Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nmate91
tag
válasz ivana #167199 üzenetére
Újrabowdenezve vettem, még a bowdenvégeket előttem rakták rá De kösz a tippeket! Lánc van sajnos megnyúlva, 0.75 tisztán beleesik, 1-et is bele tudom erőltetni. Még nem rendeltem meg, esetleg van valami bevált tuti tipp típusra? Elég sok van a kategóriában, még nem néztem ki konkrétat.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz xy.zsolt #167197 üzenetére
...amúgy állítólag Froome is úgy esett el,bár én kétlem valaki 60km/h-nál elengedi a kormányt és főleg orrot fújni. Bringások amúgy sem a szép zsebkendőikről híresek.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #167195 üzenetére
Ilyen szélben már az átlag nem érdekel.....inkább az, hogy ne fújjon le az útról.
Úgy értettem, hogy fajtánként 200-250grJeahh: [link]
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #167182 üzenetére
A hamburgerre,meg ilyen beüléses evésekre gondoltam,hogy nincs időm rá...inkább otthon bepótolom,meg persze eleve nem éhesen indulok,hanem reggeli után. Zasszonnyal más,vele az 5 óra 6,5,és így irány Sanders ezredes étterme egy 15-ös csípős szárnyra jó sok vizes pepszivel. Amúgy jó a Cerbona is,csak hiányzik a só,így szoktam sós magvakat vinni...ami amúgy nem mellékesen a tiszta cukornál is kalóriásabb! (~600ckal/100gr!)
(#167184) xy.zsolt......összesen hát,hogy gondoltad,óránként? Amúgy 150-200 (nem is 200-250-et ) grammot akartam írni,ami még simán elfér a mezzsebemben.(#167186) xy.zsolt...megdrágult a sztráva,leíratkozol és akkor meheCC szélben is,nem kell félj elrontod átlagod.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
xy.zsolt
őstag
válasz nmate91 #167190 üzenetére
A merida montimon nekem is deore van.....12éves, sosem szervizelt váltó és olyan halkan, zökkenőmentesen vált, hogy a 105-ös váltóm megirigyelhetné, pedig az sem rossz
Jjeahh: A belvita jóreggelt zabkeksznek a softy verziója nagyon jó....vagy magad sütsz zabkekszet mint mi...az sem atomfizika
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Nem tudom milyen az a 100 Ft-os fehérje szelet, de a márkás 4-500 Ft-os is csak ilyen fancy cucc szerintem, inkább drága csoki. Az egész napi bevitelednek kell rendben lenni, az, hogy ott a hegyen beviszel 20 g fehérjét, vagy sem, az nem nagyon számít. Ráadásul ha a szervezetednek energiára van szüksége, akkor simán lebontja a fehérjét is úgy, hogy nem az izmokba fog épülni, hanem energiát nyersz belőle. Szóval edzés közben szénhidrát, utána fehérje. (Röviden, mert ha nagyon hosszút mész, meg verseny, akkor közben is jó a folyékony aminosav, meg a só, meg ilyenek, de ezt lehetne ragozni a végtelenségig.)
Hasaggymeg: szerencsére nem ilyen fiúlányok vesznek körül, úgyhogy nem értek én az ilyenhez. Old, but gold.
bringasisti: Én az üveg lekvárt minden nélkül simán megeszem. A koleszterincsökkentő mellé jön majd az inzulin is. Az üveges lekvárral az a baj, hogy húzza a mezzsebet.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nmate91
tag
válasz Hasaggymeg #167181 üzenetére
Enni mindig van idő Nálam szerves része a nagy tekeréseknek, hogy közben / utána zabálok egy nagyot és finomat. Igaz, én nagyon kocabringás vagyok, semmi teljesítménykényszer, hétközben csak azért tekerek rövidebbeket (30 km körül), hogy ne menjen el teljesen a kondim, ha épp hétvégén megyek egy 100-120-as körre.
Más: vettem egy 26-os cromo montit városba, ilyenem még úgysem volt. Kicsit talán áron felül (mostani viszonyokban nem biztos, 37), de láncot kell rajta cserélni mindössze, amúgy fasza. Nagyon meglepett, hogy ez a régi Deore LX váltó milyen jó.
-
ZolkoW
őstag
Ezekre a jó kis tömény zabszeletekre úgy rászoktam, hogy már tartok táskában a munkában is, mert egy csomószor van, hogy kevésre sikerül az ebéd/reggeli, és ezzel pótolom
A mezei puffasztott müzlik nagyon nem jönnek be, semmi tartalmuk, de ezekből 1-2 szelet, és egész sokáig elvagyok. A banánnal is úgy érzem, ha azt viszek, hogy valami hiányzik, vagy csak túl későn ettem meg eddig, mert olyan sokszor nem fordult elő, hogy banánt vigyek.
A fehérjeszelet nekem általában túl tömény, alig bírom letolni, meg tudtommal amúgy is ideálisabb edzés után fogyasztani ilyesmi. (akkor jobban rá is érek rágódni rajta, mondjuk a fürdőkádban ) Amúgy nálunk drágább is, a kicsi zabszeletek mennek 100 Ft környékén.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
bringasisti
őstag
válasz INTELligent #167185 üzenetére
Én az üveg lekvárt minden nélkül simán megeszem.
BENEFON DELTA--------N8
-
beleriand72
tag
válasz parandroid #167169 üzenetére
575 sportruházat. Most vettem kantárost, mezt. Nagyon jó minőségűnek tűnik.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
xy.zsolt
őstag
Én banánnal és Jaat féle sókeverékkel (esetleg BCAA-val) a világból kitekerek a legmelegebb napokon is....na jó, mint kiderült decemberben, csak 46 fokig
Olyan szél fúj itt, hogy komolyan gondolkodom merjek-e tekerni....kb 50-60kmh-s és 70et prognosztizáltak....ami azért is szemétség mert végre süt a nap
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz bringasisti #167170 üzenetére
Puffin lekvárt netalán?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #167181 üzenetére
Bakker....olcsóbb lenne taxival menned .......vagy összesen 200-250gr?
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem bírom megenni azokat a sz@rokat,gyomorfájás jön rám tőlük ...az összeszerelőd meg valóban nő,ha 1,35-nél megállítod lát6ó,hogy nincs olyan férfi akinek olyan mellkasa lenne. 6030D már olyan rég házas nem ismeri fel a nőket.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #167179 üzenetére
Cerbona az van itt is és olcsó, lehet akkor majd nagyobb adagot vásárolok abból . Protein szeletek tekerés közben mennyire ajánlottak? Mert felénk átszámolva kb. 100ft-ért mennek egyik boltban.
Hasaggymeg: képet a bringáról hegytetőn, szelfit instára mikor lősz? Olyankor lehet enni is. Meg pisilni is kell néha, olyankor is egyik kezeddel foghatod a szerszámot, másikkal meg a cerbonát és tömöd magadba . Nekem mondjuk egyáltalán nem fontos az, hogy gyorsan-folyamatosan tekerjek amikor haverokkal megyek, szal 100x megállunk, mert folyton valaki éhes, pisilhetnék, valami baja van, fotózni akar, lemaradt stb., igazodnunk kell egymáshoz. Egyedül is megállok ha kedvem szottyan egy képet lőni vagy enni akarok. Ezek a magvak amúgy jók, a legutóbb linkelt videóban is magvak vannak banánnal összesütve és szeletekre vágva.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én ha megyek egyedül egy 100km/1000m/5 órás kört kábé ezeket viszem az útra : Sós pörkölt mandula,mogyoró,kesu dió,aszalt szilva,aszalt barack összekeverve vagy 250-200gr és 1,5 l folyadék.Eléhezni nem fogok,enni meg nincs időm.
(#167175) xy.zsolt...akkor máris egy új kérdés tevődik fel,minek a melltartó?
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #167176 üzenetére
Nálatok nem tudom, milyen boltok vannak, de én általában Lidl/Aldi -, Cerbona - esetleg mabaker zabszeletet (vagy ennek gagyi utánzatait) viszek magammal. Ez elvan a zsebben, ha csak a felét eszem, akkor félbe hajtva nem szóródik ki a csomagolásból. Normál tekerésekre teljesen jó, tele van cukorral, meg lassan felszívódó szénhidráttal. Ha nem egyszerre eszed meg az egész mabakert (90 gr, 400 kcal) , akkor nem terheled magad, tudsz ugyanúgy tekerni.
Télen meg viszek mindenféle csokit, szaloncukrot, ami van, akkor nem olvad el a hátamon.
Ja, és Dobogókőn a pecsenyezsíros kenyér alap.[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz nmate91 #167173 üzenetére
Az a baj, hogy ezek hambi, szendvics stb kaják úgy érzem csak stresszelik, leterhelik a gyomrot, aztán amikor bevágtad és nyeregbepattansz, csodálkozol, hogy miért nem megy a szekér. Szal tekerni valami olyan kaja kéne nekem, ami szimpla energiaforrás és benne van minden ami ilyenkor kimegy a szervezetből, + nekem a koffein is szokott segíteni. De sajnos erre még nem találtam jó megoldást, állandóan az energiaszeleteket, zseléket venni drága mulatság és nem elég, a banán jónak tűnik, de valami más is kéne, hogy legyen változatosabb a dolog, szal gondoltam házilag kotyvasztok valamit, az egyik ötlet ez a rizs süti. Ez még lehet jó lenne pl., de fogalmam sincs hol lehet zsákszámra magot venni .
Vagy totál tévúton járok és maradjak a kolbász, szalonna, szilvapálinka szentháromságnál?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #167172 üzenetére
mikor kitetted megnéztem a videót....kíváncsi voltam mire juttok a nemi kérdésben ezért nem szóltam hozzá Nos, 35-38mp-nél lehet látni a hátánál, hogy melltartó körvonalazódik ki....nagyon kell figyelni, de látszik. Ha mégis pasi akkor melltartót hord
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Csokicsibesz #167165 üzenetére
én csak az ebikeshop ezer darab milliós ebike-jára reflektáltam, semmi másra.
már évek óta "inflálva" vannak az ebikeshop számai a piacon....ami a bikeparkot illeti, biztosan tudom, hogy legalább 2 épül ma Magyarországon, egy ráadásul Budapest közvetlen vonzáskörzetében - felvonóval! (igen, olyan helyen lesz a bikepark, ahol eddig felvonó sem volt)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
nmate91
tag
válasz jjeahh #167172 üzenetére
Én 100-120 után minimum hambi + hasáb + sör, 60-70-nél olyan éhes szoktam lenni, hogy elájulok. Ha eszek előtte közvetlen, talán 100-ig kibírom egyben. Ilyen zseléktől, energiaszeletektől hányingerem van sajnos, sajtos pogácsa szokott még bejönni esetleg + sima csoki, gumicukor enyhíteni az éhséget.
-
jjeahh
nagyúr
Én még mindíg 100% nőnek nézem, az egész mozgása nőies, kézmozdulatok szintén, a csípője is széles, kerek, a lába ikszes, van egy kevés melle is, ami férfiaknál csak akkor ekkora, ha kövérek, de ő nem az. A haja enyhén nőiesre van vágva, ez nem férfi frizura, bár manapság ezt nem lehet már tudni . Na de egy jó példa arra, hogy miért ideje minden rendes férfinak szakállat, szőrzetet növesztenie és normálís színű nem seggre feszülős nadrágot hordania . Ennek a Gee Milnernek meg jár tőlem egy nagy fekete pont, hogy nem sorolja fel videók végén a stáblistát meg a szerelő embereket . Feltúrtam a netet, de nem találtam erről a csajpasiról (??) semmit, így a neme sem derül ki.
bringasisti: én meg 150km monti túrán zsíroskenyeret és kürtőskalácsot . De a lényeg nem derült ki, mivel ez fagyasztott cucc, zsebben, táskában nem olvad és folyik szét?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
Én egy esélyt adnék a dekás 900-as (talán az) naciknak, nekem annál drágább nincs is, és nyilván van feljebb, a helyén kell kezelni, de 10-12 ezresért szerintem megvehető. Csak ha mérethiány van, akkor lehet, hogy rendelős lesz, de visszaveszik, ha nem jó méret.
Sima szivacsosat (ha betétes kell egyáltalán) már nem vennék, csak a "zselés" betétest.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #167150 üzenetére
Most direkt megnéztem a videót, de ez tényleg egy pasi. Nem ítéllek el, van egy csomó meleg ismerősöm, mind tök jó fejek. Szóval nyugodtan borotváld a lábad, meg vegyél cicanacit, nem kell a szőrös csülkökkel kompenzálni.
Apropó, cicanaci! Csak kéne egy nekem is nyárra, ez a mtb-s nadrág kúl, meg minden, de főleg így a meleg (na, már megint a szexuális orientáció) idő beköszöntével egyre jobban értem, miért hordja mindenki azt, amit. Jó, tudom, Rapha, meg Castelli, meg Ryzen, lehetőleg kantáros verzióban. De ezen kívül mi? Decathlonban voltam, vettem egy leárazott Van Rysel felsőt, de ez az egyetlen darab volt M-esben, különben az XXL és az XXS között minden hiánycikk. Szabásra, formára amúgy nem rossz, de nincs összehasonlítási alapom, minőségre viszont finoman fogalmazva nem győzött meg, 2 (talán 3) hordás után 3 helyen van benne felszaladva a szál, és mosva még nem is volt. Futós cuccokból is ezért nem szeretem a Kalenjit, szabásra jó, de a minősége kritikán aluli. Sajnos a Nike-nak nincsenek biciklis cuccai, adidasnak meg (legalábbis futós cuccokban) a szabása fura, minden cuccuk hosszú, de szűk, szóval nem az én alkatomra találták ki (tudom, nőjjek meg, meg fogyjak le). Érdemes lenne azért a 5tent megnézni? Mik még az alternatívák? Google ads folyamatosan önti rám újabban a biciklis ruhák hirdetéseit, de abszolút nem ismerősek a márkanevek, látatlanban meg nem merek rendelni. Amit nagyon praktikusnak találok, az a telefonnak az oldalsó elasztikus zseb, de ezt meg nagy neveknél egyáltalán nem látni.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csokicsibesz #167165 üzenetére
Érdekes mert bár a bringázás nem nevezhető nálunk tömegsportnak,mégis még világviszonylatban is sokat bringázunk...persze ez inkább a vidéki bringával közlekedők miatt van.
Ami a parkok hiányát illeti,szerintem is a domborzati adottságok miatt (is) kiépítetlen infrastruktúra lesz a ludas."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Segal
veterán
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Csokicsibesz
tag
válasz f4lcon #167161 üzenetére
Szerintem igazából, mindegy is, hogy 1-1 cég, milyen árbevételt csinál.
Én tökre elhiszem, hogy egyre többen vesznek e-bikeot, ami többe kerül, mint a sima bringa. Ez nemzetközileg is így van, tiszta sor.Azt a részét már azért lehet vitatni, hogy ez a vásárlói réteg, hogyan is oszlik meg. Drága e-bikeot nem valószínű, hogy a 19-29-es korosztály vesz. Nem mondom, hogy ebből a korosztályból senki nem vesz e-bikeot, de nem gondolom, hogy ez lenne a meghatározó.
Saját tapasztalatim alapján inkább az idősebb (40 feletti) embereket látok e-bikeon, néha 1-2 családot.A fiatalabb korcsoportnál szerintem az első kocsi, első lakás előrébb van a prioritási sorban. Nem gondolom, hogy tömeges (több ezer ember) lenne az, aki a hobbijára éves szinten ki tud adni több százezer forintot (mondjuk legyen 300e ft/év).
De az egész bikeparkos dolog szerintem nem itt bukik el. Hanem ott, hogy mennyi pénzt kéne ebbe beruházni és ezt mennyi idő alatt hozná vissza és mikortól lenne nyereséges.
Ha egy piaci viszonyok alapján működi vállalkozást nézünk (tehát nem állami feladatot), akkor annak előbb, vagy utóbb (de inkább előbb) pénzt kell termelnie.
Magyarországon nem igazán vannak síparadicsomok, ahol minden infrastruktúra adott: van felvonó, van épület, van fürdő, wc, öltöző stb. Ezt a semmiből felhúzni baromi sok pénz. Aztán üzemeltetni is kell, karbantartani, stb. Tehát egy egyszeri beruházáson túl folyamatos fenntartási költségek is vannak.
Ha már megvan a beruházási és fenntartási összeged, akkor lehet számolni a többit. Mivel ezek fogják meghatározni, hogy mennyi lesz a belépő, mennyi lesz a szervízdíj, szállítási költség stb.Ha tömegsport lenne a kerékpározás Magyarországon, akkor biztos lett volna olyan befektető, aki ráugrott volna erre az ötletre. Szerintem a kerékpározás még mindig egy „úri” sport, nem hinném, hogy a bringatulajdonosok jelentős része 4-5 évente új kerékpárt venne.
-
szuszinho
őstag
válasz Hasaggymeg #167156 üzenetére
Ránéztem, jóval olcsóbban kijönnék az Alivioval. Jelenleg 8 sebességes, ezért fogaskeréksor, lánc, váltókar is szükséges...
Köszi! -
addikt
válasz Runner_fxr #167160 üzenetére
A Velosat Kft 2019-es beszámolója szerint a teljes éves forgalma 467.214.000 Ft volt
A kettő még együtt sincs egymilliárd. (és ha lenne is, akkor sem számolna a szervizzel, meg az alkatrész értékesítéssel)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
törölt tag
nem tudom mennyire minosul reklamnak, de tudnatok esetleg pesten megbizhato boltot mondani? kellene vennem par dolgot kulacstarto, egy normalis gatya esetleg cipo es mivel cirka 6 honap utan ugy tunik vegre sikerul bejutni magyarorszagra penteken elneznek valamerre.
persze megvehetnem itt is, de a 80 frankos beugro egy "alap" parnazott alap gatyaert, azert mar az en ingerkuszobomet is megutotte.koszi.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Runner_fxr #167155 üzenetére
az ebringa zrt 2019-es beszámolója szerint a teljes éves forgalma (nyilvános adat) 285.945.000 forint. 1000 x 1.000.000 az nálam 1.000.000.000 (egymilliárd)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #167156 üzenetére
Ámen!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szuszinho #167143 üzenetére
Legalább Alivio...de látom van LX-is még,ami elvileg trekking széria.
(#167155) Runner_fxr...vesszen Trianon!
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Csokicsibesz #167147 üzenetére
Azért ezt így nem biztos, hogy ki lehetne jelenteni. Szerintem ha lenne egy értelmes felvonós pálya, több lenne az érdeklődő is. Mondjuk a Libegő alatt is ki lehetne alakítani pár nyomot. Annyira nem kell sajnálni a Magyar embereket se. Ha az ebikeshop-ban eladnak évente ezer db e-bike-ot, ami átlag áron 1 millió, akkor azért nem gondolnám, hogy nincs itthon pénz. Elég elmenni a Budai hegyekbe, rengeteg méregdrága bicaj rohangál, mindenféle kategóriában. Az alapvető probléma inkább az, hogy Magyarország természeti adottságai, domborzata, úthálózata nem annyira kedvez a kerékpározásnak. Ha nekünk is lennének olyan hegyeink mint pl az Osztrákoknak, akkor azért nálunk is nagyobb lenne az érdeklődés. De nincs és ezen nem lehet változtatni! Mi soha nem leszünk komoly piac, ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #167149 üzenetére
Minimum zavarba ejtő.
jjeahh...meleg teeee,nem vagy valami PC kompatibilis!
Bikepark...kerekeimmel szigorúan a szilárd talajon lehet nem vagyok a legilletékesebb a témában,de nem hiszem jó ötlet erdőinkből hevenyészett kerékpárpályákat készíteni,főleg úgy nem,hogy oda mesterséges anyagot hordunk be ehhez.Elseperni egy ösvényt,félrehúzni egy kidőlt fát,vagy éppen levágni,netalán letörni 1-1 ritka olyan ágat ami esetleg felnyársalhat még elmegy,de raklapokat,gerendákat hordani az erdőbe és mesterséges ugratókat építeni,vagy nekiállni lapáttal,ásóval és láncfűrésszel bringautat készíteni szerintem nem jó irány és nem támogatandó. A természet maradjon természetes és esetleg a 6óságok jelöljenek ki olyan helyeket ahol ez megengedett,főleg olyan település közeli kis erdőkben,dombokon,ahol a természet jó részét (főleg állatokat) már amúgy is száműzték.Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
manager2220
tag
válasz sebgutkopf #167139 üzenetére
Köszi szépen, meglesem őket.
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #167145 üzenetére
Nekem nincs semmi bajom a kismellű, rövidhajú természetes csajokkal, sőt, nem tudok elképzelni magam mellett egy kisminkelt nagymellű műkörmös amazont, szal ízlések és pofonok. Persze nem mondom, hogy ez a csaj kimondottan az esetem, a zsírozást inkább viccnek szántam . A kezével mindenesetre nincs semmi problémám
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz xy.zsolt #167140 üzenetére
Nincs benne üzleti potenciál, mert nincs rá fizetőképes kereslet.
Alapvetően itthon azoknak a száma, akik a kerékpárra sportként tekintenek elég szűk. Ez a szám aztán tovább oszlik az országútisok, meg a montisok között. Ha megnézünk egy maratont, akkor alig van pár száz induló. Ha megnézzük a korfa elosztást, akkor még rosszabb a helyzet. Alig vannak fiatalok, a 2019-es évben 19-29-es korosztályban összesen 20 nevező volt…A montisok közül sem akar mindenki bikeparkozni, vagy erre költeni. Azok a fiatalok, akik szívesen tolatnák az extrémebb vonalat sincsenek, úgy kitömve, mint nyugaton. Ehhez kell legalább egy 5-600 ezres bringa, költség a karbantartása, aztán még pénz a bikepark belépőre, felvonóra stb.
Biztosan van egy szűk réteg (100 ember alatt), akinek van bringája, van pénze, de rájuk nem lehet üzleti modellt építeni.
Személy szerint ez a közösségi bikepark építés nekem sokkal jobban tetszik. Mert van benn egy elég erős közösségépítő vonal. Igazából a jogszabályokat kéne kicsit, úgy átírni, hogy legyen erre jogszerű lehetőség, bizonyos szabályok betartásával.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Veretős asszonyoknak bringa. Férfiként is jó nézni, ahogy női kéz zsírozza a fém rudakat...
-
szuszinho
őstag
Urak,
Trekkingre melyik váltó ajánlott a remek Tourney helyett?
-
Alg
veterán
éééés ki is sütött a Nap... hétfőre
Mondjuk a bringaúton amin szoktunk a "hegyekbe" kimenni tegnap még kb. méter mély víz volt szóval egy darabig el fog tartani mire letakarítják... (Wientalradweg)
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
xy.zsolt
őstag
válasz sebgutkopf #167139 üzenetére
El nem hiszem, hogy itt nincs üzleti potenciál egy normális pálya működtetésére....shoppal, szervízzel, oktatással...stb, ahogy máshol
-
sebgutkopf
őstag
válasz manager2220 #167120 üzenetére
Kezdőknek nagyon jó nyomok vannak Nagykovácsiban, jó játék a Yoko és a legkoncentráltabb lehetőség ugrókat gyakorolni biztonságosan a Brohill. Bro-n egy 1,5 óra alatt 100+ ugrás teljesíthető, ami rengeteg gyakorlás és nagyon sokat lehet fejlődni ha rendszeresen kijár valaki, plusz van kanyargós, pumpálós pálya is.
-
sebgutkopf
őstag
válasz bardi #167082 üzenetére
A legtöbb itthoni pályával az a gond, hogy 1-2 ember építi. Ebből pedig egyenes úton következik a pálya életciklusa. Lelkes kezdő srácnak kell egy pálya, ahol tud tanulni és gyakorolni. Mivel nincs pálya, de nem esik le a gyűrű az ujjáról, ezért épít magának egy rövid ösvényt, ami a saját tudásszintjének megfelel és olyan elemeket tartalmaz, amit szeret. Már építés közben is gyakorol úgy fejleszti és persze egyre jobb lesz a tudása. Ahogy nő a tudás, nő az ingerküszöb és szépen elkezdi növelni az ugrók magasságát, hosszát, nagyobb letörések, technikásabb kanyarok, egyre durvábbra évről évre, ahogy ő fejlődik. Lévén sose volt segítség az építésben megteheti hogy magára szabja. Aztán egyszer megunja és elkezd külföldi parkokba járni és onnan a régi tanuló nyomot szépen elfelejti és az az enyészeté lesz.
Ilyenkor aki kezdőként eltéved egy évek óta épülő pályára könnyen azzal szembesülhet, hogy a pályán mindent kerülnie kell, mert már túl nagy, túl nehéz a pálya egy kezdőnek.
Ahol nagyobb a csapat ott az a különbség, hogy sok sok év múlva is lesz gazdája a pályának/nyomnak, de hullámvölgyek a karbantartásban ott is vannak. Ez ingyen társadalmi munka, akkor éri meg nekik, ha használják. Ellenben vannak közösségek ahol 1 hónapon belül egy egy kanyar és ugró, step up kombót 3x építettek át teljesen a próbák során.
Az igazi bikeparkokban (ilyen Magyarországon egy sincs) az a jó, hogy különféle néhézségű pályák vannak a kezdő családi vonalaktól (zöld) egészen world cup pályákig minden egy helyen. A legnépszerűbb nyomok úgy vannak megcsinálva, ha nem tudsz annyira, akkor is átgurulhatók, ha lassú és óvatos vagy. Egy parkban 1 nap alatt élményben és nettó menetidőben annyit lehet tanulni mint itthon 1 hónap alatt.
-
nmate91
tag
válasz INTELligent #167134 üzenetére
Lefty alapból triggereli az ocd-met, de ez a fully gravel kategória még rátesz egy lapáttal
-
maximilian4
addikt
-
INTELligent
senior tag
A tökéletes mindenes bringa nem létezik..., várjatok, de : fully cannondale gravel.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Zsohi
őstag
válasz bardi #167082 üzenetére
+(#167079) manager2220: Kanadában. Toobee és egy néhányan szoktak csoportosan menni pályára innen, ha megkeresed őket szerintem szívesen látnának mindenkit.
Amúgy ma kimentem a szokásos helyemre ahol van felvonó, de bár ne tettem volna. Az idei évben mióta elvonult a tél negyedannyi eső se esik havonta az átlaghoz mérten és e hónap még szárazabb aminek következtében ennyire gyatra szar állapotban régen nem láttam ezt a pályát. Por, por és por, mellé igazi kráterek tömkelege [link]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
erhas01
tag
válasz Babetta-X #167098 üzenetére
Tourinform : rövidítve TU
Bruck an der Mur TU- Gratz TU- Maribor TU
Biztosan aszfalt kerékpárút.
Bruck an der Mur - Gratz: sima lapos
Kettő aszfaltos kerékpárút 3 méter széles, továbbá a régi főút a gát mellett nagyon csekély forgalmú és egy turistaút a Mura mellett.
Gratz - Leibnitz TU biztosan aszfalt kerékpárút, néhány dombbal.
Leibnitz - határ valamelyik kisforgalmú út mellett vezet Mariborba az aszfaltos kerékpárút. ( Ezt még nem láttam. )
Maribor és a sztráda között 10% körüli domb, kettő út van.
Én kicsit odébb a Mocna - Nebova - Malencnik kisebbik forgalmút használom. Odafele könnyű , visszafelé meredekebb. Itt a gát is nagyon szép.Fürstenfeld TU - Raab - Maribor
Tele van aszfaltos és döngölt murva kerékpárutakkal, országútival is bármelyik járható. Sík és 10% dombok változatosan.
A Rába folyó után nem lehet kikerülni az emelkedőket, bármelyik úton mész Feldbachtól TU a határig. Ez a rész a főúton megy. Lefelé a 70-80 km/h -ra is készüljetek.Neustiftnél nem értem hol repültök át a patakon. Szerintem erre, mindegy. Kalch -nál 1km kerülő max lent a turistatábla és kerékpáros pihenő ... mellett az Y elágazónál az első jobbra eső épület mellett van egy tűzcsap, kerti csappal. Innen Nyugat felé és vissza fele megy az út azon szépen fel lehet menni St. Anna am Aigen- be 4 km. A tetőn közben látni Kapfenstein, Güssing és Riegersburg várát egybe fényképezhető. Ha felmentek a bányához, onnét látni a Kandikót és a Balatont egyebet is.
St. Anna am Aigen -től Bad Radkersburba ... a legurulás helyett mindenképpen javaslom a Klöck - i várromot és a panoráma kilátást, megéri a mászást.
Bad Radkersburb TU a település belváros, a fürdő és a környék a Mura híd és a folyó, a park, Gorni Radgona TU vár, belépéssel panoráma kilátással, állatrezervátum szoborpark, luxusvillák megtekintése kötelező. A Bad Radkersburg településen van egy domborzati tábla, amin lámpa jelzi a szabad szállás helyeket.
Lenart TU felé főút hullámvasút, közepes forgalom. Hrastovec kastély.Mureck felé nem mindenhol volt kész a gátfelújítás miatt a kerékpárút. Néhol murvás és földes. Ezért a főutat jobban ajánlom, részben van, mellette megy a kerékpárút - Ez forgalmasabb - . Spiefeld -ig sima az út a Mura folyó útvonalán megy. Halberain -ban egy kastély.
Maribor TU belvárosa kötelező, nagyon lepukkant és elhagyott volt tavaly. Ha nincs térképetek, bezárt a tourinform ( Zsinagóga ), - ami mellett talátok vízet. Keressétek az Europarkot InterSpart kamerával őrzött parkoló, mozgólépcsőn fel, a csarnok közepén az információ zárásig nyitva, ott kaptok térképet. Hegyi kerékpározás környéken.
Szállás - olcsóbbak:
- Anna hotel Zsinagóga közelébe telefonos regisztráció, porta nincs.
- Mc Pekarno - nem pékárú - hotel
Körforgalom át, a vasúton egyből jobbra. Keress egy kívülről graffitis ronda csendes gettót, azaz. A második emeleten van a porta, mindenkinek saját digitális kulcsa van, akkor mész a kapun ki, amikor akarsz. Beszéltek magyarul is.Világi, egyéb várak is akadnak útközben:
Kapfenberg - Bruck an der Mur belváros az evező pálya a - Pernegg -szúrdokvölgy- barlang- Gratkorn- Frochleiten-. Güsting várrom és mellette a váron kívül!!! a kihagyhatatlan olmadozó sziklaperem, ami sztráda fölé nyúlik a kerékpárút fala felfelé ez! - a bátorságpróba -, Cholera kapella és Gratz Mariatrost templom.Gratz: ínyenceknek.
Vár felvonó- lépcső - alagút - macskaköves út - óratorony, török kert, színház, a teljes városi park és környéke, strand. Botanikus kert. Tourinform kötelező! Csigalépcső, Opera, Mauzóleum, Városháza, Murinsel, zenélő órák, a patika, kerékpárral egy- kettő nap! Jufa szállás átmenetileg lezárva. Rudolfstraße óváros 100+ éves házai. Eggenberg kastély, mongol étterem, Mura csatornák. Arnold Schwarzenegger múzeum, a Thalersee és a 6km2 -es sportcentrum. stb.Mura, Dráva kerékpárútvonalak füzet megvásárlása ajánlott.
A kerékpárutak kitáblázása megfelelő.
Ausztriában általában jó a csapi víz, bár néhol meszes, klóros - Sankt Stefan Im Rosental - Kicsit kortyot igyatok, ha megfájdul a gyomrotok azonnal kiönteni!
Szlovénia, Maribor vize jó; a többi településenként változik.Időjárás:
A hegyvidékfelől útvonaltól függően - Leoben, Wolfsberg; ... Schneeberg, Hartberg - a hőségriadó környékén - a vihar gyors és nem fogsz látni semmit. 160- 200km/ óra Muravölgy.
Gratz, Feldbach, BadRadkersburg háromszögben
Gratz 40 fok, Bad Radkersburg 46 fok a maximum.
Víz mindig legyen nálatok!Nyelv:
Szlovéniában, Maribor németet, angolt megértik. Magyarul az odaköltözött Muravidéki fiatalok beszélnek.Kerékpárszervíz:
Mura mentén végig, Burgelland szintén.Napi 60 km, 10 - 15 látnivaló jegyezz fel - legyen választék - málhával.
-
xy.zsolt
őstag
válasz manager2220 #167129 üzenetére
haveromnak annyira bejött az e-bike, hogy vett egy 75Nm teljesítményűt is a 60-as mellé
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz ggeleven #167123 üzenetére
Érdemes a com/co.uk-t is nézni. Én pont a napokban talátam egy IGSPORT50e-t a UK-ben, kínai árban (annyi, hogy bemutatódarab volt), cserében erre nem jön vám/áfa, meg remélhetőleg hamarabb meg is jön.
-
parkr
őstag
válasz ggeleven #167123 üzenetére
mailboxde.com-on kb.15 euró a továbbítás
-
ggeleven
őstag
Valaki nem váltott véletlenül GPS/ANT+os órát és lett neki egy eladó? Nézegettem itthoni használtakat, de nem valami nagy a felhozatal. Német ebay-en van jópár, de azok meg nem szállítanak ide (levelezni meg nincs kedvem)...
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Somatom
veterán
válasz manager2220 #167120 üzenetére
Totál kezdőként az a véleményem, hogy ahova a HHH -n Toobee elvitt (vmi Yoko, vagy mi), az tökéletes. Minden akadály kerülhető, te döntöd el, hogy bevállalod, vagy sem. A végén pedig az a jutalom-ereszkedés az erdőben fantasztikus élmény (bevallom, az sokkal jobban tetszett, mint maga a pálya). Persze, ha nem lett volna a rásegítés, akkor sanszos, hogy el sem jutottam volna az induló pontig. Így viszont a lefelék között, fölfelé pihenhettem.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
RetepNyaraB
veterán
Amikor még gratuláltam magamnak a pompás idősávhoz a dombtetőn. Majdnem süt.
Aztán eláztam-e hazafele, mint tehénszar a réten?
Persze!"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
INTELligent
senior tag
válasz Hasaggymeg #167117 üzenetére
Fótósopp nem ér .
-
bardi
senior tag
válasz beleriand72 #167112 üzenetére
A fehér robogó biztos nem tud elvinni egy nagy darab embert, told odébb
'92 Honda VFR 750
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #167111 üzenetére
Ma értesített, hogy utolsó esély ingyen kipróbálni, szal gondoltam egye fene... 60 nap ingyen, aztán meglátjuk, de valszeg nem fogok a két hónap próba után előfizetni.
-
beleriand72
tag
Nálunk a paksi atomerőműben van fedett biciklitároló, amit a robogósok kisajátítottak. Nehogy már ázzon a moci. Biciklis nem fér be, nem tudja lelakatolni, volt hogy alig tudtam meló után kisakkozni. Kultura az semmi. Itt még épp van hely, de összevissza áll benn, ja reggel 5 óra, aki 8ra jön az nem tudja hova lakatolni.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
-
Csokicsibesz
tag
válasz vendingo #167107 üzenetére
Én simán hátizsákban szoktam vinni a kaját. Van egy Bagaboo-s futártáskám, meg van egy sima hátizsákom is. Ha jó a dobozod, akkor onnantól nyert ügyed van.
Szerintem az Ikeas dobozok teljesen megbízhatóak, nekem még nem volt velük problémám. De ha biztosra akarsz menni, akkor még berakod a dobozt zárható nejlonzsákba (szintén Ikeaban lehet venni, de nem tudom mi a rendes neve). -
jjeahh
nagyúr
Gyorsan rá is gugliztam a banana cage-re, de nem kellett volna
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #167103 üzenetére
Mennyi innovatív ötlet
-
INTELligent
senior tag
válasz jjeahh #167102 üzenetére
Igazából könnyen dumáltam, mert nálam ital mindig van, meg legalább valami müzli is majdnem mindig. Inkább utaztassam meg, minthogy ne legyen .
Kosár helyett barkácsolhatnál egy ilyet, max raksz bele valami shake-t . Még jobb, ha kiegyenesíted a banánt, akkor a nyeregcsőbe is bele tudod rakni, vagy a kormányba (ahogy múltkor a TL-kukacot akartad), vagy a villanyakba alulról .[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #167099 üzenetére
20-25km még minden gond nélkül lemegy kaja nélkül, meg víz nélkül is kibírnám, de az azért kell még 10km-re is . Nagyon pulzusfüggő a dolog, de ezek szerint az is számít mennyire pörget az ember, 80-as pf alatt 40-50km aszfaltos körre nekem még nem kell kaja, 90-100-as pf-el viszont már muszáj. Outival, gyorsabb átlaggal mondjuk tuti tovább bírnám.
xy.zsolt: lehet ideje a kormányra kosarat rakni, úgy kéznél lenne a banán .
(#167094) 6030D: 1-2 nap alapozó után gondoltam, nyél nekem sosincs
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #167100 üzenetére
Jönne vele a Közveszélyes munkakerülés, fél ország bujkálna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest