Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szellem.
Topikgazda
Kaspersky Internet Security 2018 akkor blokkolja a http://moovie.cc/ oldalon lévő összes bányászó szkriptet, ha a Személyes adatok böngészése be van kapcsolva. Akkor az összes böngészőben ugyan úgy blokkolja a minereket, mintha reklámblokkoló lenne fent!
-
Cs1csó
félisten
válasz Szellem. #51290 üzenetére
Ott a pont, nem is olvastam el végig, elterelődött az amúgy is lanyha figyelmem. Egy tuti egy vírkregető nekem ne akarja optimalizálni a regisztrimet meg hasonló, attól kiborulok sajnos.
Ezt a webroot-os témát én is támogattam, magyarul elég jól beszélek úgyhogy támogatom.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Greenebola #51294 üzenetére
Megtettem, azt nem röhögni.
Majd, egy nap, ami talán soha nem fog eljönni, mi is kérünk tőled valamit! Addig, legyen ez a topik ajándéka.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz blattida #51291 üzenetére
Amúgy meg, igen, a biztonsági szoftverek fejlesztő el vannak kényelmesedve, hiszen nagy gond nincs, a lóvé meg dől hozzájuk...
Igen, valószínűleg ez a problémám nekem is! A licencdíjak emelkednek, a termékek fejlesztései meg idézőjelesen meg állnak. Pont ahogy írtad el vannak kényelmesedve.
Kissé azért felül van értékelve ez a probléma.
Nem vagyok jós, de majd erre térjünk vissza később! Ez a téma meg lett lovagolva, és mivel az egekbe szöktek az árak, egyre erőszakosabban és egyre pofátlanabb módon fogják bányászni őket! Ergo, lesz/lehet ebből még bőven nagyobb probléma![ Szerkesztve ]
-
Vesporigo
aktív tag
válasz Greenebola #51292 üzenetére
Ment a lájk, és megerősítésként hozzá is szóltam. Kb. 1,5-2 perc alatt meg is volt regisztrációval együtt.
Nem használom (egyelőre) a Webrootot, de rajtam ne múljon az a magyarosítás! -
Greenebola
senior tag
Üdv!
Ha volna egy 5-10 perc időtök, hagy kérjelek már meg titeket, hogy dobjatok már egy jelet vagy esetleg pluszban egy hozzászólást a Webroot fórumon.
Nagyon jó lenne látni a Webroot szoftverét is Magyar nyelven mint ahogyan a Bitdefenderét is.
Tudom nem sokan használjátok ezt a védelmi megoldást, de sokat jelentene ha dobnátok egy jelet.
szaki26a, aki a Nollex Nemzetközi Kft.-nél dolgozik valószínűleg tudna segíteni a program Magyarosításban, de ehhez a "webrootéknak" el kell fogadni az ötletet.Egy regisztráció kell a fórumra, pár perc az egész. Köszönet aki segít ebben, hátha mi is anyanyelvünkön láthatjuk majd ezt a programot mint a Bitefenderét!!!
Regisztráció: [link]
Hozzászólásom, "ötletem": [link]Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester
-
blattida
nagyúr
Szerintem nincs hasonlóság a kettő között. Az emsi meg az eam egy "kicsit" régebbi, mint a harmadik tulajánál járó vipre. A sunbelt alkalmazta először a korlátozott virtualizációt a vipre motorjában, de nem tudtak túl sok új ügyfelet szerezni, nem igazán tudták tovább fejleszteni, ezért eladták. Az emsi meg csak olyan döntéseket hoz, melyek szükségesek az üzleti sikerességük miatt. Relatíve kicsik, nincsen óriási erőforrásaik, de ami van, azt fejlesztésre fordítják. Az övék az egyik legjobb viselkedés elemző, ami ma már szinte fontosabb, mint az adatbázis. Stabilan, lassan, de biztosan növekszenek, nekik ez most a legfontosabb.
Plag
Nem érzem azt, hogy visszafejlődtek volna. Ha valóban szükséges (lesz), akkor fejlesztenek majd szkript blokkolót is a programhoz. Jelenleg csak fekete lista kapják szűri az oldalakat az eam, de az ő url adatbázisuk jelenleg nem túl nagy, viszont, a többiek is alapvetően statikusan, lista alapján szűrnek, ami manapság, a kripto valuták felértékelődése miatt sokkal erősebb bányász tevékenységet okoz, így, szükség lesz dinamikus, jellemzően mesterséges intelligencia alapú megoldásokra is, hiszen a szkriptek totál blokkolása a felhasználók hozzáállása miatt általánosan nem alkalmazható, hiába a legjobb védelem.
Kissé azért felül van értékelve ez a probléma.Amúgy meg, igen, a biztonsági szoftverek fejlesztő el vannak kényelmesedve, hiszen nagy gond nincs, a lóvé meg dől hozzájuk...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Szellem.
Topikgazda
A termékportfólió csökkenésére gondoltam amikor ezt leírtam és céloztam rád! Az volt a visszafejlődés.
Nem volt elegáns a részükről, hogy a WFC és társait ajánlották, ahogy a fentebb általad bemásolt szövegrészben sem voltak elegánsak, ahol az Ublock-ot ajánlották kiegészítésként a megfelelő webvédelem kialakításához!Nekem ezzel több észrevételem is van:
Azt látni, hogy ők jelenleg a webvédelmi funkcionalitáson nem akarnak változtatni és nem akarnak fejleszteni! Kb. az én értelmezésemben: Vedd meg b@zmeg a termékünket, de még ezt meg azt tegyél fel, hogy jó legyen a védelmed! Nekem ez egyik gyártónál sem szimpatikus!A miner problémát meg én nem egy reklámblokkolóval oldanám meg. Igen, igazad van, meg lehet oldani azzal is és jó, hatékony megoldás.
Viszont én ezt egy kicsit tovább gondolnám:
Veszel egy AV terméket, aminek az a dolga, hogy minél jobban megvédjen az esetleges kártevőktől! Legalábbis én ezért veszem és nem azért, hogy a registrymet kitakarítsa, meg optimalizálja a lomtárat!
A minerek kártevőnek vannak nyilvánítva! Idézet a 2f leveléből:
"
- A bányásztatás akár meghibásodást is okozhat a gép túlterhelésével,
ezért blokkolják a szkripteket és kártevőként azonosítja (tudtommal az F-Secure cég ezt a nézetet
vallja)."Amennyiben a weboldalak egyértelműen jelzik ezt a felhasználónak, és mint egy korábbi bejegyzés mutatja is tud a felhasználó dönteni, sőt, még a processzorterhelést is be tudja állítani, akkor no problem. Korrekt megoldás.
Viszont a legtöbb esetben ez sunyi módon történik és extrém processzorterhelést okoz, ami véleményem szerint tartósan egy gépnek sem tesz jót!
Én azért veszem meg az IS-t, hogy blokkolja ezeket! Ha egy F-Secure globálisan tudja blokkolni, akkor ezt más cég is meg tudja tenni, ugyanis ezek a minerek jelenleg majdnem egy kaptafára mennek!
Igen, tudom megoldás a reklámblokkoló, de a tapasztalatlan user nem biztos, hogy ebbe az irányba megy el.Durva példa, de tényleg nagyon druva:
User felmegy egy ilyen oldalra, ahol van egy sunyi bányászó. Elindul úgy, hogy nem kap róla értesítést és nem is tudja mi történik a háttérben.. User elmegy fél egy órára órára és addig 100%-on pörgeti a gépét a kis szaros. Vagy kikapcsol, vagy megfőhet, de hogy nem tesz jót a gépének ez a fél-egy óra az biztos. Gay ha nem is megy el, a gépét nem tudja használni, mert semmi másra nem marad erőforrása. És itt nem rólad, vagy rólam, vagy más tapasztalt emberről beszélek.Én továbbra sem csak a reklámblokkolóra bíznám ezt! Lehet, hogy ebben nem értünk egyet, és ez nem is baj, de azt gondolom, én nem bagatelizálom ezt el és főleg felelősnek tartom az AV gyártókat, hogy jó ideje kevés cég tett ez irányban konkrét lépéseket.
Mobiltelefon esetében meg még durvább a helyzet, mert ott konkrétan tönkre is mehet az eszköz!
(#51283) Pano : Csak tájékoztatás képen: Már van olyan variánsa a bányászónak, ami a böngésző bezárása után is végzi a tevékenységét!
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #51141 üzenetére
Miután a böngésző tisztítás nem segített, kérdeztem ismerőseimet.
Ajánlották, hogy csináljak egy Kaspersky Rescue Disk-es keresést, letöltöm, kiírom rufus-al, megcsinálom a pendrivre. Boot, jöttek szépen az ablakok, lefrissítette magát, rányomtam, hogy vizsgálat, 10 sec alatt befejezte, wtf, megcsináltatom vele még1x, ugyanaz történt. Mondom biztos a rufus-al elrontottam valamit. Utána látom, hogy van saját usb-re kiíró segédprogramja, megcsináltatom vele. Boot nem sikerült, mert hiányzott valami fájl és egyáltalán nem olyan felépítésben voltak a mappák, mint a rufus-al történő kiírás esetén. Volt pár újraindítás, azóta nem panaszkodott a vírusírtó, talán megoldotta a Rescue Disk? A biztonsági szintet felhúztam a KIS-ben.Tanácsolták, hogy hozzak létre egy nem rendszergazda fiókot a családnak, hogy kisebb eséllyel történjen "baleset".
-
dqdb
nagyúr
válasz Szellem. #51277 üzenetére
nagy fejlesztések nem történnek
Ilyet biztosan nem írtam. Folyamatosan fejlesztenek, a többiek éves kiadási ciklusával szemben átálltak rolling release-re, így havi rendszerességgel, azaz gyakrabban, de kisebb csomagokban érkeznek az újítások.Az EIS megszüntetése nekem sem tetszett. Ha kidobják a saját tűzfalat és az általa nyújtott funkcionalitást a Windows tűzfal köré építik, akkor nem szóltam volna egy szót sem. Így, hogy WFC és társait ajánlják, azért bennem maradt egy kis tüske.
Én a coin miner problémakört addig nem érzem súlyosnak, amíg egy reklámblokkoló megfelelő védelmet nyújt ellene.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Szellem.
Topikgazda
A nem rendszeresen idejáró is elolvashatja az első hsz.-t. Nem véletlen készült. Főleg nekik!
Arról senki nem beszélt, hogy az EAM nem erős védelem és nem elégséges.
Azt írtam, hogy webvédelemben nem acélos. Ahogy ez sok más termékről is elmondható, függetlenül attól, hogy milyen beépülőmodulja meg egyebe van. -
Pano
addikt
válasz Greenebola #51278 üzenetére
A félelemkeltés a legjobb üzlet, erre már sokan rájöttek. Emberi evolúciós reflex az öntudatos és tudatlan védekezési ösztön.
Nem azért hozom fel példának, hogy belemenjünk, de az elmúlt 8-10 évben a politika is elkezdte itthon használni elég masszívan, főleg az utóbbi pár évben.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Greenebola
senior tag
Érthető, jogos amit írsz. Én arra gondoltam itt, hogy ez a sebezhetőség most került nyilvánosság elé, mikor ez nem pár napos dolog holott a fejlesztők már tudtak a problémáról.
Ilyenkor meg mindenki parázik, hogy mi lesz elviszik a FB jelszavát stb...
Rengeteg olyan dolog van amiről semmi fogalmunk, majd ha kapunk egy hírt akkor meg jön a fejetlenség.WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester
-
Szellem.
Topikgazda
Nem tudom, hogy mi a politikájuk az Emsinél, de az tény és való amit már dqdb is írt, hogy visszafejlődés, hogy ez az "egy" termékük van és nagy fejlesztések nem történnek! Én nem örülnék neki, hogy ebbe az irányba mennének el, mint a VIPRE. Bár a VIPRE mióta nem a GFI kezében van már, megint elindult felfelé!
Ahogy írtam feljebb, szerintem kevés ami a termékben van. Több youtube teszter is jelezte, hogy webvédelemben nem acélos az EAM. Minden másban igen![ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz Szellem. #51267 üzenetére
Az a baj, hogy szeretem az EAM-ot, de kicsit úgy érzem, mint ha kísértetiesen megismétlődne a Vipre története.
A VIPRE ugyan így indult, a magasságokba tört, iszonyat nagy védelmet adott, nem "tömte tele a szoftverét felesleges baromságokkal", olcsóbb volt, nem ellenőrzött mindent, "új megközelítés a vírusvédelemben" stb,
Mi lett az egészből, azt meg már ismerjük. De ne legyen igazam.Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz Greenebola #51274 üzenetére
Én ezzel úgy vagyok, hogy emiatt parázzanak a szerver üzemeltetők.
Arra meg nem vagyok hajlandó, hogy feláldozzam a processzor teljesítményemet emiatt.Körülbelül 36-ot?!
-
Greenebola
senior tag
válasz Szellem. #51269 üzenetére
Szakadok! Ez nagyon jó lett!
Az a durva, hogy vagy 7-8 éve is volt ilyen paranoid védekezés.
Szoktam látni fórumokon, hogy van vagy 5-6 biztonságvédelmi szoftver a gépen.Amióta az Intel sebezhetőség köztudatba került azóta rendes káosz lett sokaknál. Eljött a para ideje.
Olvasgassatok kicsit vannak olyan hozzászóláSokk.https://prohardver.hu/tema/re_kiadta_a_spectre_es_a_meltdown_sebezhetosegben/friss.html
https://prohardver.hu/tema/re_ket_sebezhetoseg_is_panikban_tartja_a_vilagot/friss.htmlWEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #51272 üzenetére
Pont ez az amit már írtam és LIL is írta: Sok a fölösleges fícsör, amikért ordas nagy pénzeket elkérnek, megy a marketing bulshit, de érdemi fejlesztés nem történik. Ha az ember kiszámolja, hogy mennyit költ plusz védelmekre, akkor a gyártók is felismerhetnék, hogy több extra védelmi ficsőr nekik is jobb lenne! Anyagilag is és védelem szempontjából.
Lassan ott fogunk tartani, hogy az Internet Securitykbe lesz kenyérpirító és vasalódeszka is! -
Kékes525
félisten
válasz Szellem. #51271 üzenetére
"Nagyon fasza, hogy az Internet Securitykbe belekerülnek registry, meg startup optimalizálók, meg egyéb fícsörök, de védelem szempontjából semmit nem érnek és semmi közük a védelemhez!"
Igen ez a könnyebb irány, mondhatják, hogy komoly fejlesztés volt.
Azt elfelejtettem írni, hogy a szaporodó vírusfajták mellett szaporodik a sebezhetőség is. Egyre többféle eszköz kerül ki, gyorsabban fejlesztenek harvert. Ezek nem kedveznek a vírusirtó fejlesztőknek, viszont nagyon jó terepet adnak a malware íróknak.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #51270 üzenetére
Még akartam írni, hogy van fent egy frankó VooDoo Shield is, ami meg pláne blokkol mindent. Bocs, ez lemaradt!
Én nem írtam, hogy sok a Hitman és az Eset együtt. Ha nem okoz gondod a két termék együtt, akkor maradjon.
Én csak szimplán azzal akartam célozgatni ironikusan, hogy mennyire fasza világban élünk, hogy ennyi szart kell felrakni a gépre, hogy védve legyél! Ez nem jó irány!
Régen, elég volt egy víruskereső! Aztán megjelentek a 3rd Party tűzfalak, aztán jöttek az Internet Security-k és még ki tudja mi. De a lényeg, hogy ma már kezdünk ott tartani, hogy ez sem elég!
A ransomware fertőzési hullám ékesen bebizonyította azt, hogy a gyártók már régen le vannak maradva, de nem a megelőzésben, hanem a reagálásban!Egy AV cégnek az lenne a feladata, hogy felismeri azokat a trendeket, amik fertőzés irányból jönnek és az irányba tesznek fejlesztéseket! Nagyon fasza, hogy az Internet Securitykbe belekerülnek registry, meg startup optimalizálók, meg egyéb fícsörök, de védelem szempontjából semmit nem érnek és semmi közük a védelemhez!
Ez szerintem nem is fog változni, mert szaporodnak a különböző fajta vírusok és nagyon nehéz egy cégnek ezt teljesen lekövetni.
Ezzel pont amiatt nem értek egyet amit fentebb leírtam, hogy a registry optimalizáló helyett inkább fejlesszen hatékony szkriptblokkolót! Annak nagyon értelme lenne!
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Szellem. #51269 üzenetére
Nem hagytál még ki valamit a felsorolásból?
Amit írtam az mellett még időközönként futtatom a Malwarebytes AntiMalwaret, HitmanProt, Emsisoft Emergency Kitet és az AdwCleanert is.
Szerinted sok a két real time amit futtatok (ESET + Hitman)? Nagyon sokan használnak egyszerre több védelmet.
"Nem jó irány ez szerintem!"
Ez szerintem nem is fog változni, mert szaporodnak a különböző fajta vírusok és nagyon nehéz egy cégnek ezt teljesen lekövetni.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #51268 üzenetére
Én egyetértek veled, de amit leírtál kevésnek tartom. Nekem más a módszerem:
A gépem igaz lassan működik és 10 perc mire bebootol, meg a weboldalak is nagyon lassan töltődnek be de én ebben hiszek:
Bitdefender Total Security 2018, Kaspersky Internet Security 2018 és mellette még egy F-Secure Safe! Ez a három természetesen realtime fut egyszerre. Kicsit lassú a gépem, de faszán védenek együtt.
Aztán van fent MBAM, meg Zemana Antimlaware, szintén realtime. Itt már voltak időnként akadások, meg volt, hogy megállt a gép és olyan is volt, hogy BSOD-m lett, de szerintem nem vészes.
Aztán használok még UBlock Origint egy frankó lifetime Adguard-al együtt. Itt naponta tapasztalok olyat, hogy nem jönnek be weboldalak, mert a két védelem összeakad, de legalább nem kapok fertőzést. Igaz, sok esetben már egyáltalán nem tudok netezni, de legalább a gépem nem lesz fertőzött.
Időnként le szoktam futtatni Emsi Emergency kitet, meg Kaspersky rescue discet, de a legtöbb alkalommal már le se futnak, mert kevés erőforrás marad a gépnek, ha éppen elindul. Szóval, én ebben a védelemben hiszek. Minél több legyen mindenből a gépen és akkor tuti semmi gondom nem lesz.
Egyébként mostanában gondolkodom olyanon is, hogy óvszert húzok a lankábelre, vagy réteszem a Wifi antennákra. Lehet még ez is adna egy réteg védelmet. Szerinted?Bocs, nem szemétkedni akartam és ne is érts félre kérlek! Csak azt akartam illusztrálni, hogy a gyártók elkérnek egy valag már irreálisan sok pénzt az InternetSecurity, meg TotalSecurity termékeikért, és még mellette 6 millió másik programot kell telepíteni, hogy ne kapjál be valamit és minden rés le legyen fedve, hogy ne fossa össze magát a gép pl. egy bányászó szkripttől.
Nem jó irány ez szerintem! Remélem, érteni fogod az iróniámat![ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Szellem. #51267 üzenetére
"meg kell találni a túl egyszerű és túl bonyolult védelem között!"
Ezért használok ESET IS + uBlock Origint a netezéshez. Így a viszonylag erős védelem mellett az internet felőli veszélyek ellen is védett vagyok anélkül, hogy nagyon terhelném a rendszeremet. A HitmanPro.Alert-el pedig befoltozom a sebezhetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
Volt itt olyan oldal, ahol fogta a bányászót a védelmük!
Azt hiszem, talán lett is képe feltéve, de ha nem, megnézem nálam. Tudom, hogy egyszer volt arra precedens, hogy blokkolta a bányászót. Szóval, alapszintű webvédelme van!
De, az tény, hogy a webvédelmük nem acélos.
Én írtam, hogy vannak dolgok, amik hiányoznak a termékből. Többek között ez!
Kiváló, erős termék, de sajnos ez sem tökéletes és én azt vallom, hogy meg kell találni a túl egyszerű és túl bonyolult védelem között!(#51266) dqdb: Megelőztél. A lényeg, hogy van alapszintű webvédelme és szűri a minereket!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
"We highly recommend an ad blocker of some sort. uBlock Origin is usually recommended simply because it is more efficient and uses less resources, however you can use any ad blocker you like (Adblock Plus, Adblock, Adguard, etc).
Note that for Google Chrome, if you go with uBlock Origin, I also recommend uBlock Origin Extra, which attempts to prevent certain content blocker circumvention techniques (note that technically uBlock Origin is considered a "content blocker" rather than an "ad blocker", because by default it blocks much more than ads, including malicious/dangerous websites). I think most of the other common ad blockers are also capable of functioning this way, however you may need to tweak their block lists to make sure that they are configured to block everything you want them to."
Jelen pillanatban én a másodikra tippelnék, a fenti idézetet a legaktívabb supportosuk írta pár órával ezelőtt. Bár ahogyan ismerem őket, ha úgy látják, hogy szükséges, akkor azonnal ráfekszenek majd a témára.˘
Ez alapján alapszintű szűrésük azért van, de ennél hatékonyabb úgy tűnik, hogy még nem.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Orlin
addikt
Bitcoin bányászat témára!
Egy általam látogatott zenei tor**nt oldalon.Itt közlik legalább mi a helyzet.
»» Hi. This is a simple Crypto-Coin miner. It mines some Monero Coin to assist with our server rent. This is a trial period, it will be running all of October to see if it makes sense using it. Script simply solves a few math equations in the background while you are browsing tribalmixes.com. Please, consider leaving it running to help out the website. If it greatly affects your computer - try lowering the threads count and/or speed. 3-4 threads at 70-80% speed should work fine on most machines. Thanks for caring! There will be charts on this too, who mines the most coin! »»
[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #51259 üzenetére
Szemét egy oldal, az biztos.
Viszont eddig az F-Secure blokkolja állandó jelleggel a bányászó szkripteket az oldalon.
A gyártók közül erre az oldalra eddig az Eset és a Norton reagált a leggyorsabban. Az össze többi semmit nem kezdett eddig vele! BD, KIS, EAM, mindegyik mellett futnak a szkriptek. Pedig megkapták! No comment! -
dqdb
nagyúr
[link]
ha valaki véletlenül Nortont keresne, a mai napon 24 euró 10 gépre mind a dobozos, mind a kódos változattAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
marquuard
veterán
Egyébként Androidra van az F-Secure Mobile Security és az F-Secure SAFE. Mi a különbség a kettő között?
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
EMSI-re jön, ESET-re még semmi.
PSN ID: marquuard
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Greenebola #51249 üzenetére
Megkapta mindegyik termék, így működnie kéne neki!
Nem értem én sem, hogy miért nem megy!Az meg feltétlen fontos volt, hogy a 2019-es béta megkapja ezt!
-
Greenebola
senior tag
válasz Szellem. #51246 üzenetére
A KTS 2019 béta megkapta a frissítést ha jól olvasom illetve manuálisan is meglehet próbálni felrakni.
http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4056892WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester
-
GEPESZ66
veterán
A fiam gépén a legújabb WIN10 van, SSD beszerelés miatt lett újratelepítve.
Néha hiába kattintunk a tálcán lévő WIN ikonra, nem ugrik fel az ablak, hogy kikapcsolható legyen a PC.
Ilyenkor csak a házon lévő gombbal lehet kikapcsolni.
Az én asztali gépemen ilyet nem tapasztalok.
Esetleg lehet a víruskereső miatt, vagy mi lehet az oka?
Nála Eset IS van, nálam pedig Avast IS. -
Cs1csó
félisten
válasz zakarmihaly #51236 üzenetére
A windows 10 naprakész, a windows saját védelme a defender aktív? Ha a válasz igen akkor elég lehet, az sem árt ha egy kicsit hozzáértőbb, megfontoltabb fehasználó vagy. Nem árt még mellé KIEGÉSZÍTŐ védelemnek használni - FONTOS ne folyamatosan futó védelemnek használd csak manuális kersésre (igény szerint - ha érzel valami anomálit - vagy csak úgy általánosságban mondjuk hetente) és lefuttatni. EZEKET: Malwarebytes AntiMalware, Zemana AntiMalware, Dr.Web Cure It, Emsisoft Emergency Kit, AdwCleaner
A böngészőket mindenképpen védeni kell, pont mostanában volt szó a gép erőforrásait használó weboldalakról amiket nem mindegyik védelem tud blokkolni, de adblock helyett inkább az UBLOCK ORIGIN-t ajánlom, Chrome-ra Chrome alapú böngészőkre és Firefoxra is van.
Amennyiben szeretnél a win defender helyett más külső fél védelmét akkor ingyenes vonalon Avast free, fizetős vonalon Emsisoft, Eset, Bitdefender termékeit próbáld ki.
Ennek a topiknak a fenti összefoglalójának lenyitása és végigolvasása is rávilágít sokmindenre.
[ Szerkesztve ]
-
zakarmihaly
tag
sziasztok! az utóbbi időben nem használtam vírusirtót, mert sok helyen azt olvastam, hogy kb felesleges már a W10 alatt. kérdésem az lenne, hogy ez igaz ? elég sokszor nyitok meg más gépekről származó world fileokat pl. a böngészőkre az adblock plust fel szoktam tenni és kb ennyi. ha használjak mást akkor mit javasoltok? ingyenesek előnyben : ] van értelme a kémprogram+vírusirtó kombónak? a benti gépem egy nagyon régi laptop, az otthonim az egy középkategóriás gamer pc
-
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Tegnap fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy ha Bitdefender Antivirus-t használok (fizetős) akkor a windows defendert nem kéne deaktiválni? A kettő együtt nem lassítja jobban a gépet vagy késlelteti a netes forgalmamat mint ha csak a BD lenne egyedül? -
Szellem.
Topikgazda
válasz Jack Oneill #51222 üzenetére
Csak akkor jön le a frissítés, ha az AV gyártó visszaigazolta, hogy kompatibilis az új Patchel! Mivel ez megvan, így egyértelmű.
A lassításról meg annyit, hogy el kell olvasni az eredeti angol cikket. Itthon a bulvártechlapok ezt szépen félreértelmezték:
Idézem a Tech2 egyik hozzászólóját:
"Kedves Tech2! Egyre inkább csalódnom kell bennetek, mivel ti is felültetek a CÍM "hájp" vonatra az utóbbi időben.
Teljesen félrevezető, és inkorrekt a cím. Azt sugallja, mintha a W10 lenne a ludas, pedig az esetleges lassulásról az Intel tehet. Másrészt ha elolvastátok (volna) a cikkeket, akkor tudnátok, hogy a lassulás a szerverek terén lesz érezhetőbb, nem az átlagfelhasználói gépeknél.
Tehát itt szó sincs arról, hogy a W10 gépek belassulnak, főleg az nem igaz, hogy a legtöbb.
Max abból is az lassulhatna be, ami Intel alapú, ugyan AMD CPU-kat nem érint a hiba.
Aközött is hatalmas különbség van, hogy mondjuk 1%-al csökken a teljesítmény, vagy 35-el." -
ƵøŁĭ
veterán
Zemana unatkozik?Augusztus óta nincs frissítés.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Szellem.
Topikgazda
A mai Windows 10 frissítés:
https://support.microsoft.com/en-us/help/4072699/important-information-regarding-the-windows-security-updates-releasedJelenleg úgy néz ki, hogy akinek nem frankó a vírusírtója, annak nem települ a frissítés a Windows Uptade-n keresztül. Majd amikor kompatibils lesz a víruskereső, akkor.
F-Secure SAFE esetében települt. Kaspersky, Bitdefender esetében nem. -
Szellem.
Topikgazda
Aki használd BD terméket Windows 10 alatt az szembesülhet azzal, hogy a GUI lassabban töltődik be. Ergo be vagy jelentkezve a Windows 10-be a védelem aktív, de nem éred el azonnal a BD felhasználói felületét.
Ez azért van, mert a GUI Feladatütemezve van.
Ma mókoltam a Feladatütemezővel, úgy, hogy találtam egy megoldást:
Megnyitod a Klasszikus Vezérlőpultot azon belül a Felügyeleti Eszközök /Feladatütemező.Feladatütemező Könyvtar a bal oldalon. Jobb oldalsó ablakban 2 Bitdefender bejegyzést találtok:
Bitdefender Agen Watchdog
Bitdefende AgentTask.
Egyenkén jobb egérgomb a bejegyzésre/ Tulajdonságok/Indítás fül, majd alul Szerkesztés.
A Feladat Megkezdését átállítod: Indításkor és utána alul OK nyomsz.
Megcsinálod ugyan ezt a másik bejegyzéssel is. Restart a gépnek. Majd ezt az egészet megcsinálod megint csak átállítod a Feladat Megkezdését ejelentkezéskor opcióra. Mind a kettővel ezt megcsinálod, majd OK és Restart. És lásd a BD ikon a tálcán azonnal megjelenik és használható a GUI is azonnal! -
Pano
addikt
válasz #61199872 #51214 üzenetére
Józan paraszti ész. Szerinted egy termék "gyártójának" mennyire éri meg legális és minden szempontból támogatott kulcsokat dobálni, hatod vagy heted áron, lakossági ügyfeleknek? Úgy, hogy ebben a nevetséges árban még az eladó haszna is benne van.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
törölt tag
Szerintetek ez kamu hírdetés lehet? mostanában már jópár ilyet töröltek[link] persze eszem ágában sincs ilyenektől kulcsot venni.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Ugyan gyakran van nálam tesztre a doktor, de huzamosabban, egy hétnél tovább egyszer sem használtam, nod volt nálam sokáig, egészen a négyes megjelenéséig, eseték heurisztikája mindig is a legjobb volt, eltávolításban viszont majdnem a legrosszabb.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
ƵøŁĭ
veterán
Your submission has been analyzed. A corresponding record has been added to the Dr.Web virus database and will be available with the next update.
Threat: JS.BtcMine.4(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
netpeti98
addikt
válasz blattida #51200 üzenetére
Én is használok script blokkolót, szóval nálam se okoztak gondot. Elsősorban az átlagfelhasználó szemszögéből írtam, mert náluk elég ritka a script blokkoló, pont a konfigurálás miatt. Mondjuk szerintem megéri rászánni az időt, mert ha egyszer beállítja az ember, utána jelentősen javít a biztonságon.
-
Szellem.
Topikgazda
Egy SSL szűréssel és/vagy böngésző beépülő bővítménnyel nem rendelkező vírusirtók, mint például az EAM, abban az esetben eleve esélytelenek, ha a script nem http, hanem https oldalról jön le. Persze ez nem változtatja meg az SSL szűréssel szembeni ellenszenvemet, csak jelezném, hogy van olyan eset, amikor van némi létjogosultsága (én ennek ellenére inkább reklámszűrőre és resource abuse listákra bízom magam).
Ezzel részben egyetértek!És csak azért részben, mert attól mert nincs SSL szűrése, attól még a valós idejű fájlvédelemnek meg kell tudnia fogni. Akár adatbázisból akár felhőből!
Erre egy példa: EAM a felségem gépén pont egy Facebook-ról származó vírust fogott meg! Pedig https kapcsolatról beszélünk.
Itt amit én problémának látok az pont az adatbázis alapú védelem. Jelen esetben ezen buknak meg a gyártók!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest