Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
nekem is ilyen orsóm van, nekem is ez a kedvencem. a feltöltését én alapból kb. 150m 35-ös zsinórral kezdtem.ezután ment rá a normál zsinór, akkor már nem kell olyan mélyről tekerednie. a pótdobra (műanyag, vagy ahogy a leírás mondja, grafit) rátettem 100m Sufix Gyro 21-es fonott zsinórt. ha minden igaz, a jövő héten megyünk afrikai harcsára. az egyetlen dolog, ami kicsit zavar, hogy a többi orsómhoz képest kicsit nagy a holtjátéka terhelés nélkül. igaz, ez semmiben nem befolyásolja a használatát.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Hali Mindenkinek
Teganp meg jött a SPRO Pellet 360H feeder botot és hozzá az orsó, mivel Okuma TRB -ös nem volt ezért lett 55 méret hatalmas fdobja van, (25/500m fér rá, én meg 20-as főzsineget raktam rá )
A byron Feeder bot után egész fura volt hogy milyen jól tudtam vele irányítani halakat
Nagyon jó ez bot, könnyen lehet vele dobni és pontosan igaz most csak 35-40m-re pecáztam partol
Az orsó is nekem nagyon bejött, a féket nagyon precízen be lehet állítani
[link]
Tegnap ki is tudtam próbálni, kb 20-25db pontyot fogtam összesen, igaz most a legnagyobb is csak 2kg körül volt....pellet nevéhez híven, raktam fel rá pelletet, még tavasszal vettem Haldorádos 12mm-s. és pedig 2 db-ot tettem fel mégis voltak meglepetések karesz
[link]
után pótlásból sincs hiány [link]
[link]
[link]
[link]
[link]
szintén elég pörgős volt a nap, volt mikor két boton volt egyszerre kapásWOT: kissio
-
dudika10
veterán
válasz dragonfx #7797 üzenetére
Nekem tényleg csak a tömeggel volt problémám.
Két méterenként volt valaki.
Szegény lányt nem nagyon mertem hagyni a fenekezővel játszani, nehogy fennakadjon valakin. Szerencsére úszóval is jól elszórakozott a kareszokkal.
Na meg az is igaz, hogy nem olcsó, de egyszer élünk.Azt hiszem 3 éves damil volt, de lehet csak a másik orsón lett egyszer újratekerve és ez 5 éves volt. Nem igazán bíztam benne. Aztán lehet, hogy csak én féltem túlzottan. Végül is megvolt a ponty, az a lényeg.
Jah, azzal a bottal egyébként csak az az 1 ponty jött össze 3 nap alatt, pedig ugyan ott volt végig ahol a másik kettő ugyan azzal a csalival. Vagy én rontottam el valamit vagy tényleg nem igazán számított, hogy 22-es vagy 30-as.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dragonfx
veterán
válasz dudika10 #7796 üzenetére
5év visszatérés után elfogadható eredmény.de ott a sikernapokon mikor még tényleg messze híres volt a préri egy nap dupla ennyit lehetett kiszedni. a angy tót ugy ahogy van ki kéne kotorni de ugy hogyvagy 1 métert mélyüljön és uj víz bele.
tudom emnnyien szoktak lenni, borzalmas, és drága is.
22essel 4es pontynak simának kell lennie.
hát az a 8as kár hogy ellépett.én 25össle fogtam ott 7.5est az vezeti eddigi legnagyobb halam listát.
a prérin vékonybab cucc nem jelent sok előnyt.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dudika10
veterán
válasz Sickboy25 #7795 üzenetére
Most építkezés volt, 5 éve volt bot a kezemben kb., nagyon hobbihorgászat volt ez most.
Vacak, merev botok (egyet sikerült is eltörni, ki lesz dobva), nem használt orsók... nagyon ragadtak a fékek, muszáj volt vastagabb damilt feltenni.
Attól féltem, még a horogcsomó se fog menni.A felszerelés közel sem volt alkalmas nagyon komoly horgászatra, de az élmény megvolt, halat fogtunk, a kislány jól érezte magát, cél elérve.
Már lassan befejeződik az építkezés, amint lesz a horgászatra is idő meg pénz fejlesztve lesz a felszerelés meg talán elkezdünk gyakrabban is járni, majd talán akkor.
Egyébként voltak komolyan felszerelkezett horgászok, de senki nem nagyon kapkodta ki a botokat, szóval könnyen lehet, hogy ennyi volt a tóban. Aztán lehet foghattunk volna még, de én elégedett vagyok ezzel is. Jól éreztük magunkat és végül is most ez volt a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Sickboy25
addikt
válasz dudika10 #7794 üzenetére
ebből úgy látom, ha finomabb szerelékkel horgászol, akkor ennek a fogásnak a 3x fogtad volna... Nekem a legvastagabb zsinórom 25- ös a pergetőn és 35-ös a bojlison... a többin 20-as és 16-os helyezkedik el, amivel 5-6 kilós potyka simán kivehető, felette, meg türelem játék... Amúgy szép fogások GRAT hozzá
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
dudika10
veterán
válasz dudika10 #7697 üzenetére
Na írok pár sort, remélem senkinek nem szúrja a szemét.
A nyertes végül a Préri tó lett. Gyorsan elértünk Budapestről, a szállás 10k/éj volt 3 főnek összesen ami tartalmazott egy kisebb adag reggelit is. Kis faház egy 10nm körüli szobával, semmi extra, hűtő, TV meg egy 2,5nm körüli fürdőszoba, 2 éjszakára pont jó.
2 nagyobb tóban lehetett fenekezni. Horgászigazolvány lead, 2 napijegy megvesz (1800/db).
4 bot, 2 nagyobb 30-as új damillal, fenékre, 1 vacak bot 22-essel fenékre meg 1 úszóval az ifjú hölgynek aki jött velünk. Életében nem horgászott még, természetesen az első halat Ő fogta, egy közepes keszeget. Összesen 3 nap alatt volt 11 ponty 1,5-4kg-ig, 16 kárász 0,5kg körül és 1 darab keszeg, és 4 leakadás. Ebből 14 kárászt és a keszeget a kisasszony fogta, szűz kéz szerencsés.
Legvacakabb bottal és 22-es damillal sikerült kiszedni egy 4kg körüli pontyot, az picit sportosabb volt, és volt egy 8-9kg körüli ponty is amit azt hittem, hogy leakadt, mert simán jött kifele mindenféle ellenkezés nélkül, aztán kidugta a fejét, visszafordult és eltépte minden gond nélkül a 30-as damilt, esélyem sem volt. Rég nem voltak használva az orsók, tapadt picit a fék, hiába állítottam, aztán persze tekertem rajta és több szakítás nem volt már.
Csak a csonti és csonti+kukorica volt eredményes, hiába próbáltam pufit, gilisztát.
A nagy tavon elég sokan voltak végig, úgyhogy figyelni kellett arra, hogy egyenesen dobjon az ember és fárasztani se volt túl sok hely.Egész jó kis tó, meg jól éreztük magunkat meg minden, de nem volt éppen olcsó.
Ha nem is ide de megyünk legközelebb is, a csapat női tagja nagyon élvezte.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Mr.Grincs
veterán
Nah megjöttem Horvátországból. Horgászélmények = nulla azaz 0. Ahogy azt vártam csak csónaokból bent a fenébe lehetne alkotni. Halór vagy hasonló ellenőr nem volt.
Trogirban voltunk, nagyon szép nagyon jó. Vissza is vágyom
De amit feltétlen próbáljon ki mindenki, az a fekete kagyló halászat / gyüjtögetés a sziklákról. Szedtünk egy fél merítőszák fekete kagylót, jól megmostuk és fűszeres vízben megfőztük addig amíg szépen ki nem nyíltak.
Aki nem ismeri annak mondom, hogy eszméletlen finom. Itthon nem olcsó de nem is drága ott meg ingyen van kimeríthetetlen mennyiségben.
Osztrigát is találtunk amit azon nyomban be is csókultunk.
Hát nagyjából ennyi volt./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Alg
veterán
válasz talpalavalo #7791 üzenetére
Vízállást ne is mondd, idén még csak le sem tudtunk menni a Tiszához, nem hogy horgászni...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
talpalavalo
aktív tag
NA igen ezek az elárasztott részek főként az újonnan létrehozott halastavaknál igen sűrűn előfordul, amivel csak egy bajom van, hogy nem adja meg a hal fárasztásának élményét. Tehát az jó hogy megakasztod, de már fárasztani nem tudod mert bemegy a gazosba és akkor bizony cseszheted... HA ilyen kérdés felmerül hogy hol érdemes horgászni nembiztos hogy egyből a legnehezebb terepre kéne küldeni szegényt
Egyébként én a Kisdunán voltam a hétvégén, és mivel még mindig árad a Nagyduna persze hogy a kicsi is folyik, nem nagyon, de ahhoz képest amit átlagos vízszintnél szokott produkálni elég soknak számít.. Egy délutánt és egy éjszakát töltöttem kinn. Igazából a Keszeg az jött szép számmal de ponty, egy darab sem, talán hajnalban esőgilnyóra volt egy jobb pontyos húzásom de annyi, halszeletre jött pirkadatkor egy harcsa. Amin meglepődtem, mert én nemrég kerültem fel pestre a pesti vizekre, hogy az esőgiliszta egyáltalán nem fogós Folyamira Hanem sokkal inkább a halszelet.. Pedig a Berettyón az Esőgiliszta mindent vitt!
A pontyokkal meg nem tudom mi van mindenki arra panaszkodik hogy nem nagyon lehet őket becserkészni mostanában :S -
Alg
veterán
Az igen jó ötlet lett volna...
Kicsit keresgélni kell, általában vagy a törés alja vagy a teteje a nyerő, főleg ha kagyló is van. Egyes tározókban nem vágták ki a fákat, bokrokat, az ilyen elárasztott részek is jók lehetnek (van hogy pont a régi patakmeder mellett van egy sor bokor a víz alatt).
Ezen kívül általánosan érdemes megnézni hajnalban merre mozog a hal, töklevelek széléhez is rá lehet próbálni, vagy ha esetleg megoldható, megnézni hol "járták ki" a halak az iszapot (ha iszapos a meder)
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
userZ
aktív tag
Hol érdemes keresni a halakat általában? Konkrétan: ha van egy egyenletes medrű tározó, amiben van egy patak meder még valahol a közepe táján, akkor oda érdemes dobni, ahol megtörik az egyenletes meder, vagy az árok medrébe, tehát a mélyebb részre?
Igazából halradar lenne az ideális minden horgászat előtt, főleg ha az ember nem ismeri a víz medrét ahol horgászik, mert így nagyon nagy lutri az egész horgászat. Vagy a pontyvilág magazinban szokott publikálni egy búvár-horgász srác, aki búvárfelszereléssel hordja be a horgait, elrendezi a horog körül a terepet (elrejti a zsinórt, iszapba dugja az ólmot, pontosan a horog köré etet)...mondjuk egy pár órás horgászatnál ez elég extrém lenne
Két éve teljesen leeresztették a tározó vizét, ahol most lógatok...akkor kellett volna kitekernem és alaposan megfigyelni a tározó medrét...Stop the Earth, I want to get off!
-
dragonfx
veterán
elbír 100at én ha vennék a legalapabb 3.6os 2 3\4 vagy ha van 2 1\2 librásat vennék.de összedugos nehézkes a szállítása.
ott van a sarokba a cormorna cortec pergető.tök szép szeretem erős.20-60os mégis sosme ahzsnálom.nem fogok vele nyüglödni mi kiviszem beakad mindenhova nem fér el sb..annyit nem ér.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Alg
veterán
válasz dragonfx #7785 üzenetére
hagyjuk amugy szerintme amire 110m nem elég arra 150m se.
Víztározó - patakmeder esete, vagy bármilyen kagylós padka, mélyedés... sokszor csak ha 5 m-rel távolabb dobsz, az is számít
Bojlis botoknak nincs meghatározott dobósúlya, a libra érték a tesztgörbére vonatkozik (ha jól emlékszem mekkora súly alatt hajlik derékszögig, de nem biztos). Persze lehet ilyeneket mondogat ni hogy 1 libra 40 gramm, de inkább érezni kell... viszont a 100 grammot szerintem bírnia kell egy 3 librás bojlis botnak.
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz gardener #7784 üzenetére
hát ne is eltörik.te 60k.s bottal pecázol.
hát igy tényleg bosszanto nem tudja azt amit akarsz.az én kis 12k.s spro.im eltörpülnek.hagyjuk amugy szerintme amire 110m nem elég arra 150m se.
inkább ajáánljatok enki nem tul drágán 4m.es könnyü parafa fogos uszozo botot.olyan 10-20 vagy 15-30gr.osat.ja és csuszógyűrű nem lehet rajta.
-
gardener
senior tag
A botom SHIMANO Tribal A Specimen 390 3 Lbs TA13300DL
100gr gubancgátlós fekete távdobóólommal.
Gondolkoztam 80gr is.
Viszont a 120gr-ost nem mertem rárakni. Pedig ha jól inforlt vagyok akkor 125gr a dobósúlya.A keverőgyűrű bőven nagy és piszok távol van az orsótól. kb 0,8-1m-re.
-
Alg
veterán
válasz gardener #7779 üzenetére
passz, nem használok fonottat, szerintem nem rontja annyira a dobástávot mint a vastag mono...
140m körüli dobásokhoz azért már a bot sem mindegy, minél nagyobb keverőgyűrű minél távolabb az orsótól - ilyen távolságokat hétköznapi, olcsó felszereléssel nemigen érsz el
-
gardener
senior tag
Többet nem kell ilyen orsó. Mindig bement a szerelék a szemközti nádasba.
Etetés ott nem fontos. Oda vannak behúzódva a halak. Mások is oda dobálnak és fognak is onnan. Na meg persze néha etetőhajóval beviszi námelyik paraszt a szereléket is.......keresztbe vagy 230m-ről.
Szóval nem is rossz ötlet a fonott. Kérdés,hogy a légellenállása nem lesz nagyobb?
-
datten
csendes tag
Sziasztok.
24 órás verseny lesz nálunk Mernye 3-as tó.Akinek van kedve jöjjön.
3500ft/fő
Gyertek jó buli. -
Sickboy25
addikt
sikerült ma is kimenni lógatni, feedereztem, meg pergettem, de nagy semmi... Dobtam vagy 300-at, de még egy rávágásom sem volt... Feederen sem volt semmi, a szokott helyemet elfoglalták, ez lehetett a gond...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Alg
veterán
válasz gardener #7773 üzenetére
nesze neked távdobó orsó: turnament bazijó
Komolyra fordítva: nem látom értelmét az ilyen távolságban történő horgászatnak, akkor már inkább keress más helyet, ahol közelebb jár a hal... pl. el nem tudom képzelni hogy lehet oda pontosan(!) etetni...
De ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, akkor szerintem egy vékonyabb fonott zsinór kell nem csak dobóelőkének, de főzsinórnak is (ekkora távon már rengeteget nyúlik a mono)
-
dragonfx
veterán
hát ja.
alg>>én iylneor más módszerrel probálkoznék..ez aközépvízre csalnia halat piszok nehéz hogy ott is maradjon és egyen is.pontyo meg középvízen fogni hát....malac.
Hát szerintem a zsinort cseréld le az orsóvétel előtt.rengeteget segíthet.25ös elég.
ngabor2>>ja a törpe érdekes dolgokra képes.bajuszait levághatod meg se kottyan neki.tüskét az szintén.kidobod a napra az elég hamar kicsinálja 35 fokba őt is. .de ha ninc smeleg még a hangyák méáásznak rajta onnan is képes eluszni.A sót is kibírja a kis mocsok egy darabig.az hogy nem vízbe rakod az meg gyakorlatilag semmi neki.kb mint az afrikai harcsa nem lehet elpusztítani.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
ha azt nézzük, nem baj, hogy jött a törpe. az legalább jött...
némi pucolás után panír és tárcsán sütés... finom volt szálkamentesen. a keszeget ezért is engedtem vissza, éjszaka nem jó poén szálkát keresgélni, a kopogósra sütésről (megégetés nélkül) meg még nincs tapasztalatom. ha lesz, majd próbálkozok vele én is.
ha én is másfeles tőpontyokat fogtam volna, mint a hátsó szomszéd, akkor nem lett volna ilyen gondom, paprikás krumpli helyett halászlé lett volna az ebéd
ja, meg még mindig törpe. elég furán bírt kinézni, mikor fej és zsigerek nélkül a maradék elkezd úszni-kúszni a sós deszkán...
[ Szerkesztve ]
-
gardener
senior tag
válasz dragonfx #7759 üzenetére
Probléma az, hogy etetőhajó csak etetésre engedélyezett a vizen.
Szerelék behordása tilos.
Csónakom nincs. (Még) De tudtommal csónakkal se lehet szereléket behordani.
150m-et lemérték, nem saccolt!"...ez az orsó tökéletes... " most a spro-ra vagy a nevisre mondod?
Persze, hogy rajtam azaz a dobást végzőn rengeteg múlik. De ha a szerelék behatárol, akkor dobhatok Én bivaly erőset.... Nem egyszer megküldtem úgy,hogy...na
És éreztem,hogy valami fogja a lövedéket (távdobó ólmot). Arra még nem jöttem rá, hogy a damil vagy a dob ill. annak zsinórvezetése formája. A rég 60-70m-t már feltornásztam 110-re,
de még min +20m kell de +40 lenne az igazi. Lehet az orsó +10 a damil +10 a dobótechnikám +20-et rejt még.Kell 25 alá mennem a damilvastagsággal? Ill a Carbotex DSC jó választás-e?
-
Alg
veterán
válasz dragonfx #7770 üzenetére
Mivel főleg keszegezek, nekem nem ilyen egyszerű a helyzetem
Többször volt már, hogy akár vízközt, akár egészen a felszínen evett a keszeg, miközben a fenéken "csakatörpe"... dobálni kellett rájuk a laza kaját meg lőni a csontit"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
dragonfx
veterán
hát nem tom ha jol etetsz szemessel.akkor odatévedő angyhalak kitakarítják az etetésről a törpét.
és én csemegével nyomtam így.volt 10-15 törpekapás d eutána hopp eltüntek és jött a ponty."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Alg
veterán
válasz dragonfx #7768 üzenetére
Törpe ellen pont hogy meg kell emelni a csalit a fenéktől kicsit... ha rendszeresen ráetetsz, akkor általában a keszeg feljön a fenékről, a törpe meg marad lent.
Ha meg nagyobb állatra mész, akkor nem kell tökölni, félkemény takarmánykukorica/bojli/pellet azt jóvan
-
dragonfx
veterán
válasz ngabor2 #7766 üzenetére
az elég merész amit csináltál.
én nem probálnám kia spro.val.Hát törpe ellen vannak megoldások.nagyszemű kemény kuorica fenékre lerakva.csemege is jo csak keményebb fajta legyen. .sok szemes elteliti őket előbb utobb.
nekem is egyik spro eltört haosnlo szituba.fater jött fel nedves nyirkos meredek parton megcsuszott a derítő tavon esett és a könyökénél pont tt volt a spicc utáni tag.megcisnálták végül ingyen de nem ugyanolyanra.mert olyna tag már nem volt.kicsit más lett az akicoja eg 10cm.rel rövidebb lett.de jol müxik.
Meg a dam ahjtokarja eltört.6800as orso hajtokarja 1600ft volt.azt hittem berosálok.a hülye dam octéderes csicsamintája a hajtokar fogantyuján. .jol meggyengíti az anyagot.boom már szállt be vízbe haltol 2-3at már volt hogy beléptem.és ugy kaptam el.teljesne szerencsére még enm huzta be nekem soha.meg figyelek a partra olyna helyen legyke en csuszkáljon.én már kötöttem ki így a vízbe.nagyot röhögtem csak szerencsére nyár volt.
én is akartam venni csipogos jelzőt 3db\10e lett volan tavazsi kiállításon de tul sznobnak tartom csipogni vele aparton.rodpoddal egytt eltt volna ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
userZ
aktív tag
válasz ngabor2 #7766 üzenetére
Én annyira hozzászoktam a "hangos" kapásokhoz, hogy furcsa volt pár óráig álandóan az épp megnémult jelzős botot figyelni. Nagyon el tud kényelmesedni az ember az elektromos kapásjelzők mellett. Nekem Cormoran van, 2,5 k volt darabja elemmel együtt. Az volt ráírva a dobozára, hogy vízálló, de mint a példám is mutatja, nem biztos, hogy megéri kísérletezni vele... (utalva a bojlis bot kísérletedre )
Stop the Earth, I want to get off!
-
ngabor2
nagyúr
én is 2 botot fogok vinni a szervizbe. egy bolognait, aminek "túl gyorsan" próbáltam kihúzni a spiccét, cserébe letört a spiccgyűrű. meg a bojlist. annál meg kipróbáltam, hogy valóban meg lehet-e emelni a 2-3. gyűrű között fogva a bot vastagabbik végét. ezt nem lehetett... remélem meg tudják csinálni mindkettőt.
elektromos kapásjelzőt ma rendeltem hármat (tartalék, meg így jött ki olcsón a posta), kíváncsi leszek, milyen lesz.
-
userZ
aktív tag
válasz ngabor2 #7764 üzenetére
Nekem is kalandos pecám volt hétvégén. Egy komplett szereléket beszakítottam (egy hal behúzta bent valami akdóba) 40 méter zsinórral, amit másnap kifogtam egy másik pecámmal, persze már hal nélkül.
Majdnem eltörtem a rod-podomat, épp jöttem ki a vízből egy ponttyal, amikor megcsúsztam és ráestem a rodpodra... Vízbe ejtettem az egyik elektromos kapásjelzőmet, ami megnémult teljesen utána és állandóan világított...nap végére már adott ki hangot magából, gondolom ahogy száradt kifele, úgy tért magához, de még megfázott veréb hangja van (barátnőm szerint ), ezenkívül ismét a vízből gyalogoltam kifele egy megszákolt ponttyal, amikor ismét megcsúsztam, dobtam egy oldalast, és eltört az úszós botom spicce. A barátnőm legalább jókat nevetett, én kevésbé...Stop the Earth, I want to get off!
-
ngabor2
nagyúr
kilátogattunk nyékládházára. az eredmény: kb. 30 törpeharcsa, meg 3 tenyeres, vagy kisebb keszeg (mentek vissza azonnal). kár, hogy ennyire el lett hanyagolva az a víz, sokkal több nemes hal lehetne benne.
ja, meg eltört egy bojlis bot, vagy 10 szerelék beszakadt, fele fán, fele vízben kötött ki. nem sikerült rendes helyet találni, illetve odaadtam gyakorlásként egy botot unokaöcsémnek. 2200Ft/nap kicsit húzós a napijegyért. én szeretek szabályosan pecázni, de halőrrel nem találkoztam.
-
dragonfx
veterán
vagy csónak....
én is olyan 50-60ra pecázok de van hogy félrehord az ágyú.nem feltétlen baj az....ha egy 5méteres körbe dobálozod a cumot mert nagyobb sugárból vonzza a "környékre" a halat.ha már ott van a ponty az 5méterről simán megérzi ha jó a kajád ergo odamegy felkeresia csalidat.ettől enm kell félni.3 farokcsapás neki kb 5méter siklás.
-
userZ
aktív tag
válasz gardener #7758 üzenetére
Hogy tudtok ilyen távolságokra pontosan dobni?
Én most 50-60 méterre dobálózok kényelmesen, kiakasztott clipsszel (75-80g-os etetőkosár fullra tömve), de még így is van, hogy méterekkel arébb dobok mint kellene, főleg ha egy kis oldal szél is besegít. Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom saját tapasztalataim alapján a 100m és fölötte a pontos dobásokat partról horgászva. Aki járt már atlétika pályán, az tudja mekkora 100m. Ezt csak azért írom, mert helyi horgászok 60 méterre simán rávágják hogy az bizony 100m vagy fölötte...Stop the Earth, I want to get off!
-
dragonfx
veterán
válasz gardener #7758 üzenetére
bocsi de ha 150m.re akarsz pecázni inkább vegyél cosnakot.
a szerelek legaprobb hibájánál si törés szakadás lesz.
ez az orsó tökéletes ha nem emgy ezzel akor a hiba szerintme másban van.te erődben?dobási etchnikádban??de leginkább igen a sinor vastagságában."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
gardener
senior tag
-
Dr.Én
veterán
válasz olbeteam #7755 üzenetére
nekem az baj hogy van max határ értékem amit nem tudok át lépni sajnos....
tudom hogy a Daiwa sokkal jobb. talán ha el tudom adni az egyik botom akkor tudnám meg venni csak...egyenlőre marad a Spronagyot nem szoktam dobni....40-50m vagy még akkorát se
talán jövö évben kiváltom az engedélyt, és eljutok jó pár olyan tóra amin lehet dobálni akkor már megérte meg venni.WOT: kissio
-
userZ
aktív tag
Látom szépen fogtatok ti is ma
Én is fogtam vagy tiz bajszost...egy idő után már nem számolom mostanság...Az okuma vs nevis orsótémához: a vadiúj okuma lb 60-asomat ősszel viszem vissza gariztatni...ha egyáltalán kibírja addig..
A nyeletője teljesen néma lett, ahogy írtam korábban, ma ráadásul tekerés közben már kotyogó hangokat is hallatott nap végérre. Következő szezonban a gariztatott okumám mellé nevis nyeletőfékest fogok venni ez már tuti. Kiváncsi leszek nagyon, mint a példám is mutatja, az agyon dicsért okuma orsók közül is kikerülnek selejtes darabok...Stop the Earth, I want to get off!
-
dragonfx
veterán
Mavoltma pecáűzni, szokásos kis moby dick2ön a szokásos helyemen.
11pontyot fogtam.Eggyle többet mint multkor a különbség annyi most fenekesre is jött 5 db.és az idő rosszabb volt.
Reggel kissé hüvős szeles borult idő volt. Ekkor a fenekesre jött 5 db ponty elég gyorsan meg is lepődtem.
Aztán angy csend uszosra jol ráetettem angy nehezen jött csak 2db.Köztük ebédidőben a mai napi legnagyobb kb 4kg.os.[link]Aztán késő du.n beindultaka szokásos nyugalomba és ekkorra már kisütött a nap is meleg lett. Ami a nap eddigi részét nem jellemezte.fogtam még 4db.ot.
A pontyok angyrésze pikkelyes jóerőben levő tőponty volt. ..kb ilyenek[link] 1.5-2esek.Jól szórakoztam nem csalódtam a helyben megint csak.
A halak mind kukoricára jöttek.du.n rányomtam egy kis eperes tuttifrutit lehet ez volt a du.i siker záloga.Nekem bejöttek a Nevis zsinorok ma is az vollt a fenekesen.Sajnáltam is mikor épp sms közbe volt kapás és sajna akkor gubenc lett vagy 40m.t le kell vágnom egyik fenkesről.
Viszont én nekem ami negatív volt aza royal zsinór.Régi 4 éves 16os volt fenn gondoltma lecserélem ideje már.felraktama 15ös royalt és 1 órán belül 2 szakitás komplett mindne elment, az uszoson.nahát mondom elég volt.lehuztam és kidobtam az egészet a faxba.mondjuk én vagyok naív 420ft.os zsinortól minőséget várok.
Teljesne bedurvultam ezek után 0.20as zsineg 6os owner és régi műanyga uszo nehogy már a 400ft.os clarussokat szorjam el.
De ez is avgy 5 éves alátöltés zsineg volt .és szív nélkül tudtam velük irányítani felhuznia halat.semmi gond nem volt vele.Etetőnek mézes és pontyos Tímárt hazsnáltam fele felébe.2 hét julva megyke addigra veszek valami fain mosella.t vagy milo.t.
Az uszos horgaim is megcsappantak a sok mélyrenyelés miatt.nem mind tudtam megmenteni meg a 2 szakítás ugye.Asszem maradok a régi jol bevált drennan.nél.azokkal sosme volt gond uszos cejgon.
ilyen mosellát vagy ilyen milo.t szeretnék.ez utobbinak átlátszó volt eddig a cosmija remélema tartalom nem változott.JUa és 3x elvitték majdnem az uszos botomat.az ágas fogta meg mindig az orsónál.pedig csak félrenéztem mindig 1 sec.re egy sms.re és puff.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Az megoldható...mindig elrakom ilyen célból az előzőleg leszedett zsinórokat
hát igen szép nagy dobja van annak az okumának(#7751)Eagl3 nekem bejött nevis zsinór, egszer vettem már idén és a30-as vettem és amikor kibontottam 40-es volt benne és sokkal több mint 300m jó lett a csukázóra
[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
Sickboy25
addikt
nekem ez van (érdemes elolvasni a leírást is) idén vettem februárban vettem és mondhatom szuperül dolgozik... Több nagyobb halat is fogtam vele, szuper érzékenyre lehet állítani a nyeletőféket és tökéletes a damil csévélése. Nagyon meg vagyok vele elégedve és szerintem még egy nyeletőfékest beszerzek a másik feederemre is ugyanebből a márkából...
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
"Nevis espirit orsókat is dicsérik"
Biztos jók, csak kérdés, hogy mennyire lesznek tartósak.
Mert ha pl. egy intenzíven végighorgászott szezon alatt szétkopnak benne a dolgok, elkezd csörögni, lötyögni az egész, akkor többe kerül mint ha az ember inkább hozzátett volna, gyűjtött volna rá és vett volna egy bevált, tartós orsót. Mint pl. az Okuma LB egyes... de szerintem a Travertin is strapabíró lehet. A Nevis meg még elég új... -
Eagl3
veterán
Én a helyedben mindenképpen nyeletőfékes orsót vennék, mint magad is írtad, volt, hogy fárasztottál, a másik botot meg már húzta a következő... ezért a nyelető használata nem csak megkönnyíti, de azt is meggátolja, hogy a hal berántsa a botodat a vízbe ha nem engedted ki eléggé a féket.
Javasolnám az Okuma lb -t, de az majd duplája árban mint amit linkeltél, ezért érdemes lenne megnézned az Okuma Travertine -t, ez csak kicsivel drágább.
Méretben szerintem maradj a 40-es nél ( Travertine 45 -s), pláne ha 360 -as botot veszel.MOD: Esetleg még a NEVIS Espirit lehet jó választás ebben az árban.
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
grat szép kis példányok és nem mellesleg a darabszám . Ez az amikor tök mindegy mit teszel fel csalinak, lehet az üres horgot is vitték volna
-
Dr.Én
veterán
Vas megye, Nagygeresd és Tompaládony közt van egy maszek tó kb 4-5 ha két tó van egy más mellett . kisebbikben van 1000db csuka
3-4 éve járok ide horgászni, nagyon meg vagyok vele elégedvenyami...pöpec kis bot 3000ft pluszba nem halok bele de majd még megfontolom
ahogy már össze adogattam kb 27e ft körbe jönne ki az uj bot(zsinor,orsó,bot.stb)
nagyon erős és szép botműholdas térképen rajt van tó [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Dr.Én
veterán
Szép napot mindenkinek
ma végre kijutottam pecázni igaz amikor reggel fel keltem még szakadt az eső
egész szépen jöttek a pontyok...etető anyag szinte nem is kellett reggel fél nyolc és déli 12 közt 13db pontyot fogtam volt amikor egyik boton fárasztottam akkor másikon már nyekergett fék és hajlott már bot vége szóval nem unatkoztam
volt köztük 1kg körüli is de volt 4kg körüli is közte
Feeder botona csali timár mix Carp + Tápocska horgon pedig földi gilinyó(jó nagy példányok) és Foghagymás kukorica , másik fenekező boton Főtt kukorica és natúr kukorica.Mind kettő nagyo hatásos volt
Azért egy dolgot meg állapítottam, ez a Byron Dynamic feeder bot 3-4kg-os pontyig jó, annál nagyobbhoz már komolyabb bot kell
nagyon gyenge ez bot ahogy megállapítottam ma kíváncsi leszek ha jövő héten meg veszem Spro botot mennyivel lesz majd másabb a nagyobb pontyok terén[ Szerkesztve ]
-
Kukorica4
csendes tag
Egy jó ideig ezzel kell beérnem , mondjuk én megvagyok vele elégedve ,de tény, hogy csak az utolsó tag és a spicc dolgozik
Tegnap kimentünk lógatni csak lucernával összeérlelt magvas etetésünk volt( ami nem tudom minek köszönhetően, de kicsit sem penészesedig meg alig alig erjed pedig 2hónapos). Belőni nem tudtuk, kosárba épp hogy beleragadt egy picit. Így inkább pergetni kezdtem, egy csuka leakadt egy 50es meglett, de annyira a bokrok tövébe kellet dobálni a kapásért, hogy szélben inkább nem erőltettem. Aztán feedert dobtam be, másik bot sima kapásjelzős fenekező. Feederre 16os előkével,14es horoggal jött 3ponty 36-42 között és egy szép 4kiló körüli amur, míg a natúr fenekezőn jóval durvább cumó volt és ez idő alatt csak egy kapás volt ami partnál el is vitte az előkét.
-
Dr.Én
veterán
360MH vagy a 390MH...nagyot nem akarok dobni.
ahol néztem a hal.hu-n ott 3 év garit adnak a spro botokra és futárral hozzák cuccost
akkor végül is ugyan úgy mükszik ez is mint a számtech boltok rendelnék...ha nem lesz a peca boltban akkor lehet úgy rendelem meg a netről..nem akarok egy rakat peca boltot végig járni miatta
-
Eagl3
veterán
Én csak netről rendelek... előfordult már, hogy a kiszállított cucc hibás volt (két orsó). De mindkét esetben nagyon segítőkészek voltak és azonnal cserélték és küldték a másikat. Az a cég, amelyik futárszolgálattal dolgozik, kihozta a másik orsót, ami nálam volt azt meg egyúttal visszavitte. A rosszabbik eset mikor postán küldik, akkor neked kell visszaküldeni, ilyenkor ugye bukod a postaköltséget, de még így is megéri...
Milyen pellet feedert veszel 390MH? -
Dr.Én
veterán
ez felénk is elő szokott fordulni....igaz ha már sokan vannak akkor én is meg tudom unni és haza tiplizek ...lehet én is azt csinálom amit te és várok hétfőig pecára..egy napot már kibírok, már jobb idő is lesz illetve talán nem lesznek annyian
igaz ahol én pecázok ott nem lehet három bottal horgászni és még bojlis pecást se láttam nagyonhétfőn vagy kedden meg jön fizum aztán goo a peca boltba megrendelni a Spro pellet feeder botot és hozzá kinézet Okuma orsót....
netről valaki rendelt már peca botot?(hal.hu-n nézelődtem...ott ingyenes a kiszálítás )
gondolkodok netről rendelésen is....csak hát ott ha valami garis gond van akkor hogy menne az?WOT: kissio
-
Eagl3
veterán
Én már nagyon mennék... de szerintem csak hétfőn megyek. A tavak, ahová járni szoktam hétvégén általában zsúfoltig tele vannak. Csak a nyomorgás megy, ráadásul a sátrasok beülik az összes jó helyet, hiába megyek hajnalok hajnalán már ott vannak ...
Múltkor is kimentem, csak egy sziget elé középre tudtam beülni. Balról, jobbról sátras bojlisok fejenként 3 bottal (össz. minimum 20 bot...) 4 napja kint voltak, a sziget két sarkát etették, de valami iszonyat mennyiséget beszórtak csónakkal meg etetőhajóval.
Én meg megcsináltam a szokásos kis alapozó etetésemet, dobtam 20 gombócot majd 10 percenként újradobtam a szerelést ugyan oda, semmi... annyira elzárták tőlem a halakat, hogy hihetetlen. Fogtam egy másfél kilós pontyot meg leakadt egy amurom. -
Dr.Én
veterán
nekem ki szokta birni , ja igen azt el felejtettem oda irni hogy a gerince alá teszem a horgot
mai napra tervezett peca el maradt egész nap szakad az eső
de atlán majd holnap....maondjuk mindegy..két hétig itthon leszek(#7726) Sickboy25 Grat szép példányok
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
Nyaralásból hazaérve, ma volt időm lemenni lógatni és 3 órát sikerült is lent töltenem. Borús és enyhén szeles időben, feeder bottal próbálkoztam, aminek az eredménye lejjebb látható. 2 szem erjesztett kukorica, hungarocell golyóval meglebegtetve csalta horogra a 1,6 kg és 3,2 kg pontyocskákat.
-
userZ
aktív tag
válasz tiger71 #7724 üzenetére
ezt a hsz-t le is mentem és akkor nem kell a netet turkálnom csukázó szerelék után
Ma valószínűleg kipróbálom a fenekes szerkót. A horgász motyók között vannak süllőző horgok, kétágú, ill három ágú horgok, meg kevlárom is van pár méter évekkel ezelőttről, szóval már csak csalihalat kell szereznem, ami kárász lesz valószínű, mert azt tudok fogni gyorsan kenyér galacsinnal. Én úgy tudom a kárász a legszívósabb ilyen téren, bár az is igaz, hogy egy vörös szányú jobban felkeltené a csuka figyelmét, mert abból talán nincs is a tóban, vagy csak minimális mennyiség. Leginkább összel kezdek majd ráállni a rablózásra, most csak csukamentesíteni akarom a pontyos-amúros etetett helyemet...görbüljön ott is!Stop the Earth, I want to get off!
-
tiger71
aktív tag
Hy!
Ha állóvízen horgászol, akkor szerintem a legegyszerűbb szerelék a nyerő!
Úszóval:
a főzsinórodra teszel egy úszó ütközőt (gyöngy, gumi), egy 25-35g-os csukázó úszót (nem kell finomabb, és ezzel a nagyobb csalihalakat is fel tudod kínálni), az alá egy gumigyöngy (ne üsse a forgót az úszó, valamint nem akad meg), majd fixre kötsz egy forgót, az akasztós részével lefelé (így könnyebben cserélhető a végszerelék).
Az általam használt végszerelék a következő: a kishal méretétől függő hármashorog, általában a favorit a 2-es méret, ez beválik kisebb illetve nagyobb példányoknál is! Ezt kevlár szálas fonott zsinórra kötöm (nem szeretem a drótelőkét), és a csuka harapásait ez is kibírja (igaz, hogy néha cserélni kell), de sokkal lágyabb és "láthatatlanabb (a süllő is szívesebben felveszi)! Én általában 40cm körüli hosszban használom, de sekélyebb helyeken lehet rövidebb is. A horog fölé szintén egy ütköző, és aztán ráfűzöd a csúszóólmot (akkorát, ami a csalihal súlyával együtt nem süllyeszti el az úszót - egy 25g-os úszónál ez kb 15g). Majd kötsz egy sima fület, és ezt beakasztod a forgóba.
Így könnyen tudod állítani (a csúszóólom és az ütköző miatt), hogy milyen mélyre menjen a kishalad! Halszelettel is működik!Fenéken:
a főzsinórra teszed a csúszóólmot (én soha nem használok nagyot - 40g, persze ha folyón horgászol, illetve nagyobb a csalihalad, akkor lehet növelni). De a kisebb súlyt a bevágáskor könnyebb kiemelni a fenékről, ha pl oldalra viszi a csuka-süllő, nem egyenesen! Ide is az ólom alá gumigyöngy, illetve forgó. Az előkém itt is kevláros fonott zsinór, 40-50cm, de itt csak 1ágú horgot használok, mert a fenéken könnyen leakad a hármashorog! Méretben itt is a 2-es süllőző horgot favorizálom (harcsa is akad rajta - tapasztalat). Az előkére fül és mehet a forgóba!
Nekem ezek a szerelékek váltak be! Próbáld ki, nem fogod megbánni!
És szerintem ne kárásszal csukázz, az inkább harcsára jó... A vörösszárnyú keszeg, illetve a küsz a legtutibb!!! A horgot a hátába szúrd (ha úszózol), úgy, hogy a gerincét ne sértsd meg. Ha pedig fenekezel, akkor a farokúszója tövébe (itt is figyelj a gerincére), mert akkor könnyebb dobni is, illetve tovább él!
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok!
És görbüljön!
Predator Helios 300...
-
userZ
aktív tag
Oké, remélem a nagy dobást kibírja, és nem szakad ki a horog a húsából a halacskának...
muszáj lesz kitalálnom valamit, mert már nem először fordul elő, hogy a horgomon levő kárászra, vagy kispontyra rávágott az etetésemnél csuka, amikor húztam ki a szereléket. Múltkor egyik kisponty oldala vérzett több helyen is, akkora sebet ejtett az egyik krokodilpofájú...[ Szerkesztve ]
Stop the Earth, I want to get off!
-
1face
senior tag
Dunai horgászcsónakom eladó! 5,2x1,5m érvényes hajólevéllel, 20l külön tankkal, csákjával, mentőlappal, 2db sújjal-kötéllel, 30LE Yamaha motorral, trélerrel!
[link]A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!
-
Dr.Én
veterán
az kellemes érzés, én is át éltem már hasonló esetet, igaz nem volt még drót előke se fent, de hála az égnek meg lett a csuka
ha csukázok akkor 20-25grammos úszó....drót előke, valami erős és 25-30cm hosszú, nem alkalmazok túlságosan nagy hármas horgot, ja és egy kis ólmot is szoktam rakni a drót előke fölé....
mindjárt megyek pecázni ha nem fog esni az eső
-
userZ
aktív tag
Tud valaki jó kis csukázó szereléket?
Ma vihar előtt gyorsan fogtam egy potykát, majd 20 percig nem volt kapásom, már gyanakodtam, hogy összegubancolódott a cájg, ennyi ideig nem szokott érintetlen lenni a csali...húznám kifele a horgot, pár métert tekertem, amikor rávágott valami, mint később kiderült egy termetes csuka. Úgy 4-5 kilósra tippeltem, hatalmas volt, a parttól pár méterre döntött úgy, hogy elharapja a kis fonott előkémet...
Tehát az etetésemre beállt halakra beállt egy bazi nagy csuka, vagy több is mivel a csuka akasztás után visszadobtam, de kapásom több nem volt...aztán jött a zivatar és lépnem kellett.
Legközelebb fogok pár kárászt és egyik pecát bedobom csukára. Ha esetleg van valakinek tippje hogy nézzen ki a szerelék, az ossza meg velem!Stop the Earth, I want to get off!
-
knorbert1992
tag
Üdv Skacok
Megyek 1 hétre Szelidi Tóra .
Ezt viszem Sztetek milyen módszert használjak?
2 Kg Vegyes Van Den Eyde Boilie
3 Kg Sensas Boilie
10 Kg Forrázott Büdös kukorica1 HÉTRE
Botok : Ezeket a botjaiamat viszem le
2 Db Bojlis (3. eltört) :S Rodpadon
1 Feeder Ágason
1 MAtchUgy terveztem 1 Bojlissal meg etetem és horgászom a nád falat ,a másikkal a közepét a Feederl meg a sekélyebb vizet Szerintetek jó megoldás?
[ Szerkesztve ]
Úgy vagyok a munka kedvel ,mint Egyszerű lány a szombati buli után ! "Vagy megjön v nem" :D
-
dragonfx
veterán
"én egyáltalán nem eszek halat)"
na igen én se sportbol hobbyibol időtöltésből pecázok.hogy jol érezzem magam.ezért járok intenzív vizekre mert így megsporolom a 3500as napijegyet cserébe kapok 1500é az a 2e meg pont elég benyára eljutni.és egy ilyne helyne joval angyobb az esély több és egyben angyobb hal megfogására.
a szerelékem átlag szal nem bojlipad meg librás 3.90en.pont jo arra amire hazsnálóm.még egy jo teleszkopos telematch hiányozna de a csuszogyűrűvel sosem fogok megbarátkozni.én milo etetővel nyomom általában.amugy mega spro.t és a dam.t részesítem előnyben.
-
Eagl3
veterán
Spéci felszerelés témához:
Mivel hobbiból horgászom (mint a nagy átlag) sőt, a halat csak ritkán hozom el (általában csak ha kérik mert én egyáltalán nem eszek halat), ezért szeretem a horgászat minden pillanatát kiélvezni. És hát valljuk be, jóval nagyobb élmény egy finom, érzékeny felszereléssel kifogni egy jókora halat mint egy dióverővel kicsévélni (arról nem beszélve, hogy minél finomabb a szerelék, annál több kapásra számíthatunk).
Többnyire ezért szoktam egy kicsit jobb minőségű cuccokat vásárolni. -
GReddy
tag
Én vadászni szoktam. A horgászás nekem túl passzív cselekvés. Holnap meg speciel Kurultaj-ra megyek.
Dominate the woods... The Bowhunter.
-
Dr.Én
veterán
Hali
ha holnap nem lesz ramaty idő akkor ki megyek pecázni....de jelek egyenlőre arra utalnak hogy nem lesz 20C-nál több
remélem enni fognak a halakfőt kukorica dögivel amit majd be akarok szorni remélem lesz rá kapás
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz ngabor2 #7710 üzenetére
nem a botot az orsot látja a hal.hanem a zsinort a horgot a csalit
max az uj technika segít hgy biztosabban szákba is tereld.ilyne kis folyon patakon sosme pecáztam pedig szeretnék.mint pla bodrog.körösön pecáztam nem sok eredménnyel.
-
sNORh
addikt
Szokott valaki Bodrogon horgászni?
Most megyünk kedden egy 3 napos pecatúrára a Bodorgra, inkább rablózni, de meglátjuk mi a felhozatal..
Bár áradt most, de 3 napja csak apad, már majdnem eredeti helyén áll.. remélem jó lesz a fogásAz önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Peat;)
veterán
Meg az az igazság, hogy máig sokszor látom az "öreg" kollégákat az én szememmel elavult botokkal, orsókkal. Kicsit kerepel az orsó, itt ott javított a gyűrű a teleszkópos boton, de halat azt többet fognak mint én. Annyit kell költeni az eszközökre, amennyit tényleg megérnek használati gyakoriság és halmennyiség alapján. Persze elcsábulni baromi könnyű.
Nekem hyperloop shimanom van, ez tényleg dynotól alig drágább bot, de nyílt terepen ég és föld a két bot közötti élvezet. 20 ezer alatt, nem nádasban történő horgászatra én ezt bátran ajánlom. Kezdő botnak is sokkal jobb szerintem, mert kishalat is élvezet kiszedni vele.
Sproban talán az a jó, hogy hatalmas a kínálata, ha utánanéz az ember olcsón is kifoghat nagyon jót. Csak ha nem néz utána akkor jöhetnek meglepik . Shimanonak is vannak már olcsóbb darabjai, de pl az olcsóbb orsóit amikor próbálgattam a boltban kicsit meglepődtem, nem tűntek minőséginek. Szóval azért ez a márka sem szent az biztos.
Mostanában ha kinyitok egy horgászújságot akkor teli van olcsó, számomra ismeretlen márkákkal, úgy néz ki máig megéri friss néven gyárat indítani, kevés ilyen szektor van manapság, hiába a horgászok költekezési vágya nehezen kielégíthető..
-
Alg
veterán
A Nevis botok jók, meg a mantákról is jókat hallottam (ugyanaz mint a spro, csak más nyéllel/gyűrűzéssel)
Nekem sikerült még a 20K körüli kategóriába besuvasztani egy H Catanát, meg a M változat is ott volt akkor még 18K körül.. szerintem Shimanonál ez a kettő a best buy, nagyon jó botok, imádom...
Spro-ból meg most tavasszal vettem egy Inspiration pickert, ez amolyan "heavy picker" olyan keszeges bot kellett ami folyóvízen is bevethető kecsegére. Sajnos a vízállás miatt nem tudtam ott kipróbálni, de eddigi keszegezős tapasztalatok alapján nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
Valóban nem jó hasonlat... igazából nem is nagyon lehet összevetni a két márkát a nagy árrés miatt. Viszont amennyibe az Excape meg az új Luxxus fog kerülni, annyiért már inkább Shimanot vennék szerintem.
A 20.000 alatti kategóriában a SPRO meg szinte verhetetlen... talán most a Nevis kicsit megszorongatja majd.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Azért egy BM-t ne a Dynoval akarjunk már összehasonlítani... vegyél egyszer kézbe egy Excape-et, vagy most jön majd az új Luxxus, az azért már más kategória...
Mondjuk az is igaz, a Spro főleg a megfizethető kategóriában operál, a Shimi meg a prémiumban van otthon inkább (a bioszálas botjai pl. nekem nagyon tetszenek mind, de heroinárban vannak...)
-
Eagl3
veterán
Valóban nem egy kategória a Shimano és a Spro, nekem is van egy Shimano BM medium feederem és hát... iszonyat durva bot, ahhoz képest, hogy milyen könnyű, lágy, simán kifogom vele a nagytestű amurokat, pontyokat. Amit imádok benne, majdnem ugyan úgy dolgozik egy 50dekás hal alatt mint egy közel 10 kilós alatt, mintha tudná, hogy mikor mennyire kell felkeményednie.
Ezzel szemben a Dyno valóban egy merev, durung bot. Viszont fele annyiba kerül... kezdésnek mindenképpen jó választás, viszont már én sem vennék magamnak ilyet. -
Peat;)
veterán
válasz Kukorica4 #7694 üzenetére
Nálam egyik csónakban deformálódott (deszka alá került), meg használat közben, keszeg! bevágásnál is tört el dyno spiccem, a harmadikkal már nem is tudom mi lett. Azóta is csak áll a bot, mert vettem egy azonos kategóriás shimanot és ég és föld a minőségbeli különbség. A spro egy merev bot aminek az eleje kapja meg leginkább a terhelést, én úgy tekintek rá mint félút a hagyományos fenekezés és az igazi feederezés között. Előnye hogy irányítható a hal ami kell neked.
A shimano sokkal ruganyosabb, ezt már a 3 kilós ponty is rendesen meggörbíti, végigmegy rajta a terhelés, olyan nincs hogy szakítson a hal... dynonál a merevség miatt azért volt. Sokkal nagyobb élvezet vele horgászni, de nem annyira irányítható a hal, az tény.De ezt leszámítva a lényeg, hogy sok horgászboltban árulnak spicceket, csak a felső tagod vidd be és belepróbálgatjátok. Mivel neked most merevebb kellene kifejezetten olyan spiccet tudsz venni amire szükséged van. Pesten tudok ilyen boltot, ha az segítene.
A fenti horog témához, én gamakatsu feeder specialt használok és lehet hogy elromlott a márka, de ez a horog nekem máig nagyon bejön, mindig ilyet veszek. Nem fogok nagy halakat, így nem tudom mikor hajlik ki milyen méretben, vékony testű a horog, jó az akadása, lassan tompul el. Nekem bőven jó, 10 kilós halat sosem fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest