Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Nálam a Clock and Phase csíkosan vibrál.
DELL_SE2416H Oázis-al kalibráltatva, de jelenleg csak VGA-bementtel tudom használni. A graf kártyámon csak DVI kiment van, ehhez vettem egy DVI->HDMI adaptert, de úgy bizonyos képek (még a homogén fehér is, pl. Google főoldal) észrevehetően vibrál. Eddig a VGA bemenettel viszont semmi negatívumot nem vettem észre. (Nemsokára veszek hozzá egy egybe DVI->HDMI kábelt is). (Teszteltem az Intel IGP-s, HDMI-s noti-mmal és semmi vibrálás nem volt, tehát a 9800GT DVI kimenet, vagy az adapter a hibás.) De ez a Clock and Phase vibrálás akkor nem normál? -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #31694 üzenetére
Nem. Ezek a videófájlban lévő adatok szétválasztásában vesznek részt, de ami nincs bepipálva, az már annyira régi formátum, hogy nincs értelme bepipálni.
Nincs megoldás, ha a proci nem elég a filmlejátszáshoz, akkor nem elég.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #31687 üzenetére
Másik kérdés, hogy az MPCHC-ban a Transform és a Source filter-ek közül érdemes mindent bepipálni? Ezek nem valami post-process-t tolnak a képre, vagy mi a feladatuk?
-
PuMbA
titán
válasz
Exodius #31692 üzenetére
Mindnek megvan az előnye, szóval azt válaszd, ami neked legfontosabb. VA monitorom is volt, most IPS. VA fekete részletessége rosszabb az IPS-énél, mert összefolynak a legfeketébb árnyalatok, ezért is tűnik ütősebbnek a képe. Általánosságban az IPS paneleknek a válaszidejük és színhelyességük is jobb, tehát film, kép, játékhoz jó az IPS. VA képe "ütősebb", de kevésbé pontos, mint egy IPS-é így film, játékhoz jó, ha kevésbé kritikus a pontos megjelenítés és kell a jobb kontraszt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
Exodius #31689 üzenetére
Tévé OLED, monitor meg minél nagyobb, minél olcsóbb és minél magasabb képfrissítése legyen.
Amúgy nekem egy LG 32GK850F van. Ez VA paneles de legalább sík képernyős és volt akcióban 120k is.
-
Exodius
őstag
Amúgy srácok..
Ti milyen monitorokat/TV-ket használtok? Figyeltek arra is, hogy IPS vagy VA-panel legyen?
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #31687 üzenetére
Nem fog menni sehogy. a GPU nem tudja, a CPU pedig nem elég erős hozzá. Én pont egy i5-6500-at cseréltem le ez miatt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
aujjobba #31676 üzenetére
A CPU sem mai darab: DualCore 2.5GHz. Az MPCHC-ban van Intel Quicksync dekóder opció, de azzal se jobb. VLC-ben pedig sehol nem találok ilyet, pl. a "Videó kimeneti modulok" között van egy csomó, de pont Quicksync nincsen. Amúgy alapból, hogy nem állítottam rajta semmit a VLC-vel még rosszabb, csak hang van, a videó helyén csak fekete kép és iszonyat akad, szinte lefagy az egész.
Másik kérdés, hogy az MPCHC-ban a Transform és a Source filter-ek közül érdemes mindent bepipálni? Ezek nem valami post-process-t tolnak a képre, vagy mi a feladatuk?
[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Remélem jó helyen kérdezem. Jelenleg van egy számítógépem (VGA: 1050ti, 8gb ram, I5 2500 proci). amit HDMI vel össze kötöttem a tévével (Sony W805A). Sajnos bármilyen filmet játszik le a tévén néha néha beszaggat a kép. Próbálkoztam MKV val és ISO val is. Ha a tévé belső lejátszóján játszom le akkor nem szaggat. ISO esetében megnéztem és 24p-s a film, a gépet át is állítottam hogy 24hz en adjon ki képet, a tévé fel is ismeri hogy 1080/24p, de így is be be szaggat. Minden képjavítót kikapcsoltam. Lejátszó: VLC és PotPlayer64.
Valakinek valami ötlet? -
TeeJay
félisten
válasz
solfilo #31680 üzenetére
Elég büntetés is volt a film is meg a képarány is. Hiába a ZS cut nem lett oscar díjas
Nekem a Geforce 1030 GDDR5 még mindent lejátszott röccenés nélkül szóval megmarad míg el nem pusztulArctic silent 92mm ventilátorral megtuningoltam így 35 foktól jobban sosem tud melegedni és csöndben játszik mindent
-
Exodius
őstag
Itt dicsérték, hogy más élmény. Ezért is érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek róla.:
The 21:9 (2560 x 1080) Experience | PCMonitors.info -
válasz
Exodius #31678 üzenetére
Pont ezen tanakodtam, mikor monitort kerestem, hogy 16:9 vagy 21:9 legyen, aztán mivel az idő nagyobb részében sorozat megy rajta, s csak kisebb részben film, nyert a 16:9.
Justice League Snyder Cut 4:3-as ha jól olvastam, az elég büntetés lehet egy 21:9-es kijelzőn.
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
válasz
SunMount3r #31677 üzenetére
Állítólag mégis sokkal jobb a filmes élmény azon, mert nem nyomja össze a képet.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Exodius #31675 üzenetére
Még jobb, azon pl. a 16:9-es filmek, vagy főleg a sorozatoknál lesznek két oldalt a fekete sávok.
-
aujjobba
addikt
válasz
SunMount3r #31673 üzenetére
CPU nem tudja?
Intel-ekben van quicksyncvideo (QSV), azt elvileg a VLC ki tudja hasznalni. -
Exodius
őstag
válasz
SunMount3r #31674 üzenetére
21:9, de nem baj.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Exodius #31672 üzenetére
Mármint 16:10 képarányú monitort? Fekete sáv mindig lehet, annyi féle variációja van a filmes képarányoknak.
-
SunMount3r
nagyúr
Nem tudtok valami módot arra, hogy az UHD / HEVC kódolású videókat zökkenőmentesebben lehessen lejátszani egy olyan VGA-val, ami még nem tudja a HEVC-et?
Valami beállítás rá, ami ezt megkönnyíti pl. az MPCHC-ban, vagy valami másik lejátszó pl. VLC?A kodecks for HW decofing HEVC részének a ki/be kapcsolgatása nem sokat jelent az MPCHC-ban. Mivel lehetne akkor még próbálkozni?
Nem várok csodát, de még egy 6Mbit/s-es UHD HEVC videó is nagyon akad, a kép is és hang is. Amiért kell, csak hogy feliratokat tudjak hozzá igazítani, tehát hogy valamivel folyamatosabb legyen a lejátszás.
-
venom8888
őstag
válasz
koppasz1986 #31670 üzenetére
ja igen, es nekem ott kozepesre van allitva.
-
venom8888
őstag
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31664 üzenetére
Az igaz, de ez nem filmcím
Samsungnál például az Auto Motion Plus pont ugyanezen a névvel van a magyar menüben is, mert ez a technológia neve, tehát nem lehet lefordítani. 2 perc TV menüben keresgélésnél nem nagyobb feladat megtalálni egy TV-n sem angol név alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nem tudom, meg nem is nagyon foglalkoztam ezzel. A Sony interpolációját ismerem és kb ennyi. Igazság szerint azt se nagyon használom, Philipsnél meg csak kereste a neten.
Egyébként az hogy valakinek évek múlva tűnik fel, hogy a 24p egy ratyi szar az még hagyján, de amikor jönnek hogy mi ez az alul és felül lévő fekete sáv a filmeknél. Na az azért odaba... -
PuMbA
titán
Hogy lenne ez az elnevezése?
Utolsó sorban ott a rövidítés is, hogy PPI = Picture Performance Index, az ugyanaz, mint Samsungnál a PQI = Picture Quality Index marketing elnevezés, ami hasonlóan ezres nagyságrendű, mint itt az 1500 és 1700. Ettől még Samsungnál nem Picture Quality Index van a TV menüjében, hanem Auto Motion Plus
Ezek a TV-ben lévő menünevek:
Bang & Olufsen: TruMotion (Eclipse) – or in the service menu (older TVs)
LG: TruMotion
Loewe: Digital Motion / Movie Mode
Panasonic: Intelligent Frame Creation
Philips: Digital/Perfect Natural Motion
Samsung: (Auto) Motion Plus
Sharp: Fine Motion / AquoMotion
Sony: MotionFlow
TCL: Action smoothing
Toshiba: ClearScan / MEMC
Vizio: Smooth Motion Effect[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31650 üzenetére
Samsungnál Auto Motion Plus, LG-nél TruMotion, Sony-nál MotionFlow-nak hívják. Ha elolvastad volna a TV leírását, akkor észrevetted volna
A film 24 képkockáját felkonvertáltják 60 képkockára, ami több részletet nem fog adni, mint egy valódi 60 képkockás videó, de folyamatosabbnak látszik a kép. Hátránya képhibákat kapsz, mert 24 fps esetén 2 képkocka között annyi minden történhet, hogy hibázik az algoritmus, azaz képakadások, pixelhibák, kockásodás előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
venom8888 #31647 üzenetére
Ha zavar ez a jelenség, akkor használj interpolációt. Próbáltad?
(#31648) PuMbA A Gemini Man eleve 60FPS-el lett felvéve, nem volt ott semmi mókerolás és működött. Az megint egy más kérdés, hogy a 24p-hez szokott szemeknek nem tetszik (általában). A Hobbit 48fps azért nem tetszhetett neked, mert az 90%-ban CGI film, tehát ott teljesen máshogy működik ez a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31647 üzenetére
A TV-ket elsősorban TV nézésre készítik, nem filmnézésre. Sportműsoroknál pedig nagyon jól jön a 120Hz
Nem durva. Képesek lennének 2021-ben ilyet csinálni, de sokkal több pénz lenne az utómunka, sokkal részletesebb díszleteket kéne csinálniuk stb. A 24 képkocka szépen elmaszkolja a kevesebb képi információjával a hibákat. Én láttam a Hobbitot 48fps-ben moziban és soha többet olyat. Simán láttam, hogy hol a díszlet és hol a számítógépes grafika határa, amatőr színpadi játékká tette a filmet a 48fps. Vagy rendesen megcsinálják, de akkor sokkal több lóvét kéne befektetni vagy sehogy. A filmipar pedig ugyanúgy profitra utazik, mint mindenki, szóval minek öntsenek valamibe több pénzt, ami nem fog hozni több bevételt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
venom8888 #31643 üzenetére
Crtl + J MPC-HC-ben, ott írja, hogy mennyi a dropped frame, ha az 0 vagy nagyon alacsony, akkor nincs mit tenni, bántja a szemed a mozis megoldás.
Nézd meg a Gemini Man-t, az tán 60fps-es, Hobbit, az 48 azt hiszem, ha ezeknél nincs ilyen probléma, akkor magával a 24 fps-sel van gondod, nem a lejátszó vagy a hardver a hibás.Az ilyen tévéknél szokott lenni valamilyen mozgásfeljavítás, gondolom a frame-k közé betesz egy képet, vagy nem tudom, csak az rémlik, hogy ismerősnél meg kellett keressem és ki kellett kapcsoljam neki, mert zavarta a szappanopera hatás.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
igy sok ertelme van a 60-120Hz es tv knek, vagy 15 evvel ezelott is a jatekoknak, konzoloknak csinaltak a TV-t 60Hz re,ugy mint a 120HZ es tvket? Na ez az amit nem hiszek, semmi ertelme igy akar a 60Hz nek is
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Hello sracok. Tobb filmnél észre vettem,hogy mint ha nem llenne meg a 60 fos,ugy ertem 2160 as fulmeknel. Mint ga akadozva menne ,főleg mikor mozgások autok,vagy pl dronnal veszik a felvetelt,ott latszik hogy akadozva megy a film,erre valami megoldas? Tapasztaltatok mar ilyet?
-
ACE-
addikt
Na, asszem sikerült, na és Youtube-on hogyan tudom lejátszani a HDR cuccokat?
-
gudpikcs
tag
hello all
olyanban kérném a segiségetetek hogy vettem egy sony 65hx9065 öst.a yutubos 4ks hdrek mennek szépek,a demok is.de a mkv-k 4kban nemszinhelyesek.pendrivrol küldöm de azokat nemjol játsza le.több lejátszot raktak a tvre de semmi.plexe is mondták de azmeg egyfeszt elveszti ajelet.gondoltam rátok kérdezek hogy egy külsö media lejátszo ezt orvosolná,hogy a hdr filmek normálisan menjenek?ha igen meiket ajánlanátok?köszi elöre is -
ACE-
addikt
válasz
Phoenix_187 #29400 üzenetére
Én is épp most üzemelném be a HDR-t az LG 27UL500-W monitoromon. Akkor DP kábellel ne is kísérletezzek? Csak HDMI-vel fog menni?
-
Falcon75
tag
Sziasztok. Tud valaki segíteni Kodi True hd ill. Dts hd beállításával kapcsolatban?Köszi.
Menüben:Rendszer-Hang-Hang dekóder......
Kodi mátrix...[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
CptAdamica #31626 üzenetére
Dolby Vision lejátszás csak Blu-ray lemezről van, Blu-ray lejátszóval. Az akadozás lehet a hálózati sebesség miatt, hiszen kábelen csak 90Mbit/s elérhető és több filmnek ennél nagyobb sebesség kell, ami csak Wifin van, illetve legkisebb valószínűséggel az Universal Media Servertől. Ennek alternatívája a Plex, amit TV-re és PC-re is fel kell rakni.
[ Szerkesztve ]
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Próbálgatok most PC-mről csinálni egy media servert. A gépem és a TV-m is kábellel van rákötve a routerre. Keresgéltem és találtam egy Universal Media Server nevű programot, ami képes saját hálózaton megosztani mappákat. Elindul, bekonfigurálja magát, majd látja is a TV-met (LG CX), a TV-n meg megtudom nyitni ezt a media servert, eddig super easy. Viszont azt vettem észre, hogy nagyobb 30-40 gigás .mkv fájloknál akadozik a lejátszás. Viszont letöltöttem egy .ts fájlt is, ami elvileg dolby vision támogatott, ezt már akadozás nélkül lejátssza, pedig ez is 57 giga, viszont a dolby vision beállítás nem tölt rá, ahogy elindítom. Van esetleg valakinek ötlete, hogy ez miért lehet? Vagy PC-n van olyan lejátszó, amivel a dolby visiont előtudom csalogatni?
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Tervben van egy LG 55 nano91 tv vásárlása. Eddig egy 7 éves lg-n a filmnézést egy 500G Wd My passport ultra külső vinyoval oldottam meg.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy működni fog ez ugyanígy a 4k iso. kiterjesztésű filmekkel is?
Ha nem, akkor mi a legegyszerübb illetve legolcsóbb megoldás amivel jó minőségben letudnám játszani?
Köszönöm előre is a segítséget! -
Joshi
titán
"Csak azért kérdeztem így, mert pl. Google Chrome-on Youtube-ra van olyan kiegészítő, hogy ugyanilyen feltételekkel automatikusan teljes képernyőre tudja skálázni a videókat 21:9-es képarányú monitoron..."
Ki van zárva hogy ilyen kiegészítő lenne, de ha még lenne is, akkor is biztosan valamilyen módon torzítva jeleníti meg. Nem létező képi tartalmat nem tud kitalálni egyetlen szoftver vagy hardver sem. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 21:9-es képarányú monitort, de sajna, ha pl. az MPC-HC-vel lejátszok vele egy 4k filmet, akkor a film jobb és bal oldalán fekete sáv van teljes képernyőre rakva.Tudja valaki, hogy pl. MPC-HC alatt mit kell beállítani ahhoz, hogy az felskálázza nekem a 4k filmet teljes képernyőre jobb és bal oldalon lévő fekete sávok nélkül, és, hogy a kép se torzuljon, és ne is vágjon le belőle?
Csak azért kérdeztem így, mert pl. Google Chrome-on Youtube-ra van olyan kiegészítő, hogy ugyanilyen feltételekkel automatikusan teljes képernyőre tudja skálázni a videókat 21:9-es képarányú monitoron....
Köszi![ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Sziasztok.
Abban kérnék segítséget, hogy az UHD filmeket egyetlen lejátszóval sem tudom lejátszani szaggatás nélkül, mert 99-100%-os processzorhasználat van közben.Mi lehet az oka ennek?
A legújabb MPC-HC lejátszó van, madVR is fenn van, de így sem lesz kevesebb a processzorhasználat.
Win7 32Bites rendszer, 4 magos 3.3 Ghz Intel procim van.
Köszi szépen előre is. -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Új TV-nk lesz, egy Sony KD-55XH9096 és szeretnék UHD-ben filmezni. Jól gondolom, hogy a jelenlegi laptopommal ez nem lehetséges mivel nincs benne HDMI 2.0 támogatás?
Ezek vannak benne:
Intel HD Graphics 5500
NVIDIA GeForce GTX 950MMilyen más megoldás jöhet szóba filmlejátszásra?
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Persze, nem csinál ő semmit, még hogy szoftverfejlesztő...
Felrak egy másik ROM-ot és launcher-t meg pár ingyenesen elérhető programot.
Még arra sem volt képes hogy pl a MovieShark-nak fejlesszen egy app-ot, simán a Kodi plugint teszi fel. (Én pl fejlesztettem magamnak).
Átverés az egész, tudatlanoknak.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
BalgaBirka #31603 üzenetére
Az a reklámmentes Youtube alkalmazás SmartTubeNext néven mindenki számára elérhető. Csak kiragadtam egy dolgot az ember ajándéka közül.
-
djnice
veterán
válasz
BalgaBirka #31603 üzenetére
Ez semmit nem ér, ne dőlj be neki. Eleve ezek a boxok CoreELEC nélkül semmit sem érnek ha a korrekt médialejátszás a cél. Én ingyen megrendelem neked kintről és fel is telepítem rá a CoreELEC-et, csak ne ettől a kamu lehúzó embertől vedd.
-
BalgaBirka
újonc
válasz
djnice #31602 üzenetére
Az a baj, hogy nem konyítok hozzájuk. Aki ezeket árulja nem kevés időt és munkát fektetve bele évek óta fejlesztgeti szoftveresen, tesztelgeti és így ha többe is kerül egy plug&play kész terméket kapok. Nem kell kintről rendelgetnem, napokat (vagy heteket) várni rá, nála ha bármi gondom van tudok garanciát érvényesíteni (nem kell külföldre postázni bármi gondja van) és a későbbiekben is szívesen segít bármiben. A munka amit belefektetett és ezek a plusszok azok amiért többe kerül. Ő ebből él. Én sem szívesen dolgoznék ingyen, mástól sem várom el. Itt kifejti bővebben, érdemes elolvasni:
https://tvboxok.hu/about.htm
Persze lehet hogy én vagyok csak madár... -
djnice
veterán
válasz
BalgaBirka #31601 üzenetére
Mindkettő erősen túlárazott. 40$ körül beszerezhető bármelyik kintről és CoreELEC-kel hibátlan médialejátszó válik belőlúk 4K HDR10+ 60 fps-ig bezárólag.
-
BalgaBirka
újonc
Köszönöm a gyors válaszokat!
Akkor azt hiszem marad ez:
https://hardverapro.hu/apro/vontar_x96max_plus2_x3_128gb_4gb_8k_hdr_android_9/hsz_1-200.html
vagy ez:
https://hardverapro.hu/apro/kulonleges_x96_max_plus2_x3_ultra_8k_4gb_64gb_hdr/hsz_1-200.html
Régóta szemezgetek velük, az eladó is korrektnek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- HP notebook topic
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával