Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- Minecraft
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
Megértelek igen. Én a pergetéssel vagyok úgy hogy sose tudott magához kapcsolni. Mártogatni tapogatni szoktam de már nagyon rég nem horgásztam ezzel a modszerrel tekintettel arra hogy a jelenlegi felszerelésem a finomszerelékes modszerekhez lett igazítva, feeder és match, bár utóbbi bot állitólag remek tapogató és mártogató horgászathoz is. A lényeg hogy igen a kánán is lehetett látni ahogy a viz felszinén egybe tömörödve napoztak a halak vagy csak szimplán pipáltak, de olyankor sose lehetett fogni, egyszerüen nem ettek. Tegnap mondjuk pecáztam 5mm es pellettel és füstölgő wafflett el is, az utóbbi nagyon tetszett nekik, de az előbbi is. Rájöttünk hogy a pirost és a sárgát részesítik a halak előnyben mig a zöldhöz kb hozzá se nyúlt semmi sem, így a feketét nem is probáltuk. A cirádás szines 10mm-es csalira meg csak egy babakárász érdeklődött minden más hal nagyivben leszarta. Nagyon szerettem volna amúrt fogni bár most csak laposhalas(halibut) és mézes kajával mentünk ki tekintettel hogy még nagyon hideg a víz, nemtudom mivel kéne probálni hogy a rakétahalat is horogra csaljam. Ánizst tudom nagyon szereti. Bár csak methodoztunk és rá kellett jönnöm hogy igencsak sokat számított ott is hogy nem monofil hanem fonott volt e horogelőke, de lehet hogy hosszú előkés módszerrel is megkellett volna probálni vagy az jobb ötlet lenne?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Sungoo
addikt
Fiatalkorom legnagyobb amúr élménye talán 40 centi volt. Azóta sem fogtam, de mióta visszaültem a botok mögé, az egyik legnagyobb vágyam. Sajnos nem sikerült fognom még belőle, de nem adom fel. Lehetőleg olyan vizeket próbálok látogatni, ahol előfordul. Remélem nyáron én is összeakadok egyel.
-
twine
veterán
válasz BogyóBP #55594 üzenetére
Egyetértünk... Csodás halak...
Említettem itt már, hogy én gyermek korom nagy részét a sződligeti tavakon töltöttem...( kiskolyokkent engedély nélkül, de a halőrök "kedvezményezettjeként", mégis bohockodhattam,,, később gyermek, majd ifjúsági jeggyel,,, aztán persze felnőttként engedéllyel) Akkor még egy kezelésben volt az egész az Alagi Tangazdaság kezében...
Itt volt tag az egész családunk...
Gyönyörű vadregényes tórendszer volt ez valamikor...
Na itt láttam rengeteget hatalmas "tengeralattjárót"... Ahogy törték a nádat derékba, hogy aztan az általad említett módon rángassák... De láttam ugyanezt hatalmas vízbe dőlt faagaknal is... Szinte az egész mozgott, ahogy az amurok rángatták, csemegézték a leveleket...
Vagy amikor a víz tetején láttuk nyáron napozni a "méteres" dögöket....
Apám fogott belőlük, innen azért tudom, nagyjából milyen a sportélmény általaban...
Volt hogy úgy tekerte ki, hogy azt mondta nincs meg, majd a partnál kiderült, mégis ott van.... És itt indult a meló vele,,, többször vissza a tó közepéig szinte....
Rengeteg élményt éltem meg mind látványban, érzésben és fizikailag is azokon a tavakon....
A családban a tiszán a mai napig bérelnek rokonok halaszatra folyam szakaszokat...(a dedszuleim konkrétan halászok voltak) Ott is gyűjtöttem elég sok élményt...(kézzel készítik a varsát ma is a családban)
De valahogy Sződliget után én mindig "tavi horgásznak" vallottam magam...
Egy-két éve, hogy sikerült a pergetés által mégis megkedvelni az öreg hölgyet,,,a Dunát....
Az amurozas szerintem már végleg kimarad...
Hacsak nem megélem a nyugdíjas kort, és akkor már tkm-nek lesz kedve a parton koszalva dobalni a wobit...
Akkor valszeg kellemesen a székben ülve visszatérek a békés halakhoz[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #55585 üzenetére
Még a tegnapi poszt margójára pár gondolat:
Alig bírtam kimeríteni ezt az amúrt, nem fért bele a szákba sehogy sem, a farka kilogott amikor szákoltam, pedig láthatóan az a manta merítő nem éppen a kicsi karimások közt van. Amúgy vicces volt mert viszonylag elég hamar megadta magát, a móka a partra kerülés után kezdődött. Először is a horog kivétet követően egy jó nagyot ráharapott az ujjamra ami nem volt kellemes, sose gondoltam volna hogy ekkorát tud szoritani. A második kör az volt amikor adott de szó szerint tényleg egy pofont a farkával. Na itt már azért annyira röhögtem hogy sajnos kiugrott a kezemből a hal egyenesen az apró murvára ezért is ilyen apró köves a hal szája körül..Gyorsan lemostam megnéztem hogy nem ütötte e meg magát (szerencsére alig 15cm re volt a földtől ekkor), lefertőtlenitettem az horog ütötte sebet és a nádba való mászkálás okozta sebeit is és septiben ment vissza eredeti élőhelyére. Sajnos amióta alacsony a víz a tavon nem találkozom vele, pedig nincs szebb látvány amikor látni hogy húzza lefele a belógó nádszálat. Amúgy meg furcsa kinézetű hal ez a fűponty felülről inkább olyan mint egy tengeralattjáró mert semmiképpen sem mondhatni laposnak mint egy ponty pl A feje viszont haláli, na az tényleg az és hatalmas szája van 3 ujjam is simán belefért egymás mellett. Nagy élmény volt.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
@mriya@
őstag
válasz galervin93 #55588 üzenetére
Én a régi horgászigazolvány tokjába raktam a horgászkártyát, az állami horgászjegyet, és a területi engedélyt.
Így minden egy helyen van, problémám még sosem volt ebből.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Jofi81
őstag
Köszi, akkor megnyugodtam addig is, amíg nem ér ide.
@mriya@: Igazolvány mindig van nálam.
-
@mriya@
őstag
Ha rendőrt hívna emiatt, jó ha van nála valamilyen fényképes irat (személyi, jogosítvány, útlevél).
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
galervin93
addikt
Kártya témához: nem szükséges magadnál tartani (legfeljebb azt mondod, hogy még nem érkezett meg). Indok: élő regisztráció (=kártya) nélkül nem kaphatnál állami jegyet. Azaz ha van államid (ami nálad van mindig!), akkor kell hogy legyen kártyád is (hogy az most fizikai valójában nálad van-e vagy sem, nem számít).
(De én azt mondom, ha már van kártya legyen nálunk, nem kér enni.)Vagy máshonnan nézve, ami szükséges a horgászathoz:
- állami jegy
- fogási napló
...ez a fentebbi kettő egyben van, egy füzetben
- az adott vízre érvényes területi jegy (napi, heti, éves stb.)
És ahogy fentebb írtam, állami jegy csak élő regisztráció (=kártya) esetén váltható.
Ha ebbe beleköt valaki, akkor vagy el kell küldeni melegebb éghajlatra, vagy rendőrt hívsz, hogy jogtalanul b*szogat egy ellenőrzésre jogosult közeg. Ettől vagy még nagyobb vehemenciával támad, vagy lenyugszik, de mivel az igazság nálad van, úgyis te nyertél. De kötve hiszem, hogy eddig fajulna egy ügy, kár is róla beszélni.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
diablo1984
veterán
válasz sityupityu #55582 üzenetére
Már több mint 20 éve volt és erre nem igazám divat a domi, vagyis ahol én horgászok biztosan. Igaz még élőben márnát, tokot sem láttam, de ilyen kelet, erre nem nagyon divat, Tiszán és a Bodrogon jászt fogtam annó, mikor 15-20éve voltam arra.
Nézd el nekem, hogy a jászt és a domit összekevertem, még mindig jobb, mintha a törpeharcsát írtam volna! -
BogyóBP
addikt
Eddig csak egyszer sikerült ekkorát fogni a Kána tón. De legalább tudom hogy néz ki ez a fajta hal előtte sose láttam még Csak ismertem a kinézetét. (8 kilós volt)
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz BogyóBP #55571 üzenetére
Nekem mondjuk kapitalis domikban sajnos nincs gyakorlatom, mert ilyen és ehhez hasonló méretűek jönnek a "nagyobbak" közül a környékemen,
de....
Azért szvsz. Az "öregeink" akik az amurt és a domolykokat összekeverik, csúnyán elszegyelhetik magukat
Őszintén bevallom nem hiszem ,hogy én lennék a kvíz bajnok ha halismeretrol lenne szó, de valahogy nekem az amur meg a Domi annyira különböző, mint a ponty meg a dévér....
De persze lehet csak azért mert nekem az amur volt gyerek korom "álom hala" a "nagy vágyott torpedók",,amit nem is nagyon sikerült fognom...
Ezért aztán bevésődött vágyam tárgya mikor láttam ha fogott valaki,hogyan is néz ki egy amur...
(Már akkor is inkább támolygoztam, meg korforgokkal dobáltam a horgász időm nagyobb részét...mer'az nem volt olyan uncsi )[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz BogyóBP #55574 üzenetére
"Rendkívül széles lapos feje volt felülről nézve a szája pedig széles és nagy volt hasonló mint egy amurnak de ugyanakkor pedig úgy néz ki ez a hal mint egy domolyko."
Tényleg hasonlítanak egy bizonyos mérten belül... Régen, még a haldoradó fórumán is napirenden volt ez a téma, hogy a régebben bejegyzésre kerülő és nem is hitelesített 6-7 kilós domolykó rekordok is esélyesek lehetnek arra, hogy valójában amurok voltak.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
-
BogyóBP
addikt
Igen a kana to volt fogtam ma pontyot is meg lapatdevereket is a haverral ma adott a víz rendesen halat jo nap volt de par éve amikor a víz meg feljebb volt akkor volt nap amikor 12-15 pontyot is behuztam feederrel. Bár sose volt nagyobb mint 3 kiló nekem ez a to meg nem adott extra nagy halat (5+) sajnos, egy 8 kilós amurt sikerült meg egy ejszakai pecanal itt akasztanom amit a spanom csevelt ki az egesz uszos felszerelést szétverte az úszóval együtt úgyhogy szerelhettem újra.
-
BogyóBP
addikt
De vicci en úgy tudtam az folyami hal
-
BogyóBP
addikt
válasz diablo1984 #55572 üzenetére
Rendkívül széles lapos feje volt felülről nézve a szája pedig széles és nagy volt hasonló mint egy amurnak de ugyanakkor pedig úgy néz ki ez a hal mint egy domolyko..en kis Amur ra gondoltam de nemtudom ez a kis hal konkrétan mi lehetett feederre jött lebegő Pelletre. A hat úszó tokre olyan volt mint egy Balin nak úgyhogy ezt se zártam ki bármilyen kishal is volt ez gyorsan ment vissza a vízbe hadd növekedjen
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
-
diablo1984
veterán
Szerintem így félig alsó nézetből nézve ez jászkeszeg lenne. De akár leánykoncér is lehet, a szája állásából látszana leginkább, de ebből a képből az annyira nem egyértelmű.
mod: Jászkeszeg lesz, az újabb képből egyértelmű!
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Ez milyen fajta babahal? [kép]
-
veterán
-
veterán
-
Jofi81
őstag
-
jansky1
senior tag
Tudom, hogy vannak ryobi használók itt. Szabó Ádám fb oldalán láttam rá jó akciót.
Li [link] nk -
Sungoo
addikt
Hogy kell a horgaszjegy.hu-n regisztrálni? Nekem “a regisztráció nem sikerült” üzenetet dob. Mondjuk az online napijegy tényleg gyerekcipőben jár, nem sok lehetőség van.
-
KunEmber
senior tag
válasz Jofi81 #55555 üzenetére
Hivatalosan nem kell. "A jogszerű halfogási tevékenység végzéséhez a horgász köteles magánál tartani a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen folytatott horgászat esetén az állami horgászjegyet vagy a turista állami horgászjegyet, a területi jegyet és a horgász fogási naplót, nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen az állami horgászjegyet és a fogási naplót vagy a turista állami horgászjegyet és a fogási naplót." + "A halfogásra jogosító okmányokat a halfogásra irányuló tevékenység végzése közben a
jogosult köteles magánál tartani, amelyek csak a személyazonosság igazolására szolgáló
arcképes igazolvány birtokában jogosítják az okmányok birtokosát a halfogásra."[ Szerkesztve ]
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
Jofi81
őstag
Horgászat közben magamnál kell tartanom a horgászkártyám, vagy elég az állami jegy, a fogási napló és a területi jegy?
-
Sungoo
addikt
Valaki ismerős a dabasi Malév tavon? Az ünnep alatt megnézném, ha a kormány nem húzza be a kéziféket.
-
gban
veterán
Fűzvölgyin sajnos még mindig teljesen algás a fenék, csak úszózni lehetett.
Arra viszont gilisztára szépen jöttek a keszegek, etetés nélkül is.
Elmúlhatna már ez a zöld trutyiPostázást nem vállalok.
-
Spoon16
tag
Így van, én szeretem is ezeket az "agyalósabb" pecákat. Főleg,ha még megspékeli az ember az egészet egy folyóvízzel, akár mélyebb folyóvízzel, akkor aztán igazán mókás a dolog
Bár én szeretem a hangulatát a nyári "bedobom a fűzött kukoricát, aztán majd jön a ponty,addig meg bóbiskolok a székben" pecáknak is -
galervin93
addikt
válasz hermanyi #55550 üzenetére
Plusz mélyebb vízben előfordul, hogy nem fenéken esznek, akkor nem is feltétlenül a halak étvágya miatt kell sűrűn dobálni, hanem hogy egyáltalán jusson be kaja, képezzen kis felhőt a fenék felett, ahol a halak tartózkodnak.
Ugyanez vízközti feederes keszegezésnél meg már kötelező, könnyen oldódó kaja kicsit szárazra keverve, esetleg földes szúnyog 1-2 percenként dobálva, hogy folyamatosan felhőzzön.
Ezek a tavaszi melegedő (meg majd az őszi hűlő) vizek csalafintaságokra késztetik az embert.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz BogyóBP #55548 üzenetére
Ahogy Zéé írja. Eleinte sürübben kell dobálni. Az meg, hogy mikor kell sok kaja és mikor nem azt ki kell tapasztalni. Kora tavasszal általában kevés kaja müködik, de jártam már idén úgy, hogy kellett a sok, mert ha el hagytam az ütemes ráetetést beritkultak a halak.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
A Zéé
addikt
válasz BogyóBP #55546 üzenetére
60 cm ott is.
Törökbálint se mély, 1-1,5m kb végig, ezért nem a legjobb sztem úszózni, bár azért fogtam halakat úgy is tavaly.
Jah és én nem szoktam alapot etetni (ahhoz nekem kellene plusz egy bot). 5 soros alagútkosárral dobom az első párat, kicsit sűrübben, aztán visszaváltok 4 sorosra, ha ott vannak a halak.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
BogyóBP
addikt
válasz hermanyi #55547 üzenetére
Majd kiprobálom bár csak kis méretű feeder kosaraim vannak, gondolom ahhoz kell pár alap etetés is.
-
-
BogyóBP
addikt
Mennyire hosszú előke? Kána tón alig éri el az átlag vizmélység az 50 cm vagy 1m ert ha jól érzékeltem, ugyhogy ott nemtudom mennyire játszik a hosszú előke Középtájt fele szoktam letelepedni és onnan dobom meg a túloldali nádfalat. Törökbálint tavat nagyon szeretem de most olyan egészségi állapotban vagyok hogy nemtudok oda elmenni ugyhogy marad az utóbbi. Már alig várom a holnapot. Úszózni Törökbálinton probáltam de semmit se fogtam pedig ott már parttól pár méterre is korrekt a vizmélység. Kána tó-n meg csak a bal oldali hajlatban ahol a halőrház is van lehet úszózni mert ott van olyan mélység külömben egy hosszabb waggler megfelel kb a viz mélységének így azzal nem érek semmit, nincs most kristálywagglerem.
-
Gabi atya
csendes újonc
válasz galervin93 #55527 üzenetére
Koszi a valaszt mindkettotoknek!
Ma voltunk kint haverral a szenyviztisztitonal, boven a kifolyo felett, kb a telep eszaki vegenel. Ma, 160-as vizallasnal parades helyek voltak. Pecaztak is sokan. Teljesen jol el lehetett ferni a fak elott. 10 percig figyeltuk a vizet hogy hol forog vissza, hol fodrozodik, hol lehet akado. Szerencsere nem is volt szakadas, mondjuk hal sem...
Egy geb jott csak, illetve volt egy rontott kapasom.
Folyovizi kaja ment, sajtos locsolo, aqua pellet, csonti, gili. Meteres 16-os eloke, pici keszeges horog (max 3 csontis), klipszelve, 5-10-15 perces utemre.
Hat ma ezt dobta a gep, de jo volt kicsit a nagy Duna partjan ulni. Mondjuk ezeknek a 100+ grammos cuccoknak a hajigalasa tovabbra is eletidegen szamomra.
Ha valakinek van tanacsa, szivesen fogadom! -
saen
veterán
válasz Interceptor #55543 üzenetére
Bármilyen 8 szálas, csendes zsinórt. Pénztárca kérdése, a csúcs Daiwák pl mindig jók szoktak lenni. De egy olcsóbb Spider is rendben van, még akkor is ha van különbség köztük.
-
saen
veterán
válasz Interceptor #55539 üzenetére
De, szerepet játszik, 8 szálasok jellemzően halkabbak.
Power Prot én pergetni nem ajánlom, borzasztó hangos, mint egy traktor.
-
A Zéé
addikt
válasz BogyóBP #55528 üzenetére
Törökbálinti tavon voltam ma, és több halat fogtam hosszúelőkével és csontival, mint methoddal, pedig nagyjából ugyanannyi ideig horgásztam mindkét módszerrel. Bár talán a pontyokból és keszegekből is nagyobbak voltak azok, amik a popupokra jöttek. Szóval működik intenzív tavakon is. 18 ponty jött, kb. ugyanennyi keszegnépség, + 2 kárász.
Just a simple Lineman...
-
Interceptor
addikt
válasz egykettő #55537 üzenetére
A hangnál nem játszik szerepet, az hogy 4 vagy 8 szálas? A valamivel drágább 8 szálasok nálam mind csendesek voltak(Spiderwire, Daiwa, Bokor), a 4 szálas olcsó ET meg hangos, viszont a legstrapabíróbb is. Power pro-ban gondolkodom köv zsinórnak. ET-t meghagyom a wobbleres felszerelésemhez, vagy lecserélem azt is valami halkra de szintén strapabíró zsinórra.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #55535 üzenetére
0.07ost használok, elég vékony jól bírja a strapát de kicsit hangos, mondjuk ahogy látom ez csak a horgászt zavarja, a halakat nem.
-
Interceptor
addikt
Szerintetek Kastking fonott pergető zsinór mennyire lenne jó vékony kivitelben jiges felszereléshez? Vagy inkább valami másban gondolkodjak? Mit ajánlotok erre?
-
BogyóBP
addikt
válasz Hyder11 #55533 üzenetére
Mivel mindenki szerelését én csinálom ezért minden egyforma volt. Kivéve hogy nem egyforma helyre dobáltunk nyilván nem egymás nyakára de a távolság ugyanaz volt.
[ Szerkesztve ]
-
Hyder11
csendes tag
válasz BogyóBP #55531 üzenetére
Etetőanyag? Kosár mérete? Horog mérete? Etettetek vagy kereső horgászat volt? Milyen messzire dobálták ők és milyen messzire te? Csalituske vagy hajszaleloke? Dobás helye? Jól volt Meg töltve a kosár? Előke anyaga és hossza? Frissítés gyakorisága?
Aprosagok persze, de mind befolyásoló tényezők.. Minden ugyan az?[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz Hyder11 #55530 üzenetére
Method modszer. Csali is ugyanaz volt. Haverok ültek mindkét oldalt.
-
BogyóBP
addikt
válasz galervin93 #55527 üzenetére
Sziasztok. Ez a marha hosszu élőke intenzíven horgaszott tavakra is jo? Mellettem ülő horgászok fogtak mindkét irányba nekem meg kapasom se volt pedig a csali és a módszer is ugyanaz volt. Mi lehetett a gond?
-
galervin93
addikt
válasz Gabi atya #55485 üzenetére
Én egyelőre csak a budai oldalon Albertfalva környékén, az Árasztó utcánál pecázgatok. Ez a Lágymányosi híd alatt vagy másfél kilométerrel egy enyhe balos kanyar külső íve, húzós víz, kisebb sodrásnál 100-120-as kosár áll meg a max 15-20-as távon, nagyobb víznél meg csillagos ég a határ, én eddig max 6 unciás (~180 g) kosarakkal operáltam, az már igazi sport, megtömött kosár vagy negyed kiló, ezt 5 percenként hajigálni... Úszóval általában rakóznak, laposból is kellenek a komoly, több tíz grammos darabok, szóval igazi folyóvízi terep.
Nem jártam még, de fórumokon meg ismerősöktől is hallottam a Margit-szigeten több jó helyet, Óbuda K-híd, A38 környéke, de ezeket még nem próbáltam.
Kedden szervizbe megy a kocsi, utána majd egy hetet itthon vagyok, rá akarok szánni egy-két napot, hogy nézzek a főváros közelében helyeket, egyelőre a Dunakeszi-Százhalombatta/Ercsi tengelyen gondolkodom, az még emberi időben megközelíthető városon belülről.
---
Most a pecacuccokat rendezgetem itthon, bot-orsó karbantartás, zsinórcsere stb... Meg szemezgetek azzal a liternyi csontival a hűtőben, el kellene már pecázn...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
musli26
tag
válasz vendingo #55524 üzenetére
Azt is néztem.
De nagyon vegyesek a tapasztalatok: [link]
Valaki dicséri más szidja többször javítva 2éven belül.[ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
musli26
tag
válasz zeus_2k14 #55503 üzenetére
Én is széket keresek mondjuk én 20e ft-ig.
Kinéztem egyet mondjuk nem ismerem a márkát.
Semmit nem találtam róla.
Valaki ismeri?
Ezt: [link]Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
galervin93
addikt
válasz Hyder11 #55518 üzenetére
Ha nagyon vékony (lágy) előkével tolod (12 vagy alatta), akkor rakhatsz fel egy kisebb gubancgátlót (vannak ilyen 5-10 centis egyenes darabok, tökéletesen megfelel), vagy akár sodort zsinórszakasz, esetleg erőgumi is megfelel a célra. Plusz bedobáskor, vízbe érés előtt picit rátarthatsz a szerkóra, így az kiterül, kisebb eséllyel gubancolódik.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz Hyder11 #55518 üzenetére
Nem mondom, hogy nem, mert előfordulhat, de nem jellemző. A klasszikus feeder verseny szereléknél minimum 50 cm-re kell lennie a horognak a kosár aljától. Nekem 60 cm előke van tavi hosszúelőkézéshez, 120 cm-es dunai pecára. Sokat számít a zsinór lágysága, és az előke hossza is.
Keress folyóvízi feederes leírásokat, próbáld és próbálgasd azokat.Just a simple Lineman...
-
Interceptor
addikt
Csuka pergetésre mentem az öbölbe, erre mindent fogok csak azt nem. Egy kisebb balin jött meg egy süllő amit remélem nem a fészkéről húztam ki:
Amúgy ilyen fekete süllőt sosem láttam még, nagyon szép volt Délután 5 körül jött, egy olyan részen fogtam ami sokat van árnyékban, gondoltam jó lesz csukára mert az elvileg utálja a napot. Persze gyorsan visszaengedtem mindkét halat a vízbe.[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz Hyder11 #55516 üzenetére
ha van sodrás, akkor kell a hosszú előke, még akár hosszabb is. És akkor a methodot el is felejtheted. Folyóvízi módszerekkel kell horgászni: alagút kosár, és sok kaja, nehéz szemcsékkel, hogy legyen egy etetési sáv. És sztem a csonti legyen az alap csali.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Hyder11
csendes tag
Olyan nagyra még nem engedtem az előkét, mert úgy voltam vele az már nagyon messze lenne a kosártól. Apropó, próbáltam feeder, 3 bordás, és method kosarat is. És nem próbáltam még hagyományos csalikat a kukoricát kívül.
A víznek elég erős sodrása van. Miután bedobtam, meg 4-5 métert odébb viszi a kosarat a víz mire leér.
Nem, voltam már délelőtt, délután, kora reggel, este is. -
A Zéé
addikt
válasz Hyder11 #55514 üzenetére
60-70 cm előke, csonti, kukorica, giliszta megvolt? Mennyire folyik a víz? Mindig ugyanabban az időszakban jársz ki?
"Vadvízen" vagy, ott azért máshogy kell, és lehet pecálni, mint intenzíven telepített tavakon. Pl. az ilyen hagyományos csalik sokszor eredményesebbek ilyen helyeken,mint a mindenféle mostanság divatos csodák. Plusz nagyobb területet tudnak bejárni a halak, kisebb is a halsűrűség, simán vannak olyan időszakok, amikor semmi hal nincs azon a környéken.Just a simple Lineman...
-
Hyder11
csendes tag
Sziasztok!
Már kb 2. hete, hogy minden nap délután a nyugatin ülök. Home office, van időm. Vettem egy éves jegyet, újszentmargita és folyás között szoktam ülni, ahol szélesebb a csatorna (30m). Na 2 hét alatt sikerült fogni 1db 2kg-os pontyot. Valami nem stimmel, jókat hallottam erről a vízről. Próbáltam olcsóbb és prémium etetőanyaggal, lebegő, süllyedő, balanced csalikkal, kicsivel naggyal, rövid előkétől a 40cm-es előkéig, mindent.
Ötletek? Mit csinálok rosszul? Kicsit le vagyok törve emiatt, elég sok pénz benne van már. Párszor beszakadtam, elegem van.. -
alcapone386
őstag
válasz Zoli bácsi #55510 üzenetére
Szegeden sajnos 5500Ft maradt. Helyi akció lehet.
-
KunEmber
senior tag
válasz csababarca #55511 üzenetére
"A nyaralóba, telekre el lehet-e menni? IGEN, a lakóhelyünkre, saját ingatlanunkba és vissza elutazhatunk – a lényeg, hogy ne ingázzunk, döntsük el, hol leszünk huzamosabb ideig."
Nem, nem kell papír.
[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
Jövőhéten lemennék Békésszentandrásra hétvégére. Ismerős adja a házat.
Kell valami papírt vinnem, ha hatóságok zargatnának, hogy hova hova?
vagy lehet menni ilyen helyekre?iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel: LIDL-ből jövök, a múltkor 5500ft-ért árult orsók 3500ft-ért voltak kitéve, meg a megmaradt szettek is kb 70%-os áron.
Bontatlan pergetőorsóból már csak 2000-es méret volt, megbontott, hiányos dobozban voltak 3000-méretek. Ez Csornán volt, valószínű máshol is akcióznak.
-
KunEmber
senior tag
Azt hiszem én elengedem ezt a Lakeside-9 500-as spiccbotot. Karácsonykor a spicce tört el, most véletlenül nekivertem a hűtőnek ahogy jöttem be a lakásba és berepedt az alsó, legvastagabb tag. Szuper bot, de olyan finom anyagból van, hogy egyszerűen nem nekem való. Elefánt a porcelánboltban.
Nyilván nem vagyok ideges (Ugyanitt: ha esetleg valakinek véletlenül lenne egy alsó tagja, mert a felső eltört, akkor a jelige: megegyezünk.)
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Horgász széket szeretnék vásárolni, valami olyat ,amit nem több darabból kell össze rakni. Volt egy Korum X25-ös székem, nem jött be.. mindig összerakni, csúszkáló láb , még úgy is, hogy rendszeresen alkohollal volt törölve.. Egyszerűen nem jött be, meg is váltam tőle.
Milyen széket tudtok ajánlani olyan 30.000 Ft-ért ( lehet kicsivel több is ) , ami jó is , bírja is, kényelmes is?
Lehet akár itthonról is, lehet külföldről is ( bár most ebben a helyzetben nem tudom milyen a kiszállítás)
Köszönöm
Gergő
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Láttam facen, hogy hamarosan jön az új széria racer feeder. Arra lettem volna kíváncsi.
Amúgy köszi a beszámolót.
Na igen, nem mindegy milyen bot van az ember kezében órákon át. Van egy Spro és egy Milo matchbotom, zongorázni lehet a különbségeket. A milo botot pofátlanul olcsón vettem, mert beragadt kifutó széria volt sok-sok évvel ezelőtt, nagyon jó vétel volt. Annak ellenére, hogy már békebeli, szívesen veszem elő.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
szgzuri
tag
válasz Gabi atya #55485 üzenetére
A dunai feederes (fenekező) pecáról tudok nyilatkozni, pergetni nem szoktam.
A Népszigeten a vasúti hidtól lefelé az öböl bejáratáig tartó Duna parton kb 100 méretenként vannak betonlépcsők. Ezekről kényelmesen lehet horgászni, akár magasabb, akár alacsonyabb vizállásnál is. A hid felőli részen a part mentén sekélyebb, lefelé haladva egyre húzósabb, mélyebb a viz. Én ezeket a lépcsős helyeket próbálgatom, mindegyik egy kicsit más. Néhol akadós. Szoktak lenni más horgászok is, de azért nincs teltház.
Mindenféle folyami halat lehet fogni, de türelmesnek kell lenni, és több horgászat kell, amig az ember kitapasztalja, hogy érdemes összerakni a szerelék részleteit.
A Dunával való ismerkedéshez ezt a részt tudom ajánlani.A hid fölötti részen van a szennyviztisztitó kifolyója, itt redszerint van hal, a part sóderos, kőszórásos, sajnos nagyon akadós.
A kifolyó alatt, de még a hid fölött a Szúnyog szigeten homokos part van, ott még nem horgásztam.A kifolyó fölötti részen a szennyviztisztitó mentén is van pár hely, de a part menti fáktól inkább csak alacsony vizállásnál horgászható. Itt van két kőrugany, ami változatosabbá teszi a partot, esetleg pergetni is meg lehet próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Eladó Moulinex compact chef elektromos grill sütő
- Kültèri profi kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest