Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A Benta-tavak -nak van víztérkódja? Ha igen, mi?
Sehol nem találtam, fogási napló kitöltéséhez kellene.Köszi,
Üdv,
PetiEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
KunEmber
senior tag
Újabb felesleges valami: októberi igenylessel megjött a horgászkártyám is. Most már csak tényleg egy napijegy meg a jó idő választ el a hatalmas törpéktől és fenevad küszöktől
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
Tondi
tag
Sziasztok!
Feeder botot szeretnék venni 3,3m méretben a közeljövőben finomszerelékes horgászathoz, tavon 20-40max méterre horgászom <20g-os kosarakkal, alapvetően keszegezem de ha beugrik egy kisebb ponty akkor az se legyen gond, sőt nem baj ha lágy a bot és az dolgozik. Mit javasoltok? -
gban
veterán
válasz diablo1984 #53892 üzenetére
Az előkéhez van belőve nem a halhoz
Azt' hogy néz ki ha csak kitekeri a halat, a fék meg nem szól közben?
Napidíj ugrik, a mester a harmadik ilyen után még tán el is küldi, hát kell ez neki?
Szóljon az a fék ha már olyan szép hangja van.Postázást nem vállalok.
-
diablo1984
veterán
válasz hermanyi #53890 üzenetére
Néztem rengeteg videót és jókat mosolygok rajta ,hogy akasztás után fárasztásnál tekergeti a féket . Mi a faxomnak ha be van lőve előkéhez ?
A haldorádós Sipi is állandóan tekergeti az orsón a féket, én meg nézek bután, hogy mi a fenének, tán' nem telik normális orsóra?!
-
veterán
válasz hermanyi #53890 üzenetére
Én is jó részt szinte csak egy bottal tolom, nyeletős orsót pedig csak A Dunán használok, mondjuk máshol nem is feederezek egyáltalán.
Bár mostanában nincs időm ilyesmire, de első nagy Dunai rakós botozásomon már vagy 15 éve túl vagyok..."De én pl azért megyek le ,hogy horgásszak s nem azért ,hogy a jövőhét szerdai kajáról álmodozzak"
Már elmagyaráztam, hogy miért használok kb ötödik éve nyeletőst a Dunai feederen, de ezek után inkább már nem mondok semmit.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #53885 üzenetére
Dunán rakozom nem orsós bottal tolom . Tudom milyen kapások tudnak lenni . De én pl azért megyek le ,hogy horgásszak s nem azért ,hogy a jövőhét szerdai kajáról álmodozzak . És ráadásul alapból csak 1 bottal horgászom 99% ban , és nem csak a dunán .
Amúgy ki kell engedni a féket és máris van nyelető . Én személy szerint ugyanúgy mint az autóknál az ezer + 1 extrát csak plusz meghibásodási forrásnak tekintem . Nekem a lényeg egy orsónál az áttétel és a jó finom fék . A gyors fékes orsókat sem igazán kultiválom ,mert szerintem egy hagyományos fékesnél ha rendes a fékrendszere sokkal finomabban be lehet állítani a fékerőt . Néztem rengeteg videót és jókat mosolygok rajta ,hogy akasztás után fárasztásnál tekergeti a féket . Mi a faxomnak ha be van lőve előkéhez ? vagy ha nem tud fékerőt állítani rendesen akkor meg húzza meg csumára és kikapcsolt visszaforgás gátlóval horgásszon .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
addikt
válasz sityupityu #53885 üzenetére
Ez most inkább a pecára koncentrálásról szólt, nem kifejezetten a dunai kapásokról (amik engem is jópárszor megvicceltek, hiába vagyok rátapadva - de ha valaki még csak ott sincs a bot mellett, akkor aztán tényleg nehéz).
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
veterán
-
Grillo
őstag
válasz galervin93 #53879 üzenetére
Akkor olyan mint az Államtitkár.
-
galervin93
addikt
válasz hermanyi #53878 üzenetére
Haverral voltunk Dunán, maaaajd a bájdöme ikszhevi meg a bájdöme nyeletős tekerő túljár a márnák eszén...! Nem járt. De hiába mondom neki, hogy üljön a bot(ok) mögött, neki a horgászat az állandó dumálásról szól. Én meg ülnék ott csendben, nyugiban, várva a kapást... Hát ki így, ki úgy.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
horcsog
tag
válasz @mriya@ #53874 üzenetére
Akkor jól emlékeztem, mert ilyesmi rémlett 50-60-as ugyanaz csak a dob nagyobb.
Spoon16 : Megnézem holnapra pontosan mikoriak elvileg a számlájuk megvan, aztán írok. Nem gondoltam ezek az orsók ilyen kapósak lehetnek.
( Penn Sargus II-t nézd meg . Jó nem a 1x ezer forintos kategória hanem a 2x k ft-os . Harcsa pergetésre használják többen az ismeretségi körömből. Nehéz orsó mert van benne anyag de 40-es méretben passzol egy feederbotra. Az orsó vsz ilyen pecára és vszínű 20 év múlva is az lesz. Nincs rajta nyelető meg ilyen nyalánkságok persze. Ilyesmit tennék egy folyóvízi feederezéshez. ABU Cardinal Agenda amit én használok 40-es méret az is jól szuperál sok éve de harcsára nem állnék le vele pergetni az hamar kivégezné ezzel a pennel nyugodtan azt is lehetne nem egy feederhorgászatot)
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Spoon16 #53867 üzenetére
A számok jók e vagy sem nem tudom de úgy emlékszem az 50-es és 60 -as longbow ugyanaz az orsó csak a dob mérete más. 65-östől felfelé azért sokkal nehezebb mert más a belső szerkezet is. Onnantól lehet az amit annyira dicsérnek nehéz fenekezéshez . De ilyen méretűm nem volt csak hallottam innen onnan az egész más .
Feederen én 40-es régi abu cardinal pergetőt használok. Nem rakja olyan szépen a zsinórt mint a mai pergetőorsók viszont nagyon masszív és jó áttételű orsó. Azért is neveztem ki feederorsónak. De az új cardinalok már nem ilyenek . Egyik haverom vett , hogy milyen olcsó és mennyire bevált nekem ez a márka és kb 1 évet bírt ki a Dunán az orsó. Pedig nem nehéz feederezésre használta.
De általánosságban vsz feederre nagyon jók a pergetőorsók az áttételük miatt. Az a kategória pergetőből ami már erős belsővel van. Vsz egy normál feederbotra 40-es méretű orsó bőven elég. De akkor az nem a távdobó nehéz feederezés. Viszont nincs gyorsfék nincs nyelető, ha ez kell akkor a pergetőorsó nem lesz jó feederezni. Nekem nem kell mert ha úgy horgászom kilazítom , ráfogok a dobra bevágásnál és ráérek meghúzni addig kézzel fékezem a dobot. A régi megszokások , könnyebben rááll a kezem mint a nyeletőfékre .
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz jpeetr #53861 üzenetére
15 k /2 db . De szerintem nem jó bojlis vagy távoli fenekezésre nagyobb ólmokra ez a méret ebből az orsóból. Annyira nem akarom eladni , hogy a haverodra rásózzam ami szerintem nem jó arra a fajta pecára.
Nem azért mert okuma és nem shimano hanem azért mert olyan az áttétele ki akarsz tekerni 80 méterről 80 grammos ólommal szerelt cuccot és azt veszed észre csak forgatod forgatod és még mindig és hol van még a part . Közeli fenekezésre jó lehet 50 méteren belül egy könnyű fenekezésre . Pl én úszózni használom őket . Nyeletőst meg azért nem fogok többet venni mert azt vettem észre ha azzal is horgásztam soha nem kapcsoltam be .[ Szerkesztve ]
-
-
@mriya@
őstag
-
-
gban
veterán
Ezek az Okuma Ceymar nyeletősök mennyire vállalhatók?
Pótdobbal egész jó az áruk.
Természetesen helyén kezelve, árkategóriájának megfelelően kérdezem, nem azt várom hogy persze, jobb mint a 40k fölötti Shimano-k[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Spoon16
tag
Kellene egy kis tanács : a Tisza felső szakaszán csónakból pecázok kb. bármire. Van egy 270-es XH Vanity feederem, orsót keresek rá. Gondolkodom rajta,hogy lehet,hogy jól jönne a nyeletőfék is,főleg nyáron. Mekkora orsókat érdemes nézni egy ekkora bothoz? Egyáltalán milyen súlyú orsó menjen rá?
Árban mondjuk 20k-ig nézelődök, pótdob alap,hogy legyen.
Valami ajánlott vétel ? -
horcsog
tag
Akkor már elmaradtam a kortól. Még ebben a nagyker kisker történetben voltam. Érdekes viszont, hogy a shimanoknál nincs ilyen árkülönbség külföld -belföld között még az áfa különbség se látszik . Sőt shimano cuccoknál van, hogy nálunk olcsóbb. Daiwáknál viszont van azért nem kicsi megint.
Uni catek nagyon félre voltak árazva 2-3-4 éve most már nincs akkora különbség. Még mindig van de már dupla , tripla áron próbálják eladni.
-
horcsog
tag
válasz jpeetr #53845 üzenetére
Nehéz kérdés botban tudnék ajánlani , de orsóban nem nagyon. Nekem van két Okuma Longbow nyeletőfékesem 60-as méretűek és egy spro long cast 460 lcs . Több nyeletőfékesem nincs de nem is lesz valószínű. Ezek közül a spro jobb az okumák állítólag 65 -ös mérettől jók onnan más a belső , erősebb. Ez a 60-as nem egy túl jó találmány bojlis botra vsz. 65 -öst viszont nem használtam. Még kb ebben a kategóriában talán a banax helikonok azt sokan használják . Csak nehezek azok és nem tudom mit változtattak rajta mert a régit sokan dicsérték, de amiket ma árulnak ugyanaz e passz.
Shimano Ultegra 5500 xtd (nem nyeletős) vsz olyan 35 környékén meg tudod venni ha kivársz egy akciót szezonkezdéskor csak akcióznak . Hát ez és az okuma vagy spro ami nekem van zongorázni lehet a különbséget és árban 20.000 ft különbség. Súlyban pont passzol egy 360-as bothoz ha az nem túl nehéz.
Vagy https://www.nordfishing77.at/daiwa-crosscast-carp-sp-5000ld-qd-7986 Ez kb mostani árfolyamon 23 k Ft ár értékben ennél jobbat nem tudok mondani. De ezt az orsót is felesleges lenne összehasonlítani mondjuk a 60-as okuma longbowommal ami majdnem ennyibe került. Ez nehezebb mint az ultegra viszont ha nehezebb a botod ez lesz ideális rá nem az ultegra.
Ha érdekel eladhatom neked a két okumámat, ilyen duma után gondolom nem érdekel. 15.000-ért eladom a két db-ot együtt jó állapotban vannak még a rajta lévő zsinórt is megkapod ennyiért az is olyan mehetsz vele horgászni azonnal. De ha az kérdés ajánlom e , akkor vsz kár rákölteni inkább vegyél valami rendes orsót.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz horcsog #53850 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Pl Purefishing mindenkivel szóbaáll (pár éve biztosan) aki elég nagy mennyiséget rendelt tőlük. Ez a nagykeresdi ez már elég régi történet, jó eséllyel ki fognak halni, mert sok hozzáadott értékül nincs. Német nagy boltok jó eséllyel direktben a purefishingtől rendeltek, míg az itthon árult cuccok meg nagykereken keresztül jöttek. Nem volt itt átverés, csak több cég akart megélni belőled.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Elvileg úgy kellene ennek kinéznie a gyártó szerződik nagykerekkel és azok terítik szét . A gyártó pedig megad egy ajánlott kisker árat is sok esetben , már csak azért is ne legyen a boltokban nagyságrendi különbség.
Ehhez képest pl Penn, vagy Uni Cat cuccoknál egészen extrém árkülönbségek voltak/vannak osztrák/német - magyar kisker árakban. Fele és harmada közötti árak . Amikor vettem a warlockot egy unicat x drag 14000 -et rendeltem hozzá. 12x euró volt ha jól emlékszem 40.000 ft környéke akkori árfolyamon. Akkor az az orsó nálunk 70-90 k kemény magyar forint környékén mozgott kisker áron. Akárhogy is számolom az 100%-al drágább . Azért ez eléggé az emberek hülyének nézése kategória. Nem is értem mire gondolt , hogy valaki kifizet egy bot orsóra 150-180 k Ft-ot és nem üti be a keresőbe hol mennyi ez? Persze ha néhányat elad már az is jó buli.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Mizsala #53847 üzenetére
www.hhnhe.hu
a weboldalon belül, állami jegy online.
4 oldalt be kell szkennelni a 2019-es fogási naplóból, adatokat kell megadni, az egyesület tagjává kell válni, 8600 Forintot átutalni, és postai úton küldik az idei állami jegyet.
nincs sorbanállás, lökdösődés, visszamenetel.
nekem megér 800 Ft többletkiadást. 😎
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
Fogási online leadva, idei díjak befizetve, az állami jegy a héten meglesz. 😎
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
jpeetr
aktív tag
sziasztok!
15k-ig tudna valaki ajánlani távdobó nyeletőfékes, vagy gyorsfékes orsót? 360as bojlis botra kellene.
KÖszi előre is
-
galervin93
addikt
Bocs, ezt nel tudtam, azt hittem egyedi akció.
Ahogy Zoli bácsi is mondja, nekem is haver szólt, ő amúgy is venne több botot-orsót, kérdezte nekem kell-e valami, a 20%-os akció meg már egész jó árakat hoz, így szerintem behúzok én is egy botot.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
horcsog
tag
válasz Zoli bácsi #53841 üzenetére
Változó termékenként de az átlagos egy egy boltban vsz 30% felett lehet inkább. Egy ismerős ismerőse melózott régebben nagykernek terített cuccokat. Pl shimano stradic 40-es orsó 25.000-ért akkoriban a boltokban olyan 35-40 környéke volt a kisker ára. A 25-ön már lehet ő is keresett valamennyit nem biztos az volt a nagyker ára.
De pl unicat warlock pro-t vettem Ausztriában 100-110 euró közötti áron amikor az euró még 300-310 környékén volt. Nálunk akkor horgászboltban láttam ugyanazt a botot 80 egynéhány ezer forintért. és az osztrák áron is volt kisker árrés. Az áfa nálunk magasabb de akkor is ez több100% árrés. (vagy az osztrákok veszteséggel adták de nem hiszem)
Penn orsókat írtátok azokat is 100 euró környékén lehetett pár éve Németországban beszerezni Spinnfishereket harcsázó méretben . Miközben nálunk volt 50-60.000 Ft.
De pl mostani friss sztori ABU Mass Beat II pergetőbotot nézegettem nálunk kiskerben 50 környéke németeknél 35 ezzel az euró árfolyammal is. Áfa különbség ide vagy oda csinos árrés lehet rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Igen, de ha mondjuk 2 orsó 2 bot...az -20%, úgy megérheti. Ismerősöknek megéri összeállni, együtt rendelni.
Nem tudom mennyi lehet egy bolt haszonkulcsa, de akár 30%-ra is gondolok. Mert ezeket a 20%-os akciókat is úgy csinálják, hogy marad rajta haszon..(Mert mi értelme lenne ár alatt adni) -
gban
veterán
válasz galervin93 #53839 üzenetére
Ez náluk állandó akció, az év minden napján él.
Szokott lenni kupon akció is, 10% kedvezményt ad, persze akciók nem összevonhatók.
Én is azért vásároltam náluk mert oda volt utalványom, de XFISH árai legtöbbször alapból vannak ott ahol a FT árai a -10%-kal.Postázást nem vállalok.
-
galervin93
addikt
Ha valaki itthonról rendelne, Fishingtime-on bot+orsó akció van, 10-15-20% lejön a bot(ok)ból és/vagy az orsó(k)ból attól függően, mennyit rendel az ember.
-
saen
veterán
válasz Zoli bácsi #53836 üzenetére
Majd kiderül, van rá esély, de orsók át szoktak jönni.
-
KunEmber
senior tag
válasz BÁ Nutrition #53816 üzenetére
http://hajdu-horgasz.hu/horgaszvizsga-teszt/
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
saen
veterán
válasz Zoli bácsi #53834 üzenetére
Ecooda Black Hawk II 4500 a pontos típus, ez egy szimpla full fém tengeri pergetőorsó. Közel fél kiló, fém klipsze van, ha ez nem bírja a nagy kosarakat akkor semmi.
Bot majd még kell mellé, de ott még nagy a bizonytalanság, majd a kiállítások alatt szerzek valamit. -
Zoli bácsi
őstag
Mit rendeltél dunai feederezéshez?
Én ezt fogom tenni a CXP River feederre: [link]
Most rendeltem, holnap jön. Szerencsére itthon van a gyerek, vizsgaidőszaka van fősulin, át tudja venni, nekem meló lesz.
Mielőtt kérdezitek, azért rendeltem, mert volt 4e. ft értékű kedvezmény kuponom, ami lejárt volna. Rendeltem párszor napi akcióban, adnak mindig kedvezmény kupont.
Tavaly kínából ezt [link] vettem. Sajnos nekem marha nagy, nem igazán találtam meg a helyét. Majd valami bojlis botra felteszem, de tavaly alig vettem elő (vettem elő egyáltalán..?) bojlis cuccot. Feeder, Match, Bolo. Ez megy. Meg a Boney M. Ja, az régen volt.... -
saen
veterán
válasz sityupityu #53826 üzenetére
Én pont most rendeltem kínából orsót dunai feederezéshez és elsőfékes lesz. Én kiengedem simán ha kell, nem nagy dolog. Soha nem zavart, ellenben az ipari hulladék nyeletősökkel (tudom, van normális is, de az emberek nagy része akkor sem azt használja...)
-
@mriya@
őstag
válasz BlackmMmDog #53828 üzenetére
Én egy O.LongBow-t, és egy B.Helicon-t nyúzok.
Van két "szűz" O.PowerLiner tartalékba.
Szerintem ezekkel már örökre elleszek.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
cool13
őstag
Kösz mindkettőtöknek. Ez az a fej. Minden télen megeszik az egerek. Olcsóbb venni egyet minden tavasszal, mint egy új garázst építeni. Mondjuk az egér fógó tette a dolgát, csak későn.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Pont ez az, hogy nem kell az orsókból a szutykokat megvenni. Ez a titka.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Steady74
Topikgazda
+1
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz cool13 #53827 üzenetére
[By Döme Blue Method Carp XL merítőfej]
Nyelető fék hasznos ,de igen is hiba forrás!(Okuma LB alatt nem érdemes venni).Gyors fékes orsókra tettem le voksomat.
-
cool13
őstag
Sziasztok! Sokszor ajánlottátok a kék mester valamelyik merítőjét. Ár érték bajnokként. Kerestem, de valamiért nem találom. Segítenétek mely volna az. Köszönöm.
-
veterán
Pedig igen is nagyon jó dolog, erre én is később jöttem rá. Én is sima elsőfékes párti vagyok, hiszem az orsós horgászataim zömét a matchbotozás és a pergetés teszi ki. Feederezni egyedül a Dunán feederezek. És pont itt, a Dunán jöttem rá, hogy balga voltam amiért addig nem használtam. Az elsőfékes orsókon én rühellem kitekerni a féket valamiért, ezért inkább (egyébként is) mindig résen próbáltam lenni. Viszont ez sokszor lehetetlen volt az olyan dunai halaknál mint a márna, paduc vagy a nagy szilva. Soha sem hagyom magukra a bedobott botjaimat, de ott hiába ülsz mellettük, elég csak egy pillanatra elfordulni vagy máshova nézni és már bólint a bot (ráadásul mindez egybotozásnál is bármikor megeshet, nem kell kettővel bíbelődni hozzá). És ilyenkor nem is a bot elvesztésétől kell itt a Dunán félni (a kavicsos lapos parton azért nincs ilyen veszély ha ott ülsz), hanem hogy az ilyen kapásoknál rendre vitte a nagyobb hal az előkét. Nagyon-nagyon sokszor így jártam én is, meg a azok is akikkel együtt járok le. Így megszületett a döntés a fejembe, hogy a két nagy Dunai botomra veszek két nyeletős orsót. Rengeteg márnát és sok más nagyobb halat köszönhetek nekik amik simán elmentek volna, ha nem lett volna ez a két orsó.
Az, hogy nem tudsz jót venni belőlük szintén nem igaz, itt is meg kell keményen fizetni a minőséget mint bármi másnál. Én nem vacakoltam, vettem két 40-es Penn Spinfisher-t amik valójában tengerre szánt orsók, nem semmi a szigetelésük. 2015-óta vannak a Dunai botjaimon.
Egyébként még egyszer mondom, én is elsőfékes párti vagyok, egyébb esetben eszembe sem jutna, hogy más orsót használjak.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
busman
veterán
válasz BÁ Nutrition #53823 üzenetére
Az első kettőből bármelyiket. Azokat én is elfogadnám...meg szerintem mindenki.
Mondjuk most néztem meg jobban,lehet feederre már nagy..[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
gban
veterán
válasz BÁ Nutrition #53823 üzenetére
Nyeletőfék is állítható, a nyeletőfék nem egyenlő a szabadonfutóval.
Postázást nem vállalok.
-
BÁ Nutrition
addikt
ezt ugy ertem h mivel a nyeletofek kb ellenalas nelkul engedi vinni a zsinort igy a federboton nem lesz annyira latvanyos a kapas. azt nem mondom h egyeltalan nem latszik vagy ilyesmi de nagyobb kapasok gondololm kevesbe intenzivek
tovabbra ilyen a botok tetszenek [link]
csak az a kerdes h ket 14"-os legyen vagy egyik 390es
ill orsok teren ugye a nyeletofekes vagy sima
[link] ebbol mar van egy, elegedett voltam vele nyaron
[link] helyette nagyobb zsinorkapacitassal ket verzio.
[link] baitrunner egyik
[link] vagy ezek.
nagyon kihasznalva amugy nem lesznek egyenlore. de tervezem h 1-2 ev mulva eleg sokat fogok horgaszni.youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
@mriya@
őstag
25 éven keresztül az egyéni csúcsom egy 8 kilós potyka volt.
Nem is "gyúrtam" nagyobb halra, hiszen számomra fontosabb, hogy a vízparton lehetek, mint az, hogy mekkora halat fogok.
De sajnos öregszem (mint sokan mások), és az ízületeim eléggé fájnak.
Így már nem tudok úgy ugrálni, mint régen.
2018-ban (már nyeletős orsóim voltak) beindult egy olyan "sorozat", hogy egyremásra fogtam a 5+-os (ennyi az elvihetőség felső határa nálunk) potykákat (14 kilós volt a legnagyobb).
2019-ben folytatódott a műsor (15 kiló).
Kb. 25 felszerelésem bánta volna a 2 év alatt, ha nincs nyeletőfék az orsóimon.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
saen
veterán
válasz Interceptor #53820 üzenetére
Én sokat horgásztam sima elsőfékes orsóval aminek kiengedtem a fékjét. Személy szerint jobban szeretem, mint a nyeletőfékest. Volt az is, de maradok a sima elsőféknél, szerintem az a tuti.
-
-
saen
veterán
válasz BÁ Nutrition #53817 üzenetére
A nyeletőfékes orsó nem tompítja a kapást. Az csak annyit csinál, hogy kiengedi a féket ha nagyon megindul a hal, akkor tudja húzni a zsinórt és nehezebben rántja le a botot a tartóról.
Papíron persze ez jól hangzik, de tök felesleges. A sima féket is ki lehet engedni és ugyanazt a hatást éred el. Ráadásul a nyeletőfék nagyon megbonyolítja az orsó belső szerkezetét, és a legtöbb ilyen orsó egy időzített bomba. Többségében gyenge konstrukció mind, könnyen tönkremennek, tisztelet a kivételnek.
-
BÁ Nutrition
addikt
olyan kerdesem lenne h a par Dome videoban lattam mostonaban h a federbotjait nyeletofekes orsoval hasznalta. az tompitja a kapast a botvegen nem?
csak mert meg mindig nem vettem meg az uj felszerelest es alapvetoen nem nyeletofekest terveztem hozzayoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz KunEmber #53792 üzenetére
tudsz olyan linket ahol konkretan vizsgakerdesek is fentvannak? tavaly a turistat csinaltam de az csak 3 honapig jo. iden elmennek a rendesre. Fater olyanon volt, azt mondta paran megbuktak.
anno elszalasztottam a lehetoseget h alapbol megkapjam, mert voltam ifi a 90es evek elejen aztan mikor kitalaltak h lesz vizsga akkor azoknak akiknek mar volt engedelye nem kellett. en meg epp mar abbahagytam, igy nem kerultem be a rendszerbe
zero keszulessel amugy kb megbuktam volna, ha jol emlekszem 20bol 15 jo valasz kellett de a franc emlekezett mondjuk a szilvaorru keszeg tilalmi idejere. szoval azert par dolgot biztos hogy nem art atnezni. en biztos h normalisan felkeszulok mert ha mar egyszer 2000km-t utazok akkor csak nem kene megbukniyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
törölt tag
válasz diablo1984 #53755 üzenetére
Ugyanígy jártam én is,csak egy Maver duplaforgóval. olyan sorjás volt az anyaga,hogy elszakította a damilt. Soha nem tapasztaltam előtte ilyet még. A másik tasak forgó az meg jó volt.
-
arpi6k
addikt
Köszönöm a horgászvizsgával kapcsolatos válaszokat!
Intel & ATI
-
horcsog
tag
válasz joe979 #53801 üzenetére
Csak nehogy megtámadjanak a halak és ne tudj majd horgászni a túl sok kapástól.
Musli 26:
Keverni én csak natúr cuccokkal szoktam más gyári kajákkal nem. Ha önmagában használod nagyon oda kell figyelni a nedvesítésre könnyű elrontani nagyon finom szemcsés kaja és nem az a masszívan beton gombócokba összeálló fajta. Fenékre akarsz vele etetni akkor a legegyszerűbb kukoricacsíra pellettel keverni. Vagy más ilyen tapadós natúr cuccal. Lenmag pellet mondjuk . Kosárba használod higítás nélkül ott is nagyon figyelni kell jó állaga legyen könnyű úgy járni horgászol 5 méteres vízben de a kaja old csobbanásnál és várhatod fenéken a halat . Szóval azt akarom kinyögni nem az a normál feederes kaja amit könnyen bekeversz kosaras állagúra. Úszós pecánál is olyan felhőt húz könnyen elviszi a halat főleg ha szeles idő van.De ha ráérzel a használatára szép fogásokat lehet összehozni.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Gabi atya #53807 üzenetére
Most már az én bűnöm is elévült.....Bevallhatom. Mikor újrakezdtem a pecát, bementem az egyesülethez, ahova be szerettem volna lépni. Mondtam hogy horgásztam ifiként, de abbahagytam, újra kezdeném. Kérdezték megvan-e az igazolványom...Mondtam hogy valahol a szülői ház padlásán biztos..... Azt mondták elhiszik, és be tudtak írni a gépbe, nem kell elmenni vizsgázni a megyeszékhelyre.
Kicsit aggódtam, valamikor nem-e dob ki a rendszer, hogy nem is vizsgáztam sehol...(Valójában igen, majd' 40 éve, de arról már semmi nem lehet....) De lement a horgászkártya regisztráció is sikeresen. -
zolee0307
őstag
válasz KunEmber #53808 üzenetére
Amikor én vizsgáztam a pecaboltos csaj csak nézett, mikor mondtam, hogy tanultam rá. A tesztet kitöltöttem, mutatott képeket, fel kellett ismerni a halakat, ennyi.
De ettől függetlenül a nébih által írt kis anyagot érdemes átolvasni.///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Gabi atya
csendes újonc
válasz KunEmber #53806 üzenetére
Bevallom kicsit szégyenkezek miatta, de nekem vizsgáznom sem kellett. Vidéki közepes méretű város egyetlen peca boltjába bevitt egy kollégám, ahol pár perces beszélgetésük utan mondta a tulajnak, hogy itt vagyok én és hogy nagyon szeretnék náluk tag lenni. Csak a személyes adatokat kellett kitöltenem a vizsgalapon... Gondolom nem én vagyok az egyetlen akinek így lett engedélye... De asszem ma már központosítva lett a dolog, nagyobb a "szigor". De ettől függetlenül meg tudom különböztetni a kárászt a pontytól. A ponty jobban húz!
-
musli26
tag
Ha már az X21ről van szó.
Tavaly én is probáltam az La Sirene X21 (kék)ea.
Kevertem többféle etetőanyaggal.
Nem igaznám fogtam vele több,nagyobb halat.
Pirosat még nem használtam.
Sárga mennyivel másabb a többinél?Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Eladó Moulinex compact chef elektromos grill sütő
- Kültèri profi kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest