Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xylacc
csendes tag
Azért jobb lenne, ha egy akkut nem a névleges teljesítményével töltenénk, max a 20-30%-ával! Bár, ha nem akarod többet használni, de akkor már jobbak az elemek.
Fontosabb kérdés az, milyen és mekkora a LEDszalag, ami benne lesz, mennyit vesz föl?
Ja, és a fal másik oldala sem játszik?[ Szerkesztve ]
-
lord_m
senior tag
-
Zsmester89
őstag
Én is gondolkozom rajta, hogy beújítok pár osram izzót. tényleg nincsenek rossz árban.
Köszönöm a válaszokat a tv hátuljának megvilágításával kapcsolatban, akkor keresem az ilyen egybeszerelteket.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Vled
csendes tag
Így van, 3528-as led szalagból a 120 ledes a legnagyobb, 5050-es szalagból a 60 ledes. (Létezik ettől több, meg dupla soros, de Magyarországon nem terjedt el.) Ezeknek a névleges fogyasztása 9,6W illetve 14,4W. De a méréseim szerint ezt csak akkor adja le, ha mindkét végén megkapja a 12 voltot. Ezektől kisebb szalagot nem érdemes konyhapult világításra használni. Az alu profil jó dolog, mert elvezeti a hőt és a szalag meghálálja. (Tovább működik). Viszont ha opál plexit raksz elé, értelemszerűen veszít a fényéből. Szerintem nem érdemes. Úgyse fogod a ledsort bámulni. A tápokról meg annyit, hogy amit ledekhez ajánlanak kapcsolóüzemű tápoknak minimális az áramfelvétele. Most mértem fogyasztásmérővel terheletlenül. A 30 wattos tápnál semmit nem mutatott, a 60 wattosnál 2 watt fogyasztást jelzett.
www.led24.hu
-
runner 125
nagyúr
Jól néz ki, és frankón is világít.
A 120 LED/m-es szalag amit néztem, csak 9,6W/m. 60LED/m-esből (5050) viszont van 14,4W/m-es.
..csak, fentebb Winner javasolta, h vegyek majd 120LED/m-est, a kellő fényerő miatt.Noh most akkor a kettő közül melyikkel járok jobban?
Neked milyen van fent?mod.
Jah és több fotót is be tudsz illeszteni egy hsz.-ba. Miután betallóztad és felöltötted, van egy "Új kép feltöltése a szöveghez" link. Bal első.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Morris
veterán
Az ok, csak nekem egy fali polcrendszer alatt lesz és látszódni fog, mert közvetlen alatta a számítógép lesz. Nem a hagyományos konyhapult alá tervezem. Mindegy, a héten megcsinálom a polcot és majd lefényképezem. Talán úgy könnyebb lesz dönteni.
Ha mondjuk veszek egy olyan ledszalagot, ami kb 20w-ot eszik 1 méteren és nekem kell kb 150cm akkor ennek a fogyija 30W. Ez eddig stimmt.
Mellé egy kisebb tápegység mennyit dob még a fogyasztáson? -
Batman2
őstag
-
PHM
addikt
Azért azt ne felejtsd el, hogy egy hagyományos, fojtótekercses 40 W-os
fénycső összfogyasztása közel 100 W.
A kompakt, illetve az elektronikus előtéttel ellátott fénycsövekkel nem,
de a régi fajta armatúrákkal és az izzólámpákkal tud versenyezni a led.
Persze drága még, de egyre inkább megéri alkalmazni.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Filmvilág
- World of Warships
- Ukrajnai háború
- Lexus, Toyota topik
- Öregszem
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest