Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
egykettő
aktív tag
válasz galervin93 #86663 üzenetére
De szép csapók, gratulálok.
-
egykettő
aktív tag
Sziasztok,
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy ki honnan szokta beszerezni a pva tasak álló aromákat? Apumnak kéne vennem aromákat, valami jobb árérték arányú literes kiszerelés érdekelne, azt mondta az 1-2 decissel nem akarsz szórakozni.
Egyelőre ízbe nem tudja mi kell neki, csak azt hogy sok legyen és olcsó én tippre vennék valami édeset meg halasat azt majd szól ha elfogy, pergető vagyok és elég hülye vagyok a békéshalaspecához. -
egykettő
aktív tag
Amíg velem nem történt meg azt mondtam 0 rá az esély, de így hogy én is jártam már így azt mondom, hogy 0nál biztosan több. Ennek a cserének bizalmi alapon kell történnie, mert ugye nemsokan végzünk anyagvizsgáltatot de még füleltit se a boltban történő vásárláskor az a vászon zsák amibe árulják meg max a karcoktól védi a botot.
-
egykettő
aktív tag
Melyik bolt ez? Hát nekik a gyártó/nagyker ki kell cserélje a hibás szart. Én is így jártam két pergető bottal, mindkettő eltört normál használat mellett első 1-2 pecán, (daiwa silvercreek) nordfishing77-ről vettem. Csak képeket küldtem nekik és elvileg cserélni fogják azt írták. Kaland horgászbolttal dumáztam ők is azt mondták hogy ők is cserélni szoktak ilyen esetekbe.
-
egykettő
aktív tag
válasz Roland861010 #57945 üzenetére
Gondolom még nem tudod mire akarsz pergetni. Én minden esetre 0.10 - 0.14es fonottat tennék arra a botra és 0.30as FC előkét, ez kb mindenre jó, kivéve a harcsát és a csukát, csukának drót harcsának vastagabb FC és fonott. Műcsalit nehéz ajánlani, minden estére egy Wtd-t +egy poppert mindenképpen szerezz be, ha nem sajnálod a pénzt akkor handmadet, ezekkel nem nagyon fogsz leakadni szal hosszútávon gondoljozhatsz a felszínikkel és szereti a balin és nagyon élvezetes felszínivel megfogni.
-
egykettő
aktív tag
válasz Steady74 #57931 üzenetére
Köszi, tényleg sikernek élem meg, hogy zöldfülűként is magam mögött tudtam a fél mezőnyt (ok, nem kis szerencsével ), plusz a legjobb 15be került olyan ember is akinek ugyanúgy 3 hala volt csak ő jókor fogta azt a hármat. Viszonyításként 10 halnál senki nem fogott többet a két nap alatt. Még izomlázam is lett, hiába a sport az sport
-
egykettő
aktív tag
Sziasztok!
A hétvégén megvolt életem első versenye, a PPOB. Eredetileg csak azért mentem mert az éves sportjegyem miatt indulnom kellett egy országos vagy több kisebb versenyen. Gaja patakon volt a verseny amit a verseny előtt feltöltöttek pisztrángokkal, ennek következtében sikerült is megfognom életem első pisztrángjait finoman szólva sem éppen optimális felszereléssel. Nem különösebben élveztem a versenyt eleinte, a nagyon akadós, bozótos pályát a 2méter feletti 10g+ light botjaimmal (a többiek többnyire 180-160cm max 3-5g UL botokkal mentek). Első nap sok rontott kapás után az utolsó előtti pillanatban sikerült megfognom az első pisztrángot, nem kell mondanom, hogy vigyorogtam mint a vadalma, ezzel még is pecsételődött a sorsom . Hálistennek az etapom után mérlegelhettem is sok profinak, próbáltam kicsit bandázni velük figyelni mit miért csinálnak + faggatni kicsit erről a számomra ismeretlen halról és technikákról. Sikerült is "ellopni"/tanulni rengetek technikát, elképesztő mennyit lehet tanulni egy versenynap alatt is a profiktól.
A megszerzett tudás birtokában a 2. nap már más felszereléssel indultam: a papíron 2-10g valójában 4-18g csőspicces johncoo glory t amivel első nap woblereztem, lecseréltem egy tört spicces 1-9g most így olyan 3-15g körüli feszes de tűspicces daiwa megaforcera. 0.7es kínai fonott helyett egy 0.14es mono került fel amire immár egy kb. csonti méretű kukac került sima bl horgon, jig nélkül, btw jig, itt azt jelenti hogy 10-14 közötti horogra 0.4-0.8g sörét ólmot szorítottam fogóval. A többiek 3 méteres könnyű merítőkkel indultak én meg az első nap egy csónakos 20 centissel ami eléggé lekorlátozta a számomra meghorgászható szektorok számát, szóval itthon megtuningoltam az 1 méteres decathlon merítőm, hogy gumis legyen a szabályzatnak megfelelően. Na szóval a 2.nap még két halat fogtam az "új" felszereléssel olyan szektorokból amit a többiek nem nagyon horgásztak meg, mert gyors sodrású bokáig érő vizek voltak néhol 2 méteres meredek partoldallal, így itt szerintem olyan halak voltak akik még nem nagyon voltak megszurkálva a héten. Az utolsó halam volt a legemlékezetesebb amin utána a fél mezőny mosolygott, hasalva szákoltam meg nagy küzdelem árán, félig a patakba lógva a meredek partoldalon, mert rövid volt a merítőm a halat meg tilos volt a víz fölé emelni (reptetni). Óriási szerencse, hogy a horgomon maradt hiszen előtte volt 8-10 rontott kapás +3-4 olyan ahol egyszerűen lerugta magát a bl horogról, valszeg kicsit köze volt hozzá a tűspiccnek is + a mono nyúlásának. 38 indulóból a 18.lettem, de csak az első 15 megy tovább, szóval jövőre is indulnom kell :) íme a hasalva szákolt halam:[ Szerkesztve ]
-
-
egykettő
aktív tag
válasz hermanyi #57750 üzenetére
Márnázni? de simán elhiszem, egy jó orsóval meg egy jól beállított fékkel meg lehet oldani, meg gondolom nem is most kezdted a Dunai pecát. Én is szeretem a light cuccokat, pl pergetéshez 0.06os nanofilt vagy fonottat használok a dobótáv miatt. De kezdetben 0.14essel csapattam, hogy ne kelljen szerelni minden leakadás után. Szal kezdő folyami pecásnak én vastagabb cájgot ajánlok, aztán ha belejött az ember lehet finomkodni.
-
egykettő
aktív tag
válasz tepenzed #57741 üzenetére
Egy horgot + csalit rakj fel azért az ólom mellé kereső pecánál is, erőgumi meg minden sallang nélkül, kapcsot meg forgó se szoktam felrakni ha nem ismerem a helyet, mondjuk fonott főzsinor miatt egy not a knot kell. Amíg nincs helyismereted, nincsenek meg a bevállt helyeid én azt mondom kezdj erősebb cuccal. Majd ha már lesz sikerélményed + tapasztalatod ráérsz finomítani. Minél vastagabb a fonott annál nagyobb súly kell mert tényleg belekap a sodrás, elképzelhető, hogy a felszerelésem nem a legoptimálisabb csak leírtam hogy én mivel feederezek, mondom alapvetően pergetek, de ha véletlen te is fontottra adod a fejed a féked mindig legyen megfelelően beállítva, mert a fonottnak nincs semmi nyúlása.
-
egykettő
aktív tag
válasz tepenzed #57734 üzenetére
Az a 22es főzsinor az eléggé UL kategória a Dunán :) én is azzal kezdtem de átváltottam 0.17es fonottra 22es mono előkére, tényleg nem kell finomkodni. Erőgumi felesleges lehet az elején, majd ha már megvan a hely ahol tudod, hogy nem akadsz le akkor ott lehet használni. Helykeresésnél mindig nagyon olcsó és egyszerű szerkó kell, amit nem sajnálsz és könnyen pótolsz, pl. egy sima tányérőlom +1 horog, tipp: facebookon vannak házi készítésű folyóvízi kosarak meg ólmok, általában a bolti ár töredékéért. Etetni sodrásba soha nem etetek csak ami a kosárba van, visszaforgókba szoktam etetni csak. Horogból 4-8 méret közöttit szoktam használni, de itt ugye sok múlik a horog tipusán/márkáján.
Ahogy tsimechla is írja, nem kell a Duna közepére dobni, sokszor találok halat az első 5-10 méteren, pl ilyen meg még nagyobb pontyokat lehetett fogni a mögöttem lévő hajó vonalában, kb 8-10 méteren és itt a100g kosár megállt. -
egykettő
aktív tag
válasz tepenzed #57712 üzenetére
Nem vagyok nagy feederes de ahol a 200g nem áll meg ott én se :) kb. 3 éve vallatom a Dunát Budapesten. Ha feederezek, többnyire visszaforgókba dobálok oda elég a 30-70g vagy olyan vízen ahol 100-150g megáll. Ismeretlen terepen mindig sima olcsó ólommal dobok párat, azzal pecázunk az első 30percben, ha már kicsit is ismerem a terepet jöhet a kosár. És alapból olcsóra csináld a szereléket, finomkodni sztem a nagy dunán nincs sok értelme, leakadás meg mindig benne van.
Mondjuk idén amióta szabad balinra pecázok handmade wtd csalikkal, illetve UL mottóval domolykóra edzésgyanánt a pergető OB-re. Itt a mai, csak 30 percet szántam rá de volt pár kapásom:
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
Sziasztok! A fővárosi RSD körül hol érdemes balinozni? A főágon kergettem őket, most nagyon ráálltam a handmade wtd csalikra és adják is a halakat, de kipróbálnám az RSDt is ha már országos jegyem van. Amíg nem szabadul a ponty még szabad helyet is találhatok.
-
egykettő
aktív tag
válasz Zoli bácsi #57510 üzenetére
Előkötött horgok nagyon gyengék készegezés közben beugró ponty alatt kigörbült nekem, ezért kukáztam mind. Pergető táska nagyon nagy és nagyon nehéz, sztem túl nagy a fakkok mérete a nagy dobozokban, simán belefér 3-4 wobbler is egy fakkba.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #57254 üzenetére
Gratulálok!
Tilalom vége óta nem fogtam süllő, balinok jönnél éjjel is felszíni csalira, ki érti... -
egykettő
aktív tag
válasz soldi3r #57188 üzenetére
Azt írja "• Fast action" ami igazából ilyen gyors spicc akciót szokott jelölni, tehát a botnak feszes a teste és leginkább a spicc dolgozik, ez gumizni ideális (papíron). Teszteket vagy véleményeket olvass lehetőleg függetlent. Olcsó de elég népszerű bot, sok helyen találkozni vele pergető csoportokba.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #57028 üzenetére
Nemhiszem pont azt írják facebookon hogy ez az egyenes törés az anyaghiba jele. Ma ismét tört ismét silvercreek csak most az alsó tag és ez most egy 5-21grammos bot. Kb 10 pergető bottom van érdekes hogy eddig nem törtek.. ez még mint a ropi... Ez konkrétan a 2. dobásra tört el. Ne vegyetek ilyen botot, btw nordfishing77 se méltatott még válaszra hétfő óta. Mindegy ezt is elküldöm nekik.
-
egykettő
aktív tag
[kép] nordfishing77 - ről vett 3-14es silver creekem egy ártalmatlan pillanatban kettétőrt, csak simán meg húztam a zsinórt és kettétört a felső tag... szóval a hiedelem igaz tényleg könnyen törik a legváratlanabb pillanatban :(
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #55535 üzenetére
0.07ost használok, elég vékony jól bírja a strapát de kicsit hangos, mondjuk ahogy látom ez csak a horgászt zavarja, a halakat nem.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #55093 üzenetére
Sztem offolom a holnapot, nem érzem magam valami faszán de már lehet csak behalucinálom.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #55091 üzenetére
Délelőtt is fogtam már, de inkább a reggelt mondanám meg az esti sötétedés előtt/utánt. A pirkadatot azért akartam mert csak akkor látni őket ahogy fröcskölnek a víz tetején, az megdobja a morálom akkor is ha ilyenkor még soha nem tudtam kapást kicsikarni belölük, de legalább látom hogy ott vannak. Idén még nem fogtam egyet se :( mondjuj kb 3szor próbálkoztam csak... Én még nem tudom hogy alakul a szombat reggelem, írok majd ha érdekel és nyomhatjuk együtt.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #55089 üzenetére
Elaludtam a pirkadatot, csak 7re értem ki, ez le is rontotta a morálom és 8:30ig maradtam, totális betli, közöm nem volt a jászokhoz
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #55087 üzenetére
Nekem se jönnek még a jászok, pedig tudom hol vannak. Reggel megpróbálom megint.
-
egykettő
aktív tag
Én a helyedben egy ilyet vennék: [JOHNCOO VIVID Plus] ML méretben, ez gyakorlatilag két bot, egy lightos és egg medium light.
Eddig kétféle johncoo botot rendeltem összesen háromszor, korrekt kis botok.
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #54778 üzenetére
Igen arról, és ott a spicctől visszafelé kb 50 méteren kövezés van.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #54760 üzenetére
A marinapartnak csak a foka öböl bejárathoz közel eső kövezéses részén fogtam jászt. A dagály mögötti pálya meg a patak kifolyótól kezdődik, bárott mindig sokan vannak, főleg jó a vízállás.
-
egykettő
aktív tag
válasz tsimehcla #54758 üzenetére
Fővárosi szakasz nagyon jó jászra és leánykoncérra, pl marina part, dagály mögött, szabadsághíd erzsébethíd közötti szakasz, a Rio alatt, Csepel rózsa utca meg a szavolya kifolyó, is nagyon jó. Reggel mutatják magukat, sokat forgolódnak a víz felszínén hajnalban pirkadatkor, ilyenkor nagyon nehéz megfogni őket valamiért, ha feljön a nap és abba marad a csobogás akkor megkezdődik a zaba, jó mégb az este is, sötétedés után.
Kis dobósúlyu hajlékony botot keress azzal lehet messzire dobni az apró woblereket, pl cc-50 már elég kicsi, hogy megtámadják és még messzire repül, apró vasakat is eszik. Aztán néha még-meg viccel egy-egy komolyabb balin, de nyílt terepen kijön az is simán a light bottal (2-10g) is, rendes UL-el még nem nagyon próbáltam.
Kis kedvcsináló, pár régebbi fogás:[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #54618 üzenetére
Ezres orsót tényleg ne vegyél, egy kingdom silvermoont széttekertem két szezon alatt, néhány nagyobb balin és vib csalival a dunai sodrásba (user error nem erre való)... Én 4-21g boton 3000-et használok, ezzel jó az egyensúly viszont rengeteg alátét zsinór kell rá. 27% Áfaval +3500 kezelési költséggel még számolj, nekem eddig 7 orsóból egyet megfogtak a vámon, szóval benne van a pakliban.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #54591 üzenetére
-
egykettő
aktív tag
válasz energy4ever #54544 üzenetére
Én pl sokkszor megyek bringával pergetni vagy feederezni is. Pergető botokból vannak 4-5részesek amik akár hátizsákba is elférnek és jobbak mint egy teleszkópos, +pár doboz csali, meg apróságok és kész. Feederhez lényegesen több cucc kell + egy vagy több veder, de az sem lehetetlen. Fater a Scarabeo robógóját megtunningolta ilyen barkács tartókkal és 4 vedernyi cuccot visz + a hátán a nagy bottartó. Szal meg lehet oldani, de kell hozzá egy kis leleményesség. Pl a robogó pizza futárok hátsó nagy dobozába is elég sok cucc elférhet.
-
egykettő
aktív tag
válasz KunEmber #54377 üzenetére
Az lehet én voltam, kék kabát prémszőrös kapucnis? :D nem emlékszem melyik nap voltam. Dropshottal kergettem volna ott a halakat ha ott lettek volna. Ezen a télen valahogy nem nagyon találom a halakat :(
Az a szerelés simán jó lehet, zsinór csere javallott valami fonottra. Tilalom után simán jó lesz balinra meg süllőre, a dropshot pl nagyon jó ha durung bottal kisebb csalit szeretnél felkínálni a halaknak.
-
egykettő
aktív tag
válasz tsimehcla #54354 üzenetére
Van értelme bizony, ha fenéken gumiznál a dropshotot se vesd meg. A téli pecával az a baj, hogy nagyon összegyülnek a halak kis területre, általában mélyebb lassabb helyekre így nehezebb őket megtalálni, viszont ha megvannak a nagy halsűrűség miatt sok kapásban lehet részed.
-
egykettő
aktív tag
válasz tsimehcla #54336 üzenetére
Szia,
Én 2-12 grammos favorite bluebird-el kergetem a jászokat, frankón messze repíti az apró woblereket, nyílt terepen dobálok vele, a fék beállítására nagyon figyelek és eddig kijött vele minden. 5-20 grammos mag pro advancedel is szoktam, az magabiztosabb a nagy balinok alatt viszont az apró könnyű woblereket nem repíti elég messze.
-
egykettő
aktív tag
válasz galervin93 #52890 üzenetére
-
egykettő
aktív tag
válasz tepenzed #52003 üzenetére
Ugyanilyen botom van csak 5-21 grammos, lazán meg tudom vele dobni a 30 métert, 0.08as fonottal és 3000es orsoval, nanofillel biztos lehetne még nyerni pár métert. A dobó technika is sokat számít, nekem pl az vált be hogy a dobás magasságába tartom a spiccet becsapódásig így megy a legmesszebb. Ennyi infó alapján nagyon valószínű hogy azok balinok, dropshot helyett tegyél fel valamilyen blade/vib típusú csalit vagy balinólmot, esetleg pici vékony gumi halat nagyobb jiggel, ezek alapból messzire repülnek és lehet a felszín közelébe húzni.
-
egykettő
aktív tag
válasz Zoli bácsi #48841 üzenetére
Én is ezért adtam el pár éve a lidl orsómat, egyenetlen a fékerő a rozsda miatt, haveroknál ugyan ezek a bajok. sose értettem miért dicsérik, 5400ftért nyilván nem várok csodát, de a rozsdás fék lamellánál és a lötyögős hajtókarnál jobbat szeretnék... Hálistennek a kínai orsók a még nem csalódtam, mondjuk azok lényegesen drágábbak is.
-
egykettő
aktív tag
válasz Steady74 #47628 üzenetére
Transferwise-ot ismeritek? legalább 5%al olcsóbb a váltás mint az erste+visa kombóm, nincs havi díj, tök átlátható minden, küldtek egy paypassos Mastercardot, úgy csinálom hogy mindig töltök rá, egy pillanat alatt rajta van. Még van egy ilyen bonusway.hu aliexpresshez akarom majd, még nem próbáltam, de egy haverom szerint alival működik.
-
egykettő
aktív tag
Nem vagyok nagy szaki de vízállástól és időjárástól függetlenül sokat járom a Dunát. Lehet fogni ilyenkor is, én nem érzek nagy pezsdülést, meg nem is nagyon jönnek ki, kb. ott vannak ahol egyébként is, gondolom a táplálék halak se mocorognak így a ragadozónak sincs mit keressen a partszélbe. Én a kormoránokat figyelem, mindig mutatják hol a hal
Ez mai:
Ez meg tegnapi: -
egykettő
aktív tag
Hallottam én is olyan horgászboltról ahol vizsga nélkül veszed meg a horgász jegyet, még a felár is valami nevetséges 500 vagy 1000ft...
Na de mi ebben az érdekes? A jogsi is kb így megy, érettségit és diplomát is lehet így szerezni, így megy ez errefelé...
Arra lennék kíváncsi hogy ki milyen büntetést kaphat ha megszegi a roncshajókról, mólókról és kikötőkről valamint azok 20 méteres közelében való horgászatot ami a Dunán és az öblökben is érvényes idéntől, de akkor hol a tököm e sügerezzünk?
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Zoli bácsi #47142 üzenetére
Amit mi rendeltünk az zsinór vágó, a fonottat nagyon szépen vágja, és karikát nyit, horgot/karikát lehet vele cserélni egy woblerem. A legkisebb karikákat nem nyitja de más hátránya nincs.
Az a kerámia olló mire való? Az is csak zsinórt vágni?
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
-
egykettő
aktív tag
Ezt annál a cégnél fejlesztik ahol dolgozom és ez nem az első orbitális baklövésük a reklámokban egyébként sztem jó kis app, contra a prémium elég drága és az is baj, hogy ha pl. nagyon sokan vennének prémiumot amivel lehet látni a kép elkészültének helyét akkor a jó helyek hamar dugig lennének. BTW most free premium takságot adtak mindenkinek a karácsonyi időszakra, és talán még most is tart.
-
egykettő
aktív tag
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #44462 üzenetére
Wow, de durván hangzik én hajnalban nem láttam a harcsákat se a süllőket csak vaktában dobáltam oda ahol kb.re nem aladok el.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #44430 üzenetére
Én a hajnalokra mentem rá a marina parton, süllőket adja nekem is szépen pirkadatig, igaz a méret nem az igazi, de majd még dolgozok rajta.
-
egykettő
aktív tag
Marina part ma reggel egész jól adta, sok akció volt, de csak 4hal jött partra, de az mind más fajta valami darabosabb megtépett hajnalban valamikor 4előtt, szal megéri korán kellni és cc50et rendelni kínából.
-
egykettő
aktív tag
válasz Grillo #44261 üzenetére
Jah a kastking nagyon hangos, de mintha ez csak engem zavarna, kapások vannak így is, ugye sajnos nem tudom pont ugyanakkor ugyanott tesztelni hogy egy csendesebb zsinór jobb lenne-e vagy sem. Van egy seaknight w8 nevű kíbai zsinór az is majd olyan hangoa mint a kastking 4szálasa.
-
egykettő
aktív tag
válasz Grillo #44255 üzenetére
Én voltam múlt szombaton, az öblökben nagyon kicsi víz és csendes volt, a nagyduna a marina mellett viszont nagyon élt, napfelkelte előtt volt 3kapásom abból az egyik pici süllő meg is lett, aztán napfelkelte után volt egy rontott kapás valszeg balin. Csak egy srác pergetett mellettem elmondása alapján ő is egy kis süllőt fogott, plusz kis sügér és egy domi.
-
egykettő
aktív tag
Fővárosi street fishing pergető versenyt rendez a FŐHESZ
Kicsit sokallom a nevezési díjat, meg a lebonyolítás is érdekes. Sok visszaélésre ad lehetőséget[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz vendingo #43875 üzenetére
Spiccbotként használnánk a tenkarát finom szerkóval, apró úszóval, és igen valami etetés kell úgy képzelem hogy a kárászfelhőbe nem be a ponty csak a szélén vagy a fenéken eszi a leeső darabokat és vízközt nyugodtan kárászozhatok. Zoltán és Diana tavon játszottam vele hatalmas élmény a tenyeres kárász is, szépen dolgozik a bot.
-
egykettő
aktív tag
válasz Steady74 #43871 üzenetére
+1 a pontyfészekre brutál sok a kárász kicsik nagyok vegyesen és a tulaj nagyon örül neki ha valaki célzottan rámegy. Google maps szerint 8perc séta a 84e Kossuth Lajos utcai megállójától
Egy haverral el akarunk menni oda, 7.2-es Tenkara-val kárászozni, valamit ki kell találni a darabosabb pontyok kiszűrésére, van erre ötletetek? Felhős etetésre gondoltam vízközt, csalizni gilisztával csontival hátha nem férnek oda a nagy pontyok. Nem szívesen piercingelnénk.
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #43652 üzenetére
Erről a trabantroncsról van több infó? sztem jó haltartó Egyébként én is hányok az egész Budapesti szaksztól, hihetettlen mennyire retkes nép vagyunk
-
egykettő
aktív tag
válasz galervin93 #43126 üzenetére
Tavaly volt egy szerencsétlen mérgezés (nagy esőzés után a csatorna belefolyt) az elvitt sok szép sügeret, fogtam ott 1.5kilós példányt is, idén csak apró tenyérnyi fekák jöttek . De tán már volt vérfrissítés, te mekkorákat fogtál?
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #42792 üzenetére
Aha, a spiccen ahogy kezdődik a homokos rész vannak ott ilyen kis kőgátak amik elterelik a sodrást, ezen kövek mögött tele van küsszel és itt reggeliznek a ballerrok. Komolyabb még nem jött de ebből jött kettő meg egy lemaradt, az mégkisebb lehetett. Lusta voltam csak 5:30ra értem ki még dübörgött a Rio, 8kor indultam is haza. Este is jó pálya lenne ha nem lenne tele emberrel. Egyébként az elején a két beton lávafolyás mellett mögött is fogtam már.
Janusz001: szinte csak alis cuccokkal pergetek. Most ők voltak a nyerők, ezek UL cuccok:
[1.link], [2.link]
Most hírtelen még ez a három falyta jut eszembe, amivel szeretek dobálni és eredményes is: 1., 2., 3.[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Janusz001 #42525 üzenetére
Nem is kérdeztem, hogy mire mennél, hanem inkább egy ilyen mindenes/kompromisszusos kombót ajánlottam. Amilyen csuka, balin és süllő akadhat magyarországon a horgodra, annak a 90%át meg lehet oldani a fenti kombóval (szerintem és nyílván nem minden körülmény között). A harcsa az más tészta az nem játék
(#42526) userxy: annyiért már egész jó botokat kapni. Mire és mivel pecáznál?
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Janusz001 #42516 üzenetére
Én valami 5-20g dobósúlyu boto mondanék (pl. dam yagi egy tizesért) + tsurinoya FS orsó 2000 vagy 3000 méretbe.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #42457 üzenetére
Mit nem adnék ilyen időpontért, amit én láttam eddig az reggel 5-7 között történt csak és az is kb. 30 percig, ennyire sokan nem voltak mint ahogy te írod, de szemmel láthatóan egy adott részen portyáztak, abból tudtam gyors egymásutánba kettőt kivenni és még két kapásom volt de azok mellé ütöttek...
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #42455 üzenetére
Wow, kettőnél többet egy alkalommal még nem fogtam. Ahogy én látom elég rövid az az idő amikor esznek és néha elég nagyokat kell dobni hozzájuk. Sügereket viszont még nem sikerült fogni sehol a nagydunán.
-
-
egykettő
aktív tag
válasz vendingo #42410 üzenetére
Ezeket még dicsérni szokták és átmérő/szakítóba jobbak mint a KastKing superpower(4 szálas) de ezek már 8 szálasak:
Kastking Mega 8Személyes tapasztalatom nincs velük (még)
SeaKnight nano-t szokták még dicsérni(nem harcsázni), de én nem ajánlom senkinek, mindenfélét mondanak rá, de kb. csak egy hangyafasznyit halkabb viszont sérülékenyebbnek tűnik mint a sima KK és dupla annyi az ára, csak úgy eszi a nagyduna, egy halat már vesztettem miatta.[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #42247 üzenetére
Lol, ismerem az ilyen fajta analóg tályékozatlan embereket, idővel csakeltűnnek. Én ia turistával kezdtem, fizetett tavakon meg horgászboltokba se ismerték.
vendingo: úgy érzem erre a legyezésre rá tudnék buzulni rendesen
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #42228 üzenetére
Ez biztos? Fohesz oldalán ennyi van, az engedélybe is benne van úgy rémlik: "A Kopaszi gát Duna oldali külső partján engedélyezett a horgászat." Minden esetre a zsaruk meg a biztonságiak rendesek, jöttek szólni, hogy jön majd halőr és hogy szokott ott büntetni. Jónak tűnik még a Rio alatti rész és a Kwassai zsilip bejárata is. Fogni csak a Lágymányosi híd alatt és a Kopaszin fogtam eddig.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #42225 üzenetére
Általában pergetek. Rablást se nagyon láttam elérhető közelségben, az öblöt nagyon megvallatnám, de tilos. Apropó a végébe is van egy tilos tábla, amit nem tudok mirevélni, hol tiltja meg a pecát? , mert az engedélyembe az van hogy a külső oldalát zaklathatom.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #42219 üzenetére
Én most fejeztem be itt a Kopaszin(betli) , neked adott valamit?
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz lacoka123 #41475 üzenetére
Milyen hallra dobálnál leginkább? Ha egy pergetőbotot akarnék általános célra, akkor egy nem túl feszes(mediumfast) botot vennék 5-25g közötti tartományba. Nyilván nem lesz kompromisszum mentes. Én a dam yagi 5-20 néztem ki magamnak hasonló célra, de nekem is van mellette pár pergető botom, UL és feszes 10-30as is. Inkább orsóra költeném a keret nagyobbik részét.
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #41267 üzenetére
Én is így tolom a nagydunán, annyi a hiba, hogy elsőfékes orsóval, jól kilazítom a féket azt hadd szóljon, köveken nem az igazi, el kell dobjam a pergető botot ha kapás van.
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Grillo #40591 üzenetére
Kettőt tapogattam/használtam az egyik saját a másik haveré, mindkettőben rozsdásak voltak a fék fém korongjai (az enyémbe gyárilag rozsdás volt) , letapadt és akadozott a fék, brutál szar volt csalódást keltő volt a fárasztás. Ha a fék jól megy rajta akkor király orsó lehet, vásárlás után ellenőrizzétek és vigyétek vissza ha rozsdás 3év lidl gari is fasza.
-
egykettő
aktív tag
Ma voltunk házirétin pergetni, 0 kapás volt mások se fogtak, nem tudom hogy a meleg vagy mert le lett rabolva a víz, de nem találkoztunk hallal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest