Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hínár929
tag
Sziasztok!
Androidra keresek bringás alkalmazást.
Ezek lennének az elvárások:
ingyenes
előre megtervezett út feltöltése és nyomon követése
magyar nyelvHa nagyon jó lehet fizetős vagy angol nyelvű.
-
6030D
őstag
válasz Szakbarbár #138487 üzenetére
Attól függ mi a baj 100 felett. Ha nincs erő, az lehet kaja/pia hiány, azt meg kell tanulni menedzselni. A tervezett szintidőhöz közeli síkot mennék sokszor, közben gyakorolva mit, mikor kell enni, inni. Ha 3 hónap múlva van a nagy táv, akkor mondjuk 1 hónap múlva lehet egy 100/1500, 2 hónap múlva egy 150/2000, szintén evésre figyelve.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
rétisün
veterán
ez még bőven jó, és te ne várd meg, amíg ilyen lesz
(#138487) Szakbarbár: szerintem az ilyen hosszú túrákhoz csak úgy tudsz hozzászokni (edződni) ha hosszúakat mész, fokozatosan növelve a távokat. viszont ha már most is sok a 100 km, 2-3 hónap alatt nem hiszem, hogy sikerülne, főleg ha (ahogy írod) időd sincs rá.....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
Sped
aktív tag
Kb. mennyi időközönként érdemes cserélni a külsőt?
Eddig ~ 2 200 km-t mentem velük, a gyáriak vannak fenn elöl-hátul.
Csak aszfalton megyek velük.Az első is ugyanígy néz ki, talán picit jobban, néha a hátsót állóra fékezem, nem szándékosan, de hát vannak gyalogosok, akik nem tudnak közlekedni.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
StLui
veterán
Megvolt a túra, szúnyogriasztó spray nálam bevált fiamnál nem annyira, feleségemnél ige, többiek mást használtak, ők panaszkodtak.
Ha nem stravásokkal, hanem "muglikkal" (by Hasaggymeg) mész akkor nagyon van sikerélmény Mintha nem is bringáztunk volna. Villogtam nekik a defektet kapott bringájuk belsőjének ragasztásával, csak ámultak, aztán 5 km után, célhoz párszáz méterre kihunyt a dicsfény mert leeresztettSajnos feleségemnek a 3%-os lejtő is túl kockázatos, pláne ha murvás, vagy rosszabb, leszáll és tolja. Pedig ma a RR520-szal jött és a nagyobb lejtőn leeresztettem neki az ülést az S-es bringán, de ahol a két nyomvályú mély volt, ott középen próbált gurulni, de álló helyben , és eldőlt
Komoot viszont bevált, navigált, újratervezett. Egy gond van vele, hogy túl sok régi ösvényt ismer, ami már járhatatlan, épphogy kisejlett a dzsindzsában, hogy ott valamikor ösvény lehetett.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
kutkut
addikt
válasz dellfanboy #138488 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat. A sebességfokozatokat elégnek érzed? Mármint lehet vele gyorsan haladni, illetve meg lehet vele mászni 1-1 dombot is, ha épp azt kell?
X Factor: Konkrétan azt a példányt érzed gyengébbnek, vagy úgy általánosan a szimpla falú felniket?
Meizu MX3 32GB
-
X Factor
addikt
válasz dellfanboy #138488 üzenetére
lett mind az elso mind a hatso felnibe lett egy kicsi 8-as Mert kifejezetten gyengék azok a felnik, hosszútávon ha zavaró érdemes upgradelni.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
dellfanboy
őstag
válasz kutkut #138482 üzenetére
riverside100-al zuzok minden nap munkaba, ami napi 2x20km. ar-ertek aranyban sztem megfelelo, azonban a 70kg-m ellenere lett mind az elso mind a hatso felnibe lett egy kicsi 8-as. mindket felni kb 98%-os, nagyreszt aszfalton hasznalom. fingom nincs miert, alt ha erom van +kedvem kullohuzoval kihuzom, de elobb utobb visszajon.
ami hiany a cangan. sarvedo, esoben a tarkomig osszebassza a hatam a hatso kerekrol felverodo viz/sar. ezt orvosoltam muanyag sarvedovel igy ok.
masik hatrany szamomra a csomagtarto hianya, igy kenytelen vagyok taskazni.eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Ti milyen felkészülést javasolnátok egy 200 km/2000m szinttel rendelkező túrához? 2-3 hónap elég lenne rá? Nyár végén van pár BRM túra amire elmennék de félek nem bírnám a sok szint miatt. Most kényelmesen 80 km-t 1000m szintkülönbséggel bármikor letekerek, 100-felett már minden bajom van és örülök ha hazaérek. Heti 150-200 km-tekerek ( napi 2x18 km) kizárólag munkába járás alatt. Hosszabb távokra nagyon ritkán van időm.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Redneck #138481 üzenetére
Azért óvatosan a gyorsszárral, nehogy túlságosan rácserdítsd, mert utána nehéz lesz kioldani. Amúgy én is ilyen voltam, nem tudtam belsőt cserélni, majd amikor rákényszerültem, akkor út mellett szenvedtem vele egy fél órát, de legalább megtanultam. Érdemes otthon megtanulni, hogy utána rutinból menjen.
-
robee19
tag
Kényszerűségből ma is végignéztem a futam egy részét. Poroszlónál hulla fáradtan a hajnali horgászatból hazafelé közölték, hogy most zárták le az utat kb egy órára.... 3 szökevény elég szépen meglépett.
[ Szerkesztve ]
-
zoli669
tag
Sziasztok!
Ha a leírás szerint az Y16 Hayes márkájú féktárcsám van és azt írják normál fékbetéthez, akkor a műgyantás fékbetéthez is jó?
-
kutkut
addikt
Közben kezdenek körvonalazódni az igények:
- Kerék: 26-28"
- Váz: ~M-es női / unisex ha lehet
- Teleszkóp, első váltó nélküli is jó
- Egyéb dolgokban sem kell túlzásba esni, pl. V-fék megfelelő, amin lehet, spóroljunk
- Felhasználás: alkalmankénti 1-2 órás túrázás, eljutni A-ból B-be, semmi extra
- Terep: leginkább aszfalt, néha kisebb földutak, ha csak az van
- Árkategória: az alábbiakhoz hasonlóMost néztem néhány újat, boltból:
1. X Fact Action 2.0 26" *
2. RIVERSIDE 100
3. RIVERSIDE 120
4. Montana Revo 26
5. Neuzer Nelson 18 XC
6. Neuzer Nelson 30 női XC*Tudom, hogy férfi vázas, de ha nem túl nagy, elvileg nem probléma.
Ezekről kérhetnék véleményeket? Köszi előre is!
-----------------------
(#138469) ivana: Ez pontosan mit jelent, hogy gagyi? Lassabban lehet tekerni / haladni vele, nem vált elég finoman a váltója, vagy normál használattal is szétesik alattad?
[ Szerkesztve ]
Meizu MX3 32GB
-
Redneck
nagyúr
Megjártam a Startot, bevittem és egy óra múlva mehettem érte. A csere 2 rugó volt Mitas belsővel, csak az volt 29-es méretben. Hazahoztam a kereket, fejjel lefelé beraktam és ráhúztam a gyorszáras tengelyt. A kallantyúhoz erő kellett, de azért nem fostam be.
Amit furcsállok, az az hogy fékezésnél ilyen laposgumi hangot hallok, ami eddig nem tűnt fel, vagyis szerintem nem volt. A fékhatással úgy tűnik minden rendben, nem akadozik, a pofák nem érnek a tárcsához, ergo csak nem baszarintottam el.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz Hasaggymeg #138479 üzenetére
Igen, leginkább akkor kell cselekedni, de a sok csapadék miatt gyakorlatilag bárhol megnőttek a kis mocskok, ezért nehéz lett volna megelőzni az inváziót. Ez kicsit más műfaj, mint az elcseszett patkányirtás.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Redneck #138477 üzenetére
Szerintem meg ezt csak simán elb@szták,mert korábban szokták,már a vízben levő lárvákat mérgezni,de ez elmaradt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Redneck
nagyúr
válasz maximilian4 #138476 üzenetére
A durván csapadékos májussal tripla szívást kaptunk. A túl sok eső nem tett jót a termésnek, kevesebben váltottak vagy ültek bringára, és még jó sok szúnyog is lett. Sőt, egy negyediket is tudok: a kerthelyiségek forgalmát is érinti, este kevesebben vállalják be az invázióban ücsörgést. Egyelőre nem sok jót olvasni ezügyben.
Na megyek, a két bolt közül valamelyik csak normális és kicserélik a belsőmet. Megpróbálom ellesni a technikát, aztán a dzsátúbon nézek egy kis továbbképzést.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
-
Redneck
nagyúr
válasz StLui #138465 üzenetére
Ugyan csak jövőhéten tudom kipróbálni, de a citromfű olaj tartalmú cuccokat ajánlották kolléganőim a szúnyogok ellen. Dr. Kelen szúnyogok elleni spray vagy Oriflame testápoló formában is bevált nekik.
Ha nincs most rajtam 625 szúnyogcsípés az esti futás és tekerés miatt, akkor egy sem.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #138471 üzenetére
Mondtam a másik családnak, hogy nem lesz hosszú
Feleségemel ezt már megjártuk Gödről, és Törökmezőről még meg is variáltuk, mert eltévedtünk[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #138465 üzenetére
Ha a Fehérhegyi úton indultok Zebegénybe elég is lesz 20 km.
Imike...ha aszfalton gyakran felütöd akkor azon már nincs sok mit tönkretenni.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
zoli03
őstag
válasz IMIIKE1998 #138468 üzenetére
Emlékeim szerinte kb 60 kg vagy. Átlagos használattal sosem ütöd fel azt a telót.
-
ivana
Ármester
-
IMIIKE1998
őstag
Amúgy ha sokszor felütöm a telót, akkor hamar tönkre fog menni?(Rugós Suntour.)
Ha gyorsabban tekerek, rendszeresen megesik, hogy felüt.[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #138463 üzenetére
Alois Kankovsky, cseh versenyző. Ő húzta be most a Hajdúszoboszlói szakaszt. A fiamat a kamionok és a kordon jobban érdekelte
-
StLui
veterán
válasz Wombath #138403 üzenetére
Most megnéztem mit vett pár napja a feleségem, Vape Derm Sensitive, "tigrisszúnyog ellen is hatékonyan véd"
hatóanyag citriodialMás: Holnap indulás Nagymarosról, Zebegény, Törökmező, Nagymaros, 20-as körüli karika
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
ivana
Ármester
Indul az országúti építős bejegyzés sorozat [link]
-
K_Gabor
tag
-
rétisün
veterán
válasz K_Gabor #138458 üzenetére
sram láncokhoz alapból adnak patentszemet. legalábbis eddig én mindegyikhez kaptam, és már elhasználtam jó párat. egyébként ebike-on olcsóbban kapsz patentszemet.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tomi_Sci #138452 üzenetére
Értem, bár nem tudom mik ezek a cuccok, sosem próbáltam őket . Ha másnak beváltak, hajrá. Nekem a kullancsokkal voltak gondjaim és ismerős körökben mindenki illóolajat használ, ezért adta magát, hogy én is kipróbáljam. Mivel beváltak, nem is kisérleteztem tovább. Ezt nem muszáj lemosni, be szabad lélegezni is, viszont amikor bekenem magam a kezem olajas lesz és összekeni a markolatot is
IMIIKE1998: Szerintem is nagyon jól ki van találva az a gumi, csak hát a súlya... . Annyira jó az a mintázat, nem értem miért nem másolta le más gyártó is.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz Tomi_Sci #138452 üzenetére
őt/őket nem ismerem, és most nincsenek meg már meg az üzenetek, de ha nagyon kell, valahogy biztos elő tudom varázsolni az elérhetőségét.
szerk.: na, telefonomban megvolt, küldtem privit Kutkutnak.[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz X Factor #138445 üzenetére
Nekem is ilyen műtétem volt,csak nem genetikailag keletkezett az üreg,hanem extrém terheléstől mikor 20km/h-val leszálltam a kerékpárról.Nem saját,hanem un. szervtelenített csontot kaptam a porcfelszín alá...na meg egy nagy vasat,néhány bazi csavarral.
-
-
IMIIKE1998
őstag
válasz jjeahh #138440 üzenetére
A Smart Sam nekem az eddigi legjobb gumim volt, ballonos és tapad. Ehhez képest a WTB Pathway vagy a Mitas gumijai nem jöttek be. Lehet csak amiatt, hogy 10 éves a WTB, de nagyon nincs tapadása, aszfalton meg egyáltalán nem gyors. Kb. semmi kopás nincs rajta, de cserébe totál instabil.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz jjeahh #138428 üzenetére
A DEET már elég régi cucc, eddig még nem volt vele kapcsolatba hozható megbetegedés. Picaridin újabb, erről még nincs több évtizedes tapasztalat. Nyilván az ilyen vérvegánok mindenről tudnak találni valami fabrikált whitepapert, de alapvetően biztonságos a használata.
Én picaridint szoktam magamra fújni, mert túrázáskor a mellkasomon lóg a fényképező, nem szeretném megetetni rajta a műanyagotViszont csak fedetlen bőrfelületre fújom, ilyen forróságban is egy vékony hosszú ujjút veszek fel hosszú nadrággal ha bozótos terepre megyek. Illetve belélegezni nem szabad, és az első adandó alkalommal le kell mosni.
Inkább ez mint hetekig nyomni az ágyat valami jó kis migráns szúnyog által terjesztett nyavalyával, közben meg elkapni egy kórházi fertőzést..
Bringázáshoz meg nem használok, gyorsan kell tekerni oszt' csá
(#138451) ZolkoW: SYB?
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
ZolkoW
őstag
válasz kutkut #138450 üzenetére
lányom száznegyvenvalahány centi, de már bevállaltuk neki a 26-ost. Van egy csávó, talán Bikemag aprón és Testbike-on is fent van, aki erre szakosodott, 60-ért gyakorlatilag nullkilométeres kis Radon bringát kaptam tőle. Más kérdés, hogy azóta ráköltöttem még vagy 30-at, de nem azért, mert nem volt jó, csak szeretem azt is csinálni. (merevvilla, hajtókar, váltást örökli tőlem, nyereg..)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
kutkut
addikt
válasz kutkut #138378 üzenetére
Erre valaki? Kiegészítés: váltó elöl, hátul jó lenne.
Meizu MX3 32GB
-
zsocy
őstag
válasz Redneck #138443 üzenetére
A belsőt kicserélni nem nagy ügy, csak határozottan kell csinálni, lejön felmegy minden.
Nekem a tárcsafék rossz lett utána, beleért és ciccegett, de egy gyors youtube keresés után tényleg simán beállítottam.
Ezeket az alap szereléseket meg kell tanulni, még ha betonon is tekersz. Ott is lehet defekted.
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
válasz Runner_fxr #138432 üzenetére
Nekem kb 8 éve mozaikplasztikázták a jobb térdem. 22 voltam, küzdősport-ban azért sérülgettem,aztán egyszer melegités közben csak reccs. Akkoriban olyan pályára készültem,ahol elengedhetetlen lett volna h. jó kondiban legyek.
3 helyen jártunk, mindenhol az volt h. rengeteg műtét vár rám és örüljek ha majd normálisan sétálok...
Aztán uzsokiban megcsinálták tip-topra.
Genetikailag volt vmi szarságom, ezért a porcfelszin alatti részek felszivodtak, majd az igy keletkezett üregbe beszakadt a porcfelszin, ezt teljesen kivésték, majd különböző részekről,nem terhelő felszinről, kivagtak kis hengereket és ezekbol modularisan epitettek uj porcot, kellett neki gyogytorna, meg az egyenletlenségeket bekelett koptatni, de mostanra szó szerint jobb mint új korában.
Make things work
-
Redneck
nagyúr
jjeahh és Hasaggymeg:
Köszi a tippeket! Igyekszem megtanulni, de eddig nem nagyon kellett, főleg betonon tekerek vagy max murván/földúton. Most volt egy kis dzsindzsás is, meg is lett az eredménye.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
bringasisti
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #138438 üzenetére
Szentendrére honnan? Paks?
Redneck...arra kell figyelni,hogy cseréld ki magad,ezért senki nem hordja szervizbe.Amire meg tényleg figyelni kell az,hogy jól told be a kereket a helyére mikor rögzíted,és ugyanannyira húzd a gyorsszárat,hogy ne ciceregjen tárcsaféked.Amúgy egy véletlen fékezéstől nem szokott azonnal kilőni a dugattyú sem.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Redneck #138439 üzenetére
Te is ki tudod ha veszel egy gumileszedőt és van egy pumpád, sőt, ajánlott megtanulni kicserélni, mert ha útközben kapsz egy defektet, úgyis te kell kicseréld majd az út szélén. A helyedben amúgy vennék egy pótbelsőt is és 20+ km tekerésekre mindíg vinném magammal.
Ha kicserélteted, akkor semmire nem kell figyelj, ha meg te cseréled ki, akkor csak annyit kell mondanod a boltban, hogy 29-es méretű xx szélességű gumiba kérsz egy belsőt. A Smart Sam-el amúgy szerencséd van, szvsz brutálisan nehéz defektet kapni vele, cserébe persze nagyon nehéz gumi.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Redneck
nagyúr
Sikerült tavaly május óta az első defektet összehoznom. Az volt a mákom hogy csak az utolsó 100 méteren eresztett le, pedig 15-20 kilométerrel előtte volt gyanúm hogy beszoptam.
29-es kerekem van, Smart Sam gumival, alap Shimano tárcsával. Kivettem a gyorszáras első kereket, hogy be tudjam vinni valahova. Arra figyeltem hogy az első féket, még véletlenül se húzzam be, nehogy légteleníteni kelljen. Holnap bemegyek itt a XI. kerületben valamelyik bringaboltba hogy cseréljék ki a belsőt.
Mire kell figyelnem?
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #138437 üzenetére
A viccet félre téve én következőt tapasztaltam: 20 éve szedem először Condrosulf aztán Proenzi 3 aztán Cartinorm. Semmi hasznát nem érzem, de szedem mert nem tudom hogy mi lenne ha nem lenne. A Hialuronsav és kollagén az érezhető javulást hozott. Volt 3 éve hogy 1 hónapot nem mentem mert járni se tudtam, utána azt mondtam kimegyek Szentedrére 18-20 km/h tempóban még egyszer utoljára. Most itt tartok.
BENEFON DELTA--------N8
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #138436 üzenetére
Én is még csak 49...még egy hétig.
-
bringasisti
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ezzel csak az a gond,hogy már az isten sem tudja megmondani mitől is jött helyre tulajdonképp a könyököd,így a legesélyesebb befutó az lesz amit éppen beszedtél.Történetem hasonló tiédhez,az injekciókat (meg minden más porcjavító csodát) leszámítva,mivel nekem véletlenül műtő orvosom is (Gergely Péter János kórház) meg én is szkeptikus emberek vagyunk.Mikor 2013 végén mozaikosra törtem a térdem azt mondták 50 évesen olyan térdem lesz mint egy 70 évesnek,erre ma többet bringázok mint akkor,még ha térdem nem is lesz már soha olyan mint előtte...aztán lehet bringásisti 70 éves térdére gondoltak. Lényeg az,hogy ha ráolvastak volna naponta,most én lennék a bizonyíték,hogy a ráolvasás működik a térdizületek gyógyításában.Ugyanakkor van itt még egy fontos,nem elhanyagolandó tényező,éspedig a placebo,mely egyértelműen segíthet az általam is leghatékonyabbnak tartott öngyógyító,regeneráló folyamatoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #138425 üzenetére
Az nem volt itthon.
3060D...mikor zasszonyt megismertem (és te kábé először lábra álltál a kiságyadban ) rokonai folyamatos itatásának ellenállva folyton ugyanazzal az értetlen fejekkel feltett kérdéssel szembesültem "Jehovista vagy?...Hát,szombatista?"
-
bringasisti
őstag
Meg tudom erősíteni a Hialuronsav és kollagén nekem is csodát tett. Itt azért azt mondják az orvosok hogy ezek a kezelések egy bizonyos korhatár után már csak korlátozottan hatnak. Én még javasolni tudom a heti 1 óra úszást és utána a termál meleg vízben lazítást
BENEFON DELTA--------N8
-
Runner_fxr
Ármester
Mivel sokszor volt már szó a különböző porc erősítő készítményekről, talán érdekes lehet az amit ma mondott nekem a szokásos éves kontroll vizsgálaton a doki. Kb 15 éve volt egy könyök sérülésem, aminek a későbbi következménye, meszesedés és kezdődő porckopás lett. Szedtem mindenféle porcerősítő tablettát, de a könyökömre nézve mondhatni hatástalan volt, pedig elég sok pénzbe kerültek. Aztán a Sportkórházban a főorvos ajánlására, elkezdtünk egy Hyalgan (hyaluron sav) injekciós kúrát. Minden évben 1 kúra (3db injekció, közvetlenül a könyök ízületbe). Ennek a hatása kb azonnal érzékelhető volt, de fél-egy év múlva elmúlt, aztán ismétlés, minden évben, nagyjából 6-7 éven keresztül ment ez, de évről évre jobb lett kicsit. Közben persze készültek röntgen felvételek. Épp ma volt esedékes az újabb kezelés, megröntgenezte a doki, azt mondta, hogy visszaépült a porc a könyökömbe! Eltűntek az egyenetlen felületek az ízületi résben. Azt mondta nem kell több injekció. Szóval lehetséges a kopott porcot újjáépíteni, persze nyilván nem mindegy milyen stádiumban kezdődik a kezelés.
[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
válasz bringasisti #138423 üzenetére
Nekem 101 km jött össze ma.
De kitoltam az idővel. 3/4 hatkor már a gépen ültem
kb nyolcig kellemes idő volt, 10 után itthon is voltam.
Megittam kb 1.8 liter vizet, ettem is ezt azt és majd 1 kg voltam könnyebb, mint amikor elindultam.
Most már csak át kellene tekerni H.szoboszlóra (2x35 km) a TDH befutóját megnézni.
35 fokban nem olyan vonzó. -
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #138405 üzenetére
Nekem is az a bajom ezekkel, hogy fogalmam sincs károsak-e a bőrre, ha belélegzed stb. A repülő csípkedő vackokat lesz*rom, idegesítőek, de nem olyan veszélyesek, a kullancstól viszont félek, mert rengetegszer megcsíptek már, de arra nekem egy ideje nagyon beváltak a természetes jó minőségű illóolajak, azokat gyakran nyugodtan meg is lehet inni akár, egyáltalán nem ártalmasak. Pl. eukaliptusz, levendula, citrom, vagy Doterra Terra Shield. Az a tapasztalatom, hogy az eukaliptuszt a szúnyogok sem szeretik, bár amit most vettem, az hamar felszívódik, max egy órán át tartja távol a helikoptereket.
6030D: házipáleszt visszautasítaniii??!? Olyan nincs
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
őstag
válasz bringasisti #138425 üzenetére
A babos joghurtos tejtől lett rosszul azért ivott mentes sört.
Nem iszik alkoholt. Nem is értem, hogy nem verik meg, amikor hazalátogat Erdélybe?
- Pálinkát?
- Nem köszönöm.
- Micsooodaa???Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
bringasisti
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #138423 üzenetére
Én a tegnap még ettem babot is rá,sós hagymával,így végül már mindent megittam a hűtőből ami folyékony és nem tartalmaz alkoholt,joghurt,tej,víz,kóla,mentes sör...
-
bringasisti
őstag
Voltam tekerni 52 kilométert sík úton. Nem kaptam tüdő gyulladást. Utána a dobozost mintha szakadékba öntöttem volna ....
BENEFON DELTA--------N8
-
6030D
őstag
válasz 6030D #138395 üzenetére
Ez érdekes, mobilon Chrome-ban beszúrja a képet, gépen Firefox-ban meg nem.
#138408 ZolkoW: bocs, átugrottam ezt a hsz-t. Jöhet minden hirdetés. Ha veszek outit, arról tudni fogsz.
#138411 flash-: szerintem visszacserélik, próbáld meg. Amúgy a használat nem hiszem, hogy látszik rajta, elég arra hivatkozni, hogy nem jó a méret.
Wyll: ahogy a TopikGizda is írta (most is, korábban is), én is első körben csak egy lánccserével kezdenék. Utána mész vele, ha ugrik a hátsó soron, akkor cseréled a hátsó sort is. Utána ha gond van, akkor a hajtóművet. Mellékesen írom, hogy a ~17 éves vas bringámon még a gyári hajtókar van, valami noname, volt rajta már párszor megnyúlt lánc, látott már ezt-azt, erőhatás is éri , mégsem ugrik rajta a lánc, sőt egy évet kibír (2000 Ft Shimano). Tehát nem kell cserélni.
Én a helyedben inkább a villa/kormány cserén gondolkodnék, le lehetne váltani a diós stucnit A-head megoldásra, akár komolyabb villával. Ezután a fékeket, ha van igény a nagyobb fékerőre.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
woodworm
veterán
Kontraagyas tapasztalatokkal rendelkezőktől kérdezném, hogy a jelenleg kapható velosteel alkatrészei jók lesznek a 30 éves csepel gránát agyba? Egy campinget tennék rendbe, de az agyament árazás miatt olcsóbb volt egy komplett agy, mint az alkatrészek (még az agyra szerelt teljes verzió is drágább volt egy ezressel).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #138413 üzenetére
Rosszabb vagy mint a kínai klonozóorvosok.
6030D...ezért jó a fórum,itt hamar mindenki választ kap kérdéseire.
Wyll...az igazi Deore,abból is többféle van.Sok ember sok véleményt is jelent,de neked kell eldönteni végül merre is indulj.Ha jól emléxem én éppen a minden maradjon ugyanúgy-ra szavaztam,mert szerintem keveset hajtod ahhoz,hogy igazán kiélvezd a különbséget.Ugyanakkor persze ott az újítás,spécizés jogos igénye,ami gyakran független a megtett kilométerek számától is...ilyen ez a pop szakma.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
A 9 sebis gonodlom régebbi széria, főleg, hogy már az Alivio is 10-essel jön.
Emellett szoktak létezni "szérián kívüli" alkatrészek is, ami a számozásból beazonosíthatók, hogy mégi milyen szintűek, de asszem, azokra nem írják rá, hogy Deór-e
(most példát nem tudok, meg okokat sem, de van ilyen)
Ja, nem érdemes túlságosan felborítani az egyensúlyt, tehát gagyi vázhoz XTR-t venni (nem tudom, milyen vázad van, nem azért), de inkább fölfele lógjon ki valami, főleg, ha jó áron hozzá lehet jutni. A trekking meg ugyanúgy bicikli, csak más a felhasználása, azért gondolom egy trekkinges is szeret problémamentesen és halkan-gyorsan váltani, szóval nem kell lesajnálni, hogy arra kár a drága cucc. (költekezz csak! )Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Wyll
őstag
válasz Hasaggymeg #138394 üzenetére
Köszi szépen! Bár a kérdés továbbra is maradt, hogy akkor most ez miféle mostoha, nemisigazi Deore?!
Zsohi:
Valaki azt írja, hogy trekking gépre minek xt szett, más (pl. te) meg azt hogy a hajtás mellé még váltókart is cseréljek, ráadásul akár xtr-re... (közben ivana javaslata meg acera hajtóművet tartalmaz 'csak') Laikusként most frankón nem tudom ám hogy mi lenne a jobb. Ezért ragaszkodom a Deore-hoz is, mert tapasztalat hiányában nincs nagyon más kapaszkodóm mint a márkanév..[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
6030D
őstag
-
IMIIKE1998
őstag
Az mitől lehet, hogy ha tekerem a bringát, akkor a hajtókarnál, a középcsapágy felől ilyen enyhe rágás érezhető?
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #138412 üzenetére
Képeket kérünk a folyamatról
Am most fogok építeni egy outit majd csinálok blog bejegyzéseket Fondriest és egy balesetes vázzal rendelkező Decathlon Cobra 700-ról bontott 8-as campa szett házasítása
-
flash-
veterán
válasz BlacKSouL #138362 üzenetére
nekem is ez a tapasztalatom, nkem a decathlon 500 vagy 900 géles országúti nyári van, az a tapasztalat hogy a kormányt minden esetben stabilabban tudom fogni, mozgatni, hiszen a kesztyü vele összetapad.
én ajánlom ,és talán hosszú távon a kar sem zsibbad el, mintha picit jobban csilllapítana,legalábbis ezt tapasztaltamNadrág:
decathlon 900 országúti betétes nadrágot vettem,
[link]ezt tényleg ennyire fel kell húzni mint a képen? (ellentétben a régebbieknél vagy pl mint egy alsónadrágnál)
nagyon szokatlan furcsa, de csuszkál is,derékba se tart, egyel kisebb meg már eléggé szűk, nem ment fel könnyen(vagy ez nem baj?) nem vált be, és kicsit elkenődtem mert azért nekem ez már nem olcsó kategória...és valahogy nem is érzem hogy ez a gél betét bármit fogna, előtte a sima szivacsos 500as volt azt jobbnak tartottam és ennyire nem kellett felhúzni...
2 használat után és egy mosás uátn vajon visszacserélik?[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz FireKeeper #138409 üzenetére
Nem a drop a gondom, sőt, szerintem az jó, ha érzékelhető a különbség a két pozíció között, de sosem volt országútim
A -17 fokos stucni is lehet, hogy kicsit sok, egy szokásos (mínusz) 6 fokkal lehet, hogy jobban jártam volna, mert távtartóból többet már nem merek rakni enél a 30 mm-nél. De ez már finomhangolás. 40+30 km-től nem várom, hogy olyan érzés legyen, mintha mindig ezzel mentem volna .
Ilyenem van most, szerintem ez okés lesz, 42 cm-esben: [link] (leszámítva, hogy majdnem 400g)
Ezt válotta: Ritchey Venturemax , csak asszem nem WCS hanem Comp. 46 centisben .
Ennek nekem nagyon furcsa a hajlítása, és keveslem a dropját, épp hogy nem tudom kihasználni, hogy számottevő különbség van a két véglet között. (beszámításból került hozzám, és akkor már kipróbáltam). Ez szerintem akkor lehet jó, ha valaki kifejezetten sokat terepezik, és 90%-ban dropban megy.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #138407 üzenetére
Hát ez az, én büdösödök is, arra odatalálnak messziről is, lassú is vagyok, tehát utol is érnek, a megoldás az országúti! Aszfalton nem jönnek, és közben meg is erősödök, és akkor majd lehagyom felfelé is a kis vérszopókat.
Progress: 1%Egyébként tegnap volt először, hogy kimentem munka után tekerni. negyed hétkor indultam, még 28 fok körül volt, de én ezeket egész jól bírom, aludni is tudok, míg feleségem csak fetreng.. Na mindegy, szóval teszteltem az új kormányt, gumikat, egyből döntöttem pár saját rekordot (nem volt nehéz montis rekordjaimat túlhaladni), de nem tudom, mennyi időbe fog telni, mire megszokom ezt a keskeny kormányt . Amúgy haladós a gépszamár, könnyű vele 30-40-eket menni vízszintes aszfalton. De a kormány mélységének megszokása sem egyik pillanatról a másikra fog menni..
(talán tegnap láttam neked tárcsás oútit 200 alatt, ha még aktuális)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
őstag
Én olyan büdös vagyok, hogy nem csípnek.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #138405 üzenetére
Nálam az a gond, hogy addig vakarom amíg nem vérzik, van hogy úgy néz ki a lábszáram mint az aknamező, tele behegesedett lyukakkal (idén mostanáig utólag kenegettem fenistillel, régebben nem éreztem, hogy ér valamit, most igen)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem kenek magamra semmi vegyszert,inkább megvakarom...legalábbis eddig nem tettem.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz ivana #138397 üzenetére
Annyit azért tegyünk hozzá, hogy ebben DEET van hatóanyagként, azt pedig nem minden műanyag bírja. Úgyhogy óvatosan fújkáljátok sisak, bringa, technikai cuccok környékén. Ebből a szempontból a pikaridin tartalmú szerek jobbak (a növényi olajakat tartalmazók meg sem közelítik ezeket). Én a DM saját márkás verzióját vettem ilyennel, az eléggé bevált, bár a szerdai HHH tekerésnél az északi oldalon elég alaposan be kellett fújnom magam vele, hogy végre csalódottak legyenek a kis dögök. De végül látható csípésnyom nélkül abszolváltam a távot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest