Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
planbmokus
senior tag
válasz szimpláncsak #199398 üzenetére
A 410T-m is. A HR/CAD szenzor mellé vettem speed szenzort is, beállítottam elsődlegesre, azóta nincs gond.
3% lejtő 1,5km hosszan: volt amikor 12km/h-t írt, pár pillanattal később pedig 79-et. Valós sebességem 45-55 közt volt ugyanott speed szenzorral mérve."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
szimpláncsak
tag
-
Toobee
veterán
Köszi srácok, sokat jelent, hogy ennyien írtatok és nagyon hasznos tanácsokat kaptam privátban is
-
Somatom
veterán
válasz Toobee #199387 üzenetére
Ez most komoly? Engem megdöbbentett. Ha nem tudna enni adni a családjának, azt valahol érteném. De, versenyekre járatja a fiát? Annak a költségeit ki fizeti? Tudom, hogy Te is nagy örömmel bringázol. Mi jogosítja fel arra, hogy ezt az örömet elvegye tőled a fia öröméért? Oda kéne állnia a fia elé és vázolni a helyzetet. Az korrektebb lenne, mint ilyen helyzetbe hozni.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Toobee
veterán
válasz Csokicsibesz #199388 üzenetére
Díjbekérő alapján fizettem. Köszönöm szépen, ez tűnik kezdésnek a legkisebb energiaigényűnek
#199391planbmokus:
Ezt sajnos nem tudom, de nem hiszem, hogy tegnap óta levették volna őket. Akkor vettem fel a gyártóval a kapcsolatot, ők ezt írták:
Good afternoon David,Firstly thank you for contacting us.
I have taken steps to contact T-bike and make him aware of this. It is true that there are several delays due to postponements of stock.I hope to receive a reply from them soon.
Have a nice day,
GIULIA
COMMENCAL STORE
www.commencal-store.com | www.commencalusa.com
facebook.com/commencal | instagram.com/commencalbikes[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
válasz Toobee #199387 üzenetére
Még a végén miattad töri össze magát szegény. Fekete mágia meg minden előkerül ilyenkor...
Komolyan:
Nem is azért mondom, nem szabad önbíráskodni.
De az extrém szakágak a mai napig kicsit "undergroundba" tartoznak, ergo mindenki ismer mindenkit, nem szokták szó nélkül hagyni az ilyesmit. Egy-két beszólás, aztán vagy eltűnik és a mezőny nem hall többet felőle, vagy összekapja magát és a "második esély" jogán túllépnek rajta. Nyomást gyakorolni lehet, önbíráskodni nem szabad!/ új fejlemény, hogy nincsnek fent a Commencal official parnerek közt?
#199385 Hasaggymeg: 1000%-osan egyetértek.[ Szerkesztve ]
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Ablakos
őstag
Igs50e komputerbe be kell állítani a kerék méretet. Kérdésem, hogy mit számolhat ebből, hiszen gps alapján mér sebességet, távolságot?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Toobee
veterán
válasz planbmokus #199383 üzenetére
Igen, köszönöm szépen! OB-n lévő ismerős üdvözölte már a nevemben. Én magam nem tervezek odamenni, igyekszem most a családommal tölteni az összes szabadidőmet. Bár lehet hamarabb célt érnék, de semmi kedvem önbíráskodni (elvenni a fia kerékpárját stb. nálam nem fér bele). Így is ment már a rimánkodás a telefonban, hogy vegyem le a FB oldalukról a negatív kommentet, mert a fia mit sem tud az egészről és ha meglátja, akkor összeomlik majd. Azóta már megkaptam azt is, hogy az ügy miatt már indulni sem szeretne. Még a végén kiderül, hogy én vagyok a szívtelen geci Felajánlom a kissrác versenyzésére azt az 1,1M Ft-ot
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz planbmokus #199383 üzenetére
Ugyanakkor jó sportember még lehet sz@rházi,vagy éppen béna üzletember,a kettő nem zárja ki egymást. 🤔
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
planbmokus
senior tag
válasz Toobee #199354 üzenetére
[link]
Ha tudni szeretnéd ki az Apró Tóbiás...Lényegi info középtájékon:
"...hála a Commencal CoFactory programjának és persze annak is, hogy sikerült azt elérnünk, hogy mi lettünk, a T-Bike Store-ral ennek a király márkának a magyarországi forgalmazója. A webshopunkban bringákon kívül sok új, Magyarországon eddig nem forgalmazott kerékpáros cuccot is megtaláltok, mint a Michelin gumik, Slicey és STFU termékek."Hétvégén DH OB. Jó eséllyel ott lesznek...
[ Szerkesztve ]
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
ZolkoW
őstag
válasz #75376384 #199380 üzenetére
Ha jól értem, itt ez nem a motor hibája... honnan tudná, mi a helyes irány, ha a kép nem tartalmazza? Én amúgy is majdnem mindig kisebbre vágom a képeket, minek terhelni az univerzumot FHD-nél nagyobb képekkel.. de azt látom, a méret nálad is le van véve.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
szuszinho
őstag
Holnap megint montizás lesz
Tervezett útvonal: Pilis-nyereg, Dobogó-kő, Prédikálószék, aztán vissza. Merretekerjek nem mindig a számomra tetszetős útvonalakat rajzolja, ezért szakaszonként kell összedobjam a túrát. DBK-Prédikálószékre tudnátok tanácsot adni? -
törölt tag
oke, de a dolomitok megint egy masik kategoria. neztem onnan videokat es az nekem mar picit tul sok. egyebkent szerintem egy dimbes-dombos helyen is lehet nagyon jo traileket kialakitani, ha valaki foglalkozik vele. ahol en lakom, itt nem igazan vannak benne a turizmusban (plane nem a biciklisben), plusz ez a kanton sokkal meredekebb hegyekkel van tele. Graubünden ezert is jo, mert ott kb minden osszeer.
#199368 Hasaggymeg: a monitort probaltad elforditani? nekem az mukodni szokott.
sajnos az idei nyar es tavasz is egyarant nagyon tre, ami a turazast es biciklizest illeti. rengeteg eso, kesoi havazasok, amik a hideg miatt meg mindig nem olvadtak le. remelhetoleg az augusztus, szeptember, oktober jobbak lesznek. normalis esetben ezek a legszarazabb idoszakok. aztan ki tudja.#199371 parandroid: köszi, igy mar ertem. bar nem szeretnek csak azert beleszerkeszteni, hogy a ph motor tudjon vele valamit is kezdeni. kicsit olyan mint ha megrekedt volna az egesz az internet öskoraban.
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz Hasaggymeg #199300 üzenetére
Én egyszer szívtam vele korábban, azóta sose tépem rá, pont az ilyen esetek miatt .
vzarmo: wow, csodaszép .
Tobee: kitartást, remélem sikerrel jársz.[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
nagyúr
válasz mickemoto #199374 üzenetére
a paypal jó ötlet, csak fizetésnél figyelj rá, hogy ne náluk legyen a devizakonverzió, mert nagyon szar árfolyamon váltanak.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #199369 üzenetére
Picit sokallom azt a víznyomást ott egy perc környékén...de hát ő tudja.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #199368 üzenetére
Gyertek néha pár kilóméterrel arrébb, a Hagymás hegységbe és a Naskalatra, ha nem vagy szokva, utánna 1-2 hétig sz@r lesz a kisebb-kevésbé meredek, kevésbé sziklás dombokon menni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
mickemoto
őstag
válasz Hasaggymeg #199373 üzenetére
Értem. Akkor ugyanez csak utalással?
Hogy érdemes bonyolítani az utalást ha csak forint folyószámlám van visa kártyával? -
-
mickemoto
őstag
Sziasztok. Tudnátok olyan külföldi webshop-ot ajánlani ahonnan érdemes rendelni outi kerékpárt és postáznak utánvétellel is?
-
parandroid
félisten
válasz #75376384 #199365 üzenetére
Iphone nem ment képpozíciót a metaadatokhoz, ezért nem tudja a fórummotor kezelni. Tudom, velem is ezt csinálja. Ha beleszerkesztesz a képbe (akár a telefonon), utána már jó lesz.
Amúgy szép kör volt, gratula!
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Barokk
csendes tag
válasz Hasaggymeg #199368 üzenetére
"Barokk... az idei kérdéskvótád kimerült. "
De kár! ...esetleg nem hozhatnám előre a jövő évi adagomat?
-
-=RelakS=-
veterán
Saraztá?
Pucováld meg a kecskét [video]Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz #75376384 #199365 üzenetére
Csatol6tad volna úgy, hogy ne kelljen lefeküdnöm megnézni.
Barokk... az idei kérdéskvótád kimerült.
Alg... igaz csak a keleti Kárpátokból, de a hazajövetelem inkább az elhomokosodott erdő miatt sz@r kissé. Eső hiánya bringát kisodró homokmedreket eredményez a megszokott ösvényeken, a néhány durva felhőszakadás meg kimos minden földet, avart a kövek, sziklák közül melyek így csupaszon merednek az égnek kirázva a beledet. Ha így folytatódik a globális prájdosodás a grevöl után új niche jelenik majd meg a piacon, a dűne bájk. 🤭
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A héten megtaláltam a tavalyi Swiss epic első etapjának a gps fájlját neten. Aztán mivel mára jó időt írt, mondom miért ne. Lehet nem kellett volna annyira elhamarkodottan dönteni, mivel cirka egy hónapja áztatja az eső az országot. na de, aki valaha arra adja a fejét, hogy tekerjen pár napot Svájcban, akkor Graubünden a legjobb erre. elsődlegesen mindenképp az ilyen fajta túrákat javaslom.
A kezdeti mászás után (1600m kb) jött egy turautvonalbol avanzsált bicikli út (ez elég durván szét volt ázva, plusz csúsztak a kövek) majd a hegyről lefelé pedig nagyrészt flow trail hozott le. Végül pedig bevitt egy erdős részre, ami már inkább látvány, km és plusz emelkedő miatt volt benne szvsz.
Igaz kifingtam, de megérte. Kb minden volt benne, amiért elkezdtem biciklizni és pont kellően hosszú is volt. nem fulladt unalomba. Itt pedig egy pár kép ha vkit érdekel:
sajnos ez fos fórummotor elforgatja a feltöltött, állított fotókat, így azok hülyén néznek ki, de íme:
köszi aki olvasta, és köszi a gps segítséget. Semmi gond nem volt vele. -
parkr
őstag
válasz parandroid #199346 üzenetére
Mindig elfelejtem megírni, de ha már szóbajött:
a Pro Stealth nyerget tudom ajánlani országútira (vagy akármire), még az én vézna csontos seggemnek is bejött.
Igaz hogy hangyányit dönteni kellett rajta, mert vízszintben nagyon nem volt jó - legalábbis nekem. -
Barokk
csendes tag
válasz Hasaggymeg #199361 üzenetére
és bardi
Köszi a válaszokat. Igen, a puding próbája az evés. Elvileg holnap érkezik a bringa, de nem én veszem át, mert még egy hétig nem vagyok otthon. Majd, ha hazaértünk a nyaralásból, kipróbálom, és valószínűleg zaklatni fogom a fórumot a kérdéseimmel.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Barokk #199355 üzenetére
Szerintem is jól van ez így ahogy van, elég egységes a gyári verzió, használd egészséggel. Ha majd esetleg kevésnek érzed a féket (amit nem gondolok) akkor ez a hibrid megoldás relatíve kis befektetéssel tökéletes fékerőt biztosít6. [link]
-
-
Barokk
csendes tag
válasz zsocy #199356 üzenetére
Köszi!
Igen, a fórumot olvasgatva már azon kaptam magam, hogy az upgrade lehetőségeken gondolkodom, s ami még "rosszabb": már most elkezdtem nézegetni a Cube és Wilier weboldalakon az outi modelleket.
Tárcsafék-csere szerinted mennyire "sürgős"?
Igen, a 450 ezer nem kis pénz, de örülök, hogy egy ilyen felszereltségűt tudtam szerezni újonnan a jelenlegi viszonyok közt. -
vendingo
veterán
válasz Toobee #199354 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de te ebből szerintem már csak ígéreteket fogsz látni. Sok módja van, hogy gond nélkül büntetlenül lelépjen.
Amúgy én is voltam hasonló cipőben, volt rendőrségi ügy, pereskedés, előállítás, bírói határozat, hogy kártalanítson, de mai napig nem láttam pénzt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zsocy
őstag
válasz Barokk #199355 üzenetére
Szerintem ez egy tök jó kezdő bringa, sok jó tekerést kívánok hozzá hátszéllel!
De ha már kérdezed, ülést valószínűleg akarsz majd cserélni, felnit is mert az előbb utóbb mindenkinek bekattan hogy kellene :) Alapvetően a 105 groupset ami rajta van teljesen jó cucc, talán az a mechanikus tárcsafék méltatlan.
Ami viszont nem neked szól feltétlen, de döbbenet hogy egy ilyen bringa újonan már 450 ezer forint.[ Szerkesztve ]
-
Barokk
csendes tag
Sziasztok!
Ugyan már eső után köpönyeg, de azért kikérném és megköszönném a véleményeteket. Újonnan vásároltam egy Kellys ARC 50-et. Szerintetek van rajta egy vagy több olyan komponens, ami aránytalanul gyengébb minőségű a többinél, és van is értelme majd a jövőben pénzt költeni a minőségibbre cserélésére?Országúton/aszfalton, illetve (magyarországi viszonylatban) jobb minőségű kerékpárúton használnám főleg sík-enyhén lankás útvonalon, márciustól október-novemberig tartó időszakban, heti 2-3x, alkalmanként kb. 20-25 km-t tekerve.
Biciklis előélet: Az elmúlt másfél évben a "leporolt", 30 éves (és általam évtizedekig méltatlanul mellőzött) 5-sebességes Schwinn-Csepel országúti kerékpárommal tekertem.
-
Toobee
veterán
válasz maximilian4 #199351 üzenetére
Meg Tobias Apro néven is, de amúgy Kiss Gábornak hívják. Istvánnal is felvettem a kapcsolatot, sajnos hasonló cipő. Neki picit jobb a helyzete, némi önbíráskodás belengetése után egy használt tesztkerékpárt kapott azért, tehát nem úszott el az összes pénze, de még mindig tartoznak neki. De tudok másokról is, akik szintén így jártak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #199339 üzenetére
Pfff 😨Ha nem te írod el sem hiszem, kész röhej! Nem kellene még valamennyit átutalj neki mert miattad volt frusztrált?! Áh, vicc ez az egész! 😵
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz flash- #199349 üzenetére
Szerintem is inkább akkor vesztesz levegőt, amikor rányomod. Nekem SKS Twentyniner van, az max egy tizeddel mutat nagyobb nyomást, mint a digitális nyomásmérő.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
flash-
veterán
válasz jjeahh #199323 üzenetére
aporpó keréknyomás:nekem ez a Bikefun Airforce műhelypumpa van,és 6 barig fújható a köpeny,tehát azt én bele is fújom vele.de viszont ha lehúzom a szelepet mindig ereszt,de csak egy kis szisszenés, mégis amikor visszadugom már fél bárral kevesebbet mutat.
nem hiszem hogy annyira béna lennék hogy ne tudnám hogy kell levenni egy pumpát úgy a szelepről hogy semennyit se szisszenjen ki a levegő ha le lehetne így, vagy van mégis valami tipp?
hát agyaltam ezen fél napot, aztán maradt a fél bárral többet fújok trükk..
na ez jelentéktelen de aki tizedes barra fújja a kereket annak ez jó infó lehet hogy egy szelepről való leszedésnél már esik is fél bárt a nyomás
ki gondolta volna?[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #199346 üzenetére
meg nagy átmérőjű gumi kis nyomáson.
---
amúgy földútra/gravelre simán jó lehet egy elasztomeres vagy rugós paralelogramma-mozgású nyeregcső (vagy egy flexibilis karbon nyeregcső). ezeknél a kialakítású csöveknél a pedál és az ülőfelület között nem annyira csökken a távolság, hátrafelé mozognak. [link]csak egy redshift shockstop, kinekt vagy eesilk alu nyeregcső az 230€-tól indul, flexi karbon nyeregcsövek is 150-200€-tól - de inkább 200 fölött szokott lenni az áruk. (van 90€-ért rosebike-os, már ha lehet kapni, múltkor nem rendeltem meg, most megint 4 hónap a szállítási idő)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-=RelakS=-
veterán
válasz csurgoi #199345 üzenetére
Nem árt hozzá tudni, hogy mekkora nyeregszár jó a bringádba, mert ajánlhatjuk a legjobbat, ha nem készül akkora méretben.
parandroid
Nem rossz az, csak észben kell tartani, hogy a rugós nyeregcső nem arra való, hogy fel-alá járjon alattad, mint a buszsofőr széke, hanem hogy a hirtelen ütések ne gyógyítsák bele a nyerged a sejhajodba.
Erre szerintem kb mindenki rájön, miután megtapasztalja milyen úgy tekerni, hogy fel-alá jár alatta a nyereg[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
csurgoi
aktív tag
Valaki használ közületek rugós nyeregszárat?
Tudtok valamilyet ajánlani ami nem horror áron van és használható?https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
-
Toobee
veterán
válasz f4lcon #199340 üzenetére
Egy másik srácnak legalább magyar díjbekérőt küldtek (Kiss Gábor kisadózó), csak gondolom kimerült a KATA keret. Mondjuk azt írta nekem, számlát azóta se kapott, de neki legalább jött bringa. Igaz új helyett egy használt tesztmodell, de azt mondja, örül, hogy valamit kapott.
Felvettem a kapcsolatot a Commencal-lal is, kb 10 percen belül írtak, hogy felveszik a kapcsolatot velük és jelentkeznek. Remélem a legjobbakat. Én már csak a pénzemet szeretném visszakapni, nem szívesen ülnék olyan kerékpáron, amit ilyen emberek képviselnek itthon.
#199342 f4lcon:
Amennyire ki tudtam hámozni a lényeget a katyvaszból, amiket összehordott. Az van, hogy a Commencal 5 napig tartja a rendelést, neki annyi ideje van fizetni. A Revolut viszont van, hogy lassabban írja jóvá a pénzt. Amikor én rendeltem, még áprilisi szállítást írtak a kerékpárra a hivatalos oldalon is. Gondolom elpöcsölte az időt vagy piramisjáték az egész és az új belépők fizetik a "régi" rendeléseket. Nem sokkal a rendelésem után (pár hét) váltott a Commencal is, 2021 decemberi szállításra. Szinte biztosra veszem, ha meg is rendelték egyáltalán a kerékpáromat, akkor ebbe a sávba esik bele. Az egyetlen ok, amiért nem YT Izzo-t rendeltem, az az áprilisi szállítás volt. Innentől kezdve köszönöm, de nem érdekel a márka. A gond az, amit te is írsz: nem tudnak elszámolni a pénzzel.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Toobee #199321 üzenetére
egyébként az a dolog, hogy egy kerékpár ennyit csúszik a jelen helyzetben egyáltalán nem meglepetés, sőt inkább ez az általánosság.
a probléma itt szerintem abból van, hogy a befizetett előleggel (foglalóval?) nem tudnak elszámolni abban az esetben, ha a beszállítójuk valamilyen oknál fogva csúszik a szállítással, és te emiatt elállnál a rendelésedtől. egy komoly (vagy magára valamit is adó) forgalmazó nem engedheti meg magának, hogy ennyire gyenge financiális lábakon álljon.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Toobee #199339 üzenetére
ahogy nézem ez egy hollandiában bejegyzett cég [link]
az ilyen már eleve gyanús, miért nem csinál valaki egy rendes kft-t itthon?
egyébként a holland céget is 2019-ben alapították“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #199333 üzenetére
Az ilyen cégeknek nem szabad(na) működnie. Már az is bosszantó volt, hogy elérhetetlenek. Ilyen hivatkozási alapok voltak:
- érettségizett fiam (ekkor 2 hétig nem voltak elérhetőek)
- másik telefont használ, tehát a weboldalon lévő szám hiába csörög ki, nem fogja soha senki felvenni
- lerobbant a lakóautó
- MIATTAM ittasan vezetett, mert úgy frusztrálja a dolog, ezért 3 napra bent tartotta a rendőrség
Volt olyan, mikor nagy nehezen visszahívott. Este, fél10-kor. Értitek, egy bolt este fél10-kor keres? Mondjuk legalább egy alkalommal sikerült neki visszahívnia, máskor idáig sem jutott el.
Számtalan mesét hallottam az elmúlt hónapok során. Szerencsére, a lényeges dolgokról írásban kommunikáltunk. Commencalnak is írtam már, hogy vizsgálják ki az ügyet. Őszintén remélem, hogy elveszik tőlük a forgalmazás jogát, mert ez nem méltó egyetlen márkához sem.[ Szerkesztve ]
-
-
Beri
addikt
válasz Hasaggymeg #199320 üzenetére
lassan már azt se tudom, hogy én mit írok
jjeahh
Csehszlovák kétujjas (nagy + mutató) nyomásmérő berendezést köll használni, az mindig kéznél van (szó szerint) -
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #199334 üzenetére
a gravellel mostanában 1/3 földút 2/3 (sokszor botrányos minőségű) asztalt/betonút arányt tartom, a fő szempont a kényelem, szóval hátsó 1,8 az első 1,9 baron van (még mindig belsővel)
kb 1,5 bar alatt már nagyon lomha, azt nem szeretem
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #199325 üzenetére
Legtöbben így csinálják, ez is egy n+1-ik dolog, amire valaki vagy érzékeny, vagy nem. Outin valszeg én sem ellenőrizném túl gyakran, mert a tizedes különbségek nem igazán számítanak és outival csak egyféle "terepen" teker az ember: aszfalton. Mtb-n viszont 1-2 tized nyomáskülönbséget nagyon meg lehet érezni (legalábbis merev xc-n), nálam pl. ha az első kereket vesszük 1.5 baron tökéletes, 1.4-en már köves terepen felütöm, de sárba-hóba ideális, 1.6 bar fölött meg érezhetően jobban ráz, 1.7 fölött már sokkal jobban is csúszik. Teljesen más élmény egy "rock garden" szerű sziklás rázós helyen lejönni tökéletesen belőtt gumi és teló nyomással, a tempó is komolyabb. Van egy nagyon sziklás kb. 15km hosszú lejtő a közelben, ami a lazább felfogású haverokon mindíg kifog, pl. van amikor panaszkodnak, hogy túl rázós, pedig csak túl van fújva a gumi, de legutóbb egyik haverom azért nem merte rendesen ereszteni lefelé, mert 1.3 bar volt a hátsó gumijában és állandóan koppant . Ilyenkor szoktam mondani nekük, hogy itt a nyomásmérő, lőjük már be rendesen, de sosincs türelmük, inkább valahogy túlélik .
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #199332 üzenetére
Anyagi gondok egy dolog, de ha a Commencal megszakítja vele a kapcsolatot a panaszok miatt, akkor neki sz@rral meszeltek.
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #199328 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Igen, meggyőzött, hogy ők a hivatalos forgalmazó itthon, illetve pár bringás ismerős vett már tőlük kerékpárt. Valószínűleg az én rendelésem körül kezdtek gondjai lenni a fazonnak (pénzügyi), amit azóta is görget. Természetesen semmi önbíráskodás, csak a jogi út, illetve a közösség, média ereje, amiben hiszek. -
Somatom
veterán
válasz -=RelakS=- #199329 üzenetére
Amióta tubeless, azóta picit ereszt mindkét gumi, viszont idén még egyszer sem kaptam defektet. Tavaly ilyenkor már háromszor cseréltettem belsőt. Inkább kéthetente pumpálok. Ja, és Runner be tudta állítani a váltót, ami a Berguson -nak három nekifutásból sem sikerült.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A Zasszony a színek tudója.
Ami a tyúkbelesítést illeti, a hátsó az jobban tartja mint egy belsős.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #199321 üzenetére
Besz@rás, hogy mik vannak! ...gondolom a Commencal márka miatt fordultál pont hozzájuk, de előre utaltad a teljes összeget?! Én helyedben nem keménykednék velük amíg nincs meg a pénzem, ne vágd magad alatt a fát...vagy rosszul gondolom? Elég komoly honlapjuk van, talán a Commencal-nál kellene kis nyomást gyakorolni rájuk...de amint már írtam, a pénz maradéktalan visszaszerzése érdekében csak csínján. 🤔 Ha kell segítek egy hivatalos levél megfogalmazásában, angolul, természetesen, mert fraciJáúl nemtok.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Ringman #199325 üzenetére
+1
Elindulok otthonról és ha a lejtőn, a visszafordító kanyar előtt nem megyek legalább 50 -nel, akkor tudom, hogy alacsony a guminyomás. Szerencsére Runner a tyúkbelesítésnél megszabadított a presta -tól, úgyhogy bármelyik benzinkúton tudok nyomni a gumiba.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Mi a gond a Zasszony szinevel?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
-=RelakS=-
veterán
Tengely:
Nekem az a magyarázat tetszik, hogy a tengely menete egy pirinyóval kisebb, mint a hajtókarban lévő menet. Ahogy tekersz, az érintkezési pont körbejár a tengely kerületén.
Namármost, ha egy henger belső részének és egy kisebb rúdnak az érintkezési felülete körbe jár, akkor a rúd az ellenkező irányba kell, hogy forogjon.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
jjeahh
nagyúr
+1 bszg@-nak, gyakran akinek nem igazán ereszti a levegőt a gumija, az is minden tekerés előtt pumpálja, pl én is. Szeretem, ha a guminyomás tökéletesen be van lőve, képes vagyok terepre is vinni a nyomásmérőt, mert ilyenkor, kánikulában félóra napon tekerés után 0.30 barral magasabb is is lehet a nyomás .
-
bszg@
tag
leszámítva a 2naponta fújást igénylő
Rá se ránts! Amióta van SKS digitális nyomásmérőm, rájöttem, hogy minden használat során 0,3 bart csökken a nyomás, egyformán mindkét keréken. Úgyhogy minden indulás előtt pumpálok.
Ja, outi és belsős. -
Toobee
veterán
Sziasztok! Lesz majd hamarosan egy T-Bike sztorim, hétfőre ígérték a pénzem visszautalását, de csak a hitegetés megy már hónapok óta, most is hazudozik az ember, hogy a házára vesz fel hitelt, majd abból fizet ki. Szóval csak röviden: senki ne vegyen tőlük semmit, átbaszós hely. 1+ millióm van náluk március óta. Április végére ígérték a szállítást, a héten pedig mindjárt augusztus. Hétfőn jelentkezem hosszabban is, csak még összeállítás alatt a tényekre épülő írásom, amit igyekszem minden bringás fórumra, topikba, lapnak eljuttatni, hogy más ne járjon így. Sajnos, több károsultat is sikerült már találnom. Szóval, T-Bike Webbringabolt: felejtős. Azt megköszönöm, ha elkezditek leszavazni a FB oldalukat, hogy elkezdjen látszódni az értékelés.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #199318 üzenetére
Valami ilyesmi lett volna ha...teccik Zasszonynak is a színe ...ugyanakkor tény, hogy sokkal gyengébb felszereléssel kaptam volna ugyanannyiért, vagy drágábban. Meg kell fizetni azt a nevet rendesen. Tegnapi tekerésemen éppen gondolkodtam mennyire pöpecül műxik minden rajta (leszámítva a 2naponta fújást igénylő első kerék tyúkbelesítését ), a váltó atompontos és megbíz6ó, fékek parádésak, hajtásnál egy mukk sincs a legdurvább terhelésnél sem és még a belépő szintű Judith is szépen végzi a dolgát. Mond6ni elégedett vagyok.
#199319Beri...a tengelyen hajtás közben előre felé forgó pedálcsapágy enyhe ellenállása befelé hajtja. ...milyen megtévesztő és nehezen érthető, mi?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #199316 üzenetére
Ej, mindíg tetszett a karbon bringák vaskos alsó csöve, de most, hogy már az újabb belépő alu gépek is gyakran ilyen szélesek (pl: [link] [link] ), kezdett megszokottá válni és üdítő ránézni egy Chiselre . Amúgy régen rugalmas volt a Chisel váz, de az újratervezett gépek állítólag már merevek. Kár, hogy 600 euróval többe kerül egy hasonló felszereltségű 200-400g-al nehezebb vázas gépnél .
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #199316 üzenetére
hanem szépen kihajtod a tengelyét
Igen, ez az a rész, hogy nem repülsz le a velocipéről
Legalábbis a linkeden a figura ezt hozta fel.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #199314 üzenetére
Van benne valami, már olyan szélesek a karbon közép részek, hogy lassan a hajtókart is be kell préseljék a vázba. Időnként mikot (éppen ) megelőzök valakit mászásnál belem villan, hogy lehet ez azt hiszi elektromossal nyomom.🤭 [kép]
#199315-=RelakS=...sőt, ha megszorul (és elég erős vagy ) nem elfordul talpad alatt hanem szépen kihajtod a tengelyét és lejön a pedál mert amúgy is szervizelni kell.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #199308 üzenetére
Hehe, nem rossz. Ha berohad a pedál, nem repülsz le előre a velocipédről, de ez véletlenül pont olyan erőket hoz létre egy csapágyban, hogy a tengely a másik irányba szeretne fordulni, szóval rászorul a hajtókarra
-
addikt
-
Ringman
nagyúr
válasz ivana #199309 üzenetére
Jaja sima 15-ös csillagvillás bőven elég meghúzni.
megragadva az alkalmat: a drágább pedáloknál miért belső kulcsnyílású csavaros felfogatást alkalmaznak?
-
addikt
válasz ivana #199309 üzenetére
hát, az "inkább csak nem jön ki" az nálam pont a befelé csavarodás
nem kell egy fél menetet fordulni ahhoz, hogy a kézzel meghúzott pedál kifelé már csak erőkarral jöjjön
plusz ott a kémiai oxidáció (jellemzően alu karban acél tengely)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Hasaggymeg #199308 üzenetére
...ha megszorul akkor tekerné ki, amúgy meg szépen továbbhúzza a tengelyt a karba.
-
ivana
Ármester
válasz f4lcon #199301 üzenetére
Befele nem igazán csavarodik a taposástól, inkább csak nem jön ki.
(#199303) -=RelakS=- Én maradok inkább a megfogom a hajtókart módszernél, ez rohadt veszélyesnek néz ki.
(#199302) Hasaggymeg Jaja sima 15-ös csillagvillás bőven elég meghúzni. Meg jó alaposan be kell kenni zsírral, mert alu-acél kapcsolat az esetek igen nagy részében.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #199303 üzenetére
Igen, mert rátartasz egy kulccsal a tengelyre, de ha nem, és esetleg a pedál szorul, tehát a csapágya fejt ki valamiféle ellenállást tekerés közben, ami valljuk be életszerűbb mint az, hogy valami feltekeredik a tengelyre és egy külső ponthoz viszonyítva fixen tartja, akkor biztosa szorul és nem kitekeredik a karból.
Ha a pedálba szorul be a tengely, és képes vagy úgy tekerni, hogy nem forog el a pedál a talpad alatt, akkor kitekered a hajtókarból, mintha csak megfogtad volna kulccsal a pedáltengelyt.... Gondolj bele, a szoros pedál befelé akarja tekeri mind2 oldalon a tengelyt a menetbe. Vagyis hajtás közben arra forog a pedál a tengelyen amerre a menetének az iránya van...vagyis nem, és igazad van! Akkor éppen a megszorulás ellen van kitalálva a 2 irányú menet? Vagy mégsem.😜
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz -=RelakS=- #199306 üzenetére
Valószínű hogy nem tekerték be rendesen, és ezért lazult ki. Viszont ennek fényében nem tud hogyan tekeredne befelé hajtás közben.
'92 Honda VFR 750
-
-=RelakS=-
veterán
válasz bardi #199305 üzenetére
Ha a pedálba szorul be a tengely, és képes vagy úgy tekerni, hogy nem forog el a pedál a talpad alatt, akkor kitekered a hajtókarból, mintha csak megfogtad volna kulccsal a pedáltengelyt.
Mondjuk ez elég érdekes helyzet lenne, mikor vannak videók, hogy ilyen 1-másfél méteres erőkar kellett, hogy megmozduljon a hajtókarban a pedáltengely XDf4lcon
Erre utaltam a "ha meg megfogod a csavart egy szerszámmal" résszel.[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
Nekem a melóba járós retro monti bal oldalt kidolgozta a pedált első utamon tekerés közben... Ha tekered, és szorul a pedál tengely, az mindkét oldalon kifelé fog jönni szerintem.
'92 Honda VFR 750
-
addikt
igen, de közben a pedál tengelyt fognod kell
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #199302 üzenetére
Lehet, hogy ez okoz még mindig PTSD-t pedál ügyben (akkor cseréltem, mikor spd-re váltottam), mert ugye rászorul, ha tekered, de ha meg megfogod a csavart egy szerszámmal, akkor előre kell pedáloznod, hogy lejöjjön a pedál.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz f4lcon #199301 üzenetére
Igen, ezt is írni akartam, hogy nem véletlen a 2 irányú menet, vagyis nem kell az előírt ~40Nm-nél többre megtépni. Ez a tipikus 2 féle menettel ellátott alkatrész melyet miután első körben nekiszöksz kitekerni és lepattansz róla elkezdesz már kételkedni abban is, hogy jó irányba tekered-e egyáltalán.🤭
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hasaggymeg #199300 üzenetére
úgy van kialakítva, hogy a taposással belefelé csavarodik (még ugye véletlenül se kifelé) így előbb-utóbb jobban belecsavarodik, mint ahogy szeretnéd.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen switch-et vegyek?
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest