Hirdetés
- PlayStation 5
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Elden Ring
- GTA V
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dhcodoki
senior tag
válasz
DeathAdder #26505 üzenetére
Egyes filmeknél ezzel a grain effekttel fedik el a nem tökéletesre sikeredett cgi-t. Egyszerű spórolás. Valahol a Ryan közlegény környékén jött divatba.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
dhcodoki #26472 üzenetére
"A másik problémám, (lehet összefügg) mikor beállítom MPCHCben a madVR-t Lanczosra, akkor szépen megtartja a beállítást a 20. filmnél is. De, ha Kodival indítom el a mozit, akkor visszaáll alapra minden. Lanczosból Bicubic60 lesz. S ekkor már az mpchc is alap madVRel indul."
Megvan a megoldás. A kodi DSPLayer menüben be lehet állítani, hogy a kódolási beállítások honnan töltődjenek be. S nekem nem a madVR volt kijelölve, hanem a DSPlayer. Ezért minden kodival indított film, alaphelyzetbe tette a madVR-t.
[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a madVR-ben az elsődlegesnek kijelölt kijelzőm inaktívnak látszik.Lásd itt.Csak akkor tudom aktívvá tenni, ha megkettőzött asztalról kiterjesztettre állítom, s szintén elsődlegesnek jelölöm be a vetítőt. A film szépen pörög a projektoron 24Hz-en, de gyanítom valami nincs rendben.
A másik problémám, (lehet összefügg) mikor beállítom MPCHCben a madVR-t Lanczosra, akkor szépen megtartja a beállítást a 20. filmnél is. De, ha Kodival indítom el a mozit, akkor visszaáll alapra minden. Lanczosból Bicubic60 lesz. S ekkor már az mpchc is alap madVRel indul.
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
Dupla kijelzőnél (Projektor 24p + Led monitor 60Hz) eddig megkettőzött asztalt használtam. Hol tudom azt beállítani, hogy kiterjesztett asztal esetén, mikor a projektor is be van kapcsolva, akkor azon induljon el a kodi? Kikapcsolt projektor esetén, pedig a monitoron maradjon.(madVR-t is használok, ha ez számít valamit)
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
MadVR nélkül, MPCHC-val mozizok 24p-t tudó samsung LCD TV-vel. Hozzáadtam a teljes képernyős megjelenítéshez, hogy 24p film esetén váltson át 24Hz-re a TV.
[kép]
Ezt meg is teszi, úgy ahogy kell, viszont ezen a képfrissítésen a kép szélei kb. 1cm-t kilógnak? Ha visszaáll a Tv 60Hz-re, akkor a képméret is OK.A grafikus vezérlő, így van beállítva:
[kép]Tudnátok segíteni, mit nem állítotam be jól?
kieg:
24p-s film esetén a kép túl sötét tónusú és hajszálnyit zajos. Olyan, mintha más kimeneten menne a kép.
Ha a grafikus vezérlőben átállítom 60Hz-ről 24Hz-re, akkor is ugyanaz a jelenség.[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
Nálam annyi a fejlemény, hogy dunkel fórumtárs segítségével az MPC-HC+madVR-el tökéletes lejátszást tudtam elérni. Sőt, még a "chroma upscaling"-ot is "szuper-xbr - sharpness150"-re fel tudtam tekerni.
Viszont Kodi 16.1 dsplayer-el továbbra is szenvedek. Megnéztem a kodiban a lav filtert, ugyanúgy van beállítva, mint az MPC-HC-nál.
Valamiért filmlejátszás után valamikor visszaállítja alapra a madVR-t. Mondjuk ezt lehet azért teszi, mert eléggé szaggatja a képet. -
dhcodoki
senior tag
Annyival kiegészíteném, hogy a madVR eléggé le van butítva. Pl. Chroma: Bicubic75
1-2 hónapja semmi gondom nem volt. Minden szépen futott. Azóta kapott a rendszer egy plusz HDD-t és ennyi történt. -
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
Ha az összefoglaló szerint állítottam be a madVR-t, de mégis időnként meg-meg akad a lejátszás, akkor csak az algoritmus beállításokkal lehet gond? Jellemzően a dropped és delay frame számlálók pörögnek (1-2 perc alatt 100 környéki érték). Illetve a avarge stats alatt lévő értékek magasabbak a Vsync-nél.
Esetleg kutakodjak az algoritmus beállítások mellett máshol is?WIN7 64bit; AMD A10 5800K 3,8Ghz; 4GB Kodi és MPC-HC
Készítettem egy videót. Jól látszik, hogy az elején viszonylag rendben pörög, majd megindulnak a számlálók.
Link[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen autót vegyek?
- Politikai mémek
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Parfüm topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával