Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ficere
aktív tag
-
sNORh
addikt
Hali
Horgászik valaki a Tiszán? mennyi a területi most oda?Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Eagl3
veterán
Nem tudjátok, hogy állnak a tavak? Olvad a jég szépen?
-
lakisoft
veterán
Kis off de hátha érdekel valakit:
6db horgászbot +4db orsó +2 kapásjelző+bot zsák plusz még egyéb dolog gazdát keres- Árad -
-
Kurik
tag
Nem tudom kiismeri a videót, de azért bedobtam ide, hogy igen is a horgászatba nagy szerencse kell
Ha tévedek, ki lehet javítani :)
-
MeTaL
tag
Aki szeretne külföldről rendelni műcsalikat az írjon privit, küldök linket... szép színes twistereket.
-
Kurik
tag
Boldog Újévet!
Jövőre is Görbüljön mindenkinek...
-
lakisoft
veterán
BUÉK.
- Árad -
-
krammerka
őstag
Boldog Új Esztendőt Kívánok Minden Sporttársnak!!!
-
Kurik
tag
Boldog Karácsonyt!
Én már leadtam az engedélyt és várom hogy felvehessem
-
krammerka
őstag
Békés,Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
-
MeTaL
tag
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy pár eladó dolgom:
Fox Euro Illuminated 3-as Swinger készlet, újszerü állapotban.
ára:35000ft
Fox Warrior 107cm-es bojlis meritő, vizet még nem látott - 18000ft
Strategy Xpedition XL csalis hűtőtáska újszerű állapotban - 12000ft
Gamakatsu G Carp Method horgok:
2-es,4-es,6-os,8-as mind bontatlan - 500ft/csBontatlan Hayabusha P1 2-es horgok -400ft/cs
-
Alg
veterán
válasz gardener #7976 üzenetére
De nem ám, én olyan helyre nem megyek
Bicajra fel, 8km a gátig, még másfél az ártéren a vadcsapáson, meg néha az erdőben úttalan utakon, aztán hajrá
Adatlapomon van egy link, ahová tettem fel képeket halakról - vizekről, ha érdekel
folyóvizet nem lehet 1-2 nap alatt megismerni, én 10 éve járok ugyanarra a 3-4 helyre, és még csak most kezdem megérteni mit hol miért... és persze minden évben változik. Ha esetleg erre jársz, és ráérek, szívesen vendégül látlak egy pecára - bár ki tudja, mikor lesz alkalmas vízállás, pl. idén tavasszal már márciusban ki tudtunk menni 1-2 pecára, igaz utána szinte egész nyáron magas volt
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
MeTaL
tag
Szokott valaki a nagydunán horgászni ? ( Főleg a pergetők érdekelnének )
-
-
Alg
veterán
válasz ngabor2 #7968 üzenetére
Wireless
Nálam egy Heavy feeder van a folyásba, 100-120 grammos tányérólmokal való horgászathoz egy 50es Longbow-al, a másik cucc elég vicces, de ha sikerül végre kipróbálni hatalmas fun lesz
Egy keményebb fajta picker bot (ami még mindig kis pilinckának tűnik, pehelykönnyű pálca) meg egy match orsó a partmenti, 30-40 grammos ólmokkal végzett nappali keszegezéshez és - itt jön a fun része éjszakai kecsegézéshez.
A poén ott van, hogy annak idején már a másfeles kecsege is rendesen megrángatta a heavy feedert, na ha egy olyan beindul a pickeren ott lesz mókázás
Sajna idén a kecsege-ügy halott próbálkozás volt, egyrészt a vízállás, másrészt a mindent ellepő kölyökharcsák(szürke!) miatt... komolyan, fél percet nem töltött a cucc a vízben máris felvette egy, fenéken élőcsalival mást nem is lehetett fogni - kb mint a Dunán a gébek, azzal a különbséggel hogy ezek remélhetőleg meg is nőnek és 4-5 év múlva már egész szép harcsaállományunk lehet
Boloval mártogatni szoktam, ameddig bírja a csuklóm
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
lakisoft
veterán
válasz zolynet #7965 üzenetére
Grat. Ez igen. Ebbe az ínséges időkben ez a halacska is értékelendő. Azt mondják a nagyok hogy természetes vizekben 100 négyzetméterenként van 1 hal (ez inkább a nagyobb testő halakra vonatkozik de ez akkor is elég siralmas.) Cáfoljatok meg nyugodtan ha tévedek.
- Árad -
-
Alg
veterán
Jah, ünnepek között nekiesek én is a botoknak, cuccoknak - végre lesz időm rendet tenni.
Orsókat is kezelésbe veszem, szétszed, kipucol, megzsíroz, összerak
-
zolynet
veterán
válasz gardener #7964 üzenetére
~8-15ig horgásztunk, ami elég nagy kapufa lett, de legalább nem nulláztunk.
Ezt a kis ~25cm-is pisztrángot fogta a kollega. Kapást nem is láttunk, ahogy ennél a pisztrángnál sem. Dumáltunk, aztán néztük h jó egy úszó megvan, másik?!
Sajnos tényleg nem volt kapás holott lehetett látni h van mozgás.
Próbálkoztunk kishallal, csontival, gilisztával, wobblerrel, rapalával.
Sokkal nagyobb reményekkel indultunk.
Vittünk fát is h ne fagyjunk szét, jól jött.
Most egy időre mennek pihenni a botok.
Késő tavasszal tervezünk ide egy csónakos horgászást.#7962 Tv: látod nem vicc
#7963 MeTaL: előbb utóbb mindent pótlok ami szükségesLife is too short to stay stock!
-
zolynet
veterán
Most erre volt büdzsé, így jött ki, amúgy sztem nem nehéz: nevis power carbon carp 360 300g
Természetesen vannak ennél sokkal könnyebb pergető botok, de van egy rakás ami közel hasonló 'súlyt' nyom.Life is too short to stay stock!
-
-
Alg
veterán
válasz zolynet #7953 üzenetére
Ha azzal a cuccal elkezdesz pergetni, fél óra után Toldi-képzőben fogod érezni magad (aka baromi nehéz kombó)
Nem fikázásból, de ez tényleg nem pergetni meg egész nap kézben tartani való szett...
-
zolynet
veterán
Kösz!
Edőkertesre megyünk pergetni, reméljük nem lesz nagy szél.
Linken látható h november 11-én telepítettek pisztrángokat.
Ez a tó még télen sem fagy be mert 2 saját forrása van.[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Alg
veterán
válasz cellpeti #7948 üzenetére
Ha semmit nem tudsz róla, talán szerencsésebb ötlet valami olyan, amit biztos használni fog - táska, botzsák, ilyesmi kiegészítők. És akkor van rá esély hogy használni is fogja, nem csak porosodik majd a szekrényben.
-
Góliát
őstag
Hali minden sporttársnak! Nem tudtam, hogy van ilyen topic.
[ Szerkesztve ]
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
Tv
senior tag
válasz cellpeti #7948 üzenetére
Szervusz. Ha a sógorod régebb óta perget (villantózik), akkor szerintem nem ilyanfajta csali (körforgó villantó) való neki. Ez inkább a "kezdők" csalija, bár persze vannak akik szeretik, de általában akit komolyabban érdekel a pergetés az hamar ráun a körforgózásra. Persze lényeges lenne az is, hogy milyen halra szeret horgászni, meg folyón vagy állóvízen. Ha mindenképp ajánlani kéne egy konkrét "szettet", akkkor inkább ezt szerintem: [link] Ránézésre használhatónak tűnnek a csalik, és adnak hozzá egy jópofa dobozt is.
Alg: igazad lehet, de csukánál ezt statisztika is kimutatja, hogy több nagyot fognak kishallal, mint pergetve (hazai vizeinkben), míg süllőnél a "kapitálisak" nagy részét pergetve fogját. Mondjuk én ezt a Magyar Horgász-ban olvastam, máshol meg lehet, hogy mást írnakk. Na meg idehaza nem is oly gyakori a nagy csuka (10kg feletti), hogy érdemes volna kimondottam rá pergetni nagy csalikkal.
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
A sógoromnak akarok venni karácsonyra villantót. Én ezt nézem ki, de nem nagyon értek hozzá, és azt se tudom, hogy mire szokott horgászni
Illetve damil ügyben kérnék segítséget, hogy milyen márkát és általános használatra milyet ajánlanátok?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Alg
veterán
Csak mert a pergetők jellemzően max. 11-13 centis műcsalikkal dobálóznak. Meg kell próbálni néha egy-egy "csizmatalpnyi" méretű gumihalat, slidert, vagy a kimondottan csukára készült körforgót - aminek a neve nem jut eszembe...(jó nagy dög az is, méretes bojttal a horgon)
Nálunk inkább tavasszal viszik zsákszámra a halat a kubikból, őszre szinte semmi nem marad benne - régebben írtam ide is róla ha jól emlékszem
[ Szerkesztve ]
-
gardener
senior tag
Még a topic is befagyott.
-
gardener
senior tag
Hát ez az. A nagy rablókból szinte alig van.
Nálunk pl. egyik évben bedurrant a víz és az összes nagy süllő elpusztult.
De nagyon "okosok". Alig telepítenek süllőt, viszont az alsó méretkorlát 30cm!Mivel a vízszintet télire leengedik. Pergetni nem lehet.
Nah mondom megyek élőcsalival rablózni. Erre belraktak pici-apró kárászból 10mázsát takarmányhalnak. Csodálkoznak,hogy kevés a horgász mostanában. -
Tv
senior tag
válasz gardener #7939 üzenetére
Általában fordítva szokták mondani felénk. Tehát az igazán nagy csukát gyakrabban fogják kishallal, mint pergetve. Sőt sokan azt vallják, hogy a döglött csalihal az igazi a nagy csukára. Persze a csalihal itt már egy bő tenyeres keszeget vagy kárászt jelent. Felénk mostanában mindenki ilyen mini 5 centis kishalakkal "csukázik" aztán csodálkoznak, hogy a csuka is mini ami kapkodja. Persze mivel elteszik a méreten alulit is, mindegy nekik
-
---VuK---
csendes tag
válasz gardener #7941 üzenetére
kecskeméti vagyok, uh ide egy 100km-es körzetben gondolkodom..elsősorban az élő-Tiszán agyaltam csak nemtudom melyik szakaszon lenne érdemes.... fenekező élőhalas/halszeletes illetve pergető módszerrel próbálkoznék... A szokott helyemen csak csukát lehet fogni abból is az apróbbat uh jólenne már egy kis változatosság, ezért gondoltam egy jó kis süllőzésre, habár folyóvízen nemnagyon pecáztam még,dehát abba is bele kell egyszer tanulni
-
---VuK---
csendes tag
Helló! nem tudnátok ajánlani egy vizet ahol jó eséllyel számíthatok süllőre?
-
MeTaL
tag
válasz gardener #7937 üzenetére
természetesen...
én is tapasztaltam már , hogy vannak olyan napok amikor a süllők meg csukák nem veszik fel a műcsalikat, csak az élőt. fordítva viszont nem igaz, akkor a kettőt együtt veszi fel, mármin is-is. tehát a lényeg hogy igen van úgy hogy csak az élő kell neki
-
gardener
senior tag
Nem értem Én ezeket a csukeszokat.
Lent voltunk a héten Gyömrőn(tőzeges tó).
Kishalra(úszós) jött 3 csuka, meg egy Tirolifás fenekezőre nem megakadt, valószínű süllő(a foga felhasította a kishal oldalát). Viszont pergetve semmilyen műcsalira (woblereket kivéve) nem bírtam kapást kicsikarni. Bennem - azaz a pergetésben- lehetett a hiba vagy egyszerűen aznap élőcsalis nap volt? Régebben simán fogtam pergetve Sárga. piros fejű Sandra twisterrel süllőt. Most meg arra se egy koppintás, se.[ Szerkesztve ]
-
Louies
aktív tag
hi horgászok!
valami jó csuka receptet tud valaki adni?''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''
-
Gézengúz
addikt
Hát meg ....Kinek kell az öreg rágós csuka.... Azt majd elengedjük..
-
lakisoft
veterán
Volt valaki horgászni a hétvégén?
- Árad -
-
Sickboy25
addikt
kinek van sporthorgász előfizetése?
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
kraftxld
félisten
-
MeTaL
tag
fogtatok vmit mostanában?
-
MeTaL
tag
eladó egy shimano diaflash 50-100as pergetőbot, akit érdekel szóljon! 20ezer és alkuképes!
-
MeTaL
tag
válasz lakisoft #7911 üzenetére
az hogy a hari a pufit veszi fel meg ilyenek, ez 1000% hogy azért van mert pl. a keszegek ott voltak a horog körül. nehogy azt hidd hogy felveszi a bojlit a csuka meg hasonló történetek... de vannak kivételek is. például amikor a ponty, vagy amur vagy keszeg a kishalat eszi. mert van ilyen... néha eszi a kishalakat is a békés halak, ennek nem tudom mi az oka de így van.
-
WesTM
őstag
válasz Sickboy25 #7906 üzenetére
Jó estét!
Nálunk Jászberényben az egyesületi vízen sikerült megfogni a halat.
Éjjel egy hirtelen jött szélvihar után, már éppen készülődünk haza. Egyik feederbotomat tekertem ki, mikor hirtelen ránehezülést éreztem. Azt hittem oldalba húztam valamit, de gyanúsan lassan, nagy súllyal ment az ellenfél. Fejrázásokat éreztem. Part előtt szákolásnál a víz alatt láttuk ugyan a hosszúkás árnyat, de akkor még amúrra gondoltam. Utána mikor felhúztam a halat a víztetőre, talán jobban megijedtünk mint ő. Hatalmas csuka, szabályosan a szája felső karimájába akadt horoggal. Egyszerűen kitekerésnél az orra előtt húzhattam el a horgot, ami után ugye hajszálelőkén ott voltak a kukorica szemek, erre vágott oda.
Kép a halról:
Hal 7.3kg, és 84 centi volt faroktőig. Természetesen gyors fényképezés után visszakerült a tóba.
Felszerelés: Pellet feeder 420H
Spro incognito lcs865
Trabucco s-force 0.22mm
gamakatsu 2260B 6-osFogtam már jóval nagyobb halakat is, de szebbet még sosem. A csuka mindig is a kedvencem volt, ezt a halat értékelem a legtöbbre.
További szép estét!
-
MeTaL
tag
nálunk most szívás van mert 2 hetes általános tilalom van.
az RSD-n
-
WesTM
őstag
Jó estét PH!ecások!
Rég jártam erre, azóta sok minden történt.
Legutolsó esemény kb. 20 perce, 7.3kg-os csuka, 84 cm. Holnap lesznek képek.
Jó éjszakát!
-
gardener
senior tag
Süllös kérdéseim:
A sűllő a csillogós-ezüstös küszt szereti inkább vagy csak apróbb legyen a hal az a lényeg?
Mert multkor apró aranykárászokkal csaliztam és csak 2mozdítás volt. Semmi normális kapás. Próbáltam taposottat is, meg halszeletet is belőle, de semmi.
Vagy csak egyszerűen nem voltak étvágyuknál süllőék?
Ilyenkor ősszel is szürkülettől érdemes próbálni vagy már napközben is eszik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.