-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slayernick66
tag
sziasztok,
hogy mukodik 4G/LTE szereltetes x1 carbonba ugy, hog ne vesszen el a gyari gari?
keressek valahogyan illetekes kereskedot vagy szervizt? es kerdezek ra hogy csinalhatnak-e ilyet? -
-
Butcher82
senior tag
Egy kis helyzetjelentés :), úgy érzem meg kell osszam. T520 (1600x900, 8Gb ram, i5, nvidia) mit bír ki. Apró gyermekem 5 éves, néha mesét néz rajta youtubon (aki ezért megvet, hogy hagyom, vagy nincs még gyereke vagy lehet valamit jobban csinál nálam :) ), túl vagyunk több pohár kakaón és teán, persze némi tisztítás ráfért mindig, de még mindig megy, ma reggel is volt egy csoda, két deci tömény kakaó, most végeztem a takarítással és megy
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Tikakukac
titán
válasz weiss #107996 üzenetére
Ezzel nincs semmi gond. Esetünkben a nem is tölt kifejezésre hívnám fel a figyelmet Nekem a rekordom 11 körül volt egy T60-al. Na ott már csak tizedet mozdult el az utolsó. De az töltött és tartotta az értéket, nem fapofával állt a töltővel, hogy na, ez micsoda
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Tikakukac
titán
Ennek én is szoktam örülni. Win95 szinten ragadtunk ezen a téren, de már elengedtem az egészet. Vagy totál here van vagy menjen és azt csinál amit akar, aztán majd kifizetik az ügyfelek Ha MS-nak így jó, legyen.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pano
addikt
válasz Tikakukac #107992 üzenetére
Ilyenekre gondolok, mindig csinálok egy backup képet. Ha gáz van visszatolom. Szerencsére win update miatt ritkán szívtam meg.
Csak driver gondokba nem akarok idő előtt belefutni, mert most volt egy ideig a 2004-es update-al olyan, hogy bizonyos eszközök miatt ajánlott volt nem frissíteni driver issue miatt.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
vicze
félisten
Ez a hivatalos(minden verzióhoz van), ezt kivéve imádkozás.
MS (Windows 10) túlnyomó többségben a legújabbat rakja fel, felül bírálva akár a Lenovo toolt, aztán az visszarakja az övét stb., ami esetileg okozhat gondot, mert az új főleg Intel esetében nem jelent mindig jót is... -
Tikakukac
titán
-
Pano
addikt
-
hito
nagyúr
Köszönöm mindenkinek az infókat! Úgy néz ki magához tért. Néhány órát lógott töltőn 3%-on és egyszer csak megindult. 76%-on jár
vincze1: köszi! Hát nem egy gyakori vendég hardveraprón.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
HSM
félisten
Szerintem pár reset biztosan kell neki... Nekem amíg nem mérte fel az elektronika, nem is töltötte fel rendesen.
(#107986) vicze1: A Li-ion akkut a folyamatosan teljesen feltöltve tárolás is rendesen öli ám....
A 87% kondíció tényleg nagyon jó, de ő 87% "elhasználódásról" írt, ami az én olvasatomban 13%-os kondíció, ami már annyira nem bíztató.Én pl. nem is töltöm az akkuimat notebookban 80% fölé, inkább sokáig legyen jó kondíció, és 80%-ra töltés, minthogy hamar essen, aztán már a 100% is kevesebb, mint jó kondival a 80....
Ha előre láthatólag sokat vagyok dokkolón akkor leviszem 70%-ra is a korlátot, tárolni is amúgy 50-60% a max, amit ajánlanak.
-
vicze
félisten
WWAN SSD:
M.2 2242 SATA megy bele, ilyenre keress.Aksi:
Attól, hogy töltőn van semmi különösebb baja nem lesz, ugyan úgy használódik el. Ami megöli a Li-ion aksikat a folyamatos 0-ra és max.-ra töltés, na attól meghalnak a fenébe.@HSM: A 87% makk egészségesnek számít. Ez kb. 1,5év alatt éri el az összes gépünk, akár pár 1000km megtétele közben. (szóval nem asztalon használva) A 460 Yoga példány is 87%-on volt 1,5év után mostanában nem mintáztam, de szerintem 70 alatt van már, pedig 1éve selejteztem(ellenségemnek se kívánom azt a gépet, kb. Edge szint vagy alatta). Általánosan minél többet hordozzák a gépet annál szarabb az aksija. 70 alatt szoktam cserélni.
Nem véletlen ad Lenovo csak 1év garit az aksira 5év onsite mellett is... Csak ADP-ben, vagy külön kiterjesztett aksi garival cserélik szó nélkül.[ Szerkesztve ]
-
-
hito
nagyúr
Most már csak 3% Viszont a táskában természetesen nem ment el alvóba, így szerintem hazáig úgy ment a gép, hogy 3%-ot mutatott az akksi, amikor lecsuktam a fedelet. Tehát van ebben szufla, csak a win ír ki nagy marhaságokat. Adok neki néhány napot, hátha valahogy magához tér.
-
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Thinkpadekhez létezik olyan segédprogram, hogy feltelepítem/elindítom aztán letölti és feltelepíti a legfrissebb drivereket?
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
HSM
félisten
Kikapcsolt, vagy nem terhelt gépnél untig elég kell legyen a 45W töltő, a T460s is olyankor kb. már padlógázzal tölt, még használat közben is azért többnyire marad legalább 10-20W tölteni a 45W-os töltővel.
Nálam volt amúgy akku (T420-ban), amivel sokáig nem foglalkoztak, annak kb. 3 kalibrálás kellett, mire beállt normálisan a mérője.
De ahogy (#107976) Tikakukac is írja, azért óvatosan, mert a sérült akku nem játék, ha valami komolyabb baja van. Amíg nem pontos a mérő egyébként van ilyen, hogy valahány %-on megáll, de az nem túl bíztató, hogy 4%-on nem tölti... Viszont 87%-ra amortizálódott, döglött akku sem nagyon megy el 3 órát 7%-on, szóval ez egy fura eset számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ha valamit nem csinálnék az ilyen akkuval az pont a hasonló okosság, de te tudod. Most mentettem ki egy rakat ilyen gépet is, 2 darab akku maradt olyan, hogy 2 hétnyi cseszkődés után töltött, aztán rá 2 napra full reccs. Irány az akkuvásárlás
-
hito
nagyúr
válasz Tikakukac #107974 üzenetére
Most raktam össze, szemre semmi baja nincs, nem púpos, nem gyanús. Szerintem csak amnéziás. Kalibrálnám, de most ez rajtam is kifogott. Lehet, hogy egy combosabb töltő kéne neki, mert szerintem ez 45W-os. Egy 65-ös hátha rúgna rajta.
-
Tikakukac
titán
Van hasonló most nálam Dellben. Fura volt, mintha valami nem stimmelt volna a gép síkjával. Kiszedtem és hopp. Olyan az akku, hogy még a mai napon kirakom, mert életveszélyes. Lítium cuccokkal nem játszunk, ami ennyire romon van annak csókolom.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Thinkpad Yoga 460-nal kapcsolatban lenne 2 kérdésem:
- előző tulaj ész nélkül használta a gépet. Több éven keresztül lógott 220V-on, notiként szinte nem is használta. Mondjuk volt, hogy hónapokat csak a fiókban pihent kikapcsolva. Ezt azzal jutalmazta az akksi, hogy most 87% elhasználódást ír. Gondoltam kalibrálom, hátha életet lehet még bele lehelni. Úgy is lett. Feltöltés után merítés, 7%-nál már visított, hogy haladéktalanul tegyem tápra, mert nagy baj lesz. Na innentől ment még több, mint 3 órát a gép akksiról Viszont most hiába teszem töltőre, 4%-on ragadt és mintha nem töltené. Mit javasoltok? Vagy hagyjam töltőn egész éjszaka és nagy valószínűséggel magához fog térni?
- a WWAN helyére milyen SSD tehető? Annyit sikerült kibogarásznom, hogy talán M.2 B csatlakozással. Tudnátok 1-2 SSD-t linkelni, ami biztos, hogy jó hozzá?
-
Tigerclaw
nagyúr
De kar, hogy sok Thinkpadot is 250 nites kijelzovel arulnak, az opcionalis jobb panelekkel meg nem lehet hozzajutni. Persze ez nem Lenovo jelenseg, tobb mas gyarto se lepett meg tul ezen.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
vicze
félisten
Elnézést, ezt nem realizáltam.
Akkor csak a legolcsóbbat vedd amit találsz, azt többet jelent mint bármi más.@peti_s: Hm, egy 65W-s tápnak kis terhelésen nagyobb veszteséget gondolnék. Bár ha semmi nem megy igazából az egész 4-5W-nál többet nem nagyon kéne egyen a HW maga.
[ Szerkesztve ]
-
-
vicze
félisten
válasz peti_s #107964 üzenetére
Mármint táp végén mérve volt 7-8W? Csak mert a táp hatásfoka nem olyan jó alapból, szóval magasabb kéne legyen.
@hcl: Tök felesleges ezzel szenvedni, egy CPU árából 10+évig tudnád fizetni a 40W-os számláját. Nem ezzel fogsz spórolni. A másik meg hogy alapból a speedstep miatt olyan kicsire állítod amire szeretnéd, a kisebb CPU-val nem nyersz semmit.
-
-
válasz FoxiestFox #107960 üzenetére
Home szervert, ja. Nem egészen NAS, de annyiban hasonlít, hogy 0-24 megy. Most router hw-n van, de annak a fogyasztása mellett az ereje is kevesebb. Meg az kell majd routernek.
@Ganz-[HUN] : Nem laptopként lesz használva. Ha lenne 10W-os egymagos proci, az menne bele Lesz rajta egy parancssoros Debian, távolról elérve.
@Tigerclaw : Nálunk rájöttek, hogy lehet 5 évig is használni 4 helyett, és akkor kevesebbet kell venni De ehhez kellett egy járvány-válság
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
félisten
-
-
Tim82
félisten
A listából a QM, XM végű procik csak foglalat szempontjából kompatibilisek, nem fognak működni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #107953 üzenetére
Ööö ez nekem egy Elit 840 G5-nek néz ki, a Pro-n nincs pöcök meg gombok se.
-
félisten
válasz Ganz-[HUN] #107952 üzenetére
Ez egy Probook 640 G5. Elég fostos. Hatalmas, haszontalan touchpad, papírvékony kijelző (FHD IPS viszont, elég korrekt), a pöcöknek csak két gombja van (őszintén mi a fsz, pont attól lesz használható egy pöcök, hogy 3 hardveres gombja van), a billentyűzet vérhányás, ez a gombok széleinél is light bleedingelő megoldás az összes gyártónál hitvány, több gomb össze van nyomorítva, őszintén nagyon rossz.
Viszont gyors, úgyhogy ha körbeaggatom a perifériáimmal, használható. De ha hordoznom kéne, és út közben ezen dfolgozni, meg lennék lőve.[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
Celeronnal próbáltam egy lapot azt hiszem a cégnél.
Foxi: Kikérem magamnak! HP EliteBook 8460p az egyik kedvenc masinám. Csak okádék tré AUO TN panel van benne, de legalább HD+, és a hangja is csapni való. Ezt leszámítva, üveg synaptics taccspad, és kellemes trackpoint.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Hello,
Talán nem volt még ilyen kérdés, de
- mi a legkisebb proci, ami egy T410-be belemegy?
- mennyi egy T410 fogyasztása (mindegy mivel, úgysem hiszem, hogy valaki minimál konfigban használja)@FoxiestFox : LOL
Én is kértem egy durvább céges gépet (TP-t), és mondtam, hogy ezt akkor fogják kirángatni alólam, amikor az utolsó ilyet selejtezik, mert a váltótípust inkább neee[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #107947 üzenetére
4db TP ment ma végső nyugalomra nálunk
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz FoxiestFox #107947 üzenetére
Menő!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
félisten
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Ganz-[HUN] #107930 üzenetére
Innolux, az LG-t a srác a ház előtt ejtette pofára :DDD
Nem baj ez se annyira vészes. N140HCA-EAB. Színekkel vagyok kicsit elégedetlen de leszarom. Legalább végre látom a kijelzőt... :U
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
vicze
félisten
válasz nemethbalazs #107944 üzenetére
XPS a Dell csúcs consumer modellje, ennek az üzleti verziói a Latitude 9000-es sorozat. Többnyire az XPS a piac legjobbjai között van minding.
Fujitsu LifeBook már üzleti vonal, de ott én annyira nem ismerem ki magam.[ Szerkesztve ]
-
nemethbalazs
tag
válasz vicze #107942 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a gyors segítséget. Nem gondoltam volna, hogy ennyit fogok gondolkodni egy laptop vételen, de hát nem kevés pénről van szó
Remélem nem csak álom, hogy 8 év múlva is fogom használni, mint az X220-amat jelenleg. Igaz a gyári akkuja kezd behalni, már csak max. 2 órát megy róla, de ennyi idősen ez bocsánatos bűn. Egyébként meg elnyűhetetlennek tűnik. Főleg a billentyű zseniális még ma is. No meg egész élvezhető még i7 2640M a 8 giga rammal és IPS kijelzővel. De lassan meg kellene keresnem az utódját, gőzöm nincs mi legyen az
Igen, erősen elkanyarodtunk sajnos a könnyűtől . Pedig egy T480s-et közben szemrevételeztem is, és valóban ügyes, könnyű, masszív kis jószág. Még megpróbálom meggyőzni... Bár ha azt mondom neki, hogy elérhető áron csak numpados van 15-ösből tuti elég a 14 col .
Az ötlet onnan jött neki, hogy ma öcsém hazahozta a céges 15-ös Zbookot, és szerinte sokkal jobban látja mert nagyobb...XPS 15? Nem ismerem, de ha ajánlod, valószínű jó lehet, megnézem mi mennyi belőle
Tudom, nem megfelelő hely, de közben egy ph-s eladónál érdeklődtem TP felől, és lifebookot ajánlott. Az előbb meg is néztem egyet (ismerősi körben van egy 15-ös) És meglepően ügyes masszív, átgondolt cucc. Hogy milyen hosszútávra, nem tudom. Meg hát 2002 óta TP-m van, csak nem veszek Fuji-t
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz FoxiestFox #107940 üzenetére
Es az is szamit, hogy mennyi idot kell olyan helyen, helyzetben hasznalni, ahol kulso monitor nem lehet opcio. Van akinek a mobilitas arra kell, hogy egy irodahazban atmenjen a geppel egy meetingre, mas meg esetleg orakat ul tomegkozlekedesben, vagy epp fotelben, babzsakon ulve, agyban fekudve hasznalja neha.
Nem vagyok biztos abban, hogy a nagyobb kepatlo lenne a jobb, vagy egy magasabb ppi-ju panel. Mivel programozok, nekem pl. a jobb olvashatosag szamit, meg az hogy a szemem kisebb terhelest kapjon. Sajnos magasabb felbontasu panel nagyon keves notebookban van (jellemzoen sajnos csak a kicsi 13-14 inches notikban), es opcionalisan is ritkabban elerheto mint par evvel ezelott, mikozben telefont kb. nem is lehet kapni ilyen high ppi panelek nelkul. Ezert is keresik kenyszerbol sokan a nagyobb kijelzot.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
vicze
félisten
válasz nemethbalazs #107937 üzenetére
Hát... Erősen elkanyarodunk akkor a könnyűtől ezzel.
Azokon a gépeken, ahol van numerikus, annyi történik, hogy nem középen van a bill, hanem balra tolva, ami többeknek nagyon zavaró és kényelmetlen. Csak az X1E és a P1 a kivételek, ott nincs numpad.
Mint írtam, a P5xs-eket értelmetlen nézni, mert csak T+Quadro, amire nincs szükséged hacsak nem CAD-ról van szó. A nagyobb P modellek meg pláne, ott már akár 3kg-ról beszélgetünk, ami a +1kg a jelenlegihez képest.
X1 Extreme(Gen1) extrém drága is, vagy találsz olyat ami belefér a keretbe vagy nem.
X1E 80Wh, 4K 500nit, 2kg. (P1 az ikermodell Quadroval.)
T580, 57-102Wh (cserélhető aksi), 4K 300nit, 2-2,5kg (aksimérettől függően)
T590, 57Wh, 4K 500nit, 1,75kg. (könnyített, vékonyított külső)T580/T590 azonos CPU, így teljesítmény mindegy. Csak a 4K-s modellek adnak megfelelő kültéri láthatóságot napfényben, legalábbis 300nit vagy felette kell legyen ehhez. A 4K meg drágább lesz, mert ahhoz tuti lesz egy esetleg felesleges dGPU. Anyagra a T-k ugyan olyan érzetet adnak mint a mostani T460, a X1E-nek legalább alu az alja és soft touch.
Továbbra is egy T480s WQHD kijelzővel a legjobb választás szerintem.
Nem szívesen ajánlom és off, de XPS 15?
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz FoxiestFox #107940 üzenetére
> Nem mindenki szeretne +1 kacattal mászkálni.
Akkor ajánlj neki valamit.
Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
-
S_x96x_S
addikt
> hogy T480s-et veszek, erre a párom megvétózta,
> hogy legyen már 15 colosinkább ajánld fel neki az opciós lehetőséget:
Ha nem tetszik neki a T480s, vagy nem tudja megszokni,
akkor vesztek egy külső extra "mobil" monitort
... amiből van 15 és 17 colos is ... sőt már 4K-s is. ( Portable Monitor )
De akár egy Tabletet is be lehet fogni külső monitornak."Hordozható ASUS monitor általános felhasználásra"
https://prohardver.hu/hir/erkezik_asus_zenscreen_mb14ac_hordozhato_monitor.html
De van Lenovo is ... ThinkVision M14 Portable Monitor
meg egy random lista: https://www.pcmag.com/picks/the-best-portable-monitorsDisclaimer:
Elfogult T480s tulaj vagyok, és élvezem a könnyű súlyát, és a viszonylag jó hütését ... a bővíthetőségét ... Nekem általában mindig a hátizsákomban pihen .. még a tengerpartra is lecipelem.Habár ha most kellene beszerezni,
akkor már egy AMD Ryzen 4xxxU cpu-s kütyü felé kacsintgatnék,de amúgy legyen az amit a párod akar ... de néha cipelje ő is .. hogy érezze a döntése súlyát ...
( egy párkapcsolatnak akár 70 évre is ki kell tartani .. de laptopot bármikor lehet cserélni ... akár 1-2-3 évente )Mottó: "A verseny jó!"
-
HSM
félisten
Gépelni alapból élmény lehet az eltolt billentyűzeten....
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Megint én
Segítségetekkel végre eldöntöttem, hogy T480s-et veszek, erre a párom megvétózta, hogy legyen már 15 colos Agyhalál....
Szóval ismét a segítségetekre hagyatkoznék. 15 colos méretben ugye adott a T580-T590, P5xs, illetve X1 extremek. Illetve az s nélküli P5x-ek. Igazából a minél fényesebb IPS kijelző lenne fontos (sok kültéri használat), a jó akkuidő, illetve ne legyen túl forró fejű. Az anyaghasználat sem utolsó. A keret valahol 300-450 k között lenne, ebbe a keretbe már mindenből találni. Illetve egy kérdés még. Jól látom, hogy azokon a billentyűzeteken, ahol a numerikus rész is rá van nyomorgatva, kisebbek a billentyűk? Mert akkor a sok gépelés miatt az kizáró ok is lehet.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Tikakukac
titán
válasz Ganz-[HUN] #107933 üzenetére
Hajrá, Prime95 kell neked aztán adj neki.
-
peti_s
addikt
válasz Ganz-[HUN] #107931 üzenetére
Mivel "feszeled alul" ?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Tikakukac #107932 üzenetére
LoL-nál a 15W-os TDP keretbe futok bele, ezen próbálok kicsit reszelni. Hátha meglenne a 45 helyett mondjuk stabil 50FPS vagy ilyesmi. LoL veszélyes - ez alatt azt értettem, ha kapok egy BSoD-t a meccs közepén, kicsit ciki
Rendszerstabilitás tesztet kicsit későbbre halasztom, először azt nézem ér -e valamit amit csinálok
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Ganz-[HUN] #107931 üzenetére
Na ennek fussunk neki megint akkor. A LoL a fasorban sincs ahhoz képest, ami egy stabil fesz. beállításos terheléshez kell. Ha már az is sok, régen gond van.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
Proci/IGP alulfeszeléshez keresek benchmark progit, amivel CPU-t és GPU-t is lehet egyszerre stresszelni. Nem a stabilitás teszt a lényeg, hanem a turbó órajelek kitolásának kikísérletezése. League of Legends kicsit veszélyes erre, hogy úgy fogalmazzakPsszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hétfőn jön az új panel T440s-be
Össz költség:
-Főni megveszi 11-ért a jelenlegi Innolux 1600x900-as panelt
-20k a Zsír új, típusra pontos LG IPS FHD Panel.Szerintem... 9k egy FHD Upgrade-ért egyáltalán nem szar.
[ Szerkesztve ]
-
slayernick66
tag
sziasztok!
tervezek IBM thinkpad-et venni egy 7. generacios x1 carbont, hasznaltan
az elado szerint a gep nemet, es a billentyuzete is az, viszont cserebe amikor a biosbol kiolvasom az osszefoglaloban is mondott System-unit serial numbert, akkor az aztmondja, hogy USA gep. Ilyen lehetseges, vagy azert gyanakodjak? Ettol fuggetlenul a hivatalos lenovo honlap felismeri es annak ismeri fel ami, x1 carbonnak, ami meg eleg friss.a masik dolog amit nem tudok normalis-e az hogy a bioszban System board serial number-re azt mondja hogy Invalid. Nem tudom ez normallis-e..
tudtok tanacsot adni? ileltve ha van jol bejaratott lenovo kereskedo ismeros vagy ajanloat, akor azt is szivesen veszem, egyelore hasznalt gepeket arulo boltokban es hardverapron nezegetek..
koszi!
-
fattyu
veterán
válasz vicze #107925 üzenetére
yoga x390. a full palmrest és chassis a klavi. MINDENT lebont a gépről az utolsó biszbaszig, uj plmrest benne a klavival. arra vissza mindent. egy elromlott space miatt volt nagy öröm.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vicze
félisten
válasz S_x96x_S #107921 üzenetére
Leírtam párszor, hogy X1 light. T490s is pont ilyen volt szóval nem tudom, hol a meglepetés, 0 különbség van.
Ragasztva van a bill cserélhető, nyilván nagyon macerás... Alapesetben a palmrest-tel együtt cseréled.Dolby Audio azt se tudom mióta van 5 vagy 6 gen, első dolog amit levakarok. Csak kifizetik már a logo rárakást is.
T14 update: Sajnosa LG lowpower borzasztóan rossz, 0 kontraszt, rettenetes túlszárnyalt színek. :( 1 hét használat után ez nagyon szembetűnő mostmár. Nagyon remélem, hogy az AMD-sekbe Inno lesz.
-
Tikakukac
titán
Ugyan, kell egy szike, meg egy páka lapos heggyel, utána jöhet a kézi 3D nyomtató pisztoly és csókolom, ki is van cserélve az a billzet ebayről. Nyilván gázos, hogy ott tartunk, mint a Pavilionok, amiket a héten kellett henkölni, de na. A csavar ellenség, a modularitás bűn.
-
arcsin
senior tag
Pedig kifejezetten szexi, tetszik az ImpÉc, Échap,Suppr gombok a francia kiosztáson. német import x250-esem van francia kiosztással.
Talán 1 éve is megvettem az Uk-s billzetet bele, de nincs kedvem soha atomjaira szedni a gépet. Bezzeg a régi x230on pikpakk lehetett cserélni. -
S_x96x_S
addikt
válasz vicze #107843 üzenetére
> T14s AMD videó.
Nézem a T14s ( AMD ) képeket .. és Dolby Audio ..
viszont nem cserélhető a keyboard ???? szomorú vagyok ...--------------------------------------
Lenovo Thinkpad T14s (AMD Ryzen 7 PRO 4750U):
- only 5 screws to open the back
- keyboard not exchangable
- HDMI 1.4 und 2.0
- silent under full load
- very bight display
- Load/GHz: 8 Cores: 2.8GHz, 4C: 3.2, 2C: 4.2
https://twitter.com/TechEpiphany/status/1284037305221763072Mottó: "A verseny jó!"
-
peti_s
addikt
(#107911) Apollyon, igen, de én nem erre gondoltam.
Pécsi vagyok eredendően, és akár családban, akár ismerősi körben is többször látom, hogy a havi megélhetés is épp hogy kijön, de igény az egy "új" 230k-s Dellre van, FB-ozni kizárólag.
A nép nagy része sír, hogy nincs pénz, de neki használt (laptopot, vagy bármit) senki ne akarjon adni, csak az új jöjjön, mindegy hogy milyen gagyi is.
Nem tudom ez az ország többi részében mennyire figyelhető meg, de úgy érzem nagyon nincs egyensúlyban, az:
1. Mennyit sírok, hogy nincs pénzem.
2. Nekem csak újat, "igényes" vagyok.
3. Inkább most semmi, de majd ha valami, akkor értelmetlenül drága, és új.Ez a külsőséges világ meglátásom szerint, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, ebben élünk.
(#107912) Tigerclaw, nem értünk egyet.
(#107913) Tikakukac, örülök, hogy hozzá tudtam járulni hogy kijöjjön belőled.
Én egy lakástűz miatti lakótömb kiürítés során beszélgettem ilyen "szakértőkkel" akik szerint a Codegen a legjobb minőségű táp.Hiába akarsz segíteni, látod a vevőn, hogy pénze sincs, nem tudsz, mert a használt sok ember szemében snassz, tré, gáz.
És inkább jár lyukas cipőben, de meg fogja venni az új laptopot, vagy a legújabb iPhone-t stb.Tegyük hozzá, hogy részben az ilyen emberek pörgetik a gazdaságot.
-
félisten
válasz Tikakukac #107917 üzenetére
Hőzöngeni mindenki tud, aki viszont érti a hőzöngés okát, és előre lát dolgokat, amire a többség nem számít, kereshet a dolgon egy csomót.
Beleértve világválságokat, háborúkat.Amúgy meg a többség még mindig habzsol, fogyaszt, csak maszkban teszi. Vagy még abban sem.
A legtöbb tech eszköz ára változatlan, vagy felfelé megy.
Nekem a pénzügyi részére van rálátáson, azon belül is a lakossági személyi és áru hitelezésre, a csökkenés jelen van, de nem akkora, mint amit várni lehetett, pedig a hitelfelvételi kritériumok sokat szigorodtak év elejéhez képest.
A fogyasztás nem áll le, hanem épp erőre kap. -
Tikakukac
titán
Miből? A tapogató és nyomkodó emberekből akik nem vesznek semmit? Mert ők töltik a plázákat leginkább.
A pénzes réteg aki vásárol is pedig olyan messze vannak tőlem termék és szolgáltatáskínálatban, hogy ihaj.Ebből én egy deka pénzt nem fogok csinálni, átengedem a lehetőséget.
-
Tikakukac
titán
válasz hszilard666 #107914 üzenetére
Turizmus és vendéglátás valamint szórakoztatóiparra és szociális témára is elég nagy a rálátásom több oldalról is.
A pláza akkor is tele tudna lenni, ha háború lenne és emberek halnának éhen, ez sajnos nem indikátor.
Majd ha megjön a tél, akkor lesz itt igazi nagy koppanás, nagyjából ott lesz a vége az összes létező tartaléknak, ami maradt az embereknek és vállalkozásokban.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz Tikakukac #107913 üzenetére
"Válság (és gyerekek, ez akkora lesz, hogy a törikönyvek is írnak pár oldalt róla)"
Miből gondolod? Elemzők szerint sikerült ezt megkerülni -mármint nem itthon, hanem világ szinten- és elvileg picit zökkent csak meg a világgazdaság. Kína felül teljesítette az elvárásokat az első negyedévben elvileg. Valamint ahhoz képest hogy elvileg a magyar gazdaság megállt, tele a budapesti plázák emberekkel, költik a zsét mintha sose fogyna el. Nem azt mondom hogy nincs igazad, csak érdekel hogy mire alapozod ezt a véleményt.
Mondjuk én már tavaly otthagytam az informatikai kiskert ahol melóztam, érdekes volt hogy pokoli sokan kezdtek el hitelre vásárolni, elegem lett az ügyintézésből.
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Tikakukac
titán
válasz peti_s #107910 üzenetére
Nagy újdonság nincs, én felesben értékesítettem is sok-sok-sok éven át, talán merhetek kijelenteni dolgokat a vásárlóközönséggel meg úgy általában a dologgal kapcsolatban.
A titok az emberi butaság, a hozzá nem értés/akarás, bizalmatlanság és persze az én fingok bele először érzés. Az emberek elvárják, hogy az ő koordináta rendszerükben nézett sok pénzből villanjon valami. Alapból nincs pénzügyi érzéke a népnek idehaza, de amit tud és általában rosszul, azt ő szentül védi. Nem sikerül összerakniuk bármennyi idő beleölése után sem, hogy nem a pesti peremkerületi panel vagy épp a zsákfaluban idénymunkázott fizuból félretolt pénzösszeg az, amit ha a csillogós boltban elvernek már kapnak valamit, ami jó is lesz. Meg, hogy ez az összeg 10 éve kiadott valamit, de ma már nem.
Tudják a gyártók is, hogy mi kell a népnek, parasztvakítások legyenek, jó ár és csók. Hello Intel-MS Atom és Win7 starter. Ugye emlékszünk, netbook korszak
Boltban gépet eladni azzal, hogy ez tartós lesz... hagyjuk már, kiröhögnek, hát olyan ez is, mint mellette kétszer annyiért, de mennyivel olcsóbb onnan nézve, meg fehér is. És már megy is a számla kifele.Ennél eggyel rosszabb, amikor tényleg látszik, hogy a csapatnak lövése nincs témáról, egy keresztkérdéssel padlón van a srác "aki ért hozzá" és megy az okoskodás, hogy hát ne mondjál már nekünk ilyet. Na ez mindig agyrém. A létező legrosszabb pedig a nulla rálátásos önigazolásos, amiből szerintem főleg mióta az internet kinyílt a legtöbb van. Igaz, hogy látott 5 laptopot életében, ebből 2-t meg is érintett, de hát micsoda gépállatot vett 120k-ból.
Krájzisz is hasít, olyan gépelni rajta, mint az álom, cicás gifet is tud 2-t egyszerre, tökéletes. És hirdeti. Ha valaki megszólja, indul a botrány, hogy hogyan merem én megszólni az ő tuti vételét. De mikor esik szét, baja van, akkor csigaházból suttog, hogy jahj, hát potyognak a gombok. Igen. Elmondtam, hogy az előzőn is potyogott, ez ugyanaz a klavi, ezen is fog, ne vedd meg. Megvetted. Billzet csere topcase kombóval van, csak gyáriban, anyag 50k meg a szerelés. Ott volt a Vostro, de neked nem. Mondtam, hogy ennyiből 2 fasza Latitude van használtban, de nem. Akkor ez van, most vonyítsd akkor, mekkora lángész vagy este 10-kor a Csepeli 10 emeletes tetejéről.Ha még mindig, főleg a mostani válság (és gyerekek, ez akkora lesz, hogy a törikönyvek is írnak pár oldalt róla) idején is szájkarate van ezzel a témával, akkor tényleg el kell engedni az egészet. Én még egy évet aktívkodom és utána hagyom a dolgot. Lőttek az egésznek.
Bocs az OFF-ért, de ki akart már jönni belőlem egy ideje.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem pont notebook eseten van jo indok ragaszkodni az ujhoz. Kopik, karcoljak, odautik, leejtik, ralepnek, beleontenek valamit veletlenul, vagy letakarjak a szellozonyillasokat, mert agyban, agyon hasznaljak es nem mindegyik dolog derul ki vasarlaskor. Sok notinak alul van tervezve a hutese, amitol gyorsabban oregszik. A garanciaja is gyakran kevesebb mint amennyit a desktop komponensekre adnak.
Volt mar tobbfele Asus, MSI, Apple gepem, ket cegnel ketfajta Thinkpad (egyik meg a Lenovo korszak elott) Kiemelkedo user experience-t csak a Macbook Air adott, de ez nem fair osszehasonlitas, mert a gepek egy reszeben meg HDD volt, masreszt az OS X nagyon sokat hozzatesz az elmenyhez a Windowsal szemben, ami nem a noti "hibaja"-.
Elfogultsagom a mai napig csak a Mac/Mac OS fele van, csak mar nem birom az araikat...meg az egyre fapadosabb megoldasaikat. (lassan nulla darab port, gagyi throttlingolo hutes szinte minden gepukben)
Most sincs brand/szeria preferenciam a kovetkezo gepre. Lehet valami "olcsobb" Thinkpad, vagy Probook, de lehet consumerebb kategoria is, Ideapad, X360 Envy, sot akar Huawie vagy Honor, Xiaomi is, ha csoda torenik meg Apple is lehet. Egyedul talan az Acert kerulom, azt sem sajat tapasztalatbol, csak review-k alapjan. Hasznalt notit viszont nem vennek.
-
Apollyon
Korrektor
Ezzel a van ~100k-m laptopra, de mindenképpen új legyen mentalitással van szerintem a baj, de mint látszik van rá igény.
Azért a 100K-s laptop dobozára sincs ráírva, hogy vigyázat, alacsony minőség, rossz hűtés, throttling.
Vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy a vásárlóktól nem elvárható, hogy tech guruk legyenek, és inkább nagyobb probléma, hogy a szétmarketingelt 100K-s laptop sunyi módon többet ígér mint amennyit kínál.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
peti_s
addikt
Minden embernek mások az igényei.
A HP Pavilont vásárló user általában az volt, aki mindenképpen újat akar venni, mert a használt az tré és gáz, de Elitebookra már nincs pénze, meg valószínűleg igénye sem. (Nem Rólad van szó Babetta)
Ezzel a van ~100k-m laptopra, de mindenképpen új legyen mentalitással van szerintem a baj, de mint látszik van rá igény.
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #107906 üzenetére
Átfogalmazom: normálisan kommunikált, ha erre egy LOL meg egy belemagyarázás a reakció, mert jelezte, hogy amúgy (nyilván neki, szubjektíven) nem volt problémája az adott géppel használat szempontjából, akkor ott nem vele van a baj, attól függetlenül, hogy a neki adott vélemények tény-része valid.
Hozzáteszem, hogy ez a magánvéleményem, szóval nem "topikgazdai szigor sújt le mingyá' ".
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #107904 üzenetére
Szerintem engedjük el a Thinkpad Master Race jellegű beszólásokat. Nem "segítséget" kért, hanem véleményeket, megkapta, meg is köszönte, nincs kötelezve arra, hogy egyetértsen velük.
-
félisten
-
Adamo_sx
aktív tag
Alapvetően egyetértek, de simán lehet olyan felhasználás, amikor a 15-ös (vagy nagyobb) kijelző hasznos. Én is fejlesztek, egy T530-at (FHD) használok, nagyrészt home office-ban, dokkolóval és monitorral. Közben használom a noti kijelzőjét is, a levelező például azon van megnyitva és kényelmesebb, mintha csak 14 collos lenne. Mivel nem kell gyakran ciplenem a notebookot, így a mérete nem gond (meg amúgy is, 2 méter vagyok, 100+ kg, nem tűnik nagynak mellettem ). Azonban, néha utaznom kell, és ilyenkor ha dolgozok mondjuk a reptéren, akkor kifejezetten jól jön, hogy nem 14-es a kijelzője, azon nekem az FHD már túl kicsi lenne, ha meg a scaling-et növelem, akkor számomra elveszik a felbontás előnye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Epic Games
- Fotók, videók mobillal
- Hálózati / IP kamera
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest