Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #77883 üzenetére
Tegnap este jobb híján elkezdtem azzal kísérletezni, hogy nem a karba őrlök, hanem egy pohárba, és azt borítom át a kosárba. Azóta négyet húztam, és egyiknél sem jelentkezett a probléma.
Azzal tudom magyarázni, hogy a HC-ról pár hete levettem a kartartókat, így a kosarat is automatikusan közvetlenül a kis tölcsér alá helyeztem. Az első löket pedig mindig a kar első részében landolt, wdt-nél pedig a kosár alját nem korcoltam, így ott kelezhetett egy nehezebben áthatolható rész. -
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #77888 üzenetére
A Sioux szerelhető vízszintesen is, mert van benne dugattyú. Nekem GC-n nem csörög a rézkígyó, ezt vélhetően orvosolni fogja. A manométert is szelíditeni fogja valószínűleg valamennyire. A mutató rezgésével GC-n én is sokat küzdöttem. Végül egy Gaggia EVO gőzcsapra kötöttem. Tökéletes sosem lett, néha még így is enyhén berezeg, de már nem elviselhetetlen mértékben.
Van olyan eszköz egyébként, ami arra hivatott, hogy megszelídítse a manométer mutatóját, de ezt én végül nem vettem meg. Több gyártónál is elérhető pl.:Guglin "pressure dampener" ill. "pressure snubber" címszavak alapján érdemes kutakodni.
(Nyilván önmagában ez az eszköz csak tüneti kezelés, az alap problémát, a vibrációs pumpa pulzálását nem szelídíti meg, csak a manométert kíméli.)[ Szerkesztve ]
-
Nibiru
tag
válasz #25510592 #77884 üzenetére
Nincs a Pivallában OPV? Ne mááár. Biztos vagy benne? Annak alapnak kéne lennie egy ilyen gépnél.
A tejhabosítója viszont nagyon jó amennyire régebben nézegettem. Miért nem azt használtad?A tejhabosítás művészete egyébként a legnehezebb dolog számomra is. Mások gépein többnyire megy, a sajátomon viszont nem. Az én gépem pannarelloja megfelelően használva elfogadható habot készít, de túl sok kemény hab marad a tetején, akármit is csinálok. Leszedtem a pannarello szoknyáját, úgy egy kicsivel jobb lett, de messze nem az igazi. (csak egyetlen lyukon jön ki a gőz egy műanyag végből) Gondoltam, hogy lecserélem az egész gőzcsövet a Silvia v2-es csövére, ami egy bevált módosítás, de előtte inkább kipróbáltam, hogy milyen egy elemes rugóssal, mert láttam videókon, hogy azzal elvileg tökéletes habot lehet csinálni. Nos, nekem azzal sem jött össze. Úgy sejtem, hogy a kezem túl hőérzékeny és nem elég meleg a tej amivel próbálkozom. Most ott tartok, hogy legközelebb egy IKEÁ-s hőmérővel fogom melegíteni a tejet és úgy fogom megpróbálni. Lassan haladok ezzel a témával, mert én nem, vagy legalábbis nagyon ritkán iszom tejes kávékat.
Ha hígítom, akkor (tudom ez sokak számára elborzasztó lehet) tonic-kal iszom jegesen. -
Nibiru
tag
válasz 2007ath #77880 üzenetére
Én bárhol jártam Olaszországban, mindehol jó kávékat ittam. (Szicília egyelőre sajnos kimaradt.) Mindenféle, többnyire helyi pörkölőből származó kávékat használnak, a frissesség ezért átütő. A pedig meglepő volt számomra, az egy fajta kapszulás(!) gépből jött nedű, mert még soha nem ittam olyan jó kávékat kapszulásból. Lavazza Espresso Point gépek voltak. Panziószerű magánszállásokon találkoztam velük a reggeliző helyiségben.
-
senior tag
válasz vicces1 #77890 üzenetére
Szerintem a La Marzocco, de akár még a párszáz forintos utángyártott sem rossz ebből. Az IMS nekem nem jött be. De készülj fel rá, hogy 41 mm-es tamper és tampersegéd segéd nélkül nem sokra fogsz menni egyikkel sem.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
vicces1
aktív tag
Sziasztok, tudom annyira nem ajánlott a szimpla szűrő, de ha mégis, akkor az eredeti régi La Marzocco 7gr , vagy az IMS 6/9 gr ?
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
adp
őstag
válasz 2007ath #77880 üzenetére
en voltam mar Romaban,(meg parszor Olaszorszagban) , bar akkor meg boven az olasz stilus kovetoje voltam, es akkor azert volt 1-2nem tul jo tapasztalat, de meg az is az itthoni atlag folott volt... boven, viszont most nagy szerencsemre tenyleg csak a kozepesnel jobbakat fogtam ki, meg a metro allomason is aranylag korrekt doppiot kaptam, amugy tok fura mert a duplat egyik arlistan sem lattam... itthon azert a legtobb helyen kint van
[ Szerkesztve ]
-
norkov84
tag
válasz sz.zs. #77887 üzenetére
Az Ulka ütéseinek kisimítását, mert így a nyomásmérő is erőteljesen rezeg és a szűrőn is látom az enyhe lüktetést. Gondolom ez kioldásban is okozhat némi hátrányt, bár így is jókat húzok vele.
Plusz pont lenne a rézkígyó csörgésének megszűnése, és talán egy picit még jobban elnyúlna a nyomás felépülése. -
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #77883 üzenetére
Én csak 2-3 hónapja kezdtem el használni a Naked kart, így sohasem tudtam mi történik a portafilteren belül.
Meglepődtem, mert én is azzal szembesültem, hogy a tartály felől indul a lefolyás és szinte a másik felére el sem jut a kávé. Elsőként arra gyanakodtam hogy biztosan elmászott a vízszint, mivel már állítható lábakra cseréltem az ÜRGC talpait. Gyorsan le is ellenőriztem, de azzal minden rendben volt. Én sem jöttem rá miért volt ez...
...de közben az SJről átálltam Lido E őrlőre, valamint mélyebbre állítottam a PalmTampv2est. Azóta minden rendben. Szépen egyenletesen a szűrőkosár szélétől indulva de gyorsan a teljes felületről kezdődik a lefolyás ami kezdetben 2-3 centrikusan elhelyezkedő sugárral indul de szép lassan összeáll egy sugárrá.
Nem tudom mi lehet ez, miért szűnt meg, de nálam már nincs ilyen probléma.Ja igen és VST 15 meg VST 18 szűrőkosarakat használok.
[ Szerkesztve ]
-
#25510592
törölt tag
válasz Nibiru #77881 üzenetére
Elég jókat csinált míg működött. Remélem sikerül életet lehelni bele, vagy legalább egy OPV-t.
Most Aeternummal 85ml vízből és 10g, 10-es álláson őrölt kávéból sikerült egy koffein elvonási tüneteket áthidaló kávét készíteni, gyöngyöző vízzel indítva. Holnap megpróbálom langyos vízzel mert ez így még egy kicsit túlexponált lett kapucsínóba. Ha sikerül elkapni a pillanatot amikor még megmarad az az íz ami túlhevítve sajnos eltűnik, talán nem is fog kellenni a nagygép. A tejhabosítás Cafissimo keverőtárcsás tejhabosító alkalmatossággal történt, a rugó nélküli kislapáttal, ami meleg tejet és kis habsapkát eredményezett, szóval semmi köze a gőzölt tejhabhoz sajnos. Holnap french press lesz a habosító eszköz. Egy darabig ez lesz a program míg a szerviz diagnosztizál és gyógyít.
@Soldier2: remélem csak gyári hibás...
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz vTamas35 #77869 üzenetére
A Mormora nekem is bejött, 93 fokon, 18g/40g 35s, szóval stimmt.
Viszont a GC-vel valami nem oké az elmúlt hetekben, így itt a fórumtársak ötleteit várnám. Szerencsére van referenciagép, így a víz, kávé, őrlő kilőve.
Egyszerűen botrányosak a lefolyások, mindig hátul a tartály felől indul meg, és nem is áll össze egy sugárba. Próbáltam már másik felsőszűrőt is (alapból ipari van), kétszer tersoneteztem a jelenség óta, dózis 17-19g között kipróbálva (VST 18g kosár), OPV 9 bar-on, wdt sem segít. Még citromsavazás is volt, de ahogy vártam, az sem segített. Az előáztatás lehet megoldaná a problémát, de anélkül is tudni kellene szép lefolyást produkálni, ahogy eddig is. Vízhozam 87g/10s.
Van tippetek, hogy mi okozhat ilyen problémát? (A jokert nem akarom elsütni, hogy visszaváltok a Renekára. )Szerk.: ugyanazt a kávét toltam párszor egy jól beállított Jurán is, lekörözte a GC-s próbálkozásaim...
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Romaban vagyok es itt alattunk van egy kis kavezo 1€ egy valamilyen lavazza presszo nagy 3karos lcd-s cimballi geppel toljak, maga nemeben allati finom. Sztem ilyen lavazzat nalunk nem is kapni
Amugy mashol is egesz korrekt presszokat kapni, bar volt/van eleg fustos robis is, de ez a lavazza kifejezetten izlik, pedig amolyan olaszos hanyagsaggal dozerbol adagoljak nem tul pontosan tomoritve, es ami meg allati fura hogy 96fokon toljak... en kb a legvilagosabb spec, filterporiket csapolom azzal[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz #25510592 #77871 üzenetére
Nem véetenül nem merül fel Graef mint ajánlott kávéfőző. Bár a 4 hónap azért gyanúsan kevés. Lehet sikerült kifognod egy gyártási hibás darabot
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
vTamas35
csendes tag
Most kivételesen rendeltem egy kört a casmo-tól. Eddig nem próbáltam mert sokan írtátok, hogy elég háklis. Első körben a Mormorát próbáltam, az hálistennek elég baráti volt. Jokeren elsőre teljesen szép lefolyást csinált (91 fok, 18g/38g, kb. 35s). Ízre is tök jó volt (bár én sem érzem ki a teljes gyümölcskosarat).
Ha vannak bevált receptek ne tartsátok magatokban.O1G
-
senior tag
válasz norkov84 #77862 üzenetére
A T Idomot mindenképpen forrasztani kell a rézcsőhöz.
Viszont Fragola mester tágulásija fele annyiba kerül, nem kell hozzá semmilyen átalakító, mert csak rácsavarod az 1/8-os T idomra, és nem mellesleg egy magyar termék.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #77862 üzenetére
A pangó víz miatt szerintem célszerű arra figyelni, hogy közvetlenül a főágra tedd, ne egy hosszú oldalági leágazásként.
Pozitív tapasztalataim vannak, de megmondom őszintén, hogy nem tudom neked megmondani, hogy a gépemben levő szűkítő-tágulási-Quick Mill pulsor hármasból melyik mennyit tesz hozzá a produkcióhoz. A 9 bar kb 7-8 mp alatt épül fel, de ez inkább a szűkítőnek köszönhető.
Az biztos, hogy szépek a lefolyások és nem köpköd a naked kar (csak azt használok).
[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
A kávékorzón.
@weinmaker: Azt lehet tudni, hogy összesen mennyi szavazat érkezett? Hányan szavaztak?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
norkov84
tag
válasz John3:16 #77861 üzenetére
Köszi.
Magam állnék neki, ha nem kell forrasztani, csak csavarozniLekapom a fedelét és megnézem, de meander képei alapján úgy látom T-idommal vízszintesen tudnám a tágulásit betenni, mert a rézcső L-könyökkel lefele néz.
Mi a tapasztalatod vele így hosszú távon?
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #77857 üzenetére
Attól függ, milyen csatlakozójút veszel. Én 1/2 collos csatival vettem acél testtel.
Szerintem célszerű átbeszélni azzal, akivel megcsináltatod a beszerelést (nekem Fragola szerelte be):A Silviában több hely van, ott szerintem kisebb szívás, mint a GC-ben.
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz GAgyiXyXy #77856 üzenetére
Igen, engem is meglepett egy-két eredmény. Azért az tényleg ne felejtsük el, hogy ez nem szakmai, hanem fogyasztói szavazás, bár ugye azért az is nagyon sok mindent elárul. Az általad felsorolt 3 pörkölő közül az avx-nek volt jóval több szavazata, de még az is kevés volt a bekerüléshez. Sajnos PY mester és a CM-es fiúk nagyon minimális szavazatot kaptak, de ez ugye semmit nem von le a szakmai hozzáértésükből.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
norkov84
tag
Valaki tervez mostanában Sioux-chief tágulásit rendelni? Szívesen társulnék, ha lehet
Illetve mennyire szívás utólag betenni a rézcső csatlakozásához? Gondolom egy megfelelő (3/8-os külső-belső) T-idommal viszonylag könnyen kivetelezhető. Rosszul gondolom?
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Örömmel látom, hogy 4 szegedi kávézó is ott van a tíz legkedveltebb között a szavazáson. A REÖK többször újranyitott kávézó/cukrászda számomra ismeretlen, de az általuk nevezett kávé is ott van a legnépszerűbbek között. Feltétlenül ki kell próbálnom ezt a nyáron újranyitott kézműves cukit. A 7kávézót és az A2-t vártam volna, de ilyen ez a PR szakma.
Kávék között meglepetés, hogy CM,P&Y, AVX-es sincs, pedig ha jól emlékszem mindháromnak volt kávéja nevezve."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
norkov84
tag
Én is tanácstalan vagyok. Azt hiszem Fragola is a háromfázisút írta, hogy talán azt nézné meg. De tapasztalat más késsel (tudomásom szerint) még nincs itt a fórumon.
Bazsee a ZM kést próbálta korábban, de az övén valószínűleg az ütés miatt nehezen kezelhető volt.
Ami biztos, a frekvencia váltó érezhető többletet hozott pachuha69-nek és Bazseenak is.
Viszont drágább, mint egy késcsere. -
HÁZIGAZDA
na, nekem is lett renekám, rögtön főztem is egyet belőle.
hát gyerekek, azok a savak! érett grapefruit, de két raklappal, barátom!! utána a lecsengésben licsi, maracuja és némi földieper, egy kis pisztáciával. még a csokoládé sem fogyott el! nóráét picit a mogyorós-málnás irányba toltam, a licsiből kellett cserébe áldozni, viszont befigyelt a kiwi. sok kiwi. házalapnyi kiwi! ja, meg hát a szeder, nem is értem, hogy miért nem azzal kezdtem. a szederturmix ehhez képest barnakőszén.
na, viccet félretéve, ez is csak egy szűrő egyelőre...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Nibiru
tag
válasz #44416768 #77846 üzenetére
A darálás mindegyiknél hangos, bármit is veszel. Ha pedig nem tisztítod rendszeresen a gépet, a penészedés is. Ha csak ennyi a problémád, de a géped által készített kávéval meg vagy elégedve, azt javaslom, hogy vidd be egy szervizbe és kérj egy alapos tíszítást. Utána pedig kövesd a kezelési útmutatót a rendszeres tiszítás tekintetében és nem lesz vele gond.
[ Szerkesztve ]
-
#44416768
törölt tag
Sziasztok!
Abszolút laikus vagyok a kávéfőzők tekintetében, ezért kérek Tőletek segítséget.
jelenleg egy Philips automata kávéfőzőnk van, ami egyrészt nagyon hangos a 4 hónapos babánk mellett (darálás közben - gondolom ez másik gépnél sem halkabb), másrészt sajnos a belsejében gyűlt zacc nedves és bele is szokott potyogni a vízgyűjtőbe, így már penész is megjelent a belsejében a komplett szétszerelés nélkül takaríthatatlan részeken. Egyszóval cserés.Kérek szépen pár javaslatot automata gépre, 100-200e Ft közötti nagységrendben.
Nem tervezek extra tuningot alkalmazni a gépen - hálózatba bedug, vizet és kávét betölt, iszik. Ennyi lenne a projekt, jah és az eszpresszót kedveljük.
Túl nagy a választék számomra, és mivel nem értek hozzá, így csupán a külső kinézet miatti választást butaságnak tartom.Köszönöm!
-
soldier2
őstag
válasz yazoo1 #77842 üzenetére
Milyen darálód van? A Locavore-nak lehet sok a 90 °C, próbáld pár fokkal lejjebb. Az egyetlen kávé volt Paljoctól, ami jobb volt a termoblokkos gépen mint a Silvián, az pid nélkül megégette eléggé. Esetleg próbáld ki a Spicy Italy-t vagy valamelyik SO-t.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz yazoo1 #77834 üzenetére
A Locavore egy robusztás blend, még ha elég kevés is van benne. Próbáld hosszabbra engedni (1g kávéból legyen 3g ital - nem mililiter) de ez a kávé ha nem ég meg nagyon finom 1:2-2,5 aránnyal is. Ha van a környékeden specialty kávézó, kóstold meg ott, milyen az igazi presszó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Nibiru
tag
válasz yazoo1 #77834 üzenetére
Nekem egyébként az a gyanúm, hogy először kóstolod életedben, hogy milyennek kell lennie egy jó kávénak és egyelőre még nehezen birkózol meg a gondolattal, hogy milyen löttyöt ittál eddig kávé helyett. ;-)
Az meg hogy a kávézóban fogyasztott kávé nem annyira intenzív, abból is fakadhat, hogy a te kosaradba jóval több őrlemény fér, mint az övékbe. Egyébként meg nem minden kávézóban kapsz épkézláb kávét, ez is benne van a pakliban.[ Szerkesztve ]
-
mikromanus
veterán
válasz #25510592 #77833 üzenetére
Az enyém szerkezetileg rendben volt. Technikai gondjai nem voltak. csak szar kávét csinált.(lehet sokadik generációs kínai, vagy a KGST piacról visszamaradt cucc). Az őrölt tartó rész két adagra ugyanakkora vagy nagyobb "magasság" mellett mint a brikka jóval kisebb alapterületre volt összeállítva. Valami silány "hosszúkávé" szerűség jött ki belőle mindig.
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
thomasrc
tag
válasz azigazimoris #77829 üzenetére
Azt aláírom, hogy a pogácsán áll a víz utána, de nem tudok vele mit csinálni, mert nincs értelmes szimpla kosaram... Viszont a lefőtt kávé nekem egyáltalán nem tűnik tócsának, van crema a tetején meg minden, de ami a legfontosabb, hogy most teljesen jó volt ízre. Mit kéne tennem akkor, menjek vissza az elvileg jó módszerhez, amiből nem akar lefőni jó kávé?
-
yazoo1
tag
válasz soldier2 #77831 üzenetére
Nos, egyszerűen nagyon testes, túl intenzív. A kávéházakban kóstolt kavekhoz képest. Az aromák megvannak, előjönnek,de sokkal intenzívebb - feltűnőbb az erősség, intenzitás jelenléte. Mintha csinálnál egy bögre kakaót, amibe meg van adva a kakaó mennyisége, akkor lesz az íze kellemes- de te dupla annyit teszel hozzá... és erős, intenzív lesz...bocs,de jobb metafora nem jutott eszembe...
-
soldier2
őstag
-
Nibiru
tag
válasz mikromanus #77806 üzenetére
Bocs, de nem a "megoldás" az ami mindent alulmúl az alsó képen látható kávéfőző esetében, hanem a konkrét termék minősége. Ez ugyanis egy vékony anyagból készült, sorjás, rossz illesztésű olcsó ipari hulladék, made in China, találkoztam már vele a családban. Újkorától kezdve eresztette a vizet a tömítésnél, nemsokára pedig a kazán alján is egy kis lyukon. Életemben ilyet még nem láttam. Csak azért nem vitték vissza a kereskedésbe, mert olyan olcsó volt, hogy nem érte meg a benzint meg az időt.
A "megoldást", azaz a formát viszont a Bialetti Musa-ról lopták a kínaiak. Nekem ez utóbbim van, azzal viszont tökéletes kávét lehet főzni egy kis odafigyeléssel.
[ Szerkesztve ]
-
azigazimoris
aktív tag
Poemia dupla kosara kb 15-16 g kávéból csinál értelmezhető lét. 7 grammból egy kávészínű tócsa lesz egy szanaszét áztatott, csatakos pogácsával.
Vagy varázsló vagy, vagy valamit én csinálok rosszul...Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
mdav88
aktív tag
Vegre sikerult megmerni a major pontossagat. Pontos! Hurra! 1-2szazadon beluli a nem utes merteke. Szoval tajekozottabb kollegak, ha lecserelnem az A jelu gyari kest merre keresgeljek? Nem filterezek, ez nem szempont.
-
Nibiru
tag
válasz #25510592 #77821 üzenetére
Az EC156-ot év elején vettem.
A Graef gépeket nem ismerem, de az OPV-nek nincsen hangja. A biztonsági szelepnek sincs. A solenoid kattan a csapolás elején, az normális, de azért az túlzás, ha "akkorát kattan mint az állat."
Szétdurranástól nem kell tartanod, olyanról én még nem hallottam pumpás espresso gép esetén.
Javítson ki valaki ha tévednék, de a biztonsági szelep is csak azért van, hogy megvédje a pumpát a leégéstől, ha valaki befullasztja a gépet.[ Szerkesztve ]
-
thomasrc
tag
válasz thomasrc #77679 üzenetére
Jelentem, hogy sok kísérletezés után lefolyt az első isteni finom, csokis Choco Madness a Poemiából!
Dupla kosarat használtam 7 g őrleménnyel, őrlés 6-os fokozaton és a csapolás előtt végeztem egy hűtőcsapolást, majd felcsaptam a kart és amikor kigyulladt a zöld led, akkor engedtem rá a pumpát. A végeredmény 20 gramm isteni finom "csoki", tehát olyan 1:2,85-ös arány lett végül.
Nem tudom miért, de 14 g őrleményből nem akart lefolyni nekem értelmes íz, hiába javasoltátok így, ezért kezdtem el kísérletezni 7 g-nyi adaggal. Egyelőre most próbálom konzisztensen tartani ezt az állapotot, aztán később megpróbálkozom újra a dupla adag belövésével.
-
#25510592
törölt tag
válasz Nibiru #77734 üzenetére
Mióta van meg az EC156-od?
Nálam most a Graef Pivalla kezd furcsán működni, fél éven belül. Csapoláskor akkorát kattan mint az állat, nem egészséges. Nyomás alatt van a rendszer, plusz ott a hőtágulás. OPV-t vagy biztonsági szelepet még nem hallottam nyitni benne működés közben, ha túl nagy a nyomás, valami szétdurran előbb-utóbb. -
yazoo1
tag
válasz Peti...(16v) #77815 üzenetére
De, az eszpresszó az én világom... Szeretem a testes , erős kávékat, de amit készítek nem ilyen kell, hogy legyen, biztos vmire nem figyelek...
Viszont az már gyanú S hogy a kotyogoshoz szokott vendég is azt mondja erős a kávé. Meg hát akinek eddig készítettem mindenki ezt mondja..
Viszonyításképpen tesztelek új hullámos kávezokat, amit készítek - persze otthoni körülmények közt-, ugyanolyan kavebol az ízek mellé az enyémhez szemetszúró - kissé már bántó-erősség is társul...
Lemertem, 37 gr a csapolás, 17.5 őrlemény bol -
mdav88
aktív tag
-
yazoo1
tag
Véleményt kérnék: van egy gc m,9bar beállítva és hőfok beállítva ahogy a kávé kivánja,90 fokra 25 -30 mperces lefolyás pallyotz lacovare c. és mégis erős a kávém- még nekem is- mit rontok el tömörítve, rögök szetporitva ,18 gramm valamint 17 és fél gramm az őrlemény.eddig lavazza T ittam, a családnak erős volt, így váltottam olyanra, amit itt fórumon is isznak, kedvelnek, értenek hozzá. Egyébként ízlik a kávé, de nem értem hogy miért lesz erős minden kávém. Vizet csináltam, keserű sóval meg karbonattal... köszi
-
Jókv
csendes újonc
válasz norby_42 #77811 üzenetére
A hely maga nagyon friss. A hölgy kedves volt, már zárni készült, de kiszolgált és beszélgettünk is. Közben még beesett két angolul beszélő fiú (úgy tűnt nem először járnak ott) még azokat is kiszolgálta. A hölgy édesapja még valamit szerelt a vendégtérben. Racer Beans kávékat tartanak. A csapolás rendben volt. Ahogy említettem zárásra értem oda, de a gép még be volt kapcsolva ennek ellenére az első csapolás a lefolyóba landolt. A gép egy San Remo Verona. Összességében vidám fiatalos helynek indul.
[ Szerkesztve ]
-
kozsy18
tag
Sziasztok!
Nekem ma érkezett, mint új info a Flair.
Mit lehet róla tudni?
Hoffmann bàcsi Naked cuccokkal megszórva kipróbàlta:
[link]"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
lsebestyen
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor maradok a Moka Express-nél, visszaolvasgattam itt a topikban is, nem voltatok róla rossz véleménnyel (nem úgy mint a karavánról )!
-
azigazimoris
aktív tag
válasz mikromanus #77806 üzenetére
Ha már kotyesz.
[link]
Én egy ilyet -igaz, egy felújított 2005-öst- használok utazásra, nyaralásra, csak hatszemélyest, de teljesen frankó mokkát csinál óvatos melegítéssel, picit kevesebb vízzel az ajánlottnál, akár karaván téglából is.[ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
mikromanus
veterán
válasz lsebestyen #77800 üzenetére
Bármelyik kotyogó megeszi a finomra őröltet is, kivéve a brikkát, mert abban van egy kis "extra"
Hasznos ugyan ez a brikkás megolddás, cserébe viszont kicsit kevésbé egyszerű. A kifolyócsöves egyszerű kis főzők elég stabil minőséget tudnak hozni. A "teaforraló" forma hagyományosak voltak életemben a kávézás legalját biztosító eszközök. A hagyományos "szögletes" forma főző is megfelelő lehet. csak időben vedd le a gázról és ne hagyd fortyogni hosszú ideig.Egy egyszerű pohárba főzős például az Autopress vagy a Midipress. (mondjuknem tudom még gyártják-e ezeket). Nekem ebből egy kétszemélyes volt jó ideig. A belső részében nem sima "lefele cső" megoldás volt, hanem kis szigetes furcsaság ("keverődob").
A hagyományos "szögletes" meg valami ilyesmi:
Van ilyenből Biatelli is. Lehet az időtállóbb...Ezt a megoldást meg messziről kerülni. Vannak alacsony elvárások, de ez mindent alulmúl szerintem:
Amúgy meg nem bántani a karavánt! Elég stabil közepes minőséget tud nyújtani. A kotyogósba valók nagyja sokkal silányabb. Lehet van "minőségi" kávé, meg tuti espressokészítő gépek, de ez ízlés dolga. A jóféle kotyogós koffeinbevitel után a legtöbb espressos "minőség" valahogy üres és hiányos. Vagy lehet nem ittam még igazán jó gépi kávétt, vagy kedvelem a kesernyés kátrány aromát.
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Csápájev
őstag
válasz lsebestyen #77800 üzenetére
Van egy csomó filter kávé készítő módszer, azokat érdemes kipróbálni,ha a koffein számít.
YouTube on keress rá: "a kávé nem keserű"[ Szerkesztve ]
-
mentic18
aktív tag
válasz gippazoid #77366 üzenetére
Manapság? 2018 júniusa óta így megy.
Az espresso nálunk 8 gramm kávé és 8 gramm ( 8 ml víz), ami kitesz 16 gramm vizet. Ez volt júniusig a ristretto. De érdekes a ristretto-t se vettük ki a gépből, nem is értem miért nem. 1:1-es arányú espresso-t főzünk le, igaz a világosabb (nem világos..) pörkölésű kávénkon több víz megy át. Én az 1:2-es arányú kávét (8-16) szeretem, de valóban van előnye az 1:1-esnek. Kevesebb espresso-t adsz ugyanazért az árért...
Viszont most már beneveznék egy jó GC-re, mert az otthoni kapszulás kikészít. Mindenféle ízesítéső cucc van, de ha már bent karossal jó (HAHA ) minőséget hozok tető alá, akkor otthon is ezt várom el.Samsung Galaxy A53 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest