Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
aginor #28898 üzenetére
Ha a CPU és a GPU használatod nincs 100%-on, akkor szerintem normális, hiszen a 23Hz miatt kicsit akadósabbnak tűnik a kép, mint 60Hz-en. Megpróbálhatod kitörölni madVR frissítési frekvencia váltó sorát és akkor 60Hz-en maradsz mindig. Ha NV kártyád van, akkor töröld a Geforce experience-t.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
crystalmeth #28897 üzenetére
Plex...vagy amit még próbálhatsz, hogy nem kiterjesztett asztalozol, hanem egy megjelenítő vagy pedig Geforce experience van fölrakva neked? Nem rég volt olyan, hogy azt kellett letörölnie valakinek és megszűnt a szaggatás. Hoki ez az NVIDIA. Játékon kívül használhatatlan kártyákat csinál
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a MadVR telepításe után "szaggatnak" a videók? Nem csak a 4k, hanem a kissebb belbontású anyagok is (720, 1080p)? -
PuMbA
titán
válasz
crystalmeth #28895 üzenetére
Nem, a TV-n tényleg van fekete szint állítás. Részlet az összefoglalóból:
"A TV-n ezután be kell állítani, hogy Teljes dinamika tartományt várjon, azaz a HDMI feketeszint beállítást Normálra tegyük (LG-n például Magasra, de minden TV leírásában meg tudjuk nézni, ha nem vagyunk biztosak benne). Automatikus észlelési beállítás nem ajánlott, mert sok esetben rossz képet eredményez."
[ Szerkesztve ]
-
crystalmeth
csendes tag
Milyen filmet nézel? stranger things s03 2160p
Ha az MPC-HC-ban a Fájl -> Tulajdonságokra kattintasz és ott a Média Infó fülre, akkor mit ír?
madVR a legújabb verziót használod és a beállításai megegyeznek az összefoglalóban írtakkal?Igen 09217
Milyen TV-n nézed? LG OLED
Milyen videókártyád van? RTX2060
Legújabb driver van feltéve? 431.60 Release Date: 2019.7.23
8bit RGB Teljes tartomány be van állítva PC-n a HDMI kimenetre? Igen
TV-n helyes HDMI feketeszint? Ha a hdmi deep color-ra gondolsz, azt a tv automat bekapcsolta.ui: visszaraktam automatikusra a video codecsnél a gpu-t. köszi hogy szoltál tényleg oda van írva, nem is vettem észre eddig.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
crystalmeth #28893 üzenetére
"most d3d11 és gpu kiválasztva,"
GPU-t nem kell kiválasztani, mert az lassabb, de ez oda is van írva angolul mellé. Hagyd automatikuson, ahogy az összefoglalóban is van (azaz nincs) írva. Milyen filmet nézel? Ha az MPC-HC-ban a Fájl -> Tulajdonságokra kattintasz és ott a Média Infó fülre, akkor mit ír? madVR a legújabb verziót használod és a beállításai megegyeznek az összefoglalóban írtakkal? Milyen TV-n nézed? Milyen videókártyád van? Legújabb driver van feltéve? 8bit RGB Teljes tartomány be van állítva PC-n a HDMI kimenetre? TV-n helyes HDMI feketeszint?
[ Szerkesztve ]
-
crystalmeth
csendes tag
OK, most d3d11 és gpu kiválasztva, madvr is belőve, egyenlőre át is vált 23hz-re meg 2160ra, teljesképernyőre váltásnál 1-2 másodperces akadás van aztán beáll folyamatosra a kép, eddig elégedettség, na de micsináljak azzal hogy baromi sötét a kép, a tv meg hdrbe vált ugye csutkán van minden, film közbe nyomok egy jobb egér gombot olyan fényes a nyíló "ablak" hogy kiégeti a szemem, a kép meg csont sötét...ezaz egy dolog választ el attól hogy minden ok legyen. javaslat?
-
PuMbA
titán
válasz
crystalmeth #28891 üzenetére
CUVID felejtős, már elavult és régi
EVR nem támogatja a HDR-t az MPC-HC-val, szóval az is. madVR-rel semmi baj sincs, ha csak azt az 1-2 alap dolgot állítod be, ami az összefoglalóban van az oldal tetején.
[ Szerkesztve ]
-
crystalmeth
csendes tag
Helló mindenki!
Azt hiszem felhagyok a madvr beállításával ami azt eredményezné hogy az oldalsó és zoom kamera mozgások ne akadozzanak, mert az EVR custom presenter és az nvidia cuvid kombináció megoldani látszik a problémát, viszont most meg aminek pirosnak kellene lennie az narancssárga (pl netflix logó)
erre legyen kedves valaki választ adni, hogy ez miért van?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
gabber01 #28887 üzenetére
Ha nagyobb felbontású anyagot játszol le, mint a monitor felbontása, akkor semmi nem kapcsol sehova, a monitor marad FullHD-ban, hiszen a monitor nem tud többet
A film pedig ugyanolyan minőségben kerül lejátszásra, mint ha 4K monitorod lenne, hiszen a film felbontása 4K. Mindig a film teljes felbontása kerül lejátszásra, ahogy írtam az előbb.
Azért láthatóan jobb a 4K filmek minősége FullHD monitoron, ha hasonlítottál már össze ugyanazt a filmet.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Félreértettél. Egy fullHD-s üzemmódú panelen is le lehet játszani egy 4K-s anyagot, de az nyilván nem 4K-s minőségű lesz. Tehát, hogy tudom megmondani, ha full képernyőre rakok egy videót, hogy a panel milyen üzemmódba kapcsol éppen, és annak megfelelően skálázza vagy sem az anyagot a lejátszó?
-
PuMbA
titán
válasz
gabber01 #28885 üzenetére
"Lehet azt vhol ellenőrizni, hogy adott állományt éppen milyen felbontásban játszik le?"
Ilyen nincs. Ha egy film 4K-s, akkor azt nem lehet FullHD-ban vagy bármi másban lejátszani, mert akkor egy 4K-s filmet lejátszhatnál 640x360-as minőségben egy 15 éves gépen.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Értem, de ettől függetlenül egyébként simán viszi a 4K 60Hz-et. Ehhez valóban kellett másik kábelt vennem, mert a régivel csak 30Hz-et tudott, ami PC használatnál borzasztóan laggolt.
Játékokat simán kirakja 4K-ra. Na nem mintha túl sok minden lenne, amit elbír 4K felbontáson maga gép.
Youtube vidók vagy hasonló forrásból is láthatóan 4K-n mennek, ha lehetséges.
Inkább csak az a bajom, hogy nem is tudom, hogy valóban 4K-n futnak-e adott filmek. Lehet azt vhol ellenőrizni, hogy adott állományt éppen milyen felbontásban játszik le? -
PuMbA
titán
válasz
gabber01 #28883 üzenetére
Akkor ideje a TV szoftverét frissíteni vagy a HDMI kábelt másik portba dugni vagy pedig márkásabb HDMI kábellel próbálkozni. De az is lehet, hogy a HDCP 2.2 hiánya miatt a GTX980-nak 4K helyett FullHD felbontást jelez vissza a TV-d, hiszen ugye a GTX980 még csak ilyen fél-4K kategóriába sorolható kártya a régisége miatt.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
gabber01 #28881 üzenetére
Ahogy az összefoglalóban van, alaphelyzetbe állítottad az MPC-HC és madVR beállításokat frissítés után? Szóval ha jól értelmezem, akkor Windowsban be tudod állítani a 4K felbontást, de MPC-HC-ban és madVR-ben nem látszik. Itt a madVR-ben mi van, ha a Philips TV properties menüjére kattintasz?
[ Szerkesztve ]
-
crystalmeth
csendes tag
-
crystalmeth
csendes tag
azt hiszem hogy van olyan a webos_ben hogy trumotion na az magas értéken van. van felhasználói és van közép alacsony meg ki opció. de pendrive-nal megy a hdr mint az alom, igazából nem is irtam volna ebbe topikba ha kitudnam valasztani a feliratot azokban a hdr sorozatokban amik feliratosak... mert pendrivera ramasoltam volna és csodalatosan fut(na).
-
PuMbA
titán
válasz
crystalmeth #28872 üzenetére
Akkor a TV átvált UHD felbontásra ugye meg 23 vagy 24Hz-re is, ha teljes képernyőre teszed?
Ami különbözik ebben az esetben a pendrive-ról való lejátszástól az csak a TV képbeállításai, hiszen minden bemeneten más beállítások vannak alapból.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
crystalmeth #28869 üzenetére
Az oldalirányú svenkelésnél tapasztalt szaggatás az alacsony fps(24p) miatt van, általában világos jeleneteknél feltűnő. Ezt csak interpolációval tudod orvosolni. Nézd meg hogy minden mozgáskompenzációs beállítás ki van-e kapcsolva pendrive-os lejátszásnál.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
crystalmeth #28869 üzenetére
"de pcnel ott van választási lehetőség mert elindithatom 1080ba is a 2160as tartalmat ott nem áll át automat"
Pedig ha a madVR-nél 2160p-vel adod meg a Hz-eket, akkor mindenképp 2160-ba kell váltania a TV-nek a 23 Hz mellett
Biztosan jó helyre írtad ezt be?
"természetesen, semmit állítok át"
Pedig szerintem kéne, mert alapértelmezetten nem ugyanazok a képbeállítások a HDMI porton és a TV belső lejátszója esetén.
[ Szerkesztve ]
-
crystalmeth
csendes tag
természetesen, semmit állítok át, pendriveról való lejátszásnal gondolom a tv mindent saját magának automat állít hz/felbontas, mert uhdnel ugye kiirja h hdr, tehat valószínű hogy a 2160at 2160ba jatsza, de pcnel ott van választási lehetőség mert elindithatom 1080ba is a 2160as tartalmat ott nem áll át automat..a hz mas kerdes mert ott azt változik auto most hogy az összefoglaló szerint be vannak masolva a hz beállítások...
-
PuMbA
titán
válasz
crystalmeth #28865 üzenetére
Biztosan ugyanazok a képbeállítások a TV-n, mint amikor pendrive-ról nézel filmet?
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
gabber01 #28863 üzenetére
Azért kérdeztem, hogy esetleg nem írásvédett e a konfig fájl ahova a beállításokat menti a program, hogy azért nem marad meg amit beállítasz felbontást.
Milyen verzió van MPC-HC-ból?crystalmeth: a tévé átvált megfelelő frekvenciára a filmhez, vagyis 24p módba?
[ Szerkesztve ]
-
crystalmeth
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy ezeket a kérdéseket már feltette nem egy ember de én még nem találtam választ.
Problémám: PC-ről TV-re akad a HDR tartalom, vagyis nem mondanám hogy akad, de néha mikor a kamerát fordítják lehet látni hogy nem folyamatos a kép. Ez a bajom, és nagyon idegesít, volt már minden fent, splash, vlc, 5k player, mpcbe, kmplayer, bsplayer, powerdvd, madvr codec, csomó beállítást megnéztem, akadozás van.Most a dologhoz hozzáfűzném hogy ennek a témának az összefoglalója alapján van beállítva az MPC-HC+MadVR kombó, és most már 95%-os a beállítás, szóval már csak 1 dolog hiányzik hogy a gépről is úgy menjen mint a pendrive-ról, csak nem bírok rájönni hogy mi az. De pl. LG media server-el, akadásmentes a story, és a PC-n is csak 2160p-ben van a probléma. YouTube is ok. (hardver:LG OLED/2060RTX/i7/16GB)
Kiegészítés: szívem szerint media serverrel letudnám a dolgot, csak az a bibi hogy a TV szoftvere csak 8 audio illetve felirat sávot támogat, ezért kénytelen vagyok az MPC-t használni.
Előre is köszi szépen a segítséget!!!!!
-
-
gabber01
addikt
Természetesen. TV 4K 60Hz-en működik, monitor pedig fullHD 60Hz.
HDR <-> SDR konverzió nem játszik, mert a TV is csak papíron képes rá, valójában szarra sem való, ezért sosem kapcsolom be a HDR-t.
A TV egyébként egy Philips 49PUS6561.Fandango: nem egészen értem a kérdést. Az MPC-ben maradnak a beállítások, viszont amikor hozzáadtam a 4K felbontást (a képen ugye nincsen ott), akkor amint full képernyőre tettem a TV-n a filmet, az visszaváltott fullHD-ra, de úgy hogy a windows beállításait is megváltoztatta arra.
Az nem tudom mennyire játszik szerepet, hogy éppen nem 4K forrással próbáltam, a felskálázás meg nem tudom működik-e ebben.Egyébiránt a monitor az elsődleges kijelző. Nem tudom ez számít-e.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót és az lenne a kérdésem, hogy 4K-s TV-re hogyan tudom beállítani az MPC-HC-t, hogy a 4K-s videók valóban 4K-n fussanak, de madVR nélkül?
A helyzetet bonyolítja, hogy multi-Display felállás van, egy fullHD monitor és a 4K TV van rákötve ráadásul egy GTX980-ra. A TV a jelet mHDMI 2.0-n keresztül kapja a kártyáról, a monitor pedig a DVI-ről.
Próbáltam hozzáadni a felbontásokat, mert csak amúgy a fullHD-t láttam a beállításokban, de amint elindítottam a videót visszaugrott fullHD-ra a TV felbontása is valamiért.[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Valahogy jobban bízok a Windows alapú dolgokban, mert ahogy olvasgatom az Amlogic fórumot, nem annyira jön be az a mókolás amit ott kell csinálni.
Mert azt mondják Android alatt nem túl jó a lejátszás, nekem meg nincs kedvem kókányolni a CE-vel.
De még semmi sem biztos, csak gondokodok.Aztán lehet az lesz, hogy csak veszek egy tv box-ot aztán meglátom milyen az Androidos film lejátszás, ha nem jön be akkor még talán ráveszem magam, hogy felrakjak egy CE-t. Vagy eladom a dobozt, aztán megvolt a tanulópénz.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Lehet hogy inkább egy kicsit jobban zsebbe nyúlok és egy mini PC-t veszek filmnézéshez inkább.
Valami hasonló masina jó lehet ahogy nézegettem. -
SunMount3r
nagyúr
Akkor már azóta jó? Nem nagyon lehet kiigazodni azon a táblázaton.
A másik meg, hogy ha Gaming-re is kell, akkor az AMD-nek nincs igazán jó árú/reális kártyája jelenleg (még mindig). RX 5xx-et már a VP9 miatt nem vennék. Az RX 5700 meg irtó drága. Kellene még valami a kettő közé.
-
SunMount3r
nagyúr
A KODI és az AVS fórumokon meg továbbra is csak az Nvidia, mert "csak azt szereti, más kártyára rá se néz"...
-
tibi14
tag
Tessék, a rendszermegszakítások.Szerintem semmi rendkívüli.Sajnos, vagy szerencsére úgy tűnik az experience eltávolítása megoldotta az akadást(kereshetek alternatívát).Nem hiszem el, hogy ennyire nem érdekli a fejlesztőket, hogy egy másik teljesen hétköznapi prorammal össze akad.
Köszi a segítséget! Remélem továbbra is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz
tibi14 #28838 üzenetére
Háttérben mi fut? Valami nagyobb procihasználatot okoz esetleg? Rendszermegszakítások folyamat hány %-os procihasználatot okoz ilyenkor? Lőjj ki minden háttérprogramot, amit te raktál fel, netkábelt húzd ki, USB-s dolgokat húzd ki az egeren, billen kívül. és úgy nézd meg a lejátszást.
[ Szerkesztve ]
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Segítsére lenne szükségem.összefoglalót elolvastam, keresőt is használtam, de nem láttam, hogy másnál is lenne iylen hiba.
Akármit lejátszok a gépen,(i7 8700, 1060 6gb, 16gb ram) lejátszás közben meg meg akad a film, vagy nem is tudom hogy mondjam, de annyira minimális, hogy alig észrevehető.De nekem pont elég és kizökkent a film élévezetéből. Ugyan az a film tableten lejátszva nem akad, vagy nem veszem észre.
Simán vlc media playert használok, de kipróbáltam a mpc cinemát is, a WMP-is teljesen random helyeken forul elő az akadás, és ha vissza tekerem akkor már nem akad meg, ugyan az a rész. sd, hd anyagnél is megtörténik . Van bármi ötletetek mi lehet? -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Helló! Meghibasodott az RTX2080-am ezert a 4K monitoromhoz (HDR, 10bit, 60Hz) atmeneti megoldaskent - filmnézéshez (.mkv, Netflix 4K, YT 4K, stb.) - szúkségem lenne egy dVGA-ra. Melyik tipus lenne megfelelő megoldas e célra?
Mivel Ryzen 7 (sajnos a 3. gen sem) nem tartalmaz iGPU-t így a későbbiekre nézve is jó lenne - hiszen dVGA csere és/vagy meghibásodás miatt mindig kellhet a PC üzemképességéhez - de nem közel 40k-s áron.. -
PuMbA
titán
Persze, i7 920 már egy elég régi darab, azaz mai szemmel sokat fogyaszt és lassú
Egyébként egy még újabb Intel procival, aminek az integrált VGA-ja támogatja a 4K videók hardveres gyorsítását vagy már egy GTX960-nal, 3% lenne a processzor használatod, mert a VGA speciális célegysége végzi a kódolást és 4W fogyasztásból megoldja az egészet. A processzoros dekódolás manapság már nem igazán létezik, mert minden videókártya a GTX970 után tud már hardveresen dekódolni és nem a videó dekódolásra alkalmatlanabb processzor dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
Hello!
Eddig egy cire i7 920-at használtam gtx970-el, amin akadtak a hevc kódolású filmek. Vásároltam egy dell gépet core i5 4590-el, amin viszont 60-80% prociterheléssel akadásmentesen fut ugyan az a film mpc-hc-n. Ez hogy lehetséges? Ennyivel erősebb lenne az a processzor? Sima alaplapi vga displayport kimenettel.
-
Fandango
veterán
A cél jelenleg egy LG C8 tévé lenne, szóval ha HDR filmet nem tudok nézni addig nagy baj nem fog történni. Több ezer óra sorozatom van amit meg kellene nézni, meg van egy pár terra film is ami nem HDR.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #28823 üzenetére
Oda van írva, hogy nem madVR szintű, azaz rossz vagy közepes
VLC, MPC-BE HDR->SDR konverziója is sokkal rosszabb például, mint a madVR-é, pedig gondoltam, hogy azért egy jó szintet hozni fognak. Majdnem nézhetetlen kategória, mert mindent bepirosítanak.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #28822 üzenetére
Mégis tud valamilyen konverziót az Amlogic, de ha jól olvasom szoftveres és kétes a minősége. Olyat kell megkérdezni, aki már látta/úgy használja.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fandango #28817 üzenetére
Erős a gyanúm, hogy az Amlogic nem tudja az SDR konverziót, legalábbis nemrég még így volt, nem tudom azóta változott e. De itt lehet még válogatni, pl. ott van a Fire TV Stick 4K mint opció, ha nagyon olcsón kellene, de a HDR->SDR konverzióról itt sem tudok konkrétat. Erről talán itt érdeklődj.
[ Szerkesztve ]
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
SunMount3r #28816 üzenetére
Ugye,megmondtam !
-
PuMbA
titán
-
Fandango
veterán
-
badb
tag
Sziasztok!
Az összefoglaló szerint megcsináltam a film lejátszást.Amúgy tetszik jó lett,az lenne a kérdésem hogy nem lehet valamit még turbozni a madvr en,mert a videokártya nincs kihasználva.gépem a leírásomban. -
Fandango
veterán
válasz
SunMount3r #28816 üzenetére
Igen a TV csak FHD / SDR, egy Sony HX750 ami már nem egy mai darab.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg #28815 üzenetére
Az Amlogic Box azért némileg "költséghatékonyabb"...
Bár most jutott eszembe, ha a TV csak FHD / SDR, akkor HDR->SDR konverzió is kelleni fog, ezzel nem tudom , hogy áll az Amlogic + CoreElec-es megoldás. Rá kell kérdezni. Ha nincs, akkor csak valami prémiumabb Android Box marad (pl. Q5 Pro, Zidoo Z9S).
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Milyen költséghatékony külső eszközzel tudnám megoldani HEVC tartalmak lejátszását egy régebbi Sony tévén?
Költözés miatt a számítógép külön szobában lesz a tévétől, és kábelezéssel nem igazán tudom megoldani az összekötést, ezért gondoltam valami kis kütyüre amit rákötnék a tévére, és pendriveről mennének a filmek, sorozatok. Olyan kellene aminek az UHD felbontás sem gond, mert az újabb filmek már abba vannak meg.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
schlaci #28810 üzenetére
" marad az MPC-HC-madVR használata, tudomásul véve azt, hogy a lejátszás csak a saját gépemen lesz jó, ha csak nincs fent a lejátszásra használandó idegen gépen is az MPC-HC-madVR."
Így van, de ez is embertől függ. Én teljesen jól elvagyok az 50fps-sel a 60Hz-es monitoron, nem igazán látok akadást / nem akarom észrevenni.
[ Szerkesztve ]
-
schlaci
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat mindhárom komentelőnek.
A TV-k jellemzőit, működését eddig alaposan félreértettem. Mentségemre szolgáljon, hogy félrevezető vagy félreérthető cikkekkel akadtam össze korábban.
Tehát: a Philips és mindhárom Samsung TV-nk tud működni HDMI csatlakozóról 50 Hz-en is, és afelett is. A javasolt érték mindegyiknél a 60 Hz, de el tudnak menni max. 75 Hz-ig.
A fényképezőgépemmel már nem ilyen egyszerű a helyzet. A Sony NEX-6 gépből kétféle változatot csináltak: egyiket az USA, és talán még néhány másik ország piacára, a másikat a világ többi országába. Nekem ezen utóbbi van, emiatt én max. 50 fps-t tudok beállítani rajta, 60-at nem. A fiatalabb fényképezőgépek már univerzálisak, mindegyiken lehet 50-et is, 60-at is választani.
Mivel nem akarok 200-300-ezer Ft-ot egy új fényképezőgépre költeni, marad az MPC-HC-madVR használata, tudomásul véve azt, hogy a lejátszás csak a saját gépemen lesz jó, ha csak nincs fent a lejátszásra használandó idegen gépen is az MPC-HC-madVR. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #28770 üzenetére
Hát próbáltam VLC-vel, MPCHC-BE-vel del ugyan úgy szaggat és kihagy a hang. Van még valami "könnyű súlyú" lejátszó ami nem eszei a procit és amivel lehetne próbálkozni esetleg?
-
PuMbA
titán
válasz
schlaci #28802 üzenetére
A 24fps-es filmek nem mennének akadásmentesen, ha a TV-k csak 50 vagy 100Hz-en működnének
Ezt biztosan rosszul tudod. A számítógépen alapértelmezetten 60Hz van minden megjelenítőn, de ha a madVR-rel elindítasz egy 50fps-es videót, akkor amelyik megjelenítőn van a videó átvált 50Hz-re, míg a másikon marad a 60Hz.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
schlaci #28802 üzenetére
Amit linkeltem ott tudod beállítani hogy melyik FPS-es anyag milyen freki kimeneten menjen, ezután a tévé már megoldja a többit. Láthatod, hogy egy mai tévé milyen frekvenciákat támogat. Ha pl egy 50fps filmet 50Hz kimenetre állítasz akkor az nem szaggathat, akkor ott vagy nincs hardveres dekódolás, vagy egyszerűen csak gyenge a hardver amivel lejátszod.
-
Joshi
titán
-
schlaci
csendes tag
Köszönöm a választ. Találtam benne használható véleményt. Kár, hogy a sorszámozásom félreértésre adhatott okot: a bejegyzésem elején az 1-3 pont nem kérdés, hanem állítás volt, a tapasztalataim alapján. A kérdések a bejegyzés második felében találhatók, 1-6 sorszámok alatt.
A madVR-es átállítást azért tartom problémásnak, mert megköveteli az MPC-HC használatát - nem enged más lejátszót használni, egy átlag felhasználó számára a madVR menüje riasztóan bonyolult, már az is az, hogy az MPC-HC menüjébe bele kell mászni. Ennek úgy kellene működnie, hogy a Win beállításai között egyetlen kattintással lehessen váltani az 50 és 60 Hz között.
A madVR-rel az is a gondom, hogy hiába írom be a menüjébe a megfelelő helyre a 24, 25, 30, 60 fps-t, ezeket vagy továbbra is szaggatva játssza le, vagy nincs kép, csak hang. Beállt az 50 fps-re, és abból nem enged.
Szomorú, hogy míg TV-knél van USA és európai változat – már ez is beteg dolog -, de hogy az USA 60 Hz-es hálózata miatt az egész világon 60 Hz-es számítógépeket kell használnunk, az durva.
„A TV annyi Hz-es, amit adsz neki.” Ezzel nem értek egyet. A PAL rendszerű TV-k vagy 50, vagy az 50 egész számú többszöröse Hz-en (100, 200 Hz) működnek. Ha pl. 24 fps-es (24 képkocka/mp) – és nem 24 Hz-es, mivel olyan, hogy 24 Hz-es film, nem létezik – filmet adunk rá, attól még továbbra is 50, 100, stb. Hz-en megy a TV.
„A laptopnak nincs 50 Hz-es beállítása.” Ezzel megint nem értek egyet. De Te magad is leírod kétszer, hogy pont ezt az beállítást csinálja meg a madVR, automatikusan, helyettem.
Lehet, hogy egy számítógépen belül először mindig 60 Hz-es a működés.Hogy melyik az a pont, ahol a 60 Hz-ből 50 Hz lesz nem tudom – valószínűleg a videokártyában. De különösebben nem is érdekel – nekem az a fontos, hogy a HDMI kimeneten már 50 Hz-es legyen a jel. Lehet, hogy nem precíz a megfogalmazásom, de én ezt tekintem „a számítógép átállításának, 60 Hz-ről 50-re.”
A 2-6 kérdéseimre továbbra is várom a válaszokat.
Előre is köszönöm. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával