Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Kaisho #26598 üzenetére
"Pl nem lehet nyelvet választani"
De lehet, viszont te tudod, hogy mire költöd a pénzed....
(#26599) SunMount3r: Minden 4K TV lejátszója tud 4K lejátszást, azaz egyben HDR-t is, mert nélküle rosszak lennének a színek, mint PC-n egy HDR-t nem tudó lejátszóval
Nagy felháborodás lenne, ha egy 4K TV nem bírna minden 4K filmet lejátszani, hiszen pont ez a TV lényege, ezt tolták le a vásárlók torkán, hogy 4K HDR! Vegyed meg!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kaisho #26596 üzenetére
Biztos vagy ebben? Amúgy egy HTPC-nél van sokkal olcsóbb megoldás is Android-os lejátszók formájában. De csak ha tényleg nem tudja a TV-d a HDR-t és esetleg mélyebb igényeid lennének (pl. némileg jobb képminőség, hálózati lejátszás, több, veszteségmentesebb formátum támogatása). Amennyiben tudja a HDR-t és megfelel neked a felsoroltak nélküli élet, akkor a "koca" házimozihoz jó lehet a TV lejátszója is. HDR Próba volt már a TV lejátszójával?
(#26597) PuMbA: Már csak épp az állandó USB ki-be dugdosás és rohangálás/másolgatás miatt is ajánlanám inkább a dedikált lejátszót. Volt benne részem egy ideig, nekem elég is volt. Amúgy a feltételezésedet még nem igazolja, hogy pl. YT-ról tudja a HDR-t.
Az lehet egy teljesen másik app, Player is a rendszeren belül.
[ Szerkesztve ]
-
Kaisho
kezdő
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni.
Van egy 4k tv-nk, ahhoz szeretnék egy számítógépet venni vagy összerakni l, semmi komolyat, nem játszanánk rajta csak 4k filmeket játszanánk rajta. De nem igazán találtam semmit arról,hogy mi a gépigénye egy 4k filmnek. Mivel a tv tudja a HDR-t azt tudom hogy olyan kártya kell aminek HDMI 2.0 csatlakozója van.
Tudnátok esetleg ajánlani valamit? -
PuMbA
titán
válasz
golyós #26590 üzenetére
Te se sokszor mész moziba
Ott mindig is ilyen szélesvásznúan mentek / mennek a filmek, mert ez a szabvány képarány, így forgatják a filmeket úgy 1930 óta. A TV adás képaránya 16:9, tehát a TV-be szánt ZS kategóriás filmek, TV sorozatok, természetfilmek, saját gyártású műsorok ilyenek. Léteznek 16:9-es filmek is egyébként, például a Keresztapa.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
golyós #26590 üzenetére
A filmek többsége (persze nem mind) általában 21:9 képarányú, ami persze hogy "fekete sávos" lesz, mert szélesebb és képarányú, mint a 16:9-es TV-d. Lejátszó programtól függően ezt általában "ki lehet nyújtani" teljes képernyősre, ezzel persze torzítod az eredeti képet.
-
golyós
addikt
válasz
SunMount3r #26584 üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam, hogy elég bőven a 2.0
Akkor nem görcsölök rajta, a laptopon és a tv-n is 2.0 van, ha elég akkor mindegy. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
golyós #26582 üzenetére
Laptop-hoz ott az Aida, rádugsz egy USB 3-as winyót és a Devices-nél ki kell írnia hozzá, hogy USB 3.0 vagy csak 2.0 a sebességen csatlakozik a portnak. Bár lehet van egyszerűbb app is erre. Ha a TV-de Adnroid-os rendszer van, akkor ahhoz is lehet van valami hasonló app (PlayStore), ami meg tudja állapítani.
Amúgy csak a videó lejátszás szempontjából nincs jelentősége, hogy 2.0 vagy 3.0, mert a 2.0 is bőven elé sávszélet biztosít kb. mindenre.
-
Joshi
titán
válasz
golyós #26582 üzenetére
Az USB 3.0 foglalat belső műanyagja kék színű, az USB 2.0 pedig általában fekete. A tévédben biztosan USB 2.0 van. Egyébként is 8bites a tévéd panelje, szóval nem HDR-hez való, egyszerűen csak kezeli a sima HDR10-et magyarul lejátssza az ilyen állományt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #26577 üzenetére
+golyós
Minden Dolby Vision kiadás tartalmazza az alap HDR10-et, pont azért, hogy ha nem DV kompatibilis a lánc akkor is legyen HDR. Ha viszont egyáltalán nem HDR képes a lánc, akkor viszont fontos hogy a HDR-SDR visszakonvertálás jól működjön, különben a színek nem lesznek a helyükön. Az összes 4K Blu-ray kiadás már HDR10-es és esetleg Dolby Visionos.
[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz
SunMount3r #26577 üzenetére
Alejátszóban nem hiszem, elég fapados.
Leszedtem egy másik filmet, majd azon is megnézem az infokat, lehet csak ez volt ilyen.
Laptopon eleve nehézkes mert meghal a proci a lejátszáskor :-) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #26576 üzenetére
Most nézem csak, hogy az első track meg HDR-es, akkor lehet azt játszotta csak le a TV-d, de valahogy a második track felbontás infója szerint... ?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
golyós #26574 üzenetére
De a TV-d és a lejátszója is ezek szerint DV képes, mert az rendes színekkel játszotta le ezt a videót? Nem volt kissé fakó a kép?
Lehet a TV lejátszója összekeveri a két track header infóját és a FHD felbontás szerint lövi be a fő track képét.
Mondjuk nem tudom nem kellene e ilyenkor a DV sávnak is 4K felbontásúnak lennie, mert akkor lehet ez is a baj. Ebben az esetben lehet az is megoldaná, ha valahogy lehetne módosítani a Header-ben a felbontást és átrakni 4K-ra az infót. Csak ilyet nem tudom milyen szoftver tudhat. Már ha egyáltalán működne, mert ez lehet direkt ilyen "1080p only" DV videó, ami azért egy kicsit fura...
A TV-d lejátszójában nem lehet valahogy Video sávot választani lejátszás közben?
-
Joshi
titán
válasz
Fandango #26572 üzenetére
A Video 2 a Dolby Vision képsáv(ezért csak 1080p), ez tulajdonképpen csak egy metaadatként szolgáló képsáv. Ahhoz hogy a DV-t le lehessen játszani olyan lejátszó eszközre van szükség, ami kezeli a DV-t mind lejátszó mind pedig tévé oldalról. Bonyolítja a helyzetet ha mondjuk a láncban egy HDR-t nem támogató erősítő is van.
-
golyós
addikt
válasz
SunMount3r #26570 üzenetére
-
golyós
addikt
válasz
Lacielvtárs #26567 üzenetére
Túl vagyok az elsőn, sajna csak usb 2.0, így több mint 1,5 óra volt felrakni a külső vinyóra a filmet.
De a tv szépen lejátszotta róla.
A hang nyilván lehetne jobb de így este, hogy a gyerek alszik a másik szobában, kénytelen az ember a kompromisszumra . -
-
golyós
addikt
válasz
Lacielvtárs #26564 üzenetére
Nincs házimozim, tv-ről illetve BT hangfalról menne a hang.
Inkább a képminőség a lényeg. -
-
golyós
addikt
Üdv!
Kezdő UHD tv-s vagyok, mi a most legegyszerübb megoldás filmnézésre Uhd tv-n?
Külső vinyóról,pendriveról?
Laptop meghal az Uhdfilmtől -
Archttila
veterán
válasz
qpakcovboy #26561 üzenetére
Milyen TV?
szerk.: közben látom már szerkesztetted a hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
Megoldottam a hanggal kapcsolatos problémát, windows hangbeállítási gondom volt. A 4K miatt kénytelen voltam venni egy új videókártyát. Eddig geforce volt, most radeon lett. Az új driver megkavarta a hanggal kapcsolatos beállításokat és a sorround hagfalakat kicsi helyett nagynak állította be. Így hiába volt 5.1, olyan, mintha csak sztereóban szólt volna.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
qpakcovboy #26559 üzenetére
Miből gondoltad, hogy jobb lenne az optikai? Digitális jelátvitel mindkettő, így lényegi különbség -annyira- nem lehet. De ha lehet, akkor mégiscsak a HDMI, ha csak nincs valami gondod vele.
-
qpakcovboy
őstag
Hanggal kapcsolatos segítség kellene. A pc hdmi kábellel megy az erősítőbe, onnan szintén hdmi megy a tv-be ARC üzben.
A jobb minőség érdekében érdemes lehet optikai csatlakozásra váltani?
-
huskydog17
addikt
"Azért sok hozzászólás kezdődik azzal, hogy vettem egy Sapphire-t és lefagy, nem ismeri föl stb"
Ebből végképp nem szabad általánosítani. 10-ből ált. 9 hiba user error, de min. 8
A különböző webshopokban is nagyon jók (pozitívak) mind a Sapphire mind az XFX kártyái, semmilyen alapja nincs annak, hogy ezekkel bármilyen szériahiba lenne.
Az kétségtelen,m hogy az MSI esetében a Gaming a legjobb, de azt már nem is kapni szinte, illetve ha kapni, horrorisztikus felára van a többihez képest. Az Armor és az Aero ITX változatok is hibátlanul mennek, semmi gond velük, vagyis összegezve:
Mindegy melyiket veszi a user. -
Draken
őstag
Kipróbáltam egy másik lehetőséget: laptopot soundbarra, az továbbít 4k hdr-t. Most már a win-ben is megjelent a hdr kapcsoló (bár hiába állítom, nem marad úgy). Nvidia vezérlőpultban már van rgb teljes, de 10bitet valamiért nem tudtam sehogy sem állítani. A jelenlegi értékek pedig ITT vannak. Még valami ötlet esetleg, amit állíthatnék? köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Valakinek 5lete erre?
Miért lehet gond a hw gyorsításkor? -
PuMbA
titán
válasz
Valdez #26552 üzenetére
"Sapphire az egyik legjobb gyártó, az msi-nek meg az egyik legjobb hűtése is van, ráadásul közel sem a legolcsóbbak."
Azért sok hozzászólás kezdődik azzal, hogy vettem egy Sapphire-t és lefagy, nem ismeri föl stb
XFX-nek a legolcsóbb kártyája az az 1 slotos variáns, aminek nagyon kicsi a hűtése, MSI-ből is inkább a Gaming széria jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz
qpakcovboy #26549 üzenetére
NVIDIA multimédiára rosszabb, mint az AMD, de ha szeretsz egy kicsit jobban leásni a dolgokba, akkor összehozható
MPC-HC-val önmagában rossz színeket kapsz HDR videó esetén, mert nem támogatja. XFX, Sapphire, MSI AMD kártyákkal sok a gond, nem ajánlottak, mert láthatóan olcsóbbak is, mint a többi kártya. BIOS frissítés az alaplapnak egyébként nem árthat, mert az is lehet gond.
[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
Visszaraktam a gt740-et, mert az rx460 szerintem hibás volt. MPC-HC, val simán megy. process explorer 3-5 %-ot mér gyakorlatilag meg sem érzi.
Ennek ellenére le fogom cserélni a VGA-t egy újabbra, viszont maradnék az Nvidia vonalon. Mit érdemes keresgélni? Esetleg GTX1050?
-
mateo91
tag
Halihó, adott egy i3 4170 hozzá 12gb ram és egy GTX 750Ti hdmi 2.0 kábel 4k tv leszedem a 4k filmet és akadozik nem vészesen de néha bebe szaggat, olvasgattam már hogy hardvergyorsítást kapcsoljam be az eddigi összes lejátszóban bekapcsoltam (remélhetőleg jól) valakinek bármi ötlet ? MPC, VLC BS, GOM, WM, 5K, ezeket a lejátszókat próbáltam.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
SunMount3r #26544 üzenetére
Igen, minden napra kész és minden szoftver legális. Úgy tűnik a PDVD felett eljárt az idő
2-3 évig nálam mindent gond nélkül vitt. -
PuMbA
titán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
qpakcovboy #26543 üzenetére
PowerDVD helyett próbáld az itt is megszokott lejátszó progikkal. MPCHC+MadVR vagy DSPLayer+MadVR, bár egy kis konfigolás biztos kell majd, de vissza olvasva a Topic-ot ezeket is megtalálod, illetve ott az összefoglaló is.
Annyira nem értek a PDVD-hez, de ha a PDVD a procit ennyire pörgette a videokártya helyett, ott valami nem stimmel. Driverek (főleg a videokártya) frissek és rendben vannak?
[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
válasz
qpakcovboy #26534 üzenetére
Sajnos továbbra sem tud vele megküzdeni a gép.
Asrock B85M pro4 alaplapon van egy dualcore intel pentium G3220 (3 ghz) proci, 8 gb DDR3-1600 memória, és tegnap óta egy xfx radeon rx460. A rendszer egy samsung 128-as ssd-n fut.
Win 10 64 bit fut (vga miatt újratelepítve minden) a lejátszóm powerdvd 15.
Lejtszás alatt process explorer-el megnéztem mi a helyzet. A powerdvd 80-90 % teljesítményt szívott el.
Kevés a gép a 4k-hoz? Egy erősebb peocival megoldódna, vagy nem az a gyengepont?
-
Kovbob
senior tag
válasz
misi021 #26541 üzenetére
Én explorer restartot szoktam olyankor nyomni. Időnként megbolondul a win10 és ott hagyja a tálcát. De ha kijelentkezel és vissza annak is meg kéne oldania. Persze csak ha ugyanaz áll fent nálad is mint néha nálam.
Én ezt használom hozzá, így könnyen lehet hiba esetén restartolni.[ Szerkesztve ]
-
misi021
tag
válasz
ctrlaltdel13 #26540 üzenetére
Igen, teljes képernyő alatt nem tűnik el a tálca
-
misi021
tag
MPC_HC-nál amikor teljes képernyőbe rakom a filmet akkor alul a tálca látszódik, azt hogyan tudom eltüntetni ?
-
Bodz
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #26536 üzenetére
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
Nektek be jön a Doom9 MPC-HC oldal?
Amennyiben meg van valaki eltudja linkelni a legfrissebb MPC-HC-t? Sajnos a fenti oldalról nem tudom leszedni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
qpakcovboy #26534 üzenetére
Nem.
-
PuMbA
titán
válasz
qpakcovboy #26532 üzenetére
AMD RX460 használtan
-
qpakcovboy
őstag
Vettem egy lg 4k-s tévét, és sajna a rá valótartalom akadozik pc-n. Asus gt740 videókártyám van, ami nem tud megbírkózni a feladattal.
Tudnátok ajánlani erre a célra egy videókártyát? Játékra nem használom, kizárólag filmek és sorozatok.
Köszönöm -
chris0000
őstag
hi.
MPC-HC-t rá lehet vhogy bírni,h lejátsza a Dolby Vision demókat? B7-em van.thx.üdv. -
kalidor55
tag
hátt nem is tudom...én a magam részérűl, amíg 3d-tem, élveztem a látvány minden másodpercét, már,ha élvezhető volt éppen, amit láttam. hiányzik is marhamód!, a mostani, tv-émen nem lehetne valahogy 3d-síteni?mu 7002-esem van tudod? akár sz gép segítségével, vagy bárhogyan?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Exodius #26521 üzenetére
Pont főleg a HW filmek esetén inkább csak rontanak vele (kevés kivétellel), mert semmi pluszt nem ad hozzá a filmhez, szinte csak a mélység van, pop-up szinte nuku, az is csak felemás. Kb. hogy mehessen rá a 3D plecsni, nincs rendesen kidolgozva, koncepcionálva sem a 3D része, csak úgy ad-hoc. Az alap koncepció szerintem eleve simán csak 2D-s és ezt próbálják gyenge utómunkával valahogy "fel 3D-síteni".
-
PuMbA
titán
-
Exodius
őstag
válasz
SunMount3r #26518 üzenetére
Gravity elég szépen kiaknázta a 3D-t. Egyébként pedig inkább tanuljanak meg jó forgatókönyvet írni HW-ban, ami minden filmnek az alapja kellene hogy legyen.
Sokan a 3D-t csak arra használják, hogy elfedjék a film amúgy is rossz koncepcióját meg gyengeségeit.
-
SunMount3r
nagyúr
Amelyik 3D film rendesen meg van csinálva technikailag és gondoltak is a WOW effektre (ha már 3D), az bizony eléggé más élmény tud lenni, mint a sima 2D-s változat. Az más kérdés, hogy az ilyen film, sajnos elég ritka... Nem azt mondom, hogy minden filmnek 3D-snek kell lenni (SŐT), de van amelyiknek kifejezetten "jól állna". Persze csak ha rendes meg lenne csinálva, mert főleg az utóbbi idők 3D-s eresztései miatt tényleg tök felesleges erőltetni. De azért van egy-két gyöngyszem ami jól sikerült és tényleg megéri.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26515 üzenetére
Ez művészeti megfontolás
Szerintem unalmas lenne, ha minden film tűéles lenne és létezik olyan is, hogy információs túlterhelés, tehát az agy már olyan sok részletet kap, hogy egyszerűen nem veszi figyelembe és szelektál. Olyasmi, mint a 3D film, hogy 20-30 perc után megszokod és már alig gondolsz rá, csak néha be-be ugrik az effekt, de a film végén úgy jössz ki, hogy ez 2D-ben is ugyanolyan jó vagy rossz lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
kalidor55
tag
válasz
DeathAdder #26510 üzenetére
hátt ez marha jó!!!
csinálnak az fhd-tól szarabb minőséget, a mai 4k világban?
-
PuMbA
titán
válasz
A Fantomszál sima 35mm-es filmre készült, ami ma már elég ritka, de ha visszagondolsz, akkor a 80-as, 90-as években is hasonló módon néztek ki a filmek, mert csak 35mm-es film volt, nem voltak digitális kamerák, szóval ez pont az
A rendező döntése a formátum.
[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
válasz
DeathAdder #26505 üzenetére
Egyes filmeknél ezzel a grain effekttel fedik el a nem tökéletesre sikeredett cgi-t. Egyszerű spórolás. Valahol a Ryan közlegény környékén jött divatba.
-
hm15
senior tag
Lejátszó sávon "I" gomb és debug.
(#26510) DeathAdder
Ez egy értékes film, értékes rendezővel és szereplőkkel. A hagyományos filmkészítést kedvelő rendezők hiába dolgoznak akár digitális eszközökkel, a végső anyagra film graint szórnak, hogy a képi világ tradicionálisan filmesnek tűnjön.
-
Gombinyó
őstag
válasz
A Fantomszál nálam is szemcsés, tök normális jelenség... olyan a film.
-
-
Gombinyó
őstag
válasz
DeathAdder #26505 üzenetére
Mert ezt álmodta meg a rendező.
madVR egyébként ha jól emlékszem ebbe is bele tud nyúlni, de jobban nem jártam még utána. -
PuMbA
titán
-
DeathAdder
veterán
Üdv megint
Igazából nem tudom hova írjam, de mivel itt nemrég rengeteg kielégítő választ kaptam, szinte biztos hogy erre is tudtok jó választ adni.
Szóval sok új film 4k-ban is rohadt szemcsés. pl. most egy 80 gigás 4k filmet néztem ilyen formában..ez nyilván tudatos (film grain?), de miért, és vajon mi értelme van ennek?
Míg egyes filmek szinte lemásznak a megjelenítőről olyan élesek, addig mások direkt ilyen szemcsések? Miért jó ez?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Ukrajnai háború
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- EA Sports WRC '23
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...