Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz Spoon16 #53396 üzenetére
Lágy bot kell hozzá nagyon, mert egy tenyeres keszegnél képes kihajolni a horog. Meg nagyon ésszel kell a halat fárasztani, már ha lehet fárasztásnak nevezni a keszeg kitekerését. Tavasszal dunakeszi bányatavon akasztottam egy másfeles pontyot 11-es mono előkével fonott fzs-os cuccon, hát nagyon paráztam mi lesz, de a lágy bot, és az akkori cuccba kötött erőgumi megoldotta. Akasztás: fonott főzsinórnál nincs akasztás, fel kell emelni a botot, különben beletéped a halba az előkét. De ha rááll a kezed, érdekes peca tud lenni.
-
vihartigris
őstag
-
-
hermanyi
addikt
válasz diablo1984 #53389 üzenetére
Keszegre használok fonott fő és monofil dobot . Hidd el érdekes peca tud lenni . Főleg akkor eredményes ha nagyon finnyásan esznek a halak .
Anno ockodtam én is a fonott fő zsinórtól de mivel ugyanúgy 0.10-0.15 ős monofil előkét használok ,mintha monofil lenne a főzsinór így nem durung peca .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
diablo1984
veterán
válasz horcsog #53391 üzenetére
Ugyanakkor mikor a pontyot akasztottam, akasztottam egy kb 30-40centis csukát, vagyis a horogra rákapott egy sügér és bevágásnál a sügérre ráharapott ez a csuka. Ott sétáltattam pár percig, mert ment volna mindenfelé, de mire a szák közelébe jött és felhoztam a víz tetejére, kinyitotta a száját és kiugrott belőle a kissé sokkot kapott sügér ami a horgomat vette fel. Kb 10 centire volt a száktól, majdnem sikerült.....
-
horcsog
tag
válasz diablo1984 #53378 üzenetére
Az első kirohanása eldönti általában van e esély. Abból meg tudod fordítani az már biztató helyzet. Pontynál. Amurnál nem. Előbb utóbb mindent akasztasz ha sokat spiccezel. Nekem volt már teknős pl , ráment a konzerkukoricára . Egyszer egy vidra úszott be az etetésre , azt hittem harcsa olyan buborékokat vert fel , továbbúszott látszott a buborékokból és 10-15 méterre kinézett a vízből. Aztán mint a villám eltűnt ahogy meglátott. Egy élmény volt azért. Csuka sokszor bejön az etetésre . De volt már olyan is jégmadár rászállt a spiccbotra és onnan nézte a vizet van e valami jó zsákmány az etetésen. Elég sokáig rajta ült mert meg se mozdultam csak tartottam a botot.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
válasz diablo1984 #53389 üzenetére
Bocsesz, én valamiért horogelőkére gondoltam. Jó lesz a 0.15 körüli dobóelőke, ahogy írtad.
-
diablo1984
veterán
válasz hermanyi #53388 üzenetére
nem illik fonott főzsinórt használni, dobóelőkét csak-csak le tudom kapni ha olyan vízre megyek, de fonott főzsinórt azt nem, amúgy sem szeretem a fonottat, de dobóelőkének kipróbálnám, hátha nem a kosarat dobom el(hanem a bot felső harmadát )
(#53386) csƵ : a 0.20-as főzsinór 5kiló körül bír, a 0.10-es fonott hétvalamennyit. Így ettől vékonyabb nem segítené a célját a dolognak szerintem......
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz diablo1984 #53384 üzenetére
próbáld meg fordítva fonott fő madzag 0.08 és 10 librás monofil előke .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
csƵ
addikt
0.06 vagy 0.08. Így is az előke lesz erősebb.
-
jansky1
senior tag
Teljesen jó
-
diablo1984
veterán
0.20-as monofil zsinórhoz method-nál milyen méretű fonott dobóelőke illik? 0.15-ös körüli?
-
galervin93
addikt
válasz galervin93 #53381 üzenetére
Szép zaftos betli, nulla kapás. Keszeg (még fentebb írtam a kaját, édes-fűszeres fekete), ponty (Aqua), ragadozó (kisbodri), semmi... Vasút felőli oldal legvége (haver akart ide ülni, nekem eleje-közepe szimpibb lett volna, legközelebb oda ülök).
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
FireFox1996
őstag
válasz galervin93 #53381 üzenetére
Itt megsülök, és harapnak a csukák
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
galervin93
addikt
válasz FireFox1996 #53379 üzenetére
3 fok, köd, befagy a se...jhajom, kapás nulla. Örülök, hogy neked legalább az időd jó.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
saen
veterán
válasz FireFox1996 #53379 üzenetére
Sajnos az irodám nem így néz ki
-
diablo1984
veterán
válasz horcsog #53377 üzenetére
Idén én is akasztottam egy pontyot spiccen 14es zsinórral direktre kötve, kemény botom van, de azonnal C-be hajlott, még a szél is fütyült a zsinóron, amíg a horog le nem szakadt! esélyem sem volt megfogni, max ha gumizva lett volna a bot, de nem volt. A bot kibírta, kötöttem egy másik horgot és pecáztam tovább.
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #53376 üzenetére
Ez okos gondolat. Mert inkább szakadjon a zsinór mint törjön a botod. 16-ossal volt már rá példa nem egyszer inkább vízszintesre engedtem a botot a húzás irányába és szakítsa. Olyan hal volt rajta és határon volt már a bot. Sok gyakorlott spiccbotosnak is tört már botja fárasztásnál.
-
KunEmber
senior tag
válasz horcsog #53375 üzenetére
Köszi mindenkinek az úszós hozzászólásokat, illetve cuccok már vannak. Igazából 12, 14 horgokkal 14-es előke mellett 16-os zsinórra gondoltam. Ez a decathlonos bot elég könnyű és puha, elsőre nem akarok direktbe, előke nélkül kötni, mert örülnék, ha akkor sem törném el a botot, ha hülye vagyok. Majd lehet, hogy az első szezon után már direktbe kötöm, de addig szakadjon az előke inkább.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #53366 üzenetére
A horgoknál arra figyelj nagy különbség van adott méretben horgok között. Pl 12-es méretben vannak olyan horgok is 10 kilós pontyokra fenekezhetsz velük. Vékony húsú horgok legyenek és lapkás horgok. Füles horgokat spiccbotozáshoz felejtsd el arra majd akkor lesz szükséged vsz ha bojlizni készülsz.
Fejből nem tudok most bevált márkáknál típusszámot mondani , de megnézem majd. Owner, Gamakatsu pl . Szeretem pl ownernek egy piros színű nagyon finom keszeges horgát, hosszú szárú olyan anyagvastagsággal vékonyabból nem is lehetne horgot készíteni. De rengeteg jó horog van. Azért kell vékonyhúsú mert nem sérül úgy rajta az élő csali. Egy jó horogra szúnyoglárvát rátűzöd csak pattog rajta. Vagy a csonti bőrébe éppen megtűzöd és mozog rajta rendesen. Nem a horog lesz a szerelék gyenge pontja általában. Inkább a zsinór. Bár voltak már horogkiegyenesítések is.
Ja és még annyi direktben is köthetsz szerkót, nem kell előke feltétlenül. Pl én sokszor használok 16-ost is direktben előke nélkül. Ez főleg ha combosabb halak vannak és sok akkor jól tud jönni. Pl nagy kárászok jönnek egymás után akkor 12,14-es zsinórral sokkal többet kell szerelned. Vagy pontyok is bejönnek akkor jó az. De majd ezeket kitapasztalod a vízen.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Szarka László keszeges, versenybeszámolós könyveit érdemes elolvasnod. Horgászválogatottnak volt valami fő fő embere, korábban versenyző stb. Keszeghorgászat modern módszerekkel című könyve. Teljes részletességgel az alap infók vsz benne vannak a spiccbotozásról is. Etetőanyagokról is sok hasznos infó.
12, 14, 16 -os zsinórt szerezz be vsz. Horgokban 12,14,16-os méretet (esetleg 18-as és 20-as de ezek már nagyon finom pecához 1 szem pinkivel vagy szúnyoggal , vagy snecire ha nagyon rosszul kap). Vegyél egy ólomkészletet dinsmores-t ajánlom (olcsó de jó hobbi pecára) . Vegyél 5-10 db jó minőségű létrát a szerelékeknek. Kell 0,2 vagy 0,25 gramm környékétől 1 grammig 0,2 vagy 0,25 grammonként úszó. 1 grammtól elég lesz fél grammonként is mondjuk 4 grammig . Ezzel állóvíztől lassan folyó csatornákig elhorgászol. Kell olyan szilikoncső amit az úszók szárára rá tudsz tenni ereszték beállításhoz megszorul rajta . Különböző méretek mert a sneciző és a nagyobb keszegezőhöz más kell. Nagyjából ezzel a cuccal már nagy meglepetések nem érhetnek.
Csinálsz egy etetést rááll a hal feltámad a szél addig horgásztál 1 grammossal lehet 2 grammos vagy 1,5 grammos lesz a jó. Elképzelhető olyan szitu, hogy a nagy dévéreket is 0,2 grammos úszóval tudod jól fogni az adott helyen mert egy lassan süllyedő nagyon finom cucc kell. De lehet olyan szitu a fenék közelben durvább cuccal lehet jól fogni , vagy fenéken.
Nagy általánosságban vsz egy állóvízi vagy lassú csatornás keszegezésre elég 1 gramm környéki úszó vagy 1-2 gramm közötti 14-es zsinórral 14-es horoggal .
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz Gabi atya #53365 üzenetére
Köszi, horcsog neked is!
Valamelyik végét fogjuk megülni haverral előreláthatólag. Fele-fele Walter Panettone Black meg Roach Black lesz a kaja, illetve mellé vagy egy method cucc, vagy tirolifás ragadozós szerkó, ezt még nem döntöttem el. Azt mondják hoztak bele kisebb harcsákat, meg azért akad benne süllő, csuka is (utóbbiból haver múltkor fogott egy közel nyolcasat), így idén először (és utoljára) lehet hozok el halat is.[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
Alapvetően ha könnyű az úszó, akkor kevesebb súlyt raksz a zsinórra -> lassabban süllyed le a horog. Ez jó akkor, amikor kimondottan küszöket akarsz fogni (mivel ők általában a vízréteg felső harmadában vannak), vagy akkor, amikor vízközt vannak a halak, de nincsenek küszök.
Ha nagyobb az úszó, akkor több súly megy a zsinórra, ezáltal hamarabb jut le a horog a vízréteg alsó harmadába, könnyebben el tudod kerülni a küszöket. Emellett előnye, hogy stabilabban helyben tudod tartani a szereléked, jobban ellenáll a szélből keletkező áramlásnak (mivel a kisebb-közepesebb légmozgás inkább a víz felszínét mozgatja meg). Letett előkés pecánál emiatt előny a nagyobb úszó. Ott nem szeretnéd azt, hogy el-el mozogjon az etetésről a csalid.Ezen felül jönnek még az olyan dolgok, hogy minél hosszabb a bot, annál nehezebb kezelni vele a kis súlyos szerelékeket. 5 méteres bottal nekem is 0,75g a legkönnyebb, ami szerelve van, de pl a 7 métereshez már tényleg kell a minimum 2g, a könnyebbeket nagyon macera kidobni, mozgatni vele.
Just a simple Lineman...
-
diablo1984
veterán
5m-en ha nincs szél belendítve is elég bejuttatni a készséget, ahhoz az 1 gramm körüli úszó is elég(ha nem túl mély a víz, mély víz és esetleg sneci esetén jöhet a nagyobb úszó, hogy a súly minél hamarabb a fenékre vigye le a csalit).
Persze az úszó méret függ a hol akarsz pecázni állapottól is, folyóvízen nagyobb úszó kell több súllyal, hogy fenékre juttasd a cuccot.
Mi az elvárás? -
saen
veterán
Ha túl könnyű az úszó, nem lehet pörgősen pecázni, mert sokáig tart/nehéz belendíteni. Cserébe a nagy úszó meg durvább szerelék, kevésbé eredményes. Az adott körülményekhez kell a megfelelő kompromisszumot megtalálni, akkor lesz pörgős a peca.
Nem kell túlbonyolítani amíg nem versenyzel, használd amid van aztán kialakul majd úgyis, hogy mi jön be. -
KunEmber
senior tag
Most, hogy horgom van kötve (nyilván kérdés, hogy 14es előke 14es horoggal mennyire ideális spiccbotozni), valaki magyarázza el, hogy mi a különbség a 0,75ös és a 2 gr-os úszó között az én felhasználásomra, 5 m-es bottal. Ezt a kettőt nyomta a kezembe a boltos, de szeretném tudni, hogy miért.
Azért írok ide nektek megint, mert a neten ráfogják a szélre, bot hosszra meg még ezer dologra a méretet, de 0,5-től 4 gr-ig ajánlanak úszót, mindenféle ködös indok alapján.
-
Gabi atya
csendes újonc
válasz galervin93 #53354 üzenetére
2 hete voltunk haverral, már elég hideg volt a levegő és a víz is. Kb de. 10-ig nem tudtunk kapást elérni, pedig kerestük a halat. 10-kor felszállt a köd, kisütött a nap és megindultak a halak. Pazar kis téli peca kerekedett ki belőle. Semmit sem változtattunk drasztikusan csak a napsütés jött be új faktorként. Mondjuk nem túl mély kockatóról van szó, szóval szerintem inkább a fény mozdította meg őket mindsem a hőmérséklet változás.
-
hermanyi
addikt
A fekete jó vastag húsú, azzal gond nélkül lehetne pontyozni. A másiknak pedig a formája is rossz. Keszegezni én kifejezetten csak B511 et használok, de ha tudom, hogy lesz beeső poty akkor a guru feeder vagy poll special használom 16-14 és méretben (csalitol függöen).
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
jansky1
senior tag
A legapróbb horgok is mennek azzal a kötéssel
-
horcsog
tag
Ilyenkor vsz úgy tudod jól fogni a keszeget ha tudod hová álltak be télire. Általában azokon a helyeken ha hideg van akkor is forog időnként főleg naplemente környékén és kora reggel. De van amikor napközben is. Mély vízi helyeken is 5-10 méteres vízben forognak a nagy dévérek a tetején. Sokszor akkor is ha komoly hideg van aznap .
Erre a melegre mit fognak csinálni az egy jó kérdés. Most kb 2 hétig ilyen időket jósolnak , lehet azt fogják hinni itt a tavasz. Múltkor a kikötőben a csónakom mellett lenéztem láttam az alját 1-2 méter közötti mélység és tele volt küsszel fenék fölött . Fekete volt a fenék a sok küsztől . Mit kóricáltak ott ilyenkor azt csak ők tudják, de felszínen egy db-ot nem láttam pittyenni . Este viszont nyüzsgött a tetején pedig hideg volt. Hideg mihez képest persze , 4-5 fok. A küsz is valamiért este sokszor feljön a tetejére télen, úgy egész nap nem látod mozogni .
Dévéreket sokszor látom ha süllőzök télen akkorák fordulnak és olyan a színűk pontynak is elmenne, bronzos nagy jószágok. De nem mindenhol hanem ahol összeálltak télire annak a környékén .
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz hermanyi #53358 üzenetére
16 és 16 között sajnos óriási a különbség . Preston ,Middy ,Guru ,Milo stb 16 os horog majdnem akkora mint a Kamasan 12 es . Szóval snecizőben apró keszegezőben nem nagyon van füles így a helyes megfogalmazás inkább .
-
hermanyi
addikt
válasz diablo1984 #53356 üzenetére
16-18 as horog nem nagyon van fülesben .
-
diablo1984
veterán
válasz jansky1 #53346 üzenetére
Nekem horkgkötőm van a kis horgokhoz, de meguntam, hogy a vékony cérnát a lapka elvágja, pedig a drenann feeder lapkás horga volt a kedvencem, de mikor kötéskor 5ödjére szakad a kötésnél a zsinor és sokadjára a kötésnél szakadva vesztesz halat, akkor a füles horog felértékelődik, főleg hogy azóta nem volt horogvesztés....
-
A Zéé
addikt
3 hete nekem nem ment a match se vízközt, se fenéken. Akkor sem volt hidegebb.
Just a simple Lineman...
-
galervin93
addikt
válasz hermanyi #53349 üzenetére
Nekem 24 volt az alja 0.08-ra, na ott már hülyét kaptam. 18-asnál kisebbet már nem is tartok, sőt snecire inkább a 16-osat favorizálom 10, akár 12-es madzaggal, kevésbé gubancolódik, jobban bírja a pörgő csontit.
Hétfőn kinézek Dunakeszi bányatóra, szerintetek ezekben a hirtelen jövő tizenfokokban feljönnek víz közé a keszegek? Úgy tervezem berakok valami disznóölőt, mellette meg finomkodok. Lehet utóbbi délelőtt feeder, délután meg match, hm...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
horcsog
tag
Talán úgy gondolkodnak akik ezt vennék és nem vinnének el vele halat azok most megveszik a drágábbat is, és így sem visznek el halat. Plusz bejönne az a kérdés is mennyivel legyen olcsóbb egy ilyen jegy. Mint vitatéma, ezt kikerülik azzal nincs ilyen jegy.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #53345 üzenetére
Nehéz mindjárt pici horgokkal kezdeni a kötést.
18-as a legkisebb amit szoktam snecizéshez. Annak már neki kell futnom néha többször. Nincs rajta fogás igazán és annyira kicsi helyen kell tekergetni.Gyakorolsz menni fog ez . Ha olyan típusokat veszel aminek a szára kicsit hosszabb könnyebb megkötni és csalizásnál is jó tud lenni ha pl 2-3 csontit tennél, vagy konzervkukoricát . . Gamakatsu horgok pl elég sok olyan keszegező és sneciző van ami hosszabb szárú.
Ólmot ha veszel puhát vegyél . Dinsmores pl amit a zsinóron tudsz húzni ha máshogy kell elrendezni.
Úszóból pedig 0,25 grammostól kezdheted snecire és onnan negyed grammonként felfelé.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Nálam azért esik ki az országos mert nincs benne kedvenc víztározóm. Egyébként nem sokkal lenne több a 74.000 mint víztározó+Duna amit szoktam venni .
Hal elvitel nélküli jegy olcsóbban téma gondolom előbb utóbb aktuális lesz a Mohosznál is. Mondjuk én szeretek halat enni . De biztos lenne rá igény. Mohoszhoz még most tör be a digitális technika ezzel a horgászkártyával vagy mi a bánattal. Még 20-30 év és talán már otthonról minden papírt ki is lehet váltani és lesz fogási napló is digitálisan , ha ilyen tempóban halad.
joe979 : Mi ez a kék fej amit mondasz? Stonfo "kapocs" a spiccbot végén? Nem tudom mire gondolsz pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
KunEmber
senior tag
3 óra alatt sikerült két félig rossz horgot kötnöm. 14-es, lapkás horog és 14-es előke. Egy picit el vagyok keseredve... 😢
-
joe979
aktív tag
Spiccbotos keszeges pecához milyen fejet szokás használni ? Van egy kb 20 éves kék fejem igaz még bírja , de inkább a kukába való már, mint vízbe ....
Szissz
-
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #53341 üzenetére
Merre?
-
BlackmMmDog
aktív tag
Holnap horgászat. Feladat keszegek közül kiválogatni a pontyokat.
-
A Zéé
addikt
válasz horcsog #53338 üzenetére
amióta ezt az összevont jegyet bevezették azt várom, hogy legyen a könnyített, nem halas, akár 1 botos verziója, mondjuk 40k környékén, és akkor ne legyen benne a versenyzés.
De hát szerintem előbb jutok el 2 megyei versenyre, mint hogy az be lesz vezetveJust a simple Lineman...
-
horcsog
tag
Tényleg, ott is van a lábjegyzetben. Akkor ez nem jó. Csak versenyzőknek és ha nem mész versenyezni meg kell téríteni a különbözetet a teljes áruhoz képest. Rövid az eszem mert erről már beszéltünk egyszer úgy rémlik akkor is ajánlottam valakinek . Sporthorgász aki nem visz el halat mint sportjegy , de nem erre értik , csak a versenyzőknek. Ez szemétség. Horgász és horgász közötti ilyen megkülönböztetés, az ombudsmanhoz kell fordulnunk. Úgy látszik nem bíznak az átlag pecásban nem visz el halat ezzel a jeggyel mert különben nem tudom mi indokolja ezt a megkülönböztetést. Vagy ha sokan ezt váltanák kevesebb lóvé folyna be az lehet a fő indok . Biztos van olyan aki a 74.000 forintossal se visz el igazán halat .
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #53332 üzenetére
Vagy sportjegyet veszel https://www.rdhsz.hu/doc/osszevont_mohosz_jegyek_2019.pdf. 25.000 -ért mennyi helyre kapsz engedélyt. Cserébe halat nem vihetsz.
Arra tökéletes szétnézz mindenfelé és kitaláld hová akarsz majd váltani következő évben éves jegyet. Egy szezont rászánsz a keresgélésre akkor ezzel a jeggyel elég sokfelé elnézhetsz horgászni. Pest környékén is messzebb is. Kisbalatontól a Tiszáig Ráckevétől a Sióig. Szerintem ez nagyon jó találmány. Mert ennyi pénzért nem biztos 10 napijegyet ki tudsz váltani . Bár jártam már olyan vízen ahol talán 800 Ft vagy valami hasonló jelképes összeg volt a napijegy ha nem viszel el halat.
[ Szerkesztve ]
-
KunEmber
senior tag
válasz horcsog #53330 üzenetére
Egyébként legszívesebben valami eldugott, relatíve kihalt, kis csatornán horgásznék. Kár, hogy nem vagyok szarvasi, ott minden második sarkon van ilyen. De pl. az RSD-hez tartozó XXX-as csatorna is ilyen.
Köszi tényleg az értelmes, célra vezető hsz-eket, ezek jó tanácsok.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #53327 üzenetére
Addig ráérsz felszerelni néhány létrát . Különböző halfajokra, vizekre .
Szétnézni is érdemes úgy is ha nem horgászol. Lemész különböző vizekre megnézed mit művelnek a helyi erők. Ehhez nem kell napijegy se. Könnyebben tudsz dönteni hová menj. Nem ismerem a bp környéki vizeket így konkrét javaslatot nem tudok tenni .
Pl jó pecák lehet kezdésnek az is ha elmész olyan vízre ahol ki kell fizetned a halat ha el akarod hozni. Viszont ha csak pecázol nem hozol el halat akkor relatív olcsó a napijegy. Ezeket a vizeket általában csurig rakják hallal. Kitapasztalhatod a felszerelést. A horogkötést is ha a pontyok megtámadnak. Vagy az a sok leválasztott Duna ág és övcsatorna ami van ott. Tuti helyek lehetnek egy spiccbotos keszegezésre vsz.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz #46129152 #53326 üzenetére
Ár/értékben jók ezek a daiwák vsz. Főleg a D carptól voltam elájulva mikor kézbe vettem 99xx Ft-os botot , hű mondom ez komoly ezen az áron . Nézegettem is nem e maradt le az árból egy számjegy ami legalább kettessel kezdődik. Ninja széria az pedig 25- 30 k Ft környékéről indult annak idején és most már 10.000 környékén van az is legalábbis az osztrákoknál.
-
jjohn
aktív tag
válasz busman #53306 üzenetére
Szia!
Én most vettem igaz 0.25-ös és 1000 m , de nagyon jó minőségű, jól bírja a csomót és a szakítószilárdsága is nagyon jó kézzel téphetem pedig csak 4 kg van ráírva a dupla csomót szereti leginkább. Folyóra vettem és pár alkalom volt most de nekem bejön nagyon, kopás álló felület kezelt és jól dobható simán csúszik. A [link]
Szerintem ér annyit mint a Smart Stone Riverje 2600 -ért[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz #46129152 #53295 üzenetére
https://www.nordfishing77.at/daiwa-crosscast-carp-sp-5000ld-qd-7986 Ez még egy nagyon jó ár/érték arányú orsó 66 euróért vsz. Csak ez nem igazán a 3 méteres bothoz inkább a 3,90-eshez.
+ érdemes megnézni ha bot orsó együtt kell a szetteket mert ott még vannak meglepő árak.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #53297 üzenetére
Szerintem napijeggyel menj el azokra a vizekre amik távolság alapján beleférnek és amelyik igazán megtetszik oda válts évest. Elméletileg spiccbottal az óceántól a falu végi patakig bárhol horgászhatsz és halat foghatsz. Ez nem lehet kizáró ok. Még nem jártam olyan magyar vízen ahol spiccbottal nem lehetett eredményesen horgászni. Persze melyik évszakban , melyik helyen stb stb.
-
horcsog
tag
válasz #46129152 #53295 üzenetére
https://www.nordfishing77.at/daiwa-ninja-x-carp-10ft-3lb-7649
Ha mindenképp 3 méteres kell. De inkább a 3,66-ost ajánlanám vagy daiwa ninja vagy daiwa D carp-ban. Ninját az csak Ausztriából mert itthon 20-30 k Ft között van az ára , kint 29-40 euró között. Az a Daiwa D Carp bot 10.000 Ft környéki áron meglepően jó minőség. Ha valaki nem tudja az árát szerintem el se akarja hinni az a bot 10.000 Ft alatti áron mozog.
Orsónak : https://www.nordfishing77.at/daiwa-black-widow-25a-6226 vagy hasonló áron vannak ennél komolyabb daiwa orsók is .
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz #38464487 #53321 üzenetére
Néztem én is, jó áron volt. Sajnos nem gyorsfékes. Utólsó Pecaplázás rendelésemnél ennek a "Pro" változatát vettem, az gyorsfékes. Én is meglepődtem, árához képest egész masszív az is. Annyira nem volt tökéletes a gyorsfék, nagy fékerőn darabosnak tűnt. A féklamelláknak adtam egy kis teflonos zsír spray-t, azóta bőven használható.(Okuma CB-van még gyorsfékes, ahhoz tudtam hasonlítani)
Azt nem értem, hogy ugye elméletileg egy gyorsfék nem nagyon (Vagy semennyire...) nem dobná meg a gyártási költségeket. Ebben a tízezres ársávban ezen kívül az orsón kívül nem is találtam mást, a többi kétszer ennyibe kerül. Marketing.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz diablo1984 #53317 üzenetére
Énis rendeltem belőle kettőt : jól összerakott cuccnak néz ki.
-
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #53312 üzenetére
még egy a pellet line-ra, relatíve olcsó és megbízható, jó zsinór.
-
diablo1984
veterán
Megjött ma(jó néhány egyéb cucc között) az EnergoTeam POWER FEEDER 5000 LC orsóm. Első benyomás, hogy 50-es orsó létére batár nagy, az unokaöcsémnek jött 40-es orsó ennek a dobjában elférne, de az arno 60-asa is kisebb ettől. De szemre minőséginek tűnik, akciós árát bőven megérte(egyenlőre) kíváncsi leszek, hogy parton hogy dolgozik majd!
Eddig is volt egy raklap orsóm, de most van +1, de ezt használni fogom az biztos! Lehetne már tavasz! -
hermanyi
addikt
Mint írtam Fonott zsinór . De az előke zsinórja sem tetszik . Ha én fejleszteném az orsókat akkor azokon is változtatnék ,bár minden botomon MAP van . Daiwa TDX viszont jobb mint a Map csúcs orsója a Parabolix . Szóval orsóból sem a MAP jön be de a Daiwa számomra megfizethetetlen
-
hermanyi
addikt
válasz busman #53306 üzenetére
Monofilböl nekem a Map jött be . Guru 3 peca után repült ,Preston az kb 6-7 peca után . Nem lágy botokra valóak , pöndörödnek mint a fene . HD pelet line nem rossz csak szerintem túl merev (saját ízlésvilág )
Fonotbol viszont csak a Guru vagy a MatrixAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
jpeetr
aktív tag
Békés illetve Hajdú-Bihar megyében tud esetleg valaki ajánlani olyan tavat, ahová még érdemes lenne kinézni a hétvégén? Azaz nyitva is van
-
busman
veterán
Sziasztok! Feederre kell zsinórt vennem. Van valami ajánlott vétel?
Két orsóra csavarnám fel , úgyhogy valami nagyobb kiszerelésben kell.I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
A Zéé
addikt
válasz KunEmber #53303 üzenetére
Én szoktam spiccel úsztatni Dunán, azért mondom, hogy ne ott kezdj. Nem tudom azon a részen milyen a meder, de 5-6 méterrel a parttól ha nincs legalább 1-1,5m víz, akkor oda nem nagyon fog kiállni a hal. Komolyabb etetés kell oda, eresztéket állítani sem olyan egyértelmű, plusz ha sziklás a fenék, akkor lesz sok álkapás, akadás, szakadás is. Hamar el tudja venni az ember kedvét, na.
Ha mindenkép nagy Duna, akkor is maximum az Újpesti öböl az elején, csak ahhoz utazni kell. De akkor meg már inkább az RSD. Szerintem.
Just a simple Lineman...
-
KunEmber
senior tag
Örülnék, ha nem lenne igazad. Mindent értek amit mondasz, de valahogy egy telepített tó nekem olyan, mintha a lakótelepen túráznék... Tudom, tudom, ezzel nem akartam senkit megsérteni, csak nah. De mindent értek, köszönöm a tippet is, ki fogom próbálni a tavat.
-
hermanyi
addikt
válasz BÁ Nutrition #53301 üzenetére
Szerintem igen. 1 hét alatt hazaszokott érni a cucc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Eladó Moulinex compact chef elektromos grill sütő
- Kültèri profi kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest