Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ngabor2
nagyúr
sajnos nem, bankja válogatja. felhívtam az mkb-t, ott azt mondták, hogy mivel nincs benne a kormányrendeletben, ezért horgászkellékekre és engedélyekre nem lehet felhasználni. mikor rákérdeztem, hogy az otp-nél miért lehet benne, azt mondta, hogy máshogy értelmezik a törvényt, de ha kapnak egy apeh (bocsánat, nav)-ellenőrzést, akkor nem a bankot fogják megbüntetni. viszont írtak levelet a minisztériumnak, ahonnan eddig nem jött válasz. annyira jó, hogy a lassan 1 éves szép-kártyát ahányan vannak, annyiféleképpen fogadják el, és a lényegi kérdésekre nem tudják a választ
mod: a K&H-nál sincs horgászbolt a listában.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
széchenyi pihenőkártyával (a szabadidős résszel) lehet venni horgászjegyet, és állami jegyet? eddig úgy tudtam, hogy igen, de most valaki azt mondta, hogy nem. pont emiatt választottam ezt, mert az engedélyt tavaly ep-kártyára vettem, idén már nem lehet arra, de elvileg a szép-kártya ezt is kiváltja.
-
MeTaL
tag
ugyan, ebben az időszakban könnyű őket megfogni. a fenék közelben ( is ) sokat tartózkodnak, ő is fenékről jött relax shark gumihalra. ilyenkor íváshoz készülődnek, és a fenéken barangolnak, gondolom az ívás miatt, így ott is szoktak táplálkozni ilyenkor. De pl. nyáron jó eséllyel csak felszínről foghatóak meg.
-
MeTaL
tag
-
MeTaL
tag
válasz lakisoft #8882 üzenetére
én is mennék már... ( csónakból ), gondold el, letolom a csónakot akkor amikor akarom, 3 percre lesz gyalog a csónak a parttól, berántom a motort, és megyek... leginkább pergetni. meg majd pontyozni is. de a pontyozás kb. úgy fog kinézni hogy 2-3 óra alatt megfogom a 3 pontyot, valószínűleg. legalábbis haverom megfogta 2 óra alatt... mert a medert kicsit könnyebben meg lehet dobni mint partról. pergetésnél meg ha lesz radar akkor fogom bekapcsolom, jéé itt egy gödör, ott egy tartás, és akkor hát dobáljuk körülötte párat.. jé itt nincs semmi akkor megyünk tovább... na ez partról kicsit esélytelen
-
Alg
veterán
Vicces vízállás-grafikont produkál idén a Tisza A március eleji -100 körülről kb. másfél hét alatt fel 400+ra, aztán vissza 100ra, most megint árad (szolnoki mérce)
Na mindegy, úgysincs időm komolyabban pecázni még vagy 2 hónapig...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
sNORh
addikt
válasz lakisoft #8871 üzenetére
Á semmi, nem volt a környéken 1 darab rablás sem, láttam előre, csak dobáltam egy párat azért
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
sNORh
addikt
Voltunk kirándulni, megálltam a Bodrognál és a Hernádnál is, de a Bodrog eléggé ki van öntve. 30percet dobáltam, nem jött rabló, mentünk is tovább, elég xar idő volt kár
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
MeTaL
tag
a mai eredmény egy 1,5 kg-os 53 centis balin és egy 27 centis kősüllő
-
-
-
zolynet
veterán
jól bekezdett: 2012.03.31. Fehérvárcsurgó 84.70kg tórekord harcsa
Life is too short to stay stock!
-
Alg
veterán
SPRO Passion-öket is ki lehet fogni néha 10K körül, azok is jók lehetnek, vagy az említett Nevisekről is jókat hallani. (A Vantage 30 pl. most akciósan 7500 körül a Haldón, arra esetleg megéri lecsapni)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
MeTaL
tag
abu az jó, garcia is meg a cardinal is.. csukázni lehet végülis olcsóbb kategóriával is, de leginkább attól függ hogy milyen műcsalival dobálsz és hogy hol... mert ha harcsa is bejöhet.. akkor érhet egy kis meglepetés de sztem leginkább balin fog meglátogatni a csuka mellett. nevis orsói között is nézegetsz, azok is jó orsók amúgy és olcsóbbak
-
sNORh
addikt
És az Abu Garcia orsók? a Cardinal és a Stamina. Még épp az én árfekvésem. Vannak fent videók amin, ezzel az orsóval fogják ki a nagy pisztrángokat.
-
sNORh
addikt
EnergoTeam Classic Zander Trio 3m én most erre akarok venni egy kisebb orsót csukázgatni. Ha nagy mákom van rámegy egy 6-os csuka, azt egy olcsóbb is kiszedi. Nem harcsázni venném a Cormoran Corcastot, de mint kiderült már nem adja el, befogta használni az ősszel.
Az a baj én ennyi pénzt nem nagyon tudok összegyüjteni sosem. Egyébként az említett Cormoran orsó 12k, de tudom hogy egy percet sem volt használva.
Alg Nem volt használva, azért szántam volna rá magam.
Valami 10k alatt kéne, vagy vaterán valami jó vételt csinálni..Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Alg
veterán
Nézd meg: ha nem lötyög-kotyog (főleg a dob meg a rotor oldalirányban), szépen fut (meglökve könnyen kell forognia, ha valahol "rág", akkor felejtős, ha csak nehézkesen jár, azt egy belső takarítás-zsírozás megoldja). Zsinórvezető görgő könnyen fusson, ne szoruljon. Ha be van vágódva a damiltól az megintcsak felejtős kategória.
Dobot leszedve nézd meg a tengelyt, ha világos olajat/zsírt hoz akkor alig volt használva, ha sötétebbet az sem baj, ha nagyon fekete zsírozni/olajozni kell, ha poros-szemetes akkor nem kímélték, ha letörölve hosszanti karcok, kopás látszik akkor ugyancsak felejtős.
Fék ne tapadjon, egyenletesen engedjen, minimális fékerőn és "tökig" beszorítva is.
Botra azért próbáld rá, lehet hogy könnyű, de pergetésnél gyakran jobb ha egy nehezebb orsóval a kezedben van a bot súlypontja, mintha könnyebb, de orrnehéz cajgot kell egész nap lengetned.
A Rodeo egy sz@r, öcsémnek fél év után eltörött a felkapókar ollórugója...
[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
válasz lakisoft #8852 üzenetére
Snorth és lakisoft:
Nemcsak az évek, hanem a halak is. Ha betévedhetnek nagyobb harcsák, értem ezalatt pl. a 10 kg és felettieket, én ne használnék match orsót pergetésre... sőt semmilyen pergetésre sem. A pergető felszerelésnek erősnek kell lennie. Főleg ha az ember nagoybb halat is akar fogni. Manapság már szinte minden bot alkalmas lehet akár harcsázásra is, értem ezalatt az elmúlt kb. 10 éves botjait. Azok már úgy vannak kialakítva hogy rendeltetésszerű használatkor szép halakat lehet velük kifogni. Köszönve ezt annak az anyagnak amiből készülnek. Az orsókkal más a helyzet. Ha nem erős egy orsó, nem jó a fékrendszere, simán "megtép" a hal. Tönkreteszi az orsódat is akár. Csapágyokat széttöri, és máris tekerhetetlenné válik az orsó. A tengelyt simán kettőtörik... stb. Banax Iris orsó akár alkalmas is lehet és 12 ezer forint. Annál alább nem adnék... Az biztos. Sajnos a pergetőorsók inkább olyan 18 ezertől kezdődnek, amik már jók. Ryobi Applause és társai. Kiváncsi lennék hogyan muzsikál egy fonott zsinór az említett matchorsótókkal... sztem röhögni fog a orsó Nem lesz az úgy jó... Teljesen másképp fog viselkedni a cucc. Főleg az ember úgy perget vele hogy tekeri, nem pedig emelgeti a botot... Harcsafenekezésre se használnám, nem hogy pergetésre sem. Úgyhogy sztem nézzetek vmi más orsót, ami olcsó, de jobb, erősebb stb. Megveszed 6 ezerért, rájössz hogy nem jó, eladni se fogod tudni, és vehetsz helyette drágábbat. Vagy melléteszel még egy 10-es vagy 15-öt és veszel egy hosszú ideig kitartó orsót...
Hanyas fonottat használnál egyébként? És milyen botot ? Hány méteres, mekkora dobósúly tartomány? Pergetnél vele?
[ Szerkesztve ]
-
sNORh
addikt
válasz lakisoft #8850 üzenetére
Köszönöm. Majd meglátjuk nemsoká
Még csak a pergetőmre kellene egy tisztességes orsót venni. Cormoran Rodeo volt rajta, de az kezdte megadni magát, eladtam olcsón.
CORMORAN Corcast 4PiF Super Jet Match -ról van valakinek tapasztalata? Egyik ismerősömnek van, míg együtt horgászgattunk pár éve, mindig a gorgászládában lapult, édesapjától kapta, de most meg van szorulva és eladja 6-ért. Szarintem jó lesz rá, 250gramm körül van, jó könnyű, és nem egy ócska.Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
lakisoft
veterán
Reméljük hogy újra megjelenik a bajszos barát. Sok szerencsét hozzá. Tiszán egyszer én is akasztottam egy 5kg körüli folyamit. Hát érzésre olyan volt mint ha egy zsákot húztam volna végig a mederfenéken. Azt hittem beakadtam és a végén kiderült, hogy hal a ludas. Sajnos még nagy pontyot 15 + vagy esetleg 20 +-os pontyot nem fogtam. De azokról is így viselkednek mint a bajszosok. Nyugodtan mennek a szerelékkel dolgukra . Nagyon vágyom a Tiszára vissza. Gyerekként nagyon nehéz volt megtanulni horgászni és halat fogni az élő Tiszán.
Kiváncsi leszek hogyan vált be a harcsás botod.
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
sNORh
addikt
válasz lakisoft #8848 üzenetére
Pergetni mentünk 3 napra haverommal, de napközbe kicsukáztuk magunkat és hogy ne legyen tétlen idő, éjszakára bedobtunk fenekezni. Haveromnak volt normális fenekezője is a pergetőn kivül, de nekem csak régi.
Kaptam nagybátyámtól régi botokat, régi damillal, gondolván az 1-2-3 kilós pontyot kiszedem még vele, arra is dobtam be a gilisztával, mert arra jöttek.
Estére megcsináltuk a halászlevet.
Pálinkáztunk a pléden ülve, néztük a holdat, nagyon szép volt az éjszakai táj és a feeling.
Egyszer csak őrült módon elkezdett sípolni az elektromos kapásjeltő. Odaszaladtam, de akkor már a Rod-Pod hátulját felszedte a földből, felkaptam a botot, 2-3 percig volt a horgon, de mintha egy 60 kilós ember lógott volna a damil végén, aztán egyszer megunta és megindult másik irányba, eltépte persze a régi 35-ös damilt, de a horog sem bírta volna.
De hát nem erre voltam én felkészülve.
Nagyon nagy élmény volt, még így hogy nem sikerült kiszedni így is.
Na de most megvana Byron Harcsázó, veszek rá még fonottat. Idén nem menekül..Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
sNORh
addikt
Jellemző, a helyiek, meg a túloldali szlovákok mondták hogy elég szépek vannak, 10 felettieket lehet fogdosni.
lakisoft Rokonok laknak Diósjenőn, tehát arra megyünk, és Drégelypalánk a cél. De idén már városba fogunk menni, mert itt tavaly nagyon sekély volt a víz, a szlovákok elzárták a zsilipet. De van itt egy ottani kolega, remélem most is figyel, és azt igérte majd májusban kimegy és elmeséli most mi a helyzet.
-
lakisoft
veterán
Az Ipoly melyik részén horgásztok?
- Árad -
-
sNORh
addikt
válasz tiger71 #8843 üzenetére
Köszi
Májusban megyünk vissza az Ipolyra, ahol tavaly akadt le egy 10 feletti hari, remélem most ezzel a cuccal több szerencsém lesz
Bár akkor régi teleszkópos bot, régi damil volt bedobva pontyra, de a gilinyó izlett neki.Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
sNORh
addikt
Na a Byron maradt.
6200-ért vettem, az eladó elmondása szerint pótbotnak hordta, de orsó még nem volt rajta.
Viszont orsót már nem veszek rá, egy 2 napot használt Shimano FB FX4000 orsót rakok rá. Nem egy premium, de bivagy erős.Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
sNORh
addikt
-
sNORh
addikt
2 Harcsázó bot közt vacilálok.
Eurostar Power Tip Traverse-X 100-150g 3m EM90301 B(középlágy) 100-150GRS
vagy
BYRON BLACK DYNAMIC PILK 3m 70-250GRValakinek volt már szerencséje valamelyikhez?
Nem akarok 100kilós harcsákat fogni vele, de azért ha egy méretesebb ráakad, ne süljön be.Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
MeTaL
tag
remélem lassan már beindulnak nálunk a halak... már 2 hete folyamatosan rabol a balin, tegnap harcsa rablás is volt, de nem ütnek oda a műcsalira...
-
-
Jofi81
őstag
Nem akarok hatosnál hosszabbat, csak hatmétereset. Matchbotot mindenképpen szeretnék majd, csak nem a spiccbot helyett, hanem mellé. Begumizni nem fogom. 3 méteres merítőnyelem van egyébként.
A DAM lenne a legszimpatikusabb, csak bosszant, hogy itthon másfélszer annyiba kerül, mint Németországban.
-
Alg
veterán
Én még mindig azt mondom, nem vennék 6osnál hosszabb spiccbotot, csak versenycélra, ahol kell a sebesség (a kis keszegeket jóval gyorsabb kilendíteni, mint a match-el tekergetni). Ráadásul a match jobban használható máshol is (bokor, fa, villanypózna alatt)
12-15 körül lehet kapni egész jó könnyű, lágy, élvezetes keszeges match pálcákat (akár apróról), ha lesz időm majd szétnézek neked, de most rohannom kell.
Hosszú spiccbot meg gumizva szűk helyen hááát... nem egy életbiztosítás, ráadásul kell hozzá hosszú nyelű merítő is.
A DAM-ból van egy hatosom, nem rossz bot.
[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Én is nézegettem a Blade Pole botokat, nagyon tetszenek, de ennyit nem szeretnék rá költeni, viszonylag ritkán tudok csak ott horgászni. Egyelőre maradnék a 6 méteresnél. Háromra szűkítettem a lehetséges jelölteket: ET Black Spider Pole, Nevis Legacy Pole, DAM Devil Stick Tele Stipp.
ET 10.990 Ft, 325 g
Nevis 13.590 Ft, 280 g
DAM 14.194 Ft, 304 g
(Az a szomorú, hogy a DAM külföldön sokkal olcsóbb, 33 €, csak a postaköltség miatt ugyanott lennék, mire megkapnám.)
-
MeTaL
tag
spicc
http://www.energofish.hu/product.php/ET-BLADE-POLE/5109/
az igen, 35 ezer huf a 7-es. ellenben lásd, 300 gramm a bot.
és láss csodát nem mondtam az előbb hülyeséget, ime a méret és árbeli különbségek:
EnergoTeam Blade Pole spicc botok ( nagyon jó anyagúak! a legerősebb IM carbon)
11011-600 6,00m 6 IM12 karbon 130 cm 190 g 22.700 Ft
11011-700 7,00m 7 IM12 karbon 150 cm 306 g 34.700 Ft
11011-800 8,00m 8 IM12 karbon 150 cm 439 g 46.700 Ft -
-
MeTaL
tag
azt kikéne kitaláltni először hogy hány métereset szeretnél, és utána nézegetni. Egyébként top mix spiccbotra még vethetnél egy pillantást, ha jól tudom a top mix isis svelte az nem rossz áron van..
http://www.topmix.hu/hu/products/detail/2049/
a 8 méteres 380 gramm.. a 7-es olyan 300 lehet azért az elég kellemesnek számít már. és sztem olyan 23 ezer körül lehet az ára.
-
Jofi81
őstag
Feederbotom van, match-et is tervezek venni a későbbiekben. De szeretnék egy spiccbotot is kifejezetten keszegezni, amikor épp nincs kedvem a pontyokat üldözni. Szép dévéreket fogtam ott régen még a 7 méteres spiccbotommal, de azt szeretném lecserélni, mivel nem túl barátságos a 750 gramm körüli tömege.
-
MeTaL
tag
néztem most róla képeket gyorsban, hát a túl oldala ilyen bokros, nádasos rész, kb. mittomén 15 méter széles lehet ha nem tévedek, vagy 20... én a matchbotot választanám inkább, főleg ha nagyobb testű halak is betévedhetnek. igaz a pontyot is meg lehet fogni spiccbottal is, de azért kényelmesebb lenne a matchbot. persze többet is kell rákölteni... amit néztem képet még nagyon jó lenne picker, feeder bot... egy 3 méteres vagy 2.70-es picker nagyon jó lenne oda. csúzlival megetetni közvetlenül, szorosan a bokor alatt részt, és ügyesen, kis gyakorlással a bokor tövébe dobni... rendszeres etetéssel pontyokat lehetne fogni... de a spiccbotozás is szóba jöhet, ha a nagyobb testű halak kijönnek a bokorból, nem csak ott tanyáznak bent a bokroknál.. keszegezni is matchbot lenne a jó. egyébként én a helyedben ha spicc botot vennék valami csőspicceset vennék és begumiznám, begumiztatnám. egy lágy matchbot kéne 16-os zsinorral, vagy 14-essel, halaktól függően.
-
Alg
veterán
Nekem mióta megvan a Diamond Fine (ultrakönnyű match, 2-6g) azóta nem vettem elő a spiccet, talán csak párszor a Tiszán úsztatni.
tween: Én imádom, ilyenkor tavasszal élvezet vele keszegezni - mondjuk a nyári úsztatásokhoz már inkább a TopMix botot veszem elő, azt is nagyon eltalálták, még az első szériából való, és el nem cserélném semmire.
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
Szia!
Nagy tapasztalat nincs, voltam ott 1-2x.
Nem tudom mennyire melegedett fel a vize, ugyanis vannak 12-14m-es árkok is benne.
Ezt az árkot ha átdobtuk (70-80m) akkor szinte azonnal jött kapás, de ha nem akkor már húzhattad is ki és dobhattál újra.
Tereske, Préri mint alternatíva, ~50-60km.Life is too short to stay stock!
-
Grillo
őstag
Srácok, van valakinek tapasztalata erdőkertessel? Érdemes oda ilyenkor már kimenni? Elég kevés infót találtam róla. 4-en mennénk haverok jövő szerdán, de ha azt mondjátok, hogy nem érdemes, akkor keresünk valami mást.
Vagy még jobb, ha ajánlotok valamit. Én Pestről mennék, haverok Kókáról, úgyhogy valami 30-40 km-en belül kéne. Ja és napijegyes legyen, mert állami jegyünk nincs. Még.
-
Alg
veterán
Kicsit nehéznek tűnik 6-ostól felfelé, meg szerintem felesleges is... borzasztó kényelmetlen egy akkora spiccbottal horgászni, szél is fújja, el sem fér sehol - akkor már inkább match, vagy ha mély a víz, feeder (picker)
-
Jofi81
őstag
Használ valaki ET Excalibur Pole spiccbotot? Eléggé le van most akciózva, gondolkodom egyen. Igazából 7 métereset szeretnék, de az pont nincs. Mondjuk a nyolcasat meg lehet rövidíteni, ha nagyon muszáj.
-
ngabor2
nagyúr
területi jegy váltásához elég az állami jegyet érvényesíteni, vagy a horgászegyesületi tagságot is meg kell újítani? csak azért, hogy érdemes-e megvárnom a szép-kártyát, vagy olcsón megúszom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest