Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Medve59
tag
válasz mickemoto #10683 üzenetére
Tulajdonképpen ma már nem is azért járok horgászni hogy halat fogjak.Az már csak sokadlagos szempont.
Mért is? Mért is? Hát azért mert nincs hal a vizekben! Ennyire egyszerű!
Ahol lakom, ott van nemmesze egy horgásztó! Tudatosan nem írom le most ide a nevét nem ez a lényeg.
Ott is lehet halat fogni, 2-3 napig jó eredményekkel, amit éppen telepítettek bele! Ennyi!......... Utána? Várják a rutinos horgászok a következő telepítést! Miről beszélünk!?Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
válasz Peat;) #10680 üzenetére
Csatlakoznék!
Ma már semmi másról nem szól a horgászattal kapcsolatos dolgok 95% mint a PÉNZ! Nem attól lesz eredményes a horgászok 90%, hogy évi több száz ezer forintot költ a horgászatra! Ahhoz annyi is elég lenne ha legalább a 20 évvel ezelőtti halbőség lenne a vizekben. Időjárástól, bármitől függetlenül bárkinek bebizonyítom, hogy ha van megfelelő mennyiségű halacska a vízben akkor ott lehet fogni ha esik ha fúj! Ennyi!
Nem kel hozzá semmi extra felszerelés meg varázsige! Egyszerűen csak hal kel a vízbe amit ki lehet fogni. Amikor egy tógazdát megkérdezel, hogy mennyi hal van a vízben, akkor természetesen azt a választ fogod kapni amit hallani szeretnél! (Most telepíttetünk stb, stb.) A szomorú valóság viszont az, hogy nagyságrendileg egy átlagos méretű tavon, 25 horgász próbálja becserkészni a tóban lévő 15 db halat! Persze, hogy kel a finom szerelék, a szuper kaja, stb.
Horgásztársak, lásson már végre mindenki tisztán! Az egész horgászat és az azt körülvevő mindenség, semmi másról nem szól mint az üzletről és azzal együtt a sok, sok pénzről! Mindösszesen ennyi!
Ha bárkit esetleg megsértettem, vagy felzaklattam a hozzászólásommal. Akkor elnézését kérem, nem ált szándékomban. Csak néha jókat rőfének itt, hogy egyesek még milyen komolyan tudnak beszélgetni, 1-2 hal kifogásáról. Elég szomorú, hogy már 1-2 hal elejtése is ekkora nagy dicsőség! Mondjuk a tavakban lévő halállományokhoz mérten mindenképpen, említésre méltó! Szerintetek, Döme, Walter meg a hasonló haverjai mért csinálták a filmjeiket? Hát, hogy még több pénzük legyen!! Jó tudom azért, hogy segítsenek nekünk halat fogni
Egyszóval, aki régi motoros mint jómagam is, az tudja, hogy vicc ez az egész mostani horgászat mizéria!
Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
válasz albert8 #10487 üzenetére
Szia!
Sokat, azért kel tanulnod, mert az a kevés hal, ami a mai vizekben felelhető, azt tényleg nehéz horogra csalogatni. 15-20 évvel ezelőtt még lehetett halbőségről beszélni. Mára ez már csak emlék. Gyakorlatilag harmadára csökkent a halak átlag mennyisége a vizekben, miközben a horgászok szám megszázszorozódott! Ennyi az oka annak, hogy mindenféle furmányos trükkös megoldásokra van szükség!
Anno leültem a Duna-Tisza csatorna partjára, és fogtam a halat mindenféle trükközés nélkül! Ma lemegyek és még snecit is nehéz fogni a csatornán! Ennyi!A kilós tavakon is nudli a halbőség, a régi időkhöz képest!
Az összes tógazdát egyedül a bevétel érdekli! Meg persze itt említeném meg az egyre nagyobb számú húshorgászt! (Ha 10db pontyot fog, akkor mindet elviszi. Persze sutyiba.)Röviden ennyi! Régen nem volt szükség nagy tanulásra és tapasztalatra, azért, hogy eredményesen tudjon valaki horgászni!
üdv!
Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
-
Medve59
tag
Sziasztok!
Szokott valaki járni esetleg lógatni a Sajó, Hernád torkolatához? Érdemes ott horgászni? Jól jönne mindenféle infó. Hívnak a haverok hétvégére, de nincs sok bizodalmam a helyet illetően.
Talán inkább az zavar, hogy még nem horgásztam ott soha, és nincs róla semmi infóm!Előre is köszi!
Üdv Medve
Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
Milyen infó? Ha azokra az infókra hagyatkoznék, akkor mindegy, hogy hova megyek horgászni, mert minden helyre azt írják, hogy über király! Nekem az kel kel, hogy egy odajáró emberke eligazítson, megmondja, hogy a tó melyik részén érdemes,mivel stb., horgászni!
Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
Sziasztok!
Ha tudtok, segítsetek légy szíves. Röviden tele van a tö..öm, hogy nincs a környékünkön egy normális, víz ahol esetleg még halat is lehet fogni, különösebb hokúsz-pókusz nélkül! Ahol, csak úgy leülök horgászni mindenféle helyismeret nélkül, és tudok halat fogni!
Konkrétan Üllő lenne a kiindulási pont. Természetesen, ha jó helyről van szó, akkor a távolság az megoldható, értelmes kereteken belül. (Debrecenbe azért nem fogok lemenni!) Akár egy olyan is érdekel, hogy elvisz valaki horgászni, segít egy kicsit, hogy merre hány méter.Előre is köszönöm!
Üdv Medve!
Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
Abszolút egyet értek veled! Talán annyival kiegészíteném, hogy szerintem a vízben lévő halbőség sem a régi. 10-15 évvel ezelőtt volt talán ideális, a horgászok száma, és a vízben lévő halak mennyisége! 3x annyi horgász van manapság, és óvatos becslések szerint is legalább 30%-al kevesebb, a halbőség a vizekben, mint anno! Ehhez párosul, a szétetetem a vizet, mert bojlizok jelenség, és már nem is olyan rossz az eredmény amit a Prérin elértetek!
Régen akárhova mentem, mindenféle varázslat nélkül, bedobtam a szerkót és fogtam a halakat, mára ez már csak álom.
Röviden ennyit szerettem volna hozzáfűzni!
[ Szerkesztve ]
Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
válasz BÁ Nutrition #2929 üzenetére
Nem most. Majd valamikor május-június környékén. Amúgy konkrétan a településen van a tó, vagy a környéken?
Majd ha aktuális zargathatlak?Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
válasz BÁ Nutrition #2927 üzenetére
Tehát ha jól értelmezem, akkor zaklathatlak, ha le szeretnék menni, horgászni hozzátok?
Amúgy hogy lehet nálatok horgászni, menyi a napi jegy meg ilyesmi?Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
válasz BÁ Nutrition #2919 üzenetére
Hát ezek szerint elkel, hogy szomoritslak, van, hogy a zsákmány zéró.
Mondtam, hogy engem elkerülnek a halak.
Amúgy erre felénk ilyen komoly zsákmányról másokat se halok beszélni.
De mégis merre horgászol vagy titok?Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
válasz BÁ Nutrition #2908 üzenetére
Úgy látom, hogy te vagy, az én, emberem. Már fel is villanyoztál ezzel a mondatoddal I].''ha nem gond az utazás, akkor tudok pár helyet ahol tuti'' a távolság tényleg nem gond. Fenekezni is szeretek. Menyit szeretnék fogni egy nap, hát ez nehéz kérdés, de én úgy gondolom, hogy 2-3 db szebb potyesz vagy amur az engem teljes mértékben kielégít. De ha 10db- ott fognék biztos, hogy akkor sem tiltakoznék.
Nagyon bepörögtem, látok egy kis esélyt arra, hogy még foghatok valaha halat, még ha elméleti síkon is egyelőre.
Lelkesen várom válaszod!Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
válasz BÁ Nutrition #2904 üzenetére
Mondjuk, pontyot v amurt, de igazából keszegre és kárászra is szívesen horgászok, finom úszós cuccal. Már ha van hol. Alapvetően elég keményen elkerülnek a halak, nem vagyok egyszerű eset.
Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
Egyet elfelejtettem, a távolság az nem lényeg bárhova elmegyek, ahol lehet halat fogni.
Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
Gyerekek valaki, mondjon nekem jó helyeket, ahol lehet halat is fogni, mert idén bele szeretnék erősíteni. De nem igazán tudok jó vizeket ahol halat is, lehet fogni.
Teljesen komolyan gondolom. Aki tud segíteni, az ne habozzon.Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
A Postás bácsi hozza, 1490.- Ft / küldemény 30kg ig.(Utánvét) A csomagolás költségeit álltalába ők állják, de egyes esetekben pl.: ha veszel egy botot, náluk akkor azt egy műanyag hengerbe szállítják, hogy tutira ne sérüljön, azért nekem 400Ft felszámoltak. Amúgy korrektek, egy páran, ha összeszeditek a cumot akkor úgy szinte elenyésző a postakoltség. Amúgy ha jól tudom, akkor 25K felet ingyen kihozzák.
Remélem, tudtam segíteni.
Üdv Medve59Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
''A lényeg az, hogy nincs olyan csali vagy módszer, ami minden vizen hatásos, és szerintem ez az új pelletes, bojlis őrület egy kicsit túl van lihegve, ráadásúl meglehetősen drága módszer........''
Egyetértek, mintha én írtam volna, csatlakozok az elötem szolhoz. Te valami nagyon komoly horgász vagy, kevesen horgásznak ma annyit, mint te. Nagyon vágod a dolgokat.
ÜdvNem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
Elég szép eredményeid vannak. Amúgy személyszerint én ezzel:[link] horgásztam, és elég szépen fogdostam vele a potyeszokat, igaz 2,8 kg volt (csak) a legnagyobb.Többet is kiprobáltam de ez volt a nyertes.( Jó etetni és a horogra is)
Péteribe és Sülysápon horgásztam vele.Nem tom, mitom én.
-
Medve59
tag
Szerintem csak olyan vízen hatékony, ahol már felfedezték a halak.(Ez Saját tapasztalat) Persze ez nem azt jelenti, hogy máshol apszolut nem lehet vele halat fogni de, ahol ismerik a halak ott sokkal eredményesebb.
Probáld megtudni a helyi szakiktól, hogy szoktak é pellettel horgászni az adot vízen.
Ennyi!!!Nem tom, mitom én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest