Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
senior tag
én tavaly év végén vettem két Okuma LB orsót, egy 40-es és 50-es verziót.
3.90-es botokhoz használom, ha ma venném őket mindkettő 50-es lenne.
kb. 10 félnapos horgászat van benne eddig, megszerettem öket... mondjuk menő orsó nem volt még horgászat közben a kezemben, lehet hogy más lenne a véleményem -
joe979
aktív tag
Igen az, én is vettem a XT verzióból, 30-as méretre kb akkor mint másból a 20-as , a 65-ös pedig akkor mint egy 80-as ... Nagyon elcsúszott a méretezése, sajnos próbálni még nem tudtam őket. Azért vettem őket, mert kb nagyker. áron kaptam meg őket ... Talán 3 év múlva kiderül érdemes-e az XT verzió . Inkább maradj a réginél, csak ha nagyon szeretnéd kipróbálni az ujjat akkor ugorj bele.
Szissz
-
scoobydoo76
tag
Hali! Az enyém is carp zoom-os evvel a mintával: [link]. Eső ellen nagyon szuper de 40°C-ban, szélcsendben teljesen mindegy mit veszel (szauna ) mind. A palást rögzítő lehetne stabilabb, sajnos nagy szélben kihajlik így cserére szorul. Remélem valamennyire tudtam segíteni. Szép napot! Üdv
-
veterán
Ez igaz. Ezt inkább eső és szél ellen találták ki, napsütés ellen jó a sima ernyő is.
Ez inkább annak jó akinek eleve van sima ernyője. Viszont ha jön eső vagy szél akkor egy pillanat alatt készen van és nem kell vacakolni vele mint a sátras ernyővel. Egy olyan dolog ez amit ki sem kell venni a kocsiból, jó ha ott van mindig.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
-
veterán
"megviselte a lelkivilágom..."
Ezt most komolyan mondod? És ha halászlét kell csinálni akkor hogy belezed ki
Nem vagyok egy halfarkas, de ha kell a hal akkor nincs meg, meg kell ölni. Városi gyerek létemre nekem sosem okozott problémát az ilyesmi, pedig szeretem az állatokat és a természetet, de el kel választani a két dolgot. Vágtam már csirkét sőt, még libát is. A disznóvágásokat meg már ne is említsük.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
-
Steady74
Topikgazda
Ha "elhagyós" vagy szabadon csúszós szereléket szabad csak használni, akkor a gumi ütközőt nem használhatod. Igen, ezt fűzöd fel először, és kb.egy-két kosárnyi távolságra legyen a kosár felett. Csípőfogót vigyél magaddal a vízpartra, lehet szükséged lesz rá Szuszinnyó fórumtáesnálnláttam ilyet azt hiszem
Gumisat mh feederre felesleges, esetleg nagyon kora tavasszal vagy télen, ha 0,06 előkét használnál.
Sityu: már évek óta nem, mióta megvan a család egy versenyen voltam az Ordas tavakon 2013-ban, ahol nem sok kellett az első helyhez. 22 kg hallal lettem második úgy, hogy két böszme dög lemaradt. Jövőre ha lesz időm, lehet bele kóstolok megint
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
Szeritem csúszó legyen, ha engedik a szabályok, akkor a kosár elé fűzz gumi ütközöt (megoszlanak a vélemények a használatáról). Ha tudsz venni fonott előkezsinórt, javaslom a 0,08as méretet, ez összhangban lesz a szerelékeddel.
Arra azért figyelj, hogy míg a képen linkelt (Preston) kosárnak a középső bordái kifelé állnak, ezzel helyet hagynak a csalinak, addig a Nevis kosárnak nem, így ott probléma lehet, hogy a horog beleakad a középső bordába.
-
adrian360
őstag
www.sugohid.hu
én vettem már tőlük szépkártyával neten, sőt lehet úgy is, hogy fele szépkártya fele kp. -
Zoli bácsi
őstag
Szerintem felesleges dobóelőke, nem dobálsz akkora kosarat
Nálam a method szerelék: 20-22-es főzsinór, rajta a csúszó method kosár. Egy gumigyöngy, ami védi a kötést, majd egy forgókapcsos karabiner. Ebbe jön az előke, és a lényeg, hogy rövid előke, max 8-10cm-es. Általában fonott 008-as zsinórt használok kis horoggal, csalitüskével. Az a jó, ha az előke szakítószilárdsága kevesebb, mint a főzsinóré
Szerk: Persze monofil zsinórt is használhatsz horogelőkének, ekkor 20-as főzsinórhoz 18-as előke az ideális. Vékonyabb előkét is használhatsz, de akkor már erőgumit is jó lenne betenni...de szerintem ne bonyolítsd, amit leírtam, nekem bevált[ Szerkesztve ]
-
-
adrian360
őstag
Engedélyre a legegyszerűbb megoldás a turista jegy, évente egyszer váltható ki 90 napra, és elég neten vizsgázni.
damilmennyiségre elég lenne a 30-as, de a dobátmérő segít a fékerőben, a dobásban, az orsó súlya nemárt ha összhangban van a bottal, úgyhogy én feederre nem vennék csak minimum 40-est, de ez csak saját vélemény.
-
adrian360
őstag
Ráadásul 14 évesen valószínű ifjúsági engedélyed volt, ami meg főleg nem jó. én négy éve mentem el ugyanígy a nagybudapestibe, tudom hogy ott vizsgáztam a kilencvenes években, és elhajtottak hogy nincs semmi régi papír. Ha esetleg vidéki kisebb egyesület még lehet valami esélyed, de sok reményt nem fűznék hozzá.
-
mano660
tag
Vásároltam tőlük, és nekem is pozitív tapasztalatom van velük.
Amennyiben megvan a régi horgászigazolványod ( melybe szerepel a "horgász ismeretekből beszámolt" bejegyzés akkor nem kell újra vizsgázni.
Üdv.: mano660
"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
adrian360
őstag
-
Janusz001
őstag
Régi parafanyeles Eurostar -hoz már én sem kaptam spiccet, mindenesetre kicsit bosszantó, hogy nem beszerezhető, mert elég sok darabot eladtak belőle és a spicc azért még vigyázó kezek között is eltörhet. Amúgy nagyon jó kis bot, bár akadós terepre nem ajánlom.
Én az Okumára tenném a voksom, amúgy pont az a fajta Silstar orsóm van, sok bajom nincs vele, de anno ez fért bele a keretbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest