-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
-
Cyberpunk
félisten
Próbálkozott már valaki SSD-vel a Thinkpad-ében? Én most ezen gondolkozók. Valami olcsó darab kéne. Nem baj ha olvasásban az alja rendszernek úgy is az elérési idő számít.
Így sebesség érzett szempontjából jelentősen gyorsulna szerintemHope was the right choice, and it always will be.
-
number666
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo N200 típusú laptopom. Nagyon szépen működik már legalább 3 éve. Az akksi is bírni szokott 2 órát.
De! Most valami érthetetlen okból kifolyólag képtelen tölteni a laptop az akksit. Ha rádugom az adaptert, akkor felvillan a narancssárga led, de 2sec alatt ki is alszik.. :S
A Win7 azt jelzi, h az akksi 10%-ra van feltöltve, de ha lehúzom az adaptert, akkor kikapcsol a gép.
Próbáltam kivenni/visszatenni az akksit, de a jelenség ugyan ez. Tisztán hálózatról jól működik a laptopom.
Van ötletetek, hogy tudnám megszerelni a gépet, vagy egyáltalán rájönni, h pontosan mi okozhatja a hibát? Elég tanácstalan vagyok. :S -
i400
senior tag
válasz feelgood #13691 üzenetére
// "Active=0" program just reads config.
// "Active=1" allow program to modify fan.
// "Active=2" program will come up in smart mode.
// "Active=3" program will come up in manual mode.
// bei "Active=0" wird nur die Konfiguration ausgelesen.
// bei "Active=1" die Veränderung des Lüfterverhaltens ist aktiviert.
// bei "Active=2" startet das Programm im "Smart"-Modus.
// bei "Active=3" startet das Programm im "Manual"-Modus.Active=2
ezek szerint ha az Active=2-t átírom 3-ra akkor jó lesz?
[ Szerkesztve ]
-
i400
senior tag
kis segítséget kérnék tpfancontrol ügyben: hogy lehet a smart módhoz tartozó értékeket beállítani? csak annyit szeretnék beállítani hogy amikor erre váltok akkor vegye maxra a fordulatszámot.
köszi a segítséget! -
-
Cyberpunk
félisten
válasz Gondwana #13684 üzenetére
Köszi.
Nekem viszont az a DotNet2.0 nem volt valamiért jó. MS oldaláról leszedett már viszont jó
Más: Kisebb hibák vannak itt-ott kopott egy picit és van rajta néhány karc. A legnagyobb hibája meg hogy a kijelző fedél jobboldali kis műanyag pöcke le van törve. Mondjuk eleve elég gyenge műanyagból van ez rossz pont a Lenovonak De minden esetre jól zár a maradék eggyel is.
Az akku az elég jó használt létére 78%-os kondícióban van.
Viszont ventilátor zaj terhelve van alapjáraton szinte hangtalan. Lehet hogy szét kéne szedni és kipucolni
No igen melegedés mérve nem nagy 45 fok körül van üresjáratban, terhelve meg 60 körül. Viszont az alja az eléggé átmelegszik hosszabb távon ölben használva nem valami jó már[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
törölt tag
Üdv!
Kellene egy kis help!
Egy ismerősöm gépe vacakol, sajnos nem tudom a pontos típusát, valami 6 év körüli IBM Thinkpad Intel procival és alaplapi videokártyával. A kijelzőjén 3 függőleges, 1 pixel széles vonal jelent meg, mind3 egymástól különböző színű. Állítása szerint 2 vagy néha akár mind3 vonal is eltűnik kb 10 perc filmnézés után. Elvileg nem volt megütődve a laptop, de ilyen idős gépnél ez már nem zárható ki. Ha fizikai károsodás miatt van, akkor melyik alkatrész sérülhetett meg?
Videokártya drivert amúgy újrainstalláltam a gépén, de újraindításnál vettem észre hogy már a Bios üdvözlőképernyőnél, a bootolás előtt is látszanak a csíkok. Viszont amikor elindult a windows pár másodpercre eltűntek a csíkok majd fokozatosan tűntek elő újból.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Gondwana
addikt
válasz Cyberpunk #13683 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy a blankó XP kap egy hálókártya-drivert, egy DotNet2.0-t, meg egy System Update-t.
Esetleg egyenként levadászod, ami még hiányzik.
Tim82: igen, mert így asszonypajtás már messziről tudja, hogy most éppen jövök, vagy megyek - az eszemtől.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Cyberpunk
félisten
Egy kis help kéne. A gépre XP van rakva meg az alap driverek. Viszont szeretném a Thinkpad-es programokat is felrakni.
Mit és honnét szedjek le?Hope was the right choice, and it always will be.
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #13677 üzenetére
Te elöl fekete, hátul fehér alapszínű pólókban szeretsz járni?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
feelgood
tag
válasz Napfénysüti #13679 üzenetére
a kedves forumtars miatt van most bobmasternek is ilyen polobol sok. vegyél nala uj thinkpadot es kapsz egyet ingyen.
A Lenovo ThinkPad NEM IBM THINKPAD, HANEM LENOVO.
-
-
Cyberpunk
félisten
Na jelentem meg van a kis X60s-em Kisebb sérûlés van rajta de elhanyagolható hiba. Viszont nagyon jòálapotban van az akksi 8 cellás.
-
Gondwana
addikt
válasz BobMaster #13675 üzenetére
Ráadásul, ha ez van a hátán, nekem is kell!
(jön a karácsony, most készültem ilyesmiket nyomattatni kockahaveroknak)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
BobMaster
senior tag
Mai találós kérdésünk: Mi van a képen?
[ Szerkesztve ]
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
Tim82
félisten
válasz audi100td #13673 üzenetére
Nekem PCMCIA-s HSDPA van, de mostanában szinte mindenhol van wifi, ahova vinni szoktam magammal. (Vettem a barátnőmnek egy TP-Link WR941ND-t. )
Itthon néha bedugok egy Linksys WPC300N-t, ha kevésnek találom a G-s sebességet, de ilyenkor úgyis töltőről megy.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz audi100td #13671 üzenetére
Igen, nekem is egészen használható volt még a vinyóval is a tableten a Win 7 (már 2 GB-os modullal, utólag nem tudom, számított-e bármit is az SDHC mint ReadyBoost).
Ja, a fogyasztásról még annyit, hogy jelenleg egy 16 GB-os Class4-es SDHC van a kártyaolvasóban, mint extra tárhely, gondolom, pár percet ez is rövidít az akkuidőn. Class4 ide vagy oda, a kártyaolvasó nem egy gyorsvonat - nem SD-ről fogok filmeket nézni, mert oda másolt DivX filmek szaggatnak VLC-n. Marad a külső vinyó, azzal nem tapasztaltam ilyet.
-
audi100td
nagyúr
Egyebkent meglepödtem, hogy Win7 milyen gyors, meg a tetü vinyoval is, multkor szerintem tul hamar feladtam, lehet pont windows deffender csesztette a vinyot, vagy akkor meg csak 1GB RAM-om volt, mar nem emlekszem, de tenyleg pörgösebbnek tünik mint Xp, annak ellenere, hogy több eröforrast zabal. Akksit meg nem tudtam tesztelni, altalaban taprol megy.
-
Tim82
félisten
válasz feelgood #13668 üzenetére
Köszi, de nekem - már csak a fogyasztás miatt is - jobb a hibernate.
audi100td: IPS panel valamivel többet fogyaszt, bár nem láttam még komparatív mérést.
-
audi100td
nagyúr
válasz feelgood #13668 üzenetére
Köszi szepen.
Tim82: 3,5-nel többet nem igen ment nekem Xp alatt sem, bekapcsolt wifi-vel, közepes fenyerövel, vegyes hasznalat mellet, amibe belefer nehany youtube video is, de ugyebar nekem sima X41-em van, nem tudom ez mennyit szamit es szinten 70%-os akku.
adorjant: Ok, nincs mit.
[ Szerkesztve ]
-
feelgood
tag
ennyi lenne a megoldás, ezek után nem fog felébredni sleepből, állítsátok be ezt arra a profilra amit "elalvás" előtt használtok.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz audi100td #13665 üzenetére
Utóbbira szavazok, szerintem Win 7 alatt nem az igazi a Power Manager. Ami engem nagyon bosszant, hogy egy 8 cellás, 70%-os állapotú X41 tablet akkumulátorból - Win 7, PM telepítve, Lenovo SSD - nem tudok 3, jó esetben 3,5 óránál több üzemidőt kihozni. Azt hiszem, hamarosan neki fogok rugaszkodni a CPU undervoltingnak, nagyon örülnék, ha stabil 4 órát sikerülne kisajtolnom vele.
-
Tim82
félisten
válasz audi100td #13663 üzenetére
Igen, T42-nél, szintén Win 7-tel csinált nekem is ilyet, bár nekem nem pár perccel, hanem akár 4-5 órával később is. Ezt megelőzendő jó ideje úgy állítottam be, hogy hibernálja magát fedéllecsukásra.
-
audi100td
nagyúr
Miota Win7-et hasznalok X41-en, gyakran (vagy talan mindig) magatol bekapcsol a gep par percel azutan, hogy lecsuktam a fedelet es alvo modba kapcsolt. Elöfordult ez masnal is?
-
-
Tim82
félisten
válasz ^Clown #13659 üzenetére
Gyakorlatilag is megvan még.
Egyébként tudtommal minden miniPCI és IBM FRU-s wifikártya belemegy, így a 2100 is.
[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
Úgy tűnik nálam meggyógyult a System Update. 7 és Vista alatt is.
-
adorjant
őstag
X41 wifi kártyája nincs valakinek elfekvőben?
Illetve,ha már az akku téma szóbajött,rossz-gyenge 4 cellás akku is érdekelne
Valamint,figyeltétek,hogy már az utángyártott Lenovo akkuk is fejlődnek? Power Manager nem visít,hogy nem eredeti akkut használsz -
-
-
feelgood
tag
válasz Napfénysüti #13649 üzenetére
nem kilógot sose láttam még.
-
-
feelgood
tag
érdekes amúgy hogy a tableten megtudták oldani, hogy ne lotyogjon az aksi, a tobbi gepen meg szarnak rá.
-
válasz Antonio #13639 üzenetére
Ha zajos, akkor az sajnos súlyosbodni fog idővel - de hogy milyen mértékű lesz a romlás, azt nem lehet előre megmondani. Ki kell venni a ventit, portalanítani, plusz "bezsírozni" (ebben nem tudok segíteni). Nem 100%, hogy használni fog, de meg kell próbálni. Ha nem, akkor irány az eBay, annyira nem vészesen sok egy új venti (persze az itthoni árszinthez képest).
-
Vasy09
őstag
válasz Brutusmedve #13628 üzenetére
Figyeltem, válaszoltam is! Ami az alaplapot illeti, az a baj, hogy k..va nehéz kifogni olcsón egy jót! Egyébként meg az ebay-n is járhatsz úgy, hogy jóként megveszed, s mire ideér, már nem lesz jó! Tapasztalat!
Gamertag: Vasy09
-
Antonio
senior tag
válasz ^Clown #13636 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom ha hazamegyek és újra produkálja a zajt.
(na persze ilyenkor van az hogy hetekig nem fog előjönni)Ha kiderül hogy ventiből jön a zaj, akkor mire készüljek, számítsak (mert ez egy előjel ha úgy vesszük)? Kell félnem hogy tönkremegy idővel, vagy igazából az hogy zajos még egyenlőre "csak" kellemetlen jelenség de a dolgát még közel 100% ellátja ?
köszönöm
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
válasz Antonio #13625 üzenetére
Próbáld ki a következőt, amikor "ciripelni" kezd: a füledhez emeled a notit (közel a gép szellőzőnyílásához), és előre-hátra döntögeted a notit (tehát kitéríted a vízszintes helyzetből). Ha felerősödik a zaj akkor, amikor megdöntöd, akkor szinte biztos, hogy a ventiből jön a hang.
-
Tim82
félisten
válasz Brutusmedve #13634 üzenetére
Előbb nézz körül, hogy találsz-e olcsóbban alaplapot. Amikor én utánanéztem 2-3 hónapja valamiért, akkor ilyen ársávban találtam.
-
kem
addikt
Szerintetek el lehet tavolitani az X1400 es a hutoborda kozt levo szurke szivacs szeru hovezeto parnat? Nekem semmi bizodalmam nincs ezekben, viszont abban sem vagyok biztos, hogy sima pasztaval osszeernenek-e a feluletek. Sajna miszlikbe kellett szednem a T60at mert szet volt csuszva a haz 1-2 helyen meg tulmelegedett a GPU STALKER alatt, de remelhetoleg holnap reggelre olyan lesz mint uj koraban. Rendeltem eBayrol komplett csavarkeszletet hozza 5Fontert, ma erkezett meg. Sajna hianyzott 1-2 jelentektelen csavar raadasul az elso nap elhagytam az egyik procihutes lefogato csavart, de ma mar ossze tudom rakni a keszletnek hala.
Köszi!
-
Tim82
félisten
válasz audi100td #13631 üzenetére
Pedig gyakran van így, hogy az alaplap horror áron van a noti összértékéhez képest is.
-
Tim82
félisten
Ha nem figyeli a privátjait, akkor úgy járt.
Szerintem egyébként változó az ár, eBay-en nézelődj, mert valószínűleg olcsóbb, mint itthon lenne (itt, szerencsétől függően 35-60k között találsz, ha éppen van).
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Szerintem 20-25k, de nezz körül aproban...
-
Tim82
félisten
válasz Brutusmedve #13626 üzenetére
Még ilyen "szakmai" hozzászólásokat kérünk! Sokat! Most!
-
Brutusmedve
csendes tag
Vasy09 pü!!!
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz audi100td #13624 üzenetére
szerintem valamilyen ventilátor, nagy fordulatú csapágyból képzelek el ilyen hangot, csak azt nem tudom miért nem rendszeres ha netán már "rossz" illetve kell e számítanom komolyabb hibára stb ...
A tápom az már ciripelt és ki is lett cserélve nemrég
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
R50-es thinkpad mennyi ramot tud max kezelni? DDR333-as kell bele, ezt jól tudom? W.
[ Szerkesztve ]
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
ABE
őstag
válasz Cyberpunk #13619 üzenetére
Jó ár volt, de ez annak is köszönhető, hogy olyan alkatrészek voltak a gépben, amikre volt kereslet, és egész normál áron el tudtam adni őket. Tehát nem alapkiépítésű T43 volt, hanem "tápos". Közel két hónapon keresztül árultam ki az alkatrészeit, bár a nagyobb összegek kb. 2 hét alatt bejöttek. Szóval ez a szétbontósdi annak opció, aki tud várni a pénzére, és van ideje foglalkozni az eladással.
-
ABE
őstag
válasz Brutusmedve #13612 üzenetére
Attól függ, milyen felszereltségű/állapotú. Az enyémet szétbontottam (szintén hibás volt az alaplap), asszem több, mint 50e forintot hoztam ki belőle. Igaz, az egy jó állapotú darab volt, hibátlan kijelzővel, erős akku, sok memória és nagy HDD volt benne. Viszont sok macera.
[ Szerkesztve ]
-
Vasy09
őstag
válasz Brutusmedve #13612 üzenetére
Én adnék 15ezret a komplett gépért! Ha ok, keress meg!
Gamertag: Vasy09
-
feelgood
tag
válasz Napfénysüti #13607 üzenetére
Legyen még egy.
-
Cyberpunk
félisten
válasz feelgood #13609 üzenetére
Akkor az subpixel hiba. Csak bizonyos színeknél látszik. A képernyő alján vannak akkor meg aztán tényleg nem annyira zavaró. Nekem a képernyő közepe felé volt két kéken világitól pixel. És mind ez egy prémium paneles Dell monitornál még szerencse hogy sikerült lezsírozni a cserét alap esetben nekem sem cseréltek volna.
-
Brutusmedve
csendes tag
Egy alaplaphibás t43-as laptopot mennyiért hadjak ott a szervizben beszámításra? A többi alkatrész működőképes 2668-as széria, a többit ne kérdezzétek mert nem tudom 2 percig volt a kezemben.
-
Gondwana
addikt
válasz feelgood #13606 üzenetére
Nálam a T60 UXGA paneljén van egy ilyesmi kékes pixel: bootoláskor az XP csíkszaladgálásakor látványos, de 2-3 percre rá már nem látszik se sötét, se világos háttéren.
Gondolom, az előző tulaja végigpróbálta az összes lehetséges képernyővillogtató progit, amikkel néhányan sikeresen élesztettek fel halott szubpixeleket, de azért még egy próbálkozást szerintem megér (a pixel vezérlőtranzisztora a sok maltretírozástól észre térhet)[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
feelgood
tag
az a fura hogy csak ritkán látszik. pl teljesen fehér háttéren se latszik, se teljes piroson.
de pl ha nézek egy filmet, egyből ott van. most sincsenek ott. szóval elég fura ez.
de amúgy előzőleg volt egy X41em, azon 3 pixel hiba is volt, ráadásul azokat kezdettől láttam és tudtam róluk. ezekről nem, de mégsem idegesít, nem olyan zavaró, esetleg filmeknél lehet gáz. ha pedig xp-t használnék még, akkor mégannyira se zavarna a kék fejléc miatt.
szóval ezert volt az hogy mikor vettem, nem látszott, de mondjuk ha látszott volna is ugyanúgy megveszem, 2 furán halott pixelen nem múlik egy x200 tablet.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz feelgood #13606 üzenetére
Hát ja az elég frusztráló tud lenni. Nekem is volt pixelhibás monitorom nem tudtam megbarátkozni vele. Nem is az hogy annyira zavaró lett volna csak a tudat hogy ott van. Attól kezdve hogy észre vettem mindig azt kerestem a szememmel hogy megvan e még a drága
-
feelgood
tag
X200tmen van 2 pixel hiba. kékek, lenovo nem csereli, mert csak 3-tol lehet.
-
BobMaster
senior tag
válasz sbazsi #13598 üzenetére
szia,
Én a SmartService-hez hordok mindent, www.smartservice.hu, ugyanúgy XI. kerület, és nincs sorbanállás
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
vizcsap
tag
Mostanában rakoncátlankodik a T60-m ventillátor vezérlése. Olyan 55 fok körül bekapcsol majdnem max fordulatszámon, visszahűti 41-2 fokra, de utána nem lassul le a venti, fél óra után is ugyan úgy közel maxon pörög, viszont ha FN+F3 választok egy másik profilt(vagy ugyan azt ami már ki volt választva) akkor azonnal leállítja. Másnál is így működik?
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
Vegha
senior tag
billentyűzet javításban tudna vki segíteni ? Megtisztogattam az R60-am billentyűzetét, de a space alatt lévő két oldalsó emelő pillér összecsuklott (nem feszít felfelé irányba). Eleinte csak az egyik oldal volt petyhüdt, de mielőtt neki láttam volna az operációnak a másik is összeesett. Az tuti, hogy nincs bennük eltörve semmi sem, mert azt már észrevenném, de valamiért szétcsúsztak a műanyagok illesztései és így most baromi szar érzés egy félig süppedt space-t nyomkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Total Commander
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Lenovo T430S - nagyon szép állapotban (250GB / 8GB v. 16GB / angol bill.)
- RTX 2070 & i7-8750H - Asus ROG Zephyrus S gamer laptop
- Dell Latitude 5480 i5-6300U 8gb RAM 256 SSD
- ÚJ HP 255 G9 - 15.6" FHD IPS / Ryzen 5 5625U / 8-16Gb / 512Gb NVME / Type-C / HUN / 3 ÉV GARANCIA
- Razer blade 14 (3070 8GB// R9 5900HX // 16GB // 1 TB Ssd // 2k 165Hz IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest