Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsozi56
tag
Szép estét mindenkinek!
Erről a pasztáról van valakinek több infója tapasztalatok alapján? Felveszi-e a versenyt a leginkább ajánlott termékekkel?
-
MIFtIli
aktív tag
Sajnos pedig ezek megszokott hőmérsékletek ilyen típusú notebookoknál. Ez egy HP 8560w (i7 2820qm, quadro 2000m).
Csak az a furcsa, hogy folyamatosan romlik a hűtés teljesítménye aminek nem a por az oka, hanem egyértelműen a paszta tűnik el a cpu és a hűtő közül. Úgy rakom fel, hogy kinyomok egy keveset és szétterítem a chipen.
Lehet, hogy inkább egy notis fórumban kellene érdeklődnöm? -
MIFtIli
aktív tag
Az mitől lehet, hogy amikor újrapásztázom a cpu-t - MX4-et és Gelid gc extremet probaltam eddig - nagyon jó eredmények születnek. Eltelik 1 hónap és 15fokkal melegebb a cpu. (8560w, 4magos i7) Amikor szétszedem szinte nincs is paszta a cpu és a hűtő között csak mellette. Lehetséges hogy túl melege van és szétfolyik? Terhelés alatt a 90-95 fok a jellemző. Frissen pasztázva gelid extremmel 83 a max. (ezek 10perc 100% terhelés alatti értékek)
Mit tegyek? -
metal01
őstag
Sok infót szereztem innen pasztázás ügyben. Sajnos én eddig rosszul csináltam. Szétoszlattam előtte és úgy rá a hűtés. Most kiderült, hogy nem jó megoldás. Valószínű a mobil procira a "középen egy pötty" lesz a jó.
A kérdésem az lenne, hogy laptopba, (ThinkPad T400) honnan tudok gap pad-et szerezni? Milyen a jó minőségű, milyen kritériumai vannak? 6W/mK rózsaszínűt láttam itt az aprón, az megfelelő a célnak? 1 mm-es kell a TP-be az IGP-re.
-
pipo112
őstag
Nos terül ez szépen a Cooler alatt csak elsőre szerintem sokat nyomtam a kockára mert nem bíztam a terülekenységében , de mikor levettem a hűtőt csodálkozva néztem szépen terült ki is nyomta a kupak szélére a felesleget . Amit leszedtem s most egy picit melegítettem a pasztán és úgy tettem középre egy rizsszemnyit amit egy picit elekentem kör alakra középen ,most csekkolta idle 29C 22,6 fokos szobában .
Jó cucc ez a gc Extreme rávert az mx2, nt-h1 re 2-3fokot pedig azok is igen jó paszták.Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
Üdv minap vettem egy gelid gc Extreme pasztát mikor próbáltam felvini a kockára rájöttem hogy egyszerűen kenhetetlen a paszta ,ennek van valamilyen lehetőség hogy kenhetőbb legyen vagy ebből a pasztábol is elég ha középen teszek egy pici pöttyöt és a Cooler szétnyomja?
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Caldera
aktív tag
Azt a pasztát nem ismerem, viszont ha nem akarsz sokat költeni rá, akkor a Coolink CAI01LP-t ajánlom (nagy kiszerelésbe CAI01TP). Sok felé lehet kapni, és bármilyen hihetetlen csak 1C fokkal "gyengébb", mint az MX-4, viszont sokkal olcsóbb és nagyon jól terül (sokáig ezt használtam).
[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
lemusz
addikt
Üdv!
Van nekem itthon 3-4 éves valami noname tubusos fehér 4 grammos hűtőpasztám. Annó mikor újra pasztáztam vele procit még szarabb eredmények születtek mint gyári pasztával, pedig ultra véknyan kentebb, többször is megpróbálva... Most alaplap és proci csere előtt állok és gondoltam lehet venni kéne másik pasztát. Ilyet tudok venni 500 forintért: Shin-Etsu Microsi 4 grammos kivitelben. Nem találok róla semmit neten. Mit tudunk róla?
-
félisten
Sziasztok!
Pár hete szívtam egy másfél-két éves MX-4 pasztával.
Se vékonyan, se kicsit vastagabban nem sikerült úgy felvinnem, hogy a proci 45 fok alá menjen idle.ben.
Egy 15 éve a fiókban heverő hígebb pasztával pedig ugyanaz a proci+hűtő páros 36-38fok között van alapjáraton első próbálkozásra.A régi paszta ugyan megoldotta a dolgot, de azóta is kiváncsi vagyok, hogy az MX-4 volt "hibás", selejtes anyag került bele, vagy én nem tudok jól felvinni a sűrűbb pasztát?
Van valami spéci kezelési módja az ilyen sűrűbb fajta pasztáknak?
Azért érdekel, mert állítólag ez jóféle paszta, és nehogymás lemaradjak a jó hűtésről a saját bénaságom miatt.Megjegyzendő, hogy eddig ezt leszámítva minden pasztával sikerült jó eredményeket elérnem.
Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
dewil666
őstag
válasz #16729600 #885 üzenetére
Szia!
MX-2 tedd rá! Sokáig nem szárad meg és sokáig megörzzi hővezető képességét.
Milyen gtx 970-en? Nekem is ilyen van.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
carl18
addikt
Nekem 300 ft-ős pasztám van jelenleg!
Én úgy szoktam processzorra fel kennem újjal! és aztán már jó is vékony réteg bár a ezüst kicsit befogja a kezem de annyi baj legyen!
https://www.pcx.hu/termek/coolink-cai02lp-h-t-zs-r-023162
ilyen pasztám van jelenleg! Sok gépre elég és még több mint a fele meg van!Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
K Norbi
addikt
Én a videó kártyámra egy jó nagy kövér borsónyit tettem! a procimra meg hosszantin egy jó vastag csíkot.
valahogy így! előtte letesztelem egy plexi lappal! így a legtutibb!
Olyan szépen elterült rajta! teljesen lefedte a procit! a felesleget meg kinyomta xd[ Szerkesztve ]
-
bugylee
tag
Egyetértünk uram , a nem egyértelműt arra értettem, h ahány ház/borda/paszta/ember, annyi féle módszer vezethet eredményre. Bár sztem is elegendő a pötty középre. Kisebb bordáknál amúgy sincs jelentősége pár fok eltérésnek, hisz ott kenheted ahogy akarod, ott nagy tuning úgysem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Caldera
aktív tag
Szerintem a vídeók egyértelmű választ adnak a kérdésre. A pötty középre (esetleg még a kereszt) a jó, mert amikor rányomjuk a hűtőt és elterül kiszorítja a levegőt a két réteg közül. Minden más esetben zárványos marad.
A magok közötti különbség pl. az AMD prociknál akkor is megmarad, ha tökéletes a pasztázás. A gyártó sem tudja megmagyrázni, hogy miért van különbség a maghőmérsékletek között.[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
bugylee
tag
Egymagában a paszta nem fogja elvezetni a hőt, hanem a hűtőborda. Minél simább és egyenletesebb a felülete annál jobban fexik a procira és annál kisebb a paszta jelentősége. A linkelt videók érdekesek de igazán választ nem adnak a kérdésre, miszerint akkor most melyik a helyes felvitel.
Én a videokártya gyártók ill. alaplap gyártók gyári pasztázását tartom referenciának. Több kártya pasztázását is megnéztem és azt kell mondjam, h a videókon látható babszem a középre módszert alkalmazzák. A bordákat levéve ott sincs paszta a sarkokon, hanem egy kör alakban terülnek el. Nekem ez teljesen megfelel ha nekik is.
Nyilván soha nem lesz két pasztázás egyforma, mint a borda sem mindig ugyanúgy illeszkedik - főleg ha csavaros. Viszont új hűtő vásárlásakor a cél a hőmérséklet csökkentése. Előtte mindenki megnézi a teszteket, kinél mennyi a hő, és ha nagyjából eléri az ember ezt a tartományt akkor felesleges leszedegetni a bordát és újra pasztázni csak azért, h 29 helyett 27.5 fok legyen a gyári referencia borda 38 celsiusával szemben. Többet árul el a magok egyenkénti hőmérséklete. Ha itt nagyobb eltérés mutatkozik akkor viszont le kell venni és újra próbálkozni, mert valszeg nem jól illeszkedik a borda és/vagy kevés a paszta.
-
K Norbi
addikt
Sziasztok újra szeretném pasztázni a gépem, azt szeretném kérdezni hogy a Arctic Cooling MX-4 es ezüstöt tartalmaz? újra pasztázást hogy csináljam? borsószemnyi középre? vagy kenjem el a procin szépen és mehet rá a hűtő?
[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz Shev acm7 #873 üzenetére
Szerintem az MX-2, MX-4 nagyon jó paszta és nem szárad meg hamar
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz Shev acm7 #871 üzenetére
Szia!
Külön kell venni hozzá!
Illetve ha dobozos verziót veszel ott a gyári hűtő alján van, de azt érdemes lecserélniKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Shev acm7
tag
Sziasztok!
Egy teljesen láma kérdésem lenne: új procihoz (konkrétan G3220) adnak pasztát, vagy külön kell hozzá venni? -
Clearinx
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom a problémám.
Tegnap újrapasztáztam a Hp Pavilion G6 1117-sh típusú laptopomat, eleinte úgy tűnt, hogy jól sikerült, alig pörög a venti, a hőmérsékletek sem mennek 52-53 fok fölé. Ha azonban játékot indítok el, egy 10 perc után kikapcsol a gép, viszont az az érdekes, hogy a Speedfan alapján a hőmérsékletek ekkor is csak 55 fok körül mozognak, szóval nem értem mi lehet a baj. Ha nem játszok órákon keresztül megy a gép és semmi baja nincs.
Annyit még leírnék, hogy a hővezető rézcső alatt 3 chip volt: CPU, GPU és egy harmadik, amiről nem tudtam eldönteni hogy mi az. Ez alatt a harmadik alatt nem hővezető paszta volt, hanem szilikonlapka (vagy nem tudom az milyen anyag lehetett), viszont mivel olyan nem volt kéznél, illetve az eredeti sem volt már valami jó állapotban, azt is pasztára cseréltem. Ez okozhatja a leállásokat? Köszi előre is. -
dewil666
őstag
Köszönöm a felvilágosítást!
Legalább most már egyértelmű!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
hemaka
nagyúr
Azt, hogy nem vezeti.
It does not contain any metallic particles so electrical conductivity would not be an issue. Unlike silver and copper compound, it ensures that contact with any electrical pins would not result in damage of any sort.data sheet PDF-ből:
Main Features
• High thermal conductivity
• Low thermal resistance
• Electrically non-conductive
• Non-capacitive
• Non-curing
• Non-corrosive
• Non-bleeding[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
dewil666
őstag
"A termék leírása
Új hővezető pasztát Arctic Cooling MX-2 4 g épít a sikeres elődje, az MX-1. A továbbfejlesztett hővezető tulajdonságokkal, mint a MX-1 is vékonyabb, és így kiküszöböli a problematikus alkalmazását tipikus az MX-1. A paszta elektromosan vezető. Továbbá, az idő múlásával, nem csökkenti a hővezető és a tartósság a nyolc év alatt. A hagyományos, paszták mutat a hőmérséklet csökkenése akár 10-6C. ! AGEM ajánlott! "
"Kiváló hővezetési képessége mellett semmiféle olyan fém komponenst nem tartalmaz amitől vezetné az áramot, Optimális konzisztenciája által könnyen felvihető vékony rétegben a chip felületére, Nem nyúlik felvitel közben, Nem szárad ki idővel és nem folyik el egyik felületről sem. Nem lép reakcióba semmilyen fémmel, mũanyagokkal és egyéb anyagokkal, Aluminium és réz felületek érintkezésénél sem okoz elektrokémia korróziót Így is ismerheted: MX 2 4 g, MX24g, MX 2 4g, MX-24g, MX-2 4 g "
Na most akkor mindenki döntse el
Két külön oldalon találtam.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Adamrapkor
tag
Melyek a legjobb paszták?1000-1500 forint árértékben.Illetve, lejjebb.
AMD 8320 procira hűtő:Hyper T4
[ Szerkesztve ]
Szép az élet jé akkor is ha nem hiszed ha te nem hiszel magadban tesó akkor semmire sem viszed/Day/
-
dewil666
őstag
Köszi!
Én is ezt vettem ki a szövegből.(#853) Ano Az mx2 az elektromosan vezető de az mx4 nem! Erre figyelj!
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz dewil666 #859 üzenetére
Éppen itt van előttem az MX-4 doboza amin az szerepel, hogy: "8 year durability"
Én ezt úgy fordítanám, hogy 8 évig tudja amit tudnia kell ... mondjuk ha ez itt a reklám és elosszuk 3-al, akkor kerekítve 3 évente újrapasztázva tuti, hogy bírnia kellene!
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van mx-4 pasztám amit a laptophoz használok. Milyen gyakran kell újrapasztázni? Úgy tudom hogy az mx-4 nagyon sokáig megőrzi a hővezető tulajdonságát.
Illetve ezt a két pasztát néztem ki:
1; Phobya NanoGrease Extreme
2; Coollaboratory Liquid Ultra
Tudom hogy a második elektromosan vezető de mindig pontosan precízen figyelek a pasztázásnál.
Esetleg melyiknek hosszabb az újra pasztázási ciklusa?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Shamli86
tag
Üdv. Az lenne a kérdésem, hogy ha nyákra került a hűtő paszta, azt milyen folyadékkal érdemes eltávolítani?
-
Ano
senior tag
A szürke színű paszta mind elektromosan vezető?
Láttam, hogy az MX2 és MX4-re azt írtátok, hogy szürke ... ezek vezetik az áramot?
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Graphics
Jómunkásember
-
tornas
őstag
válasz Graphics #850 üzenetére
Szia Duliee!
Esetleg ez egy próbát megérhet és nem is túl drága. [link] Nemrég egy Prescott rezsót sikerült vele lehűtenem (3Dmark alatt 45-50 fok között volt a procihőfok, gyári hűtővel amin egy magas fordulatú venti csücsült), ami azért jelenthet valamit.
Üdv!
tornas
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Graphics
Jómunkásember
Itt nem a hőmérsékletek normalitásával van a gond értsük már meg.
Hanem hogy az előző állapothoz képest a gép melegebb és hangosabb lett.
Volt egy '"A" állapot a régi pasztával, halkabb volt a jelenlegi nevezzük "C" állapotnak
A "B" állapot meg az újrapasztázáskor volt, akkor atomhalk volt, és nem melegedett.
Nem érted mire vagyok akkor ráizgulva. Arra, hogy hoki paszta került fel, és erre keresnék megoldást.
Bakker én a gyárihoz hasonló minőségű pasztát keresek, de az okoskodással se lettem kisegítve , már ne is haragudj.
Remélem a fentebbi példából kitűnt a lényeg, nem asztali gép kiváltásról van szó, hanem hogy a régi pasztával nem csinált ilyet, de az újjal ilyen.
A többi maszlag, már bocsi de nem érdekel, mivel picit benne vagyok az informatikában, nagyképűség nélkül, csak egy megfelelő minőségű pasztát keresek...
Ez a 3 éves laptop, mert ennyi idős, nekem pénzt termel, és nekem emiatt van rá szükségem, mobilitás miatt..
Nem fogok ezért asztalit venni, mert nem az igényeimnek megfelelő.De a lényeg a paszta, ezért jöttem ide.
Ha mellébeszélünk akkor hagyjuk, elolvasom a külföldi topicot , nem tépem a számat itt
Köszi az eddigieket... Ki itt a paszta-szakértő amúgy. ?
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
sanyek2
senior tag
válasz Graphics #847 üzenetére
Na pontosan erről beszéltem.
Rá vagy izgulva, hogy minél hűvösebb legyen a géped, vagy egyszerűen csak zavar a venti zúgása, vagy mindkettő, és pasztával próbálod orvosolni.
Ez dícsérendő, de elhagytad a realitást. A laptop zúg, ha nem kifejezetten csendeset néztél, vagy épp régebbi. Venti típustól függ, nincs mit tenni.
Melegszik, hisz photoshop-ot hoztad példának, ami még az asztali gépeknek is verejtékezést hoz.
Megnéztem, 2011-es laposról van szó.Továbbá az volt az első dolgom, hogy ellátogattam a gyártó oldalára, és megnéztem a gyárilag megadott legmagasabb értéket. 100 fok. Nem tudom hova akarod még hűteni... Azt sem, hogy mit vársz egy 650 MHz-es procitól. Leszedted a gyári pasztát, és most cumi van. Hogy ezen mi nem tudunk segíteni, azért ne a rossz hírhozóra neheztelj.
Nem szoktam photoshopolni, de én semmilyen laptopon nem állnék neki. Nem csak a felbontás, a színhűség, miatt, hanem a gép teljesítménye miatt is. Főleg, hogy két éves laptopról van szó. Laptopot nem asztali gép helyettesítésére találták fel.
Továbbá a VGA 750 / 800 MHz-es.Én nem tudok neked segíteni, talán más majd tud. Talán nem.
Remélem meg tudod oldani.U.i.: Teljesen normális hőmérsékletek, amiket írtál.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #847 üzenetére
Hogy ne csak tippmixeljünk.
Laptop CPU , GPU Thermal Grease
Notebook - laptop paszta.
Valakinek még hasznos lehet akkor ez is.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
AIDA 64 fent van, Core Temp is fent volt..
Bocs, de én ezeket tapasztaltam , néztem a hőfokokat, és jelenleg a proci is visszább van véve a Windows alatt, hogy ne 100%-on mehessen / tehát csak 2GHz-ig engedi fel. /
Sajnos ez van.
Üresjárat régi pasztával: 42 fok
Üresjárat új pasztával 4 hónap után : 45 fokViszont ezzel még nem is lenne bajom. Csakhogy terhelés alatt / értsd böngésző megy, és PS megnyitva /
Már folyamatosan 55-65 fok körül táncol, de ami a legszarabb ,hogy a hő nem távozik el a gépből, hanem felfűti a házat. Pedig nem zárt az alja, és mivel ez a billentyűzet felől szívja a levegőt, így elzáródva sincs a levegő útja.
Tehát hiába van kiterhelve a gép, a paszta nem adja át a hőcsőnek a felesleghőt
Itt nincs szó azonos fordulatról sem, mert a venti sokkal, értsd SOKKAL többet forog, és hangosabban is, mint a paszta újkorában.
Ebből fakadóan, vagy javult a hallásom 4 hónap alatt, vagy romlott a paszta hőátadó képessége...
Tehát lehet sanda gyanúd, de csak kérdeztem, és leírtam azt amit tapasztaltam, de ha sandáskodunk húzok ebből a topicból... Kár kérdezni, ha le van az ember szólva... Hogy nem is nézte meg ilyenek....
Köszönöm a segítséget. Keresek valami szakmai topicot észosztás helyett
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz Graphics #845 üzenetére
Ha csináltál feljegyzéseket a pasztákkal, és a gyárival együtt, arra kíváncsi lennék.
Gyári paszta szétszedés előtt, üresjáratban, terhelve hány fok
Új paszta üresjáratban, terhelve hány fok
másik paszta, üresjáratban, terhelve hány fokNem mellesleg azzal hogy melegebb a gép alja, előfordulhat, hogy a hűtés hatásfoka javult, és azonos fordulat mellett több hőt szállított el a venti. De mindez csak feltételezés számodra is, ha nem követted figyelemmel a hőmérsékletet.
Nem írtál egyik bejegyzésedben sem hőmérsékletet, úgyhogy nekem az a sanda gyanúm, hogy nem is nézted
Onnantól meg az egész bukta.
-
Graphics
Jómunkásember
Nem tudom.
Raktam cooler master e1-et, es jobban fűt mint elotte... Sajnos nem viszi el a hőt, meleg a gép alja.
Pedig Sandy-Bridges vonal. i5-2430m
Elotte levo pasztaval jobb volt.
Es ez is kb 1honapig. Ennyit birt. Valtok. Ki fogom probalni az MX-4-et is.
Zartabb a laptop. A hőt nem vezeti el rendesen a hőcsőre, szoval itt a bibi..
Ebbol nekem az jon le, nagyon nem mindegy mi megy a laptopba.
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz Graphics #843 üzenetére
Értem én, hogy miért lett nyitva a topik, csak azt nem, hogy mit kell elnyammogni egy egyszerű paszta kérdésen.
Nem kifejezetten neked szólt a megjegyzés. Annak, aki magára veszi. De megsértődni nem kell.Az, hogy laptopban gyorsabban szárad a paszta, szerintem badarság.
A laptop procik magasabb hőt képesek elviselni, így az alap is magasabb. Viszont pár óra játék az asztali géppel, és hipp-hopp utoléri azaz elméleti párologtatási szintet, mint amit alapjáraton produkál elméletben a laptop. Nem tudom ez így mennyire érthető. Próbálok érthetően fogalmazni, de péntek délután..
Na mindegy lényeg, hogy alaptalannak tartom a gyorsabb száradást.
Plusz laptopnál évekig nem szokás újrakenni. Felvetődik a kérdés, hogy miért?Ami jó az asztaliba, az jó a laptopba is. Hidd el
-
Graphics
Jómunkásember
Pedig azert van a topic...
En pl azert kerdezek, mert laptopok teljesrn zartak szinte.. Ezeken hamarabb szarad a paszt . Ezert ha vmi jo az asztaliban, az lehet nekem nem jo..
Na ezert kerdezek
-
sanyek2
senior tag
Én nem értem mit kell annyira variálni a pasztával. Meg kell nézni a teszteket, a top 5-ből választani egyet, felcsutakolni, azt' kész.
Évente egyszer, vagy kétszer szeded szét a gépet, addig meg bőven kitart a közepes, és a jó minőségű paszta egyaránt.
Aki nem szedi le, az szarik rá egyszerűen.
Aki leszedi minden hónapban az meg hülye.
Aki tuningol, és versenyre jár, az meg már tudja melyik a neki való.
Nem értem, hogy átlag felhasználásra mit számít 1-2 fok....?!
90-100 fok körüli a procihőmérséklet? Valami el lett baszva. Paskold meg a vállad, de ne a pasztára fogd.
Másik meg hogy nehéz-e eltávolítani a rászáradt pasztát?!
Ez legyen a legnagyobb gond a géppel...
Szedtem már le procihűtőt, ami azt hittem pillanatragasztóval volt felragasztva, úgy ki volt száradva a 6 éves maszat. Reccsent egy hatalmasat(azt hittem kicibáltam a foglalatból a procit) aztán megpucoltam. Hogyan? Megvakarod egy kemény műanyaggal, és küldöd neki orrba-szájba a denaturált szeszt.
Tiszta? Tiszta.Egy paszta sem fog kibírni 6 évet száradás nélkül, úgyhogy ezzel számolni kell.
Aki gondosan újrakeni, annak meg miért nem mindegy hogy 2 zsepit használ el,. vagy 3-at?!Egy kis instrukció azoknak, akik tanácstalanok, sosem csináltak még ilyet, vagy egyszerűen csak félnek, hogy tönkreteszik a gépet:
Vidd szakemberhez!
Vagy ha vágod, csak túl megrázó élmény megcsinálni, akkor leírom én hogy csinálom:Kellékek:
-Denaturált szesz (95-98%-os alkohol, festéküzletekben 600ft/literért megvásárolható)
-3-4 rétegű zsebkendő (valószínűleg előfordul minden háztartásban)
-vékony sörtéjű, használaton kívüli, tiszta fogkefe (Szoktad mosni a pofád? Én igen, nekem van elhasznált fogkefém. Ha te nem mosod a fogaidat, az mégjobb, mert szinte még steril a fogkefe)Ha száraz pasztát szedek le, akkor kivágok egy darabot a kemény műanyag csomagolásból, amiben küldik általában a pasztát. Az az átlátszó kemény mocsok csomi, amit oly' nehéz felvágni ollóval.
Na azzal vakargatom meg a pasztát ha száraz.Fogkefét belemártod teljesen a denaturált szeszbe, kivéve megpörgeted, hogy a felesleg lecsöpögjön róla, és JÓ ALAPOSAN MEGKEFÉLED!!!
Ha nem jött be, akkor zsepivel itatsz fel denaturált szeszt, és tunkolgatod kicsit, majd letörlöd.
LE FOG JÖNNI!!!
Addig ismétled, amig tiszta nem lesz.
A legtöbb paszta darabossá, szilárddá alakul a szesz hatására, így le is lehet fújni az alaplapról, vagy egy száraz fogkefével/ecsettel egyszerűen lesöpörni.
Tiszta?
Tiszta.
Zárlatot csináltál? Nem. Chipek feloldódtak? Nem. Zsírtalan? Igen.Felkened a pasztát, összerakod a gépet, egy fokkal hidegebb? Egy hét sem kell, és visszakapod azt az egy fokot, ne aggódj. Nem csökken a hőmérséklet EGY fokkal? Ki nem szarja le?! Sőt. Az azt jelenti, hogy újra se kellett volna kenned a hőmérséklet javítás érdekében!
Ha kentél már fel pasztát, akkor tök mindegy milyen az állaga, fel lesz kenve.
Ha még nem kentél fel, akkor meg azt sem tudod milyennek kéne lennie.
Úgyhogy ne rinyálj, hogy "Nyem tugyom felkennyi a patytát, me' nyem lyó a állaga"Nem hiszem el, hogy ennyit lehet rágódni egy rohadt paszta-kérdésen.
GOOGLE A BARÁTOD!!!! -
Graphics
Jómunkásember
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Látom sokan ajánljátok az MX4 pasztát, szerintem nem olyan jó mert nagyon gyorsan kiszárad és alig lehet leszedni a prociról a hűtőt ez a saját tapasztalat.
Én inkább ezt ajánlanám Noctua NT-H1Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Biluxzsolt
aktív tag
Igaz hogy 165-öt írnak rá,de azt mondták,hogy lejjebb lehet tolni a ventit rajta(mert az +5mm kiáll)és úgy csak 160mm.
De jó lenne ha jönne valaki akinek ilyen háza van és 160 körüli a hűtője,hogy megerősítsen vagy lebeszéljen.
Ha más nem lesz 2 hét múlva megveszem és majd megmondom én a tutit.[ Szerkesztve ]
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
Traxx
őstag
válasz Biluxzsolt #835 üzenetére
Lehet, hogy határeset lesz, mert itt a megegyező szélességű Z9 Plus-ra azt írják, hogy a 156 mm magas ZEROtherm hűtővel volt kb. 10 mm a hűtő és az oldallap között, a Brocken 2 pedig 165mm magas is
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Ármester
válasz Biluxzsolt #835 üzenetére
Én most Corsair H80i szemezgetek.
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz McNamara #832 üzenetére
Tervezem én is a gyári intel hűtő cseréjét,egy testesre. Az Alpenföhn Brocken 2-öt néztem ki,de félek,hogy nem férne bele a házamba(zalman z9u3).Látom,hogy neked meg a z11 van,aminek ugyanakkora a belmérete mint a z9-nek.
Így majd kíváncsian várom Te mit veszel a mostani helyett,"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
Graphics
Jómunkásember
Koszi, nekem azert hasznos mert most rendeltem MX4-et notebookba.
Cooler Master V1-et meg nem ajanlom, 4honapot birt. Kiszikkadt, jobban melegszik a gepem mint elotte
-
sanyek2
senior tag
A minap a GPU-t kentem újra AC MX-4-el.
Vártam 2-3-4 fokos változást, de csak 1 fokkal változott, de az is csak a friss paszta miatt. Amint kicsit megszikkad, megkapja a plusz 1 fokot.
Ezt ne tekintsétek elrettentésnek, egyszerűen csak valószínűsíthető, hogy ezzel volt lekenve gyárilag.
SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X OC
Akinek ilyenje van, és csak azért akarja szétszedni, hogy újrakenje MX-4-el, akkor fölösleges.
A karim több mint egy éves, alapjáraton 32 fok a régi, 31 fok az új pasztával.
Terhelés alatt 57 a régivel, 56 az újjal.Ha szétszeditek a karit, hogy kipucoljátok a radit, nem kell újrakenni (bár ajánlott). A régi paszta még mozgékony egy év után is.
-
Ármester
válasz Biluxzsolt #830 üzenetére
Rendben jelzek, de úgy néz ki tovább adom a hűtőm és veszek egy komolyabbat. Ha nem viszik el és megjön a paszta letesztelem.
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz McNamara #827 üzenetére
Ha kicserélted a pasztát az MX4-re,írd le légyszi mennyit változott.
Itt van nekem is az MX4 bontatlanul,mert nem volt rá időm még kicserélni.
Viszont ha azt mondod majd,hogy sokat változik,valahogy -mást nem éjjel-szakítok rá időt."Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
Impressa
őstag
válasz Graphics #828 üzenetére
Remélem, eme korábbi válaszom is segítségedre lehet.
(#826) csabiuvb sztem 4,2-re húzva terhelés alatt nagyon jó a 70°C. Lehet, az MX-4 tud rajta javítani, de így is tökéletes. Alapvetően jó a hűtése a gépednek, ez is sokat számít.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Graphics
Jómunkásember
Naaa megleltem a helyem.
Pasta kellene nekem notebook procira.
Cooler Master E1-et raktam, de megette... Forrong a gep. Allandoan nyomja a ventinek es izzik a gep is.
Gondolom nem annyira valo zartabb helyre es kiszaradt a paszta.
HP Probook 4530S - i5-2430m
Koszi
-
Ármester
Sziasztok!
i5 3570K-hoz vettem egy seidon 120V V2 hűtőt. Hozzá adott paszta mennyire jó? Gondolom valami olcsó gagyi paszta. 4,2-re húztam fel 70 fok körüli értéket kapok terhelés alatt.
Jóbb pasztával lehetne csökkenteni? Mit ajánlanátok? -
Traxx
őstag
válasz imotep03 #823 üzenetére
Nekem egy kb. 6 éves kis tubusos Zalman paszta használható állapotban lett volna, ha arra került volna sor, szóval ha jól volt lezárva az mx-2, akkor jónak kell lennie szerintem.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
imotep03
tag
Sziasztok,
Rendeltem egy CM Hyper 212 Evot-t cpu hűtőt, az volna a kérdésem hogy tartózik-e hozzá paszta vagy azt külön kell-e vennem?
Maradt nekem régről egy Artic Cooling MX-2 pasztám..csak azt nemtudom hogy ezek beszáradnak-e?
Ezt úgy 2-3 éve vettem de szinte tele van még mindig mert csak egyszer használtam.Köszönöm
-
törölt tag
válasz 4264adam #820 üzenetére
Az nem paszta lesz szerintem ha nem lehet kapni 2mm széles 0,5 mm vastag kétoldali ragasztószalagot. Vannak akik ilyet tesznek rá, szigetelés céljából. Volt egy emberke aki házilag kicserélte az sp kijelzőjét és leírta képekkel illusztrálva a szerelés menetét de most nem találom.Természetesen ő műszerész és ennek megfelelő képesítéssel és gyakorlattal szerelte össze a cuccot.
-
ssamfka
csendes tag
Sziasztok!
Mobilnak a kijelzőjkét tervezem cserélni, mert sehol nem vállalják...
Úgy láttam a youtubon hogy vmilyen pasztát használnak. Én arra tippeltem hogy ez egy hűtőpaszta lesz.. Van öteltetek....Köszönöm!
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Vásároltam egy Cooler Master X Dream i117. Mennyire használható egy Core I5 3470-en a pasztája?
-Mert ha egyáltalán nem jó minőségű akkor MX4- lenne de ha tökéletes nem feltétlenül vásárolnék 2k-ért pasztát is hozzá. -
Traxx
őstag
"Túlélte" a paszta, minden gond nélkül fel tudtam vinni a procira A hőfokok az új hűtővel a gyárihoz képest rengeteget csökkentek, szóval kiváló.
-
Traxx
őstag
válasz Biluxzsolt #815 üzenetére
Bukó, holnap már tenném fel a hűtőt, a kérdéses boltban pedig 1200 lett volna az MX-2 (az MX-4 viszont ugyanennyi). Tárolni pedig nem szeretném addig, amíg az én gépemnek nem lesz szüksége rá.
De köszönöm, hogy szóltál, nézek az oldalon más kategóriát, ha már ingyért van a számmítás
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Szerettem volna pasztát venni, de a kis városom több boltjában sem kaptam. Az egyikben csak bontott tubus volt, abból adott a boltos egy kis adagot, ami pont elég lenne arra, ami nekem kell. Belekerült egy CPU kupakba. Az lenne a kérdésem, hogy kibír ebben az állapotában 2 napot? Ugye ma szombat van, és hétfőn vinném fel a kérdéses gépre a pasztát.
Köszönöm a választ
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! AMD Phenom II 955 black editionhöz milyen pasztát ajánlotok? olyan kellene amit viszonylag könnyen fel lehet tenni gondolok itt a pöttyös megoldásra
-
Impressa
őstag
A színkódokat már én sem tudom, de a nagyobb hővezető képességű, keményebb, szilárdabb kivitelű.
És még az sem mind1, h milyen vastagságút teszel oda. DaveJr sztem meg tudja mondani neked, h pontosan melyik kell oda.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
F_Zolee
veterán
Hello
Vga ramra melyik gap pad ajánlott? 3.2w/mK vagy 6w/mK?
MSI 280x-re lenne. -
Impressa
őstag
válasz Petya1981 #802 üzenetére
Hali!
A gumilapka másik neve: Gap Pad, hővezető párna
Pasztára ne cseréld le, mert a VGA-nál az illesztési hézag nagyobb, „pontatlanabb”.
Ha már nem elég rugalmas vagy összenyomódott, akkor érdemes cserélned, de egyébként nem szükséges.
Itt az aprón is lehet kapni, de ha tutira akarsz menni, akkor az Azonnali notebookos kérdések órája topikban is kérdezz rá nyugodtan.[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Petya1981
tag
Sziasztok, van e valakinek tapasztalata a laptopoknál vga kártyájánál használt gumiszerű hővezető lapka cserélyével kapcsolatban ?
Le lehet cserélni sima pasztára?
Be lehet e szerezni újat és van e értelme?Köszönettel
PetyaSZERETEM A NYUSZIFÜLET
-
nemlehet
őstag
Én ma vettem és pasztáztam újra Deepcool Z5-el. Nem volt drága és a régi gépen ami kb 4 éve volt pasztázva kb 10 fokot hozott, a viszonylag új, de "gagyi" (nem tudom mennyire gagyi amit a hűtő mellé adtak) pasztáson kb 4-6 fokot hozott. (FX8150 Hyper 212X-el a másik meg egy régi barton gyári hűtővel)
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tudományos Pandémia Klub
- iPhone topik
- Autós topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- CPU léghűtés kibeszélő
- BestBuy topik
- Apple notebookok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- techsolo TP-730 rev B 730w Tápegység(HIBÁS)
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Corsair RM850 teljesen moduláris tápegység, 80 PLUS Gold, 850W
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)