Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz rastacsz #113091 üzenetére
Nálunk mind a ketten kávézunk, s a feleségem teljesen rákattant a FlatWhite-ra, így számomra is meglepő, de teljesen elnéző. Most mondtam, hogy a FAG helyett lesz egy NZ, s csak bólintott, hogy rám bízza.
Illetve ügyes, mert simán készít magának kávét. Szimplát és duplát is. Kimér, darál, rögetlenít, egyenget, tamperel, méri a kifolyó mennyiséget, tejet gőzöl. Én is meglepődtemTényleg, egy szép Majortól nem akar valaki megválni? Vagy NZ-től?
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Nálam már kb 10 éve tart az "őrület", szóval a szűkebb és tágabb környezetem is megszokta. Legutóbb a miniGaggia érkezéséhez nem volt semmi megjegyzés. Egy kikötés van, hogy a konyhapulton egyszerre 1 gép és egy őrlő legyen, ami nem mindig teljesül (a többi az íróasztalomon és/vagy a szekrényben van.
Más, Mazzer SJ jó áron a fácsén (Fragola keze munkája): [link]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #75655680 #113082 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék van-e valakinek tapasztalata ezekkel Úgy látszik kínaiak elkezdtek ráfeküdni a síktárcsás őrlőkre is.
Ha jól értem nagyjából single dose (ha más nem, pumpával), síktárcsás, kompatibilis SSP késekkel és késcserével együtt is kijön egy C40 árából. -
WarLock07222
tag
Még nem merült fel a válás, szóval azt gondolnám, hogy nem annyira extrém a helyzet Bár az utóbbi 2 hónap azért erős volt felszerelés-beszerzés ügyileg. Egyébként a feleségem félig-meddig megvétózta, hogy az Ode-nak mennie kell (ezt használja leginkább ő is), szóval érdekes a helyzet. Pedig hely az nem lesz 3 örlőnek itthon, ez biztos.
A tágabb család többi tagja csak simán hülyének néz, de sebaj.
-
home.barista
csendes tag
Nálam elfogadó, pedig nem is szereti a kávét, bár az illatát igen. Azért eléggé visszafogom magam költekezés terén (a vágyakhoz képest).
Most kóstoltam a Warda Ethiop Genji Challa (Omni roast) kávét. Presszóba nekem fekete teás jegyek szépen jönnek. Az eper ízjegy, nálam ilyen fanyarosabb, szinte fémes édesség érzetként jelenik meg. Capuccinoban is megmarad az az érdekes eper íz, kb mint az epres Milka csokiban. Abban van ilyen jellegű eper íz. Abszolút érdekes élmény.
-
MrSealRD
veterán
Nálunk bármi zöld utat kapna... Csak sorban vigyem a kávékát óránként... Egyelőre a hely korlátoz be.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
rastacsz
tag
Azoktól kérdezem, akik nem egyedülállók, hogy a párotok hogyan viszonyul a kávéhoz és mennyire nézi jó szemmel kávés eszköz és alapanyag vásárlást? Meg úgy általában a család többi tagja mennyire tart hülyének?
off off: Amennyire örültem az itteni közösségnek, most kicsit keserű szájízzel olvastam ezt az utóbbi shit stormot. Ezt szerintem máshogy is lehetett volna "rendezni".
Ezt igazából délről sem szeretem olvasni. És valószínűleg kicsi a merítésem, de nem futottam bele sem a home-barista, sem a kaffee-netz, sem a coffeforums oldalakon. Sem a "nemzetközi" fb csoportokban.
A flair csoportban pl a tényleges user errorra is normálisan jön válasz, akár Andrewtól is. De gondolom a decent közösségben sem oltják le az embert Johnék...Információ tartalma viszont van a korábbi hsz-eknek, csak a mellé beszórt dolgok nem kellenek
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
bigmasterg
addikt
Kávézó ajánló.
Debrecenben nincs túl sok speciality hely.
Nemrég nyílt Wellington Coffee & pie nevű hely.
Ma voltam itt és kifejezetten elégedett voltam a kaveval. Ittam egy Honduras és egy Etióp espressot. Vettem is egy zacskó Honduras kávét. Kíváncsi leszek itthon mit mutat. Ott szépen hozta a szilva, füge ízeket egy kis csokis lecsengéssel.
Szerintem felfér a hely a kávézó ajanlós térképre. (Ahhoz nekem most hirtelen nincs linken). -
Kávé Kálmán
tag
válasz lszlfrng #113088 üzenetére
Azoknak, akiket érdekelhet a kotyesz lelke.
-
lszlfrng
csendes tag
Ha valakinek a látókörében van egy régi La Spaziale Professionale és eladná, kérem, keressen meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Kávé Kálmán #113086 üzenetére
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SoundON #113078 üzenetére
"(más kérdés hogy az pont azért kellet mert Sándor elbaszott egy GC fejegységetet, ami miatt vennem kellett egy újat 18.000Forintért)"
Ez itt kulonosen szep volt, Peter. Sanyi a fentiekkel szemben felhivta a figyelmed, hogy az amugy a sikeres elso furas utan, ha tovabb feszíted a hurt siman atszakadhat a bojler, mert olyan csekely a falvastagsag. Amihez ragaszkodtal es aztán megtörtént. Persze sokkal egyszerűbb erről úgy beszámolni Részedről. hogy elbaszta. Sanyi most közvetve James Hoffmannak dolgozik... és nem bassza el.
Amúgy ki kéne verni a fejekből azt, hogy az esztergályos szakik 2 sörért dolgoznak manapság. Meg hogy egy preciz, gyártható kéziőrlő tízezerből megvan. Ezek csak legendák. Egy CNC-gépen a beálláa egy egyedi fúrásra annyi idő, és munka, amit egy piros filccel "itt kell bemenni és ott kell kijönni helyeket bejelölő" csóka nem tud felmérni. Gondolom, nem Gaggia bojler bekottázott rajzával érkeztél.
Will Playford a 9Barista muszaki rajzait is elküldte nekünk, és azzal együtt is kb 3 óra volt egyetlen furat, hogy a nyomásmérést illesszük. Ott voltam végig, nemcsak bedobtam Sanyinak a darabot. A filcemet meg a helyén hagytam. Azt se baszta el fura módon... Na mindegy Péter! Másként látjuk eztet. Írom itt a hüleségeket dőre módon. A többiektől elnézést!
[ Szerkesztve ]
-
Gery0505
aktív tag
Ebben tökéletesen igazad van, de a babtartály levételével sem nyernék sok helyet, mert kb 5 cm helyem lenne betölteni a babokat. Ez még nem is lenne probléma, viszont a másik baj, hogy a pult is nagyon kicsi, elfoglalná az egész helyet a két gép. Azonkívül a kar miatt sem tudnám a felső szekrényt kinyitni. Hát, kicsi a konyha, na. Ahhoz hogy kint legyen nagyon át kéne alakítani az egész konyhát.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
hoffman_
nagyúr
válasz sz.zs. #113081 üzenetére
köszi!
az tudom, hogy az alu nem szereti, de évi 1x emellett is javasolt, szolidan, vagy rosszul szűrtem le? illetve havi 1x tersonet érdemes egyáltalán? olyan 50-60 kávé után olvastam, hogy illik, ha otthoni a felhasználás.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
törölt tag
Sziasztok, mi a véleményetek erről? Lehet ilyen árban jó síktárcsás őrlőt kapni?
https://youtu.be/1EeJ4qHgSuA -
hoffman_
nagyúr
válasz Gery0505 #113077 üzenetére
a Zasszonynál van annyi ideológiám így is, amit igen jól visel, hogy csak na ha épp kávé, akkor innen indultunk, bőven elég lett volna neki, aztán jött a Dedica, mert hogy nem akarom kidobálni a zaccos alut, a gyűjtését meg kétlem. aztán egy Graef termett a polcot, kicsit később a Brikkát kaptam, utána egy Hario V60-at is hogy, hogy nem, varázsoltam. szóval ideologizálni tudok
fragolát, ha keresem újra, akkor rákérdezek a minyonra. az új single dose nekem nagyon tetszik tőlük, csak még nem sok teszt van, itthon se látni még és árban sokallom. brexitet talán megoldom, van UK ismerős, akivel talán el tudjuk intézni, ha oda jutunk. még olvasgatok azért...
tisztítás infót köszi, holnap vadászok tersonetet meg citromsavat, vakszűrőt is egyet. Norda+kevert után szerintem, 100g-1L is elég lesz neki. a Dedicát amúgy nem tudnám backflashelni, hiába a tersonet, ha jól tévedek, mert kiskorában se hallott solenoidról, szerintem előbb robbanna le a feje szegénynek. de nyomásfokozós single kosárral is érhet valamit, majd megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz sz.zs. #113074 üzenetére
ÉÉÉS tényleg! Még az is volt... így Téged is említenem kellet volna! basszus nehari
(más kérdés hogy az pont azért kellet mert Sándor elbaszott egy GC fejegységetet, ami miatt vennem kellett egy újat 18.000Forintért) ami viszont nem volt jó így veled SOS-ben elcseréltem egy régi ütött kopottra ami viszont jó volt méretben...és említhetném a Cady Trade segítséget is bár azt is írtam már többször stb stb
-
Gery0505
aktív tag
válasz hoffman_ #113066 üzenetére
Hát, mielőtt elviszed Fragolához a gépet, érdemes egy tisztítást csinálni rajta. Vízkő nem nagyon lesz benne, mert többnyire Nordával használtuk, az meg nem nagyon vízkövesít, mert kevés oldott ásványi anyag van benne. Igen citromsavval szoktuk vízkőmentesíteni, hát most meg nem mondom Neked hirtelen, de ha jól emlékszem akkor 1L vízhez, vagy 1 evőkanál, vagy 2 evőkanál, vagy 100g citromsav kell? Ez nem hivatalos adat, igazítsatok ki légyszi.
A Niche nagyon jó őrlő, sokan erre esküsznek, de a Brexit miatt baromira megdrágult. Van rá vám, áfa, béfa tefu, szállítási költség, és máris nem éri meg behozatni. Majd Fragola mesél Neked az Eureka őrlőkről, nem szívleli az állító mechanikáját, mert egy tisztítás után nehéz vele visszatalálni arra a beállításra ahol volt. Meg ha jól tudom az Eurekákban is sok pangó marad. Hát, hogy nagy-e a Mini, mint látod nálam sem fér el a konyhában sem az Őrnagy Úr, sem a Profitec, de ezzel mind így vagyunk, akik hasonló időket megélünk, hogy Gandalfot idézzem. Ilyen ez a popszakma, ahogy szokták mondani. A Zasszonynál esetleg meg lehet ideologizálni azt, hogyha berakod a nappaliba a KV-s szettet, akkor mondhatod, hogy azért tetted be, hogy kényelmesen bent ülhet addig a kanapén, amíg elkészíted a Cappuccinot, vagy hogy addig is Vele lehess, vagy valami hasonló. Egyébként ezért is jó az amerikai konyha, mert nem szorul ki a Zasszony a konyhába, amíg főz, és együtt lehet a család. Úgyhogy a kávébár is ezen oknál fogva kitűnően elfér a nappaliban.
Írj mindenképp hogy sikerül majd a teszt."Failure is always an option." Adam Savage
-
SoundON
tag
válasz Kávé Kálmán #113067 üzenetére
És amúgy az a kemény hogy Sándor tényleg tök segítőkész és kedves ember, de hogy nem olcsó az is biztos. Azóta amúgy már mással dolgoztatok. Például az új 58,5mmes vízterytőt is már mással csináltattam. Szóval Sándor tuti nem írna ilyen magad számára kellemetlen b@romságot mint amit írtál.
Először is csak, mert ő nem írna ilyet.
Másodszor pedig mert ő pontosan tudja hogy mindent én találtam ki ami ott járt. Ami nem volt sok, sőt inkább kevés volt. Volt egy GC fejegység amire 2db lyukat fúrt, úgy ahogy én kértem, amire alkoholos filccel bejelöltem még otthon hogy honnan hova fúrja. A 8-10db össze vissza fúrkált vízterítőmből talán 2db volt amit ő fúrt meg, szintén a bejelöltek alapján. Talán volt még szűkítő is egy típus amit terveztem és valóban Sándort kértem meg hogy csinálja meg. Fúrószálakat, alapanyagokat és mindig én vittem. De késűbb a szűkítőkből is azt használom amiket sz.zs topiktártól vettem.
Ez túlszmolva is nem több mint 10db fúrt lyuk. Ezt vaóban Neki köszönhetem!
Meg az ezüstözést a Metalunionnak, meg az elektronikai dolgokat a Hestore-nak, a SEP-et neked és sorolhatnám....de nem ez volt a kérdés! -
Nutra
tag
válasz RetepNyaraB #113016 üzenetére
RetepNyaraB a Tizen1 említéséért. Pont ma volt Veszprémben dolgom és a bejegyzésed miatt megkerestem. Igazán remek cortado-t kaptam a saját blendjükből.
Hoztam is egy karácsony változatot (tegnapi pörkölés, még bőven várnom kell vele) meg egy eiópot filterre. -
fragola.6035
aktív tag
Magam sem tudtam volna ennél nagyobb f@szságot írni!
https://caffe35.webnode.hu/
-
SoundON
tag
...te figyeljmáár Gábor... ezt még hányszor írod le és miért??? de most komolyan...
és mi az értelme annak amit írsz? én nem értem -
Kávé Kálmán
tag
válasz SoundON #113063 üzenetére
Kár, hogy elfelejted, hogy Sanyival hány kört futtatál a Gaggiá-d tuningolásában. Meglehet azért, mert annyira szerény összeget kért az öt tonnás CNC történő totál egyedi megmunkálásért. Hidd el, hogy nem találtál volna embert, aki ezt hajlandó és képes is lett volna megcsinálni Neked.
Nekem a csak naked-portafilter.com nem jött volna össze, ha nem akadunk össze. Az összes (ÖSSZES) ott árult termék prototípusát közösen hoztuk össze.
Ha flow profilozás reprodukcióját precízen akarod a ellenőrizni, akkor állítsd át a a SEP-et súly helyett flow rate logolásra! Ott nehezebb dolgod lesz :-)!
-
hoffman_
nagyúr
válasz Gery0505 #113065 üzenetére
annyi baj legyen, azért köszönöm. vízkőtelenítésre mit mondasz, szükséges lehet most vagy ma még ne fáradjak vele? citromsavval szoktad te is, ha jól sejtem 10-20%?
a Graef kóstolás megvolt ma, azért sejtettem, hogy nem csak a GC érdeme és be is jött. itt azért még lesz mivel játszanom őrlő az tavaszi projekt, Niche, Mignon Single és Specialtá között vacillálok, a Mazzer Mini is már nagy lenne ide, meg a Mignonokat szeretem is.
GC vs Dedica holnap várható, még pont van annyi a nálad is járt Lumentronból, hogy kifusson, azzal most még a Mazzer emlék is megvan."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Gery0505
aktív tag
válasz hoffman_ #113060 üzenetére
Azt azért halkan hozzátenném, hogy a nagy különbség az Őrnagy Úrnak (Mazzer Major) is köszönhető volt, rendesen hozzátesz az élményhez. Nekem is a kis Graef volt előtte, de amikor lecseréltem a Majorra, akkor az egy nagy ugrás volt ízélményben. Én is izgultam, hogy visszataláljak ahhoz a beállításhoz az őrlővel, amivel a GC-t használtam. De szerencsére bejelöltem az állító tárcsát, így nem volt nehéz dolgom. Mielőtt passzra dobod a Dedicát, kóstold össze a GC-vel, hogy nálad hogy muzsikál a Graeffel.
Fene enné meg, akartam adni neked egy kis Terso Cleant is a belső tisztításhoz, de csak kiment a fejemből. Egyébként én is a Dedica-t néztem ki a GC előtt, de aztán Zsolti rábeszélt a használt GC-re. Nem bántam meg a döntést. Sőt úgy indult az egész kávéőrület, hogy Szarvasi Mini Szeszpresszót akartam venni, mert egyáltalán nem volt kávégépünk, és itthon azt használtuk, és megszoktam már. Ha nem ment volna tönkre a Szarvasi gyár, és kapható lett volna, akkor most nem tartanánk itt. Azóta rendesen elkapott a gépszíj."Failure is always an option." Adam Savage
-
SoundON
tag
válasz weinmaker #113053 üzenetére
..ezzel nem mondtál túl sokat, bár nem tudom milyen a GCd De köszi szépen. Volt már néhány komolyabb versenyző is (LM GS3MP / MINA / Decent v1.1) akik megpróbálták lelökni a pultról, de végül ez a Gaggia Classicnak már nem is mondható LADA tunning maradt már a szívemhez nőtt...
Amágy a lényegi dolgokat (rézbojler, rézcső, nyomásmérő, pumpa dimmer) Fragola csinálta, a finomhangolásokat, méricskéléseket, lábat, lámpát, gőzbojlert, stb, tehát az összes többit én
köszi rastacsz
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz WarLock07222 #113061 üzenetére
akkor neki jár a pirospont : )
-
hoffman_
nagyúr
válasz Gery0505 #113023 üzenetére
hát még én, hogy örülök. számítottam különbségre, nem is kicsire, de azt hittem, hogy azért a Dedica-val sikerült néha közelíteni. azt alapul véve, hogy egy saccra belőtt első darálással húztunk egy első kávét és jobb volt, mint amit valaha kirakott a Dedica, kiderült, hogy nem. még a Profitec ellenében is kellemes eredmény presszóra. nyilván azért utóbbinak is lenne helye itt
a hétvégén olvasgatok, tisztítgatok, a Dedica majd megy fel apróra. ahhoz képest, hogy a boltban majdnem 60e, én már tényleg egy használt GC-t próbálnék lőni kétszer ennyiért bármikor. védelmére szóljon viszont, hogy pici, pofás, 15p alatt bármikor felfűt, előáztat és pofon egyszerű használni. ha valaki nem "hardcore", akkor szerethető szerkezet. a naked szűrővel és fa karral, amivel használtam, még egy használható presszót is meg lehet csípni vele, pont, ahogy Hoffmann mondta. nekem viszont ez most nagyon vágyott váltás
#113035 WarLock07222:
nagyon patent kép, jól megfogtad![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz brumi1024 #113009 üzenetére
Nekem október 28-án adták fel, azóta ott áll.
Beszéltem velük nagy nehezen, Kínából akarják küldeni. Mondtam, hogy az nem jó, mert fizethetek áfát, küldjék ismét Németből.
Most itt járunk.
Nem kapkodják el.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Dragboy
csendes tag
-
senior tag
válasz Dragboy #113055 üzenetére
Olvastam itt olyat régebben, hogy nagyon megbízhatatlan volt a szállítás, talán még olyan is volt aki kifizette és nem is kapta meg. A lehet hogy az nem pont innen volt, de biztos hogy az Auberrel kapcsolatosan valami ilyesmit olvastam.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Dragboy
csendes tag
Sziasztok! Elnézést, ha ilyesmiről itt nem szokott szó esni, de teszek egy próbát. Tervezek Auber PID-et venni a Silviamhoz (most épp $140 akciósan az alap modell), de a PID nem elhanyagolható árához viszonyítva sem elhanyagolható a szállítás Amerikából ($30). Nem akarna valaki együtt rendelni velem és osztozni a szállítási költségen?
[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
válasz SoundON #113043 üzenetére
engedje meg valamint minden elismerésem
@adriankoooo
Most akarok rendelni azt is, szóval várom a tapasztalatokat[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
Black Pearl új keveréket kapott? Visszakerestem itt, barack ízorgiáról írtok, nekem ez nem jön. Igaz az ízjegyek közt is kékszőlő, áfonya van a zacskón (a weboldalon még mindig barack van). Flair/M47 próbáltam hosszú lefolyással, gyors lefolyással (M47: 1.8.0 - 1.9.3), 90-94 fokon, minden kombinációban de valahogy nem jönnek az ígért ízjegyek. Lassún keserű, normál és gyors lefolyásnál citromos.
-
SoundON
tag
Egy regebben aktiv topiktars Benedek csinaltatott egyet a Fragola fele bojler mintajara, ha jol emlekszem 316L rozsdamentes anyagbol de az is teljes zsakutcanak bizonyult rozsdamentes bojlerben csak a vizterben lehet jol megoldani a futest ahogy a nagy LM gepknel is van.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, megyek ki barátomhoz Angliába 2 hét múlva s megigértem hogy PIDem a GC-t. Kérdés hogy most hol tudok venni hozzá cuccot? Vagy esetleg ő kint ha az könnyebb gyorsabb (s nem is kellene cipelnem)
köszi"If you're good at something, never do it for free!"
-
icm
tag
válasz SoundON #113044 üzenetére
Köszi. Látom kapcsolót is építettél neki. Utóbbin gondolkodom, hogy csak csapoláskor kapcsoljon be vagy külön kapcsolhassam. Én aktuálisan a Linea mini jellegű megoldásban gondolkodom, csak a rézcső miatt is kicsit kevés a hely a bojler és a gőzcsap között.
Viszont ez az ezüst bevonatos réz bojler elég menő. Rozsdamenetes anyag kazánra nem merült fel annak idején? Utóbbi nemcsak Neked szól, generál kérdés."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Gery0505
aktív tag
válasz brumi1024 #113026 üzenetére
Persze, írok szívesen a tapasztalataimról, bár sok tapasztalattal még nem rendelkezem, mert múlt hét csütörtökön hoztuk haza a gépet. Inkább csak egy első benyomás amit tudnék mondani, de talán ér valamit.
Nagyon szuper gép, korábban írtam, hogy Kávékalmárnál ki tudtam próbálni, hogy milyen. Igazából ez a tapasztalat győzött meg, hogy milyen jó is egy ilyen gép.
Amit a működéséről tudni kell az az, hogy van egy marha nagy bojlere, 3,5L-es, amelyben a vizhőmérsékletet 117-121 °C között kell beállítani. A bojler melege átforrósítja a hengert is, amely a hengeren lévő "homlok lázmérő" szerint olyan 78-83 fok körül áll be. Ezt az egyensúlyt a gép kitűnően fenntartja, nagyon hőstabil masina.
Ha húzok egy KV-t, akkor a bojlerből jövő 117 fokos víz a hengerben hűl le a 92-93°C-os főzési hőmérsékletre.
Tegnap végeztem egy kísérletet, hogy a főzés után a henger mennyi idő alatt hűl vissza az egyensúlyi hőmérsékletre, mert kíváncsi voltam, hogy milyen gyakran lehet vele KV-t készíteni. Ehhez egy vakszűrőt használtam, feltettem a vakszűrős kart, húztam egyet, a henger telement forró vízzel, és figyeltem a hengeren lévő homloklázmérőt, hogy mennyire megy fel a henger hőmérséklete. Közben figyeltem az órát is, hogy kb annyi időt töltsön a hengerben a víz, mint amennyit egy normál KV főzéskor is töltene. A forró víztől a henger felmelegszik egy kicsit, szerintem 5-8 fokot is, de ez nem pontos adat, mert nem tudni, hogy a homloklázmérő mennyire pontos. Tehát inkább csak saccolás. A henger viszonylag hamar vissza is hűl, mert egy nagy fémtömeg az egész, 7,8kg-os a dugattyú. Kicsit fordítva kell gondolkodni emiatt a működésmód miatt. Azt tapasztaltam, hogy két főzés között érdemes kb 2-3 percet várni, hogy a henger visszahűljön, különben ha túl hamar akarnék egy újabb KV-t készíteni akkor a henger még túl forró, és megégeti a KV-t. Ezt az egyensúlyt kell jól eltalálni, és utána kiváló KV-kat lehet vele készíteni sorozatban, konzisztensen. Tehát egy kicsit át kell szervezni ehhez a munkamenetet, hogy két főzési idő között meglegyen ez a 2-3 perc, hogy a henger vissza tudjon hűlni. De ezt még sokat kell gyakorolni, csak rajtam múlik már, hogy milyen KV-t készítek. A gép ehhez minden feltételt biztosít.
A gép további nagy előnye, hogy a rugós nyomásprofilt automatikusan biztosítja, emiatt édesebb KV a végeredmény. Lehet előáztatást is csinálni vele, hogy ha lehúzzuk a kart, és úgy hagyjuk pár másodpercig, akkor átázik a pogi, és jobb lesz a kioldódás. Ez világos kávéknál nagy előnyt jelent.
A tejgőzölést még nem próbáltam, de a gőzcső ránézésre is professzionális, (két lyukas vég van rajta) szóval csak rajtam fog múlni ez is, hogy milyen lesz a tejkrém. A gépnek az egyetlen hátránya, hogy hosszú a felfűtési ideje, ha csak hagyjuk melegedni, akkor kell neki 1-1,5 óra mire beáll a hőmérsékleti egyensúly. Ha gyorsan kell a KV, akkor a vakszűrőzéssel lehet ezen segíteni, így kb 1/2-3/4 óra alatt meleg lehet a gép. Egyébként ez a felfűtési idő akkor nem hátrány, ha tervezetten szoktunk kávézni, mert akkor használhatunk hozzá egy időzítős konnektort, és amikor akarunk inni KV-t, addigra bemelegíti a gépet.
A Mazzer meg gyárilag ilyen matt festésű, nekem eleinte a fényes, polírozott változat jobban tetszett, de ez is nagyon szép. Ha fényeztetni szeretnéd, ahhoz szét kell kapni a gépet, vagy nagyon lemaszkolni. Fragola tud ebben segíteni.Peti...(16v): Köszi szépen! A Mazzert így babtartállyal használom, de igazából tök fölösleges rá, mert mindig csak annyit őrlök le vele, amennyi a karba befér. Most pl. 18,5g-ot. A hálót kivettem a garatból így ki tudom söpörni, és egy ráindítással pangó sem marad benne. Lehetne nyugodtan a babtartály nélkül is használni, mert nem döglesztem benne a KV-t, csak igazából nem tudom hova tenni a babtartályt. Meg így szebb is a szerkezet, és könnyebb beönteni a kimért mennyiséget.
-
Erdei88
veterán
válasz WarLock07222 #113035 üzenetére
A háttérben megbújó masina csak egy Decent?
-
tomiie6
csendes újonc
válasz adodaniel #113030 üzenetére
A napokban volt hasonló kérdés, de a 48 mm késes 1065-ről nincs megbízható információ, a korábbi 38 mm késes kínai őrlők nem jók presszózni, 2-3 klikkből lehet választani és túl sok a fine. A JE mellé tenném a JX-Prót: a JE-ben jobb a kés presszóra, a JX-Próban pedig jobb filterre, és utóbbiban kisebb a lépésköz, emiatt nehéz döntés. Én ráfizetnék még 20 ezret a JE-Plusért.
Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
-
-
mclord
aktív tag
-
adodaniel
őstag
Sziasztok! Az AVX 1065, ill. az 1Z Presso JE milyen egy Graef CM702-höz képest. Nem vagyok elégedett a kávéimmal, de a lefolyás tökéletes GC-n, így az őrlőre gyanakszom és elgondolkodtam, hogy inkább egy jobb kézi kellene esetleg és a 1065 27-ért elég barátinak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Gery0505
aktív tag
válasz hoffman_ #113020 üzenetére
Nagyon szívesen, örülök, hogy jó helyre került. Remélem a Párodnak is tetszik. Így van, tényleg patika állapotban van a gép, bár egy kis karbantartás ráfér azért. A karbantartást Fragola mester játszi könnyedséggel megoldja majd. A gépet még Zsoltitól vettük 2019 Március 2.-án. A gép valóban Angliából érkezett, Zsolti nagyon gondosan felújította, és kitisztította nekünk, Fragola mester pedig megtuningolta. Sok-sok finom KV-t ittunk vele. A két KV után remélem azért fogsz tudni aludni.
Ha már így megemlítetted a Profitec gépet, szeretném bemutatni a nagyközönségnek is, hogy mi lett a Gaggia Classic utódja: Egy szép Profitec Pro 800. Átálltam én is a dugattyús-karos oldalra.
Nagyon jól mutat az Őrnagy Úr mellett, és persze csodálatos KV-t főz. (Nem ez lesz a végleges helye, a pult nemsokára készül hozzá)[ Szerkesztve ]
-
mclord
aktív tag
Itthon tudtok helyet Loveramics espresso bogre -re ?
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
hoffman_
nagyúr
kalandos este volt ez, nem gondoltam volna két éve, hogy végül kiköt nálam egy itteni GC, főleg nem 2010-es.
köszi Gerinek a lehetőséget! úgy fest, hogy egy igazán patika gép cserélt gazdát és maradt topicon belül. én vagyok a harmadik, ha minden igaz, sz.zs. és Gery után köszönet az angol családnak is ahonnan jött, hogy vigyáztak rá, Zsoltnak, hogy rendbe vágta és fragola szokásos tisztes munkáját. igazi történelme van szinte. még ismerkedünk picit, aztán jelentkezem várhatóan pár aprósággal.
a Profitec gép azért megért egy ódát, nagyon komoly jelenség, csak azért nem irigylem el, mert teljesen meg voltam elégedve a GC eredményével, de egy csoda, az biztos. a két duplával így este kerekekedik a szemem.
ui.: koxx, a tamper patent, a te hozzájárulásod is köszi
-
Tempur_Maki
friss újonc
válasz sz.zs. #113018 üzenetére
Köszi szépen! Már nem tudtam szerkeszteni az előző hozzászólást, szóval beszúrom ide:
https://hardverapro.hu/apro/fiorenzato_allground_rosegold_black_elado/hsz_1-50.html -
senior tag
válasz Tempur_Maki #113017 üzenetére
Elvileg itt úgy hirdethetsz, hogy felteszed a hardverapróra és a hardveraprós linket beszúrod.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Tempur_Maki
friss újonc
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez így szabályos-e, ha nem, akkor elnézést. Van egy fekete - rosegold Fiorenzato AllGround darálóm, amit valószínűleg eladnék pénzügyi és egyéb okokból. Érdekelne itt esetleg valakit? Addig akkor nem dobnám fel apróra és FB csoportokba.
(Júliusi vásárlás, kívül-belül tökéletes állapotban, kb pont be lettek járatva a kések.) -
RetepNyaraB
veterán
-
sgery
őstag
válasz Cathfaern #113007 üzenetére
Köszi a tippet, rendeltem is pár dolgot.
A kávék árai drágábbak mint itthon - pl. kávétársaság áraihoz képest, de cserébe elég sok minden van ami itthon nem beszerezhető - eszközök közül is.
Házhoz és gls pontba is ingyen szállítanak Mo-raFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
bbuffy
senior tag
most néztem épp a Venom 2 őt meg. Nagyon "mordori" a szöveghangja, fel is röhögtem párszor, mert elég vizuális vagyok és kontextusba helyeztem
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
JoeDoe
újonc
Sziasztok! Rancilio Silvia PID-eléshez tudnátok szakembert ajánlani Budapest vagy Esztergom környékéről? Köszönöm szépen.
-
Toobee
veterán
válasz brumi1024 #113011 üzenetére
Igen, egy rendelés.
Thank you for your order.
Just to keep you updated, we have sent your orders in 2 separate packages.
Since we have stock in the Germany warehouse, we have sent the 58.5mm tamper for you first.
The puck screen will be sent from China and here's the tracking link: https://t.17track.net/en#nums=LD040374292BE
Thank you for your kind patience. -
brumi1024
veterán
Aki rendelt már a Normcore-tól: mennyi idő alatt érkezett meg a rendelés? Sajnos a királyi postával jön, a tracking tulajdonképp semmit nem mutat, kíváncsi lennék, hogy mi a megszokott szállítási idő, benne vagyok-e még az 1 hónappal, vagy a posta bizonyította újra a tökéletes alkalmatlanságát.
-
Cathfaern
nagyúr
Cseh Kofio oldalon is elég sok mindent leakcióztak, főleg "kütyüket" (filter papír, csészék, kávé tároló, stb.), de van pár nagyobb értékű akciós termék is. A webshop csak cseh nyelven van, de google translate viszi, és szállítanak Mo-ra is (csomagpontra olyan ~15k-tól ingyen). Múlt héten rendeltem tőlük, szerda este adtam le a rendelést, hétfőn már átvettem
Van egyébként nemzetközi oldaluk is, de ott nincs black friday (egyelőre?). -
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #113005 üzenetére
Jöhetnek a tippek is, hogy kitől melyik a "tuti". (tudom, hogy egyéntől függ)
Amennyire a sötét, "olaszos" pörköléssel indultam neki a kávé világának, most annyira nyerő nálam a közepes, közepesen világos.[ Szerkesztve ]
-
mclord
aktív tag
válasz Toobee #112998 üzenetére
Amíg erre így is van kereslet addig menni fog. Szerencsére nagy a kereslet kínálat piac mindenből, így én úgy élek, hogy ahol ügyfélközpontúság - ügyfélelégedettség nem scope ott nem őket választom, még ha olcsóbb akkor sem. Sajnos a lakossági szolgáltatók állami mivoltja amit nem lehet kikerülni . Ajánlom kevesebb stressz boldogabb élet
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok