Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A kávé világnapján gondolkodtam egy kicsit. Más napokon nem szoktam, mert nagyon fárasztó tevékenység.
Szóval azt gondoltam, hogy vagyunk már páran, akik házipörkölünk kávét. Én kíváncsi lennék egy összevetésre. Mindenki kap 25 deka zöld kávét ugyanabból a fajtából. Megsüti és elküldi egy előre megbeszélt helyre, ahol 3-4 kifinomult ízlelőbimbójú ember véleményt mond róla.
Kérdés: Lenne-e rá igény és ha igen akkor hogyan lehetne megvalósítani?[ Szerkesztve ]
-
-
zolnagy
őstag
válasz paljoc #98194 üzenetére
Nem lehet rossz az a konstrukció. Én a műanyag alkatrészektől félnék, bár nálad évek óta hibátlanul üzemel.
Tegnap én meg találtam egy kisebb csapot, meg pár fittinget, amiből pont össze lehetett hozni ezt: [kép]
Fel lehet menni ezzel is 8 bar körülre, de iszonyatosan spriccel, ha a kar alá befogatom a hőelemet, úgyhogy hagytam inkább.@Parci, nem is válok meg tőle
Jó konstrukció ez is, hamar üzemkész, hőstabil és bármikor szétkapom, ha szükséges, plusz minden alkatrész kapható hozzá.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz paljoc #98194 üzenetére
Meg kéne mérned egy Sage Barista Pro-t is nyomásfokozós szimpla kosárral. (Tudok adni )
Annyira kicsi a thermocoil hogy rögtön korrigál, igen kis hőtehetetlensége van a műanyag zuhanynak (!) is, vajon beválik az ilyen tücsökpöcse taktika, vagy a lomha nehéz nagy tehetetlenségű hőtároló elemek kellenek?Fura, hogy ugyanolyan thermocoil van a Bambinoban és az jobban tetszett, de abban nem volt állítható PID, csak fix.
-
paljoc
tag
válasz zolnagy #98192 üzenetére
Valószínüleg nem csak a fejfűtés, hanem az is h meg van gyárilag “rézcsövezve“🤭, azaz a fejbojler már előfűtött vizet kap a gőzbojleren átvezetve, szerintem ezért bírja ilyen extrém hosszan tartani a szintet. És abból kiindulva h nagyobb vízhozam esetén is ugyanez van, vélelmezem h kávéfőzés közben sincs ez másképp, ezt is próbáltam amúgy egy nyomifoki szűrővel lemodellezni, csak abból úgy spriccel a víz h nem áll össze és vonja körül a mérőcsúcsot, ott is fröcsög még a csőr nyakánál sajna.
-
paljoc
tag
Na megmértem a catlert, 90 mp-ig csapoltam úgy h folyamatosan nyomtam a gombot, azaz végig előáztatás módban, bár így is kicsit gyorsabban jön a víz mint normál kofi főzés esetén /picit lassabban is melegítette át a mérőcsúcsot az elején, mint mikor zubogva mértem/. A PID 90 fokra volt állítva, a mérőcsúcs ha csak minimàlisan is de hozzáér a csőr belsejéhez, de ez úgy gondolom elnézhető neki, hisz amit mérek, azaz a víz meg teljes terjedelmében érintkezik a komplett kar teljes belső felületével mielőtt kibújik a lukon. 😎
Nem ez alatt az idő alatt telt meg az ibrik, csak előtte szarakodtam már és elfelejtettem kiborítani. Jól lehet látni ahogy az aktív fejfűtés kapcsolgat és a hőmérséklet 88,5-89 fok között balanszírozza. A gépet a mérés előtt kb 10 perccel kapcsoltam be.
[link] -
CB
senior tag
Én meg hiába vacakolok a Graef-on tizedgrammal, úgyse azt adja ki, Még akkor sem, ha pofozom. Így ugyanott vagyok, mint bl4ze.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
lojzi1
csendes tag
Egy pillanat... azt hittem lemérek X gramm szemes kávét és a Niche kiadja magából nagyjából ugyanazt az X gramm őrölt kávét, nulla pangó cucc, mint a kézinél. Ez akkor azért nem teljesen így van?
-
HÁZIGAZDA
nem lehetetlen térfogatra mérni, de azért az nem igazán tizedgramm pontos.
meg annál úgy sincs egyszerűbb, mint hogy beállítod daráló vásárlás után egyszer, hogy 16,5 gramm, és onnantól egy gombot nyomsz, majd kapsz 16,5 grammot
de az niché is jó cucc, ha nem lenne forté, lehet, hogy az lenne.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
bl4ze
veterán
Nálam ez a méregetés nem játszik, mert van egy fasza fém kanál, abba pont 9.5-10gramm fér bele (kávétól függően) az pedig a szimpla LM-be hibátlan.
Nekem ezért is kiváló az NZ, mert nem kell méregetni.
Mérni csak akkor szoktam, ha vendég van és duplát kell csinálni..:. bl4ze .:.
-
Rush77
aktív tag
Igen ezt én is imádom. Huuuu ez annyira erős mindjárt kiugrik a szívem. Otthon meg issza a sárgacsíbót 2 decis pohárban.
Szóval ilyen esetekre van itthon a nespresso is ha valaki nem értékeli a normális kávét, vagy ha decafot kér mert azt nem tartok mert annyira nem fogy. -
general
addikt
Kávé világnapja megvolt már? Mert ma van. Ittunk is egy-egy dupla "cortadót" reggel, Hello Sicilia. Klasszik nyami.
-
Toobee
veterán
NZ-nél neked kell mérni. Itt csak feldobod a kart. Hozzám viszont semmi értelme nem lenne, otthon van olyan hónap, hogy 250 gramm se fogy el, az megpurcan a tartályban. Magamnak NZ-t vennék vagy még egy Kinut
(#98173) Cathfaern: ilyesmire gondoltam én is. Legalább durvább irányba tekergetik, legalábbis remélem. Gondolhatod hányan olvasták el a használati utasítást a kollégák közül. Igazi favágók, főleg a csajok. Nem lennék a gépek helyében.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Cathfaern #98173 üzenetére
hogy ezt én mennyit hallom vendégektől... kér egy kávét, aztán prüszköl, hogy fú, ennyire erőset ő nem tud meginni. elmagyarázom mindig, hogy töredéke a koffeintartalma ahhoz képest, mint amit lavorból iszik hosszú kortyokban.
-
Toobee
veterán
Baratza Sette 270Wi + Lelit Diana + PallYotz GetUp. Sajnos a kollégák rákaptak a daráló állításra. Azt nem tudják, hogy mit miért csinálnak, csak tekergetik. Így született ez a gyors lefolyás, de az ízre nem volt panasz hála a magasságosnak. Ennél kényelmesebb darálót nem nagyon tudok otthonra elképzelni. Adagos vonalon még nem nagyon próbáltuk, de mikor fogy a kávé, akkor azért érezni, hogy küzd, szerintem arra nem jó (de ott a Niche hasonló áron).
-
vicces1
aktív tag
válasz RetepNyaraB #98149 üzenetére
Tényleg mega Off, de nem tudok mellette elmenni!
Hát ebben a bringa kérdésben mellényúltál, de nagyon.
Nem akarom itt kifejteni részletesen, hogy miért nem a Dechatlonban kell bringát venni és hol meg igen.
Egy valamire való kerékpár üzlet és szervíz, és egy jó szerelő pontosan ezt mondhatja azokról a trógerül összehányt hulladékokról, nem beszélve hogy nem is szervízeli a Dechatlon a saját cuccait normálisan és nincs is hozzá szakembere. Ezek csak eladnak mint a másik multi szemétforgalmazó a Hervis.Kb. mint ahogy lehet finom friss kávét venni a pörkölőtől, de lehet freyt, meg palomát az "osanba"
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
senior tag
Azt írta Simi, erről a szivattyúról, hogy “rohadt drága, cserébe kicsi és könnyen szabályozható.”
Az a baj , hogy nem találok használtan
zolnagy: nekem ez jobban bevált, szemre legalább is szebb a terítése. Igen, a Danettis.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
HÁZIGAZDA
válasz sz.zs. #98164 üzenetére
és ezzel a szivattyúval egyben szabályozható a vízhozam is igényesen?
400 gbp rengeteg pénz, de ha ahhoz nézzük, hogy utána "van egy xy milliós géped", őrülteknek beleférhet. maximum eladnak pár gépet a pultról
-
tag
válasz beleriand72 #98159 üzenetére
Hát, nincs mit. :-D
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
senior tag
válasz Bazsee71 #98162 üzenetére
Én már elkezdtem nézelődni, de a pultba épített verzsön’ nálam sem játszik. Erősen elgondolkodtam egy 12, vagy 24 v-os roto szivattyún, amit Simi ajánlott múlt héten és ami elvileg el is férne a Classicban, de ~400 GBP
Ilyen van pl. a Paljoctól származó neducsinm féle Magisterben e61-ben is.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #98162 üzenetére
én is beneveznék egyre , de a pultot nem fúrom szét, az hétszentség. ha valamikor rá bírnám venni magam, mint ahogy nem fogom, de akkor én is szétszedném az enyémet, és mutatnék egy csapvizes horrort kontrasztnak
-
senior tag
-
beleriand72
tag
válasz qvik27 #98122 üzenetére
köszi. Mindeegy egy próbát megér, rendeltem, majd leírom én mire jutottam. Legrosszabb esetben megy az automatába, hajnalban az a lényeg, hogy fekete legyen és forró (semmi szexista mellékzöngéje nincs a mondanivalónak)
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #85578752 #98156 üzenetére
Dolce gusto-nak van külön Lassan át kéne nevezni a "Prohardver!"-t "Procafé!"-ra
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
A szakikat kérdezném,hogy az mitől lehet, hogy néha (kb 10-ből 2) ahogy épül fel a nyomás a GC-n úgy pont 7 bárnál "üt" egyet a manométer.
Mivel pont akkor nem csinálja amikor próbálom videózni így nem tudom prezentálni de a jelenség így néz ki.
Miután elindítom a csapolást kb 2 báron tartom 10 másodpercig, aztán amikor elkezdem feljebb tekerni a pumpát és eléri a 7 bárt, visszaugrik hírtelen 6-ra majd vissza 7-re és normálisan folytatja.
Rendszeresen van zsíroldózva (már ha számít), DM kevert vízzel megy.
Köszi
-
zolnagy
őstag
válasz RetepNyaraB #98149 üzenetére
Igaz nem 200k bringa volt, hanem deca saját márkás trekking 100 alatt. Haverom bringája, Velencei tó körül tekertünk és kapott egy defektet, ahol a külsőnek is annyi lett. Helyi bringaszerelők tök rendesek voltak, bevitték a bringát. Én haveromék után tekertem. Mire odaértem, már a 3. külsőt próbálták, mert egyik márka se volt kompatibilis az elvileg 28” kerékhez. És nem 27,5” volt, mert az meg kicsi volt rá. Kapott egy új kereket jó áron.
Szóval nekem deca saját márka ez után nem kell.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kávé Kálmán #98148 üzenetére
Szia Gábor! Akkor lehet, hogy péntekre kézhez is kapjuk?
-
freaghill
őstag
válasz Kávé Kálmán #98148 üzenetére
Már a szerdának nagyon örülnék, de a holnap meg non plus ultra.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz 72lakiluk #98133 üzenetére
Mindig kérdés, mennyire szerelhető. Illetve, megéri-e, ha már igen a válasz.
A dekás biciklik pedig ár/értékben (és sajna sokszor abszolút minőségben is) vernek minden hazai forgalmazót, üzenem a szerelőnek, hogy jó nagy barom
Persze nyilván van az az alapszint, amihez nem fűlik senki foga reszelgetni, de mai árfolyamon még 200+ az pl. Cube és haverjai esetében inkább 300-350+
de félre az offal, bocs."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
72lakiluk
tag
Én is agyalok nagyon. Főleg azon, hogy megér-e nekem 100ezret az, hogy ne kelljen a Mazzert 1x ráindítani és megseperni. Lehet nem
Az félő, hogy a szakik nem fognak hozzányúlni majd, ha 'neadjisten' kellene. Olyan érzésem van ezzel a kis tökéletesnek mondott szépséggel, mintha az otthon használt iparik meggyalázására készítették volna. Mint pl. haver bement az ismert kerékpárszerelőhöz a 200+ezres, de Decathlonban vásárolt kerékpárjával és azt kapta, hogy ilyen szart ő nem szerel -
bbuffy
senior tag
Igaz csak par hónapja van meg, de zéró panasz. Ha csak fele annyi időt végigvisz mint egy Mazzer optimális esetben várható teljes élettartalma, mar megérte. És a legnagyobb pro hogy a lyanyok is szeretik. Nem csúnya ipari, miezmármegintitthonuristen darab.
más. Azért arra kiváncsi leszek mikor jön a negyedik kv topik. Cikória, macikávé és egyéb pótlók klubja pl
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
senior tag
Lecsavarom a felsőszűrőt , bedugom a vízterítő egyik kis fúratába az érzékelőt és lazán visszacsavarom a felsőszűrőt, hogy megtartsa, de nem sérüljön a kábel. Fél órát várok. Üres csapolás kar nélkül, tehát annyira azért nem pontos, de azt azért lehet látni, hogy a pidhez képest van-e eltérés.
-
Kulbi
aktív tag
válasz sz.zs. #98103 üzenetére
Érdekel egy ilyen eszköz esetén, hogy néz ki a mérés. Hova kerül az érzékelő, hogyan rögzíted, meddig melegszik a gép, meddig csapolsz...
köszönöm
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
iatti
aktív tag
egy jó barátom intézné a nz vásárlást. megijedt az indiegogótol. nyugodtan megnyomhatja az enter gombot,vagy van valami banánhéj esetleg? /én meg max kp-val megyek le a közértbe /
-
tag
válasz beleriand72 #98113 üzenetére
Igen, tettem egy bátor próbát. Korábban írtam pár mondatot.
Nekem nem vált be, hogy úgy mondajam, nagyon nem.
Ritkán van így, de vhogy azt véltem, hogy ha a kommunikációjuk ennyire ódivatú klisés, akkor biztos a kávépörkölésre megy a sok szakértelem. Nos, erről nem győztek meg.Szerintem túlpörkölik a kávékat, és talán más probléma is lehet, de ehhez nem értek. Annyi bizonyos, hogy pl. egy PY Castro-nak vagy egy Bagira brazilnak megvan a harmonikus ízvilága a sötétebb pörkölés mellett, a BORO-knál ilyennek a nyomát talán a mexikóinál vagy a sumatrainál fedeztem fel.
Kibontott, egyszer kótolt salvadorit, decaf etiópot szívesen odaadom, ha valaki kipróbálná. A decaf-ból van egy bontatlan is, az is vihető.
Zuglóban ill. a Müpa mellett vagyok. (Priviben írjon, akit esetleg érdekel!)[ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
-
freaghill
őstag
válasz Kávé Kálmán #98111 üzenetére
Szerdára várható amúgy a Robot, vagy nem szeretnél semmi mondani, mert képlékeny még a szállítmány érkezésének mivolta.
-
kisati748
csendes tag
-
beleriand72
tag
Újfehértói BORO Coffee-ból rendelt már valaki?
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Kávé Kálmán
tag
Óhhh! Szabad? Nagyon szívesen. Ha megjött a Robotod, majd kirándultasd meg. Azért ne légy csalódott, ha nem ugorja meg a 7-et. amúgy meg a Faemina, az Olympia Club és a La Peppina se tudja, és mégis fasza eszpresszókat tolnak. A 3,7 CM-től viszont már közelebb van a kotyesz nyomásviszonyaihoz :-), mint a tankönyvi - amúgy nem kőbe vésett - 9 barhoz.
-
senior tag
válasz paljoc #98104 üzenetére
Nem tudok válaszolni a kérdésre, de szerintem nem, szerintem sűrűbben. Legalábbis én úgy gondolom eme videóm alapján.
Parci: nálam is -0,5 így produkálja a fenti videóban látszó hőmérsékletet és így tizedre pontosan arról a hőmérsékletről indul hideg állapotban reggelente, amit a mellette lévő szobahőmérő is mutat.
-
zolnagy
őstag
válasz paljoc #98100 üzenetére
Nos, ha 30s alatt nyomás nélkül egy bögrényi vizet kiengedsz, az sztem nem valós körülmény. Nyilván, ha azt tapasztalod, hogy viszonylag stabilan tartja a hőmérsékletet, akkor az valószínűsítheted, hogy jóval kevesebb mennyiségű vízzel ez lazán megy neki. Ha jól van megépítve a rendszer, akkor ez így is van. De nem tudhatod, hogy a jóval kevesebb mennyiségű vizet nem melegíti-e éppen túl a fejbojler. Mivel ezt az állapotot nem méred, csak valószínűsíteni tudod. Valószínűleg nem, mert ahogy írtad, nem égette sosem a kávét, ill nem volt sárkányos, de biztosan nem tudod alátámasztani, a mérésnek meg ez lenne a lényege.
Na mindegy, szerintem túlbeszéltük a témát.
Miden esetre kíváncsi vagyok a tapasztalatodra.
Minden mérés jobb, mint a nem mérés[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Linux kezdőknek
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest