-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaiZka
tag
válasz Valkűr #99407 üzenetére
ez több mint fura.. Normális akksijaid voltak? Nálam a kisebb 1900-as (fehér) eneloopokkal 2.5-3órát húzza max. fényerőn. Ráadásul már 4-5éves AA akksikról beszélünk.Az aktuális kapacítását majd megnézem ha megjött az új töltőm.
Ma sikerült otthon felejtem a símaszkomat.. Csak 6km-ert mentem de szétfagyott a fejem a remekül szellőző sisakomban
-
313313
addikt
válasz Valkűr #83032 üzenetére
Akkor miben gondolkozzak? Maradjak Campa vonalon?
Montimon 8-as váltó van, ahhoz vagyok szokva árban. Rálesve a 10-es lánc árakra, csak lestemHP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Csokicsibesz
tag
válasz Valkűr #72715 üzenetére
Rossz árral számoltok
Kickstarteren nem USA dollár, hanem AUD (vagyis Ausztrál) dollár van megadva [link], aminek az árfolyama 200 pár ft. Így az ára máris 5200,- Ft köré jön ki (nem tudom ez magában foglalja-e a posta költséget).
Így se nevezném éppenséggel olcsónak, de nem felháborítóan drága.[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
válasz Valkűr #72577 üzenetére
Ez mennyire vízálló?
Nekem egy ilyenem van, de van hozzá egy rain cover.. Ergo semmit nem ér esőben mer nem látod plusz rajottem hogy kormányra kellene..
https://www.amazon.co.uk/dp/B012O0EN4M/ref=cm_sw_r_cp_apa_9njUxbJTDWB98Más,
Megvan végre a Bionx D kit Nagyon brutális kombó a cannondale-trail 5 bicóval. Egy dolog zavaró az a súly, nem is menet közben hanem van egy kis lépcső és érezni de ez semmiség..
Itt olyan emelkedők vannak hogy az edzettek is tolják egy két résznél és sajnos itt az emelkedők sokáig tartanak. Most hazafelé jövet két alkalommal volt maxra kapcsolva a visszatöltés és még úgy is kellet fékezni.Írtátok hogy nekem felesleges, de ez olyan hogy én tudom mi kell nekem. Ha totál lustaság lenne a cél akkor ennyiből veszek egy robogót vagy autót.
4 sebesség van rajta de az első is bőven elég volt nekem, második inkább csak akkor kellet amikor nagyobb emelkedő volt, szóval tekertem is azért . 3. és 4.-et nem is mertem használni
Van ezekhez a rendszerekhez egy külön kütyü amit némi plusz pénzért fel is szerelt volna nekem a forgalmazó ami által nincs korlát a rendszeren szóval az is megoldhato igény szerint. -
Runner_fxr
Ármester
válasz Valkűr #72296 üzenetére
A visszautat középre állítsd kezdésnek. A kis kattanásokból ki tudod számolni, hogy mikor van középen.
Ezt így azért nem jelenteném ki, hogy egy levegős villa érzékenyebb mint egy jó rugós, de az kétségtelen, hogy ma már nagyon kiforrott és jól működő rendszer a levegős rugózás. Az olcsó rugósokkal megy nyilván nem lehet egy lapon említeni.Crytec210: Használtan ha szerencséd van, kifoghatsz régebbi, de jó állapotú villákat. Egy régebbi Marzocchi nyílt olajfürdős, vagy RS psylo, baromi jó villák voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Valkűr #72277 üzenetére
Arra mindenképp figyelj, hogy a max nyomás fölé ne fújd. Elvileg 200psi a max nyomás.
A Te súlyodhoz elvileg 105-120psi az ajánlott a Reba-nál.
Az ilyen villák finomabban, érzékenyebben mozognak mint egy olcsó rugós verzió. Ez is furcsa lehet érzésre. A SAG-ot is nézni kell. A PSI táblázat csak egy javaslat a súlyodhoz, ettől el lehet térni, bringázási stílus függvényében. Ez hatványozottabban igaz a hosszabb rugóutas villákra.
A SAG a beülést jelenti. Ha van a becsúszódon gumi karika azzal meg is tudod mérni.
Ráülsz a bringára, de óvatosan csak ráereszted a súlyod, nem rugózol rajta és megnézed mennyit ül be a villa. 100mm-es villánál kb 10mm-t kéne bemozdulnia amikor ráülsz, akkor jó a nyomás. De ez csak egy általános ajánlás, használd úgy ahogy neked kényelmes.
Igazából ezt terepezés közben lehet kitapasztalni, akkor fogod érezni, hogy a bringázási stílusodhoz jó e, ha sokat fújsz bele pattogós lehet, ha alacsonyabbra akkor meg érzékenyebb lesz és jobban kimozogja az egyenetlenségeket. Érdemes telópumpával együtt menni bringázni az elején. Én is így szoktam. A visszaút csillapítást vagy középre szoktam állítani, vagy 1-el feljebb mint közép.Én a 120mm-es Fox 32-est 90PSI-re fújtam a 85 kilómhoz. Akkor mozgott szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz Valkűr #72267 üzenetére
Kicsi a nyomás, 110 az még alacsony, bőven mehet feljebb. Én 150 környékén használom, úgy pont nem mozogja ki a 120-at könnyed felhasználás mellett.
Figyelj arra is hogy pumpálás után mindíg szökik egy kis nyomás a szisszenéssel, ami pár psi-t jelent mert pici a térfogat! Szóval eleve kb 5psi-vel fejjebb fújd.
Mondom ezt egy hónapos levegős teló tapasztalat alapján
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
rétisün
veterán
válasz Valkűr #70810 üzenetére
van egy műanyag, elég nagy csillagcsavar nagyjából a két kar között, azt kell kihajtani. a váltókar legyen legkisebb fokozaton, akkor tudod kitolni a régi bovdent.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
Zola007
veterán
válasz Valkűr #69605 üzenetére
nem igazán megyek olyan helyen, ahol kellene az XT, jó lesz a Deore.
ha egyelőre csak elsőt akarok venni, akkor hol érdemes?
valamelyik külföldi webshop szállít ingyen?
ebayről vett már valaki ilyesmit?Esetleg ha van a fórumon valakinek eladó jó állapotú tárcsafék szettje, keressen meg legyen szíves
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
fpeter07
veterán
válasz Valkűr #69302 üzenetére
Évek óta nézem és mindig ilyen gatyi kesztyűket árulnak. 2010-ben vettem egyet, sajnos idén már nem tudtam használni. A sok esés meg a fogás kikezdte a gélbetéteket és félig el volt már kopva. Vettem viszont egy Socke-t, ami nagyon kényelmesnek bizonyult, így holnap beszerzek még belőle.
Más: Holnap du. xco svájcban [link], vasárnap meg dh [link].
-
Byk01
őstag
válasz Valkűr #69300 üzenetére
Én kesztyűt vettem (arra a rövid távra, amit egyszerre letudok, pont jó). A Decathlonban nem találtam olyat, ami rámenne a kezemre, olyan kicsi a 2XL-es is.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
válasz Valkűr #69136 üzenetére
Mi köze a felninek a féktárcsához?Az az agyon van.
Roni2011 : Nekem szinte az összes beleért eddig,játszani kell vele,de ahogy írták előttem is terhelve más,a nyereggel kell kizárólag játszani.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Roni2011
csendes tag
válasz Valkűr #69128 üzenetére
Ezzel még egyet is tudnék veled érteni ha valami 20 forintos felnik lennének! 60 ezerért vettem a két felnit ezért ennek csak nem kéne megrogynia! Most hogy jobban bele gondolok ez a probléma azóta van csak hogy feldobtam a két új Schwalbe Racing Ralphot 2.1 gumikat. Ezek a gomik csak 3 baron üzemelnek mig a Land cruserek 4.2 voltak fújva és 1.75 volt. Okozhatja a gumi a hibát?
-
Zola007
veterán
válasz Valkűr #69080 üzenetére
Van normális U-lakatom (Abus Sinus), de nemrég költöztünk és itt nem ér el a csőig, amihez a lépcsőházban kötném a boltbajáróst
így köszönöm, de maradnék az eredeti kérdésnél.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
balintka
addikt
válasz Valkűr #68389 üzenetére
Crankbrothers-nek van ilyen, de lehet csak a saját szettjéhez jó. Más márkában is láttam már.
flash-: Tereptől függően lenne előnye biztosan. Én a most tuningolás alatt lévő Kellys TNT 20-amat főleg aszfalton, könnyű terepen használom, ott talán annyira nem jön ki. Persze biztos sok függ, a kerékszettől, agytól, gyorszártól is. Mióta Cobalt 1 szett van, azóta nem ér bele kanyarodáskor a féktárcsa a fékbetétbe nekem. Most cserélem Reba-ra a teleszkópot és megkapja a Cobalt gyorszárat a kerék. Szerk.: Gyorszáras a bringa. Átütős lehetne, de az 1 1/8-as fejcső miatt, csak a vagyonba kerülő SID teleszkóppal lehetne az. Ennyit meg nem ér meg nekem. Jó a Reba gyorszárral.
Cross trekkingen kevésbé jöhet ki a különbség, mivel nem kemény terepre van tervezve a bringa.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Valkűr #68063 üzenetére
Meg egyre inkább úgy látszik, nem mindegy, hogy meg akarod-e a régi rendszereid jó részét tartani.
Ha hajtóművet kellene cserélnem, akkor egyre inkább úgy látszik, hogy vagy Deore helyett valami Alivio/Acera lesz, vagy állhatok át 9 sebességesről 10-es rendszerre.
Ráadásul a 9 sebességes-es Oktalink is kopik kifelé erősen, Deore szinten mindenképp.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
őstag
válasz Valkűr #68060 üzenetére
Én nem azt mondtam (vagyis nem azt akartam), hogy a szar az jó, csak azt, hogy a legtöbb embernek mindegy.
Szerintem egy hétvégente 20-30 km-t aszfalton tekerő embernek az Acera ugyan az a szint, mint az XT. Mitől menne tönkre, ha se port, se vizet nem lát? Sőt, a legtöbben nem is váltanak megfelelő fokozatba.
A 30-40-es pedálfordulattal tekerő, ziháló embernek is mindegy, hogy 13 vagy 18 kg a bringa (a fele súly az nem ez a kategória, ne keverjük ide, szerintem).A Shimano tárcsa az összefoglalóban van, én meg vagyok vele elégedve, sőt, a következő is az lesz. A példát szintén csak arra írtam, hogy felhasználás függő, hogy kinek mi kell. A legtöbb embernek a 396 is bőven megfelel.
Alivio 2014-től jó... igen én is ezt olvastam, de ettől függetlenül itt még most is mindenki csak Deore meg XT-t ajánlgat, hangsúlyozom (!), hétvégi kerékpározáshoz.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
imyourfriend
őstag
válasz Valkűr #67917 üzenetére
+1, mióta megvettem a Rudy Project sisakomat ~20ezer forint környékén hazai boltból azóta minden kerekezésnél a fejem van, veszek alá egy kendőt és szeretem használni a sisakot pedig előtte nem igazán kedveltem a sisakokat bevallom őszintén.. azt nem mondom hogy 100ezer forintos sisakot kell venni elsőre már, de 15-20ezer forint alatt nem nagyon nézelődnék hisz mégis az ember a saját fejét védi, a bringa nem számít ha összetörik de legalább a fejem maradjon egyben alapon.
-
dokee78
félisten
válasz Valkűr #67903 üzenetére
Használtat nem mernék venni,bár nézegettem.
Manitou Black comp közel is lenne,de ugye nem az idén veszem,sőt ki tudja mi lesz még jövőre.
Manitou telók jók -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Valkűr #67868 üzenetére
Nekem tetszik.Még van gyártó mely alkalmazza,de most hirtelen nem tudom melyik az.Ami nekem viszont nem tetszik az a GT vázak kis háromszöge.
(#67871) TayRol...ezzel te majd ott is csapatod ahol gyereked már nem meri futóbringájával és le kell szálljon.
Közben megvan.[link]
[link]
[link]
[link]...sőt lassan az a kérdés ki nem használja![ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
maximilian4
addikt
-
pc360
addikt
válasz Valkűr #67678 üzenetére
Ja-ja. Amúgy ilyen 50-65-öket azóta is csinálok megfelelő jármű mögött (azóta is montizok). Meg 36-os átlagot némi hátszéllel (15 km-es szakaszon), 28-ast meg amúgy (Bp. > Alsóörs). Szóval sokminden lehetséges, csak van, amihez kell a megfelelő szellő/szélárnyék segítsége...
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
-
imyourfriend
őstag
-
Krisz79
őstag
válasz Valkűr #67602 üzenetére
Hónom alá veszem a kereket,elviszem 1 bringás boltba-szervizbe, Ők meghúzzák és mehet vissza?
Sajna nincs rá szerszámom,holnap bringával terveztem melóba menni.#67608) Tigerteam
Nem tervezek szerszámot venni.
Feleslegesen vettem meg 1 küllő húzot is anno.
(volt 1 kajli bringa itthon (Praktikeres,már elhozatalkor 8as volt benne), mondom majd Én persze, nem olyan egyszerű ,mint gondoltam.)
Szerencsére eladtam ,bukó nélkül.
De,ha hallgat az ember Rátok... Tanultam belőlle.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
maximilian4
addikt
válasz Valkűr #67578 üzenetére
Buli kedvéért. Szeretem a laza talajt és az sem tántorít el ha fel van ázva. Valamint lefele eléggé veretem, már amennyire a bringa tulajdonságai megengedik. Elől 120-as gyári levegős villa, Iszonyat robosztus tapered fejcső, szóval valamilyen szinten alkalmas rá a bringa.
Egyébként valaki nem tud ajánlani korrekt budapesti szervizet, ahol normálisan újra lesz bowdenezve az első váltóm (így 3. nekifutásra)? Nem tudom hogy van a fővárosban, időpontot nem árt egyeztetni gondolom.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Valkűr #67544 üzenetére
Másik oldalon van távtartó gyűrű a csapágy és a váz között? Ha igen vedd ki,hogy hosszabbodjon a tengely a váltó oldal irányába,innen meg szintén vedd ki ha van,maradjon csak a váltó füle.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
őstag
-
Integrale
veterán
válasz Valkűr #66969 üzenetére
En ezzel szivtam par hete, vettem egy 10-es valtot, es nem mukodott megfeleloen, Hasaggymeg forumtarsnak meg igen. A kutya a Dyna-Sys feliratban van elasva, mas a huzas merteke, ha talalsz olyat ami nem Dyna-Sys, van ilyen nem is egy, akkor jo lesz 10-es valto 9-es vagy akar 8-as sorhoz, valtokarhoz is.
"Bad reklám is reklám too"
-
veterán
válasz Valkűr #66979 üzenetére
Tudom, miert nem alkalmas, de en azt kerdeztem, hogy a szelessegen es az anyagon kivul milyen tenyezo van meg, ami alapjan besorolnad ezeket?
Hasznalhatnek "dh kormanyt" a pereputty montimon is, ha levagnam megfelelo szelessegure, akkor nem lenne vele semmi gondom.
Ezert kerdeztem, hogy most "dh kormanyokat" keres, vagy "dh kormanyokat" szeretne elkerulni?Everybody lies.
-
rétisün
veterán
válasz Valkűr #66969 üzenetére
"Ezt olyan nehezen tudom elkepzelni, h mitől nem jó ha nem jó."
én azt is nehezen tudtam elképzelni, hogy egy 10 sebességes 105-ös hátsó váltó nem működik egy 10 sebességes tiagra váltókarral, aztán pedig nem működik. legalábis nem olyan pontosan, mint egy azonos szériába tartozó váltókar/váltó páros.
ki kell próbálni, elképzelhető, hogy mégis jó lesz.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dokee78
félisten
válasz Valkűr #66972 üzenetére
Ez DH kormányok?XLC HB-M04 31,8mm 640mm emelt kormány
Mert ez biztos,de 28,6 a befogó.
Altrix Downhill HB3528 -
veterán
válasz Valkűr #66269 üzenetére
Azt is nezd meg, hogy minel feljebb mesz, annal konnyebb, megis fura modon egyre nagyobb terhelest birnak ki, ez elegge nem elhanyagolhato dolog, ha arra a terhelesre csinalnak, amire a 2,5 kilos szutykok valoak, akkor nem is merek belegondolni, milyen konnyuek lennenek
(#66274) szjoci
Nekem is ugyanez van kb, random markanevvel, 6 k volt talan egy eve, ha nem tobb, szinten par ezer km benne van mar, nincs vele gondom, a cipom talpa viszont mutatja, hogy mennyire tart, nagyon jo volt lecserelni az elotte levo szutykot erre(#66261) Runner_fxr
Ezen most elgondolkodnék, ha vennék új bicót, csak kérdés, hogy mennyibe fajna nekem, hogy szervizeljek null km-esen, mert nem tudom, mennyire troger modon kapnam meg.
De azt hiszem 134k a szemét nélküli verzió magában, a villa viszont gyanús, hogy nem lenne a szívem csücske. A stucni is eleg furán néz ki.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
ghost364
senior tag
válasz Valkűr #66279 üzenetére
Csak városban járok vele, országúton csak a Look Nekem simán kijön belőle a lábam, nincs arra meghúzva (csak a bal, azzal a lábbal húzom a pedált skidnél) Letenni meg nem szoktam a lábam, kereszteződésben/pirosnál trackstandelek. [link] Ez se lehet rossz, csak erre a pedálra nem tudnám rárakni. De sokat szánnék rá, akkor vennék egy ilyen cipőt, meg egy pedált.
(#66281) ivana: A cipőmet viszont tényleg szétszedte (piros hasított bőr nájk, a bal lassan fehér ) -
balintka
addikt
válasz Valkűr #66269 üzenetére
Ár/értékben persze jobb a Raidon. A Reba viszont egy más világ, nyilván ennyiért legyen is az.
Én nem gondolom magam súlymániásnak, de most észrevehetően könnyebb lett a bringám a Cobalt 1 szettel, a gyári Kellys után. Valószínűleg a kerékagyak súlyában lehet nagyobb különbség. -
balintka
addikt
válasz Valkűr #66267 üzenetére
Hát azért nem is kevés az a 2,4 kg. Nálam a Recon Gold az első, amit már el tudok súlyban fogadni (1840 g), de árban alig van különbség a turnkey-es Reba és a PushLoc-os Recon Gold között. Én nem ragaszkodok a kormányról zárható telóhoz. Nincs is értelme ez alatti szintre cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Valkűr #66083 üzenetére
Mi nem tetszett benne?
(#66082) fpeter07...eszembe juttatja saját esésemet/törésemet...bár az sokkal bénább performansz volt mint ez a versenyes.
(#66085) atok666...ez komoly?! Nem féltél?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Valkűr #65879 üzenetére
Szívbeteg vagyok (nem túl vészes mértékben azért) és kicsit lusta is De éppen rajta vagyok a formába hozáson, kipróbáljuk majd hogy meddig megy.
Amúgy a hétvégén is inkább az a rész nem tetszett ahol a susnyásban kellett menni a derékig érő fűben. Sík terepen, szerintem sokkal jobban bírom. (Ahhoz képest.) -
MODERÁTOR
válasz Valkűr #65838 üzenetére
+hackeeee: hozzuk össze! Én is hozok még egy embert.
Én az útvonalkövetésre a sima runtasticot használom, eléggé bevált. Ma pl tekertünk egy olyat, amiben volt földút, meg inkább úgy mondanám, hogy ha egy képzeletbeli 10-es skálán a 10 a vajsima aszfalt a 0 pedig a szántás tankcsapdával, akkor olyan kb 3-as "úton". Derékig érő fűben és akkora traktoros nyomvályúk között, hogy csodálkozok utólag hogy hogy nem taknyoltam egyet. Néha az "utat" inkább érezni lehetett, meg hát a nagyját abból látni, hogy ott volt ritkás a fák között. Szóval még egyszer nem mennék arra az tuti (a kullancsok se jönnek be). Azt hittem nem tudom végigtekerni (nagyon gyenge az állóképességem), de meglett, 15km, de ha előre tudom, nem vágok neki.
Ja, próbálgattam mostanában meg kérdeztem is itt, hogy mi a jó biciklis útvonaltervező / navi app. Próbálgatás alapján a pocket earth jött be, második helyezett kb a naviki.
-
ivana
Ármester
válasz Valkűr #65568 üzenetére
Van átalakító akkor tudod fújni autó kompresszorral is. A presta előnyösebb, 6 bar fölött egyenesen kötelező, 28mm-es gumival elég durva problémáim voltak (négy belső kuka 2 héten belül mind szelephiba, nem egy márka) autó szelepekkel, nem bírta a terhelést.
(#65565) Gabor.Sz: Veszel egy használt négyszöges outi hajtást, meg egy monot, az egyik tányért leveszed és helyette felraksz egy rockringet. Sajnos ezek a késői csepelek nem a minőségükről híresek és akkor még finom voltam, egy csepel apolló majd nem teszkó szint, miközben egy 10-15 évvel korábbi túra teljesen tisztességes darab. Egysebi tányér nem jó mert nem egysebi a bringa. A rockring nem is feltétlen kell, egy sima road double kisebb tányérjára megy a lánc a nagy meg a rockring.
-
sza.sa
tag
válasz Valkűr #65523 üzenetére
Jelenleg csak egy bringám van, ezzel járok melóba naponta, sima utcai cipőben. Oda a taposós a kényelmes nekem.
De most csak ezt használom "sportolás" céljából is, ott már kiütközik a cipő kényelmetlensége.Tervben van egy országúti, oda természetesen SPD-s cipő lesz majd.
De végül is az egyoldalas SPD pedál nem rossz ötlet...[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
zoli03
őstag
válasz Valkűr #64213 üzenetére
Kérdeztem valamit, nem válaszoltál rá. Még most sem értem, minek két kerékszett, ráadásul nem túl minőségi. Akkor már inkább legyen egy normális minőségű. Nekem már halt meg 475-ös agy kazettája, ismerősömnek ugyanúgy. Tudom, milyen belülről, többet ilyen agyat biztos nem fogok venni. De ha neked annyira bejön a 475, minek akarsz másfajtát?
"Az pedig hogy azért mert iparis akkor jobb is, egy berögzült tévhit."
Ilyet sehol sem írtam."Harmadszor a netet turni én is tudom, de abból nem kezdek el észt osztani. Akkor mondj véleményt ha használtad is a Sramot, de mivel a neten semmit nem találtál róla mégis véleményt mondasz ez csak téged minősit."
Nem mondtam róla véleményt. Azt sem írtam, hogy semmit nem találtam róla. Az viszont tényleg minősít téged, hogy nem tudsz olvasni, vagy nem érted meg azt, amit elolvastál. -
hegyimorc
senior tag
válasz Valkűr #64202 üzenetére
"Viszont láttam elfogadható áron a Sramnak az 506-os agyait amik még konuszosak és van még készlet belőlük. Az érdekelne, h ezek minöségileg melyik Shimano szintjén lehetnek?"
Azt nem tudom, hogy melyik Shimano szintjén van, de egyetlen agyam ment szét teljesen, egy Sram 506 első. Kb 5000kmt bírt.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...