- Red Dead Redemption - Újabb jel, hogy PC-re is megjelenhet?
- TopSpin 2K25 teszt
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Starfield
- Alig egy nap múlva végre bemutatkozik az Assassin's Creed Shadows
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Ghost of Tsushima - A PC-s kiadás több mint 170 országban elérhetetlen lesz
- Diablo IV
- Steam topic
- Xbox 360
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jolida
tag
A Mazzer-eket Ducati (fémezett polipropilén) kondenzátorokkal szerelik.
425V AC-n +/- 5% tűréssel 30 000 óra élettartamra 3% a megengedett meghibásodási ráta, ami azt jelenti, hogy vagy nem tudja a tűrést, vagy tönkremegy.
Ha nincs túlhajtva (sokkal nagyobb terhelés, mint a gyári számított -másik kés, keményebb darálni való-, huzamosan túlmelegített motor -85C a kondenzátor max. üzemi hőfoka-), évtizedig is elmegy.
Kapacitás csökkenés csak akkor fordulhat elő, ha a "self healing" miatt (többször átütött belül és az "öngyógyítás" az átütés helyén elpárologtatja a fémezés egy részét) pár százalékot veszít. Egyébként 3kV-al 2s-ot kell kibírnia átütés nélkül.
-
Jolida
tag
Érdekes ez a Sweet7 [link] .
07.31-es pörkölés mostanra kezdett "kinyílni".
Reggel elfelejtetem átállítani az őrlőt (PY Malabarról) és 18.5g-45g jó 50sec alatt csöpögött le. Na így jött tömény szilvás csoki brutálisan. -
Jolida
tag
válasz Mortein #129994 üzenetére
Ha gondod van a savval, próbálj egy monsoon/ed/ malabart, talán a legkevésbé savas kávé (amit én eddig ittam).
Van AVX (kissé hektikus pörköléssel), Impresso (Brazil-India blend), Kapucziner, PalYotz ... amiket én mostanában kóstoltam...Mondjuk nálam is volt már olyan etióp Yirgacheffe amiből 96 fokon is csak ecetet sikerül főznöm. :-)
-
Jolida
tag
válasz RetepNyaraB #130001 üzenetére
Próbálj rá a Sweet7-re, három hetesen már nagyon szép tud lenni. Most érlelek pár zacskó hétfői pörkölést.
-
Jolida
tag
válasz b.kov #130110 üzenetére
Vakszűrővel próbáld ki.
Ha azzal nem csak csöpög, hanem folyik/spriccel is, könnyebb megtalálni a törött vízcsövet/cső rögzítést (valószínűleg a pumpa és fej között).Ha termoblock valamelyik tömítése folyik, valószínűleg az egész blokkot cserélni kell, mert külön -állítólag- nem kaphatók a tömítések:
[link][ Szerkesztve ]
-
Jolida
tag
válasz hyperspace #130538 üzenetére
Sweet7 "antik" kávés pohárban.
A Brazil-India tényleg nagyon jó az Impresso-nál ... mondjuk én eleve malabar fan vagyok.
-
Jolida
tag
válasz qvik27 #130544 üzenetére
Még keresem benne a szilvalekvárt.
Tegnap délben főztem egy kétszemélyest ... csak elfelejtettem, hogy a másik karban egy IMS van és rutinból 19g-ot őröltem bele.... nem kicsit túltömtem.
Lecsöpögött a két pohárba úgy 50s alatt a KV, még fél óra múlva is cuppogtunk utána, olyan tömény csokiíze volt. -
Jolida
tag
"667 eur a Victoria"
Nálatok .... M.o-ra 782-ért jönne be szállítással, az -éppen most- kb. 296e HUF. -
Jolida
tag
válasz Topuka #131030 üzenetére
"de 18 gramm nem nagyon fér bele a duplába."
"A 20grammos kosárba kényelmesen beleférhet a 18 gramm?"Nem nagyon értelek ...
QM Pippával 18-as VST kosárral 18..19 -> 42g-okat csinálok, úgy, hogy a tetején még ül PA papír + 1.7mm-es Normcore puckscreen is.
Két adagos karban, 16-os IMS-el is simán lejön két szimpla.A 20-as gyári QM kosarat egy próbán kívül sose használtam, felesleges.
Szerintem a 25-ös kosár csak feneketlen karba fog elférni a magassága miatt.
-
Jolida
tag
válasz Topuka #131034 üzenetére
"Össze se lehet hasonlítani a gyárit egy Vst/Ims-el?"
De, össze lehet -kell is-.
Aztán vagy használod a gyárit, vagy nem.A magasító mindenképpen kell. Lehetőleg olyat vegyél, ami kívülről ül fel a kosár szélére.
Ha olyan boltban veszed, ahova be is tudsz menni, vidd magaddal a kart, kosarat, hogy ne érjen meglepetés.Egyébként milyen őrlőd van?
-
Jolida
tag
Egyébként ezekkel a kosarakkal fogod kapni:
1 cup
https://espressodolce.ca/products/ac0970fi12 cup 14-18g
https://espressodolce.ca/products/ac0970fi2Blind
https://espressodolce.ca/products/blind-basket-insert-for-backflush-58mm-ac0970fc -
Jolida
tag
https://support.wholelattelove.com/hc/en-us/article_attachments/1500018961921
"3 seconds after the pressing of the last key, the data is stored and the display
will show the current temperature."
Ha ezt nem várod ki, nincs értelme nyomkodni.Szerintem állítsd vissza alaphelyzetbe (Factory parameters preset) és kezd elölről.
-
Jolida
tag
válasz Zen42 #131134 üzenetére
Ebéd után a nagy gépészkedésben sikerült egy 15-ös IMS-be 18.5-öt begyömöszölni (+papír+puck).
Most valahogy nem bírom eltalálni a fagyasztóban levő Choco Madness-hez az őrlőbeállítást (a gyereknek szobameleg szegedi Malabar megy, ahhoz képest 3-4 ricnivel kell mindig durvábbra állítani SJ-t ehhez a kv-hoz).
Kar melegítés, mérés, őrlő beállító visszatekerés, magasító, őrlés, WDT .... bakker a tamper alig akar lemenni .... ez a másik kar, nem a nyitott a 18-as VST-vel! Késő.
Ittam egy 1 perces rettenetet. -
Jolida
tag
Szerintem felesleges.
Cukrásztölcsér, babtartály kiiktatás, ecset.
Leállítás, garat(és tölcsér)söprés, ráindítás, leállítás, söprés.Mostanában (fűtéskor szárazabb a levegő, amiatt lehet?) a spriccelt babból pár szem amúgy is felragad az őrlőkamra oldalára, úgyhogy a pumpát is le kéne szedni az első leállítás után.
-
Jolida
tag
válasz Safi1988 #131738 üzenetére
Próbáld gyorsabb lefolyással (durvább őrlés, vagy kisebb adag) és más hőfokon.
Tegnap reggel "hétközbeni" kávénak Impresso Brazil-Indiát bontottam (12.19. pörkölés).
18-as VST-be 19g megy (egy spricc, SJ-vel darálva), naked kar, WDT, Normcore tamper, AP papír, Normcore puck. Quick Mill Pippa, sózott víz, 93 fokon 19-40g 30sec.
Teljesen rendben van.
A brazilhoz adott monsooned malabar rendesen visszavesz a savakból és szerintem enyhíti is a brazil keserűségét.Ha érdekesebbet akarok inni, akkor a fagyasztóból veszek ki valamilyen Impresso, vagy PY tételt (ha elöl hagyom, unokám megissza ).
[ Szerkesztve ]
-
Jolida
tag
válasz RetepNyaraB #131789 üzenetére
"Kerámiában elég árérzékeny is vagyok"
Mentél volna ki bármelyik random karácsonyi vásárba ... miután kiengedtek a szívkórházból, kacagva megvennél bármennyiért egy bögrét.Én -legalább 40 éves- retro vastagfalú presszós üvegpohárból iszom a reggeli betevőt, abba több, mint 100ml is belefér(ne).
-
Jolida
tag
Csak nem szén-dioxid macerációs Guji Shakiso-t vettél?
Lassan végére érek a zacskónak .... érdekes ízvilág, szerintem mindenképpen ki kell próbálni.
Ha reggel lemegyek a konyhába, egyből érezni, ha a gyerek az "enyémet" dézsmálta meg az éppen bontott Indian Choco helyett.Én sem hiszem, hogy ez "mindennapi" kv (mondjuk nekem inkább iható, mint a fogzománc oldó Yirgacheffe).
-
Jolida
tag
válasz Anubris #132400 üzenetére
A két PY choco-t nekem még őrölni is másképp kell, az indiánt egy ricnivel finomabbra (SJ). Érdekes módon a madness jön be jobban.
Tiszta Impresso brazilt nagyon régen ittam, úgyhogy kiesik az emlékezetből, de a brazil-india nekem más ízvilág, mint a két PY kávé. Talán azért, mert relative több malabart iszok, mint más kávékat. -
Jolida
tag
Ide [link] is be lehet nézni időnként.
-
Jolida
tag
válasz mézespálinka #133236 üzenetére
Ha jól számoltam, akkor ez 54KH/71GH.
Én 40KH/80GH elrendezést használok (főleg Impresso és PY):
0.3366g szóda, 0.9883g keserűsó 5l-re.puffer: 2.02g szódabikarbóna, 5.93g keserűsó 600ml vízbe.
5L DM vízbe 100ml puffer. -
Jolida
tag
Érdekes lesz majd a reakciód az olaszos vonal után a Yirgacheffe kóstolásról.
-
Jolida
tag
Casino Mocca a XI. kerületben.
De mindegyik pörkölőtől tudsz rendelni csomagautomatába.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen