Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjohn
aktív tag
válasz Mizsala #81208 üzenetére
Az biztos horgászat szempontjából nagyon jó hely, kimegy az ember szanáról Gyula felé letud menni a a híd alá, mellé nagyon jó busa..... fogó hely. És feljebb a Körösön is, illetve az összefolyásnál. A motel ahol voltunk a 150 m-re a gát után már a Fekete Körös volt, igaz rettenet meleg volt és nem is készültem igen pecára, úgyhogy fogás nem igen volt de gyönyörű hely főleg 1 saját házzal.
-
Zoli bácsi
őstag
Valóban, nem tudom mi a helyzet arra fele. Én csak amiatt irigykedem, hogy ott jóval többet ér a pénz ingatlan téren, mint mifelénk. Az osztrák határ közelsége feldobja az árakat. Szinte minden ingatlanhirdetésben szerepel a mondat, hogy az osztrák határ..X kilóméter.
Ezeket a nyaralókat, horgászházakat meg az osztrák veszi meg, régebben az ő pénzéhez nevetséges áron. A lakóházakat már nem annyira veszik, szerintem talán nekik is drága.
Ami bosszant, hogy ide költözött osztrák-német idős párok, vannak jó páran. 10 év után szinte kukkot nem beszélnek magyarul.....Ha kiköltöznék valahova, próbálnák én alkalmazkodni, tanulni a nyelvüket...Na, de nem az a téma. -
Steady74
Topikgazda
Azon a környéken még annyi probléma szokott lenni (20évnyi tapasztalattal mondom), hogy a holtágak jórészéhez csak földút visz be. Ha esik az eső vagy ki sem tudsz menni vagy onnan haza nem tudsz menni kocsival. Mi nagyon sokat gyalogoltunk annak idején a csárdaszállási vasútállomásra... nem volt kellemes.
-
@mriya@
őstag
válasz Mizsala #53847 üzenetére
www.hhnhe.hu
a weboldalon belül, állami jegy online.
4 oldalt be kell szkennelni a 2019-es fogási naplóból, adatokat kell megadni, az egyesület tagjává kell válni, 8600 Forintot átutalni, és postai úton küldik az idei állami jegyet.
nincs sorbanállás, lökdösődés, visszamenetel.
nekem megér 800 Ft többletkiadást. 😎
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
horcsog
tag
válasz Mizsala #53140 üzenetére
Ha 3 méternél hosszabb és erősebb botot veszel akkor súlyban a 40-es méretű orsó lehet pici lesz. 400 gramm körüli súlyú hosszú botra inkább 50-60-as méretű és olyan orsó amiben van anyag. Nem jó az ha a súlypont a bot elején van fejnehéz . Oké letett botnál nem akkora gáz . . Sacc/kb ha 400 gramm körül van a bot akkor 550-600 gramm súlyú orsó fog passzolni hozzá legalább , és kérdés mennyire fejnehéz a bot , lehet, hogy ennél is nehezebb kell.
Ha nagyobb méretű orsót raksz rá lehet olyan előnye is ha bevetnéd harcsára is a pótdobra raksz 40-50-es mononfilt pl . Vagy ha pontyozol is vele akkor 50-60-as orsóval messzebb tudsz dobni .
[ Szerkesztve ]
-
Spoon16
tag
válasz Mizsala #53123 üzenetére
Jött sok ajánlás, én is bedobok egyet, az én alltime kedvenc botomat:
[link]
Nevével ellentétben kb. mindenre jó. A pecaboltos ember ajánlotta,mikor kértem tőle egy olyan botot, amin érzem a keszegeket is, de ki lehet vele szedni nagyobb halakat is, nem tömíti el a gyűrűket a nyárfaszösz és elférek vele a vadabb helyeken is. Enny pénzért nem vártam sokat,de azóta már vettem belőle egy kincstári tartalékot is, ha esetleg valami történne az eredetivel. Bár nem igazán va rajta, ami elromoljon
Használtam koratavasszal keszegezni, nyáron pontyozni, úszós csukázni, kishallal süllőzni fenéken, harcsára kuttyogatni. A spicce annyira finom,hogy folyóvizen simán látod rajta a tenyeres keszegek kapását is.
Az ára vicc, de százszor többet tud,mint amit elsőre gondolna az ember,szerintem érdemes egy próbát tenni vele vagy akár a 3 méteres verziójával. -
horcsog
tag
Nincs mit. Abban gondolkodtam az ajánlásnál ez lesz az össz felszerelésed és mivel tudnál legkevesebb bottal legtöbb módszerrel horgászni. Így más a szitu. Vannak olyan botok aminek a nevében benne van a PIKE ami csukázásra tervezve elvileg. Pl: https://www.xfish.hu/dam-camaro-tele-pike-350m-80-150g-teleszkopos-pergeto-bot. Ezzel a legnagyobb csukázó csalikkal elhorgászol vszínű. Szerényebb úszós harcsázások is mehetnek vele . Legalábbis a dobósúlya alapján és ha tényleg egy használható bot. A hossza is olyan ami ideális úszózáshoz mert azért a 3 méteres kis kompromisszum az úszós pecához.
2 részes vagy teleszkópos ízlések és pofonok de nagyon eltér a két bottípus. Az már egy nagyon jó teleszkópos kell legyen vsz ami felveszi a versenyt kétrészes bottal. Ahogy a bot dolgozik stb egész más vele egy fárasztás, vagy dobás . Viszont a hal nem tudja hány részes a bot ez nem fogja befolyásolni a kapását. . 3-3,3-as 50-100 és 40-80 grammos ezer éves magna silvereimet biztos nem cserélném le semmilyen teleszkópos botra . Legyen szó folyó vagy állóvízről csukáról süllőről vagy harcsáról. De lehet másnak éppen nem tetszene hanem egy 4 méteres 200 grammos teleszkópos bot jönne be neki inkább. Kell egy kis horgászat kialakuljon neked mi tetszik ha többféle pálcát kipróbálsz. Ez csak a horgászat során a tapasztalatok adják. Nehéz megjósolni neked mi jön be majd.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
40, maximum 50-es méretű orsó szerintem ami kell, de gyártóként is változhat a dolog, van olyan 30-as orsóm ami nagyobb mint a másik gyártó 40-ese. Fenekező pecához, pláne ha később pontyozni akarsz, gondold meg a nyeletőfékes orsót. Persze kinek mi szimpatikus, de én már leírtam itt párszor, ha nem nyeletős orsóim lennének, már nem lenne botom. Nyáron egy kétkilós ponty olyan brutális kapást bír csinálni..És persze tuti akkor, ha a másik bottal szöszölsz.
-
saen
veterán
Ebben az esetben én egy pontyozó botot vennék, vagy egy célra készült csukázó botot ami kb ugyanaz, csak a csukázó itthon nem annyira elterjedt, inkább Angliában.
Pontyos botok meg van többféle hosszban, 2-3 részesben, teleszkóposban. Kerülném a gyorsabb botokat, mert úgy könnyebben leszakad a csalihal. -
horcsog
tag
válasz Mizsala #53091 üzenetére
https://www.nordfishing77.at/shimano-catana-ex-spinning-27h-270cm-20-50g-7551
Pl milyen botokat lehet venni 30-40 euróért. Ezzel a bottal igaz 270-es az nem akkora baj vsz 3 méteres vagy 270-es nem nagy különbség. Egy ilyen pálcával süllőre , csukára bármilyen módszerrel jó vagy. Állóvízen. Pergetéstől -fenekezésig. Lehet egy kicsit nagyobb dobósúlyú de ezt neked kell belőni . Pl süllő fenekező horgászathoz állóvízen ez a dobósúly bőven elég. Ha csukázni nagy csalihalakkal akkor úszó is minimum 20-30 gramm környékén van az már határeset. De 10 centis bodorkákkal 15 grammos úszóval simán elhorgászol vele.
Orsóra is rákerestem most csak kíváncsiságból mit lehet venni 10 k környékén pl https://www.nordfishing77.at/daiwa-ninja-lt-4000-c-10005
Ez így együtt bot+orsó kb 80-90 euró. Ez most csak egy gyors keresés még 1000 más variáció lehetséges könnyen lehet ennél jobb cuccokra és kedvezőbb áron is. Vagy ugyanezekre a cuccokra kedvezőbb áron.
Ha kettő szerkót veszel az egyik bot lehet 20-50 a másik 30-60 vagy 40-80 grammos. Vagy ha keményebb pálcákat akarsz akkor a finomabb 30-60-as az erősebb 50-100. Akkor aztán szűk tenyérnyi kárászokkal 40 grammos úszóval is csukázhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Pergetőbotokat használok. 3 métereseket.
15-45 grammossal már lehet , de 30-60 grammostól 50-100 grammosig bármelyik jó lehet. Attól függ mekkora csalihal mekkora úszó vagy ólom stb. Dunán 50-100 grammos pergetőbottal szoktam fenekezni ragadozóra. Állóvízen vsz egy gerinces 15-45 grammossal úszózástól a fenekezésig bármire jó. A hosszúsága úszózásnál kompromisszum de meg lehet oldani csúszó úszóval 10 méteres vízbe is kicsit macerás oda jobb lenne hosszabb bot.
A helyedben azt csinálnám vennék pergetőbotot olyan orsót hozzá amivel már pergetni is lehet az egyik dobra fonott zsinórt , a másikra monofil 30-ast mondjuk. Beszerzel még néhány műcsalit és pergethetsz , fenekezhetsz, úszózhatsz vele éppen mi a nyerő aznap. Mártogathatsz, tapogathatsz.
Biztos vannak egész jó pergetőbotok akár 10 k környékén is , az orsó az nehezebb téma mi az amivel pergetni is tudsz és nem csak gubancolsz és mérgelődsz vele . De elképzelhető abból is lehet 10-20 között olyat ami a célnak megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz Mizsala #53097 üzenetére
Aliexpress orsóban szerintem verhetetlen. Zsinórt még én sem vettem ott, azokat nem ismerem, de orsót nyugodtan. Tsurinoya márkában nincs gagyi és olcsó. Itthon is meg lehet venni ha gyorsan kell, kis felárral. Pergető fronton már több éves tapasztalat van ezekkel az orsókkal, bírják. Persze néhány hibás itt is előfordulhat, mert ügye tömeggyártás, de nem fizeted meg a több közvetítő díját ami nagyon meglátszik az áron.
Bot fronton csukázni valszeg itthon jobban jársz ha választasz valamit, zsinór se feltétlen drága itthon, ezeket meg lehet venni. -
Zoli bácsi
őstag
Szerintem felesleges 50e ft arra a célra.
Csukázni egy kétrészes erősebb pergető, vagy pontyozó bot is megfelel, vagy egy olcsóbb teleszkópos.
Én is újrakezdő vagyok, előben én is szívtam az olcsó orsókkal. Sajnos az olcsóbb orsókat gyárilag minimális zsírzással rakják össze, a fék lamellák is szárazak, a fém lamellák rozsdásak. Ennek az eredménye a letapadó, hibás működésű fék. Én minden olcsó orsón végzek 0km-es szervizt, vagyis szétszedem. Olajjal vagy zsírral átitatva a filc fék lamellákat, használható lesz a fék, finoman állítható, nem tapad le.
Szóval én csukázáshoz egy kétrészes vagy teleszkópos minimum 40-80g dobósúlyú 3m körüli botot vennék, max 10e. forintért. Erre egy hasonló árkategóriájú orsót, tetszés szerint első vagy nyeletőfékest. Ha nem Okuma, akkor a fék karbantartásával kezdenék, utána feltölteném 0,35 körüli monofillal, de szerintem fonott is mehet....
Amit leírtam, ennél olcsóbban is kapsz felszerelést, de ha van pénz, szerintem ez alá nem érdemes menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest