Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
válasz jpeetr #67338 üzenetére
Ezen mondjuk sokat gondolkodtam már, hogy oké, 250 méterről jelez. Ki az aki 250 méterre a bottol horgászik?! Mire odaérek vagy már régen nincs kapás vagy ha megakadt a hal elvitte a botot ill az összes zsinórt...
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz jpeetr #64960 üzenetére
Múltkor tapogattam horgászboltban az új Döme Master Carp Pro orsót, új modell, nem nyeletőfékes. Ez is karbonlamellás, tehát nagyon gyors fék, negyed fordulattal satura húzható. Könnyű, egész kompakt kis orsó, 17.e ft körül volt. Elfogytak a helyi pecaboltban, meg a Haldorádónál is hiánycikk lett, [link] szerintem nem véletlenül.
Mikor megtekergettem, pont az jutott eszembe, hogy egy kisebb light botra tökéletes lenne.Megoldás lehet hogy veszel egy neked tetsző első fékes feeder orsót, és kis barkácsolással átalakítod gyorsfékessé.
Vagy ami még eszembe jutott: [link]
Szerk: Ja, és most kaptam pár napja hírlevélbe, a Döme Fine, és Pro Method orsókból van 4000-es méret is mostantól [link][ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz jpeetr #64941 üzenetére
Tudtommal nem.
Sőt, olvastam tesztet, szétszedőset, és nem igazán voltak elégedettek vele. Nem rossz, de drágább jóval mint amit a beltartalom indokolna. Dobemelése is kulisszás.
Javaslom az INC-6000 típust. Gyorsfékes, kompaktabb mint a CB sorozat..és a zsinórképe is kiváló, csigás dobemelés. -
szgzuri
tag
válasz jpeetr #64229 üzenetére
Nordfishing-ről rendelve ez a Daiwa gyorsfékes orsó [link] viszonylag jó áron elérhető, én a Dunán, heavy feeder boton használom. Nézegettem a Lexa W orsót is, de mivel annak nagy az áttétele, ezért azt nem mertem megvenni, féltem, hogy a 150 grammos kosarak kitekerését hosszú távon nem bírná. Persze tavi pecánál ez talán kevésbbé fontos.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz jpeetr #64229 üzenetére
Döme Fine 6000 [link]
Benzár : [link]
Walter Tomi amit használ: [link]
Döme Long Cast: [link]
Pár ötlet. Szerintem mindegyik jó, új Benzár orsókat a pletykák a Ryobi-val hozzák összefüggésbe.
Szerintem már 30 ezerért használható, jó orsót kapsz, persze ha van zsé...a Daiwa-t venném.Hermanyi: Természetesen elgondolkodtam, meg a választ is tudjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
-
vendingo
veterán
válasz jpeetr #57588 üzenetére
Nekem természetes vizeken a mű kaják nem szoktak működni. Felénk a csatornákon, csak magokat, meg élő kaját szoktam használni. Többnyire viszek 1-2 doboz csemegét, aztán ennyi, de nekem nincs bajom a keszegekkel.
Ha már mű cuccot szeretnél használni, akkor mézes dolgokkal próbálkoznék, de persze a többi íz is működhet.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
@mriya@
őstag
válasz jpeetr #57585 üzenetére
Vastagabb damil, nagy horog, nagy csali. (pl. fúrt nagyszemű keménykukorica, bojli, horogpellet)
Így TALÁN kiszűröd az apraját, de képesek csodákra.
Fogtam én mát 1-es horoggal, 16mm-es pellettel másfél tenyérnyi dévért.[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
vendingo
veterán
válasz jpeetr #56885 üzenetére
Mindegy, csak halas legyen. Ha célirányosan tokoznál, akkor lazac gézbe csomagolva frankó.
Én anno 16-20 mm halibut pellettel aprítottam őket, de igazából rakhattam volna fel papírgalacsint is, mert többnyire farokba akadtCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
gban
veterán
válasz jpeetr #54357 üzenetére
A nedvesítés mellett én magát a csomót is szoktam igazgatni, tologatni pl. a kapocs felé az első lazább meghúzás után.
De amire te gondolsz, hogy jó erősen meghúzáskor nyúlik, azt igazából nem tudom hogy lehet elkerülni, hacsak nem nem húzod olyan erővel, ha már úgyis beállt a csomó.
Vagy rövidebben fogod.Postázást nem vállalok.
-
horcsog
tag
válasz jpeetr #54086 üzenetére
Áprilisban már lehet etetni pontyra szoktató etetéssel. Régen sokszor etettünk főtt kukoricával áprilisban egy egy helyet rendszeresen és esténként jártunk ki pár órát horgászni , fogtuk a pontyokat sorban. (nem nagyokat). Bojlizást is legkorábban április környékén kezdeném és akkor sem a csontkeményre szárított bojlival.
Persze fognak bojlival bármilyen vízhőfoknál bármilyen vízből. Csak mennyi idő alatt és mennyit. Ez is vízfüggő mondjuk egy kifejezetten bojlis tavon amiben nagy a halsűrűség gondolom jégolvadás után azonnal beindul a nagyüzemi bojlizás. Ilyen helyekre én nem járok így nem tudok ebben tapasztalatot mondani.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Milyen a víz halállománya ahol horgásznál , és mennyire akarod szelektálni a kapitális halakat és még sok egyéb kérdés.
Tigrismogyoró, kukorica, pisztrángtápos bojli (ezt én csinálom ). Tigris jó ha sok az apróhal/törpe , kukoricával is lehet játszadozni sokféleképpen és a keszeget /törpét ki tudod vele zárni, pisztrángtápos bojli akkor jó ha nincs sok törp azok ellen még az sem használ ha csont keményre szárítod . Ha törpés vízre mész ne azzal kezd veszel egy zsák drága gyári bojlit mert drága horgászat lesz sok bosszankodással.
Egy átlagos peca nálam pl ha csónakból etetek mondjuk 1-2-3 kiló leforrázott repce és odateszem hajszálas cuccot . Néhány órás esti pecára. El szokta vinni a ponty a fenti csalikkal, de ez nem szelektálja a nagy halat se a csalizásom se az etetés. Van olyan ismerősöm aki úgy csalizik kukoricafüzér a horogra összegöngyölve akkora méretben amennyire szelektálni akar (pingponglabdához közeli méretekben is, az már brutális vsz, de szokott fogni szép halakat).
Milyen bojli/vagy csali a legelső kérdések egyike milyen évszakban. Pl most jégolvadás után kimész nem a bojli lesz valószínű a legkapósabb csali, de lehet bojlizni is persze. Ha gyári bojlikat akarsz használni vsz kis mennyiségekben próbálj ki sokfélét és amelyik beválik abból vegyél többet. Ha kora tavasszal használnád én valami oldódó puha bojlit próbálnék ki.
[ Szerkesztve ]
-
jjohn
aktív tag
Szia!
A Decathlonban van 10 kg-os kiszerelésben 7 990 Ft. Ez nagyon megéri etetéshez és jó is ami nem hátrány. Ízre: epres fokhagymás, scopex (vajkaramella), spicy (fűszeres), rák, májas, csoki....
Van lebegő bojli a csalizáshoz 14-18 mm-es 1 990 Ft ez megint jó ár. A felsorolt ízesítéssel kapható.A kívánt halak mérete is befolyásolja a bojli méretét illetve, hogy akarsz szelektálni. Ami még fontos a víz hőmérséklet az íz kiválasztásánál. Ebben sok eltérő tapasztalat van. Nálam nyáron az erősebb fűszeres, fokhagymás, májas, kolbászos tehát az intenzívebb aroma lett a nyerő. Kicsit hidegebb víznél az édesebb ami jó volt.
Persze az etető bojliból is rakhatsz fel süllyedőre vagy lebegtetheted.
Én ezeket használtam tavaly és bejött. Semmivel sem rosszabbak mint más termékek és az ára is rendben van szerintem. -
joe979
aktív tag
válasz jpeetr #54019 üzenetére
Így van ! De inkább egy bot legyen . Mondjuk Dunán állandóan a közelében kellett lenni , mert néha a sodrás is rántotta a fenébe az egészet ... pláne mikor áradás volt, ha jött a dzsingdzsa azon a nyelető sem segített ... egy a lényeg én szeretem a tripodot. Az is igaz , kényszermegoldás nagyon , de használható.
390 környéki botoknál viszont okozhat használati problémákat ... hm ... mint valami szexuálpszihologus mondta volna
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
horcsog
tag
válasz jpeetr #53861 üzenetére
15 k /2 db . De szerintem nem jó bojlis vagy távoli fenekezésre nagyobb ólmokra ez a méret ebből az orsóból. Annyira nem akarom eladni , hogy a haverodra rásózzam ami szerintem nem jó arra a fajta pecára.
Nem azért mert okuma és nem shimano hanem azért mert olyan az áttétele ki akarsz tekerni 80 méterről 80 grammos ólommal szerelt cuccot és azt veszed észre csak forgatod forgatod és még mindig és hol van még a part . Közeli fenekezésre jó lehet 50 méteren belül egy könnyű fenekezésre . Pl én úszózni használom őket . Nyeletőst meg azért nem fogok többet venni mert azt vettem észre ha azzal is horgásztam soha nem kapcsoltam be .[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz jpeetr #53845 üzenetére
Nehéz kérdés botban tudnék ajánlani , de orsóban nem nagyon. Nekem van két Okuma Longbow nyeletőfékesem 60-as méretűek és egy spro long cast 460 lcs . Több nyeletőfékesem nincs de nem is lesz valószínű. Ezek közül a spro jobb az okumák állítólag 65 -ös mérettől jók onnan más a belső , erősebb. Ez a 60-as nem egy túl jó találmány bojlis botra vsz. 65 -öst viszont nem használtam. Még kb ebben a kategóriában talán a banax helikonok azt sokan használják . Csak nehezek azok és nem tudom mit változtattak rajta mert a régit sokan dicsérték, de amiket ma árulnak ugyanaz e passz.
Shimano Ultegra 5500 xtd (nem nyeletős) vsz olyan 35 környékén meg tudod venni ha kivársz egy akciót szezonkezdéskor csak akcióznak . Hát ez és az okuma vagy spro ami nekem van zongorázni lehet a különbséget és árban 20.000 ft különbség. Súlyban pont passzol egy 360-as bothoz ha az nem túl nehéz.
Vagy https://www.nordfishing77.at/daiwa-crosscast-carp-sp-5000ld-qd-7986 Ez kb mostani árfolyamon 23 k Ft ár értékben ennél jobbat nem tudok mondani. De ezt az orsót is felesleges lenne összehasonlítani mondjuk a 60-as okuma longbowommal ami majdnem ennyibe került. Ez nehezebb mint az ultegra viszont ha nehezebb a botod ez lesz ideális rá nem az ultegra.
Ha érdekel eladhatom neked a két okumámat, ilyen duma után gondolom nem érdekel. 15.000-ért eladom a két db-ot együtt jó állapotban vannak még a rajta lévő zsinórt is megkapod ennyiért az is olyan mehetsz vele horgászni azonnal. De ha az kérdés ajánlom e , akkor vsz kár rákölteni inkább vegyél valami rendes orsót.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz jpeetr #53238 üzenetére
Szóval jó volt a Stroft de nem éreztem azt a nagy minőségi különbséget amit pl amikor időszámításunk előtt a magic flexet először használtam. Akkor nem volt ilyen nagy választék zsinórban és nagy minőségi különbség volt mondjuk egy dam magic flex és az olcsóbb monofilok között pl Leska . Mindkettő német minőség volt csak az egyik nszk, másik ndk. Nagyon nem volt mindegy. Előtte az aranyteknőc volt a szuper zsinór de arról én már csak hallottam az öregebb pecásoktól. Aranyteknőc zsinórod volt akkor te voltál a király mert a többi meg se közelítette minőségben.
Most viszont úgy érzem az alacsonyabb árkategóriában is használható zsinórok vannak. Kipróbálnánk 20 félét szerintem mindegyikkel lehetne normálisan horgászni . Legalábbis én még annyira rosszal nem találkoztam ami használhatatlan .
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz jpeetr #52305 üzenetére
Feeder botra én már a Dual 4500 ast is bumszlinak találom ránézésre . De viszont Súlyban meg tök jól passzol a 360 as botra . Először a parabolixot akartam rátenni ,de az túl finom műszer egy 360 as dióverőre . A P4000 meg a P3000 meg már boton volt .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
horcsog
tag
válasz jpeetr #52018 üzenetére
Úszóssal meghorgászni ha lehetséges. Fenekezőssel szerintem csak akkor lenne értelme ha a torzsák elé tudsz dobni közvetlenül. Letapogatni meddig akad és elé etetni és horgászni. De én feltolós felfektetős úszós cuccal be a torzsák közé ahol van egy pici hely ami nem akad legszívesebben így nyomatnám így látatlanban.
Kérdeztél orsót feederre nem ismerem ezeket a típusokat. Nekem régi abu orsók vannak feederen amiket pergetni használtam annak idején de feeder orsókká neveztem ki őket. Szerintem ha ideális feeder orsót keresel gyors áttétele legyen amivel gyorsan kikapod nem kell kurblizni sokáig. Azért használom én ezeket a régi pergető orsóimat többek között. Legyen fémdobos legyen fém pótdob hozzá lehetőleg tudjál gyorsan váltani vastagabb/vékonyabb zsinórra. Precíz fék de lehetőleg rövid utas fék nyeletőfék helyett.
Ha most kellene vennem amiben bíznék Walternek ezek a versenyen használt daiwa lexa orsói. Sajnos az kicsit húzósabb mint amit említesz árkategóriában.
Amire figyelj ne vegyél úgy nem próbálod rá a botra passzoljon hozzá súlyban és ki legyen egyensúlyozva vele a bot mert különben leszakad a kezed .
[ Szerkesztve ]
-
jpeetr
aktív tag
válasz jpeetr #51978 üzenetére
bár választ nem kaptam, de e kettő közt gondolkodom
midnenképp nyeletőfékest szeretnékDaiwa BLACK WIDOW 5000A BR
Fox EOS 5000Illetve esetleg ilyesmi árban van e ami kifejezetten ajánlott?
-
galervin93
addikt
válasz jpeetr #51947 üzenetére
Egyedül a Döme/Nevis Power Fightert ismerem (4000-est), annak korrekt zsinórképe van, féket is egészen jól be lehet lőni, két fém klipsz van rajta, ennyiért bőven ügyes kis szerkezet. Kis pickerre simán elmegy (nekem azon van), de egy 'úszós' boton is, ha nem klasszik matchet művel az ember 2-3 percenkénti tekergetéssel.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Tefal turmixgép
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest