Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
Valamennyire megoldottam, de most ilyen hibaüzenetet dob:
'Es gibt bereits einen Benutzer für user@email.com.'
Szerk.: Sikerült. eddig nem regisztrált címre kell kérni...
Azt tudja valaki, hogy meddig lehet/kell beaktiválni??? Sajnos nem értem a németet...
[ Szerkesztve ]
-
M3oH
addikt
Emsi AM 1 év promo Német Chip ajándéka, 1 napig tart az akció
-
addikt
válasz Kékes525 #50409 üzenetére
Kösz a válaszokat az adwcleaner-rel kapcsolatban. Én is innen töltöttem, hiszen ide dob az mbam oldala is. Most kipróbáltam, a UPC-s neten keresztül letöltve használhatatlan sérült, másik neten letöltve (ugyanazon a gépen) már működik.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Kékes525
félisten
válasz sh4d0w #50474 üzenetére
Ja, mert ott sincs demokrácia. Almát ne hasonlítsd össze a körtével. Apple-t sem tudta az FBI kényszeríteni az iPhone feltörésére, így kénytelenek voltak saját erőből feltörni azt. Ha tetszik, ha nem azért egészen más viszonyok vannak az USA-ban, mint Oroszországba. Ég és föld ami két államberendezkedés között van.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Pano
addikt
Ilyen erővel akkor az amerikai McAfee is nagyon gyanúsnak lehet tekinteni, mert eddig bele lehetett nézni a termékeik forráskódjaiba, de ezt a lehetőséget megszüntették mióta a Kaspersky lett amerikában a mumus.
Azóta rejtély, hogy mi van a szoftvereikben.Körülbelül 36-ot?!
-
Kékes525
félisten
válasz Szellem. #50469 üzenetére
Az orosz törvények szerint az állambiztonságnak mindenkinek rendelkezésére kell állni. Ettől kezdve naivitás azt hinni, hogy egy ilyen programot ne használjanak ki. A kémkedéshez ideális.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz Szellem. #50469 üzenetére
Duma. A briteknek nincsenek önálló gondolataik, habozás nélkül elfogadnak mindent, amit az amerikaiak mondanak.
Senki nem mutatott még semmiféle bizonyítékot arra, hogy a Kaspersky segítené az orosz titkosszolgálatokat. Ezzel ellentétben kérdezem, hogy a britek kitiltották-e a közismerten hardveres backdoorral rendelkező CPU-kat a rendszereikből?https://www.coreinfinity.tech
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Dévacsen #50468 üzenetére
Valaminek kell lennie a történetben! Ok nélkül ez nem alakul így!
Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de ha már a Britek is ebbe az irányba mozdultak el, akkor annak van oka! Ők híresek arról, hogy megvan minden eszközük arra, hogy kiderítsék a frankót. Meg azért náluk van egyfajta hűvös hozzáállás a dolgokhoz és nem döntenek megfontolatlanul indulatból mint mondjuk az Amerikaiak. -
Dévacsen
senior tag
A britek is száműznék a Kasperskyt..[link]
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
blattida
nagyúr
válasz tpeter77 #50466 üzenetére
Rendben, ám ez a lényegen nem változtat. A mcafee képes ellenőrizni az ssl forgalmat. Az más kérdés, hogy ebben lehetnek hibák, nem csak a mcafee, hanem minden av esetében, pont a titkosítás megléte miatt.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz tpeter77 #50463 üzenetére
Csak a tények miatt: A mcafee már évek óta képes ellenőrizni az ssl forgalmat. Ne abból indulj ki és állíts valamit tévesen, hogy hét évvel ezelőtt mit tett vagy nem tett a mcafee.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
tpeter77
addikt
válasz mrszitya #50420 üzenetére
szia,
Nem tudom h szerencsés vagyok e vagy ellenkezőleg, mindenki döntse el.
A mostani és az előző munkahelyemen a céges levelezés az Outlook 2010-en zajlik.
Saját exchange kiszolgálón keresztül.
Földgázos koromban (mol csoport tagja) naponta milliós nagyságrendű volt a spam levelek száma.
McAfee volt az Fgsz védelmi rendszere. Pár évvel korábban leszerződtek a McAfee egyik hazai képviseletével, fejlesztőket fizettek, akik hiba esetén azonnal reagáltak a dolgokra, és segítettek, ha nagyobb horderejű volt a baj.
McAfee vállalati verziójában van egy beépülő modul, ami az Outlook email védelme alá fészkeli be magát.
Nos ezzel voltak gondok: az outlook indítása után (de csak 1-2 gépen) összeomlott a modul, és erről tájékoztatta a főnököt, ő meg engem azonnal
Miután letiltotta magát a modul ment szépen a gép a köv. újraindulásig. Ezt úgy hetente 1-2 alkalommal adta elő, az első gépbekapcsoláskor.
De volt szívás a titkosítással nem is kevés. A laptopok C meghajtóját letitkosította a szoftver, lopás miatt és a felhasználó saját nevével és jelszavával lehetett rá belépni.
Na igen ám, de amikor nem a laptopon intézte a jelszócserét, vagy az egyik windows frissítés megfektette a titkosítást, voltak sikítozások, és sokszor csak az újratelepítés segített.
Kisebb bajnál elég volt csak új kódot, majd új jelszót kreálni, a felhasználók nagy-nagy örömére.
Itt is volt 2 gép, aminél havi rendszerességgel jöttek a bajok, ők már szó nélkül reggel sétáltak a lapitopival az irodámba
Én ekkor megutáltam - de igaz, alaposan ki is ismertem - 1 év alatt a McAfeet.
Ja igen, a McAfee LEGNAGYOBB hibája, minden baj forrása, hogy nem tudja az SSL kapcsolatot ellenőrizni, és általában gmail fiókba bejelentkezést követően, onnan a gépre a felhőből letöltött és elindított állományok csinálták a fertőzést. Vagy ha titkosított csatornáról töltöttek le fertőzött állományt.
Hozzáteszem, a Lilx tesztjein a McAfee vállalati verziója csúnyán elbukott, míg a felhasználói terméke jóval több vírust megfogott - itt most a kripto vírusokra gondolok.
De elég arra gondolnom, mi történt egy éve: a céges címre jött titkosító vírus. Kolléga szabin volt, az ő gépéről átirányítódott a helyettesítőjének a postafiókjába a teljes állomány, aki azt lefuttatta, mert megnyitotta az ismeretlen női feladó levelét, de még az Excel táblázatot is, hogy az vajon mi... nehogy lemaradjon valami fontos dologról, amit a kolléga kapott... aztán velem üvöltözik, hogy minden adat elveszett a gépről, amit azonnal újratelepítettem, de még a a hálózatról is letörölt sok fájlt, azt meg az előző napi adatmentésből kellett visszahozni a szervereseknek.
De a központban is elkövették ezt a bakit a felső vezetés emberei
Szóval alaposan le volt maradva a McAfee a többi vírusirtóhoz képest.De vissza a jelenbe, itt ahol most vagyok (egy kis vidéki, de állami céghez tartozó szervezetnél) szerencsére más védelmeket használnak, efféle gondok nincsenek.
Spamből is csak igen kevés jut át a szűrőn lévén gov.hu-s az email végződésünk vége (rengeteg alkalmazott használja ugyanazt a levelező szervert) és bizony több milliós a spam levelek száma itt is napi szinten.Azt mondom, manapság egy vírusirtó legyen naprakész, tudja az SSL kapcsolatokat visszafejteni és ellenőrizni az adatokat, valamint a levelező szerverről letöltődő tartalmakat is, így amikor a gyanús elem jön le a postafiókba, már akkor fogja meg - ha netán az előzetes szűrésen átcsúszott volna.
BitDefender és mások is a gyanús alkalmazásokat blokkolják, nem hagyják a fertőzést kialakulni.ÉS bizony fontos, hogy lehessen kivételeket hozzáadni, mert ha 1-2 oldal tanúsítványhibás, ne a védelem tiltsa le úgy, hogy megnyitni sem tudjam mert abból komoly bajok lennének...
bocs hogy sokat írtam.....
-
old-dog
aktív tag
Nos, én is elégedett vagyok a Kaspersky IS-vel, így vásároltam is nemrég további licencet is. Vannak, hibái is, de több a jó oldala. Nem vagyok elfogult, de a legjobb háromban biztos benne van. Több vírus irtót próbáltam már én is, így erre alapozom a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
Bitdefender update: kaptam egy levelet a supporttól, még pénteken, hogy legyek szíves részletes logot küldeni a CPU spike-ról. Hétfőn kaptam egy másik levelet, hogy mivel nem válaszoltam 3 napon belül, ezért lezárják a ticketemet. (előtte 3 hétig ültek rajta,m remek SLA) Válaszul elküldtem nekik a saját support fórumukhoz egy linket, amiben egy user részletesen dokumentálja ugyanezt a problémát. Leírtam, hogy eszem ágában sincs felrakni a bugos vackukat, míg rendbe nem rakják, amit sok user már hónapok óta folyamatosan kommuniikál neki. Erre kaptam egy választ, hogy már dolgoznak a probléma megoldásán és meg fogják hosszabbítani az előfizetésemet a kiesett idővel. A problémám továbbra is az, hogy SZEPTEMBER közepén jelezték nekik először ezt a bugot, de még nem jutottak sehová...
-
Szellem.
Topikgazda
Az össze buzi gyártóval ez a helyzet! Amikor megveszel egy előtelepített Windows-al vásárolt OEM gépet, onnantól kezdve ki vagy szolgáltatva a gyártónak. A Lenovo Yoga tapasztalataim is ezt mutatják.
Sajnos, nem véletlenül avultatnak el gépeket. Én inkább vennék drágábban gépet, de akkor az 5-8 évig gép legyen és ne kelljen ronyózni hogy ha jön egy új Win frissítés, akkor cumi van, mert a gyártó már nem támogatja és nem tesz fel saját specifikus drivert.A biztonsági részéről meg is nem is beszélek!
[ Szerkesztve ]
-
SityiSXT
őstag
válasz Szellem. #50454 üzenetére
Vannak, persze - de amikor eléri azt a kritikus szintet a használat, amikor már nem éri meg fejleszteni vírusvédelmi modult rá, akkor te meg én nem sokat tehetünk. Marad az, hogy vagy olyan víruskergetőt használsz, amiben még van Outlook plugin, vagy bízunk abban, hogy az általános védelem megfogja, ha már a gépen van a csúnyaság.
Az pedig, hogy a Telekom trehányul végzi a dolgát, őket minősíti leginkább - csak sajnos láthatóan nem izgatja őket. Volt ugye a BKK-s e-jegy bontrányuk, annak se lett különösebb következménye, majd pont emiatt lesz, hogy még egy Outlook.com szintű védelmet is képtelenek biztosítani, pedig az sem épp acélos. Nálunk a cégnél azért komolyan vesszük a biztonságot, így azért elég jól vagyunk védve és az utóbbi időben nem volt gondunk. (Kopp-kopp-kopp) -
Dhampir
félisten
Lehetséges, hogy lelassítja a HP gépeit a cég által fejlesztett windowsos telemetriai szolgáltatás amely a HP Touchpoint Analytics Client névre hallgat.
Bővebben:
Súlyos vádak: processzorpörgető kémprogramot telepített számítógépeire a HP?
-
Szellem.
Topikgazda
Ezt már korábban említettem én is, hogy elég sok gyártó tart ott, hogy minden szar bekerül már az adatbázisba!
Ezzel szerintem nem okozol vitát. Az Eset, Bitdefender, stb. hajlamosak erre. Konkrétan jelen esetben az Eset nem minősítette kártevőnek vagy károsnak. Ilyen szempontból a Kaspersky vezet, mert ők azok, akik erre odafigyelnek. Korábban számtalan mintát küldtem be nekik hasonlót, amikor a 2f-en keresztül visszajött, hogy nem okoz semmit, így nem teszik be az adatbázisba!Ha meg már itt tartunk:
Azon nevetek sokat, amikor PC Security Chanel (Leo) és társai összeszedik a mintacsomagot. Amikor nekilátnak a prevention tesztnek azaz futtatják a kártevőket, nem egyszer feljön az ablak, hogy a fájl nem fut le, mert 16 bites kód! És megjegyzi, hogy nem kapta el az adott víruskereső. Na, ez az amit már nem dolga egyik terméknek sem, hogy ezt megfogja. Főleg nem egy 64 bites rendszeren!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz SityiSXT #50451 üzenetére
Értem én a globális gondolkodásmódot. Csak arra akartam kilyukadni, hogy amíg vannak levelezőkliensek és használják őket botorság kivezetni a piacról a mail védelmet kliens szinten.
A kiszolgálónál lehet, hogy ellenőrzik, de én konkrétan a Telekomra és társaira gondoltam.
nem egyszer kaptam olyan e-mailt amit az Eset vagy a Kaspersky vírusosnak talált. Tehát, vagy nem ellenőrzik, vagy szarul vagy a kiszolgáló szerver antivirus védelme kaki! Konkrétan erre gondoltam.
Nálunk a cégben pont van szerverszintű védelem ami nem egy izmos cucc. Nálunk is volt már fertőzés, mert átengedte a saját kiszolgálónkon. Ennyit erről.A Windows Live Mail nekem is pont fasza volt. Sőt! Ha már megemlítettük a Windows-t nekem a Vista és a 7 GUI-ja sokkal jobban tetszett, mint ez a fosh Win 10 Metro. Nagyon nem gyere be.
-
Pano
addikt
Csak egy kis szemléltetés a vírusírtók csodálatos világának.
Lehet, hogy indítani fogok vele némi vitatémátAdott egy mintafájl, amit szereztem.
A VT szerint jelenleg így néz ki a fájl reputációja:Ezt az említett fájlt kíváncsiságból elküldtem a Kaspersky és az Eset laborjába, mind a kettő azt igazolta vissza, hogy ártalmatlan és kéretlennek se besorolható.
Csak remek szemléltetése annak a szemléletnek, hogy manapság már olyanokat is betesznek az adatbázisba, ami gyakorlatilag nem csinál semmit, csak valami miatt "kifogásolható" a léte. Kicsit olyan, mint valakit csak azért leteper és megbilincsel egy rendőr, mert etnikum tagja (holott semmit nem követett el, csak békésen sétált az utcán).(amúgy nagyrészt bitdefender motort használóknál akadt fenn , de amelyik termékek nem azt használják?)
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
SityiSXT
őstag
válasz Szellem. #50443 üzenetére
Neked meg nekem kell az Outlook, meg még pár emberkének - viszont mi olyan elenyésző kisebbség vagyunk, hogy gyakorlatilag csupán kerekítési hibának számítunk. Emiatt hibázik a gondolatmeneted, mert nem a piacot és a globális helyzetet nézed.
Vállalati környezetben jópár éve működik az, hogy a mailserveren megy az ellenőrzés (esetleg már a tűzfal is végez némi előelemzést), így a userekhez már csak ellenőrzött cucc jön. Ha pedig mégis gond van, hát ott a rencergarázda, az majd segít és megoldja, elvégre ezért is fizetik. A GMail és az Outlook pedig szintén ellenőrzi a leveleket kiszolgálószinten - ebben jelenleg saját tapasztalataim alapján egyelőre a Google a jobb. Persze teljesen már egy pár száz - pár ezer fős vállalati környezet mint a többmilliós vadonban élő home userek világa, így ez utóbbinál érthetően nagyobb kihívás levédeni mindent és mindenkit - de azért nem teljesen ellenőrizetlenül mászik ki minden (legalábbis a nagyobb/jobb e-mail szolgáltatóknál).Ja, és a Windows Live Mail volt az számomra, aminek a designja és tudása pont elég volt.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #50444 üzenetére
Véleményem szerint, nem sok értelme van. Eset esetében emlékezz vissza, hogy nem is olyan régen javasolták, hogy az SSL ellenőrzést kapcsoljuk ki, mert lassította a böngészést , de nagyon.
Nem hinném, hogy ennek a kikapcsolás fertőzéshez vezetne. Amit letöltesz, vagy lejönne onnan, azt a fájlvédelemnek meg kell fognia!
Mellesleg anno az AVP-nek sem volt webvédelme, és ahogy letöltöttem valami a cracks.a... oldalról (igen, jól olvastad, anno még kezdő koromban használtam ilyet )azonnal megfogta.(#50447) Pano: Odatettem a mosoly jelet a végére. Én már nem vagyok elfogult, de érzelmi alapon kötődöm, meg megszokásból. Akkor pihend ki magad.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz Szellem. #50446 üzenetére
Írtam, hogy elfogult vagyok... " még mindig bennük bízom a legjobban, érzelmileg és".
Attól, hogy így van még nem tagadom le a hibáit, azt sose tettem és nem is fogom.Szakmai alapon meg megmondom őszinén, nincs energiám belemenni.. nagyon nincs.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Szellem.
Topikgazda
Szerintem meg erősen elfogult vagy! Tényekről beszélni, meg leírni valamiről indok nélkül, hogy "szar" a kettő nem ugyan az!
Nálam régebben biztos nem használod a Kaspersky-t, mert elég régóta ismerlek és Te is engem! Anno a 4-es verzióval kezdtem 2002-ben. Magasan a legjobb terméknek tartottam! Azonban azóta látni, hogy merre mentek el.
Nem hinném, hogy ez nem lenne valós:
Sorra bugos, szarvashibákkal teli terméket adnak ki. (pl indokolatlan proci terhelés, erősebb netnél lefelezi a sebességet gyengébb proci esetén, rendre nem működnek funkciók rajta mikor kiadnak egy termékverziót, stb.)
És itt nem arra gondolok, hogy mások hiba nélkül való szoftver adnak ki!
Évről évre ugyan azok a hibák fordulnak elő. (lásd Kaspersky hivatalos és egyéb fórumok)
2F a hivatalos forgalmazója bővebben tud mesélni arról, hogy a Kasperksy hova fejlődik és hogyan kezelnek dolgokat!
Sorolhatnám még, de amiket leírok tények. Amellett, hogy a mai napig használom!!! De, azt le kell, hogy írjam, a Kaspersky nem a régi már, és az elmúlt 2-3 verzióban semmi újdonság nem lett bevezetve ami igazán előrelépés lenne! Ott van a KAR ( Kaspersky Anti Ransomware) ez egy felhőalapú vállalti termék, amit tud a KIS, KTS. Ha nincs a felhőben vagy az adatbázisban az adott ransomware, akkor mehet a kukába. Ellenben pl. az Emsi nagyobb eséllyel fogja meg ezeket!Azt nem említeném, hogy mostanában politikailag molesztálják a Kaspersky-t. Ez egy olyan dolog, amit a bulvárhírekből tudunk meg, de fenntartásokkal kell kezelni minden oldalról nézve.
A 2f-es tegnapi beszélgetésben elmondta a srác, hogy mikor megállapodott a Kaspersky az MS-el azzal kapcsolatban, hogy az MS nem tesz keresztbe a Kaspersky-nek akkor láttak neki a 2019-es verzióknak! Hamarabb is kezdték el fejleszteni és már igazodik ahhoz, hogy a Fall Creators-ban felszabadították a lehetőségeket a Kaspersky számára. Namost, tegnap felraktam a gépemre. Oké, hogy ez egy Technical Preview volt, de ugyan azok a problémák voltak jelen a termékben, mint a korábbi végleges verziókban!
Ergo, nekem ebből az jön le, amit már korábban leírtam, hogy közel sem biztos, hogy az MS tett nekik keresztbe azért, hogy ne tudjanak egy normális szoftvert megírni!Szóval, érzelmi alapon megértelek, de szakmai alapon már nem. Érzelmi alapon ragaszkodom hozzá én is.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Az a furcsa, hogy 2 másik gépen, nem láttam még ilyet. Erre a 3.-ra most tettem fel a 2018-st, a másik gépeken 2017-ról 2018-ra volt frissítés. Valószínűleg az előző beállítását folytatta, itt meg egyből a rossz van. Ha valaki megtalálta, mit kell állítani, írja be legyen szíves. Én jeleztem a Bitdefendernek.
-
Kékes525
félisten
válasz Szellem. #50441 üzenetére
Én csak a kétségeimet írtam le, azt tudom, hogy mindenki hibázhat.
Tehát azt javasoljátok, hogy a védelmi programokban kapcsoljuk ki az SSL ellenőrzést, mert a böngészők (mindegyik?) ezt sokkal jobban eltudják látni?
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz SityiSXT #50436 üzenetére
Nem hibázott a gondolatmenetem, mert leírtam, hogy a számomra van jogosultsága!
Visszaemlékezve amikor volt bajom a Kaspersky beépülő moduljával, rendre írták, hogy nem használnak e-mail klienst! Így, nem is értettem, hogy miért vagyok egyedül a problémámmal.Azt írod, hogy illene a kiszolgálón megfogni a kártevőt. Ez fasza elképzelés, de ha ez működne, akkor nem kapna egy valag ember fertőzött e-mailt! Sajnos, ezzel nem nagyon foglalkoznak a szolgáltatók. Nekem eddig ez a tapasztalatom. Ha ez működne ahogy írod, akkor nagyon kevés lenne a mélen keresztül terjedő vírusok száma. Sajnos a statisztika nem ezt mutatja!
Azért használok Outlookot amiért Te! A Win10 beépített kliense a fapadosnál is fapadosabb! Anno azt hiszem Windows Mail vagy mi volt a neve? Szerintem az többet tudott, mint a Win10-é.
-
Pano
addikt
válasz Szellem. #50440 üzenetére
Mostanában nagy "divat" szidni a Kaspersky-t, de a hibáik ellenére én még mindig bennük bízom a legjobban, érzelmileg és szakmai érvekben is.
Lehet azért, mert az első igazi jó kapcsolatom az antivirussal az ős Kaspersky-vel volt (akkoriban AVP), miután a nagy Mcafee meg F-Prot is csődöt mondott több alkalommal.No mindegy, ez az én személyes hozzáállásom és véleményem.
Körülbelül 36-ot?!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #50439 üzenetére
A nemtörődömségemre annyit:
Amikor elindultak a ransomware támadások már megjelentek olyan cikkek, amelyik a Windows szolgáltatások hibáira hívták fel a figyelmet! Addig amíg tömegesen el nem indultak ezek a fertőzések, sem az MS sem az Av készítők nem nagyon foglalkoztak vele. Meg is lett az eredménye: Tömeges fertőzések alakultak ki. Némely ransomwaret adatbázisból azonosítottak,d e nagyon nem tudtak velük mit kezdeni.
Pl. EAM a ransomware moduljábal védi ezeket a szolgáltatásokat és ezért nem engedi lefutni a kódoló metódust és megállítja a programot.Nem akarom bántani az AV cégeket, de ne legyünk álomvilágban azzal kapcsolatban, hogy ők nem követnek el hibákat vagy nem csinálnak épp nem feltétlen legális vagy megbízható dolgokat! Nekik az a lényeg, hogy védjenek és pénzt keressenek!
-
Szellem.
Topikgazda
Erre reagálnék:
Tegnap egy érdekes dolog ütötte meg a fülem, amikor a 2F-es kollégával beszéltem.
Ugye beszélgettünk arról, hogy az F-Secure nem tartalmaz e-mail szűrőt. Ennek egyik oka, hogy sokan kezdenek inkább webes felületen levelezni. A másik oka:
A klienseken keresztül az e-mail-ezés titkosított kapcsolatokon keresztül megy! Az F-Secure nem tudta normálisan megoldani az ellenőrzés, mert ahhoz, hogy a titkosított kapcsolatokon keresztül beférjen a levelezésbe, nem tudott normális tanúsítványt szerkeszteni emiatt! És itt jön a Kaspersky: Aki saját mókolt tanúsítvánnyal oldja meg az e-mail-ek ellenőrzését. A kolléga elmondása szerint ez nem tiszta és nem etikus dolog! Ezért van az többek között, hogy rendre nem működik az Outlook-al a beépülő modulja és időnként feldob a felhasználóknál az e-mail lehívása során tanúsítvány problémákat!Na most, az okfejtésedet követve és a cikket elolvasva ez gáz! Nagyon gáz!
Az SSL kapcsolatok meg titkosított kapcsolatok. Ahhoz, hogy hozzáférjen saját tanúsítványt kell készíteni. Mint írták a cikkben és már korábban jelezte pl. a Mozilla fejlesztője is ez igen problémás megoldás, és az ilyen SSL szűrő AV-k inkább problémát okoznak mint segítenének a vírusok megállításában!Itt jön az, amit már korábban írtam, hogy a legtöbb termék marketingbullshittel akarja a termékét eladni.
Mellesleg a cikkben szépen le van írva a Kaspersky reakciója erre. Tipikus orosz nemtörődöm hozzáállás!
-
Kékes525
félisten
Nem tudtál teljesen meggyőzni, mert a vírusirtó programfejlesztők nemtörődömségére hivatkoztál. Ha ebben a kérdésben nemtörődöm magatartást mutatnak, akkor ez a nemtörődömségük minden vírusirtással kapcsolatos kérdésben is ilyenek kellene lenniük, mert miért csak pont a ebben kérdésben nyilvánulna meg? Ezt pedig nem tapasztalom. Másrészt a víruskészítők ezt miért nem használják ki sokkal jobban?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Jack Oneill #50435 üzenetére
Bocsi, elnéztem, hogy kinek válaszoltál, azt hittem, hogy a hozzászólásod felettire válaszoltál a mellőzés emlegetésével
(#50438): a CCleanernél tényleg egyértelmű, emlékszem arra a szálra pár héttel ezelőttről.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
SityiSXT
őstag
válasz Szellem. #50423 üzenetére
Alapvetően ott hibázik a gondolatmeneted, hogy otthoni környezetben az email kliensek szerepe gyakorlatilag nullára redukálódott. A sima, egyszerű felhasználók számára egyszerűbb a webes felület használata, ergo az AV cégeknek is könnyebb, ha egy modullal kevesebbet kell fejlesztenie. Emellett ma már az email csúnyaságokat illik már a kiszolgálón megfogni, mert mégiscsak jobb egy helyre összpontosítani egy erős védelmet, mint az, hogy kliensszinten szétszórva csak a userek olvasási-szövegértelemezési-kattintási képességeiben bízni.
Viszont a fájdalmad teljesen megértem, nekem is van olyan e-mail címem, amit csak kliensprogival tudok elérni, mert webes felület nincs (Outlookom viszont szerencsére van, mert a Windows 10 Postája még az én rendkívül szerény igényeimnek is kissé túl fapados.)CCleaner: Alternatív megoldás, amit korábban már itt is javasoltak: a Slim telepítő letöltése.
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Nagyon ertelmes kerdes volt. Mivel honapok ota errol van itt szo a ccleanerrel kapcsolatban, ezert igen lazan ranyomok a mellozesre. Ha olvastad volna az errol szolo ertekezeseket, akkor nem kerdeztel volna ekkora baromsagot, celozva arra, hogy a riasztasnal magadbol kiindulva nem tudod elovasni, mire riaszt be a program. ODA VAN IRVA! AZERT MONDOM BATRAN, HOGY MELLOZNI KELL. TOOLBAR!
-
dqdb
nagyúr
válasz Kékes525 #50432 üzenetére
Nem igazán értem az SSL szűréssel kapcsolatos félelmeket.
Téged nem zavar, hogy nem tudod, tényleg oda kapcsolódtál-e, ahová szerettél volna, mert a vírusirtó elrejti előled a valódi tanúsítványokat? És ha az elrejtés során használt biztonsággal kapcsolatos ellenőrzések nem eléggé erősek (a böngészők ezen a téren nagyon-nagyon jól állnak), akkor ezekről te sosem értesülsz, mert a probléma a böngészőig nem jut el.Ennek mi lehet az oka?
Jólvanazúgy, ráérünkakövetkezőverzióig és társai. Használnak egy valószínűleg 3rd party kriptográfiai könyvtárat, és ha nem muszáj, nem frissítik azt hosszú ideig, mert az egész szoftverüket érintheti, és sok újrateszteléssel jár.Ha kijön egy komolyabb SSL-lel kapcsolatos sérülékenység, az összes böngésző már befoltozva várta a bejelentést vagy egy napon belül frissül, ezzel szemben például az egyik ilyennél a Kaspersky több, mint egy hónapig magasról tett a náluk is bejelentett problémára, és ennél már csak a magyarázkodásuk rosszabb (a cikk tartalmaz további "szépségeket" is más gyártóktól). Azt is nehéz magyarázatot találni, hogy például az ESET korábbi verziójában hogyan maradhatott ki a túloldali SSL tanúsítvány érvényességének ellenőrzése, ami úgy alapvetés, és miért engedte bármiféle figyelmeztetés nélkül a kapcsolatfelépítést egy visszavont tanúsítványú oldalra (és ez a felhasználó előtt teljesen rejtve maradt, mert az átvert böngésző sem tudott róla már).
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Nem egy kategória a kettő, nem lehet összehasonlítani.
Az F-secure SAFE egy teljes értékű biztonsági csomag (antivirus, "tűzfal" [windows sajátjához ad egy kicsi beállítási lehetősége], szülői felügyelet), a Kaspersky Free meg egy korlátozott ingyenes megoldás, aminek pl csak heurisztikája van, de a többi ismeretlen kártevők elleni védelmet nem kapta meg.
Ha a Kaspersky fizetős verzióival hasonlítjuk össze (pl Internet Security), úgy már lehet: F-Secure az teljesen automata, szinte mindenből kihagyja a felhasználót, szinte nincs is beállítési lehetőség, sok a téves riasztása, kicsi a rendszerterhelése, de erős védelmet ad és drága.
Kaspersky több szolgáltatással rendelkezik, eltávolításban és ismeretlen kártevők felismerésében jobb, saját szájíz szerint konfigurálható, "kézben tartható". Némileg "szabadabb érzést ad" Rendszerterhelése vegyes, csak próba alapján mondható ki: van akinek lájtos, van akinek átlépi az ingerküszöbét. Konfig és egyéni elvárás függvénye. Elérhető árban van a termékei.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Kékes525
félisten
Nem igazán értem az SSL szűréssel kapcsolatos félelmeket. Persze azt látom, hogy néhányszor problémát jelent. Viszont nehezen tudom elképzelni, hogy erről ne tudnának a vírusirtó fejlesztők és ne tudták volna kijavítani a hibát. Elég régóta szűrik az SSL-t, lett volna idejük a hiba kijavítására, vagy a szűrés kiiktatására, lekapcsolására, legalábbis az alapértelmezett részből. Mégsem tették ezt. Ennek mi lehet az oka?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz pinnacle #50429 üzenetére
Kapcsold ki az SSL szűrést a Bitdefenderben (ne kérdezd, hogy hol lehet, nem ismerem a felületét).
Az egészben az a szánalmas, hogy az Internet Explorer valójában megvéd egy valós támadási formától (man in the middle attack), amelyet maga a vírusirtó idéz elő, mert bele akar pofátlankodni (általában teljesen feleslegesen) az SSL kapcsolatba
Szépen sikerült az elírás az IE hibaüzenetében
Jack Oneill: ranyomok a mellozesre es kesz
Ha ez a hiba netbanknál vagy más online fiókod használata közben jön elő, akkor is csak rányomsz és kész, és nem érdekel, hogy mi okozta a valós biztonsági problémát[ Szerkesztve ]
-
gjo
tag
Kinek mi a véleménye? F-secure safe vagy Kaspersky free?😀 Nagyon kíváncsi vagyok😀
-
mrszitya
senior tag
válasz Szellem. #50423 üzenetére
Ami már szintén a webes felület mellett szól - kivéve adatvédelmi szempontok... - egy ideje az alternatív fiókokat is be lehet importálni a Gmailbe például, és megcímkézni mondjuk hogy egyértelmű legyen, melyik címre jöttek a levelek.
Hát igen, telekomos webmail. Az tényleg egy álom. Évente rá szoktam egyszer-egyszer nézni, hogy szörnyülködjek a spamek számán.
F-Secure elárulhatom, rám sosem volt nagy hatással egyébiránt. Nekem régebben sem tetszett a testre szabhatóság hiánya benne. Plusz nem is mérték olcsón.
-
marquuard
veterán
Frissíteném, de nem tudom. Van ebből valami toolbar mentes verzió, amire nem jelez be minden és friss? CCleaner.
PSN ID: marquuard
-
Pano
addikt
válasz Szellem. #50424 üzenetére
Faternak ráraktam a notijára állandóra a tesztem után, ha már megvan az egy éves licensz. Ő totál egyszerű, mindenre kattintgatós felhasználó.
Meglátjuk nála mit produkál, ő a végponti teszt fázisMagamnak eleve nem akartam megtartani.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz mrszitya #50414 üzenetére
Nálatok felesleges, de a számomra egy jó ideig megmarad a jogosultsága.
Gmail ott a telefonom, szóval kliens megoldva. Vagy a gyári e-mail kliens szintén.
Asztali gépen/laptopon már nem kényelmes a webes felület. Gmail még elmegy, de a Telekom (mivel az a szolgáltatónk otthon), már nagyon gáz. Szóval, nekem az a jobb ha mikor bekapcsolom a gépem, akkor elindul az Outloook 2016 és egyben lejönnek a levelek fiókokra bontva.Az meg, hogy elmegyünk buta irányba és a program lof@sz beállítási lehetőséggel bír és mindenben ő akar döntést hozni a számomra nem kultivált kategória. Ez abban az esetben lehet fasza, ha nincs azaz 0 fps-el dolgozik és ha annyi lehetőséget ad, ha én kivételbe akarok valamit tenni akkor ez meg legyen oldva.
De mivel egyik termék sem tud 0 fps-t, ezért ez a mesterséges intelligencia kizárva és nem is jó irány.
Persze, F-Secure-ék le vannak maradva rendesen és nem tudtak nagyok lenni a piacon. Pedig közel Kaspersky-vel egyidősek! Kellett volna fejleszteni, meg marketingelni és minden más lenne.
Ehelyett inkább visszafejlesztenek. Évek óta náluk nem történt semmi azon kívül, hogy sorra tűnnek el a modulok a termékeikből és emellett évek óta nőnek a fals pozitívok számai.
Persze, nem lehúzni akarom őket, csak a tényeket írom le.
Ettől még jó program az F-Secure. Mint írtam, észrevehetetlen a gépen. Tök olyan, mintha nem is lenne fent AV. -
mrszitya
senior tag
válasz tpeter77 #50417 üzenetére
Szó sincs arról - ennyire ne értelmezzük félre, hogy innentől kezdve egyáltalán nem szűrik az emailben érkező kártevőket. A fájlrendszer védelem minden futtatandó állományt elemez, azaz a melléklet megnyitásánál rögtön intézkedik a program. Az előzetes levélszűrés szűnik meg, úgy tűnik az asztali - egyre kevésbé használatos - programokban.
Okosteló van mindenki zsebében, már ennyi is elég indok, hogy elgondolkodjanak a PC-s kliensek támogatásól. Ha mégis PC-n nyitja meg a fiókját az ember, akkor pedig szinte semmi értelme - a mai kellően nagy tudású webes felületek (mint a Gmail, hogy csak egyet említsek) mellett külön levelező programot használni. Hatékony spamszűrés pipa, címre, tárgyra, feladóra és minden másra való szűrés pipa, levelek címkézése és csoportokba sorolása pipa, egyedi aláírás használata pipa, formázási lehetőségek pipa, ...
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz tpeter77 #50417 üzenetére
Mert sajnos nagyon sok helyen balf*** vagy csókos rendszergazdák vannak
De igazábóla legnagyobb problémát az okozza, hogy egy valamire való rendszergazda hiába akarja mondjuk a vállalat védelmét high-tech faszányosra megcsinálni, ha a költségvetési osztály meg azt mondja neki, hogy "no-money" vagy "- csak arra van money... -de hát az nem ér szart se! -csak arra van money, old meg".Sajnos, a vállalatok nagyon nagy része a mai napig nem veszi komolyan a vírusvédelmet, globális szinten. A felhasználók oktatását meg inkább meg sem említem.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
tpeter77
addikt
Pedig a vírusok hány %-a jön emailen?!
Egyes magyar vírusvédelmi cégek elemzései szerint
Kb 95% ezért nem is értem miért került kivezetésre.
Több cég email védelmi modulja nem működik rendesen a MS Office-szal. Pl. McAfee vállalati szoftver mindig összeakadt 1-2 gépen és az office letiltotta a modult.
Ja mindig ugyanazon a két gépen de semmi extra nem volt bennük, ugyanazokat a progikat használták, mint mások de ezek hetente 2x összebarmolták az officet. Ráadásul az egyik a főnöki gép volt
Lehet szarul működött és nem birták megcsinálni rendesen és most ezzel próbálják a hibáról a figyelmet elterelni és ezt a fajta kommunikálást ötlötték ki helyette?
Állami cégnél a levelek 80-90% spam! Már két cégben is átéltem ezt, és ez a számadat egyre durvább, csak növekszik...Vagy én gondolkozok rosszul.
-
mrszitya
senior tag
válasz Szellem. #50410 üzenetére
Értettem természetesen mire akarsz kilyukadni, de személy szerint én (is) feleslegesnek tartom az email-modult. Régen például egy pár évig használtam Thunderbird-öt, de már hosszú-hosszú évek óta nem látom értelmét egy Gmail, Outlook, stb. webes felülete mellett. Céges kiadásoknál esetleg megtartanám a támogatást, de home verzióknál már nem.
Abban viszont egyetértünk, a butítás - vagyis inkább a testre szabhatóság szinte teljes hiánya irányába való újabb lépés - nem feltétlen jól átgondolt döntés a részükről.
-
Pano
addikt
válasz Szellem. #50412 üzenetére
Ilyen az üzlet, sajnos.
Biztos végeztek egy felmérést, hogy mivel járna a kivezetése. Sok dolgot megszüntetnek azért, mert a régmúlthoz képest már csak elhanyagolható csoport használja. Nekik marad a szívás és az alternatíva keresés.Ugyan így járt anno az MSN Messenger és egyéb külön instant messenger védelem. Egyedül ma már csak a Kaspersky hagyta benn, bár azon kívűl, hogy látod a beállításokban, mint ki/be kapcsolható modul, semmit nem tudni róla.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz Szellem. #50410 üzenetére
Hát, én tapasztalatom is azt mutatja, hogy már kevesen igénylik az e-mail védelmi modult.
Mi cégünk esetében is két felállás van. A legtöbb divízió a Google Mail-t használja, de fizetett business verzióban (az egész ökoszisztéma az), webes felületen mivel minden ami kell ugyanúgy beállítható és használható ott is.
Van olyan részleg akiknek hagyományos e-mail szerver van beüzemelve, ami rendesen be van konfigurálva, SPAM és vírusvédelemmel rendelkezik (Kaspersky amúgy). Sose volt e-mailen keresztűl vírus károkozás a cégen belül, pedig nem kevés mail szambázik oda-vissza napi szinten, csatolmányokkal.
Jó igaz, a cégen belül dolgozók 99%-a szakember, de tudnánk róla ha csak az "ész védett" volna egy esetben.Én jó magam régóta gmailt használok privát részre, azon már 7 éve nem találkoztam vírussal. Plusz használok outlook.com-ot kb 3 éve, de még ott sem.
Androidon én személy szerint baromságnak tartom az AV-t, azt használja az aki külső forrásból szedett apk-kat telepítget. Mióta okostelefonom van, szintén egy darab vírusba nem futottam bele (cégeseken se fordult elő egy sem).[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz mrszitya #50408 üzenetére
Ez szerintem nem így van ahogy leírtad az e-amilek esetében! A levelezés titkosított kapcsolaton keresztül megy, tehát kell egy tanúsítvány és egy modul ami beépül a kliensbe!
Amúgy meg amit leírtál próbáld ki. Ha átküldesz levélben egy kártevőt, akár tömörítve az a víruskereső ami ismeri a kártevőt, de nincs e-mail védelme az nem fog ugatni rá semmit! Csak akkor ha letöltöd a mellékletet, vagy egyből futtatni akarod.
A számomra meg pont lényeges, hogy amikor beérkezik a kártevő a kliensbe azonnal ugasson érte.
Valószínűleg ezt szoktam meg. -
Kékes525
félisten
válasz Visormail #50400 üzenetére
+ (#50402) Polgesz
Én innen töltöm le és rendesen müködik. Telepíteni sem kell. AdwCleaner 7.0.5.0
[ Szerkesztve ]
-
mrszitya
senior tag
válasz Szellem. #50406 üzenetére
Kérdés, minek külön email modul, ha a fájlrendszer védelem úgyis átfutja a levélben lévő állományokat futás előtt? Igazuk van, legalábbis inkább ennél jogos a döntés mint a full automatikus működéssel kapcsolatban. Az egyszerűsítés jó dolog, de a "hardcore" felhasználókat így teljesen elveszítik/vesztették.
-
Pano
addikt
válasz Szellem. #50403 üzenetére
Köszi az infókat!
Hát.. igen, az automatizálás az jó is, meg nem is. Nekünk természetesen nem szimpi, de nagyon sokan elvárják azt egy AV-tól, hogy csak el legyen, ne tudjanak róla és maradjon minden vírusmentes.Itt szerintem, mindegyik tapasztaltabb ember belefutott már több tucat olyan emberbe, aki szerint egy adott AV szar, mert "ki kellett kapcsolnom, mert állandóan ablakokat dobált és vírusos lett a gépem!".
Többen vannak, mint hinnénk, ezt a réteget is le akarja valszeg az F-Secure fedni.Körülbelül 36-ot?!
-
Szellem.
Topikgazda
KIS érdekesség annak, akit érdekel.
Felraktam kíváncsiságból a KIS 2019-et a gépemre.
A telepítés normálisan zajlott, annyi, hogy a végén még kért engedélyt automata törlésre (vírusmentesítésre), stb.
Maga a program eddig az elmúlt 2 óra alatt normálisan muzsikál. Az első frissítés nehézkes volt, mert sokáig tartott. Az AntiSpam modulja természetesen ismét nem működik az Outlook 2016-al, de ezt már megszoktam. Majd az első vagy második patch megoldja.
Időnként indokolatlanul magasra megy a proci használat, de ezt írták a fórumában.
A jelenlegi verzió a 19.0.0.798. Ahhoz képest, elég jól sikerült a termék.
Vannak benne újítások, amiket most nem részleteznék. A 2F elmondása szerint ez a verzió már nem csak a hibajavításokat tartalmazza majd, hanem egy új termék lesz. Sokkal lájtosabb. Ezt egyenlőre a webezésnél tapasztalom. Konkrétan berobbannak a weboldalak olyan gyors.Annyi, hogy új ikonja van a tálcán. Már nem a K betű az.Képek:
-
Szellem.
Topikgazda
Kicsit beszélgettem ma a 2F Kft.-vel az F-Secure-ról:
Azért nem jelezett a Bitcoin bányászóra, mert full automatikus lett a program és ezt még fokozni akarják.
Egy webszűrőből dolgozik a program és ha olyat talál ami nem odavaló, akkor automatán blokkolja. Ezért nem dobott fel semmilyen üzenetet.
Nincs a termékben már spam szűrő és nincs benne már e-mail védelem. Ennek állítólag az oka, hogy a userek webes e-mail elérést használnak. Ezt egy nagy hülyeségnek tartom, mert elég sok user használ e-mail klienst. Outlook, Thunderbird, stb. Szóval, ez inkább kifogás.
Maga az F-Secure full automatikus terméket akar fejleszteni, hogy ne zaklassa a felhasználót semmivel.
Ez fasza is meg nem is! Nem 100%-ra nem lenne fals riasztása, akkor oké, amúgy meg nem. Nem tartom jó megoldásnak, hogy a felhasználó nem szólhat bele a dolgok menetébe. Blokkol valamit, ami kell a usernek és nem fog működni, vagy karanténba vágja mert neki nem tetszik? Ezt én nem tartom jó útnak!Erőforrás szinten nagyon sokat fejlesztett az F-Secure. Elmondásuk szerint jelenleg a legészrevehetetlenebb termék.
Ennyit a mai beszélgetésről. -
Cs1csó
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest