Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz
lord.lakli #25386 üzenetére
Jajj, köszönöm. Ez ciki részemről, hogy ott nem néztem meg.
-
november
tag
válasz
lord.lakli #25144 üzenetére
Én is kicsit soknak találom ennyiért.
-
pethYeti
addikt
válasz
lord.lakli #24826 üzenetére
Csak egyszer veszti el. Amikor először látja az új könyveket wifin. Ezért kell a második nekifutás Calibren.
-
paolinho
őstag
válasz
lord.lakli #24826 üzenetére
Többnyire "repülőn" tartom.
-
snowdog
veterán
válasz
lord.lakli #24630 üzenetére
Ha jól tudom csatlakozónként max. 500 mA.
-
F.B.I.
veterán
válasz
lord.lakli #23919 üzenetére
Én offline másolom és egyébként sem kap wifit, még sincs borító.
-
bwoay
nagyúr
válasz
lord.lakli #23919 üzenetére
az is lehet, hogy ha huzamosabb ideig bekapcsolva hagyod a wi-fit, akkor szép lassan tűnnek el a borítók visszamenőleg is. én 1-2 órán át biztosan nem kapcsoltam ki, esélyes, hogy ennek tudható be a dolog.
-
bwoay
nagyúr
válasz
lord.lakli #23917 üzenetére
köszönöm, géniusz vagy! ez nagyjából megmagyarázza az általam tapasztaltakat is.
wi-fi nálam mindig kikapcsolva, de az egyik nap szótárazgattam, ahhoz nyilván kell és vélhetően úgy maradhatott. mindenesetre érdekes. annyi biztos, hogy nálam hetekkel korábban feltöltött könyven borítója is eltűnt. most rakom fel őket újra, és minden rendben.
fuckery! -
Schalyt
csendes tag
-
Schalyt
csendes tag
válasz
lord.lakli #23864 üzenetére
Igen a készüléken a calibrén keresztül már mindent MOBI-ban látok.
[ Szerkesztve ]
-
Bubsy
aktív tag
válasz
lord.lakli #22756 üzenetére
Ugyanígy jártam
Odaadja a futár, nézem, miért ilyen vékony? Ugye nem valami doboz nélküli refurbished-et rendeltem véletlenül?
Az ára tényleg verhetetlen volt, az meg külön öröm, ha egy csomagba tették
A tokot még én is várom Kínából... -
Bubsy
aktív tag
válasz
lord.lakli #22723 üzenetére
Megkaptad? Mi a véleményed róla?
-
Bubsy
aktív tag
válasz
lord.lakli #22723 üzenetére
PW1-hez nem volt szerencsém, de a 8. generációshoz képest nagyon jó!
Vékony, szép a képe, jobb az anyagminősége és szinte semmivel sem nehezebb. -
Bubsy
aktív tag
válasz
lord.lakli #22708 üzenetére
Cool!
Az enyémet holnap este 8-ra viszik, így gondolom csak hétfőn indítják majd útnak. -
Bubsy
aktív tag
válasz
lord.lakli #22704 üzenetére
Siker?
-
balazs_pro
tag
válasz
lord.lakli #21986 üzenetére
Köszi a választ. Akkor marad a PocketBook.
-
HKorn
veterán
válasz
lord.lakli #21915 üzenetére
Igen, de az ugyanaz a folyamat lenne, tehát ugyanazt a szervezést igényelné, mint a reklámos, akkor meg már miért ne 23€-val olcsóbban vegyem?
-
csubuka
addikt
válasz
lord.lakli #21178 üzenetére
Szuper ez jó hír. Lehet megéri az aktuális Paperwhite modellt venni, met annak jobb a felbontása meg van világítása? Vagy itt a felbontás nem számít annyit?
Első lenne, szóval ha nem annyira bejövős akkor nagyobb bukás a drágább modell mondjuk.
-
Pierre75
senior tag
válasz
lord.lakli #21070 üzenetére
5,5 éve a kezdeti firm-mel szinte naponta beakadt, (volt erről szó a topikban is anno), majd ahogy jöttek hozzá a javítások egyre ritkábban kergült meg, végül cirka 1 év után megszűnt ez a hiba.
Ezek szerint nem minden készüléknél oldotta meg... -
Oldman2
nagyúr
válasz
lord.lakli #21039 üzenetére
A Ha-n 27-ért vettem reklám mentes refurbished (de gyakorlatilag vadi új) PW3 2015-öt.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz
lord.lakli #20852 üzenetére
Total Commanderrel másoltam át.
-
MPM
tag
válasz
lord.lakli #20764 üzenetére
Ja, tehát 79,82€ a nettó ár, 95€ a német ÁFÁ-val, és magyar ÁFÁ-val ~101€ körül van?
-
ratobi
senior tag
válasz
lord.lakli #18053 üzenetére
Az biztos, hogy gari szempontjából, kevés korrektebb cég van, mint az Amazon.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #18053 üzenetére
Ha nincs külsérelmi nyom, jellemzően igen.
-
kovyhun
tag
válasz
lord.lakli #17776 üzenetére
Köszönöm, ezt nem találtam meg. Engedi küldeni, lejött az ingyenes próba, de nem teszi be az aktív cuccokhoz és a használatára sem jöttem rá. De az oldal alján a visszajelzéseknél is úgy tűnik másnak is problémája van vele. Feleslegesen nem akarom kidobni az árát
.
-
kovyhun
tag
válasz
lord.lakli #17772 üzenetére
Fizetős is jó, de még azt sem találtam amit rá tudnák küldeni
.
Valahol azt írják Magyarországról nem lehet. Ha így van, valahogy ki lehet kerülni? -
kovyhun
tag
válasz
lord.lakli #17770 üzenetére
Az "Available on these devices" -st lenyitva nem az androidos eszközök vannak felsorolva.
Meg a PW2-n is van olyan menüpont (csak még üresen) hogy "active contents", így gondolom lehet rá tenni ilyesmit. -
Tütüm
aktív tag
válasz
lord.lakli #17700 üzenetére
Igen,sértetlen volt a ragasztás a dobozán és a fólia is. Most épp azzal szenvedek hogy hiába rakok át rá könyvet calibre-ból, ott látja de a könyvolvasón semmi nem látszik
Apunak lenne Karácsonyra ajándék és raknék rá könyveket,de még jó hogy kipróbáltam,mert szenvedek vele rendesen. Mobi formátumban vannak a könyvek,azt látnia kellene,mi lehet a gond?
-
Pokoltündér
csendes tag
válasz
lord.lakli #17382 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
Ubul02
tag
válasz
lord.lakli #16507 üzenetére
És a .mobi? Azt ugyanis tudom küldeni...
-
BaLee
addikt
válasz
lord.lakli #16418 üzenetére
Jah sorry, rosszul emlékeztem a mobit kevertem az epubbal.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #16418 üzenetére
Ja, persze, az előzmény tényleg érthetővé teszi!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #16412 üzenetére
Semmi értelme nem lenne az Amazon részéről. De mint írták, lényegtelen kérdés, a Calibre teljesen jól konvertál bármilyen beavatkozás nélkül, magától is.
-
válasz
Nem.
Ezeket tudja: AZW, AZW3, TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC
-
csakb
őstag
válasz
Semeddig sem tart pl. azw3-ba konvertálni, és azt megeszi.
-
stickermajom
addikt
válasz
lord.lakli #16399 üzenetére
Igazából a tárhelyről nem látok infót a linken: [link]
Azt írja 1000 könyv fér el rajta, 3-4 megás könyvekkel számolva végül is kijön a 4 GB..
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #16287 üzenetére
A reklámok nem zavaróak, de mágneses tokot használva érdemes reklámtalanítani, h a tok nyitására azonnal nyissa a könyvet is ott, ahol legutóbb félbehagytad, ne kelljen az alvásban kipakolt reklámot külön simítással elűzni
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #16285 üzenetére
Vagyis ha eladod - de az téged miért zavar: akkor majd az új tulaj is elvégezteti, ha akarja.
Családon belül pedig nincsen gond: hozzárendelhetsz más felhasználónevet, emailcímet, attól nem változik meg az állapota.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #16281 üzenetére
Így van: csak nálunk van olyan nagyker, amelyik fű alatt KSO változatokat szerzett be az USA-ból, ezek kerültek a hazai boltokba is (MM-ban nem tudom, milyet forgalmaztak, de pl. TESCO-ba, Edigital-ba biztosan ilyeneket vittek)
A német nyelvterületeken hivatalos Amazon viszonteladó a MM, így ott alapban biztosan nem ilyen szürke változatokat forgalmaznak - viszont más kérdés, h időközben már Európa számára is megjelentek a KSO példányok, a német Amazonon is láthatóan. Ezért pl. az 59 EUR-os Kindle 6 nyilvánvalóan éppúgy reklámos verzió a MM-ban is, mint az Amazonnál.
-
Tomszy1
tag
válasz
lord.lakli #16078 üzenetére
Igen, a német amazon-ra gondoltam. Jelenleg kint dolgozok, úgyhogy ez az előnyöm megvan, hogy saját címemre tudok rendelni... Viszont jót nevettem, hogy az otthoni árak néhol kétszeresek... ha tudtam volna hozzászólni, írtam volna hogy Amazon-ról fele ennyiért megveheted a terméket barátom, mint az XX honlapján akciósan kétszer annyiért
-
BMizutani
tag
válasz
lord.lakli #15897 üzenetére
Üdv . Én speciel azért vettem fóliát az olvasómra mert az alap kijelző nagyon tükröződött , csillogott .
Fóliával ez megszűnt s csekély ár az a 1% kontraszt vesztés . -
lordjancso
senior tag
válasz
lord.lakli #15748 üzenetére
Rendben és tudnál segíteni (vagy bárki), hogy találjak egy szakit?
Vagy vigyem be szervízbe mondjuk oda, ahol vettem (220Volt)? -
Oldman2
nagyúr
válasz
lord.lakli #15165 üzenetére
Pontosan erről van szó és emiatt tudja ő maga gyorsabban intézni a garanciális cseréket.
Rendeltem tőle, péntekre elvileg meg is jön...
-
Libretom
aktív tag
válasz
lord.lakli #14959 üzenetére
Én sem tudok érdemben hozzászólni a jelenlegi helyzethez, EU-ból beszerzett KSO-ról sincs tudomásom. Nekem kb. egy éve szedte le az Amazon simán. Abban egyébként van logika, hogy ez a helyzet megváltozhat a globalizálódó piac miatt, de amit Degeczi az árak különbségéről ír, az meg mintha azt jelezné, hogy egyelőre az USA marad a célterület. Az egyébként fix, hogy nem fizettem volna a reklám-mentesítésért, mert nagyon jól elfértek a gépen.....
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #14953 üzenetére
Egyelőre valóban csak az új "Touch" (nevezzük K6-nak?) esetén ír a német Amazon reklámos változatot, olyat meg gondolom nemigen hoztak még be
-
Libretom
aktív tag
válasz
lord.lakli #14953 üzenetére
Mi a különbség? Az USA piacra szánt, kint megvásárolt reklámosról miért szedik le a magyar tulaj kérésére a reklámot könnyebben, mint az EU-sról? Nem mondom, hogy nincs így, csaj nem értem, nem látok benne logikát...
-
Libretom
aktív tag
válasz
lord.lakli #14947 üzenetére
Az enyém is olyan volt, és levették.
-
worxland
addikt
válasz
lord.lakli #14929 üzenetére
+1
-
Sakab
senior tag
válasz
lord.lakli #14869 üzenetére
Nincs benne hangszóró??:/ utoljara csak a billentyuzetes 3as tudta akkor?gondolkoztam h lecserelem a 3asomat az új pw2re, de így...
-
tl-x
addikt
válasz
lord.lakli #14856 üzenetére
Nekem is levették a chaten, tök jó. Köszönöm
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #14850 üzenetére
A reklámok valóban nem zavaróak, de PPW-on érdemes leszedetni, mert akkor a mágneses tok azonnal ébreszti: nyitás után ott vagy a könyvben, ahol becsuktad. Reklám esetén pedig még simítással kell ébreszteni (ami érthető, különben sosem látnád a reklámot)
-
tl-x
addikt
válasz
lord.lakli #14850 üzenetére
Koszi. Hogy kell legalisan kikapcsoltatni az amazonon keresztul? De ha meg nem regizem akkor marad reklammentes?
-
Jabby
őstag
válasz
lord.lakli #14599 üzenetére
Neked és Degeczinek is köszi a választ!
-
Skillet
addikt
válasz
lord.lakli #14201 üzenetére
érdekes. a mi kindle 5 olvasónk hátuljára az van firkálva, hogy max 500ma. hmmm. az ilyen töltőfej pedig ritka. a legkisebb amivel találkoztam, az 550-es volt. akkor most, hogy is van ez?
én inkább a számítógép usb csatlakozójáról szoktam tölteni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
lord.lakli #14196 üzenetére
És mit csináltok vele nyáron? Marmint meg június eleje van, jólvan még a valóban kemény időjárás? Vagy ezt meg kell szokni?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
lord.lakli #14083 üzenetére
Azt tudom, de azt olvastam neten, hogy calibre tud ilyet is. Na de kipróbáltam most 2 online chm-> mobi konvertálót is, mindkettő használhatatlan lett, 1-1 oldalt csinált belőle ugyanúgy. Nem tudom, hogyan tovább...
-
válasz
lord.lakli #14050 üzenetére
Szerintem se, nem is e-inkre gondoltam: retina képernyőn néha érdekes lehet a nagyitási lehetőség megfelelő felbontású anyag esetén. Ennek ellenére ebben a témában a papirt szeretem...
-
hampidampi
őstag
válasz
lord.lakli #14046 üzenetére
-
KZP
őstag
válasz
lord.lakli #13668 üzenetére
Értem, köszi!
Akkor valóban jó ár érte a 99€! -
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #13477 üzenetére
Akkor valszeg vmi plugint dögleszt ki (mert hiába próbálom eltérő oprendszer alatt: amikor belépek a fiókommal, azok föltelepülnek). Eljátszok még vele
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #13099 üzenetére
De kézzel gondolom arra is fölmásolhatóak szótárak is éppúgy, mint a könyvek. Ha pedig már fönnvan, ki is választható kell legyen a beállítások alatt.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
lord.lakli #13053 üzenetére
Itt egy makró az enyémről: KÉP
Bocs az élesség miatt, fordítógyűrűvel készült a kép, így csak egy pontban éles csak.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
lord.lakli #13047 üzenetére
PW2
4. betűméret
Baskerville betűtipus
Legsűrűbb sorköz
Legkisebb margóAmúgy ennél a betűtípusnál van egy bug. Ha b és o betű van egymás mellett a szó elején (pl. bor), akkor van egy mininális, ránézésre 1 vagy 2 pixelnyi plusz távolság a két betű között.
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
válasz
lord.lakli #12596 üzenetére
Én is azt hittem, és lehet, hogy így is van, de amikor a supporttal dumáltam chaten és toltunk egy 20secig nyomvatartós nagy resetet akkor megjavult. Aztán felraktam könyveket és megint elszaródott :S
-
Immy
őstag
válasz
lord.lakli #12596 üzenetére
Paperwhite-ra van világgarancia?
Mod: gondolok arra, hogy amcsiból hozatott kindle-t tudom itthon garanciáztatni?[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
válasz
lord.lakli #12525 üzenetére
Nem fogja elég erősen a tok, hogy leszedje arról a gumiborítást?
Én ilyet néztem: [link] -
Lmh
őstag
válasz
lord.lakli #12516 üzenetére
Köszi
Esetleg vmi tipp, hogy hogyan tudom kiszűrni, hogy mit indexel? Persze gondolom ha egyenként raknám fel ismét a könyveket, akkor kiderülne, de ezt a módszert jó lenne elkerülni. Egyébként amikor sima resetet csináltam rajta, akkor is letörölte az összes könyvet, visszaraktam 1-et és akkor is rossz volt. Majd nagy resetet csináltam a supporttal és akkor is csak 1 könyvet tettem vissza (ugyanazt) és akkor jó volt. Akkor hogy van ez? -
r3dsnake
nagyúr
válasz
lord.lakli #12409 üzenetére
1. Nem fogok felkelni, azért, hogy levegyem.
2. Így 100%-os akksival indulok el otthonról reggel. -
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #12409 üzenetére
természetesen li-ion akkus eszköznél nincs is csepptöltés, hanem leáll, amint készen van (ezért baromság az, amit bolti eladók mantráznak, h "első töltéskor 12 órán át legyen rajta": annak utoljára tizenpár éve, a NiMh akkuk idején volt értelme) - de nem fog az ember fölkelni levenni, ezért, egyszerű praktikus okból marad rajta egész éjjel
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
lord.lakli #12359 üzenetére
Köszi neked is! Így valamennyire megnyugtató, hogy nem egyedi jelenség, csak fel szoktak tűnni az ilyesmik. Pl. van egy nagyon apró fekete pöttyöm (sztem porszem) is a valahol a kijelző és a védőréteg között. Most ilyen miatt nem fogom visszaküldeni, de gari lejárta előtt 1 hónappal esélyes, hogy megpróbálom gariztatni.
-
Kövezett
tag
válasz
lord.lakli #12330 üzenetére
A gép ugyanaz, a reklám beállítás kérdése, amit ők intéznek.
-
Robo sapiens
tag
válasz
lord.lakli #11836 üzenetére
Inkább egy virtuális gépet keressek iOS-re?
-
Lmh
őstag
válasz
lord.lakli #11672 üzenetére
Találtam bökkenőt
Eleve az euró ugye drágább, mint a dollár, másrészt 129euro a cucc :S Szóval a legjobban akkor járok, ha ph aprón megveszem 36 rugóért és reménykedem egy budapesti átvételben.
-
drmotto
őstag
válasz
lord.lakli #11131 üzenetére
Feltettem.
Bár az olvasóközönség ugyanaz, és itt nagyobb a pörgés. -
BBéci
legenda
válasz
lord.lakli #11100 üzenetére
Nem találkoztam olyan beállítással.
Most a Hamsterrel konvertált MOBIT olvasom a PW-n, még az tűnik a legjobbnak.
A Calibre teljesen random módon tesz üres sorokat a szövegbe, ami baromi idegesítő.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz
lord.lakli #11090 üzenetére
Az összes kindle verziónál ezt csinálta, a nem reklámossal is.
-
Sokimm
senior tag
válasz
lord.lakli #10814 üzenetére
Valami hasonlót szándékozom csinálni a nook-ból, némi extrával.
(persze a víz, por, sár állóság nélkül... (a napelemes hátlapra is van már ötletem
))
-
snowdog
veterán
válasz
lord.lakli #10814 üzenetére
Attól függ mire kell neki, mert azért elég húzos ára lesz. Nyilván sokat tud majd azért a pénzért.
-
totyak
aktív tag
válasz
lord.lakli #10172 üzenetére
Köszönöm szépen exacum
lord.lakli: Esetleg azt nem tudod (tudjátok) megmondani, hogy a garanciát honnan számolja az Amazon? Attól a pillanattól él, amikor a vevő kifizette, vagy amikor átvette? Esetleg amikor én ma regisztráltam? Mivel nem én vásároltam hivatalosan, így nem tudom pontosan mikor indul az 1 év. Mondjuk max. 2-3 hét mínuszban lehetek.
Köszönöm
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #10123 üzenetére
dehogynem: itthon is leszedi a leveleket 3 óránként wifin, a fontos fiók pedig azonnal, push-al
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #10120 üzenetére
Bakker, pontosan azért reagáltam, mert megtettem: a mindennapokban (leginkább levélolvasás, följegyzések: nem túl számításigényes használat) miatt sokat nyomogatott okostelefonom minimális beszélgetéssel is töltőre kell tegyem esténként, h másnap ne napközben merüljön le - míg egy hosszú, 3-4 napos hétvégét simán végigvisz hasonló mennyiségű beszélgetéssel, de elenyésző kijelzőhasználattal...
(a helymeghatározás valóban sokat fogyasztana, de arra nagyon ritkán van szükségem, ezért nincs folyton bekapcsolva) -
biga
őstag
válasz
lord.lakli #10118 üzenetére
Tényleg nem akarom a többieket felesleges offokkal fárasztani, de muszáj válaszolnom
Sajnos - pont a "butatelefon" létük miatt - nem nagyon van korábbi telefon, ami jó lenne. Symbinra van ugyan felolvasó szoftver, de kb ennyi. És sajnos pl egy felolvasás elég processzorigényes feladat. Még egy régebbi PC-t is hajlamos néha megizzasztani (próbál ki nyugodtan az nvda nevű, ingyenesen letölthető, windows alatt futó magyarul is tudó képernyőolvasót. Még PC-n is nyögvenyelős ám a dolog, de ezekkel legalább nincsenek elzárva a külvilágtól. ). Egyszóval minél erősebb a hardver, annál jobban megy. Ezen kívül temérdek olyan alkalmazás van, ami okostelefonokon fut, régebbieken meg nem. Valóban nem kell pl erőteljes multimédia támogatás (eink esetében eleve hülyeség pl videora gondolni), de sok, sokszor kis, egyszerű alkalmazások is segítenek. Pl egy sima, de kifejezetten erre a célra kitalált vonalkódolvasó alkalmas arra, hogy egy boltban egy ilyen ember is képes legyen - kis kompromisszummal - önmaga bevásárolni. Egyszerűen leolvassa a kódot és mondja a terméket (és ha hozzáférne a bolt rendszeréhez valamennyire akár az árát is). De ugyan így pl az árat is leolvassa és felolvassa neked egy kicsit jobb ocr-es kamera a teloban (ez pl még gyerekcipőben jár, de létezik és működik is, bár sok hibával). Egy egyszerű navi elmondja hol vagy, elmondja, kb merre van az adott intézmény, merre van hozzád képest, de gondolj csak a tömegközlekedésre, a menetrendekre stb. A hívó nevét elmondja, illetve - ma már nem különösebben nagy dolog - te is használhatsz hanghívást. És még sorolhatnám azokat az apró dolgokat, amik számodra evidensek, gyengénlátók számára meg kínkeserves dolog. És ha belegondolsz látni fogod, hogy ehhez - célhardverek híján - elég jól használhatóak (lennének) az okostelefonok is, míg régebbi, pláne már alig támogatott rendszerek alig-alig.
Egy okostelefon hagyományos kijelzővel a fent említett dolgokkal használva kb 2-3 órát menne talán (de legfeljebb a dupláját), hisz közben a kijelzője (ami továbbra is a legnagyobb fogyasztó, hidd el), nagyrészt működne, ha statikus képet mutatna is. Logikus, hisz azok tervezésénél a szempont az volt, hogy a felhasználója nézi a kijelzőt! Ezzel szemben einkkel azért minimum pár napot kibírna, ez már használható, miközben lényegtelen, hogy a kijelzőt használja-e közben a felhasználója. (Ha statikus, ritkán változó kép van, lényegében a kijelző nem használ áramot).
És akkor még nem beszéltünk az árról! Az ár jó része megint csak a kijelző miatt annyi, miközben ez a réteg minimálisan használja (de azért sajnos el nem hagyható...). Ugyan ez - mint a videon is kiderül - akár fele vagy harmad annyiba is kerülhetne.
Nem, ez sajnos még mindig nem célhardver (hisz akkor eleve nem érintőkijelzős lenne
), de sokkal közelebb áll hozzá, mint eddig bármi.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lord.lakli #10118 üzenetére
de Androidon alapban tud energiafölhasználási naplót mutatni a rendszer, és bizony messze-messze a kijelző viszi el a legtöbbet!
(akár 80-90%-ot is) -
biga
őstag
válasz
lord.lakli #10114 üzenetére
Az eink nagyon jól látható nappali fénynél, szemben a többi kijelzővel. A monochrome sem feltétlenül hátrány. Az üzemideje óriási - ekkora kijelzővel - a többihez képest. A legtöbb alkalmazásnál meg az eink sebessége - az általam említett, de valóban viszonylag szűk réteg számára - pedig lényegtelen. Azt meg nem is értem, miért lenne lassú egy egyszerű navigációhoz és az ezzel kapcsolatos legfontosabb infok kijelzéséhez. Talán meglep, de ez a réteg nem vezet
Gyk gyalog közlekedik. Még csak nem is fut. Hidd el, negyed ilyen sebességű kijelző is elég lenne szerintem egy ilyen navigáláshoz
Mint említettem, jelenleg nincsenek megfelelő célhardverek, illetve amik vannak, azok mind kompromisszum (pl minap láttam egy viszonylag jó fejlesztést: egy nagy, kb 24" monitorra szerelt, billenthető kamera alá bármit beteszel felnagyítja illetve felolvassa. Egy sima papír alapú dokumentumot is vagy szinte akármit. A baj a következő vele: k.nagy, odaköt az asztalhoz, elektronikus adatokkal nem tud mit kezdeni (pl egyszerű böngészés), cserébe (támogatva!) 4500€. És mindezt úgy mutatták be, mint a világ csodája. Nekem itthon a PB Touch-om és a Kindle Touch-om ennek töredékéért tud bármilyen elektronikus könyvet felolvasni. De sajnos pl internet még mindig nehézkes. És az ebook ezen kívül még nagy is (hisz ha úgy sem nézi, minek akkora? De ez mellékes
). Egy okostelefon kézenfekvő lenne, hisz ott van mindig, elég kicsi, de mégis még épp használható a kijelzője alap dolgokra. De a kijelzők alkalmatlanok egy ilyen, kicsit speciális feladatra: túl kicsi a felbontás és pl erős nappali fénynél használhatatlan. Cserébe viszont zabálja az áramot - és de igen, a legnagyobb fogyasztó pont a kijelző! Ezért írtam, hogy egy olyan okostelefon, ami einkkel szerelt, máris előrelépés az általam említett réteg számára. Nem kérdőjelezem meg, hogy neked pl nem, de nekik simán, hisz nagyságrendekkel használhatóbb, mint bármi, ami eddig megjelent.
Mint említettem, sajnos célhardver nagyon kevés van, így az ilyen embereknek be kell érnie azzal, ami jut. Ez ilyen lehetne, kis módosítással. Én meg erre utaltam. Viszont érdekesen hangzott az a feltételezésed, miszerint "nekik nem kell okostelefon". Miért nem?
De értem én a te véleményedet is, hisz én egy vékony (?) réteget hoztam fel, míg a többieknek áll amit mondasz természetesen. Nekik valóban nem sok értelme van ennek a fejlesztésnek.
Szívesen beszélgetek tovább a témában, ha gondolod, de szerintem már így is eléggé teleoffoltuk a témát. Ha gondolod privátban folytathatjuk
-
biga
őstag
válasz
lord.lakli #10112 üzenetére
Miért ne kellene? Egy gyengénlátó butább vagy mi? Szerinted neki nem kell egy hangutasításos, vagy egyszerű jelekkel működő navigáció? Jobban mint neked, hisz nekik a mindennapi közlekedés is nagyságrendekkel nagyobb problémát okoz. Ehhez általában nem kell persze olyan, részletes utca szintű képes navi, mint egy átlag embernek, lényegében akár nagy nyilak és pontos hangutasítás (kiegészítő infokkal együtt) elég. Ezenkívül temérdek olyan eszköz van, ami egy pc-n már létezik, okostelefonokra is megjelent már és óriási segítséget nyújt. Pl egy képernyőolvasó szoftver, ami folyamatosan mondja amit te látnál a képernyőn hihetetlenül hasznos. Igen, böngészni is lehet így, vagy akár könyvet olvasni. Egy látó számára ezek evidens dolgok, és elképzelni sem tudják, hogy mekkora segítség ez egy gyengénlátó, pláne egy vak számára. Ilyen jellegű fejlesztés sajnos nagyon kevés van, és ez sem tökéletes (mint mondtam pár programozható gomb pl mindenképpen kellene még rá), gondolom pont azért, mert sokak szerint "nekik minek"...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lord.lakli #10048 üzenetére
Bocs, igen USA rokonok.
-
adodaniel
őstag
válasz
lord.lakli #10005 üzenetére
a program megvolt, köszi!
-
gyuszmó
őstag
válasz
lord.lakli #9948 üzenetére
Ezek szerint nem jo otlet sokat hasznalni a sajat lampajat?
-
biga
őstag
válasz
lord.lakli #9715 üzenetére
Az amazon francia honlapján pl tegnap ennyi volt. Öles nagy betűkkel a főlapon hírdette: 1 napos ajánlat: Kindle 59€. Ma már megint 79.
-
hzsolee
őstag
válasz
lord.lakli #9625 üzenetére
Remélem nem így lesz! De én már 8.-án elnyomtam a pénzt, aztán itt van már 24.-e és semmi.( hollandiából ) Ez amúgy egy "vegyél nekem egy ilyet valahonnan (ebay, stb.)" hirdetés. De lehet, hogy holnap csenget a postás, én meg itt feleslegesen idegeskedek. A kindle meg mondom nagyon flottul ment. Amit linkeltél ott irt valami átfutási időt, az volt nálad? Mert nálam ajándék volt a gép, és gyorsan kellett.
-
hzsolee
őstag
válasz
lord.lakli #9623 üzenetére
Igazad van, elég meggyőző. Én ezt a hirdetést nem néztem. Nekem jó volt így is. Most azonban úgy áll a helyzet, hogy nem vagyok hajlandó még "minimális" összeget sem utalni. (nagyon úgy néz ki buktam 25 ezret)
-
hzsolee
őstag
válasz
lord.lakli #9620 üzenetére
Bocs, nem én mondtam, hogy 31-ért vettem. A prohardveresek nem voltak igazán megnyerőek. Meg 0 pozitívval nem fogok ennyit elutalni a semmibe.....
-
kovadika
őstag
válasz
lord.lakli #9620 üzenetére
És egy olyan pdf, ami színes, és vannak benne képek? A másik, hogy a scannelt A/4-es esetleg kézzel írott dolgok hogy jelennének meg?
-
fil
őstag
válasz
lord.lakli #9595 üzenetére
A dolog még talán ennél is bonyolultabb. Külföldi fórumokon - pl. mobileread.com - a software fő verziószáma alapján kategorizálják. Azaz náluk a Touch és a Paperwhite a K5, Kindle Basic (szürke és fekete) a K4 és a Keyboard a K3.
Ebben is van logika - talán több is ,mint a nálunk szokásosban.
Mindenesetre az Amazon hivatalosan egyiket sem jelöli ilyen módon, ez okozhatja a sok kavarodást. -
Roley_05
csendes tag
válasz
lord.lakli #9578 üzenetére
köszönöm
-
tomek017
tag
válasz
lord.lakli #9499 üzenetére
Teljesen világos!. .. mondom én h seggtitán vagyok ehhez..
Viszont vannak ingyen letölthettő konvertaló progik nem? Legalábbis a sony új olvasójánál ezt írták (ph fórum) -
tomek017
tag
válasz
lord.lakli #9427 üzenetére
Szóval emiatt van, mert warez az ebook amit torrenten van
Bocsi, ilyen téren tudatlan vagyok -
Spy89
aktív tag
válasz
lord.lakli #9460 üzenetére
Hidd el, hogy ha kell, így 3 hónap használat után már kifizettem volna minden további nélkül azt a 20$-os pluszt, de amíg látatlanban nem tudtam milyen, nem szándékoztam úgy megvenni. Így reklámok nélkül azért kicsit más.
Annak örülök, hogy azért nem csak külföldön, hanem már idehaza is van néhány nagynevű cég - az én egy régebbi esetemben a Logitech - aki igen is ad a vásárló véleményére és foglakozik vele. Nem csak az a lényeg , hogy vedd meg aztán le vagy ejtve, a garanciális ügyintézésnél pedig fűbe - fába kapaszkodik.
Tehát megemelem az Amazon előtt is a kalapom és a minimum az, hogy adok egy pozitív visszajelzést.
Az elégedett vásárló a legjobb reklám! -
kovsol
titán
válasz
lord.lakli #9460 üzenetére
Engem speciel nem zavar a reklám, sőt legalább mindig más kép van kirakva, most pl egy kinect reklám van rajta, előtte meg valami könyvet reklámoztak. Meg amikor nem olvasom 99% ban bent figyel a tokjában.
-
tomek017
tag
válasz
lord.lakli #9379 üzenetére
e-bokkban? ezt nem értem
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Gitáros topic
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lost Records: Bloom & Rage – Tape 1 teszt
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- Bomba ár! HP Pavilion X2 Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gar
- Apple iPhone 14 , Starlight 128Gb, független, garanciális 2026.07-ig
- iPad Pro M1 11" wifi 128GB megkímélt + gyári Smart cover
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256gb 5G - Csomagolásbontott, makulátlan, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest