Új hozzászólás Aktív témák

  • mark.91

    újonc

    Sziasztok,

    Jelenleg több évnyi gaggia classic (tuningolt) és graef cm 702 kávédaráló kombó használata után úgy érzem, hogy ideje lenne a graef darálót lecserélnem egy jobbra.
    Több fajta kávédarálót is néztem, de egyik mellett sem tudtam dönteni.
    Amiket nézegettem: timemore sculptor 064s, DF64V, Varia V3, Fellow ode gen 2, Lagom mini, turin sd40.
    A timemore sculptor 064s-et nem mertem megrendelni, mert nagyobbnak érzem a hype-ot körülötte, mint amilyen jó lehet a gép. Ráadásul még mindig nagyon kevesen kapták meg és csak teszt videók vannak róla.
    A fellow ode gen 2 a vélemények alapján nem a legjobb espresso kávé készítésre, még az SSP késekkel sem.
    A többiről még csak olvasgatok, de mindegyikben vannak olyan dolgok amik kicsit aggasztanak, hogy megrendeljem.

    Jelenleg kb. 100-200 ezer Ft körül szánnék a gépre
    Amit szeretnék elvárni a darálótól, hogy ne álljon benne sok pangó (tudom ebben az árkategóriában valamennyi mindig lesz a gépben azzal együtt tudok élni) és egy nagyobb beállítási tartománnyal rendelkezen, hogy a kávéból több ízt tudjak előhozni. Kávékészítési módszeriem jelenleg espresso, aeropress vonalon mozog, de a későbbiekben szeretnék filteres kávét is készíteni.

    Szeretnék kérni segítséget, hogy a fentebbi darálókról kinek milyen tapasztalata van vagy milyen más kávédarálót tudnátok még ajánlani számomra!

    P.S.: Mazzer jollyk nem jöhetnek szóba, mert a feleségemnek nem tetszenek. Túlnagynak és csúnyának tartja, így azzal biztos nem állíthatnék be a lakásba.

Új hozzászólás Aktív témák