-
GAMEPOD.hu
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
A probléma pont abból fakad amit leírtál, hogy az animációkat szépen sorban letolja miután a player 15 sec-e lejárt. Viszont a turnt nem adja át amíg az anmiciók nem fejeződtek be a másik playernek, de közben meg az időt már számolja a másik playernek. így simán meg lehet vele csinálni, hogy a másik playernek semmi ideje nem marad, így konkértan semmit nem tud csinálni é smiután az animációk befejeződtek, újra ugyanaz a player jön.
-
Hallazeal
tag
Értem amit mondasz, igazad is van. Mert nyilván ilyen stílusban ne beszéljenek már, nekem csak az ezt megelőző "megfúrási kísérlet" nem tetszett, és arra gondoltam, hogy az sem egy egyenes dolog. És én sem akarom védeni ezt a semmi embert, sosem szerettem az olyan személyeket akik egy csatorna mögé bújva modoros testbeszéddel, és feltűnést kiváltani akaró 4-5 regisztert átívelő rikácsolást csinálnak a szubharmónikustól a fisztula hangig.
Ha egy kígyó (ami ritkaság) fölfalja önmagát, marad-e utána egy kígyónyi űr? És olyan erőhatalom van-e, mely egy emberrel ember voltát megetethetné? Van? Nincs? Van? Fogas kérdés!
-
Mister_X
nagyúr
Azt mondta, hogy "amikor az utcán látok olyan embereket, mint p4wnyhof, megértem, hogy miért léteztek olyan emberek, mint Hitler". Van lényeges különbség a kettő között.
Egyébként akkor a Global Games nem votl szavazós? Vagy mi mire szavaztunk, az országos cucclinál?
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Kari1
aktív tag
Azért az akkor is a programozó felelőssége hogy olyan kódot adjon ki ami működik is. Mert nem úgy kell programot írni hogy ad hoc módon írok vmit és majd működni fog. És igen is lehet őket szidni mert rengeteg olyan hiba van amit a közösség kb egyből kiszúr, vagyis ha ők is tesztelnék a programrészeket úgy ahogy írják akkor nem lenne ennyi hiba. Azt sem szabad elfelejteni hogy ez már rég nem garázsproject hanem állítólag egy 20-30 millió felhasználóval rendelkező játék.
-
-
xavix13
őstag
Na a +6 packból megjött a második legend is Kazakus.
39 packból 2 legend, 9 epic, 5 golden (3 rare, 2 common).
9 common hiányzik még, van amiből egy sincs, másból 6-8...Amúgy szerintem a midshaman még mindig rohadtul erős, 3 olyan free winem volt vele, hogy magam is meglepődtem, dragon priesten is átgyalogoltam, jade druidnak esélye se volt, reno magenek meg nem jött fel reno időben.
Kicsit tisztul a meta és szerintem tuti visszajön majd, top deck lesz továbbra is a rotáig.
Max. lehet hogy lesz most már más tier 1 deck is mellette.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
NyxNyxNyx
addikt
Oké, de ne ítélkezz . Kicsi a minta, de 20-ról lejöttem streakben 16 3 csillagra és szétalázom a Jade paklikat. (Nyilván, mert ezerszer több a lategame-em.) Nem állítom, hogy annyira erős lenne, de nagyon jól szórakozom.
A dragon dolog nincs túltolva benne, csak játszani akartam az új 5/6 discovert. Chillmaw meg amúgy is jó Nzoth-hoz, Azure drake meg Reno miatt, akkor már miért ne.
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
rocket
nagyúr
Fentebb leirtam.
15000pakli egy olyan jatekban ahol napi szinten 500000+ paklit biztos nyitnak nem tunik megdonthetetlen bizonyiteknak, arra jo volt kideruljon, hogy 40 csomagokkent (pakli tipuson belul) jonni fog legalabb 1 Legendary, de nem errol volt szo.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
F-ECT$
titán
Erről eszembe jutott egy dalszöveg:
"Ide hiába jöttél, itt senki se vár.
A kagylóba sírod, hogy mindenki bánt.
Keressünk együtt egy üres szobát,
Ezt érezned kéne, de Te mindig csak vársz"Azért szép lassan mindent beszerzek, amivel játszanék, hotsban is talán 10 hős nincs meg, de azok nem is kellenek. (Egyébként nem tudnék goldból megvenni ott sem minden hőst még most se.)
Itt is azért óvatoskodok, mert ha épp van olyan deck, amivel szeretek játszani, akkor azzal játszok, csak azért, hogy meglegyen egy lap, nem craftolom le. (Egyébként Xarilt és N'Zoth-ot már craftoltam korábban.)
A leírtak alapján körvonalazódik a dolog: az N'Zoth priesthez lecraftolom a Forbidden lapokat és a Call of the Wild-ot is. A Pala 2400 dusttal egyelőre várok, mint ahogy a C'Thun lapokkal is (az is kicsit uncsi / egysíkú decknek tűnik).
Dive ever, work never.
-
saen
veterán
Az enyém nagyon hasonlít a Yagut-éra, nincs bennt semmi extra (se Maly, se Emperor, se Leeroy, se Southsee). A boardon át kell venni az irányítást aztán simán le lehet ütni az ellent néhány kör alatt, főleg ha elindul az Auctioneer. Dupla Cold Blood viszont van, az elég nagy extrát ad.
-
fogtunder
nagyúr
nyugodtan dörgöld majd az orrom alá, ezek a lapok a jelenlegi HS értékrend szerint gyengék és szerintem a kutya nem fogja őket játszani, ahogyan az inspire lényeket se látni rendszeresen. ha a fireball csak lénybe tudna lőni és 6 mana lenne, akkor vajon ki játszaná?
I hate morning people. And mornings. And People.
-
DaveNo1
veterán
Ja, 99%-ában olyan esetben, hogy valamire azt mondják, hogy OP, aztán közben meg senki sem fogja használni.
Talán Dr. Boom volt az egyetlen lap akinél mindenki legyintett, de a többi esetben a másik irányba szokás mellé lőni.
0karmacoma0: shamannak ott az a heal lap, ami rossz esetben 3-ért healel 8-at jó esetben 14-et, senki nem használja, pedig erre kb. mindenki ezt mondta, hogy na ez kell a shamannak. Itt 3-ért 6-ot healelsz tehát rosszabb mint egy holy light, 14-et meg 7-ért fogsz, de akkor meg elmegy az egész köröd egy healre.
Control, midrange, tempó deckek ellen ez a lap kuka.
[ Szerkesztve ]
You are not prepared.
-
fogtunder
nagyúr
tapasztalataim szerint, aki ebben a játékban az RNG-t hibáztatja a siker hiánya miatt, annak hiába magyarázod ezt, úgysem fogja megérteni. el kell fogadni, hogy egy kártyajátékban van RNG (itt legalább nem tudsz manát halni), de azzal a mértékkel én sem értek egyet, amit a Team 5 a HS-ben szán neki. és itt mondjuk nem Ragnarosra gondolok, aki meccseket tudott eldönteni a randommal, de 8 mana, BGH leszedi, stb. Ellenben ott a Shredder, a maga 80+ kimenetével, amit sehogy nem tudsz befolyásolni és 4 manáért meg tudja csinálni ugyanezt.
amióta megy a Duelyst, azóta pláne látom, hogy lehet ezt máshogy is csinálni, ők gyakorlatilag mindent, ami jó volt, átvettek a HS-ből, de rengeteg helyen más design döntéseket hoztak. sokkal nehezebb pl. szar húzás miatt elbukni a meccset, és sokkal kevesebb a random képesség, könnyebb játszani a valószínűségekkel. vicces módon ott is azok a lapok okozták a legnagyobb felháborodást, amiken szerepelt a random szó, és most nerfeltek is jó párat.
-
saen
veterán
Rövid távon viszont van RNG miatt bukta és sótúltengés Azért azt vegyük figyelembe, hogy lehet valakinek 2 meccset volt ideje játszani, mindkettőt valami hülyeség miatt bukta és ezért ideges. Ilyen van, még a profiknak is. Olyan nincs, hogy egész hónapban ez legyen, de általában nem is ezért megy a panaszkodás.
-
sagem
addikt
Szerintem meg ide egyáltalán nem vonatkozik annyira, mint a HOTS-ra..a HOTS/LOL/Dota stb-ben mi a fene az rng? Hogy kikkel rak össze vagy mi? Azok tisztán skill alapú játékok, ne keverjük már a szezont a fazonnal. LoL-t sokat toltam, ott sem volt soha sírás az rng miatt, azért mert a rinya csak, hogy jaj én mindig béna társakat kapok ezért nem haladok. De ez teljesen más dolog, attól még mindenki tisztában van vele, hogy fényévekre van a valódi profiktól.
Nem kell ezt a játékot jelenlegi formájában túlmisztifikálni. Maradjunk annyiban, hogy egy-egy éppen erős paklit elég gyorsan be lehet tanulni, aztán még ha hibázol is vele, akkor is tudsz vele haladni, csak ne legyél teljesen elátkozva. Nem kell, hogy szerencséd legyen, elég ha nincs folyamatos balszerencséd, s megtanultad a paklid alapjait. De ezt én nem nevezném egyenértékű tudásnak egy HOTS/LOL pro tudásával..
Ettől függetlenül itt is lehet rosszul, átlagosan, s jól játszani, ezt aláírom, de már egy átlagos tudással is két vállra fektethetsz "profikat"..naaa ilyen nincs egy HOTS, LOL, SF, CSGo akármi esetében..
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
KaraDani
addikt
"Ha megnézel bármilyen ügyesebb (nem kell pronak lennie) játékos hitvallást az kb mind tartalmazza, hogy mindig minden lépés/meccs után azt nézik meg ők mit csináltak rosszul, vagy csinálhatták volna jobban. Amíg el nem jut valaki arra a szintre, hogy ilyen nincs, azaz szinte nincs, addig egyáltalán hogy mer bárki, vagy jut eszébe másokat, blizzardot, mást hibáztatni a lose-ok miatt? Én pl ezt fel nem fogom ésszel."
+1
Neccesebb meccsek után mindig gondolkozni szoktam, mi történt, ha valamit máshogy csinálok, jobb lett volna vajon? És rengetegszer jutok arra, hogy volt amit jobban játszhattam volna és sokszor ez a meccs végkimenetlét is befolyásolta volna valószinüleg.
A másik, hogy amikor valaki pro-t nézek streamelni, sokszor nem azt csinálnám amit ők, és azért az esetek nagy többségében kiderül, hogy az a jó amit ők csináltak.
És amelett legend lettem, hogy még mindig sok hibát fedezek fel a saját játékomban, igy elég nehéz elhinni, hogy valaki csak az RNG miatt ragad meg akárhol is.[ Szerkesztve ]
-
zsuha
aktív tag
-
F-ECT$
titán
A 12 win mellett van olyan, aki nem fejezi be az arénát, illetve olyan, aki nem várja meg a 3 vereséget, és ezek mind csökkentik a 3-as átlagot.
zsuha: nem igaz, amit írsz, ha valaki 12-t nyer, akkor ahhoz a legegyszerűbb esetben kell 4 olyan ember, aki 3-at veszít. Átlag win így :12 win / 5 ember = 2.4, ami kevesebb, mint 3.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
zsuha
aktív tag
Szerintem nem befolyásolják az átlagot a 12 winesek, és az átlag győzelem true 3.
Attól hogy vki 12-t nyer és kevesebb mint 3at veszít, még valakik mások 12-t veszítenek és kevesebb mint 3at nyernek, szóval 1-1. Akár lehetne 4 winnél is vége, vagy sohasem, nem befolyásolná.
3 vereségre 3 győzelem jut átlagban, és akkor van játék vége.[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
Közepesen szerencsés húzás kell és igazából sokat számít, hogy az ellenfélnek milyen a kezdése. Nyilván, ha az előbb elhangzott Mechmage Turn 3 fullos board van azzal nagyon nem lehet mit csinálni. Ugyan ide sorolnám az aggro shaman turn 5-6 lethalját.
Ha viszont az elején kapsz minimális removalt akkor ki lehet húzni. Azt figyeltem meg, ha Turn 6-ra jön a blizzard onnantól általában nyert ügyem van.
Általában az elején megtartom az ice blockot, mert az adhat még 1 kört a brutális rák ellen. Ez átlagban működik, mert behúzhatod addigra Reno-t ha szerencséd van. Mondjuk, ha jön 1 random Misztikus Kazán akkor kb. 1 ragequit kíséretében fel is adhatod a meccset.Ha pedig midrange pakli jön szembe azt jó eséllyel megnyered, ha van időhúzásra lehetőség.
Én 2 nagyon szar matchuppal találkoztam ez a Murloc Paladin és a Mid Druid. Utóbbinál viszonylag nagy minionok vannak, amiket van ideje kipakolni annyi nagy removal pedig nincs. Ha okos ellenfélről van szó simán betartja a doomsayerre a keepereket, szóval ezzel felesleges is próbálkozni.A Murloc pala meg simán le OTK-zik 30+ HP-ról, úgyhogy ott Reno-t fel is dughatod magadnak.
A Reno Lock ellen pedig igazából 50-50 %. Ha le tudod szedni a nagy minionjait egy Doomsayerrel, akkor nyert ügyed van. Ha kikerül Jarraxus, pláne úgy ha board hátrányban vagy, akkor kb. mehet is a Concede.Nekem legalábbis ezek a tapasztalataim vele. Viszont annál nincs is viccesebb, amikor a Face Warrior / Hunter Turn 6-ban tolja a Well Played-et, te meg a Renot. Utána 90%-ban jön a Concede. De ugyan ez igaz arra is, amikor a Secred Fosadin ellen csinálsz magadnak 3 Reno-t kis szerencsével.
(#43894) ígyvanferi
Anti teljesen felesleges ebben a pakliban. Mike-al pont beszéltük, hogy összesen 7 "olcsó" spell van a pakliban. Ezeknek alsó hangon a fele, ha nem több kimegy Turn 10 előtt. Arról nem is beszélve, hogy itt végig a túlélésről szól a dolog. Én még nem toltam olyan meccset, ahol Turn 10+ ban én uraltam volna a boardot. Max Facehunter ellen, ha korán kifogy a keze, te meg explo sheepel letakarítasz.
Onnantól pedig, hogy kikerült a Molten + Reno és kiment rájuk az Echo tök fölösleges Tóni. Simán megynyered a Gianntokkal is.Toshley mondjuk nem hülyeség, de nekem sincs meg és ezért nem fogom lecraftolni. Alex szintén jól jöhet , de nem igazán van neki hely a pakliban. Szilvi sokkal jobb Control lap, max a helyére raknám be, azt viszont sajnálnám, mert így keletkezne + 1 BGH target.
Többiek :
Szerintetek melyik a kifizetendőbb megoldás ?
Ha leütöttek 1 / low HP-ra és 0 manért ki tudod rakni a giantot + Renot és tudsz rá Echo-zni.
Magára a Giantra, esetleg a mellette lévő minionokra kirakni az Echo-t, majd még 1 giantot kirakni és végül utána Renot.Vagy Giant + Reno + Echo. Így kapsz belőle még 1 -et, ha később szükség lenne rá. Sokszor nem tudom melyik a kifizetődőbb. Druid ellen nyilván az utóbbi, mert a semmiből tud 14+ DMG-t előrántani. A többi kaszt ellen viszont a maradék 30 HP elég lehet.
[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
thesound
addikt
Egy 2015-ös összefoglaló, hatalmas playek
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
whitezo88
nagyúr
én ezzel szenvedek mert az a napim, de olyan 25% wr ha jön. a metában minden ami van elveri, esetleg facehunter nem ha jön justicar, és sikerül kihúzni. Pala elveri, mid hunter elveri, tempo mage elveri, druid elveri, zoo elveri (még a 2 brawl se életbiztosítás), handlock elveri, csak párat mondjak. Ja igen pap is elveri ha warrior max patron...
vagy csak én vagyok Szerencsétlen???
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
-
alpihun
senior tag
-
DaveNo1
veterán
Szerintem a legtöbb lap egyáltalán nem OP, hanem egyszerűen felveszi a versenyt az expert setes lapokkal és néhány OP GvG lappal.
Egyszerűen nem lehet azt csinálni, hogy még 2-3 év múlva is ugyanaz a 20 lap lesz a core egy deckben, mert akkor tényleg ráunnak a játékra az emberek.
Több jobb lap kell az új kiegészítőkbe, és cserébe az expert set boostert 50 goldossá kéne tenni. Mondjuk ez az arénát is érintené, szóval ott is kéne némi reward változtatás.
You are not prepared.
-
zsuha
aktív tag
Sziasztok!
Többek tényleg túl profik a valszámhoz, de nem gbela, ugyhogy aki őt leszolta sztem kicsit elgondolkodhatna.
A várható értéket én sem számoltam ki és igazából nem is érdekel,de az "ugyanolyat v nagyobbat" ,valamint a "40 vs 50/60/100" írások biztos hogy hibás gondolatmeneten alapulnak. -
F-ECT$
titán
Ha nem dobod el az 50-es questet, akkor annak a várható értéke 50.
Ha eldobod, akkor ez alapján:
40G quests: 15
50G quests: 9
60G quests:10
100G quest: 2
(ugyanazt a questet nem kapod vissza)(40*15 + 50*8 + 60*10 + 100*2) / 35 = 51.428.
Tehát megéri eldobni.
Az érvelésed alapján 15 esetben kapsz rosszabbat, és csak 12 esetben kapsz jobbat, ez igaz, de a rosszabb esetben 10 goldot buksz, a jobb esetben meg 10, de akár 50 gold is lehet a nyereség. Így: 15*10 vs 10*10 + 2*50, és ez esetben is a második eset nyer, de ez Mórickás számolás, az első meg nem az
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
SLYM
veterán
nézd, 5 poston keresztül vitatkozol olyan dologról, amire én ránézek és 0.2 mp alatt megállapítom, hogy megéri az 50-est újra húzni. akkor most mit vagy meglepődve azon, hogy megkapod, hogy nem értesz valamihez? ez nem "szerintem" kérdése, meg "vitassuk meg" ember, ez matek
-
sztanozs
veterán
A várható érték pont a gold mennyiségekkel számol.
De szerintem is alaptalan ez a vita, főleg hogy a jelek szerint lövésed sincs a valószínűségszámításhoz.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Ha nagyobb valószínűséggel nem jársz rosszabbul, akkor már megérte, nem?
Ha várható értéket nézel, akkor csak akkor nem éri meg újrahúzni, ha van legalább egy 100-as quest bent. Minden más esetben a várható érték 50 feletti.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Igazából, ha utányaszámoltál volna, akkor kijönne, hogy még ha a másik kettő bent levő küldetésed 40 feletti, akkor is 18/33 arányban (54%) fogsz 50/60/100-as küldit húzni és 15/33 arányban (46%) 40-est.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
F-ECT$
titán
A cél az, hogy rosszabbul ne járj. Ennek kisebb az esélye, mint annak, hogy jobbat vagy ugyanolyan questet kapj.
@Ozrych: kapsz egy 100g-s questet, akkor el kell telnie valamennyi időnek, hogy újra esélyed legyen megkapni
Ilyet hol olvastál[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
fogtunder
nagyúr
ez elég határeset, 8 körös játék ugye, mert ha T6 kirakod, csak meghal, aztán meg, ha belehúzol egy mortal coilba, vagy watcherbe akkor meg vagy alázva. nekem olyan Bane of Doom érzésem van, meg kell nézni majd, hogy hogyan aránylanak a rossz/jó lehetőségek egymáshoz egy handlockban pl.
engem a priest 3/5 jobban érdekel, ez simán jobb, mint egy tazdingo vagy egy trogg ugyanennyi manáért.
[ Szerkesztve ]
-
opzozi
tag
Onnantól kezdve, hogy kirakod a hős képesség buff megmarad akkor is, ha leszedik.
Ki tudja milyen lapok jönnek még? Simán lehet jó. Ezt majd az idő eldönti.Véleményem szerint, most még csak azt lehet eldönteni az adott lapokról, hogy lehet-e belőle jó vagy sem. Nyilván már most vannak hulladékok, amikből tuti nem lesz jó sosem. (pl. 6 manáért 3 webspinner )
Most még egyik lapra se mondanám azt, hogy OP, ez sokban függ a többi kb 110 lapból még ami kijön.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco X3 Pro
-
HuMarc
veterán
-
-
SLYM
veterán
mindenkit ugyanannyira szopat a játék, csak vannak az úgynevezett férfiak, akik nem sírnak amikor a bré rossz oldalán vannak, mert tisztában vannak vele, hogy ez is hozzá tartozik a játékhoz. a semmiről meg nehéz fórumposztot írni, vagy nyitni egy topicot
(nagy általánosságba írok, csak azért válaszoltam neked, mert te hoztad fel a témát, még mielőtt sértődés lenne )
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
XD <- nevettem
amúgy halkan jegyzem meg, hogy egyrészt fórumokon mindig több a rinyálás, mert ha jól megy, akkor inkább játszol, ide akkor jössz, mikor kiégsz, másrészt nekem tök jól szokott működni, hogy ha idegesít valami, akkor nem olvasom/nézem
[ Szerkesztve ]
-
HuMarc
veterán
Hehe, én most a rank 15-nek örülök, így a harmadik season-ömben. Igazából a legnagyobb gond, hogy hiányoznak a kulcskártyák. Nemsokára összejön a gold a Naxx 4. wingjéhez, de ha meg is venném a BRM-et, a packokra akkor is sokallom a pénzt. És így olyan gyászos a helyzet, hogy nincs 20 rare-lapom (összesen), epicből meg kemény kettő van, legendary meg a Naxx első 3 wingje.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
értem én, hogy hosszútávon kell nézni a dolgokat és egy percig se gondoltam, hogy a blizzard pincéjéban ülne pár maki, akik célja az lenne, hogy kiszúrjon a játékosokkal.
nem azt írtam, hogy: sosincs szerencsém "babyrage", szimplán arra voltam kíváncsi, hogy min alapszik ez az egész. én leírtam az észrevételeim, ha gondolod legközelebb csinálok egy nagyobb (saját) mintát és bedobálom egy excel táblázatba. persze, amint lesz időm egész nap játszani és nem csak a menüben lógni.
azt viszont kár tagadni, hogy egy meccsen, ha az embernek peche van, akkor az esetek számottevő részében végig kíséri az egész meneten, ami furcsa ugyebár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla