Új hozzászólás Aktív témák

  • Mizsala

    csendes tag

    Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Újrakezdő horgász vagyok, lényegében a gyerekkoromból megmaradt "felszereléssel" horgászgatok, kínai damillal és drótelőkével így az őszre való tekintettel csukára.
    Annó amikor abbahagytam a horgászatot, gyakorlatilag semmit nem lehetett fogni a túlhalászás miatt. Ezért akkoriban nagyon sokan felhagytak ezzel a hobbival.
    Az elmúlt 3-4 évben betiltották a lehalászást, ezért elkezdtek komolyabb halak lenni a vízben. Így aztán gyerekkori cimborákkal újra váltottunk engedélyt és elkezdtünk kijárogatni.
    Nyilván a noname orsó féke minősíthetetlen, a damil bár 1 éves, de kínai noname, a botról inkább ne is beszéljünk :) Történt a hétvégén, hogy egy 5kg formájú csuka megtépett néhány perc fárasztás után. Csúnyán darabosan megszólalt a fék a kirohanás során, majd a damil szakadt az úszó alatt, ahol nem is volt kötés rajta. Elszomorodtam. A legjobban a csukát sajnálom, remélem ki tudja köpni valahogyan a bentmaradt horgot :(
    De beláttam, ha ilyen halak vannak, akkor vásárolnom kell értelmes felszerelést.

    Kérlek, ajánljatok nekem botot, orsót és damilt úszós csukázáshoz.
    Olyan 50 ezer forintot szánnék rá. Persze ha van alternatíva olcsóbban (nincs szükségem high-end cuccokra) és esetleg 2 szett is kijön ennyi vagy egy picit több pénzből, akkor az lenne a legjobb!

    Előre is köszönöm a segítségeteket. :R

Új hozzászólás Aktív témák