Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
Hat igen, pont az ilyenek miatt lett az, hogy fingunk sincs milyen tesztporit iszunk, mert akkor meg a tetel nevet is melle irtak az ihatatlan jelzo melle...
Tesztporibol tesztrecepttel lehet kihozni a legtobbet, nem lehet elvarni hogy az altalanos, mindenki sajat altalanos receptje mukodjon, pedig sokszor az is mukodik, csak nem mindig. Bar ahogy latom mostansag itt sokan mar alap receptekkel, valtoztathato parameterekkel sincsenek kepben... pedig ez egy f@sza pro hardcore kozosseg (volt amikor utoljara itt jartam )[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz SoundON #136002 üzenetére
kell ez a hangulatkeltés egyébként? az ihatatlan jelzőt is icm dobta be, pont, hogy senki sem mondta
ezen kívül vicces1 fogalmazott picit karcosabban, de az is csak arra vonatkozott, hogy egyelőre nem az igazi és szerintem ő sem azt írta, hogy el lett bacarintva bármi. illetve én jeleztem, hogy ez most sötétebb, mint legutóbb, és egyelőre van kesernye az ízben, úgyhogy félreteszem egy hétre kezdésnek (szerencsére van vele kb. egyidős, de világos saját, ami nagyon adja már most is, addig meg a casmo kipiheni magát).
már azt is nehezen vettem, hogy itt páran elkezdtek észt osztani, hogy ki az a hülye, aki 2-3 hét előtt kibont egy kávét (akinek elfogyott minden más és valamit muszáj, bakkikáim), miközben évek óta itthon pörkölök és ha valamit, akkor a kávé "érését" elég sokszor végig tudtam már kísérni a 0. naptól...
...de most már ez a globális szaratopik világfájdalom van. szerintem lehetnétek sokkal megengedőbbek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
válasz Parci #136003 üzenetére
igaz, a szót icm dobta be, nem is ez a lényeg...de a hangulat itt a topikon keltődött már megint... én csak topiktag jogommal élve lereagáltam, ha nem baj...mert jó lenne ha a CM tesztpörit (ugyan már elintézték itt pár éve hogy cimke nélküli legyen) de legalább a jövőben is meg lehessen venni... bagóért
a világfájdalom abban van aki ezen nyavajog ahelyett hogy recit váltana
a másik hogy ma benéztem, mert volt egy kis időm és tényleg sok full amatőr kérdés hangzik el itt a HC fórumon mostanság...de akkor én vagyok a f@sz miért jövök ide ... pláne miért írok le bármit is...
bocsika
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz SoundON #136004 üzenetére
fogalmam sincs, hogy mikor ki és mit "intézett", ha a felhördülés ennek a múltbéli valaminek szól, akkor mondjuk nem csodálom, hogy hiába keresem a mostani kommentek között a nagy bűnt.
a hc fórumban sem volt mindenki hc x éve, te sem, és ugyan most már sokkal nagyobb tudással és tapasztalattal bírsz, vannak, akik csak most kezdik. nem hiszem, hogy oké őket kapásból kizárni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
válasz Parci #136005 üzenetére
igen az előbbi a múltban kezdődött és most is előjött, ezért írtam
a másik meg arról szól, hogy kereső is létezik, így nem jönne szembe mindig ugyan az a 10kérdés majd az a 10válasz ami már 354x körbement itt, kizárásról én nem beszéltem, az gáz
mint ahogy az is, hogy a 355x is újra feltett kérdésekbe nem állsz bele, ebbe az észrevételbe meg igen, de Te tudodtényleg vicces bolondos, kicsit vegyük észre magunkat posztnak szántam, de befeszültél...nem ezért írtam
és hogy ne csak az OFF-ot szaporítsuk... a morning2 profilos samurai sírás... 1perc alatt kib@szott finom ital
köszönöm a figyelmet
-
bbuffy
senior tag
Megjött a hidegfront, lefagyott a hangulat meg a tesztpörik. Még ilyet.
Ez annnyira túl lett reagálva hogy hívni kell a piócás embert....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
kmarci25
veterán
Küldöm mindenkinek, aki szereti : Engedd el
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Toobee
veterán
Kofio mellett nem tudom lehet-e valós alternatíva, de az Allegro elindult itthon. Hirtelen, amiket láttam és ittam már tőlük: Kafar, Etno, Hayb, Hard Beans.
-
emiki6
veterán
válasz SnakeHUN #136010 üzenetére
Nem találok olyan kávézót a közelben, ami bejönne és egy ezresér már fáj, hogy csak "nem rossz" kávét kapok. Akkor már inkább pancsolok valamit itthon és a felfedezés öröme kárpótol majd.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bbuffy
senior tag
válasz Alabástrom #136008 üzenetére
Bocs de mibe kellett beleállni? Egy fórum miről is szól? Információmegosztás, érvelések ütköztetése, vita egy témában, , tapasztalok megosztása, miegymás. Vitázni is szabad, senki nem anyázik, személyeskedik, kulturált, akkor elvileg bármit leírhat a témában. Menj át a PS5 topikba, olvasd egy hétig, utána gyere vissza. Ez egy nyugalom szigete.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Jelenleg robot+major+közepesen világos kávét iszok...szerintem nem is rosszakat csinálok, de ez most lényegtelen is. Valamiért rám jött hogy kipróbálnám a kotyeszt is..
A kérdés: melyik kotyeszt ajánlaná itt a nagyérdemű a tapasztalatokat figyelembe véve (Bialetti Moka Express??? Pascucci??, bár a bialettik minőségéről azt olvastam hogy nem az igazi már, de nem tudom....), úgy hogy ne legyen túl nagy ugrás a presszó után? Tudom hogy a kotyesz nem presszó, de mégse egy filter, nem lesz hirtelen akkora difi.... 2 személyre kell!
Köszönöm!ˣ
-
verti1
tag
válasz tuzpenge #136016 üzenetére
Két személyes Mokka express szerintem teljesen jó. Kettőt is használok, de az egyik 60-as évek, a másik 70-es évekből van. Az újak elég silányak sajnos, hiába vitték vissza a gyártást az olaszokhoz. Egy kollégám most vett egy ilyet és kicsit síkolni kellett rajta, hogy rendesen tömítsen. Szóval ennek tudatában vegyél ilyet vagy olasz ebay-t nézegesd rendes darabért.
Egyébként a kotyesz nagy ugrás lesz a presszóhoz képest. Teljesen más ital. Lehet itt is pár alapszabály betartásával nagyon jó kávékat készíteni, de nem összehasonlítható. A kotyeszt, kotyesznak kell inni. -
rgb0007
csendes tag
Sziasztok!
Tudtuk-e esetleg olyan oldalakat, ahol több gyártó specialty kapszuláját lehet megvásárolni? (Ha lehet EU-s, mostanában néha annyit szüttyügnek a vámmal némelyik futár cégek...)
A Morning-on jó a választék, de 7400 ft a posta, Kofio-n, nincs olyan nagy választék, CoffeeDesk-en se túl nagy a választék...
Viszont Onyx-ból szép választék van, ha már az EE-ben elég gyorsan kifogyott anno...
-
bbuffy
senior tag
válasz Parci #136018 üzenetére
jó hát én a tesztpöri részre reagáltam mivel az lett nagyon megtolva, de amugy ironikusan inkább.
Baszogatást én nem láttam, lehet törölve lett.De namaste.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
RetepNyaraB
veterán
válasz tuzpenge #136019 üzenetére
Tán 7 éves Moka indukciósom van, Ceaușescu bosszúja (román gyártás). Teljesen jó. Cserébe acél szűrő. Én nem szívesen iszom aloménijomot.
Ja és nálunk akkor kerül elő, ha tele lett a tököm a vendégekkel, vagy olyan venségek vannak, akikbe kár a művészetem a robottal. Jó a kotyesz, akár földöntúlian is, de ahhoz komoly vudu kell szerintem. Blooming, papír, fene vele. Balatonra jó.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Toobee
veterán
válasz Mr.Csizmás #136014 üzenetére
Bal szél: szűrő, de nem tudom frissek-e egyáltalán, így nem is ajánlgatnám különösebben. Nincs pörkölési idő sehol.
-
kchris78
veterán
válasz RetepNyaraB #136023 üzenetére
vagy olyan venségek vannak, akikbe kár a művészetem a robottal
Hát erre a célra én is ve fogok szerezni valami "gyári" szemes kávét . Hónapokig ellesz aztán ezt n fogom mérni lefolyású időt nézni stb... -
gonnok
csendes tag
Moka: standard kotyogós aluból
Venus: ugyanaz, csak rodzsamentes acél
Brikka: nyomásnövelő szeleppel ellátott kotyogós, kamu-crema kreálásáhozA Venus működik bármin, tuti nem oldódik ki belőle az alu, mosogatógép kompatiblis
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz tuzpenge #136031 üzenetére
De a Venus felépítéséről pl. fogalmam sincs, bár láttam már. Klasszik mokkát mértek sz@rrá Hoffmannék (+Kalmár). Az jól működik, négy személyesig legalábbis. Inkább a kisebb ajánlott. Móka aljában mindig marad víz, kevésbé tudja megégetni a kv-t. Brikka a klasszik, sötét blendekre az igazi (persze mi az, hogy igazi...), világosra tuti nem vennék.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
tuzpenge
őstag
válasz RetepNyaraB #136032 üzenetére
Maga az hogy acél, egy picit jobban hangzik az alunál. A felépítéséről nekem sincs fogalmam azért is kérdeztem.....(nekem a gyerekkoromból a kotyesz az kotyesz... semmi varázslat ahogy gondoltam én....víz alul, fölötte kv és a függőleges csövön meg kijön a főzet.. ....apu mindig azt mondta jól tömd meg fiam, hogy jó erős legyen, holott ezt egyáltalán nem is szabad tömöríteni ahogy tudom....)
[ Szerkesztve ]
ˣ
-
RetepNyaraB
veterán
Whole Latte Love megcsinálta a sorozatgyártott rézbojlert GC-re, mely a régi szériákal is kompatibilis, miközben az effektív űrtartalom nőtt. Nyilván jó drága lesz, de ez így egy olyan upgrade, amely jelentőségét gondolom nem kell részleteznem :) k
-
Alabástrom
senior tag
Bocs, hogy dilettánsként belevau, de valahol azt olvastam (talán James Hoffmann?), hogy a pörköléssel nem csökken érdemben a koffeintartalom, ellenben porózusabbak, könnyebbek lesznek a babszemek, így ugyanannyi gramm kávét több babszem ad ki. Ergó több koffein, plusz a porózusság miatt könnyebben ki is ázik (bár tudtommal a koffein amúgy is tök könnyen kiázik, szóval ez utóbbi nemigen számít).
Mondjuk mindez nem szétégetett babokra vonatkozott, hanem egészséges világos - közepes - sötét pörk összehasonlításra.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
lazoltan
csendes tag
válasz tuzpenge #136016 üzenetére
Én nagy Pascucci Mini Bianca evangelista vagyok, elég drága, de a bialetti és a noname hasonlók meg sem közelítik minőségben, nekem az egyszemélyessel van jó tapasztalatom, tisztább ízeket produkál, mint a brikka
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #136035 üzenetére
Elvégeztem a linkelést helyetted. Amerikában picit erősebb a vásárlók védelme, legalábbis ebből azt szűröm le. Szóval csak el kellett kezdeni értékesíteni egy nagy amerikai cégnek, hogy végre kigyomlálják azt a szutyok alubojlert belőle.
Boilergate: Gaggia Classic Evo's Flaking Boiler (2024)
What to do next #Boilergate reddit, #Boilergate hashtaggel lehet nézelődni a neten.
wholelattelove insta, mint forrás.
"This month we’re giving away a Gaggia Classic Pro E24 in the color of your choice! This newest update to Gaggia’s legendary premium entry-level espresso machine features an all-brass boiler, which improves capacity, steam power, and thermal stability at the group head.""Interesting news!! New “E24” version of Gaggia Classic Pros shipping with a larger capacity (25%) all brass boiler, that has the same size external dimensions, so it’s backwards compatible with previous version boilers. Finally!"
Azt írta valaki kommentben, hogy 100 dollárral lesz drágább, mint az alu, amit 35 dolcsiért kínálnak, tehát olyan 130-150 euró közé tenném majd az árát.
-
icm
tag
Ez egy tök jó dolog. Ha nőt a kapacitás - akkor azt gondolnám más öntőformát használnak - akkor miért így sikerült megoldani? Vagyis a koncepciót nem értem. Lett jobb anyag, hurrá. De ugyanaz a kétoldalról fűtött bojler... Nem feltétlen olyan rossz. De pl ott van a Fragola féle rézbojler, ahol fűtőpatronokat süllyeszthettek volna bele. Biztos ez is sok munka volt, alig várom, hogy megvetethessem valakivel aki megy amerikába
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
kk831228
addikt
Fragolàéra se nagyon volt kereslet , itthon legalábbis. Külföldön biztos jobban fog menni.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kchris78
veterán
válasz Alabástrom #136036 üzenetére
igen. Én is pont ezt a videót akartam beidézni . A lényeg az hogy ha valami koksz amiben van robusta abban sokkal több lesz a koffeint mint egy arabica only (legyen az is kokszra pörkölve). Ha érzékeny erre az ember de a sötétebb pörköléseket szereti oda kell figyelni nehogy robusta is legyen benne (azokba szoktak tenni), több cremát ad plusz abban aztán nem lesz savasság .
-
molako
csendes tag
sziasztok,
az utóbbi időben volt téma itt a k4 és a k6, szóval az esélytelenek nyugalmával kérdezem: nem kerül eladósorba valakinél egy k4-es? (inkább afelé húznék a két őrlő közül, bár látom, hogy nem igazán beszerezhető)
-
zolnagy
őstag
Ha szerencsénk van, lesz itthon is. Legalábbis a hazai forgalmazónál a Cadynél már bent van a webshopban az új E24 modell: [link] , csak épp most egyik színből sem lehet kapni. De egy kérdést megér feléjük sztem. Meg persze, ha forgalmazzák, akkor gyanítom, lesz alkatrész, tehát bojler is hozzá előbb utóbb.
@kk831228, dehogynem volt kereslet Fragola rézbojlerére, ha lehetne én most is olyat vennék. Egyszer sikerült egyet megcsípnem, de sajnos a géppel együtt elengedtem a kezét.
Az évek során többen is vettek volna. Még a külföldi Gaggia fórumba is ment egyet a caffee35 oldalon közétett rézbojler. Mindenki azt kérdezte ott is, hogy hol lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
köszi a linket, magamtól biztos tovább tart, míg belefutok. pont gondolkodtam rajta, hogy van-e értelme bármerre továbblépnem a GC-vel, főleg ha beszerzek valamikor egy Robotot is (márnemszámolomhányadiknak), de ezt még lehet, hogy érdemes lenne belerakni.
kíváncsi leszek mi lesz a vége árban.ha tényleg 60k huf-ra jön ki, akkor nekem nem is kérdés.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
kk831228
addikt
válasz hoffman_ #136048 üzenetére
Szerintem Robot után , nrm biztos hogy bekapcsolod majd a GC -t . Szintúgy èn is Robot felè hajlok , Silvia mellett egyelőre.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
hoffman_
nagyúr
válasz kk831228 #136049 üzenetére
szeretem, nem hiszem, hogy ne használnám. a Brikkát is előveszem, néha az aeropress-t is. a V60 megy legkevesebbet, de még a Flair is forog. napi gépnek szerintem maradna a GC, mert reggel egyszerűbb és gyorsabb lehúznom rajta két szimplát.
aztán majd kiderül, ha egyszer rászánom magam[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
Állásajánlatok