Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
misi021
tag
feltettem 10-es az AutoMotion Plust és olyan folyamatos mint a dmitriRenderrel.
de amúgy jó lenne már egy olyan lejátszó ami támogatja a HDr-t mint a TV saját lejátszója.
PowerDVD 17 nem jó mert csak fekete kép van amikor írja hogy HDR, és úgy meg bekapcsolja a win 10-ben a HDR Speciláis színeket. -
PuMbA
titán
válasz
misi021 #25293 üzenetére
Ne küldj "60 fps"-t a TV-dre, mert akkor a TV beépített képfeldolgozója nem tud jól dolgozni és akadozós képet ad, mert a géped a 23fps-es filmet 60Hz-en úgy fogja kiküldeni, hogy 1 képkocka 2-szer, 1 képkocka 3-szor, majd megint 1 képkocka kétszer. Küldd ki a filmet rendesen és a TV-n beállítod a TruMotion-t vagy Motion Plus-t, hogy 60 fps-t kapj
[ Szerkesztve ]
-
misi021
tag
válasz
LEON_01 #25290 üzenetére
4. Egy videó lejátszás elindítása után a tálcán megtaláljuk a madVR-t, ahol a Devices menüpont alatt az akadásmentes lejátszást támogató kijelzőnk Display modes almenüjére kattintva megjelenő ablakban a List all display modes madVR may switch to szövegdobozba másoljuk be a következőt: 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60.
Ezt pontosabban hol találom mert ha rá kattintok a madVR-re akkor ezek vannak.
[link][ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
misi021 #25286 üzenetére
madVR-rel
Az összefoglalóban van a link hozzá és elvileg alapértelmezett beállításokkal is működnie kell, szóval ne állíts semmit, de ha nem, akkor keresd meg a HDR beállításokat.
(#25285) vitya81: Windows frissítés cserélheti a VGA drivert, szóval csekkold le
[ Szerkesztve ]
-
tammmy
tag
Sziasztok!
Van egy 4k-s Samsung UE43MU6102 tv-m, ez cat5e kábellel van a gigabites routerhez, illetve a számítógéphez csatlakoztatva. Serviio-val full HD filmet tökéletesen tudok a tv-n nézni, azonban 4k-s film már csak akadozva megy. A 4k-s filmem elvileg ~50 mbps, enneh a hálózaton simán át kellene menni.
Mi lehet a problémám? -
misi021
tag
MPC-HC-nál hogyan érhetem azt el hogy HDR-ben tudjak filmet nézni ?
PC-re van kötve HDMI-vel a 4K TV.
Mert olyat tudok hogy pendrivera ráteszem a 4K-s film Samplet és TV-vel lejátszom, úgy nagyon szép a kép ott már HDR-el megy.
Viszont PC-n nem tudom hogyan lehetséges ez. -
vitya81
tag
Változás volt a windows frissítés, és feltelepítettem a GPU-Z programot (utóbbit ki is kapcsoltam videó lejátszás közben, de nem oldotta meg a problémát). Ennyi. uninstallálom....hátha.
huskydog17: fogalmam sincs mi az az interpolációs megoldás, ennyire nem akarok belemerülni. Működött ilyen hókusz-pókuszok nélkül is, inkább arra törekszem, hogy a 'hibát' elhárítsam. Mindenesetre köszönöm a javaslatot, és az időd.
-
misi021
tag
MPC-HC-nál hogyan érhetem azt el hogy HDR-ben tudjak filmet nézni ?
PC-re van kötve HDMI-vel a 4K TV.
Mert olyat tudok hogy pendrivera ráteszem a 4K-s film Samplet és TV-vel lejátszom, úgy nagyon szép a kép ott már HDR-el megy.
Viszont PC-n nem tudom hogyan lehetséges ez. -
vitya81
tag
A youtube-ra feltöltött videó nálad ezek szerint nem volt akadós, döcögős?
Eddig is 24 fps filmeket néztem és hidd el semmi kivetnivaló nem volt benne, folyamatos volt a kép(mozgás), viszont most zavaró és idegesítő... épp yotube videót nézek, ugyanez a helyzet, mintha folyamatosan remegne a kép. Úgy látom nem tudunk pontot rakni az ügy végére, megszokni nem tudom, majd ha már nagyon-nagyon idegesít akkor újrahúzom a windowst (más ötletem nincs). Köszönöm a fáradozást és a segítséget.
Üdv, Viktor
-
PuMbA
titán
válasz
vitya81 #25279 üzenetére
Akkor legyen eredeti edition, az összefoglalóban van a link
A kép szerint minden jó, szerintem most vehetted észre, hogy a filmek 23fps-e nem igazán folyamatos, ami nem gond, mert ilyen. A TV adás például 50fps, tehát az folyamatosabb. Azt azért megpróbálhatod, hogy rákeresel a topikban a "videó átalakító beállítások" kifejezésre és a legutolsó hozzászóláshoz tekerve engedélyezed azt a három opciót.
[ Szerkesztve ]
-
vitya81
tag
válasz
Fandango #25274 üzenetére
rosszul írtam a program nevét 'any mkv player' (gondolom így sem lesz ismerős, de nem is ez a lényeg)
letöltötöttem a javasolt MPC-HC lejátszót. A kép sokkal szebb, színesebb lett,de ugyanúgy akadozikha van még időd (vagy bárki másnak) a problémámmal foglalkozni, akkor tekintsd meg ezt a videót, shadowplay-jel vettem fel, és töltöttem fel youtube-ra. Nagyon jól látszik rajta a 'hiba' (legalábbis nálam. aztán lehet, hogy másnál folyékony lesz a kép, mert ugye nálam minden videó lejátszás ilyen darabos, így nehéz szemléltetni a problémát, de teszek egy kísérletet) Max. telefonnal is felveszem a filmrészletet
Ráérek, még jó hogy szabadságon vagyok ....
[ Szerkesztve ]
-
vitya81
tag
válasz
Fandango #25272 üzenetére
Az a helyzet, hogy mindig, minden típusú videófájl lejátszáshoz mkv playert használtam, próbaként a VLC-t telepítettem, de nem változott a helyzet. Úgy gondolom, hogy a lejátszó hibája kizárható. Nincs ötletem, win10 újratelepítésen gondolkodom, de ahhoz nagyon nincs kedvem... nemrég volt egy nagyobb windows frissítés, kb. azóta ilyen. Okozhatja az a problémát?
-
Fandango
veterán
Kenan ezt neked kell kitapasztalni, hogy neked mi a legjobb, ez függ a forrás anyagtól és az egyéni ízléstől is. Itt egy fullos leírás, ennek alapján próbáld belőni.
tibbike01 Nvidia GTX 950M jobb, beállítani pedig itt tudod:
MPC-HC Options/Internal Filters/Video Decoder/Hardware Acceleration/Hardware Device to use menüből DXVA Copy-back esetén, D3D11 esetén maradjon Automatic (native)vitya81 valóban nem kellenek ma már kodek pakkok. MPC-HC/BE lejátszókat próbáltad? Mondjuk furcsa, hogy YouTube videónál is ez van böngészőből lejátszás alatt, valami más lehet a háttérben.
-
vitya81
tag
Sziasztok!
Pár napja észleltem egy nagyon idegesítő problémát HD (720p, 1080p) filmek lejátszásánál (mkv player, VLC media player): a kép darabos, olyan mintha nem lenne folytonos a mozgás a képek egymás után 'vontatottan' következnek. Így tudom pontosan leírni. Nem megakad, megáll a kép, egyszerűen nem folytonos, 'döcögős'
Már mindennel próbálkoztam, ami (józan, paraszti ésszel) eszembe jutott (több fajta lejátszó, VGA driver frissítve). Háttérben futó adatbányászat (Bitcoin, meg a társai, ami mostanában népszerű) nincs, VGA nem dolgozik feleslegesen sokat (GPU-Z-vel monitorozom), játékok simán, akadás mentesen futnak, ott semmi akadás.Nemrég jelentkezett a probléma, nem tapasztaltam előzőleg hasonlót. Kérlek adjatok tanácsot, hátha ismerős a szitu számotokra. (Vírus okozhatja? De csak videólejátszásnál?) Youtube videóknál (HD) ugyanez a helyzet...
Nem gondolom, hogy manapság kellene még kodek pakkokkal sz@rakodni, mint régen, de ha az a megoldás akkor mondjátok, segítsetek.Köszönöm.
Üdv, Viktor
gépem az adatlapomon -
tibbike01
őstag
Nwidia GTX 950m vs Intel HD Graphics 5500 közül melyiket érdemes használnom MHPC + MadVR páros során?
Hol tudom állítani, hogy milyen hardvert használjon lejátszás során? -
Baky1987
tag
válasz
Fandango #25266 üzenetére
Bocsánat, igen, nem voltam egyértelmű.
Vmiért nekem ez égett bele a tudatomba, hogy ez a neve. Tehát, amit használok: media player classic - home cinema
Nem rég telepítettem újra a gépem, és még az előzményekben is látszik, hogy így kerestem rá a lejátszóra, amikor le szerettem volna tölteni...
Ezt használom, szerintem már min. 6 éve, sose volt vele gondom, a mostanit leszámítva.
A legújabb verzióval (asszem 1.7.13) a pár hozzászólással feljebb leírtakat tapasztalatom, azonban a régebbi (1.7.9) tökéletesen működik.
Köszönöm még1x szer a segítséget, és elnézést, hogy hülyeséget írtam
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy MPC-HC és madVR -ban milyen beállításokat érdemes eszközölni a lehető legjobb képminőség elérésének érdekében?
Azt nem tudom, hogy ez mennyire segít de a gép amin lenne használva abban van egy:
i5 4590, GTX 970, 16 GB RAM, ASUS ROG SWIFT PG258Q és DELL U2414H.Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Baky1987
tag
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget végül megoldódott.
Letöröltem minden codecet és felraktam egy régebbi windows media player classicot, konkrétan az 1.7.9-et és tökéletesen megy minden....
Az automata frissítést gyorsan ki is lőttem.
Gondoltam leírom, hátha vkinek még segítségére lehet.
Köszönöm és üdv
-
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni!
Van nekem egy PANASONIC TX-50EX780E 4k-s TV-m, ami 2.0-s HDMI kábellel van hozzákötve a számítógéphez.
Windows media player classic lejátszót használok és a PC-ről a TV-n szoktam filmet nézni. A 1080p-s filmekkel nincs baj, azonban ha UHD filmet indítok el a gépen és úgy nézem a TV-n, beszaggat a kép, igaz minimálisan, de azért érezhetően. A videó kártyám egy gtx 1060 6 giga, ez biztos, hogy nem lehet szűk keresztmetszet.
Próbálgattam több lejátszót, de a többinél még a 4k lejátszásával is gondok adódtak, így maradtam WMPLC-nél. Érdekes mert, ha a monitoron (ami csak full hd) indítom el a filmet, nincs akadás, csak ha kiteszem a TV-re az uhd filmet.
Próbáltam kodekkeket tölteni, többféle lejátszór, beállításokkal játszani de egyszerűen nem tudom megszüntetni a szaggatást. Ha külső vinyót rakok a tv-re onnan akadás nélkül viszi az UHD filmeket. SZeretnék azonban a pc-nél maradni, nem csak a kényelem miatt, hanem mer a tv nem kezeli a DTS hangot, így a hanggal akkor játszadoznom kéne még a másolgatás mellett pluszba.
Miért akadozik a kép?
Köszönöm szépen a segítségeket.
Gergő -
Unlimited
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lg lh630v tvm. Full hd nagy bitrátájú blueray filmeknél nem folyamatos a kép. Olyan, mint ha minden második képkocka kimaradna. Asztali gép megy a av erősítőbe, onnan a tvbe hdmi kábellel. Lejátszó program a splash player pro. Gépem erős, hd 7870, i5 processzor, 4 giga ram. Mi lehet a gond? Segítsetek!
Köszönöm! -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #25256 üzenetére
Az új Handbrake verzióban (ami egyébként az 1.0.7, szóval gyorsan takarítsd le a gépedről a 0.10-est
) tényleg kivették az AVI-t, mert az már egy tök elavult cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
SunMount3r #25258 üzenetére
Pedig nem az. Én is használtam már, és elég régóta létező program.
De ne használd akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
SunMount3r #25256 üzenetére
-
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #25254 üzenetére
Handbrake
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tudnátok olyan konvertálós programot ajánlani amivel HD .mkv-kat tudok SD .avi-ba konvertálni?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ZseF1000
csendes újonc
Sziasztok!
Vki próbálkozott már UHD film (3840x2160) lejátszásával?
Jelen pillanatban a madVR-t próbálgatom. Jelenlegi beállításaim:
- az összefoglaló szerint minden beállítva
Plussz beállítások (laikusként raktam bele
- list all display modes madVR may switch to:
1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60, 2160p23, 2160p24, 2160p50, 2160p59, 2160p60hdr-nél a következő van kiválasztva:
"cobvert HDR contetn to SDR by using pixel shader math"
(ennél már nem kapcsolja be automatikusan a Win10 a "HDR és speciális szín"-t, ami sokkal sötétebbé teszi a TV-n a képet)
Feladatkezeklő szerint:
CPU -> 20-40%, GPU -> 55-60%Konfig:
i5-6600
GTX1060 6GBKöszi előre is az ötleteket!
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok! Érdeklődnék, 4k hdr videókat ki tudnék küldeni (erősítőn keresztül) 4k hdr tv-re az adatlapomon leírt konfiggal gyári minőségben?
-
Cassio1987
tag
Na úgy néz ki, hogy sikerült megoldani a dolgot véletlenül. Nvidia vezérlőpultban átállítottam, hogy a media player classic frissítése ne az elérhető legmagasabb, hanem az alkalmazás által vezérelt legyen, így visszavált a monitor 60hz-ra, ha azon rakok ki filmet teljes képernyőre. így nem kell ki be kapcsolgatni a madvr-t
Úgyse filmezek monitoron csak belenézek esetleg egy két jelenet miatt, hogy milyen a minőség stb.
-
PuMbA
titán
válasz
Cassio1987 #25247 üzenetére
144Hz osztható 24-gyel, szóval a smooth motion nem csinál ilyenkor semmit
24Hz esetén a 24 képkockát egy az egyben le lehet osztani, míg 144Hz esetén 6Hz-ig ugyanaz a képkocka lesz kirakva, ami pont annyi időtartam, mint 24Hz-en 1Hz.
"Smooth Motion is designed to display content where the source framerate does not match up to any of the refresh rates that your display supports"
"It does not replace ReClock or VideoClock, and if your display supports 1080p24 then you should not need to use Smooth Motion at all."
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Cassio1987 #25244 üzenetére
A madVR csak saját felelősségre használandó, ez nincs benne a téma összefoglalóban. Fel kell arra is készülni, hogy jön egy driverfrissítés és szétszáll a videó lejátszás
-
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #25244 üzenetére
Sajnos a madVR nem szereti ezt.
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #25243 üzenetére
Igen így elfogadja a beállítást. Most az az eredmény, hogy, ha kikapcsolom a g-syncet akkor megy 60hz-s és jó a kép, de ha nincs kikapcsolva akkor 72hz-re vált a 60 helyett és továbbra is akadozik. Olyat meg nem tud az nvidia vezérlőpult, hogy media player classicnál ne legyen aktív g-sync..
Viszont ha letiltom a madvr-t és visszaváltok Enchanced video renderer-re akkor aktív g-sync mellett, úgy, hogy 144hz-n megy a monitor, nincs semmilyen probléma a lejátszással, szóval a madvr hülyesége rondít bele valahol.
-
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #25242 üzenetére
Próbáld meg úgy beírni, hogy 2560x1440p60
-
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #25240 üzenetére
Az érdekes.
Milyen monitorról van szó? -
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #25238 üzenetére
-
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #25236 üzenetére
Akkor ez 1. opciót javasolnám, a madVR-ben állítsd be, hogy automatikusan váltson képfrissítést ha filmezel.
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #25235 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom de nem. Ha letiltom, akkor is csinálja. Eddig két módon tudtam megszüntetni a jelenséget
1: Átállítom a monitort 60hz-re 144hz helyett.
2: Az Nvidia vezérlőpultban a globális 3d beállításoknál az előre reprodukált képkockák számát átállítom 1-re.Ha a smooth motiont kikapcsolom is ugrál ugyanúgy. Nem tűnik folyamatosnak a kép.
-
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #25234 üzenetére
Talán a G-sync?
-
Cassio1987
tag
Sziasztok. Nemrég vettem egy 144hz-s g-synces monitort és most feltűnt (azért csak most mert tv-n nézem a filmeket) hogy ha a monitorra rakom ki teljes képernyőre a filmet, akkor veszett mód elkezd ugrálni a kép. Tv-n eközben tökéletes (60hz) Van fent madvr és aktív smooth motion is van bekapcsolva. Mi okozhatja, hogy a monitornál ugrál a kép?
-
R3nts
senior tag
válasz
LEON_01 #25230 üzenetére
Egész héten ezzel sz.ptam.... 16.8-ig visszapakolgattam a drivereket,tiszta telepítésekkel az AMD driverekhez... nekem az összes közül csak a 17.7.2-vel megy tökéletesen,és gyönyörű képpel,akadásmentesen a MPCHC&MadVR kombó... A színhőmérsékletre vonatkozó opció nejkem is csak a monitorhoz van benne,bocs,csak már annyira bele voltam keveredve,azt sem tudtam merre vagyok arccal...
A 17.7.2 -vel minden rendben nálam,köszi,hogy szántál rá időt,és megvizsgáltad!
[ Szerkesztve ]
-
LEON_01
tag
válasz
LEON_01 #25218 üzenetére
Egy kis szösszenet. Kíváncsi voltam, most volt némi időm és energiám, egy kicsit próbálgattam a driver csomagokat 17.7.1 -től felfelé. Mert ügye mindig azt mondják, hogy a legfrissebb meghajtót kell telepíteni. Azt figyeltem meg, hogy a WHQL-es csomagokkal akadnak a filmek. Nem vészes, de engem zavar a párom pl. észre sem veszi. A legfrissebb 17.12.1 úgy tűnik, szintén jól viszi a filmeket. Persze ez sem WHQL-es.
-
törölt tag
Köszönöm. Este,ha hazamegyek megcsinálom amit írtál.
Még egy kérdés:
BD filmeket ha Iso-ban van, akkor ha Ultra Iso-val virtuális meghajtóba teszem, és onnan játszom le az jó megoldás, vagy van erre egy egyszerűbb-jobb?
Ha pedig eredeti BD lemezt kell lejátszania, akkor hogy indítsam a lejátszót?
Azt tudom hogy a STREAM mappában van, csak hát..... -
PuMbA
titán
válasz
#46129152 #25225 üzenetére
Igen, a legújabb Intel driver a 15.60.01.4877-es verzió, illetve MPC-HC-ból is az 1.7.13-as x64-est használd. Fent a téma összefoglalóban van a beállítás, madVR-t ne csináld meg, mert ahhoz gyenge az Intel VGA
Illetve az Intel vezérlőpult -> Videó menüben alapértelmezett alkalmazás beállításokra kell tenni mindent vagy kikapcsolni.
(#25227) 69pablotaxi : Fent az első hozzászólás előtt, ha nem mobilról vagy látsz egy kinyitható téma összefoglalót és ott van egy madVR rész, de azt már ne csináld meg
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megvettem az ASUS-t. !
https://www.majorsoft.eu/szamitogep-1001/asztali-szamitogep-1025/asus-vivomini-pc-vm65-intel-core-i5-7200u-8gb-ram-128gb-ssd-hdmi-lan-wifi-displayport-bluetooth-202279
Megcsináltam rajta mindent, amit itt nem szabad leírni.... :-)
MPC-HC felraktam rá, hasít rendesen rajta minden.... majdnem....
Egy 4K film 5-6 másodpercenként egy pillanatra megakad, van amelyiknél csak a hang, de van ahol a kép is.
Remélem csak beállítás kérdése az egész. Az Intel megjelenítőt már frissítettem, talán még a lejátszót kell beállítani, remélem.[kép]
-
Slavia
aktív tag
-
törölt tag
http://4kmedia.org/real-or-fake-4k/
-
xmad
őstag
megcsináltam az összefoglalóban leírtakat. media player classic, madVR
de valamit elronthattam.
ki rakom a tv-re a képet. és amint teljes képernyőre átnyomom a media playert, megáll a kép.. a hang az megy tovább de a kép megáll. ha ablakban fut a media player akkor megy a kép is rendesen.mi a megoldás erre? mert igy még nem tudtam kipróbálni, hogy a korábbi akadozás megszünt-e
-
törölt tag
Én mint lelkes amatőr, csak az itt olvasatokra hagyatkozok, meg a Googlira! :-)
Kicsit beindult a ventilátor, mikor néztem tegnap, de mást nem vettem észre.
Most egy sima Displayport-HDMI átalakító van a gépbe, de veszek egy ilyen 4k 60 Hz-es átalakítót, ez már ne legyen akadály! :-) -
PuMbA
titán
válasz
#46129152 #25211 üzenetére
Jónak tűnik, kíváncsi vagyok, hogy hogy fog működni, mert eddig nem olvastam sehol, hogy a HDR működik egyáltalán ilyen átalakítóval
(#25212) 69pablotaxi: A kérdés, hogy mennyi a processzor használatod ezzel a videóval
Ha most nem magas, akkor jó, mert minden filmnek más a bitrátája vagy 10 bites HEVC, amit nehezebb dekódolni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
#46129152 #25208 üzenetére
"frissítettem a videokártya driverét, és akadás mentesen lejátszotta a BD25 filmet, valamint a 4K Sony bemutatófilmet."
A Sony 4K bemutatófilm valószínűleg olyan formátumú volt, mint a BD25 film, amit már évek óta gyerek játék dekódolni még egy mosógépnek is, de ilyen formátumban filmet nem fogsz találni
"A DisplayPort az ugyanaz mint egy HDMI 2.0 ?"
Nem, HDR nem megy át rajta.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#46129152 #25208 üzenetére
Tárgytalan az előbbi kérdés! :-)
" A DisplayPort kábelek sokkal egyszerűbbek a meghatározáshoz: Csak egy típus van! Az aktuális verzió, a DisplayPort 1.2, elegendő sávszélességet biztosít ahhoz, hogy akár 3840 képpontos felbontással is 2160 képpontot képes lejátszani 60 Hz-es frissítési sebesség mellett, és támogatja az összes közös 3D-s videó formátumot. A DisplayPort kábelek többcsatornás digitális hangot is képesek lejátszani." -
törölt tag
Az a helyzet,hogy nálam a méretben a Lenovo Thincentre Tiny ami jó!
Esetleg az Új ASUS ami 2 literes! (ez 1 literes)
Bár tegnap a mostani lenovo tiny-t ( i5 3470-es proci, 8 Gb Ram, 256 SSD, HD Graphic 2500, )
frissítettem a videokártya driverét, és akadás mentesen lejátszotta a BD25 filmet, valamint a 4K Sony bemutatófilmet.
MPC-HC x64 a lejátszó!
A DisplayPort az ugyanaz mint egy HDMI 2.0 ? -
R3nts
senior tag
LEON_01 és Fandango : alkalomadtán meg tudnátok nézni nekem a saját gépeteken, hogy a 17.7.1-ben,és a 17.7.2-ben a RadeonSettingsben(!!) a képbeállításoknál benne van-e a színhőmérséklet állítási lehetősége,kijelzőnként ?Köszönöm!
-
R3nts
senior tag
Ja,csak már nem tudtam szerkeszteni...sorry,kicsit már fáradt vagyok...szóval megpróbálom visszatenni ezt a 17.7.2-t, megvan a hivatalos oldalról a setupja , 2017 július 27.-ei driver...hátha működik normálisan...THX!
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
válasz
Fandango #25202 üzenetére
Én h.lye!
Annyiszor megfogadtam már hogy nem upgrade-elek semmit,ha tökéletesen megy...
Hát nálam most ez volt műsoron,végig teljes letakarításokkal reinstallokkal,rebootokkal... : 17.11.1 , 17,11.4 , 17.11.2, Most a retek 17.11.4 van fenn, a Radeon Settings-en belül nem is ír frissíthetőbb verzióra...és nagyjából rendben,(viszont ebben nyista Mantle,és Mantle API valamiért nálam)de még mindig nem az igazi...
Holnap eljátszadozhatok a MPCHC, és a madVR verziók újrapróbálgatásával is, hogy vajon melyikük hajlandó normálisan működni ezzel a driverrrel...
Ezt a 17.2-t fel merjem tenni a HD7770-es VGA-hoz?? Az AMD driverkeresőjében nekem Win7x64 HD7770-eshez a 17.11.4-et írja utoljára.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Az aláírásomban szereplő vénecske konfigon használok MPCHC&MadVR kombót FHD 1080p .mkv-ra,és ISO BD25/50-re.Minden az előírások szerint pöpecre belőve,tökéletesen működött,gyönyörű képe volt a FHD .mkv-knak,igaz a MadVR scaling algoritmusai közül,épp a határon járattam, 75-85%-on izzadt a HD7770-es GPU,de játékra már nem kell a gép,filmnézésre tökéletes volt.Én h.lye frissítettem az AMD driver-t 17.11.1-ről 17.11.4-re.A MadVR képe nem kicsit lett tré...
Frame-eket nem dobál,kadenciahelyesen szépen ketyeg,csak a driver miatt mégis valami sz.r... EVR custom-on is rossz a kép,ugyanolyan,mint lentebb leírva a MadVR alatt.Vékony,alig észrevehető piros vízszintes csíkok ugrálnak a képen,az egész kép,mintha "zajos" lenne,és ilyen rózsaszínes "beütése" van.
Lepucoltam szakszerűen a drivert,feltettem egy előzőt,és egy pár hónapos még előzőbbet,ahol már a RadeonSettings azt írja Mantle API,és Mantle verzió nem is elérhető.(Ez most a filmlejátszás szempontjából irreleváns,de azért érdekes)Bár a telepítések hiba nélkül felmentek.Mégis valahogy downgrade-elni kéne a drivert, csak nem tudom milyen régre nyúljak vissza ezügyben,vagy hogy mi a megoldás...?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Max
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...