Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
Energiaséma, teljesítményen van, lehet a driver lesz akkor
mem, cpu, gpu nem terhelődik
arra is gondoltam nem-e igp-t használja gpu helyett
majd letiltom a biosban
(szerk. de nem hiszem, mert asszem láttam RTX-et valahol a beállításoknál)[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Tegnap nagyon szenvedtem egy 4k HDR filmmel a friss win 11-en.
első körben mpc-be + mpc video renderer, majd a beépített windows lejátszó, végül már vlc-vel is próbálkoztam
A probléma minden esetben az volt, hogy kb. 15 percig gond nélkült ment, utána elkezdett beszaggatni.
végül már próbáltam mpc-be + madvr-el is, de ugyanaz volt a helyzet. Mintha nem a lejátszó lenne a hiba, de akkor mi? (zen4 konfig, 4080 kártya)
korábban win10-en mpc-hc + madvr-el nem emlékeztem hasonlóra, az mindent szépen vitt.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
The.Witcher.S02E01.a.Grain.of.Truth.2160p.NF.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.MP4.x265-FR86
Sziasztok.
mpchc + madvr kombóval miért néz ki így a kép?
Mit kellene máshogyan beállítani? régóta használom, eddig tök jó volt.Kénytelen voltam a netfixbe belépni, ott jó a kép
(azért fénykép mert a netflixet nem tudom screenshotolni)
-
-
DeathAdder
veterán
Üdv megint
Igazából nem tudom hova írjam, de mivel itt nemrég rengeteg kielégítő választ kaptam, szinte biztos hogy erre is tudtok jó választ adni.
Szóval sok új film 4k-ban is rohadt szemcsés. pl. most egy 80 gigás 4k filmet néztem ilyen formában..ez nyilván tudatos (film grain?), de miért, és vajon mi értelme van ennek?
Míg egyes filmek szinte lemásznak a megjelenítőről olyan élesek, addig mások direkt ilyen szemcsések? Miért jó ez? -
DeathAdder
veterán
Így?
odatettem az ablakot ahogyan beállítottam.
Első kép a full stock MPC-HC, második a madVR HDR to SDR, harmadik win10.
Jó úton járunk, egyértelműen látható a különbség. Win10 playerrel viszont még mindig jóval élénkebbek a színek. Vagy csak az lenne erősen túlszaturálva? 🤔
Nálatok csontra ugyanazt a képet adja vissza?
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Próbálom, de nem változik
még levettem 60Hz-re a képfrissítést is.
MPC-HC eddig sem akadt, csak a színek nem jók.
Windows playerrel meg jók a színek, csak a real 4k gyakran belaggol.Próbáltam ráguglizni, de mások nemigen írják hogy a 4k laggolna nekik, meg úgy általában semmit nem írnak, csak hogy MPC-HC a legjobb. Na igen, csak nálam rosszak rajta a színek
Lehet itt a monitor a rossz, vagy a kábel, de az egyik player mégis szép minőségben tudja lejátszani, csak laggolva, tehát valahogy biztosan megoldható lenne, csak lehet erre talán várnom kell még mire lesz valami rendes program hozzá
-
-
DeathAdder
veterán
Semmi nem volt átállítva korábbról, még soha nem állítottam semmit MPC-HC-ben
mindenesetre egyáltalán nem javult a kép, pedig mindent a leírások szerint csináltam
és rengeteg a dropped frames, és a glitches. Egy random 1080p film végén már sokszáz volt.
Nem hiszem, hogy tudja a monitorom a 10 bitet mert sehogyan nem lehet arra beállítani (GTX1070) még 60Hz-en sem, de hihetetlen hogy csak a szutyok gyári win10 app képes a 4k tartalmat szépen megjeleníteni, csak ne szaggatna be néha
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #26445 üzenetére
valamint rengeteg a dropped frames és a glitches
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #26444 üzenetére
ja és displayport kábel, ha ez segít valamit
-
DeathAdder
veterán
Ja vagy úgy
Akkor marad a mpc-hc + madVR.
Letöröltem a régit, feltettem a legújabbat, ahol a teljes képernyő ablakban kivettem a pipát az Automatikus teljes képernyős mód használata elől (nekem a pipa már alapból ki volt véve). Aztán a madVR mappában install.bat és restore default settings.bat is megvolt.
MPC-HC kimenetnél madVR beállítva. Ezután tálcán madVR display modes menüpont alatt be kell másolni, hogy 2160p23, 2160p24, 2160p50, 2160p59, 2160p60 ? Nekem 2560x1080 monitorom van 144 Hz-es.
Ezután Chroma Upscaling -> Jinc, Imaga Upscaling -> Jinc, Image Downscaling -> ide mi kell? nem értem.. bicubic50 / Catmull-Rom?
és a nv vezérlőpult?
Nekem itt semmi extra nincs, egyedül a kimeneti színformátumot tudom átállítani a két ycbcr-re, meg teljesről korlátozottra.
Egyszó mint száz valamit nem jól csináltam, mert a kép még mindig nem jó
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Köszi
Annyi még, hogy a gyári win10 videólejátszó appon kívül miért lehet minden 4k ennyire fakó?
Filmek+TV bal oldalon, PowerDVD jobb oldalon. Ég és föld, és nem csak a PowerDVD, hanem a media player, media player classic is ilyen szürkés fakó színű.
szerk. az lehet gond, hogy a monitorom nem natív 4k?
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Mondjátok már légyszíves, hogy PC-n hogyan tudnék akadásmentesen 4k filmet nézni?
mpc-hc viszi, de rohadtul idegesít hogy az összes cpu szálam 100%-on van, és a kép is olyan fakó szürkeAmikor elindítom a gyári win10 filmek+tv appal, akkor sokkal szebbek, élénkebben a színek (ez hogy?
), és abszolút nem terheli a cpu-t, de van egykét film, aminél néha meg-megdöccen a kép.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Lehet nem a legmegfelelőbb topik, de sajnos nem találtam jobbat, és bízom benne hogy itt is a segítségemre tudtok lenni
Egy műholdvevővel felvett műsor saját felvételét a beltérim nem képes lejátszani.
PC-vel már a létező összes playerrel próbáltam, semmi nem játssza le ezt az mpeg 2 ts- t, de még az androidos telefon sem.
Mivel tudnám lejátszani, vagy átkonvertálni normális formátumra?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- PHILIPS Series 5500 LatteGo EP5549/70 - ÚJ, BONTATLAN!
- TP-Link TL-SG1024D Hálózati Switch
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar