Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #33197 üzenetére
Windows 7 már nem támogatott operációs rendszer 3 éve, hiszen ma már 13 éves
Pont annyira használható, mint egy 13 éves okostelefon, azaz semennyire. Figyelni kell az ilyenekre, hogy mi meddig támogatott, mert különben egyszer csak váratlanul fog érni minket egy olyan dolog, mint téged, hogy egyszer csak nem működik egy program.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
kalidor55 #33191 üzenetére
Fogod magad letöltöd a lnkről az MPC renderert . Csinász egy mappát valahol a gépeden amit tudsz hol van. Bemásolod a renderert és utána kicsomagolod ugyan ebbe a mappába ,majd törlöd a rar állományt. Ezek után ezt a mappát áthelyezed a c / programfileok mappába. Ezután mpc-be ben mindent beállítasz ahogy az összefoglalóban leírták. Nem agysebészet szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #33184 üzenetére
Az MPC Video Renderert külön mappába kell kitömörítened, tehát csak a tömörített fájlban lévő 10 fájlnak kell a mappában lennie
Ezt le is írtam az összefoglalóban: "Ehhez a letöltött állományt tömörítsük ki a C:\Program Files\MPC Video Renderer mappába"
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz
kalidor55 #32766 üzenetére
Hát sztem nem különösebben szépek ezek a youtube demok. Agyonszaturálják őket, hogy rikítson minden szín, sharpening is túl sok az én ízlésemnek, nem természetes kép, olyan mint valami animáció. A tömörítés is elég gyenge minőségű valószínűleg, bitráta nagyon alacsony 60fps-hez.
De egyébként akkor tényleges filmeket nem is akarsz nézni, csak youtube demokat meg házi felvételeket? Mert legelőször filmeket írtál, de egyre inkább úgy tűnik, hogy nem arra gondoltál amire itt midenki más.
Fontos tisztázni: meggyőződtél róla hogy támogat a TV-d HDR-t? Mi a pontos típusa?
A saját házi felvételitek jó eséllyel nem is HDR-ben vannak, amit meg letöltöttél ott nyilván nem tudod rendesen összehasonlítani mivel amíg nincs rendesen beállítva a madvr addig nem HDR-ben nézed hanem a renderer szoftver tone mapeli SDR-be a videot (nyilván így a végeredmény más lesz mint az alapból SDR verzió ezért látod másnak).[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz
kalidor55 #32762 üzenetére
Nem kell a TV-n semmit kapcsolgatnod ehhez. Ha a madVR jól van beállítva és passthrough-ban küldi a HDR metadata-t a TV-nek, akkor a TV automatikusan HDR módba lép.
Megpróbálhatod a lav filterben a dxva2-copyback opciót is HW gyorsításnak.
Ha sehogy sem akar összejönni akkor meg az MPC Video Rendererrel folytasd a tesztelést: [link]
Ne youtube videokat tesztelj mert azt úgysem fogod tudni helyes színtartományban átkódolni hevc-be (át lehet, de az MPC/madVR beállításnál kb 10x összetettebb folyamat és egyelőre az sem jött össze). Itt nem a formátum most ami igazán lényeges hanem a HDR, nem győzöm ismételni, hogy anélkül semmit nem nyersz a 4K-val. HEVC HDR filmeket tesztelj.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
kalidor55 #32756 üzenetére
Melyik régi program nem megy win10-en?
Nekem asztali PC van i7-4790K procival ami 89w TDP ha jól emlékszem, neked a laptop meg jó ha 30wattos és 2magos. Naná hogy gyenge lesz már youtube 4K-hoz arról nem beszélve hogy HDMI1.4 van vélhetően rajta azon meg át sem megy a 4K 60Hz-en csak 30Hz a plafon -
Wade0303
aktív tag
válasz
kalidor55 #32757 üzenetére
Sztem lehet nem is jó helyen keresgéled. A madVR telepítési mappájában madHcCtrl.exe-vel érheted el a beállításokat, abban meg itt találod a HDR-t: [link]
Én BE helyett az MPC-HC-t ajánlanám (bár a BE-vel is megoldható, legfeljebb kicsit máshoil vannak a megfelelő beállítások): [link]
MadVR-ból is lehetőleg a legfrissebbet telepítsd: [link]
MPC-HC-ban View/Options alatt éred el a beállításokat, itt ha már telepítetted a madVR-t akkor Playback/Output alatt válaszd ki (madVR néven lesz ott).
Majd ahogy már írtam Internal Filters menüben minden pipát kiveszel, utána pedig External filters menüben "add filter" gombbal hozzáadod a 4db LAV filtert (Video decoder, Audio decoder, Splitter, Splitter source) és ezek közül a Video decoderben beállítod a HW-es gyorsítást DXVA-ra.Fontos, hogy a videokártya driver is naprakész legyen, de ha minden rendben megy azért akkor sem biztos, hogy működni is fog ez Win7-en. De sztem csak ez a lehetőség van ha win7-ből HDR-t akarsz kicsikarni. Ha működik akkor a TV-d HDR módba fog lépni mikor megfelelő videot indítassz MPC_ből.
*Közben látom, hogy az MPC Video Rendererben (összefoglalóban ajánlott) is van passthrough to display mód, tehát ezt is megpróbálhatod ha a madvr nem működik, vagy nem találod a beállítást. De ugyanúgy aktiválni kell a lejátszóprogi beállításaiban rendererként.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
kalidor55 #32754 üzenetére
Meséld kérlek milyen problémát okozna a win10-re váltás?
Használtál már egyáltalán 10-et? Azok szokták ezt írni akik sosem használták
Nálam cirka 6éve az fut minden PC és laptopon éjjel nappal mert szerverem is megy letöltésre de valahogy nem látok semmi problémát seholYoutube 4K-t meg leírták előttem is hogy GPU nem támogatja így proci erőből kell tudnia a gépednek dekódolni. MPC-BE és MPC Video Renderer meg a videókártyáddal is vinne 4K-t de nem youtube-ról hanem mkv-t amit ilyen olyan oldalakról letöltesz.
-
TeeJay
félisten
válasz
kalidor55 #32748 üzenetére
Amíg ragaszkodsz a win7-hez tök feleslegesen írunk ide bármit...
Win10 + MPC-BE + MPC Video Renderer
lekapsz egy 4K HDR Remux-ot és vígan nézed legalábbis nekem a GT1030 GDDR5 röhögve viszi. Youtube meg a procidtól függ bírja-e
Nekem 4790K van és lazán viszi a 4K-t is pedig ugye a GPU nem tudja ezeket így csak a proci kódolja -
Wade0303
aktív tag
válasz
kalidor55 #32750 üzenetére
Webm az csak egy kontener (mint pl. az mkv), nem video formatum. Maga a video az gondolom vp9.
Kulon kell telepitened a lav filtert( [link] ) es az MPC-ben hozzaadnod external filterkent. Az internal filters menuben meg vedd ki mindenhonnan a pipakat.[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz
kalidor55 #32745 üzenetére
Semmifele nyers 4K nincs itt, egyszeruen mas tipusu video kodek, youtube-on altalaban vp9-ben vannak a nagyobb felbontasu videok es a google nyomja az AV1-t ugyhogy valszeg az is egyre gyakoribb. De miert akarnal letoltve nezni Youtube videokat? Mint mondtam, HDR filmeket csak hevc-ben fogsz talalni.
HDR almenut keress a madvr beallitasaiban, ott lett "passthrough HDR to display" opcio. De ezeket most fejbol mondom es mobilon irom, sztem egyszerubb ragoogliznod.Sem VP9 sem AV1 decoder nincs a GTX960-ban, de errol is kuldtem mar elobb egy tablazatot. Ez az oka hogy a youtube 4K videok laggolnak. Ezen a win10 sem segit. De ha a filmek rendben vannak akkor mar csak a HDR-t kene mukodesre birnod, anelkul ugyanis nincs sok ertelme a 4K-nak mivel amit felbontasban nyersz azt szinekben elveszted (hdr-sdr tone mapping).
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #32744 üzenetére
YouTube-on nem HEVC van, hanem VP9 vagy AV1 kodek. 4K HDR filmek csak és kizárólag HEVC-ben vannak, de amit feltöltenek a YouTube-ra, azt ugye mindent átkonvertál magának VP9 és AV1-gyé, akár a HDR kihagyásával. YouTube-ról ne tölts le dolgokat, mert teljesen más, mint egy 4K film.
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz
kalidor55 #32734 üzenetére
Mi az hogy "nyers 4K"? Minden letezo UHD BluRay lemezen HEVC van, tehat ami HDR filmet letoltesz az szinte garantaltan HEVC (esetleg meg VP9 vagy AV1 lehetne de az baromi ritka filmeknel), nincs olyan hogy "nyers hevc" meg főtt 😃
Win7 valoban nem eppen idealis de ha a madVR-ban passthrough-t allitasz be a HDR opcioknal akkor sztem mukodni fog (ehhez nem kell a win10/11 fele beepitett HDR kapcsolo).LAV filterben be kell allitanod a hardware acceleration-t, es lehetoleg kulon telepitsd a legfrissebb LAV filtert es allitsd be az MPC-ben external filternek (az internal filtereket meg deaktivald).
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #32727 üzenetére
Ahogy írtam, egy 4K videó lejátszása vagy van vagy nincs. Olyan nem létezik, hogy csak félig dolgozza fel a 4K filmet az egyik VGA, ezért rosszabb képminőséget kapsz. Tehát 0 különbség van a 960 és a 1060 között és 0 különbség van egy még újabb VGA-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz
kalidor55 #32723 üzenetére
A dekoder szoftver legalabb olyan fontos mint a GPU, hasznalhatsz baromi eros videokartyat meg procit, nem sokat ernek ha valami gagyi kommersz lejatszoprogram nem hasznalja oket a dekodolashoz.
LAV filter kell es egy azzal kompatibilis lejatszo pl. MPC-HC, MPC-BE, PotPlayer.
Amugy meg ahogy mar utaltak ra, a 4K filmeknel a HDR hozza az igazan nagy elorelepest, foleg hogy a filmek tobbsege nem is igazi 4K felbontas hanem csak felskalazott tartalom.
Ha valami 8bit+FRC LCD monitoron nezed olyan lejatszoprogival ami nem is tamogatja a HDR-t akkor osszessegeben rosszabbul fog kinezni a vegeredmeny egy fullHD SDR-hez kepest, meg akkor is ha a kijelzo 4K felbontasu. Ahhoz hogy tenyleg HDR-ben nezd, mind a kijelzonek mind a lejatszoprogramnak tamogatnia kell, tehat a LAV filter melle kell meg renderernek madVR vagy az osszefoglaloban irt MPC Video Renderer. Ha ezeknek nem akarsz utana olvasni es beallitgatni akkor vegyel egy 4K TV-t es bizd arra a lejatszast. Hiaba sokkal gyengebb benne a GPU, a kep biztosan szebb lesz. -
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #32721 üzenetére
Mindegyik kártya, ami kompatibilis, azaz az összefoglalóban szerint jó, ugyanolyan jól lejátssza a filmeket. Szerencsére ez épp nem szubjektivitás kérdése
A GTX 960 jó választás, de a HDR miatt a legjobb a TV-re bízni, mert az nem egy egyértelmű dolog PC-n.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
kalidor55 #28533 üzenetére
"nekem 2 méteres a tv-ém"
Így még nem hallottam tévé képernyő méretet megnevezni.Ahogy sokadszor most is azt tudom mondani hogy a 4K önmagában nem sokat ér. Nagyon fontos a képátló és a nézési távolság aránya, valamint az UHD hozadékai mint pl magasabb szín és dinamika tartomány.
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #28533 üzenetére
Jó a 4K, ha közel ülök a TV-hez és a film is hozza azt a képminőséget, amit 4K-nak lehet nevezni
Mivel elég sok film 2K és nem is ülök annyira közel a TV-hez az esetek többségében, így én is csak pár filmet szerzek be 4K-ba, mert többnek nincs értelme. Több filmből meg még mindig nincs 4K változat és nem is lesz, szóval ott alapból marad FullHD.
Amikor SD-ről váltottunk HD-ra, azért volt jó és azért terjedt gyorsan, mert minden anyag HD-ban is megvolt. A 4K-nál azért ilyen nyögvenyelős az átállás, mert eljutottunk arra a pontra, hogy elértük az eredeti anyagok minőségét és sok esetben nincs hova tovább: az adott filmből az elérhető legjobb képminőséget néztük már FullHD-ban.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz
kalidor55 #27592 üzenetére
Csalodasnak nem mondanam, csak hianyzik az a nagy extra, amit mas termekeknel kapsz ha -papiron - ekkorat ugrasz.
Mivel a 4k mostmar alap, igy nem maga a 4k tv vasarlasa a hulyeseg,hanem az,hogy nekem 1080pban tokeletes volt a rendszerem, de szereztem a gepbe 1050ti-t, hogy menjen a 10 bit hevc is gigabiten, ne wifin vagy 100 megabiten kapja a tv az aldast.Igazabol ez se volt felesleges befektetes, mert mar tudom, hogy szinte semmirol nem maradok le,ha egy adott filmet 4k helyett 1080pban nezek.
Nekem egy sorozatot normalis 720pben nezve sem lesz olyan erzesem, hogy "juj de ronda,valahogy 4kra kene valtani"Majd futok meg egy kort ha meglesz a 75"-os 10bites lcd,vagy oled tvm,de az nem mostanaban fog megtortenni
Ket kerdesem van az osszefoglalora :
- Miert a kiterjesztes az ajanlott,miben jobb annal,ha kilovom a monitort,es csak a tvn van kep ?- Mi a hatranya a regi hdmi kabelnek ? Nekem 5 meteres kell, de a 2.0 with ethetnet meg ott is alig dragabb a simanal, igy azon nem terveztem sporolni.
Volt itthon egy regi kabel,gondoltam addig is kiprobalom azzal,mig megveszem a 2.0-at.
En ugy latom,ez siman birja. Meg a 300mbp hevc main 10 video is atmegy rajta.
Mik a tunetek,honnan fogom latni, hogy megse volt eleg a sima kabel ?
Kockasodo kep,egyszer csak elmegy a jel,es nem latja a tv-t a pc kabelcsereig ?
Vagy ha mar elindult,akkor jo is lesz igy?[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Vagy a szemed nem annyira jó vagy a szemüveged már régi vagy nem 4K filmet nézel, hanem 2K-sat 4K-ban kiadva
Márton-nak egyébként igaza van, ha egy jó minőségű fényképet nézel, akkor ég és föld a különbség. Ezt le tudod tölteni 7900x5000-res felbontásban, nézd meg a TV-den és nézd meg egy FullHD monitoron.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz
Pedig ekkora méretnél 2m-től már igencsak látnod kéne azt a hihetetlen részletességet, amit egy minőségi 4k tartalom ad. Egy 8 megapixeles dslr fotót kirakva sem tetszik jobban a dolog? A szemeid 20/20-asok?
[link]
Én ugyan 55"-t vettem amit 3+ méterről nézek, itt már tényleg nincs semmi különbség a 1080-hoz képest, de én a passzív 3D miatt vettem, hogy nem lássam a csíkozódást.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz
kalidor55 #26954 üzenetére
Valaki használja az MPC-BE audió kiegyenlítését házimozival? Tudom, ki kéne próbálni, de a napokban nincs lehetőségem. Kissé idegesítő folyton halkítani/hangosítani filmezés közben. Egy komolyabb jelentnél áthallatszik a szomszédba, ha lehalkítom akkor meg túl halk lesz a beszédnél, térhangzásnál. Ér valamit vagy felejtős?
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26515 üzenetére
Ez művészeti megfontolás
Szerintem unalmas lenne, ha minden film tűéles lenne és létezik olyan is, hogy információs túlterhelés, tehát az agy már olyan sok részletet kap, hogy egyszerűen nem veszi figyelembe és szelektál. Olyasmi, mint a 3D film, hogy 20-30 perc után megszokod és már alig gondolsz rá, csak néha be-be ugrik az effekt, de a film végén úgy jössz ki, hogy ez 2D-ben is ugyanolyan jó vagy rossz lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz
kalidor55 #26327 üzenetére
Nincs olyan, hogy 1.3 vagy 1.4 HDMi kábel, az a csatlakozó amit így jelölnek. A kábelnek sávszélessége van és az se mindegy milyen hosszon kell átvinni az anyagot. High Speedet kell venni, ami átviszi a 18 Gbps-ot.
Ha 60hz-en megy az MPC-HC film alatt az már régen rossz. A filmek általában 23.976 hz-en mennek.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26287 üzenetére
szinimini-nek épp nem rég magyaráztam el, hogy milyen program verziókat, mit hogy kell beállítani, hogy menjen
#26248-es hozzászólástól idáig olvasd el a topikot és minden tiszta lesz.
Valamint neked GTX960-ad van és egyes kártya gyártók csak HDMI 2.0-ás firmware-t tettek rá, HDR-hez pedig kell a HDMI2.0a, tehát lehet, hogy nem is tudja a VGA-d a HDR-t.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kalidor55 #26267 üzenetére
Miért, most a HDR-t nem küldi át a jelenlegi kábel? Nézd meg előbb.
HDMI kábeleknél nem annyira egyértelmű a helyzet a "verziószámot" illetően, illetve ilyen -valójában- nincs is, csak a kábel sávszélessége a fontos. Vagy elég hozzá, vagy nem és sokszor a régebben "1.4-esként" vásárolt is elég.
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26257 üzenetére
25 vagy 30Hz-ig megy a 4K 1.3, 1.4-gyel, de 60Hz-en már nem....HDR sincs, csak HDMI 2.0-ával, szóval a 4K minőség feléről lemaradsz. Ezért érdemes a TV-re rádugni egy vinyót és azzal nézni filmeket, ha nem akar az ember szenvedni a gép beállításával.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26134 üzenetére
A FullHD Blu-ray-ekhez kifejlesztett H264 (vagy x264) kódolásúakat tudja gyorsítani, amelyek kétszer több helyet foglalnak, mint a hivatalosan elfogadott 4K kódolási módszer HEVC (vagy H265, vagy x265), de ezekből csak pár készült néhány évvel ezelőtt, mert néhány elvetemült úgy gondolta, hogy jó ötlet
[ Szerkesztve ]
-
Norby-007
tag
válasz
kalidor55 #26086 üzenetére
köszi,
én is úgy vélem, hogy a szumma videókarival 400 k-s pc-nek tolnia kellene majd a 4k videót
sajnos már javában volt 4k tv mikor ez a kártya megjelent, érdekes lenne ha nem menne a videókártyán és a gépben összesen 22 GB ram van, i5 procival beszarnék ha nem menne vele, de sajnos lehet, hogy egy 35 ezres videókártya segít majd, tiszta röhej -
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26075 üzenetére
"gyerek sokat szívott vele"
Aki Win7-hez szokott az szívhat. A 10-est is meg kell szokni és kiismerni, mint minden új dolgot. 20 év múlva úgy sem használhatsz 7-est, szóval csak késleltetni tudod a szívást, de megkerülni nem. Én már a 10 megjelenésekor váltottam, ugyanúgy szívtam, szerencsére csak kicsiket, de már ismerem a hülyeségeit.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26067 üzenetére
Egy Windows 10-zel lehet, hogy megjavulnának a dolgok
Más nem jut eszembe.
(#26068) Hompi01: MPC-HC alá kell a legújabb 0.71-es LAV Filters, amit innen le tudsz tölteni, majd az MPC-HC beállításoknál Külső szűrőként hozzáadni az MPC-HC-hoz és a használatát engedélyezni (LAV Audio, Video és Splitter a listában). Azután a LAV Video filtert be tudod konfigurálni a Start menüben a LAV Filters alatt és rakd be a D3D11 hardveres gyorsítást DXVA2 helyett.
Ja és madVR-ben beállítottad a felbontás váltást? "2160p23, 2160p24, 2160p50, 2160p59, 2160p60" a téma összefoglalóban is található helyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26057 üzenetére
LAV Filters-ben a videó beállításoknál a VP9 be van pipálva, hogy gyorsítsa? A 32bit támogatását már szinte minden cég befejezte, szóval nincs értelme azt használni, mert 2-3 éve a 64bit jobban támogatott, gyorsabb és még biztonságosabb is, mert a memóriacímzéssel nagyobb tér jut a programoknak és jobban "szét lehet szórni" az adatokat. A 32bit esetén jelen lévő 3,5GB-os maximális memória határ is elég fájó már 2-3 éve, mert ma minden gépben ennél több van.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #25930 üzenetére
MPC-BE-ben is állíthatod a frekit és a felbontást, csak nézd végig a Beállításokban a menüket, ehhez nem kell madVR, mert még jobban megkavarodsz és több hibalehetőséget kapsz annak ellenére, hogy nem értesz a madVR-hez, tehát ha megint baj lesz az még több gondot okoz
[ Szerkesztve ]
-
Balerik
aktív tag
-
fericske
addikt
-
Kovbob
senior tag
válasz
kalidor55 #25910 üzenetére
Fogalmam sincs. Elméletben nem, de gyakorlatban már semmit se tartok elképzelhetetlennek. Tearinget se kéne okoznia, oszt nálam mégis okozott, amíg nem csináltam meg a driverben a beállításokat. Meg kérdés milyen lagot látsz, mert a madvr-ban van smoothmotion, ami a 24-s filmeknél a mozgáson javít elvileg a 60hz-en.
Szerk.: Ja most látom, hogy félreértettelek. Akkor te már használasz madvr-t, csak a driverben nem állítottad?
Abban az esetben nincs köze a laghoz szerintem, ha amúgy a tearing meg megszűnt. De legfeljebb add hozzá azt is.PuMbA De van benne smoothmotion annak lehet értelme, ha véletlen a pulldown miatt lát valami akadás, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Kovbob
senior tag
válasz
kalidor55 #25902 üzenetére
Ha Nvidia kártyád van, akkor úgy, mint én, az nvidia driverben hozzáadod az mpc-be-t, ha használsz madVR-t, akkor azt is és bekapcsolod a függőleges szinkronizálást rá:
Viszont a röccenést ez nem hiszem, hogy megszünteti, ennek ahoz nem hiszem, hogy van köze (meg hát nálam az nem is volt), de majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Kovbob
senior tag
válasz
kalidor55 #25899 üzenetére
Könnyen lehet, hogy hülyeséget mondok, de véletélenül nem screen tearing az amit látsz és tényleg szétesik a kép a mozgásoknál? Csak mert nálam ez előjött az MPC-BE-ben és az nvidia driverben kellett kényszerítenem a v-sync-et a programra, hogy megszűnjön. Igaz nekem csak MadVR-al együtt jött elő.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
kalidor55
tag
válasz
kalidor55 #25895 üzenetére
én úgy látom, valami csoda kell, hogy rájöjjek, hogy miért van ez a laggolás és röccenés
igazából évek óta tapasztalom hogy van, csak, mindíg azt mondtam magamnak, hogy , majd egyszer ráfexek és csak meg lesz.
de egyre kevésbé látom esélyét, hacsak nem jön közbe valami véletlen ami rávezet a megoldásra. már az első észrevétel óta, volt szinte teljes platform csere, de semmi nem változott jó irányba, a problémám megmaradt.
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #25892 üzenetére
Ez megint 75Hz, nem 60Hz és nem a TV-n van kint a videó, a monitort kihúzva, hanem a monitoron
Mi a jobb felső sarokban az a 30-as szám? Fut a FRAPS? Kapcsold ki, egyáltalán nem kéne ott lennie, mert felesleges mérni egy videó fps számát, azt az adatokból megtudod. Az okozhat akadozást. Lőjj le minden háttérben futó programot.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #25885 üzenetére
Semmilyen akadozás nincs, mert a két vonal közel megy egymás mellett és nem ér egymáshoz
Amit te látsz az a filmek 23fps-e, ami természetesen nem olyan sima, mint a TV adások 50fps-e, mert fele annyi képkockád van egy másodperc alatt. Mint a moziban.
[ Szerkesztve ]
-
kalidor55
tag
válasz
kalidor55 #25882 üzenetére
marhamód érdekes dolgot tapasztaltam! lehúztam a hdmi kimenetről a tv kábelt és, lejátszottam ugyanazt a videot, 60hz és 75hz monitor beállítás melett, alábbi képeken látható az infok., de a lényeg, hogy 75 hz-én nem észleltem laggolást és mikroakadást sem, igaz, rövid ideig teszteltem, a 60hz beállításnál is, csak inkább mikroakadásokat észleltem, de laggot nem.
ez volt a 60hz
és ez a 75hz, vélemény?
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #25880 üzenetére
"a 75hz azért, van, mert azon nek olyan vastagok a betűk, jobban olvasható és nem lógnak ki a monitor mezőböl a kikapcsoló x-ek a programokban"
Nyomd meg a monitoron az automatikus kalibrálás gombot és nem lesz ilyen, ha a felbontásod ugyanaz, mint 75Hz-en. 60Hz és 75Hz együtt nem bírja kezelni sok VGA, főleg az NVIDIA és az Intel, ezért kell mindkét kijelzőn 60Hz-et használnod vagy egy kijelzőt.
"én a kodekre gyanakxom, hogy az mpc-hc- ban lav, van, az mpc be-be pedig, mpc kodek és az utóbbiban jobban látszik a lagg is, talán a kodek miatt, de nem tudom minek van hatása, a laggolásra a kodecen belűl, mit kéne állígatni, hogy változzon a lagg? úgy halottam, hogy a legújabb lav 0.72-es a legújabb és az a legjobbkodec, talán nem kéne lecserélnem az mpc-hc gyáriját erre? "
A LAV az nem kodek, hanem filter, mert a teljes neve LAV Filters, azaz ami azonosítja és szétszedi, hogy mi található a videó fájlban: feliratok, hangsávok, HDR adatok
Az MPC Video Decoder meg mindkettőben ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #25877 üzenetére
Úgy csinálj képet, hogy csak a monitorodon megy a film és a TV HDMI-jét kihúzod a VGA-ból
75Hz miért? Lehet, hogy ez lesz a gond. 60Hz-en használd a monitort és a TV-t is, ez a szabvány. A TV-n kikapcsoltad a Motion Plust, meg Zajcsökkentést, Dinamikus kontrasztot, meg ilyen hülyeségeket? Azok is okozhatnak ilyet, mert mind képfeldolgozást csinálnak és tudnak hibázni.
"kicsit javult a helyzet, mert kivettem a lav codekben az rgb-ék elől a pipát és most a mpc-hc ban lejátszáskor már alig van lagg."
Ilyet ne csinálj, állítsd vissza, az RGB kell, az alap beállítások teljesen jók.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Fiio m15s dap hordozható zenelejátszó
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával