Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
MPC-BE + madVR mellé kell még valami sub filter vagy elég ami a lejátszóban van?
Hangot patent módon tolja stereo-ban a hangfalakra a PC szóval ez lesz a lejátszó ugyanis már találtam olyan UHD filmet amiben DTS magyar hang volt és nem tudtam megnézni.
Feliratot is jobban kezeli a PC így nincs értelme a TV lejátszóját használni
meg van olyan tippem hogy a PC-ben a GPU kevesebb fogyasztással ad jobb képet mintha a TV tolná hálózaton
Ja sajnos LAN-on beakadt néha UHD film, lehet kevés neki a 100-as LAN wifit meg nem akarok. Marad a HDMI2.0 kábel és a PC lejátszás -
belashx
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám van, és nem tudom az okát.
Egészen tegnapig rendben ment a HDR (jRiver+madVR), de ma, amint bekapcsol a HDR lila minden. Ez 8 bit RGB 4:4:4 módban van, viszont, ha átteszem YCbCr 4:4:4-re(szintén 8 bit), akkor a színek rendben vannak - legalábbis nincs lila kép.Windwos 10 HDR bekapcsolásásnál is ugyanez van. Nem szoktam használni, csak kíváncsiságból bekapcsoltam, hátha médialejátszás-beállítás gond van a háttérben. Előtte ez is rendben volt.
Mi lehet a gond? RX580 GPU-m van. Lehetséges, hogy az hibásodott meg? Mint mondtam, tegnap kikapcsolás előtt rendben voltak a színek, ma meg ez fogadott a film folytatásakor. -
Khaosz55
addikt
Nem tudom engem valami átok súlyt. 446.14-es driverrel megy a HDR madvr esetén.
Kalibrálták a projektort. 2020HDR, 2020 SDR, és rec709.re.
Be lett állítva minden frankó megy mindegyik.
Tegnap tesztelni akartam, hogy projektoron a 2020HDR vagy 2020SDR tetszik jobban.Erre a HDR jelet ki tudom küldeni, de amikor madvr-ben beállítom a tone map HDR using.....
nem megy vele a 2020SDR. A projektor rec 709-re áll rá.
Ez megint valami bug? Egyáltalán itt kérdezzem vagy más topicban? -
Rp526
aktív tag
válasz
ozzy711 #30794 üzenetére
Nekem is volt igen ilyen, hogy a 4k30 ment csak.. kábel váltás után pedig ment a 4k60.
Nem ismerem az általad linkelt kábelt, de az árából ítélve jónak tűnik. Én akkoriban megvettem, hazahoztam kipróbáltam. Egyet vissza is vittem mert nem tudta a kellő képfrissítést. Ha megteheted vhol helyi boltban vedd meg, és akkor 3 nap, vagy online 14 nap.Ezt am szokták szeretni: Hama
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
Jelenlegi felállás: Sony XH90, Gt1030 videókari, club3d ultra speed ( "elvileg 2.0 " , de ugye így nem számozzák a kábeleket ).
Az előfordulhat, hogy az ezelőtti tv-n ( xf9005 ) a 2.0 porton keresztül ment a hdr, ezen meg a 2.1-es porton keresztül nem, sőt már a 4k 60 hz sem oké, csak 30 Hz-en?
Ráadásul csak az Y..akármiből csak a 420-at engedi beállítani + 60 Hz-en csak 8 bit a max színmélység.
Lehet gyenge a kábel?Ha kábel gond, egy ilyen gondolom már biztosan jó lesz? [link]
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
thomasrc #30792 üzenetére
oké akkor marad a BE + madVR és akkor majd ha megjön a HDMI kábel tolom TV-re és tesztelem. Nincs maximális minőség elvárásom csak mivel a TV már nem DTS képes így PC-re költöztetem a lejátszást meg amúgy is gyorsabb a PC-s filmnézés. TV-n buta a lejátszó, feliratot sem kezeli úgy, hangfájlt sem és még a keresés is lassú.
-
thomasrc
tag
válasz
TeeJay #30791 üzenetére
MPC-HC-ban a filtereket tartják frissen és kisebb hibajavításokat csinálnak, új funkciót várhatóan már nem fognak implementálni a programba.
MPC-BE-vel annyira nem vagyok képben, de ez alapján eléggé aktívnak tűnik a projekt.
-
TeeJay
félisten
válasz
thomasrc #30790 üzenetére
oké csak azért kérdeztem hogy akkor most melyiket fejlesztik még és hogy
Enhanced Video Render megjelenítő is elég vagy mindenképpen ajánlott a madVR inkább?
MPC-BE + madVR már be van állítva csak a HDMI2.0 kábelt várom mert holnap jön a TV és tesztelném
GT1030 GDDR5-ös kártyám van, szépen visz mindent GPU-ból -
TeeJay
félisten
Skacok most akkor MPC-HC vagy MPC-BE a jobb UHD film lejátszáshoz?
nekem MPC-BE legújabb van de láttam itt MPC-HC-t ajánljátok madVR-el -
Khaosz55
addikt
Szia,
köszönöm. Igazad volt eszméletlen hasznos infót adtál.
446.14-os driverrel megy egyből HDR és nem szürke homály a kép. Felraktam a legfrisseb drivert is és azzal nem jó. Szóval vissza került a 446.14-es.A Rec709 azért nem jelent meg mert a Windows-ba be volt kapcsolva, hogy állandó HDR-t toljon a kijelzőre. Ez is volt a másik oka, hogy a MPC-HC ilyen szürke árnyalatosan jelenítette meg a képet. Jesszus mit küzdöttem vele. Tehát ez a bug a MPC-HC-t és az 446.14 driver feletti dolgok esetén van.
A winben meg ezt állítottam be. -
Rp526
aktív tag
• 452.06 - 2020-08-18 same HDR issue of 451.48, but next driver version will have a workaround for madVR
• 452.06 - 2020-08-17 same HDR issue of 451.48, but next driver version will have a workaround for madVR
• 451.77 - 2020-07-16 same HDR issue of 451.48
• 451.67 - 2020-07-09 same HDR issue of 451.48
• 451.48 - 2020-06-24 same HDR issue of 451.48
• 451.48 - 2020-06-24 breaks HDR passthrough with madVR, because this driver uses new or updated API, madVR needs update
• 446.14 - 2020-05-27 -
Rp526
aktív tag
válasz
Khaosz55 #30781 üzenetére
Azt hiszem ez a BUG szól róla..
Nekem is volt ugyan ez.. szenvedni kellett ide oda.. mire egyszer csak beakadt és ment a HDR. Feltettem egy korábbi NVidia drivert és megjavult.
446.14-os drivert ajánlották az egyik fórumon..
szerk: jah itt van a BUG leírásban is..
"GPU Driver Versionissue is with 45x.xx branch. last working is 446.14."[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, ide is beírom hátha tud valaki segíteni.
Valami gondom van vélhetőleg a PC-vel.
Tegnap este akartam egy HDR filemt nézni, úgy hogy madvr-ben "let madVR decide" beállítással átengedem a HDR-t a projektornak. A projektor kiírta, hogy HDR10 viszont a kép eszméletlen brutális pocsék volt. Semmi szín nem volt. mintha szürke árnyalat lenne az egész képen. Akkor vettem észre, hogy a simán a windows asztalt is a projektor szerint HDR10 BT2020-ban jeleníti meg. Pedig tuti nem az volt.
Elsőnek az erősítőre és a kábelre gyanakodtam, és be kötöttem a PC-t a korábbi 5 méteres kábelommal ami átvitte gond nélkül. Azzal is ugyan az volt a probléma.
Gép elindul és egyből a projektor azt írja HDR10 BT2020.
MPC-H-ban elindítom a filmet és totálisan rossza HDR képe nincsenek színek.
Átállítottam a Nvidia-ban a projektort RGB teljes dinamika tartományról 4:4:4 ycbcr de nem változott. Sok óra után jöttem rá, hogy lehet "megoldani".
Elindítom a fimet madVr settingsben váltogatom a "let madVR decide" és "tone map HDR using pixel shaders" váltogattam. A "tone map HDR using pixel shaders" megjönnek a színek a "let madVR decide" esetén fakó minden. Közben meg a RGB-ről ycbcr váltok vagy RGB teljesről RGB korlátozottra. És egyszer csak elindul a HDR jel feldolgozása projektorban. Minden szín megjön minden rendben. Az egész egy nagy katasztrófa.
Valami gond van nem tudom mi. Vagy Nvidia vagy madvr vagy MPC-HC. gőzöm sincs. Nem tudok rec 709-et megjeleníteni a projektoron.
Régen nem volt ilyen gondom minden driver MPC madVR legújabb.
Valakinek volt ilyen? -
Vhiktor
veterán
Madvr-ban milyen beállítás kell, hogy eotf-rol sdr gammára (2,2 vagy 2,4)konvertáljon de a színtér megmaradjon bt2020/dci p3?
-
mpo
veterán
A The.Martian.2015.Extended.2160p (47 GB) filmnél van két magyar felirat, amit a Minixen nem tudtam előhozni (friss CE+Kodi).
PC-n is megpróbáltam Kodival, VLC-vel a többi nyelv megjelenik, a két magyar nem.
Ez a formátuma a feliratoknak:
[kép]
Arra jutottam, hogy a filmben van a hiba.
Igazam lehet?
Ha van jó megoldás, akkor legközelebb nem kell srt-t keresnem. -
Menotti
aktív tag
válasz
balazska92 #30763 üzenetére
MKVtoolnix... ezzel kiszeded a felesleges feliratokat,igy a magyar belefér az első nyolcba..vagy külső lejátszót használsz ami okosabb a tv belső lejátszójánál...
-
thomasrc
tag
válasz
SunMount3r #30775 üzenetére
Köszi, akkor legyen ez az ajánlott link, nem akarok vitázni.
Tudom, hogy az XP-s időkben szidták a K-Lite codec packot, de a standard verzió szerintem teljesen korrekt.
[ Szerkesztve ]
-
Netudki666
lelkes újonc
válasz
SunMount3r #30775 üzenetére
Oké !
Te ügyesebb vagy
A lényeg ugyanaz ! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
thomasrc #30772 üzenetére
Innen kell letölteni, ez most is fejlesztés alatt van, nemrég jött ki az 1.9.7-es verzió.
(#30774) Netudki666: Hát azért nem egészen. Én meg is próbáltam magyarázni dolgokat, te mag csak egy mondatot odadobtál neki.
[ Szerkesztve ]
-
Netudki666
lelkes újonc
válasz
SunMount3r #30768 üzenetére
Ha kettőt még visszaolvastál volna akkor rájöhettél volna hogy pont ezt jeleztem az illetőnek.
(#30765 )
-
kingpython
aktív tag
válasz
SunMount3r #30771 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
-
thomasrc
tag
válasz
Az originál MPC-HC-t már nem fejlesztik. Azért javasoltam a Codec Guide-s változatot helyette, mert gyakorlatilag ugyanaz, csak frissen tartják alatta a codeckeket a srácok és a madVR-t is integrálták a telepítőbe.
Még alternatíva lehet esetleg az MPC-BE, de nekem az annyira nem tetszett.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kingpython #30769 üzenetére
A monitor-t gondlom te is sokkal közelebbről nézed, mint a TV-t, így végül is lehet látható képminőség javulás UHD videók esetén a FHD-hez képest. De az sem mind 1 milyen UHD-t és milyen FHD-t hasonlítunk össze. A bitráta/kódolás is sokat számít. Ha jól skálázza le a felbontást a lejátszó, akkor általában tényleg jobb lesz egy SDR / UHD verzió. A HDR->SDR konverzióval viszont már bonyolódnak a dolgok, mert az a színekre és kontrasztra van hatással. Le lehet tesztelni egy FHD Remux vs. UHD / HDR Remux esetén a különbséget ugyan azzal a filmmel. Mert amit a FHD verzióval látsz az lenne az "eredeti" SDR.
-
PuMbA
titán
válasz
kingpython #30764 üzenetére
Ezek szerint az oldal elején lévő téma összefoglalót nem olvastad el, mert benne van a megoldás
"A VLC legújabb verziója hibátlanul visz mindent és a színek is a helyén vannak."
Körülbelül okés, de annyira nem jó, mint az MPC-HC + madVR kombó. Hasonlítsd össze és használd, amelyik jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
kingpython
aktív tag
válasz
Köszönöm a válaszokat!
A VLC legújabb verziója hibátlanul visz mindent és a színek is a helyén vannak.
Amúgy néztem már UHD filmet, ami nem HDR volt és hiába FullHD a monitorom sokkal szebb élesebb volt mint a FullHD filmé. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
thomasrc #30766 üzenetére
Ezt ne már, inkább normálisan töltse le külön és tegye fel az MPCHC-t és a MadVR-t is a hivatalos oldalakról.
(#30767) Netudki666-> Azért valamit talán csak veszít.-> Ha nincs HDR-es megjelenítője, akkor nem hinném, hogy bármit is veszít. 27"-on az UHD-nak sem sok előnye van és esélyes, hogy a HDR->SDR konverzió miatt még színek és a kontraszt is rosszabb lesz, mintha az eredetileg SDR FHD verziót nézné.
-
thomasrc
tag
válasz
MPC-HC + madVR?
https://codecguide.com/download_kl.htmA Standard verziót elég letölteni és telepítéskor válaszd ki a madVR-t. Egyébként az összes film elérhető még "normál" 1080p változatban is, semmit nem vesztesz vele, ha azt nézed inkább.
-
Netudki666
lelkes újonc
válasz
Szerintem minimum HDR képes megjelenítő kéne, a másik pedig mi ez a
"1080p UHD" ?
Felejtsük el. -
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy van egy LG 27-es FullHD monitorom, ami nem tudja a HDR-t, na most a kérdésem az lenne, hogy letudom e valamivel játszani az UHD vagy a 1080p UHD filmeket úgy, hogy a színek is normálisak legyenek?
Próbáltam BSPlayerrel és PowerDVD 19-el is de a színek fakók.
Előre is köszönöm! -
balazska92
senior tag
Sziasztok! Tudtok segíteni, a tv beépített lejátszója csak 8 feliratot mutat, ami között nincsen magyar. Viszont ha számítógépen játszom le, akkor látom hogy van ezer fajta felirat, ki tudom választani a magyart, és működik jól. Létezik erre valami megoldás?
-
Máté94
addikt
válasz
SunMount3r #30761 üzenetére
Nem kell, benne van.
-
SunMount3r
nagyúr
9800GT -> Az MPCHC-hez tegyem fel a LAV filters-t? Tudom, elég régi kártya, de kíváncsi lennék FHD-ig mire képes. A kis monitoron meg nem látszik a PQ részlet, de alapból viszi az x.264-et is. És akkor, ha van értelme, kipróbálnám a "nagy" TV-n is.
Vagy esetleg a KODI jobb lenne ebben az esetben?
-
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen DP->HDMI átalakítót kell vennem, hogy a 4K HDR átmenjen? Egy GTX 1060-al próbálkozom, a HDMI kimenetén tökéletesen kimegy a kép, de a displayportjára rakott egyszerűbb adapter + hdmi kábel párossal már csak 1080p a max felbontás (HDR így is van).
-
tomp
félisten
Sziasztok!
Nem PC-s lejátszás hanem külső mediaplayer de lenne pár kérdésem!
Új TV-t vettem. TCL 65C715. Ha 23,976-ot kap akkor számomra eléggé darabos a mozgás. Vagy csak a régi fullHD-s szintén 50Hz-es Sony mozgásához szoktam hozzá.(?) Próbaként a külső mediaplayert(Zidoo X8) átállítottam 60Hz-re és meglepődtem, hogy sokkal simább a mozgás, azaz megegyezik a régi Sony TV-vel ami számomra tökéletes és nincs az ismert x időnként képkocka ugrás sem! Ha ugyan ezt kipróbálom a Sony-n ott van ugrás. Pedig a lejátszó ugyan az. Létezik, hogy a TCL valami okosságot művel, hogy 60Hz-en jobb legyen a 23,976 mozgása? -
Exodius
őstag
Köszönöm a topic-gazdáknak, hogy törölték a hozzászólásomat. Esetleg valami indoklás?
-
Joshi
titán
válasz
djnice #30751 üzenetére
Link. "Próbáld ki és utána nyilatkozz. Én 55B8-cal tökéletesen látom 3 méterről a jelentős különbséget 4K (NGU) felskálázásnál. Hogy is lehetne mondjuk egy 1080ti-t hasonlítani a médialejátszókban és tv-kben lévő "casio számológép" procikhoz?"
Nekem ez is erős kijelentés, itt tényleg sas szemű emberek vannak.Ahhoz képest hogy sokan meg arról vitatkoznak, hogy még egy 65"-os kijelzőn se látható 2-3m-en belül a Full HD és a 4K közötti különbség.
Veled is vitáztunk anno a médialejátszós topikban, ahol kifejtetted hogy márpedig sokkal jobb képe van az Amlogicos lejátszóknak mint az Oppo 203-nak. Nagyító alatt biztosan.
Szerintem itt olyan dolgokról vitázunk, amiket nagyon közelről lehet észrevenni az meg nem életszerű használata a tévéknek. Én most is azt mondom, hogy a MadVr-nek vetítésnél van jelentősége legalább 120"-os képnél. Ott is inkább a régebbi 1080p felbontású vetítőknél.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz
Exodius #30752 üzenetére
4K monitor esetén mennyi a néző távolság?
monitornak én is vennék 4K-t.
nekem kb 40-50cm kell,hogy lássam rendesen a betűket szemüveg nélkül.
24-27 közti méretben mi a jó 4K vagy WHQD monitor?
nem ragaszkodom a 144hz.
HDMI legalább 2db és egy DP bemenet kellene manapság hátulra,gondolom ez a min.
tudom ez nem a monitor topik.
bocccsi[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
Exodius #30748 üzenetére
Nem akarok én megvédeni semmit. Azt kell megérteni, hogy a madVR sokkal több annál mint egy sima méretező algoritmus. Igenis van értelme használni még 4K HDR esetén is, az már más kérdés, hogy ebből ki mennyit vesz észre, meg milyen körülmények között nézi a videót.
Én nem vitatom, hogy jók és hasznosak az asztali média lejátszók, de nincs érteleme a kettőt egymással szembe állítani.
Jelenleg én is egy android boxot használok videózáshoz, mert nem tudom a pc-t rákötni a tv-re, és teljesen elégedett vagyok vele, nincs semmi hiányérzetem. -
Exodius
őstag
válasz
Fandango #30747 üzenetére
fandango: Szedd össze magad és rakd helyre, mert akkor így tényleg az jön le, hogy nem tudod megvédeni magad és vele együtt a madVR-ba vetett hitet se.
Én csak annyit mondhatok, hogy a madVR még a HD monitorom HD tartalmát is valamicsként szebbé varázsolja. Ha 4K filmet nézek, akkor meg azért kell, hogy normálisan lekonvertálja a HDR-t, hogy ne fakóak legyenek a színek, hanem korrekten lejátszható legyen.
Mert ott meg hiába konvertálja le a 4K-t HD-ba, szebb lesz és az nem placebo, hanem részletesebbnek látom a képet. Ez tény.
Ez szerintem a madVR érdeme...Gyerünk topic-gazdák! Harcra fel!
-
Wade0303
aktív tag
válasz
Fandango #30741 üzenetére
"Én nem magyarázok vagy mondok neked semmit, mert nincs értelme. Részemről ez az egész agymenés lezárva. Nagyon ritkán szoktam itt hozzászólni, most is csak az időmet vesztegettem vele."
Jaj ezt ismerem, ez jó szöveg: "én annál okosabb vagyok minthogy magadfajtákkal leálljak vitatkozni, bár könnyedén megnyerném a vitát de nekem erre nincs időm, ezért nem is teszek ilyet, csak nagyon ritkán..." mint pl most amikor mindezt leírtad és megint csak pont az érvekre nem maradt időd és energiád, de a tartalmatlan személyeskedésből azért még egy tizedikre is futotta
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
És akkor ezek úgy működnek, h a PC-n csinálsz egy szervert, vagy akár csak egy célmappát kijelölsz és onnan beolvassa a filmet, ha van a mappában hozzá gyártott felirat azt is gond nélkül? Ezek már DTS-X és Atmos képesek?
Hm.. sajnos nekem egy ilyen pl bukta lenne, ahogy látom egy HDMI van. Nem akarom átvezetni az AVR-en a képet a TV-m meg csak sima DTS és Dolby-t tud. -
Wade0303
aktív tag
"Fandango ki is emelte, h nem teljesen érted amiket berakott sem a felskálázást, mint szót ebben a jelentésben"
És én hol használtam a szót ebben a jelentésében?
Arról beszéltem hogy semmilyen madvr által használt képjavító feature nem fog szebbé tenni egy magas bitrátájú natív 4K tartalmat egy 4K kijelzőn, ki is emeltem hogy UHD bluray-ről, sőt HDR10+ és dolbyvision-ről beszélek.Ezzel kapcsolatban akkor mit is cáfoltatok meg? Mi az a chroma upscaling, chroma saubsampling módszer ami szükséges az ilyen tartalmaknál, annak érdekében hogy szebb legyen?
Ez volt ugyanis a nekem címzett állítás: "Hidd el azon is van mit skálázni."[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz
Fandango #30737 üzenetére
"Te felfogtad már, hogy nem csak a kép felbontásának átméretezése létezik?"
Állítottam az ellenkezőjét bárhol is ennek? Kit cáfolsz éppen, magadat?Azt állítottam (be is idézted), hogy 80-100mbps bitrátájú natív 4K tartalomnál semmi szükség skálázgatásra, mert nem fog javítani a képen egy 4K kijelzőn.
Na erre jött a te okosságod miszerint, márpedig higgyem el, hogy bizony az én lejátszóm is skálázgat az előbb említett 4K tartalmaknál.
Egyrészt akárhogyan is csavarod a dolgot a skálázás eredeti értelmezése az igenis a felbontás módosítása és én erről beszéltem, ez a kontextusból egyértelműen kiderül, de állok elébe, halljuk akkor, mit skáláz pontosan a lejátszóm, mi is az az "elég sok minden más" ami "zajlik ott"?
-
Rp526
aktív tag
válasz
hjtz4t3wrseg #30732 üzenetére
Egyszavammal sem ekéztem egyszer sem.. semmi bajom vele, csak nem költök rá. Értőolvasás. De ezzel én ezt le is zártam.
(#30730) PuMbA
Támogatja a TV-m (KS7000), csak nem szeretem a totál fényerőt. Megszoktam, h mit tud a FALD-om és mivel nagyon kevés a zónám, így nem célszerű a fényerőt ilyen magasan járatni.
A feliratokkal is sokat kell szenvedni, mert akk az egész képet kifehéríti.. HDR-nél meg ez ugye még erősebb. Én nem mondom, h a HDR rossz.. csak nekem minimal fényerőn jobban tetszik sokkal a TV feketéje.. meg ha már lecsóróztak itt(mert persze ez a jó magyar vírtus..) akkor igen, nincs pénzem OLEDre.
Ez nyilván nem csak a te hsz-ra reakció.Szal no offense.. mert már itt harapnak, ha az ember mond vmit
.
(#30736) Wade0303
Fandango ki is emelte, h nem teljesen érted amiket berakott sem a felskálázást, mint szót ebben a jelentésben. Szerintem sem érted.. itt nem a kép direkt felbontásának a felskálázásról van szó, hanem a tömorített luma (fekete-fehér) és chroma (színek) felskálázásról.
Tess: Rtings -
Fandango
veterán
válasz
Wade0303 #30736 üzenetére
Te felfogtad már, hogy nem csak a kép felbontásának átméretezése létezik? Ettől a ténytől valahogy nem tudsz elszakadni, és csak ezt szajkózod, ebből látszik, hogy fogalmad nincs az egészről, csak a billentyűzetet koptatod.
A berakott screenshoton is látszik, hogy ott semmilyen felbontás átméretezés sincs, elleben elég sok más minden zajlik ott.
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz
Fandango #30735 üzenetére
[link]
"In computer graphics and digital imaging, image scaling refers to the resizing of a digital image"
Tehát mit is méretez át a lejátszóm szerinted egy olyan videón aminek a felbontása és képaránya pixelre pontosan egyezik a kijelzőjével?
Elárulom: semmit.
Kettőnk között az a különbség, hogy én felsorolatam, kifejtettem egy tucat érvet majd amikor a nekem címzett sokadik totálisan laikus, de mégis arrogáns, magyarázat és révek nélküli kinyilatkoztatás hatására betelt a pohár akkor megengedtem magamnak egy kis személyeskedést.
Ezzel szemben neked érveid nem is voltak, most meg az előbb említett kis személyeskedésemre hivatkozva besértődtél és ezt a sértődést megfogalmaztad egy újabb kommentben némi személyeskedéssel kiegészítve. Érvek persze továbbra sincsenek részedről, nem is lesznek. -
Fandango
veterán
válasz
Wade0303 #30734 üzenetére
Azt áruld már el hogy te magadtól vagy ilyen okos vagy tanították?
Veled is kár vitázni, és nem is érdemes, mert olyan vagy mint egy szemellenzős ló, nem látsz mást, csak a saját igazad.
Ezzel be is fejeztem, mert nem éri meg ezzel többet foglalkozni, amikor a másik oldal ilyen beszűkült látású.
Az egész írásodról süt, hogy fogalmad nincs arról mi ennek az egésznek a technikai háttére, és mit látsz például a madVR statisztikában. Én se tartom magam szakértőnek, de nem is osztom az észt ilyen módon ahogy te teszed.[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz
Fandango #30733 üzenetére
"Hidd el azon is van mit skálázni.
"
Ez nem hit hanem ténykérdés, akárhány mosolygós fejet is raksz mellé, attól még akkora hülyeség, hogy nincs rá megfelelő jelző.
Skálázni egy UHD felbontású videót egy pontosan ugyanolyan felbontású kijelzőn? Hova, hogyan, minek? Próbáld megmagyarázni, hogy mit bizonyít a screenshot-od, de leginkább azzal kéne kezdened, hogy küldesz a videóról egy mediainfo képet, a kijelző típusáról meg pl. egy gpu vezérlőpultos igazolást, ebből a fotóból semmi nem derül ki, azon kívül hogy fogalmad sincs róla mi az az image scaling.
Tényleg semmi értelme veletek madvr hívőkkel leállni "beszélgetni", annyit fogtok fel, hogyha a madvr "sok számot meg furcsa kifejezést" kiír akkor az valami baromi profi dolog. Nincs normális lejátszótók, tv-tek de megmagyarázzátok, hogy azért nincs mert az szarabb is mint a windows+madvr+100ezer HUF-os,fapados LCD kijelző kombó.[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
madVR-rel elég jó SDR-t lehet csinálni a HDR-ből. De milyen megjelenítőd van, hogy 4K-t támogat, de HDR-t nem? Nekem a 4K TV-men, ami támogatja a HDR-t - de megjeleníteni nem tudja, mert alsó kategóriás - a HDR filmek szinte ugyanúgy néznek ki, mint az SDR FullHD filmek. Semmi zavaró dolog nem látható.
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
Valamennyi HDR-t támoható tv-én állítható a picture mode amivel 1 perces állítgatással ugyanazokat az SDR színeket megkapod mint ami az FHD bluray-n van, viszont az UHD felbontás miatti 4x több részlet megmarad, valamint a madVR-ben is ott van a tone mapping amivel profin tudod a HDR-t SDR-re alakítani. Én pl. monitoron az utóbbit használom, mert hiába támogat HDR-t a monitorom, révén, hogy 8bit+2bit frc LCD panelről van szó, így gagyi rajta a HDR, ellenben az OLED tv-émmel, fényév a különbség a kettő között.
Valszeg ugyanemiatt alakult ki rossz véleményed a HDR-ről mert olcsó, gagyi LCD panelen próbáltad. Megjegyzem az új, digitális kamerával forgatott filmeket alapból HDR-ben veszik fel, tehát azzal hogy az FHD kiadáshoz ragaszkodsz, egy lebutított, az eredeti tartalmat minden tekintetben megcsonkító, eltorzító verziót nézel. Elfogadom hogy a te szemednek ez a szebb, de technikailag védhetetlen az álláspontod és az oka egyértelműen a rossz minőségű eszközeidben keresendő."Elsősorban nyilván magyar fórumon próbálkozom"
Ez megint csak számodra nyilvánvaló, a valóságban viszont elhibázott hozzáállás. Akármilyen technikai témában (és igazából bármiben) naprakész információt angol nyelvű fórumon fogsz találni ahol a világ minden tájáról kommentelnek és tudnak segíteni.[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz
Wade0303 #30727 üzenetére
Félre értettél, nem az 4k-val van bajom.. azt szívesen nézném. A HDR-rel van bajom. És mivel szinte kivétel nélkül minden UHD film már HDR is.. így sajnos elesek tőle. Kerestem is anno vmi megoldást, h lehet e SDR-t csinálni belőle.. de felesleges. Nagyon bután néz ki.
Elsősorban nyilván magyar fórumon próbálkozom, ami külön FHD-re tudtommal nincs.
De szintem elengedhetjük a témát. -
Wade0303
aktív tag
Már hogyne volna, parancsolj:
[link]1080p-ben hogy nézel HDR tartalmat? Persze tudom vannak ilyen értelmetlen kókány release-ek, ahol az UHD tartalmat lerenderelik 1080p-be a HDR-t pedig meghagyják rajta, de ez mi a franctól lenne szebb MadVR-el mint az eredeti UHD file amiből renderelték?
Egészen döbbenetes komolyan, veszel egy tartalmat, azt szoftveresen lebutítod majd aztán egy másik szoftverrel, igen hardverigényes módon a lebutított file-t feltuningolod/skálázgatod és megmagyarázod hogy az így kapott eredmény sokkal szebb az eredeti file-hoz képest WTF[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz
Wade0303 #30725 üzenetére
Ezért írtam offra. Csak egyértelműsítés volt, nem tanács. Mert van FHD topik, ahol ennyien értenek a mpch+madvr-hoz? Ha van kérlek küldd el. Nyilván azért írtam, h kerülöm.. mert tudom milyen
.
(#30724) Joshi
Nekem már megvolt a gamer PC, amivel később elkezdtem filmezni. Így adott volt. Van HDR passthrough, ami kikerüli a windowst. És én még most kezdtem. -
Wade0303
aktív tag
"Úgy kerülöm az UHD-t ahogy csak tudom.." "szép meg minden, de abban filmet végignézni pfeej" "nem nézek UHD anyagot"
Az egy dolog, hogy érvek, indoklás nélkül kinyilatkoztatod, hogy számodra az UHD az "pfejj", ez ízlés dolga, de észérv nem létezik az álláspontod mellett. Egy film új kiadása évek óta úgy történik, hogy egyidőben megjelenik az FHD BluRay és az UHD BluRay, mindkettő forrása ugyanaz a remaster/scan csak előbbit gagyibb, elavultabb eljárással transzferelik. Hacsak a HDR színeket nem cseszik el teljesen (kb 1-2 ilyen létezik), akkor fizikailag lehetetlen, hogy az FHD verziója ugyannnak a forrásnak szebb legyen hiába akármilyen madvr és nvidia gpu.
A nagyobb probléma viszont a szövegeddel, hogy mindezt egy "UHD filmek lejátszása" című fórum topik alatt írod. Eleve ha nincs sem hdr10+ sem dolbyvision lejátszásra alkalmas eszközöd és saját bevallásod szerint elvből nem is nézel UHD tartalmat akkor mi alapján mondod azt, hogy "pfejj"?
Logikai ellentmondásokkal teli, teljesen tájékozatlan személyes véleményt írtál ami mellett csak azzal érvelsz hogy ez a te ízlésed...
-
Joshi
titán
Távol álljon tőlem hogy vitába szálljak, de a többségnek belépő max alsó középkategóriás PC-je van. Amit bekapcsolhatsz ilyen kártyákon a MadVr-en, az édeskevés. A másik meg az, hogy a HDR Windowson hagy némi kívánni valót maga után. Szóval aki komolyan gondolja a házimozizást, az külső dedikált minőségi lejátszóban gondolkozik. Kell venni egy HDR-re alkalmas tévét, egy minőségi lejátszót és hozzá egy minőségi HDMI kábelt. Ennyi.
Persze lehet PC-ről is filmezni, de amikor még HTPC-vel filmeztem, nekem soha nem tetszett a végeredmény. Mikro akadások stb mindig előfordultak. Én se egyből Oppo 203-al kezdtem, volt előtte egy belépős LG Blu-ray lejátszóm, utána egy Himedia Q5 Pro aztán az Oppo. Egyébként sima HDR10-re tökéletes volt már a Himedia Q5 Pro is.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Wade0303 #30722 üzenetére
Úgy kerülöm az UHD-t ahogy csak tudom.. csak ha rákényszerülök, akkor nézem meg a HDR miatt. Nálam az csak egyszeri mint a 3D.. szép meg minden, de abban filmet végignézni pfeej (de persze ízlések és pofonok, van akinek bejön van akinek nem). 40-60 Mbit/s fölött nem nagyon találni 1080p anyagot. FHD anyagokban pedig a MadVR minden nemzetközi fórumon egy szinten van említve a BR lejátszókkal.. és a fenének költsek több 100e-t egy normális lejátszóra, ha itt van ez és csak olvasni kell utána + nem nézek UHD anyagot. Persze tudom, h aki nem akar és van rá pénze.. megveszi a lejátszót és kész.
"csóró banda".. erre meg no comment, nice..[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz
kalimist #30718 üzenetére
Nekem pl. pont egy vizhuteses durvan overclockolt 1080ti-om van de eszem agaban nincs azzal filmezni mivel madvr-el alapbol bukom a dolbyvisiont es a hdr10+-t is, amugy meg UHD BluRay filmek eseten nem hogy nincs semmi szukseg barmifele kepjavito, skalazo, elesito stb. filterre/algoritmusra, de kifejezetten ostobasag ilyesmit rakuldeni. Egy nativ 4K tartalom akkor a legszebb ha a leheto legeredetibb formajaban jelenitjuk azt meg, erre hasznalom az Oppo 203 klont. Megis mit akarsz skalazgatni egy 80-100mbps bitrataju 4K filmen?
madvr-nek a par GB-os, alacsony bitrataju, agyontomoritett tartalmaknal van haszna, de amilyen hatalmas valasztek van mar az uhd bluray piacon nagyon ritkan kenyszerul arra az ember hogy kepjavitgato szoftvereket kelljen hasznalnia.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #30720 üzenetére
Tulajdonképpen már egy Amlogicos box is kiváló képminőséget biztosít ha natív 4K-ról van szó. A felskálázásnál lehet nyerni MadVr-el, de szerintem nem annyit mint amennyire nyűgös a használata. Mind ez szerintem.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Magyarázzák a hülyeséget !
Igazad van a médialejátszó feladata a "lejátszás" akár vetítek, akár TV-zek.Ezt írja az egyik (jót röhögtem magamban)
"szerény tudásom szerint bőven ver minden lejátszót, amire pénzt költenék. A profibbakra meg nem akarok költeni és mindenek felett az idegesít, h nem jövök rá mi a baj "
Ezeknek nem a szőlő savanyú ?
Soha nem lesz egy normális lejátszójuk ,de az Oppo 203-at fikázzák. csóró banda. -
Rp526
aktív tag
válasz
szivacs1987 #30712 üzenetére
Már próbáltam így is.. semmi változás.
Az idegesítő, hogy minden ment, amíg nem frissítettem az mpc-t és a madvr-t.. a D3D11 miatt..utólag az egész nem ért ennyit.
(#30713) Joshi
Mert már megvan egy elég ütős gép.. ami a szerény tudásom szerint bőven ver minden lejátszót, amire pénzt költenék. A profibbakra meg nem akarok költeni és mindenek felett az idegesít, h nem jövök rá mi a baj.. úgy h egy hete vígan filmeztem..[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
Kifogytam az ötletekből.. nem tudom mi lehet.
Teljes a csőd több óra fórumozás után..
Esetleg, ha vki egyszer rájönne mi lehetett ez írja már meg nekem akár privátban is.
Ideiglenes megoldásként ráforce-oltam az adaptív vsyncet nvidia beállításokban (redditen ezt javasolták egy srácnak 20x kártyákra.. nekem 16x series van). Látszik, h nem az igazi de legalább vhogy nézhető. Annyi ötletem lesz még, h megint felépítem teljesen az alapokról a madvr-t is.. egyesével nézve minden beállítást. -
Rp526
aktív tag
Régen csak akkor kapcsolt be a HDR, ha volt exclusive mód.. így benne maradt.
Most próbáltam azzal és anélkül is.. Egyikkel sem jó.
Áthúzom a TV-re a filmet, átvált 24 Hz-re, minden ok. Amint kirakom full screen-re elkezdi a szaggatást. Hihetetlen, h nem tudok rájönni mi lehet ez.. de már nagyon idegesítő.. -
Rp526
aktív tag
válasz
szivacs1987 #30705 üzenetére
Most megyek visszafelé.. 1.9.6, 1.9.5, 1.9.4.. ezek voltak eddig, 1.9.3 következik.
Most már mindenhol ugyan az a jelenség 446.14 driver óta. Nincs drop.. de egy sima logó átúszásnál a film elején látszanak az ugrások.
Az a baj fogalmam sincs melyik MPC volt fent a gépen.. de már szintem több mint 1,5 éves. D3D11 tuti nem volt még benne.
Nvidia Driver am fel volt rakva mindig, kivéve az utolsót.
A profilok és a scaling nem lehet probléma.. azok már nagyon régen így vannak.[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
Nálam a 1080Ti-vel a legutolsó driver ami normálisan működött az a 442.59-volt. Az újabbakkal mindig volt valami gond.
Most a 2080Super-ral azok a driverek is jók voltak, amik a 1080Ti esetén nem teljesen.Nálam nincs szétválasztva a 1080p és a 2160p. Mindenhol jinc van anti-ring filterrel.
Ami még nálam más az útmutatóhoz képest, hogy van olyan ablak, ahol lehet állítani, hogy mikor váltson képernyőmódot(pl. 23Hz-re) és vissza.
Na ez nekem úgy van, hogy a módváltás nem a videó elindításakor van, hanem teljes képernyőre váltáskor. A normális móda (60Hz) való visszaváltás pedig nem a teljes kéernyőből való kilépés, hanem az mpc-hc bezárásakor történik.A legújabb mpc-hc-t használod?
-
Rp526
aktív tag
A HDR-re meglett a megoldás..
"Windows 2004 is fine, latest Nvidia drivers are not. madshi is working on a fix, meanwhile download and install Nvidia's 446.14 driver."
Ezt megtettem, így a HDR már jó.. viszont mostmár szaggat mindkét dolog rajta.. a 1080p és a 2160p is (továbbra sincs drop).. feltettem most az 1.9.4-es MPCHC-t.. de ez sem segített.
Lehet még visszább kell mennem, vagy az Nvidia driver-ben vagy MPCben.. vagy mindkettőben. -
Rp526
aktív tag
Nah remek...
nem volt az MPC-mben D3D11 csak native DXVA2 és ahogy itt olvasgattam, mondom ok.. nekiesek megcsinálok mindent, h a legfrissebb legyen.
Nvidia Driver, MPCHC, MadVR.. feltettem mindenből a legfrissebbet, beállítottam mindent úgy ahogy volt.. és a következőeket tapasztaltam- 1080p kontentnél nincs dropom mégis akad a lejátszás.. kicsi ugrások vannak benne..
Már ott jártam, h az nvidia beállításokban a vsyncet babráltam.. h hátha az, de gondolom nem itt kellene a hibát keresnem (am az adaptív vmi javított is..).- HDR UHD anyagoknál ezt nem tapasztalom, viszont rengeteget kell szenvednem a windows-al mire összejön.. folyton ki és be kell kapcsolgatnom a kijelzőnél a HDR-t.. régen megkaptam azt a túlszaturált win asztalt amikor elindítottam egy filmet.. most pedig csak egy ilyen szürkés fakó vmit kapok.. ami vagy átvált amikor elindítom a a teljes képernyős lejátszást.. vagy nem
Próbáltam exclusive módban, simában..
Mindent újraraktam 3x.. régebbi verziókat is.. de semmi nem hoz javulást.. Van aki végigjárta esetleg már ezt? Term mindig mindent alaphelyzetbe állítok.
Alább láthatóak majd a statok.. hátha vki észrevesz vmi banális hibát, amit én nem..
A GPU 1080p-nél 45% körül pörög 2160p-nél 55%Ha vki tudja.. előre is köszönöm!!!!
Erről a linkről csináltam anno a beállítást.
A beállítások amit am Mosqu!to-nak ígértem (korábban semmi gondom nem volt velük).
1080p:
2160p: -
Rp526
aktív tag
válasz
Mosqu!to #30697 üzenetére
MPCHC + MADVR. A beállítások másak 1080p-re és UHD-re, de majd megnézem őket amint gépnél leszek. Már nagyon össze vissza van kuszálva
.
Szoktam nézni, talán most is van. Nekem soha nincs bajom a hangformátummal. Az mpc-ben ki kell pipálgatni őket, hogy miket engedjen DTS-nél asszem.. és akkor működik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával