiért Tény, hogy a halkságnak (javítok: az extrém halkságnak) ára van. Nekem is Seasonic van-volt (ma csere GX450-re)...kíváncsi leszek a különbségre. Amúgy nem olyan drágáért szerintem Be quiet, abból is a Straight Power sorozatot skubiznám alaposabban.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz porpi007 #23645 üzenetére
Persze, bár hozzátenném, hogy nem a legújabb Seasonic-om van..ennek még nincs 80Plus plecsnije vagy ilyenek. De elég stabil állatfaj (volt, mert kezdenek a kondik benne kiszáradni, és ezért produkálgat random restartokat). Tervezem a felújíttatását, és úgy lesz egy frankó tartaléktápom
Halkságban várok előrelépést amiatt is, hogy ha már szétkapom a gépet, a vinyót postásgumis módon függesztem fel Ha melózik, van hangja...így remélhetőleg csökkenni fog. Tehát ha bejön a számításom, nem lesz teljesen objektív az összevetés, de igyekszem majd a nyers tényekre hagyatkozni
-
Traxx
őstag
válasz porpi007 #23645 üzenetére
Na...bepattintottam. Eddig hangban minimális különbséget érzékelek, a CM javára De tényleg alig valamennyit. Végül a vinyó gumis felfüggesztése elhalasztódott, kiderült, hogy túl kicsi gumikat sikerült vadásznom Szóval ha az dolgozik, akkor még morog a gép, és emiatt nem vagyok vele teljesen elégedett. Ezt leszámítva a rendszer gyakorlatilag hangtalan, ha azt sikerül meglépni, akkor lesz igazi a gép.
Szerelés: megszívattam magam, mert lusta dög voltam levenni a procihűtőt, és részben az alatt kellett mókuskodni a CPU 4 pin-es kábelével. Na csak az volt 5 perc A többi gyorsan ment, igaz nincs is agyonzsúfolt gépem. A kábeleket kissé merevnek találtam. Az eredeti fekete csavarok helyett a régiekkel tettem vissza, mert van a tápon egy rezgéscsökkentő gumibetét, és így az eredeti csavarok rövidek lettek volna.
Teljesítményileg nem hiszem, hogy valaha is túl fogom terhelni Azt a bravúrt a Seasonic-kal sem sikerült elérnem, igaz, max. 3870 volt a gépben, némi tuninggal Összességében megérte szerintem a dolog
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest