Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kövezett
tag
Próbáld ki ezeket is: https://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=1690437&postcount=1
Én a Georgiát használom, az elég jól mutat. (Viszont itt, az asztali gépen, a Kindle-ről levett Bookerlyvel nyomom a Firefoxot. Ízlések és pofonok…)
-
Kövezett
tag
válasz Oldman2 #21205 üzenetére
Erről itt lehet tájékozódni: https://wiki.mobileread.com/wiki/5_x_Jailbreak
Az enyém már öt éves, akkor még könnyű volt jailbreakelni…
-
Kövezett
tag
válasz Oldman2 #21200 üzenetére
Ezekre – és még sok másra – a KOReader is képes, ami minden jailbreakelt Kindle-re fölrakható. Én leginkább azért kedvelem, mert a lábjegyzeteket az oldal alján jeleníti meg, és így nem kell a kijelzőt bökdösnöm. (Igaz, ehhez a könyvnek fb2 formátumban kell lennie.) Meg olyan apróságokért, hogy kiírja, hány lapozás van még a fejezet végéig, és nem az időt próbálja – jól-rosszul – megsaccolni, és nagyon szépen működik a magyar elválasztás is. (PDF reflow is van, de PDF-et sosem olvasok, így nem tudom, milyen.)
-
Kövezett
tag
válasz adriankoooo #20428 üzenetére
Az elválasztójelezett epubot vagy azw3-at konvertáld duplamobivá, és azt már el tudod küldeni. (Mire megérkezik, megint azw3 lesz belőle.)
Én minden formázást az epubon végzek el, amit aztán kindlegennel konvertálok, és Send to Kindle-lel küldök az olvasóra.
-
Kövezett
tag
Én csak olvasni szoktam rajta. Viszont ezt 1 perc alatt kigugliztam:
Word Wise is only available in books in English and is not enabled on all Kindle books. You can verify whether the feature is available by checking for "Word Wise: Enabled" or "Word Wise: Not Enabled" on Kindle book product detail pages.
(Most látom, hogy a PW1-en nincs ilyen. Akkor nem csoda, hogy nem használom.)
[ Szerkesztve ]
-
Kövezett
tag
-
Kövezett
tag
Az új mobi valójában egybecsomagolt mobi és azw3. Ha elválaszójelezett epubból vagy azw3-ból készíted, jó lesz az is. Én kindlegennel csinálom, mert úgy rögtön a beágyazott fonttal nyílik meg, és a Dropboxon át juttatom az olvasóra, mert így borítókép is lesz, és az akkut is kímélem.
-
Kövezett
tag
válasz juhiimi #15745 üzenetére
JB nélkül is lehet, negatív margókkal a könyvekben.
(Kipróbáltam, működik.)
-
Kövezett
tag
válasz L. Hedvig #14399 üzenetére
Ez nem a PW hibája, hanem a Send to Kindle nevű alkalmazásé. Próbáld ki ezt.
-
-
Kövezett
tag
válasz Degeczi #14143 üzenetére
Nekem ilyen van, együtt rendeltem a géppel. Ez sem volt olcsó, viszont maradéktalanul elégedett vagyok vele.
-
Kövezett
tag
-
Kövezett
tag
-
Kövezett
tag
-
Kövezett
tag
válasz Oldman2 #13998 üzenetére
A USE_ALT_FONTS utoljára az 5.3.9 alatt működött. Az új megoldást korábban már belinkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Kövezett
tag
válasz benjonino #13981 üzenetére
A beágyazott font neve DejaVu Serif Eink, és igen, a Calibre-ben készitem a könyveimet. Az alapanyagot szöveggondozom, bejelölöm a fejezeteket, konvertálás után pedig – a Hyphenate this! plugint használva – ellátom feltételes kötőjelekkel.
Printscreent úgy tudsz csinálni, hogy egyszerre megérinted a bal alsó és a jobb felső sarkot.
-
Kövezett
tag
válasz benjonino #13968 üzenetére
Próbáld meg beágyazott fontokkal. Esetleg hekkelhetsz tovább, itt részletesen le van írva, hogyan kell, ne engem kérdezgess. (Nekem elsőre nem sikerült, többször nem futottam neki, inkább ágyazok befelé.)
-
Kövezett
tag
válasz benjonino #13897 üzenetére
JB után tedd fel ezt. Nagyon egyszerű.
-
Kövezett
tag
válasz kalapacsolok #13852 üzenetére
Ez a Kindle 3-ra vonatkozik, PW-n jailbreakelni kell a margóállításhoz.
-
Kövezett
tag
A könyvjelző valóban két tap, de utána minden bookmarkolt oldalt meg tudsz nézni, anélkül, hogy ellapoznál! (A Page Flip funkció óriási!)
A highlight akkor két tap, ha csak egy szót jelölsz ki; ha többet, továbbra is egy.
Egyébként bármikor visszateheted a régi firmware-t.
-
Kövezett
tag
-
Kövezett
tag
-
Kövezett
tag
válasz hampidampi #13446 üzenetére
Igen, ezt használom én is. Mennyivel (de mennyivel!) jobban mutatnak így a sorvégek!
-
Kövezett
tag
Örülök, hogy sikerrel jártál.
A JB-t még a firmware update sem szedi le (legalább is a PW1-en nem).
Igen, sokat szívhat az ember, ha nem olvassa el a readme fájltAz azw3 gondodat nem igazán értem; az én nem kimondottan bivalyerős gépemen többnyire fél percig sem tart a konvertálás.
-
Kövezett
tag
-
-
Kövezett
tag
válasz r3dsnake #12381 üzenetére
A JB eddig túlélte a frissítéseket. A most kijött 5.3.9-es PW is jó a hozzáértők szerint, de én azt hiszem, megállok itt, 5.3.8-nál.
Bár ha ez az orosz csávó frissít, lehet, hogy mégis felrakom. Én csak a margó miatt törtem, új betűtipusokkal anélkül is lehet bővíteni. (A háttérképek nem érdekelnek, tokban tartom a gépet.)
[ Szerkesztve ]
-
Kövezett
tag
válasz lord.lakli #12330 üzenetére
A gép ugyanaz, a reklám beállítás kérdése, amit ők intéznek.
-
Kövezett
tag
Kiveszed a mágnest. (Vagy a tokból, vagy gépből.)
Valóban nem tökéletes, de nem is vészes. Olyat még nem tapasztaltam, hogy magától bekapcsol. Olyat igen, hogy nem kapcsol be (csak másodikra), meg nem kapcsol ki azonnal. Ilyesmi csak eleinte zavarja az embert, aztán fütyül rá.
-
Kövezett
tag
-
Kövezett
tag
Kedves olvtársak, én erre a tokra vágytam, megvettem, fütyülök az árára, egyszer élünk.
Így szoktam olvasni, asztalon, csak nálam keskenyebbek a margók, mert dzsélbrékeltem, meg klafa betveket is raktam fel.
-
Kövezett
tag
válasz drmotto #12062 üzenetére
Ez azért tragédia, mert pl apámnak lövése nincs arról, hogy van olyan, hogy Calibre, ő csak olvasni akar megvásárolt könyvet a megvásárolt olvasóján. De nem tud, mert nem támogatott formátum.
Akkor nem Kindle-t kellene használnia, mert azt arra találták ki, hogy az Amazontól vegyen könyveket.
Egyébként jogos lehet az igényed, hogy a magyar kiadók áruljanak mobi-t is, ám ha ők ezt nem tartják szükségesnek, akkor bizonyára tudják, hogy lemondanak a kényelemszerető Kindle-userekről.
Mondhatnám, hogy menj másik boltba.
-
Kövezett
tag
-
Kövezett
tag
válasz wayne1 #11349 üzenetére
Ezzel a programmal bele tudod ügyeskedni.
-
Kövezett
tag
válasz Pierre75 #11341 üzenetére
Tedd fel a Kindle Previewert, aztán a Calibre-ben Preferences - Use internal viewer, és az azw3 elöl vedd ki a pipát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest