Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
2 részből áll: van a horgászigazolvány/horgászengedély, amivel gyakorlatilag csak a horgászati jogot váltod ki, és van a területi jegy, amit a horgászengedély birtokában bárhol kiválthatsz. (azaz ha "A" egyesületnél váltod az engedélyt, attól még "B" egyesületnél vehetsz napi/éves területi jegyet. )
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Jofi81
őstag
Jövőre szeretném újra kiváltani a horgászengedélyt. Ha belépek egy horgászegyesületbe, akkor csak ott tudok venni éves területi jegyet, vagy bármely más egyesület bármelyik vizére is?
-
zolynet
veterán
nagyon rég voltam már vasárnap horgászni, mennyire kell nagy tömegre számítani?
pest vonzáskörzetébe mit ajánlanátok?
most innen szemezgetek: katt
ha nincs tuti akkor lehet megnézzük a Gerje horgásztavatLife is too short to stay stock!
-
sNORh
addikt
nah megjártuk Tiszacsegét is.. 3 nap alatt csak dévért sikerült fognunk, pedig szép csuka rablások voltak, viszont szép akadók is :S oda lettek a gumihalaink elég hamar, pecabolt zárva hétvégén, maradt a gilinyó békés halra, nem baj ettünk finom parázsban sült halacskát héjábankuprival bár lehet még az volt a unkapásbefolyásolóbb tényező hogy tőlünk 1km-re gazdagnegyed volt üdülőnegyed volt, és 20percenként cikáztak a motorcsónakokkal, meg vizisível.. volt egy francia köcsög, előttünk direkt megfordult nagy ívben, utána egyből vissza és ugrált a hajóban hogy nagyobb hullámot verjen.. csicska gazdag köcsög..
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Alg
veterán
Ja, és még egy kis érdekesség, amit kihagytam: HÓDOK! Magukat a rágcsálókat nem láttuk, de volt pár fatörzs kiborítva, vagy félig elrágva, a jellegzetes hegyes véggel - volt amelyik 25-30 centi átmérőjű volt! És mostanában csinálták, mert nem vitte el őket a víz.
Öcsém vidracsaláddal találkozott szembe, hajnalban a túlparton rókák randalíroztak, és persze megvolt az elengedhetetlen éjszakai szellem-szerűen visító macskabagoly is, meg a jégmadár a bedőlt fán
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
ficere
aktív tag
Ma a Tisza tímári szakaszán két szép tőponty.
Machete nem ír sms-t
-
Alg
veterán
Köszi
Jah, de a gyors apadás nem is volt valami jó, most lesz jó, hogy beállt - a kecsegézésnek viszont szerintem idén vége, nem nagyon fogunk tudni éjszakára kimenni - na majd meglátjuk, talán Péntek éjszakák még megoldhatók (Nem tudom, ez a hidegfront mekkora áradást okoz, ha nem túl nagyot, az még jó is lehet - most is akkor volt kapás, mikor szépen lassan elkezdett áradni)
Az a durva, hogy van egy szinte álló vízű, egész mély (4-5 méteres) öböl, tökéletes helyen (kövezés mellett, bedőlt fával) és öcsém nem tudott benne még csak nagyobb keszeget sem fogni, pedig napokig etette - én biztos vagyok benne, hogy ott pontyok járnak, néha látni a dúrást is...
A másik meg, hogy alig jár oda valaki - vagy tudnak valamit amit mi nem, vagy fordítva
[ Szerkesztve ]
-
syler
aktív tag
-
Alg
veterán
Tisza - Nagykörű - Óballa közötti szakasz, bal part, hétfőtől ma délelőttig:
Hétfő - Péntek: Öcsém szinte egész héten kint volt, az erős apadás nem tett jót a halak kapókedvének, az addig tuti helyeken is alig volt kapás, összesen 7 közepes méretű süllőt és egy szebb balint szedett össze.
Péntek délután kimentem én is egy haverommal, az apadás megállt, Köre kicsit meglötyögtette a vizet, 10 centis áradás - apadás ciklusok. Húzós, meredek, agyagos helyen kezdtünk el horgászni, második dobásomra jött egy kiló körüli kecsege. Ezután hajnal 2-ig volt még egy kiló feletti kecsege, egy gyönyörű, vastag, majd' 2 kilós kecsege, meg 5 kisebb 30-35 centis. Utána hajnal 4-fél5-ig teljes kapástalanság. fél 5 körül jött az utolsó kecsege, szintén a kilóhuszas fajtából. Ezután beálltak a keszegek, kecsegézés befejeződött, fogtunk még pár karikát és jöttünk el. Ilyennel bármikor kiegyeznék
Balin mindig van, hajnalban sarkantyúkon, egyéb helyen ahol mutatja magát, öcsém rendszeresen megfogja kicsi aranyszínű körforgóval.
Szerk: sajnos a fényképező bedöglött, itthon meg már nem akartam az elhozott, agyonütött halakat fotózni... pedig nem semmi teríték volt, 3 süllő 4 nagy kecsege, szomszédok csak lestek mikor vittük ki
[ Szerkesztve ]
-
sNORh
addikt
hogy jön a hal a Tiszán mostanában? ma lemegyünk Tiszacsegére kicsit Balin van?
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
csib41
aktív tag
Indulunk a fancsikára, remélem nem csak törpe fog jönni. Este írom mi jött.
-
Medve59
tag
-
Medve59
tag
Sziasztok!
Szokott valaki járni esetleg lógatni a Sajó, Hernád torkolatához? Érdemes ott horgászni? Jól jönne mindenféle infó. Hívnak a haverok hétvégére, de nincs sok bizodalmam a helyet illetően.
Talán inkább az zavar, hogy még nem horgásztam ott soha, és nincs róla semmi infóm!Előre is köszi!
Üdv Medve
Nem tom, mitom én.
-
őstag
Sziasztok!
30as főzsinórra megfelelne egy 20as Nevis Match monofil damil előkezsinórként? -
hcs57
addikt
Itt: A tarpai kanyarok után Nagyar előtt megint élesen fordul a Tisza. Itt található a “Rövid“ nevű kérészes szakasz, ahol a vén tuskók alatt méretes harcsák és kecsegék rejtőzködnek. A Kisar és Tivadar közötti közúti híd alatt a jobb parton domolykózni és süllőzni, a bal parton ősszel csukázni érdemes. Majd következik a Tisza nagy S kanyarja, az egész országban híres “Igonya“, ahol a mélyebb vízben öreg, ravasz harcsák, kövér pontyok, márnák és kecsegék várnak a horgászokra
Forrás:[link]
Kb 8 évvel ezelőtt valamerre arra éltem.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Alg
veterán
A kecsegénél szerintem a "hol?" a legfontosabb. Mi partról nyomjuk, így elég korlátozottak a lehetőségeink, főleg próbálkozások alapján,, meg kint látottak alapján döntünk hova menjünk.
Kezdésnek jó helyek a kanyarok külső ívén lévő agyagos, leszakadt partok, itt a parttól 20-30 méterre már akár 10 méteres mélység is lehet - itt, a burványlós, visszaforgós rész meder felőli, elváló vizes oldalán lehet érdemes próbálkozni.
Vannak a nehezebben megtalálható, víz alatti agyagos, meredek, szinte függőleges, akár több méteres szakadások, padkák - ezek alatt is nagyon jó kecsegéző helyek vannak. Mi egy ilyenre teljesen véletlenül akadtunk rá, sok szép kecsegét fogtunk ott. Sajnos az a hely partról csak -200 alatti vízállásnál horgászható.
Egyébként meg, ahol a parton alacsony vízállásnál látszanak a kérésztelepek az agyagban, és nem áll meg az iszap/homok a mederben (sodrás miatt, vagy meredek fal miatt) az mint ígéretes hely lehet.
Ja igen, még valami: hajnalban szeret a felszínen fürdeni, delfin módjára kiugrálni a vízből, ez a legbiztosabb jel.
Felszerelésnek mi a legegyszerűbb nagy hurkos módszert használjuk: kötsz egy 40-50 centis hurkot a zsinór végére, elvágod kb. 2/3-1/3 arányban, rövidebbre a sodráshoz megfelelő tányérólmot (ahol mi horgászunk 40-50 gramm elég, esetleg ha húzósabb a víz felmegyünk 100ig), a hosszabbra a lehetőleg hosszú szárú, keskeny öblű, 4-6-8-as féreghorgot.
Az első számú csali kisiskolás koromban még a kérészlárva volt, de az ma már szigorúan védett (sok horgász szó szerint ezrével szedte, több 10 méteren voltak feltúrva a kérésztelepek - persze el nem használta tizedét sem, ott döglött meg a parton, csalisdobozban). Így hát amit használunk, sorrendben: vékony vagy közepes trágyagiliszta, iszapgiliszta, apró taposott razbóra (meglepően sok kecsegét fogtunk így). Amit nem használunk, de jó lehet: lótetű (hasonlít a kérészlárvára, harcsa, márna is szereti), pióca, nadály, és bármi egyéb féreg.
A "kétszer odabökős" történet a kapásával kapcsolatban szerintünk csak legenda, elég egyértelmű a kecsege-kapás. Horgon az egyik legjobban védekező hal, nekem a másfeles-kettes példányok már igen keményen megráncigálják a Heavy feedert is (Shimano Catana H). Ha erőlteted képes akár egy méterre kiugrani a vízből, ilyenkor könnyen letépi magát.
"Járulékos" zsákmányként jönni szokott meglepően sok magyar bucó, ritkábban márna, harcsa. Ha keszeg piszkálja folyamatosan a csalit az nem az igazi, ilyenkor érdemes ugyanott éjszaka próbálkozni.
Kb. ennyit sikerült kiderítenem erről a rejtélyes halról röpke 8-10 éves tiszai horgászattal, remélem segítettem
-
Alg
veterán
Nah mai/tegnapi események:
Tisza, tegnap este úgy 7-től ma 11-ig. Partról, fenekezve, kukoricától iszapgilisztáig mindennel felszerelkezve.
Tegnap: megérkezés, előre kiszemelt helyet elfoglalták, nem baj, leültünk eggyel lentebb, ahonnan a szakadt agyagost nem, de a bedőlt fát könnyen elértük. 7és 8 között fogtam is a fa mellett 2 kispontyot - az egyik olyan 26-28 centi, a másik 35 körül valahol. Módszer: tányérólom, rágyúrva jó tapadós kaja (Tímár extra ponty Betainos) kb. diónyi méretben, ez a H feederrel betéve a fa mellé egy kb. 1 négyzetméteres tisztásra, kapásnál tépni ki a halat. Sajnos semmi komolyabb nem jött, másnap 9ig kussolt a hel, akkor jött még egy 35-ös potyka, meg pár kárász.
Közben fa melletti öbölben próbálgatás, ragadozó: 1 kis süllő, meg vagy 3 kis balin, mind 30 centi körül. Keszegezőre tenyérnyi bagoly- és laposkeszegek, szépen dúrták is fel a buborékokat.
Éjjel próbáltunk harcsázni, úgy 10-11ig még élt is a víz, de csak 30 centis kisharcsák jöttek iszapgilisztára - 11től másnap hajnalig semmi - volt egy kisebb hidegfront-átvonulás, kb. 2 órára befelhősödött, szél is erősödött, szomszédék el is menekültek. Hajnalra megint kitisztult.
Szóval nem volt az igazi, valójában ha tegnap este 10kor eljövünk nem sokat vesztettünk volna...
Jah, kb. 35 centit apadt ennyi idő alatt.
Kecsegékről mindjárt"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Időjárás- és tófenék-függő. Kopár mederben, szélben megéri akár nehezebb, fenékre tett jelzőólommal megfogni a cuccot, hogy ne sodródjon el olyan gyorsan (vagy érdemes ilyenkor a pickerbotot elővenni). Mély iszapban, algás mederben, szélcsendben ideális esetben a csali érinti a feneket vagy pár centivel felette van - mélységmérésre vannak fenékmérő ólmok, a horogra lehet csiptetni/akasztani.
-
őstag
Sziasztok!
Öcskös Match bottal horgászik pontyra, de azt az egyet még nem tudta megoldani, hogy a csali biztosan a vízfenéken legyen. Kell valami mélységmérő ólmot használni vagy mi a módszer? -
Alg
veterán
Ma kinéztünk a Tiszára:
Napkeltekor már kint voltunk, szépen élt, mozgott a víz. Ehhez képest kb. 8-ig kapás alig volt, ami volt az is csak tenyérnyi vagy kisebb laposkeszeg. 8 körül kicsit feléledt a fa mellett a pontyozós cucc, egy rontott kapás után akasztottam valamit aminek a parttól pár méterre kipattant a szájából a horog. Kisebb, kiló körüli pontynak tippeltem a viselkedése alapján. Utána ugyanitt volt még pár nagyon maszatolós kapás, de csak egy lapos jött. Közben gilisztás fenekezőn semmi, egyszer csak egy épp méretes kecsege, majd pár rontott kecsegés kapás. Ezután csend és hullaszag - 11 körül váltottam iszapgilisztára mindkét boton, volt pár kapás, meg fogtam egy kisharcsát. Öcsém közben pergetett, 4 kis balin és egy kilós körüli jött neki.
Általában véve nagyon finnyásan ettek a halak, rengeteg volt a maszatolós, 5 percenként odahúzós kapás, aminek nagy részét nem is tudtuk megfogni. Hét végén megyünk éjszakázni.
-
Jofi81
őstag
válasz zolynet #8357 üzenetére
Azt még én sem tudom, hogy milyen messzire dobnék. Nem horgásztam még sem feeder-, sem matchbottal, szóval ezen a téren abszolút kezdő vagyok. Akkor esetleg egy SPRO Hardliner LCS Pro 540 jobban illene hozzá? Vagy esetleg egy SPRO Freeliner XR LCS 850? Bár ennek már kicsit húzósabb az ára.
-
zolynet
veterán
Nem tudom mekkorát akarsz velük dobni de az első összeállításra sztem kicsi az az orsó, én nagyobb dobot tennék arra a botra, mely egyébként jó választás. 40es vagy 50es dobú orsót vennék, inkább utóbbit ha már befektetek, hogy egy messzebbi dobás is könnyebben kivitelezhető legyen. LCS 7500 típusom van, nagyon jó orsó, de a 3,6m-os botommal párosítva van hogy nem tudom megdobni azt a távot amit szeretnék. Hozzátartozik az is hogy kiestem a gyakorlatból.
Egyszóval a 30/40 dobok helyett inkább vennék 40/50-eseket.Life is too short to stay stock!
-
Jofi81
őstag
Jövő héten szeretnék venni egy match- és egy fedeerbotot, mindkettőböl ez lenne az első. Egy SPRO Special Pellet Feeder 360MH+SPRO Passion LCS 730 és egy SPRO Pellet Waggler 390+SPRO Passion 740M páros megfelelő lehet?
-
zolynet
veterán
válasz Medve59 #8354 üzenetére
egész évben szar idő volt, alig vettem ki szabadságot, 1-1 napot kivenni nem a világvége (illetve 4napot át tudtam menteni tavalyról, az is jól jön) ... btw eddig 3napot vettem ki horgászás miatt, csak belefér
tegnap pv-tv-n láttam ezt a tavat: Strandi Horgásztó
nagyon megtetszett, van egy térkép a kapunál melynél nagyon jól fel van térképezve a tó mélysége, nagyon ötletes
Pápa nem itt van de mindenképp el akarok jutni ideLife is too short to stay stock!
-
Gézengúz
addikt
Franc, Atkár szerdán zárva, még egy ilyen hülye tavat...na most nem tudjuk hová menjünk hirtelen..
-
zolynet
veterán
válasz Medve59 #8339 üzenetére
Szia!
Akkor ez a beszámoló most épp kapóra jön!
Tegnap a Benta Horgászpark 1-es tavára látogattunk ki. Az előzmény annyi volt hogy kollégámék egy hete ezen a tavon 4db pontyot fogtak 4-5-6kilósakat. Ő említette, hogy most volt telepítés:
"2011.07.29-én, pénteken délelőtt 1000 kg 3 - 6 kg/db ponty kerül telepítésre a Benta HorgászPark 1, 2, 3-as tavaiba."
Azt a mennyiséget megfogtuk mi is csak kisebb részletekben, nekünk csak 1,5-2kilósak jöttek de azok ~30percenként. Összesen 12db pontyot fogtunk és egy 40dkg-ás kárászt. A legtöbbje foghagymás kukorica (de simára is jöttek) + csonti kombóra jött. Bojlira, pelletre csak 1-1 kósza bólogatás volt. Fura mozzanat hogy f2 után semmit sem fogtunk, nagyon kapásuk sem volt, pedig próbálkoztunk mindennel.
Napijegy 1500ft, délutáni jegy 750!!! Illetve lehet ÜCS-vel fizetni.
Valószínű hogy a bojlis tóra is visszamegyünk, nagy behemótokat rejt.
Képek!Life is too short to stay stock!
-
Gézengúz
addikt
válasz Medve59 #8350 üzenetére
Most telepítettek?? Nem is figyeltem...De ha oda nem is jönnél le ezt akkor is bátran merném ajánlani...Hatvani Belső-tó Tulajjal el lehet beszélgetni, rendes tag..Halat mindig, igen mindig fogok...Ha jól megy a dolog akkor pénteken meg odamegyek...
-
hcs57
addikt
válasz Medve59 #8346 üzenetére
Olyan tuti infókat nem tudok, pedig majd 50 éve áztatom a zsinórt.
Nyáron finom szerelékkel csemege kukoricával szinte mindig fogok, még akkor is, amikor sokan nem.
Ha van hal a vízben, akkor az már számomra elég infó.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Medve59
tag
Milyen infó? Ha azokra az infókra hagyatkoznék, akkor mindegy, hogy hova megyek horgászni, mert minden helyre azt írják, hogy über király! Nekem az kel kel, hogy egy odajáró emberke eligazítson, megmondja, hogy a tó melyik részén érdemes,mivel stb., horgászni!
Nem tom, mitom én.
-
Gézengúz
addikt
Nekünk szombaton is befigyelt egy pár darab pontyocska (9), sajna délután lett mire kitaláltam, hogy a lábunk elé, szinte a nádasba kell dobálni a fenekezőket, de aztán voltak olyan recsegős kapások...
-
-
Medve59
tag
Sziasztok!
Ha tudtok, segítsetek légy szíves. Röviden tele van a tö..öm, hogy nincs a környékünkön egy normális, víz ahol esetleg még halat is lehet fogni, különösebb hokúsz-pókusz nélkül! Ahol, csak úgy leülök horgászni mindenféle helyismeret nélkül, és tudok halat fogni!
Konkrétan Üllő lenne a kiindulási pont. Természetesen, ha jó helyről van szó, akkor a távolság az megoldható, értelmes kereteken belül. (Debrecenbe azért nem fogok lemenni!) Akár egy olyan is érdekel, hogy elvisz valaki horgászni, segít egy kicsit, hogy merre hány méter.Előre is köszönöm!
Üdv Medve!
Nem tom, mitom én.
-
Alg
veterán
Így látatlanban az vagy egy harcsapergető vagy csónakos harcsázó bot... (hossza miatt inkább az utóbbi)
olbeteamArra a heavy botra az az exage légyfing arra egy 50es LB illik inkább
[ Szerkesztve ]
-
olbeteam
tag
válasz Recon666 #8317 üzenetére
Nem azért a 20 forintért, de ha már választottál egy komoly botot, ne rontsd már el egy ilyen orsóval...tegyél rá valami normálisat.
I can resist everything but temptation.
-
csib41
aktív tag
Sziasztok! Hétfőn vagy kedden kinézek haverokkal a kócosra. Eddig mindenki dicsérte, kíváncsi vagyok hány halat fogunk majd a partra küzdeni.
Másrészről:
Az egyik horgásztársamnak van egy botja ami kétrészes 240cm hosszú 5 gyűrűs és 80-180gr a dobósúlya. Könnyű és erősnek tűnik, de szerintetek megérné nekem, ha párezerért megvenném tőle? Adatok alapján, mit tudnátok elmondani róla? (Érdemes felhasználási terület, elég erős lenne-e nagyobb 5-10kg-os halak fárasztásához?) Képet és márkát nem tudok linkelni/leírni, ezért fordultam hozzátok.Még valami.
Tudnátok adni néhány tippet, mi legyen a horgon?(pontyoznék és már rothasztom neki a kukoricát eperjoghurtban) Ha megunnám a pontyozást, harcsáznék. Meztelen csigát annyit találtam a kertben gilisztaásás közben, hogy valami eszméletlen. Szerintetek tudnám hasznosítani, mint csalit?ui: Bocsánat a sok kérdezősködésért, de a tapasztaltabbaktól eddig mindig jó tanácsokat kaptam, remélem tudtok válaszolni és segíteni, köszönöm.
-
Kurik
tag
A tó nagyon kis tetszetős, és mi is biztatóan mentünk a honlapon található képek láttán tavaly, de se mi, se a helyi erő nem fogott és nem is voltak segítő készek
Idén is lehet hogy meg kellene próbálni, de a hétvégén verseny van és nem hiszem, hogy labdába rúghatnánk ha komoly a verseny...
Ha tévedek, ki lehet javítani :)
-
csib41
aktív tag
Sziasztok
végleg elegem lett a fenekezésből így áttérek újra úszózni. Elsősorban harcsáznék, tehát kellene nekem hozzáértő, aki megmondja mekkora ereszték legyen. gondolom 0.70-1m körül elégnek kellene lenni egy alig mélyebb tavon. -
Gézengúz
addikt
-
Alg
veterán
válasz Recon666 #8319 üzenetére
Dévér, kárász, ponty 5-6 kilóig(nem nagyon akadós terepen) teljesen jó a MH bot. Haldóról lévén szó SPRO: Inspiration 4,20MH(ha nem gond a hossza - nagyot lehet dobni vele) hozzá Okuma Travertine 45(ajánlott),SPRO Freeliner 750, Passion LCS 750 - ez a kicsit durvább cuccos
SPRO pellet feeder 3,60MH(kicsit nekem már kemény, de elmegy) - hozzá Shimi Catana 4000FB, Sienna 4000FD, SPRO passion 740, Freeliner 740, Passion LCS 740 (előbbi 3 pergetőknél, utóbbi 2 nyeletőfékeseknél)
Kicsit drágább botok a SPRO royal sensitive-ek, a 3,60MH a 2. bothoz ajánlott orsókkal, a 3,90 az 1. orsóival. - ezek az ultimate keszeg-kárász-ponty alternatívák (főleg a 360MH).
Ami nincs haldón, de szintén nagyon jó lehet: Shimano catana medium feeder 3,60 - ha látsz elérhető áron valahol.
Szerk: én folyón is meduim feederrel (sőt, pickerrel ) tolom, a Catana heavy marad fa mellé , meg folyásba - keszeg, kárász úgysem a húzós vízben jön.
Mondjuk én inkább a lágyabb botokat kedvelem.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Recon666 #8317 üzenetére
Azt az orsót én hanyagolnám - a 40es méret rendben, valami megbízható 3-4-5 csapágyas elsőfékes kell oda. - Haldón kicsit most soványka a match-feeder orsóválaszték, de azért van: Spro passion(match változat akciósan a match-feeder, sima változat a pergető kategóriában), Okuma travertine (nyeletőfékeseknél). 9K körüli SPRO nyeletőfékesek is jók.
A bot szerintem eléggé durung lesz, ha az igazi feederezést szeretnéd kipróbálni, mindenképpen egy M vagy M/H botot javaslok. (ezekhez mondjuk nem feltétlenül kell a nyeletőfék, és a 40-esnél nagyobb orsók sem igazn illenek rájuk.)
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok horgásztársak!
Feederbotot szeretnék venni, ezt a kompót néztem ki:
Bot: DAIWA Aqualite Heavy Feeder 3,6 m
Orsó: KAMASAKI KB400R
Ehhez a kombóhoz, mit szóltok? Feederbotom még nem volt, ez lesz az első, szóval nem nagyon ismerem őket. -
zolynet
veterán
Apropó http://www.walterland.net avagy Dunakeszi bevásárló kp-nál vettem egy rod pod + 2db elektromos kapásjelző + 2swinger + tatyó 8990ft-ért! Best árérték arány!
Life is too short to stay stock!
-
Alg
veterán
Erős déli szélben még sosem fogtam sok halat...
-
zolynet
veterán
N6ra érkeztünk meg a tetthelyre. IDE táboroztunk le. 6kor már benn is volt a szerelés, n7kor már megvolt az első hal (2kg tőponty), volt mozgolódás az látszott tisztán. Na mondom remélem örömhorgászás lesz és folyamatosan szedjük ki a halakat. 10ig volt egy ami leakadt, egy szakadásom és egy újabb két kilóst sikerült megfogni. Semmi trükk, semmi bojli, pellett, okosság, csak a sima csemegekukorica. (fokhagymásat meg sem mozdította)
Utána jött a döbbenet, 10-17ig egy rántásom sem volt. A kollégának se nagyon, Ő feederezett. A délutáni két hal 1kuki + 2csont kombóra jött.
Végeredményben 3-3halat fogtunk, melyből elhoztunk egy 2kg tőponyot és egy 1,8as tükröst. 3340ft-ot fizettünk.
Többre számítottunk, elvileg ezen az 1ha területen 30mázsa hal van. Tény h a többi horgász sem volt túl eredményes, de az a 10-17ig intervallum kissé sok volt. Poénkodtunk is a haverral hogy majd délkörül megindulnak, v délután, de ha mást nem 5-6körül megindulnak, tuti. Amúgy a weblapon fel van tüntetve hogy miből mekkora hal van a tóban, sehol sem láttunk 3kg-nál nagyobb fogást. Sztem az időjárásra kár lenne fogni, de arra is lehet. Kicsit felemás az érzésem ezzel a tóval kapcsolatban.
Legtöbben 6-7között értek ki, tehát érdemes f6ra odaérni ha válogatni akarsz a helyek közül.A Zoltán-tón volt már valaki?
-
-
Alg
veterán
Na úgy néz ki idén ennyi volt a Tisza, hacsak nem lesz hosszú és száraz vénasszonyok nyara...
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
goto Újgyörki-tó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Canyon Stoic 2 XL
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest