Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz Peaceliker #25723 üzenetére

    "Rollerre erősen ajánlott az állvédős (fullface) sisak. Fogtechnikusok üzenik"

    Én is ezt írtam. :D Meg azt, hogy az elveim ellenére döntöttem a nyitott mellett...

    Most írjam le, hogy hülyén néz ki?!

    Igen, sokan ezért nem hordanak egyáltalán sisakot, mert rollerra túl soknak, tartják.

    Pár kifogás: Túl nagy és ha nincs a fejen csak gátol, kényelmetlen, meleg, meg nincs hova tenni, lefoglal egy kezet, nem lehet otthagyni a rolleren, mert ellophatják stb.

    Mint mindent, itt is alaposan (?!) körbejártam a témát, kell-e és ha igen, akkor milyen, mennyit kell rá áldozni stb.

    Felpróbáltam bringára "fejlesztett" sisakokat, és hát nagyon nem voltam megelégedve még a 100.000. Ft-os kategóriával sem. Példának okáért kifejezetten irritált a tarkónál lévő csavaró-szorító, meg úgy un-block a minősége, nyekergése a kézben, meg amit ez miatt kinéztem belőle védelmi szintet. Túl keskeny, párnázatlan állszíj sem segített.

    Ezt a gombot a tarkónál meg szerintem nem gondolták komolyan, adott esetben akár több kárt is okozhat, mintha nem is lenne sisak az ember fején.

    Ez saját vélemény, nem találta rá kutatást, mondjuk nem is kerestem.

    Úgy gondoltam, hogy ennél több biztonságot kaphatok, kevesebb pénzért, ha motoros kategóriába nézelődöm tovább, már csak azért is, mert amíg bringás bukóknál nincs semmilyen szabvány, addig a motorosnál van, és amit leírnak az vélhetően úgy is van.

    Magyarán semmi nem garantálja a bringásnál, hogy megvéd, addig a motorosnál, mielőtt gyártásba kerül át kell esnie egy szabványosított szigorú teszten.

    Végülis a lényeg, hogy legyen valami védelem a fejen. Jó esetben nem a bukósisak rossz minősége fog több kárt okozni/megölni, mint az hogy nincs a fejen helyesen/szorosan rögzítve, az én véleményem az, hogy a bringás bukó jobb a semminél.

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák