Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Ezt nem értem. Attól, amitől bárki, aki tudatosan használja a gépet.
(#60199) Plag
Semmi ilyesmit nem írtam, mint amire válaszoltál.
"Mindig lesz legalább egy szemét kártevő, ami át fog jutni mindenen! "
Igen. Akkor ne használjunk AV programot?
"A legnagyobb biztonságot maga a user adja."
Igen, ez köztudomású. Nem értem miért írod ezt nekem.
"Azért halkan megsúgom, hogy van olyan kártevő, ami képes kitörni a Sandboxból! "
Mint ahogy van olyan kártevő, amit a HitmanPro.Alert sem ismer fel.
"Ha te telepakolod a géped 123 féle böngészőkiegészítővel, meg 54 féle biztonsági megoldást használsz, az a szíved joga. De, azt ne hirdessük, hogy a több a jobb!"
Miről beszélsz? Mire mondod ezt? Egy AV terméket használok és 3 biztonsági plugint + Sandboxiet. Itt nagyon sokan vannak akik sokkal többet. Köztük lehet, hogy Te is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Kékes525 #60191 üzenetére
Nem csak, hogy undorító, de felesleges is!
Ha te abban a hiszemben élsz, hogy egy usert az fogja megmenteni a vírusoktól, hogy minél több védelmi komponenst halmoz fel a gépén, akkor nagy tévedésben leledzel!!!
Felesleges, rendszerterhelő, problémaforrás, stb.
Mindig lesz legalább egy szemét kártevő, ami át fog jutni mindenen! A legnagyobb biztonságot maga a user adja.
Elég sokan vagyunk, akinek nem volt vírusriasztása évek óta. Teljesen mindegy, hogy mit használunk.
A vírusfertőzések nem maguktól történnek, hanem a user beavatkozása kell hozzá. Ezen meg semmilyen AV vagy biztonsági komponens nem fog segíteni!Ha te telepakolod a géped 123 féle böngészőkiegészítővel, meg 54 féle biztonsági megoldást használsz, az a szíved joga. De, azt ne hirdessük, hogy a több a jobb!
A megjegyzésem meg nem a Sandboxiera értettem, hanem általánosságban! Ahogy látom utólag írtad is, azért olvasni, hogy a Sandboxie elég problémás megoldás tud lenni más védelmi komponensekkel. Én inkább a Hitman-t használnám a Sandboxie helyett!
Azért halkan megsúgom, hogy van olyan kártevő, ami képes kitörni a Sandboxból![ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #60196 üzenetére
Nem a Skype használatakor, hanem a legközelebb normál restart, vagy a PC bekapcsolása után. A Skype-hoz nincs közvetlen köze, mert nagyon sok más program telepítése után is, a számítógép újraindítássakkor vagy a bekapcsolása után lesz BSOD, ha a HitmanPro.Alert a gépen van a Sandboxie-val együtt. De csak egyszer van BSOD, utána már helyreáll a rendszer és legközelebb már nincs BSOD a következő program telepítéséig. Külön-Külön használva a HitmanPro.Alertet és a Sandboxie-et nincs BSOD (egyáltalán nincs). Tudom, elég furcsa, de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem sok, összesen kettő. ESET + kiegészítőként a Sandboxie. A Sandboxie-val együtt nem tudom használni a HitmanPro.Alertet, mert néhány program (pl. Skype) telepítése után BSOD lesz. Így a HitmanPro.Alertet nem használom. Ja és a böngészőben néhány plugin. KeePass is, ha ez ide számít.
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #60188 üzenetére
Lehet, hogy undorító, hogy tele kell pakolni a gépet biztonsági szoftverekkel, de egy fertőzés azért mégiscsak sokkal rosszabb.
A Sandboxie egyáltalán nem fogja a gépet, ha nem használod. A lemezen a helyfoglalása is nagyon kicsi. Ha használva van akkor is az erőforrás lekötése elhanyagolható.
Amúgy az 1db AV mellett a Sandboxie használata még nem jelenti azt, hogy tele van pakolva a géped biztonsági szoftverekkel.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz
MikaVejneGI #60189 üzenetére
Szia, beállított Defender mellett, ha gondolod lefuttathatsz néha online AV scannereket, pl. Emsisoft emergency kit, Eset online scanner, Malwarebytes antimalware, Hitman Pro stb. Legyen a fontos adatokról mindig naprakész biztonsági mentésed, és a böngészőbe telepíthetsz reklámblokkolót beállított szűrőkkel (pl. uBlock Origin, Adguard). Ha chromium alapú böngészőt használsz a Google biztonságos böngészés funkció mellé telepítheted az áruházból a Windows Defender browser protection-t, kiegészítik egymást a jobb adathalász és egyéb káros oldalak ellen.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Friss windows 10 defendere mellé, milyen progit érdemes telepiteni védelmi célból? -
válasz
Kékes525 #60187 üzenetére
Én meg nem vagyok híve annak, hogy minél több biztonsági szoftver legyen egy user gépén!
Undorító, hogy az embernek tele kell pakolni a gépét mindenféle szarral, hogy védve legyen! Én ebben nem hiszek és nem is javasolom senkinek!!!csicso82 Brotherrel értek egyet! Kell mentés a gépekről rendszeresen, kell egy AV, böngészőbe reklámblokkoló, aztán ennyi. Minél több a szoftver, annál több a gond.
Az AV esetében meg megjegyzem, hogy az is szempont, hogy azzal is minél kevesebb gond legyen. Ma már teljesen mindegy, hogy mit használ az ember. Hamis biztonságérzet csak az AV termékekre támaszkodni! -
Dévacsen
senior tag
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #60177 üzenetére
Sandboxie vs ChineseRarypt ransomware Ezért is jó a Sandbox. Persze tudom, hogy ez nem kimondottan antivírus program, de nagyon jó védelmi kiegészítő.
-
-
válasz
junior11 #60176 üzenetére
Nekem nem azért kellene egy jelszókezelő, mert a biztonság a lényeg, mert szerintem bárhonnan el lehet ezeket lopni, mint a félévvel ezelőtti probléma, amikor kikerült a netre sok-sok felhasználó e-mail címe és jelszava! Nekem az lenne a fontos, hogy ne kelljen jegyezgetni, meg írogatni a jelszókat!
-
-
Találtam egy szépséget és róla egy pár videót. A neve: ChineseRarypt Ransomware
Ahogy elnézem, egy mocsokláda antivirus sem tud mit kezdeni vele!!! Egyik sem blokkolja, nincs rollback, semmi. Igen szemét egy jószág.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz
Jack Oneill #60175 üzenetére
Na igen, az online jelszókezelőkkel ez így van, pl régebben többször volt biztonsági problémája a Lastpassnak, egy etikus hacker és egy másik programozó tag szerint egyik sem eléggé biztonságos, ki melyikben bízik jobban, vagy ott az offline Keepass/KeepassXC esetleg papír +ceruza kombó😁
-
Jack Oneill
veterán
válasz
junior11 #60173 üzenetére
Én az ő megoldásukat azért nem szeretem, mert felhőben a saját szerverükön tárolódnak a jelszavaid, ellentétben pl a a Safe in Clouddal, ami ugyan szintén felhő, csak éppen te választott meg a tárhelyet, ami lehet drive, vagy általad létrehozott tárhely. Ide titkosítva rakja fel az állományt, amit csak az adott programmal tudsz megnyitni, amihez kell jelszó.
-
-
LastPass-t senki nem használ?
-
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #60156 üzenetére
Edge-ben (Windows Credential Manager) nekem is el vannak mentve, azért ez a BitWarden eddig elég szimpatikusnak tűnik. Jó lenne, ha a Microsoft saját megoldása is tudna generálni.
(#60158) lugosi: ha nem volt vele gond, akkor hajrá. Saját gépén látja az ember adott hardveren nála lassít-e neten a szűrése, böngészővel a tanúsítványkezelése és használt játék pingje milyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
FistXL #60140 üzenetére
Egyet értek veled. UI szempontból a 7 és még a 8 is egy átgondolt, amennyire lehetséges egységes vizuális élmény volt, viszont a 10 egy káosz összevissza buildről buildre és tele van bugokkal animációknál, áttetszőségnél, nagyon sok józan észnek ellentmondó "MS logika" alapján felesleges rétegekbe eldugott gombok Win10 topikban utálnak is emiatt a rajongók amikor szidom a következetesen következetlen UI-t a szent rendszerben.
Viszont gyári bloatware ellenére motorháztető alatt a 10 egyértelműen jobb, így a 7 után nosztalgiázók is csak nyernek az áttéréssel. Most már muszáj lesz, hogy 2015-ben nem ugrott valaki rögtön az érthető, most már nem lesz más választás. (max. áthidalásként 8.1 amíg az támogatott) -
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #60153 üzenetére
"Ha magad is leírod igazi hatása nincs a registry takarításnak, akkor minek?
És azt is írtam, hogy felesleges. Ebben egyetértünk. Szélsőséges esetben persze lehet, hogy BSOD-t okoz, de ez nem hiszem hogy gyakori lenne. BSOD-t tud a Windows is csinálni egy hibás frissítés után is. Lényeg az, hogy teljesen felesleges használni a registry pucolókat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #60144 üzenetére
"Közkeletű tévedés az, hogy a CCleanerrel súlyos rendszerhibákat lehet csinálni" Ez mese. Csak azért mert te nem futottál bele vele problémával még nem jelenti nem okozhat kárt. Mert okoz. Ha rákeresel google-ben ccleaner windows bsod és hasonlókra, találsz elég sztorit. Pl. el tudja cseszni a Windows keresőt, mert beletúr az indexbe és akkor user szar a vindóz pedig a ccleaner barmolta el. Nehezíti a hibakeresést mert törli a dump fájlt. Stb.
Ha magad is leírod igazi hatása nincs a registry takarításnak, akkor minek? Az pedig tény a Microsoft kifejezetten azt mondja ne használjanak registry takarítókat. Illetve tapasztalatból is beszélek, miért van az amikor lezúzom hozott gépről ezeket a szarokat, megszűnnek az anomáliák? A kéretlen programjaikról és kémkedő beállításairól (avast felvásárlás óta főleg) nem is beszélve, említhető még az is amikor vírusos lett gyárilag.(erre meg azt mondom ha már mindenképpen mániája valakinek az extra takarítás, akkor legalább bullshit mentes opensource progival tegye, na de egyesek úgy ragaszkodnak az elkurvult programokhoz megszokásból mert régen jó termék volt, mintha kötelező lenne szentimentális okokból a dédapa száz éves rozsdás fűrészével szenvedni egy új helyett)
Lehet egyesek megszokásból ragaszkodnak ilyenekhez, lelkük rajta. De olyanokat állítani semmi baj nincs vele, nem okozhat kárt az egyszerűen hamis állítás. Ezt a kört lefutottuk már.
(#60145) Semplar: mi abban az elfogultság, hogy a Win7 már tíz éves rendszer és mindjárt lejár a támogatása, illetve lyukasabb mint a Win10? Ezek objektív tények, nem vélemény tehát nem is lehet elfogultság.
(#60147) Plag: BitWarden
[ Szerkesztve ]
-
Akkor én ebben is renitens vagyok, mert ma raktam fel a KPM-et és nagyon tetszik! Meg is vettem, így használom. Baromi könnyű és egyértelmű használni.
-
Ki milyen password manager programot használ?
-
Cs1csó
titán
válasz
FistXL #60142 üzenetére
Nem tudom, gondolom rendesen törli az O&O jó cuccokat gyárt. Szoktam futtatni CCleaner-t és Wise Care 365 Free-t.
Amikor Avast Free-t használtam a defender-t manuálisan nem kapcsoltam ki inaktiválta magát automatikusan amint települt az Avast Free. A Biztonsági központ - Alkalmazás- és böngészővezérlésen belül kapcsoltam ki mindhárom opciót (EDGE böngészőt nem használok és UWP-s appokat sem és van külső védelmem tehát ezeknek nincs értelme ekkor)
DE mióta Defender van a gépen - ahogy olvashattad már - azóta nem piszkálom ezt sem, hiába nem használom az UWP-s appokat és az EDGE böngészőt továbbra sem.
+1 a CCleaner mellett a felülete kezd bullshit-esedni de még használható, de ha az irány amit már az Avast akvizíciója előtt is felvette a CCleaner alap fejlesztője a Piriform tovább folytatódik akkor kb. 3-5 év és átállok a BleachBit-re.
A Wise Care 365 Free-nél is rezeg a léc, majd kiderül. -
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #60138 üzenetére
"a szar ccleanerrel ahogy beletúrtak a rendszerbe é"
Közkeletű tévedés az, hogy a CCleanerrel súlyos rendszerhibákat lehet csinálni, talán csak akkor, ha felelőtlenül használjuk. Különösen nem a registry tisztítójával, mivel az csak olyan regisztry területeket tisztít [kép], aminek a Windows mélyebb működésében nem játszik szerepet. Ezért igazi hatása sincs, ami miatt teljesen felesleges a használata az esetek döntő többségében. Ez igaz a legtöbb "jó" regisztry tisztítóra. Ezért nem érdemes használni őket és nem azért, mert ártanának. Biztos, hogy egy-egy rossz kiadás árthat, de ilyen alapon bármilyen más rosszul megírt program is. A tweak programok viszont már komoly gondot is okozhatnak, de cserébe legalább alig gyorsítanak észrevehetően, különösen gyors gépen.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
FistXL #60140 üzenetére
Windows 10 telepítés után kb. mident ami nem kell kikapcsolok a Gépházban: fókuszsegéd, háttérben futó minden cuccot, az adatküldős dolgokat, a játéksávot, a játékmódot, mindent gyakorlatilag ami van "csúszka" és OFF-ba lehet tenni azt mind átállítom.
Futtatom az AppBuster-t és ezzel minden UWP-s cuccot törlök, kikapcsolom a OneDrive-ot, a kikpcsolom azt is hogy pl. zárolási képernyőn tippeket jelenítsen meg stb. mindent.A végeredmény egy teljesen letisztult gép ami nem sokban különbözik a Windows 7-től kinézetben, de a motorháztető alatt kb. 10 év különbség van ahogy utaltál is erre.
-
FistXL
senior tag
válasz
Cs1csó #60139 üzenetére
Én még mindig jobban szeretem a Win7-et, annak ellenére is, hogy most már csak havi 1-2 órát használom. Az UI gyönyörűen néz ki, a Win10-é meg olyan sivár mintha egy '90-ben megjelent oprendszert használnék. Nincsen teletolva bloatware-er, ha már kifizetted az árát akkor ne legyen már tele reklámokkal. Másfelől meg tényleg kb mindenben jobb a Win10, a motorháztető alatt pedig sokkal. Újabb vasakhoz pedig nem kérdés, hogy a Win10 megy fel...
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #60138 üzenetére
A Win 7 szapulásával vigyázz!! Óvatosan! Itt simán kiherélnek érte: [link] engem itt már vagy kétszer máglyahalálra ítéltek.
Pedig kb. 6 évig használtam és szerettem, de eljárt felette az idő, ennyit próbáltam megosztani a közönséggel és durva dolgok sültek ki belőle.
-
törölt tag
válasz
Semplar #60133 üzenetére
Teljesen leszarom ki mit használ.
Persze amikor hozzák a gépüket javításra akkor finoman elmagyarázom a szar ccleanerrel ahogy beletúrtak a rendszerbe és a tíz éves utorrent lehet az ok, valamint kár szívatni magukat avast free-vel amikor van normálisabb megoldás.
A tíz éves Win7-re (pár hónap és vége) nem védelmet kell keresgélni, hanem már rég váltani kellett volna Win10-re.
-
Semplar
őstag
válasz
#86564352 #60124 üzenetére
"Sok mezei user ezért szerencsétlenkedik 2019-ben is Ccleaner, Avast Free, Comodo nem tudom mi van még a múltból Nero, Daemon Tools, utorrent féle bullshitekkel mert "megszokta"..."
Szerintem meg te szerencsétlenkedsz itt az észosztással, mert nem azt használja mindenki amit te.
Windows 10 -alól könnyen pampogsz, találj Win7 -re is jó védelmet![ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Jelenleg 3 gépen használjuk a TrendMicro-t. Ryzen második generációs processzorokkal semmi gond nincs vele. Gyenge processzort kerüljétek.
-
-
Srácok, éves rendes kérdésem, mert járnak le a licencek a céges gépekről és kéne meghosszabbítani őket.
Kaspersky még mindig rendben levő progi? -
törölt tag
válasz
Mikulásbá #60126 üzenetére
Én XP óta nem használok registry tisztítót, a többi cucc takarítására megfelelő a Win10 beépített lemezkarbantartó/tárterület asszisztens. Süteményeket törölni a böngésző is tud, erre a funkcióra se látom értelmét külső proginak.
Ha pedig mindenképp takarítani akar valaki, akkor a bullshit Ccleaner helyett ott van például a BleachBit. Opensource, nonprofit, bullshit mentes (nincs reklám, hazatelefonálás, extra cucc telepítés) A korlátozott free Revo Uninstaller helyett is szerintem a nonprofit opensource Bulk Crap Uninstaller inkább javasolható.Nem vagyok híve a "megszokásból használom, mert régen jó termék volt" hozzáállásnak pl. szerintem a régen go-to eszköz Malwarebytes Free is kezd manapság elszemtelenedni, tőlük egy ideje már csak a portable Adwcleanert szoktam javasolni. A Microsoft Safety Scanner és ESET online scanner mellett.
Ugyanilyen elven régen hiába jó volt képnézésre a Picasa egyik kedvencem volt, sajnos már régen lelőtte a Google, már nem támogatják. Keresni kell mást.Videóra is van pár más lehetőség, Mac alatt pl. IINA, Windows-nál én most mpv-t használok, több fork is van belőle, mpv.io parancsokkal config fájllal szépen lehet paraméterezni és mpv.net aminek jobb klikk menüje is van. Mplayer alapú, SMPlayer, Potplayer, van még MPC-BE is madVR összerakva szebb kép. Adott esetben 5K Player vagy részben fizetős ACG Player. Körül kell nézni, a lényeg nemcsak a VLC létezik a világon.
Van még egy ingyenes nem jut eszembe most a neve pár hétig használtam klassz design Telekom Magenta színű háromszög play ikonnal társította a filmeket, hmmmm nem jut eszembe a neve. Semmi bullshit nem volt benne, egy hibája volt a feliratokat valamiért kicsit elmosottan jelenítette meg, mondjuk ez a VLC-nél is zavart, MPC-BE és mpv tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
Mikulásbá #60126 üzenetére
+1 a VLC-re - én is azt használom, egyszerű és nagyszerű ami nekem a legfontosabb, hogy képes "szofteresen" még hangerőt növelni. A PotPlayer nem tud, az MPC-BE nem tetszik, az MPV sem és az SMPlayser sem.
A CCleaner helyett esetleg: BleachBit, de teljesen nem tudja kiváltani pl. a böngésző kukik megörzése nem állítható benne mindent vagy semmit.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#86564352 #60122 üzenetére
Nem, nem az ezer forint vágott haza. Ha megvettem volna 14k-ért akkor sem érdekelne a pénz része. Eggyel feljebb leírtam mi az oka a ragaszkodásnak. Én nagyon szerettem a Kaspersky-t, nem véletlenül. Piszok jó termék lenne, ha nem lennének ezek a szarságok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Szellem. #60123 üzenetére
A megszokás nagy húzóerő, ez igaz. Sok mezei user ezért szerencsétlenkedik 2019-ben is Ccleaner, Avast Free, Comodo nem tudom mi van még a múltból Nero, Daemon Tools, utorrent féle bullshitekkel mert "megszokta"... pár hónapja láttam egy embert Winampot használni, tiszta nosztalgia!
Másik haverom VLC-ből nem tud kigyógyulni, a harmadik utorrentből. Hiába vannak jobb alternatívák.
-
-
törölt tag
válasz
Szellem. #60120 üzenetére
Ezer forint miatt ragaszkodtál egy éven át ahhoz amivel elégedetlen vagy? Lassabb böngészés, rosszabb ping, tukmáló extrák... miért? Mert ki volt fizetve az ezres Eugene bácsinak akkor már legyen fent?
Én is vettem egyszer akciós Adguard asztali kulcsot ráadásul lifetime alapút, viszont az örökélet használatból kb. félév lett csak.Mert egy Windows reinstall után úgy döntöttem nekem bőven elég az ingyenes kiegészítőjük is. Az asztali program extrái nem kellettek pl. hogy tudja szűrni a Spotify reklámokat, hát Spotify előfizetés úgyis van. (és azt hiszem a web playert szűri a sima kiegészítő is de pszt, havi 5 euró jó üzlet a zenéért) Valamint nem tetszett az asztali zárt Adguard root tanúsítványkezelés átvétele (amit a Kaspersky is csinál tudtommal) és komótosan indult el a program bootoláskor. (azóta kijött már újabb Adguard verzió, lehet jobb már a helyzet nem tudom) Tehát gondolkodás nélkül hagytam a fenébe a kulcsot, hiába volt kifizetve. És azóta már az ingyenes opensource kiegészítőbe is beletettek korábban prémium funkciót.
csicso82 nagyúr: igen pont így értettem
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #60119 üzenetére
Pszichológia, mint ahogy én is nehezen engedtem el az Avast Free-t és hobbiból újratelepítem 2-3 havonta a Windows 10-et, Plag sem tud meglenni olyan védelem nélkül amiért PÉNZT ADOTT. Pedig most már ott tartunk, hogy még ingyenes nemhogy fizetős 3rd party védelmek nélkül el lehet lenni, a gyári beépítettel.
Arra már régen rájöttem, hogy a fizetős vs. ingyenes védelmek között sincs akkor különbség mint azt a gyártók szeretnék láttatni, de idáig az MS töketlenkedései miatt még így is jó opció volt valamelyik külső védelem.
Amúgy egyetértek veled és az ezt megelőző hozzászólásoddal is.
Plag
Szerintem a "user error"-t arra értettek, hogy te egy magasan képzett user vagy az átlaghoz képest) le is írod, hogy tisztában vagy vele, hogy szivatnak de továbbra is sorban állsz a ló..szért, ez is egyfajta "user error"[ Szerkesztve ]
-
válasz
#86564352 #60119 üzenetére
Van licencem hozzá, így nem user error kategória és ezt így ki is kérném magamnak. Nem most jutottam hozzá a licencekhez, hanem egy éve kemény 1000 forintért az MM-ben.
Szóval, van licencem, amit felhasználók és megnézem a terméket, hogy mi történik vele.
Amúgy meg valószínűleg az lesz szeptemberben ami leírsz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
FistXL #60117 üzenetére
Ezt le is írtam ennyiért persze, hogy jó! Ebay 1-2 ezer forintos kulcsokkal is. Én a normál hivatalos árakról beszéltem, szerintem úgy már nem éri meg. (a Windows-hoz járó Defender tudása és ingyenes Adguard vagy Ublock Origin viszonylatában)
(#60118) Plag: mióta panaszkodsz a Kaspersky-re, mégis használod, fizetsz az oroszoknak... ez már user error kategória szerintem. Arra vársz megváltoznak? Hány éve már a bullshit úton járnak? Csak több extra és több gerilla marketing lesz. Tudod mi lesz szeptemberben? Megállapítod a 2020-as is tukmál és gyakorlatilag ugyanaz mint a 2019, 2018 KIS volt csak átnevezve.
Amúgy igen Norton vs Kaspersky meccs egyértelműen inkább Norton, ha muszáj választani. Nemcsak jobb ajánlat miatt, hanem terhelés, rendszerbe és arcodba mászás szempontjából is.[ Szerkesztve ]
-
válasz
#86564352 #60116 üzenetére
Kicsit eltérünk a tárgytól! Nem az a lényeg, hogy ki miért akar, vagy nem akar fizetni, meg nem az a lényeg, hogy miből van ingyenes alternatíva!
Itt én arra akartam kilyukadni, hogy ha az ember áldoz egy 3rd party szoftverre, akkor azt kapja amit vesz!!! Ne akarja átb@szni a usert, ne akarjon tukmálni és ne akarjon mindenáron eladni. Kiszámoltam, ha normál áron vesz az ember egy 3 gépes KIS licencet, akkor az 14775Ft. a kaspersky.hu oldal szerint. Erre még rájön a 10800 Ft. KSC limit nélküli éves díja, meg a PM díja ami: egy évre 5400 Ft.! Akkor ez már így: kerekítve 31000 Ft. egy évre. Akkor mennyi mondjuk a Norton Deluxe: 50 dollár vagy 60 euro 10 eszközre és nem kell már mást megvenned, nem tukmál rád, stb. Nekem ez a bajom!!! Pár éve vettél egy KIS licencet és boldogan elvoltál vele, mert nem kért pénzt másért és nem tukmált.Amúgy meg szerintem a magyar oldal ugyan úgy nincs frissítve és szerkesztve mint az USA oldal. Ugyan ez a különbség a kaspersky.hu és kaspersky.com között.
[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
válasz
#86564352 #60116 üzenetére
nem egy AV gyártó mellékes hetedik gondolata
Teljes mértékben értem és osztom a gondolatmenetedet, de jelen esetben 500ft volt az egész program tokkal-vonóval, ha jobban működik az alap szoftvereknél, én használnám, a NordVPN és LastPass lehet hogy jobb, de ez jelen esetben extra költség.
-
törölt tag
válasz
Szellem. #60112 üzenetére
Hát igen relatív, én biztos nem fizetnék évi 50 dollárt olyanért amire nincs szükségem. Ha felhős tárhely kell komolyabban akkor 1 TB Onedrive az Office 365 által és akkor még Word, Excel stb. is van és Windows-ba beépített kliens.
Jelszókezelésre létezik ingyen Bitwarden, Lastpass és ezek dedikált céleszközök, ez a főprofiljuk, nem egy AV gyártó mellékes hetedik gondolata.
VPN-re éppen nincs szükségem komolyabban, de ugyanilyen elven szintén NordVPN akiknek ez a főprofilja valószínűleg több és gyorsabb szerverük van, mostani akciójukban 75% kedvezmény 3 évre akinek folyamatosan kell.
Ilyen AV gyártó spamszűrője nekem szintén nem kell, hiszen a gmail.com és outlook.com saját szűrője is elfogja a spamet, egyáltalán én fel se tenném a fullos Outlook programot mert overkill: mobilon, Win10 ingyenes email appban, outlook.com-on is látom a leveleket, egyébként se divat manapság a sok chat app világában az email. Élő embertől havi kettőt kapok, többi csak hírlevél, webshopok visszaigazolása.Egy Ebay-es 1-2 ezer forintos kulccsal 1 évre a sima Norton Standard még érdekelne, ha a Windows Defender nem lenne jó. Viszont az, az égvilágon semmi nem motivál a leváltására.
Azt még mindig nem értem a külföldi és magyar Norton ajánlatok közt miért ekkora az eltérés, teljes lehúzás a magyar oldalon bármelyiket is venni.
-
válasz
-Nomad- #60110 üzenetére
Amúgy a félreértések elkerülése miatt, nem a Kaspersky-t akarom fikázni, mert még használom, de amit csinálnak azt én nagyon inkorrektnek tartom!
Úgy települ a KSC, hogy nem jelzi semmi a telepítés elején. Plusz, a napi 200-300MB semmire nem elég egy napra. Most akciósan a limit nélküli KSC használat egy évre 10800Ft. Ezért veszel normál áron egy licencet bármely AV esetén.
A 2020-as verziókba külön le kell tölteni a Password Managert, ami kiirthatatlan üzenet. Persze, az ingyenes semmire nem jó, így ott is meg kell venni a fizetős PM-et! Hiába veszed meg a fullos KIS-t, mindenhol ez van.
Megvárom szeptember 10.-én a magyar nyelvű 2020-ast, és ha ebbe az irányba megy a Kaspersky, akkor nem követem tovább őket ezen az úton, hanem megveszem a Norton Security Deluxe-ot.Aztán meg arról nem is beszélek, hogy visszatérő bugok vannak a Kasperskyben évről évre, stb. Meg fentebb leírtam még a lehúzós problémákat amik szerintem gusztustalanok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
FistXL #60111 üzenetére
Az alkalmazáson belül is lépj be a Norton fiókodba!
A Biztonság az Interneten fülnél telepítsd a Norton Safe Web modulokat. Ez működik Edge, Chrome és FF alatt!
Ha kell a Norton Password Manager akkor azt is telepítsd. Érdemes, mert jó és ingyenes, jár a termékhez!
Más nem kell beállítani egy kivételével: Jobb fent fogaskerék/Antivírus/ Rendszer indítási Védelem legyen a Normálra állítva. Ennyi. A többi adja magát, mert magyar a termék és magyar a súgója is, nem úgy mint a Kaspersky esetében, ahol hiába van magyar nyelvű verziód, angol a súgó!
Csinálj vele egy gyorskeresést és örülj neki. -
válasz
#86564352 #60109 üzenetére
Az, hogy mennyire éri meg, vagy sem az relatív! Ha a Deluxe verziót veszed 50 dolláras áron, akkor megéri, mert adja a VPN-ent, ami ugye ingyenes, nem kell vásárolnod plusz adatot mint a Kaspersky esetében (ahol 200-300MB a napi limit az ingyenesben és ez lófaszra sem elég és ha használod 126-os pinged lesz), a jelszó kezelője profi, ami szintén ingyenes és nem kell megvenned azt a megoldást ami ér is valami, nem úgy mint a Kaspersky esetében, és kapsz 50 gigás felhőtárhelyet ami nem kevés. Aztán, nem eszi bele magát úgy a rendszerbe mint a Kaspersky, mégis kurv@ jól véd, aztán működik az Outlookban a beépülő modulja az AntiSpam résznek és testre lehet szabni, de ugye ezt a Kaspersky már megszüntette. Nincs ilyen modul, és ha spamnek jelez valamit, akkor azt nem tudod semmissé tenni.
És még egy fontos dolog: Jelen esetben a KIS 2020 már hivatalosan kint van! De nincs magyar nyelv! Norton esetében ha kijön egy új főverzió, bizony van belőle magyar is! -
FistXL
senior tag
Magyar nyelvi pakkal is megy a Sandbox, csak gyárilag magyar Windowssal nem.
A Sandboxie is ugyanolyan egyszerű mint a Windows Sandbox? Igazából a Win Sandboxal csak az a bajom, hogy újraindítani nem lehet, és gyárilag magyar Win-nel sem megy.
Így már magyar a Norton, köszi. Mik lennének az ajánlott beállításai?
-
törölt tag
válasz
-Nomad- #60103 üzenetére
Nem friss vélemény, amikor néhány éve trialokkal hasonlítottam a kettőt, a tanulság az volt az oroszok sokkal jobban beleássák magukat a rendszerbe. A Norton nem fogja annyira a gépet, nem lassítja a böngészést, könnyebb UI.
Viszont az is biztos normál áron teljes lehúzás a Norton is, nem éri meg. Ilyen olcsón szerzett kulcsokkal meg lehet oldani, ebayen is szoktam látni 1-2 ezer forintért egy évre az még nem kidobott pénz. -
válasz
-Nomad- #60103 üzenetére
Ha már szóba jött a Norton:
Nálam abszolút nem fogja a gépeket! Sem az asztalit, sem a laptopot. Tetszik, hogy átlátható a felülete. Nem emeli meg webezéskor a pinget. Nem volt eddig semmi gondom vele. Jól teszi a dolgát, már amennyi van neki.
Amikor bebootolt a gép a Kaspersky ikonja zölden jelzi magát, de ha rákkattintok, akkor még dolgozik a GUI betöltődése. Norton esetében szürke az ikonja boot után, de hamar színesre vált és azonnal elérhető a GUI. Érdemes a toolbarjat telepíteni (Safe Web), ami szintén nem okozott eddig gondot. Chrome, Edge és FF-el működik.
A SONAR nagyon jó lett. Eddig egy programomat, vagy játékomat sem blokkolta.
Az elmúlt egy hétben volt egy minta csomag itt a topikban, amire ráküldtem. Eredmény visszább! A beküldött maradék mintákra 2 órán belül válaszoltak egyértelműen, hogy vírusos vagy sem! Ilyen a Kaspersky esetében már nincs. Ott pont leszarnak.
Összességében nagyon elégedett vagyok vele. -
-
-
-Nomad-
tag
Nortonról mit hallani mostanában egy Kaspersky-vel összehasonlítva?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest