Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
De4d
őstag
válasz _ATi_1 #18730 üzenetére
Köszi a végét már csak kiegészítésnek írtam. (A jelenlegi ingatlan egybként már 7+ éve)
Egész konkrétan "állítólag" az ügyvéd azt mondta apámnak hogy ha eladja lakását (vagyis egy közös lakás 1/2-ed tulajdonhányadát) akkor 3 éven belül neki venni kell abból egy másikat, ha nem akkor 15%-al megadóztatják.
Nekem ez már baromi fura, aztán lehet ezzel már én nem vagyok tisztában, de eladom a lakásom, nem "kényszeríthetnek" arra hogy abból vegyek másikat, mert ha nem akkor 15%-a ugrik a pénznek amennyiért eladtam a lakást.Minden jó, ha a vége jó!
-
Mercutio_
félisten
válasz _ATi_1 #18670 üzenetére
Ezt az állításukat jó lett volna valamilyen Ptk. hivatkozással is alátámasztani, esetleg konkrét jogeseti leírással, ahol sikerült érvényesíteni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HoTDoG
tag
válasz _ATi_1 #18644 üzenetére
Ahogy Mercutio is írta/idézte fentebb, ez amolyan elmélkedés a jogtudományról szint, de az én személyes meglátásom, hogy mellőzi a logikát, józan paraszti észt.
Van egy egyszerű szabály, amiről két példányban aláír a vevő és az eladó egy papírt. Ha a vevő visszalép, bukja a foglalót. Ha az eladó visszalép, kétszeresen kell kifizetnie. Ennek tudatában ítéli meg a vevő a foglaló mértékét. A kérdező kommentje alapján valószínűleg igen alacsonyan tette ezt (pl 500e Ft). Jött valaki akinek pl 3 millióval többet is ér az ingatlan. Ez még mindig +2 millió az eladónak ha visszalép. Az aláírt szabályoknak megfelelően, tisztességesen játszott. Kifizette a foglaló dupláját a vevőnek.
Ezek után azt mondani, hogy nincs joga, teljesen abszurd. Csak az eladó vállaljon kockázatot? Minek van akkor a foglaló rendszere és minek rögzítik írásban, ha annak betartása nem jogszerű? -
Mercutio_
félisten
válasz _ATi_1 #18644 üzenetére
Érdekes módon azon túl, hogy ezt a cikk végén leírják nem fejtik ki és nem részletezik milyen törvényi alappal és milyen módon lenne mégis kikényszeríthető az adásvétel
Bár fentebb a "Kárátalány funkció"-nál írják, de kicsit mintha ide is illene: "Persze itt most nagyon meglódult a fantáziánk, mert egy jól megszerkesztett szerződés esetében a dolgoknak nagyon össze kell jönnie, hogy a foglaló szerephez jusson, a foglaló feletti kártérítési igény érvényesítése pedig inkább jogelméleti kategória. Esetleg egyetemi vizsgafeladatként lehet komolyan venni, de a gyakorlatban olyan összetett bizonyítási kérdésről van szó, ami ritkán vezet sikerre."
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
axioma
Topikgazda
válasz _ATi_1 #18131 üzenetére
Egyszeru. Ha hitelt ker, de mar terheli masik hitel, ami _melle_ nem kaphat mar hitelt, akkor nagyon nem mind1, hogy hitelkivaltas-e vagy sem.
Ha nincs hitel (vagy valoban pluszt vesz fel, pl. mi a napelemhez vettunk fel a lakashitel megtartasa mellett szabfelt, de igy is boven jok voltunk ra), akkor senkit nem erdekel, mire lesz koltve.
A hitelkivalto az plusz kockazat vagy plusz ugyintezes, meg hat ugy tunik hogy tulvallalos ugyfel, ezert nagyobb kockazatra vallaljak. Ha egyik sem all fenn meg kene probalni egy hitelbrokerrel bevitetni, hatha tud olyat ahol nem hatrany. Vagy me'gis elgondolkodni a fedezetes megoldason, fedezet nelkul nem atmeneti celra eleg draga lesz. -
BigBlackDog
veterán
válasz _ATi_1 #18044 üzenetére
Én közműtérképen szoktam megnézni.
-
őstag
válasz _ATi_1 #17898 üzenetére
Lehet nem jelent semmit az információm de én indoként úgy kértem ki az ltp hogy tanya felújításra tulajdoni lappal együtt. Nem volt probléma a kiutalással. Körülötte pedig 4 hold föld van .
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
axioma
Topikgazda
válasz _ATi_1 #17894 üzenetére
LTP-nek benne van (erre emlekeztem korabban) hogy mar maga a tanya jo. Vagyis LTP-hez nem kell "jobban" lakoingatlan legyen (sztem ilyen foldhivatali megjeloles nincs is, a tanya az tanya, ha az kategoriailag lakoingatlan akkor lakoingatlan, az egyetlen kerdes hogy miert kulon gyumolcsos is, lehet ezt ertik rajta, de most oszinten, magyar nyelvben a tanya az lakoepulet plusz mezgaz terulet, nem mind1 hogy gyumolcsos vagy mas?). Szerintem - pont a tajekozatlan ugyintezokhoz beelozendo - add be az aviso-t most, ha sokara is lesz meg a rendes adasvetel akkor is, amire irdd ra a hrsz-t. [Persze csak akkor ha mar a 4 ev megvan rajta azaz kezdodhet a kiutalas. Ha felmondani kell akkor mar ugye nem annyira trivi mert ha nem mondod fel akkor me'g kerheted az alltamot amig fizeted, de felmondasnal kulon jo hogy 90 napjuk van fixen.]
-
axioma
Topikgazda
válasz _ATi_1 #17882 üzenetére
Igazabol a varosnak nem kotelezo bizonyos dolgokat megoldania, es igy nem is szokta. Peldaul hokotras az utra, mar ha van barmi aszfalt vagy mas pormentesitett arrafele. Az gondolom kiderult mar hogy van-e tomegkozlekedes. Ha van hazszam az mar legalabb mentoknek jo, es akkor velhetoen taxi is hivhato. Vezetekes internet es csatornazas is kb. csak akkor ha mar most van, kulteruletbe nem beruhaznak. Felteszem viz-villany adott, ha egyaltalan szoba kerult.
Persze vannak teruletek amik csak papiron maradtak kulteruleten de gyakorlatilag mar allandoan lakott resze a varosnak.hitelre (ld. kerxy):
A fo kerdes hogy lakascelu lehet-e a hitel. Ha igen, akkor minden jar, ha nem akkor meg mintha nem is lenne lakashiteled, hiaba jelzaloghitel, igy kell erteni. [Ha ugy is tunt, en arra nem akartam reagalni hogy lakashitel vagy sem, csak hogy a lakascel nelkul elesel par dologtol.] -
-
axioma
Topikgazda
válasz _ATi_1 #17880 üzenetére
Pontosan, onnantol hogy nem lakascelu, jopar lakashitelkent jaro kedvezmeny nem ervenyes ra (bar en nem a hitel oldalrol nem ervenyes dolgokat gondolnam annyira at, mint a mindennapi elet problemait pl. posta, szemetszallitas, kozvilagitas, mittudomen, gyereknel hatvanyozottan).
-
Csabroncka
addikt
válasz _ATi_1 #17875 üzenetére
Piaci lakáshitelt csak belterületi ingatlanra ad a bank! A családtámogatások és a lakástakarék is csak belterületi ingatlanra vehető fel!
Opció lehet a piaci jelzáloghitel, amikor a jelzálogot egy belterületi ingatlan adja, és maga a hitel szabad felhasználású, vagyis külterületi ingatlan finanszírozható belőle...
"in medias res"
-
amargo
addikt
"Esetünkben talán jobban előjönne a konvektor és a távhő közti árkülönbség, mert többször van, hogy nem vagyunk otthon hétvégén, meg ünnepekkor."
Mit csinálsz kikapcsolod? Szerinted mennyire fog kihűlni a lakás?
Ha ilyet szeretnétek, akkor a ház közepén keressetek lakást, mert akkor védve vagytok vagy valami nagyon jó szigetelésű házat, náluk a lakás 3 oldala néz a közvetlen környezetre, esélytelen lekapcsolni, kemény minuszokban.. különben 10 fokos lakásra megyünk haza, ehhez hozzá jönnek a francia ablakok, ahol süt be a hideg.Ezekkel az ablakokkal szeretnék valamit csinálni, mert tényleg iszonyat hideget tudnak beengedni, ha a függönyök el vannak húzva. Egész nap nem lehet behúzva, mert virágok is vannak
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Szia!
Nálam távfűtés van, az alapdíj 4e + a fűtés, ami durva hidegbe 10-14 is meg van - 60nm -. A 4e mindig fizetni kell, míg egy konvektorost/cirkót kitudsz kapcsolni. A távfűtést ugyan úgy kérni kell, de nálunk a gondnok ezt 1 nap alatt lezavarja, de ha kis gyerek van akkor már ez az időszak is necces lehet.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
DeFranco
nagyúr
Tapasztalatom szerint a konvektor annak jó, aki viszonylag hidegtűrő. Ha télen elvagy 20 fok körül (+-1 fok) akkor gazdaságosan üzemeltethető, főleg kis lakás esetén, viszont ha be akarsz vele durrantani, akkor drága mulatság. Én meg vagyok vele elégedve, sokkal inkább az, mint egy házközponti, vagy még inkább távfűtés.
re:szerk: a saját jól felfogott érdekedben szerezz magadnak ügyvédet, méghozzá jót. Nem kötelezhetnek rá, az eladó dolga, de legyen saját ügyvéded, mert csúnyán átvághatnak a palánkon.
[ Szerkesztve ]
-
titko
tag
Nehéz kérdés. Alapvetően nem kell azoktól az ingatlanoktól félni, amit ingatlanközvetítő árul. Ha jó ingatlanossal hoz össze a sors, még spórolsz is magadnak. Mivel az ingatlanosnak alapvetően érteni kell a szakmáját ( és most még mindig a jó ingatlanosról beszélek!) tud segíteni kiválasztani az igényeidnek megfelelő ingatlant.
Hogy mennyire alkuképes egy ingatlan ezt mindig az adott szituáció határozza meg. Elmész (ez a legfontosabb ne telefonba kezdj alkudni, mert onnantól kezdve komolytalan az egész), megnézed a kiszemelt lakást ( akár többször is más-más napszakban. Ha tetszik mondasz rá egy árat. (ebben is tud az ingatlanos segíteni az un. ártárgyaláson)
A második kérdésre a válasz: mihez képest
Pl ha az egyedi gázfűtésnél a konvektorosra gondolsz az akkor gazdaságos ha nem használod A cirkó és egyéb gáz központ már gazdaságosabb mint a távfűtés.
De ezt is városa válogatja.
A távfűtésnél semmi gondod nincs, nem kell aggódni a kazán meghibásodásán pl karácsony estélyén, de cserébe magasabb költséggel bír, és a költségmegosztásos mérés is csak részlegesen tud árat csökkenteni.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Az egyedi. Az egyéni mérőórásnál a fűtés központi vagy házközponti (ha jóra gondolok) de nem te kapcsolod be és ki, max a saját fogyasztásodat befolyásolod. Attól még a fel nem osztható költség és a gépészet közös ló marad, aminek a hátáról tudjuk, hogy nem egészséges.
A 8 milliós kérdésed meg attól függ, milyen állapotú a lakás. 8 millióért ki lehet fogni egy rosszabbat/kisebbet/sürgősebbet 15% alkuval, és egy jó állapotú korrektet 5%-kal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest