-
GAMEPOD.hu
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
Ja ja, a TX3 EVO biztosan jó. 1 hete teljesít itt is szolgálatot egy ilyen, tökéletesen elégedett vagyok vele.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Satra74
tag
válasz bandi0000 #796 üzenetére
Adott topicban nekem a macho 120-ast ajánlották az i5-4670K mellé, mert a házba ez fért be. A "sima" macho mellett a Cooler Master TX3 EVO is lehűt egy i5-öst.
i5-4670K, GA-Z87-HD3, Asus 1060 GB, COOLERMASTER Silencio 550, CM Elite Power 500W, CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT, THERMALRIGHT Macho 120, Crucial MX500 1TB SSD, Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB
-
Satra74
tag
válasz Trailblazer #793 üzenetére
Tartalékba azért megtartottam, ha a macho-val bármi történne.
i5-4670K, GA-Z87-HD3, Asus 1060 GB, COOLERMASTER Silencio 550, CM Elite Power 500W, CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT, THERMALRIGHT Macho 120, Crucial MX500 1TB SSD, Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB
-
Satra74
tag
válasz bandi0000 #791 üzenetére
Én viszont azon csodálkoztam, hogy miért nem fordítva határozták meg az árat. A dobozos verzióhoz ugyanis gyári hűtő is jár.
-
Satra74
tag
válasz bandi0000 #789 üzenetére
A dobozos verzió 59, az OEM 67. Amikor én vettem, akkor is így volt.
-
bandi0000
nagyúr
Életemben először drágult egy hardver azóta mióta megvettem
59ért vettem a 4670k-t most meg 67 bár nem tom miért, gondolom h később lehessen akciózniXbox One: bandymnc
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz [HUN]Ryan623 #784 üzenetére
4770K már 2 hónapja a piacon van, 4771 pedig most jelent meg.
Majd csökkenni fog az áruk.
Ez még ilyen megjelenés előtti túlárazás.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
JohnnyX
őstag
válasz [HUN]Ryan623 #784 üzenetére
Jo, hat valaki a szamokat nezi, nem azt hogy mit tud.
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
JanR
addikt
Ha lesz 4771K, tuti cserélek
Amúgy Veér Istvánnak hívnak
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz [HUN]Ryan623 #780 üzenetére
30 dollárral olcsóbb nála nagykerben. Miért lenne drágább?
⭐ Stella
-
Devid_81
félisten
Kijott a i7-4771 es meg persze sok masik ujabb CPU, ugy latom kifogytak a szamozasbol inteleknel, vagy a szamozos kollega a jol megerdemelt szabadsagat tolti
...
-
atesz999
tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy az Intel Wireless Display technológia a mai játékok alatt hogy működik? Mármint úgy értem, hogy pl egy Crysis 3 max beállítással át tud vinni vezeték nélkül egy TV-re úgy, hogy közben NEM az IGP-n keresztül fut a játék, hanem AMD vagy Nvidia kártyán? Vagy csak az IGP-vel futatott játékokat tudja átvinni Widi-n?
Előre is köszi a segítséget.
-
ST05
őstag
válasz radi8tor #769 üzenetére
akkor mit szólesz egy Pentium G3220-hoz feleannyiért, mindössze 69 dollár
3GHz hezswall 2 mag , mi kell még itt a jövő ez sem hat meg? -
ST05
őstag
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz [HUN]Ryan623 #761 üzenetére
Ha jövőre új procit akarsz venni (gyakorlatilag semmi értelme), akkor bele kell férjen az új alaplap ára is.
Kérlek 5 percen belüli hozzászólásnál használd a szerkesztés lehetőségét új hozzászólás írása előtt!
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
bandi0000
nagyúr
válasz [HUN]Ryan623 #761 üzenetére
én azon vagyok hgoy mniden évben jön ki új VGA,új proci,új jobb lap, és talán jövőre a DDR4-es memória, én minden évben megveszem az aktuálisan az olcsóbb felső kategóriás hardvert, szóval jövőre megveszem az új procit és akkor már nem nagyon dob rajta hogy lapot is kell cserélnem
Xbox One: bandymnc
-
[HUN]Ryan623
csendes tag
válasz bandi0000 #759 üzenetére
Pont ez az amiért írtam Én is úgy olvasgattam még, hogy jujj de jó, kompatibilis lesz erre most hívták fel a figyelmem erre a hírre és nem vagyok valami boldog tőle, de hamarosan jövök és csatlakozok hozzátok
radi8tor1: Én reméltem, hogy nem kell jövőre új alaplapot venni, ha új procit akarnék venni. De így valószínűleg szükséges az alaplap váltás is.
jim bcs: Már meg is kaptam tőlük
Úgy lesz, ahogy írtad és javasoltad, az a legésszerűbb
Köszönöm a gyors válaszokat és jó tanácsokat![ Módosította: radi8tor ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz [HUN]Ryan623 #757 üzenetére
nincs itt semmi pletyka, nyugodtan veheted a mostanit azaz vedd meg a mindenkori legújabb i5/i7 proci-lap párost és örülj neki, ez annyira erős hogy elleszel vele 4-5 évig, majd ne nézd meg az új dolgokat mert agyf@szt kapsz
ahogy előttem is írták 2 évente de megesik hogy évente új lap/proci páros jön de ez van AMD vonalon sincs ez máshogy, ez nem azt jelenti hogy meg kell venni azonnal, gondolkodj egy kicsit ha most kell gép ezt a szériát vedd meg mivel érdemi különbség nem lesz a következő lapnál sem ám 2-3 év múlva jön a pci-e 4.0 na akkor válts majd lapot/procit, ha minden igaz jövőre szálingóznak majd a ddr4-es lapok de majd ráérsz a pci-e 4.0-nál váltani
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bandi0000
nagyúr
Ha arra gondolsz, hogy jövőre jön a haswell frissítése, és ahhoz új lapot kapunk, az biztos igaz, és emiatt mérges is vagyok, mert pont azért vettem 1150 et hogy jövőre jön a frissítés, no de sebaj akkor jövőre is cserélek
-
radi8tor
MODERÁTOR
Melyik részét nem érted? Vagy mi a kérdés?
Minden évben/két évben érkezik új Intel proci, amihez alaplapot is kell venni, mivel más foglalata van.⭐ Stella
-
[HUN]Ryan623
csendes tag
Ehhez mit szóltok ?
Mennyire lehet valós ? A héten tervezek vásárolni Haswell procit + alaplapot és érdekel, hogy szerintetek ebben van e igazság vagy csak pletykálnak ? -
Immy
őstag
Sziasztok!
Ivy Bridge és Haswell notebook között vacilálok. Ha figyelmen kívül hagyjuk a gpu részt, akkor tisztán cpu szinten milyen előrelépés történt? FMA3 és AVX2-őt valószínű nem tudom kihasználni... ezért arra lennék kíváncsi, hogy azonos órajelen mennyire éri meg a Haswell?
I5-3317U (1.7GHz, Max:2.6GHz, 3MB L2)
I5-4200U (1.6GHz, Max:2.6GHz, 3MB L2)
Tényleg olyan sokat fejlődött az energiagazdálkodás?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
ffodi
veterán
A feltevésed téves. A Vddq a memória interfészt táplálja, a memóriavezérlőt továbbra is a SA. (a kérdéses táblázatban is világosan szerepel, hogy "Supply Voltage" = tápfesz)
Egyébiránt, mint ahogy az általad linkelt sematikus ábrán is jól látszik, alapvetően két táp ág van, Vccin és Vddq. A Vccin (alias Vcc bemenet) a fő ág, ami alap esetben 1,8 V, majd ezt osztja le az iVR különböző feszültségértékekre (Ring, System Agent, stb...). A prociban integrál a memóriavezérlő, PCI-E vezérlő, miegymás, ezek tápellátásáért felelős a System Agent, a VDDQ pedig a memória interfész tápellátását hivatott ellátni, ahogy mindezt az elején leírtam.
Az intel doksiban lévő ±5%-os határ pedig lényegében egy alapspecifikáció. (amely nem feltétlen ajánlás és absolut max érték ugyebár). Ha van hivatalos doksi a RAM támogatásról, akkor ezt kell figyelembe venni, nem pedig ezt.
radi8tor1:
Szerencsére azok az idők elmúltak már, hogy RAM vásárlásnál bújni kell a teszeteket és kompatibilitási listákat, hogy vajon az adott memória menni fog -e a lapban. Jó eséllyel minden lap megesz minden RAM-ot (persze az ésszerűség határain belül gondolva), de természetesen itt is előfordulhatnak kivételek.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ST05
őstag
válasz bandi0000 #748 üzenetére
figyelj, tök mindegy ! 1,5V os legyen ,és XMP-s és tetszen, meg elférj felette
szerintem 1866-osnál is felesleges gyorsabb, de az 1600 os is fog ennyit menni.
Én a Vengeance-okkal ki vagyok békülve, mind ment mindenben eddig nekem,
Enyém fehér venge 1,35V os 1600mhz xmp-s de 1,55V körül már 2000mhz-et is szereti
némi időzítés lazítással.
Korábban már szemeztél egy egyszerü fekete low profil vengével !?
most nem kérdem meg hogy az miért nem volt jó? mert már nem akarom tovább offolnijim bcs: ja igen, ha jól emlékszem 20 dollár, meg is érné, csak már amikor meg akartam venni,
addigra nem találtam sehol azt a felsorolást, mely procikra , és hol lehet ezt megvenni,
esetleg ha tudsz linket azt megköszönném[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz bandi0000 #746 üzenetére
kiváncsiságbol mostmár megnéztem egy komolyabb msi lap memó támogatását,
az Mpower .nél
külön van egy támogatási lista ( szigoruan 1600mhz, és 1,5V os ramok listájával,
és van egy OC támogatási lista, ahol már van 1600mhz feletti ramok ,és 1,65 ösek is,
tehát az XMP is már tuningnak minősül, ergó ha 1,65V os ramokkal kinyiffantjuk a procit
mondjuk, akkor intel csak vállat von, és azt mondja majd a tuningra nincs gari, így jártál[ Szerkesztve ]
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz radi8tor #743 üzenetére
gondolom megy, de az a fura hogy a memória supportba nincs 1,65V-os memória csak 1,5V-os és kisebb ez a lap
ST05:Hát nem tudpm, most XMP-s lett rendelve, de már így is utaálnak, mert direkt piros vagy fekete bordás kell, ne rakjak már egy ROG lapba kék memóriát, aztán annyira vicces volt a csávó hogy mnodta h 600 Ft egy festék átfesti nekem a szürke memóriát -.-"
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz radi8tor #736 üzenetére
memory controller - tehát memóriavezérlő valamiféle feszültsége (Vddq)
én nem úgy látom, hogy a ramra vonatkozna ..
Parameternél. pedig ez áll: processor I/O supply voltage ( nempedig memory voltage )
tehát az a procihoz vagy abban található memóriavezérlőhöz tartozó feszültégek.Ferdítés? Mi abban a ferdítés, hogy közzétették x lapban ez az x memória mely 1,65Vos
tesztelve van ! Szerintem pont hogy korrekt, hogy a valóban hivatalos 1600mhz ram
órajel felett, melyek azok amik biztosan mennek saját órajelükön pl szerepel ott 3000Mhz-es ram kit is...
Nos ez kb úgy fog kiderülni mint 1155 alatt, hogy mennyi az engedélyezett ...sehogybandi0000: én úgy tudom, ha kingston, akkor X végződésűek valók intelhez
( xmp profillal ellátott), de ez nem jelenti azt, hogy az amit linkeltél ne menne, csak ugy mondom[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Igazából nem ide tartozik, de megkérdezem biztos tudod
Szóval láttam valahol, hogy az 1155-ós és gondolom az 1150-es lapba memóriát nem lehet rakni 1,5V-on felül, mert elrontja a memória vezérlőt vagy mi!?! De ha húzva van egy memória akkor van amikor kell neki az 1,65V nem? És az akkor nem baj?
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
amit fentebb írtam offset ,egy probát megér, ha kevesebb feszt kap a proci baja nem lehet,
max kifagy..
De én azt látom, valami a hütéssel csak el van bszva, vagy a pasztázás,
mert nem csak a magok 100fok, hanem a kupak ( package) is 100,
tehát látszik szépen ,hogy kicsit sem ad le hőt! mert ha picit is müködne a hütés
akkor a kupakhő nem 100 lenne!
Nem vágom mi az a fém kupak/lapka amit említettél, de annak mindkét felét fel -pasztáztad?
vagy ezt hogyan kell elképzelni? ott valami rosszul lett összerakva, ez a 100fokos kupakhő erre
enged következtetni .. -
Jonatán
tag
A gep egy Alienware M17-es, a biosban nem alitgattam a cpu-val kapcsolatban semmit mert nem vagok mindent 100%-ban, so nem akarok bajt magamnak.
A cpu-un a pasztat kicsereltem a venti csere utan, ja es csereltek azt az a fem elemet is ami a hot szallitja a Cpu-tol, nem tudom mi a neve magyarul.
A paszta Arctic Silver 5, nem gondolom hogy egy rossz anyag lenne, mar tobb mint ket hete csinaltam a pasztazast tehat mar elmult az ajanlott 220 ora amit ir a gyarto a paszta hasznalatanal.
A paszta csererol nezztem tobb videot is a youtubon,vettem specko tisztito anyagot (Arctic) a pszta sem lehetet keves mert ugy voltam vele hogy inkabb legyen egy kicsit tobb mint keves a procin, ja es a video kartyat is at pasztaztam az szepen mukodik nincsen semmi problema vele...
Tehat engem az zavar hogy bekapcsolom a gepet es igazandibol nem csinalok semmit de hofok nagyokat ingadozik.
Most is 30 perce megy a gep, csak it irogattam a forumon es mar volt 85°C a Cpu csak nem tudom miert?
Kozben a Hardwar monitor progi azt mutatja hogy a hofok szepen egyenletesen 45°C korul mozog.
De ha elinditom a Real Temp progi sensor test opciojat akkor a 4 CPU mag hommerseklet felugrik
95°C-100°C-ra. -
tag
válasz Devid_81 #724 üzenetére
Összedugtam azért tegnap léghűtéssel, házon kívül, gyakorlatilag az asztalon, de csak tényleg a próba kedvéért... Kb. 5 percet ment. De az aláírásom lenne a vágyálmom hosszú távon, stabilan.
radi8tor1: Jóvanna nem cseszegetni ám a kisebbet..
[ Szerkesztve ]
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
-
tag
Megjött a 4770k-m! (Meg a gépem összes többi kacatja.)
Este indul a legó. Az eddigi fórumbeszámolóitok alapján nagyon kíváncsi leszek, mit tudhat majd az én példányom. Vízzel lesz meghűtve, de a híres-neves kupakproblémától én is tartok egy kicsit. Mivel én egy Q6600-ról váltok, ezért kicsit régen volt már, mikor processzort kellett piszkálgatnom, remélem, ha elakadok, itt lesz olyan, aki tud és szeretne is segíteni.
Előre is köszi!
Z.
[ Szerkesztve ]
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
-
ST05
őstag
biost azért durd át, alapórajelen legalább egy tized volt-ot ( +0,1V )
de akár kettőt ( 200mV) is simán el lehet venni offset-tel a proci magfeszültségéből,
mely sokkalta jobb hőfokokat eredményezne! Feltéve persze, ha laptop megoldásban létezik ez az offset beállítás...
( Laptop cpu lévén az is pasztázott ( ugyebár höcsöveket tartalmaz a géped kizárolagosan...
az valamivel fel volt kenve, ami a rossz hütöventillátor miatt mostanra már kővé dermedt!
romlott a hatásfoka, és mmár hiába jó a venti,
át nem adja szegény proc a hőt a szikla pasztán...ezt is fel kellett volna pasztázniuk,
szervizesek gondolhattak volna arra is, ha már venti halott volt..
ha nem sok idő a garanciáztatás, akkor erre lehet vissza kellene vidd..[ Szerkesztve ]
-
SRII
őstag
Szia!
Nála azért kicsit más volt a helyzet, ha jól hiszem ő tuningolta is a procit.
Az biztos hogy az a 100C az sok főleg egy mobil CPU-n.
Az hogy a venti hibás volt és cserélték szvsz nem befolyásolja hogy későbbiekben rendes hőfokon ketyegjen az erőmű.
Az én meglátásom szerint az a venti csere lett elrontva, vagy nem érintkezik rendesen vagy paszta hiány lehet.
Elsőnek a bioszt nézd meg , nem e állítottak valamit el,vagy állítodottel, teszem fel fesz emelés vagy esetleg órajel emelést nem e tapasztalsz, ha nem találsz eltérést és még garis a cucc, akkor vidd vissza és panaszkodj a hőfokra és a fűtés nem megfelelően teszi a dolgát.Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Jonatán
tag
esetleg nalam is lehet az a problema amirol akoska07 keszitet videot, hogy a proci mag, es az azt vedo femkupak kozott hasznalt paszta nem mukodik rendesen, ez vonatkozik a mobil CPU-ra is?
Az meg leirom hogy a CPU ventiolator tonkre ment es csreltek, gondolok arra hogy mivel nem egybol lett eszlelve a venti hibaja es ugy volt hasznalva a gep esetleg ez miatt karosodhatott a proci....
Bocsi nincs ekezetem. -
Jonatán
tag
Sziasztok!
Van egy laptopom amiben egy i7 4800QM proci van a proci hofoka elfogadhato 44°C korul van ha csak netezek vagy olvasgatok, de ha leterhelem a CPU-t akkor 100°C lesz mi lehet a problema?
[ Szerkesztve ]
-
SRII
őstag
Üdv
Szerintetek egy i5 4670k és egy i7 4770k processzor között mennyi különbség lenne teljesítményben videó konvertálásnál?((pl: 1óra helyett 58perc!))Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
ST05
őstag
x3-450-ed G2120 Pentium szintjén van, szóval bármely közelgő haswell erősebb lesz,
de persze az i3-aktól lesz a valódi játékos belépő, és igen jól érzékeled
elején magas lesz az i3 ára, pláne soknak fog tünni a magas áfa miatt közel lesz az alap i5 höz..
( i3-2105 volt az amit anno megjelenéskor 38 ért vettem, rá 2 hétre 30-31k volt ) -
béke
aktív tag
Nagyon köszi reméljük HUN nem tesz rá majd még 50 dolcsit Már csak az a kérdés melyik fogja megérni leváltani a mostani X450-esem. de gondolom min. i3-om.
Alá írás :)
-
ST05
őstag
G3220- $70
G3420 at $90
G3430 at $100
Core i3-4130-$137
i3-4330 and i3-4340 $154 and $165
forrás: tomshardware -
béke
aktív tag
Sziasztok lehet már tudni valamit az i3 és G-s procik jöttéről állítólag szeptemberben valamikor.
Vagy az árakról valamit kb. nagyjából?Alá írás :)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Dictator^ #701 üzenetére
ASUS-nak meg Gigabyte-nak van saját topicja. Csináljatok ASRock-nak is, ha szükség van rá.
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Dark Souls sorozat
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fotók, videók mobillal
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat