Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz zozy84 #68627 üzenetére
Az erősítőn a 4K Signal Format Enhanced-re van állítva?
-
gab1ka
senior tag
válasz zozy84 #68627 üzenetére
A tv-n Kép menü, azon belül Szakértői beállítások, ott pedig a HDMI UHD Color menüpont alatt engedélyezd arra a HDMI bemenetre ezt az opciót, ahova az erősítő van kötve, alapértelmezetten azt hiszem ezek ki vannak kapcsolva, vagy ha auto-ra van állítva akkor tedd ON-ra.
Az 5.1 pcm hang teljesen jó, de ugyanezt elérheted úgy is, hogy ha earc-n a tvből küldöd ezt az erősítőnek, így a hang ugyanaz lesz, plusz mellé megmarad a 120hz és a vrr, már ha ezeket használnád. -
sagit
veterán
válasz zozy84 #67692 üzenetére
Statust nyomogasd az erősítő elején, ott ugyan csak a mintavetelezest tudod nézni, de ha jól tudom spotynak nem is kell 44,1 nel több, mert nincs fent rajta jobb, de javítsatok ki ha tévedek. Az hogy hány kbps, fene tudja.
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
-
törölt tag
válasz zozy84 #67477 üzenetére
Kapcsold ki a Dynamic EQ-t, és a Volume-t is.
Amennyiben kevesled a mélyet, akkor emeld a szub jelszintjét.
Ha úgy sem jó, akkor feltehetően vagy a szub, vagy a hallgatói pozició van rossz helyen.
Milyen hangerőre állította az Audyssey a mélynyomót?baandii92
4k tv, ha 1080-as jelet kap, akkor a tv végzi a felkonvertálást.
Egy jó minőségű lejátszó esetén, baromi szép képet lehet kihozni full hd anyagból. -
Saughassy
aktív tag
A dynamic eq legyen bekapcsolva ha jól mértél, úgy lesz jó. Ha kikapcsolod, melyihanyosnak fogod érezni.
A dynamic volumet felejtsd el, az kompresszal, gyakorlatilag egy fejlett "night mode".
Ha a dynamic eq t nem nulla db re allitod, akkor egyre kevésbé fog belenyúlni az eqba, szóval ízlés szerint játszhatsz vele.
-
m3ss
veterán
olvass utana melyik mit csinal. az sem mindegy film vagy zenehallgatas a cel es milyen hangeron.
nalam mind2 offon van. de a surroundra es a subra adtam meg a mert ertekekhez kepest.
lemezjatszon viszont regebben hasznaltam dynamic eq-t +10 dB reference levellel is, most az is offon van.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz zozy84 #67451 üzenetére
attol hogy jobbnak tunik 40-60 hz vagassal, az meg nem jelenti azt, hogy biztosan szembe kell menni az ajanlasokkal. ugyanugy lehet rossz sub elhelyezes, keves sub is az oka, nem?
en is tapasztaltam ugyanilyet, amikor szar helyen volt a sub.
40hz vagassal meg akkor is gondok lesznek, amikor szepen feltekered a hangerot..lehet a kikapcsolt dynamic eq miatt hallod halknak a surroundot. en kikapcsolt allapotban adok +2-3-at a surroundoknak x4000-en.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
törölt tag
A vágást 60-90 között próbálgasd, sorround-nak biztosan nem jó a 40, ha halknak hallod, a levels menüben állíthatsz hangerőszintet.
A mély nem kell, hogy domináljon, próbáld úgy beállítani, hogy belesimuljon a többi hangsugárzóba.
Természetesen az XBOX mehet az erősítőbe, jobb lesz mint tv-n átvezetve!
Sok örömöt a rendszerhez!
-
Gino20
őstag
válasz zozy84 #67458 üzenetére
Az egy nagyon jó natív 120Hz-es TV (Q82R), de nem támogatja a HDMI 2.1, VRR fícsöröket.
DD+ kimegy a TV-dből, a DTS-t meg nem támogatja (ez talán PCM-ként jön belőle ki vagy nincs is hang) szóval ha kell és tudja a konzol, játék (pl atmost) akkor elvileg lehet előnye ha az AVR-be kötöd. Nagy csodára azért ne számíts -
Gino20
őstag
Szerkeszteni már nem tudok:
Nyomokban sem vagyok konzol "bajnok", de ha nem tévedek, akkor a series X már 4K-120Hz, VRR képes és ha ugyan ezt tudja a TV-d is, akkor az maradjon a TV bemenetén. Ha régebbi TV-d van, ami pl 4K és lehet akár natív 120Hz-es, de nem támogatja a HDMI 2.1-et/VRR-t, akkor szerintem kötheted az Xbox-ot akár az AVR-be is
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Ahogy kell?....
Egy ideig Én is így használtam, mert ez volt az alap ajánlás. Nem tudom már a pontos okát (remélem majd ír neked egy "szaki" is) talán, mert a belépő AVR csatornáit "óvjuk" és az maradjon részletezőbb 80Hz-en, majd alatta megoldja a SUB , de Én ezt már elengedtem. Manapság az új hangfalakkal néztem megint egy large módot, de az már-már bontotta a házat és már-már felért a SUB teljesítményével, így ezt módosítottam small-ra először 60Hz-el majd végül 40Hz-en állt meg, ami esetemben azt érte el, hogy a large-hoz képest jóval visszafogottabb, pontosabb, kellemesebb és a nappalit sem akarja lebontani, mégis hozza a mély tartományt front részről is, ami nekem jelenleg megfelelő. Ezek alapján Én konrétan a surrond-okat is leengedtem 60Hz-ig.
Az egésszel csak azt akarom mondani, hogy a biblia szerint lehet nem helyes, de ha a fül mást kíván, akkor menj el a saját ízlésed irányába és engedd pl lejjebb a vágást.
Aztán lehet ezt majd jól megköpködik, de egy próbát megér ha hiányérzeted van. -
mettek
addikt
Végső soron fülre kell jó legyen a hangzás és neked kell tetszen szóval szard le a bemérőt és módosíts rajta úgy ahogy neked tetszik. Pl adj pár decibelt a szubra. Illetve a vágási frekikkel is kísérletezhetsz,nem muszáj 80hz- en vágni. Ahogy jobbnak hallod.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Gubu0101
veterán
-
Gaben360
senior tag
válasz zozy84 #67425 üzenetére
Sajnos én is jártam pórul erősítővel, nálam a bal oldali front egyszer csak elhalkul, ha megküldöm vagy a level beállításnál maxra rakom, akkor szól tovább, van hogy hetekig is.
Mivel ez 1 hónap után derült ki, már cseszhettem, azóta itt porosodik a Marantz 6010.
Lehet nincs nagy baja, ahogy a Tiédnek se, de lehet végfok baja is.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Quqesz
nagyúr
válasz zozy84 #67419 üzenetére
A villát miért nem tekered ki a menet végére? Aztán bedugod a helyére és elkezded becsavarni. Amit csinálsz a videón még az ajzatot is tönkreteszi!
Ha meg nem tudod mibe becsavarni, akkor meg hagyd az ismerősödre, mert belül az ellenpár kiesett, szét kell szedni.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
vilga
tag
válasz zozy84 #67402 üzenetére
ha bemegy a helyére, mint a mellette lévő, akkor műanyag részt amiben a menetes csap van behajtani még a fém és múanyag közti rés eltűnik, belül valami anyamenetnek kell lennie főleg hogy valami menetrögzítő ragacs látszik a csavar végén.
Persze csak tipp így a kép alapján[ Szerkesztve ]
-
-
Gubu0101
veterán
válasz zozy84 #67145 üzenetére
Sajnos.Az se normalis,hogy 10 eves erositot arulnak 10ezer forintal olcsobban,mint ami a bolti ara volt Nagyon meg kell nezni a hasznaltpiacot most,sokan kapnak az alkalmon es csillagokba tornazzak az arakat.En is vadaszok hasznalt erositot mar kb 2 honapja,sokat megneztem es megnezem viszonyitass kep az ujkori arat is….Szomoru amit sokan muvelnek
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Real_Necro
veterán
válasz zozy84 #60858 üzenetére
1917
Nekem nagyon tetszik az a jelenet, mikor az orvlövészt leszedi a házban, majd a lépcsőn leesve elveszti az eszméletét és abból tér magához...
Csepeg a víz, jelzőrakétát lőnek fel, melynél egy fantasztikus árnyjáték veszi kezdetét.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz zozy84 #60721 üzenetére
Ha nincs szub, nem engedi az erősítő a vágást, csak limitáltan.
Gondolod végig, ha mindent levágsz 80hz-nél, és nincs mélynyomó, akkor a 80hz alatti hangokat mi fogja megszólaltatni?Mélynyomó híján, én úgy álítanám, hogy a frontok "Large" (full band) a többi 80-on vágva.
[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
válasz zozy84 #60626 üzenetére
Elszálltak az árak. A tesztek alapján a X3700 már sokat lépett előre, elég közel került a X4 es szériához de nyilván egy X4xxx szebben fog szólni ahogy BBéci is írta, ezért írtam én is hogy minimum x3700 vagy feljebb, esetleg nézd meg lehet e még kapni x4500 as modellt valahol. (egy árban kell lennie a X3700 al) Ez már több mint 2 éves modell de X4600 at nem készítettek.
Én megvagyok elégedve a Shielddel nálam egy Himedia Q10 Prot váltott. Eddig én nem találtam hibát.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz zozy84 #60626 üzenetére
Ha mákod van, 130 körül találsz majd X4000-t, de mostanság viszik mint a cukrot. A covid miatt minden hiánycikk. Erősítő, súlyzók, hangfalak stb.
Óránként érdemes nézni a piacot, HA, jófogás, marketplace, mert ahogy felrak valaki egy jó dealt, pillanatok alatt elviszik. De még akkor is viszik ha aranyárban mérik. Egyszerűen alig van kínálat. A kereslet meg nagyon nagy![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zozy84 #60624 üzenetére
Hangban minimális előrelépés lenne, amiért nem érdemes pénzt kiadni.
Egyetértek azzal a megállapítással, hogy a Denon 4000-es sorozata lenne értelmes váltás.
Azokkal a lejátszókkal nincs tapasztalatom.Azt az 5 hozzászólást egybe kellett volna sűrítened!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
-
Dareiosss
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz zozy84 #60614 üzenetére
"Tehát ha már bő dupla annyiba kerül majd mint a mostani akkor szóljon dupla olyan jól."
Ezt felejtsd el, nem fog összejönni.
Hacsak nem valami embertelen jó áron kínált használtat veszel, amire irtó kicsi az esély, bár nem lehetetlen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ada19
senior tag
válasz zozy84 #60584 üzenetére
A bitráta csak egy tulajdonság, ami még önmagában nem garantál jó hangot. Gondolj bele, kaputelefonnal (esetleg krumplival) felvett magas bitrátás hangsáv mennyire lehet jó, pl.
Én részben emiatt teljesen leszoktam a magyar szinkronról, 1-2 kivételes esetet eltekintve ahol a szinkron annyit ad az élményhez (Ford Fairlane kalandjai, Ponyvaregény - bár ez angolul is jó, Blöff, stb.) hogy nem kihagyható.
Mégsenem
-
Quetz
őstag
válasz zozy84 #60565 üzenetére
Nézd meg ezt a linket: The Ultimate List of BASS in Movies w/ Frequency Charts
-
VoidXs
Topikgazda
válasz zozy84 #60564 üzenetére
Mert a TV-nézők nem moziélményt akarnak, hanem háttérzajt, és nem értenek hozzá annyira, hogy DRC-t kapcsoljanak. A Netflix nekik kedvez. Igazán meg lehetne oldani úgy is, hogy van egy gyárilag bekapcsolt kompresszor, amit aki akar, kikapcsol...
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz zozy84 #60566 üzenetére
Amikor társasházban laktam, akkor is volt fél méter a kanapé és a mögötte lévő fal között. Amikor 1997-ben beköltöztem, egyből oda tetettem le a hórukk emberekkel. Azért, mert tudtam, mennyire negatívan befolyásolja a hangot a fal. Jelenlegi házamban az elhelyezés és a nappali mérete nagyjából ugyanaz, 22 négyzetméteres.
Ne vedd kötelezőnek, csupán elmeséltem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz zozy84 #60550 üzenetére
A magyar szinkronok hangminősége szőrnyű, butított és a keverés sem hibátlan. Arra alapozni, annak alapján megítélni egy rendszert, elhibázott ötlet. Azokhoz normális beállítást találni szinte lehetetlen. Néha az eredetivel is vannak gondok, egyik éjjel valami sorozat epizód (Justified) nézése közben 30 és 45 közott változtatgattam a hangerőt. Rémesen idegesítő volt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
I'am Dony
őstag
válasz zozy84 #60547 üzenetére
Látszik az elhúzás pozitív hatása egyértelműen. Sokat segitene még, ha a FR t megcserélnéd a szubbal és elörehúznàd a FL vonaláig. A szobaba lépve lehet kicsit fura lesz, de ugy lenne célszerű. A mélyhangoknàl nálad is van egy hatalmas kiemelés, amit olyan jeleneteknél mindenki hall. Ezzel két dolgot tehetsz. Elfogadod vagy beszerzel egy miniDSP eszközt. Ha lenne egy mikrofonod REW en jól látszana mennyi minden valtozik, ha kicsit arrébb mozditod a dobozokat es higy mit miert.
-
Zigi
senior tag
válasz zozy84 #60529 üzenetére
Sajnos ezek a régi építésű lakások berendezhetetlenek. Kb. ezt lehet kihozni belőle ami nálad is van, és akkor jön a jó tanács húzd előre a kapapét 1,5 m re a faltól, mert nem tud kialakulni a tér. Hagyd ott nyugodtan a hangfalat ha így tetszik a szekrény, soha nem lesz optimális a hangzás. Az a kis kiemelés nem oszt, nem szoroz ;)
-
törölt tag
válasz zozy84 #60550 üzenetére
A Netflix (tömörített)gyenge minőség, az eredeti BD (tömörítetlen) lemez, vagy a BD25 fájl sokkal jobb.
Azért (is) lehet zavaró a dinamika, mert a csúcsoknál torzítás lép fel, ami részben az akusztikai környezet, részben a rendszer gyengeségei miatt van jelen.
Próbáld beállítással valahogy javítani. -
BBéci
legenda
válasz zozy84 #60547 üzenetére
A bal oldali még mindig messzebb van a középponttól, mint a másik. Próbáld egyforma távolságra helyezni! Kísérletképpen cseréld meg a jobb frontsugárzót a szubládával.
A való életben is sokkal hangosabbak az események (lövések és robbanások), mint a párbeszédek, ugyanez a helyzet a filmekben.
Eredeti hangsávokról van szó, vagy magyar szinkronról?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz zozy84 #60517 üzenetére
Ez az árvita rengetegszer előkerül, de többször kiderült, hogy a világon semmit nem jelent. A használtpiacon is nagyon gyakran olyanokat látni, amikkel még a 100k-s keret is reálissá válhat, és ez azon felül érvényes, hogy eleve nagyon távol áll az ár a tényleges minőségtől. Amikor az SVS 1 millió felett kér el azért a brummogó szarért, amit a Klipsch 100-ért is ad, és a használt félmilliós subok olykor elmennek 40k körül (nekem is volt ilyen vételem), akkor nem igazán van köze az értékhez. DIY vonalon, agresszív DSP-zéssel az érték simán tízszerezhető, de akár százszorozható is.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
törölt tag
válasz zozy84 #60517 üzenetére
A legtávolabb álljon tőlem, hogy lenéző legyek a belépő kategóriával szemben a "kis belépő" jelzőt csak arra használtam, hogy érzékeltessem, itt még bőven vágni kell 60/80hz-nél, mert alatta gondok lehetnek.
Sajnos az árak nagyon el vannak szállva, így tényszerű a megállapítás, hogy a 100000ft-os erősítő, még belépőszint.
Természetesen ismerős a jelenség amit említessz..
-
Dorian
félisten
válasz zozy84 #60508 üzenetére
Audisszi meg a hasonló rendszerek egyszerűen buták. Nézik, hogy meddig bír lemenni az adott hangsugárzó még értékelhető hangnyomással, és azt állítják be, ennyit tudnak.
Azt nem veszik figyelembe, hogy az AVR-t mennyire terheli a mély hangok megszólaltatása, vagy hogy esetleg a szub jobb helyen van mélyhang-kioltás szempontjából, mint a frontok és akkor azt a tartományt mégis át kéne irányítani, stb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Más szempontok alapján állít, és az nem mindig van összhangban a rendszerrel, illetve a fülünkkel!
Egyébként az Audyssey hivatalos fórumán, ahol a szoftver készítői válaszolnak a kérdésekre, ott is elhangzik, hogy érdemes 60-80hz ig emelni, amennyiben a kalibráció alacsony értéket állapít meg.
Mint láthatod feljebb, már alapból fel van tüntetve a THX 80hz az erősítőkben.Csodálom, hogy nem hallottál erről korábban, itt is milliószor le lett írva.
-
gab1ka
senior tag
Vannak olyan egybeszettek, pl bögreszettek, amik 120hz alá sem tudnak menni.Azoknak nem állíthat be az AVR mást, pontosabban beállíthat, de azok akkor meg azért nem lesznek jók.A mérőmikrofon nem ismer gyártót, specifikációkat, méreteket vagy fórum ökölszabályokat.Az alapján működik amit hall.Más kérdés hogy egy pár soros magyarázatban oda lehetne csillagozni némi plusz útmutatást vagy magyarázatot hogy mi mit csinál.Lásd mennyi ember használja a méregdrága tv-jét kiemelt meg "természetes" módban, vagy mennyien erőltetik ezt a sub 12óra/félállást holott simán lehet hogy bődületesen fals tőle a végeredmény.Aki hozzád hasonlóan érdeklődik is, az úgy is választ talál, szerintem ez az a szitu ahol nem járhat mindenki kedvében a gyártó..vagy nem is akar.
-
mikrofon
veterán
válasz zozy84 #60493 üzenetére
Én úgy látom, hogy minden minus-ba van korrigálva, míg a SUB-od pluszba. Ez azt jelenti számomra, hogy halk a mélynyomód. Ha úgy van a hanegö ahogy a képen, akkor nyugodtan tekerj még rajta "50%"-ra "/"felfelé mutató állásba"/"12 óra állásba" és utána csinálj egy új kalibrációt. Szerintem. legalábbis én így tennék.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz zozy84 #60493 üzenetére
Hacsak nincs saját mérőeszközöd, a hangerőt és a távolságot ne piszkáld. Azt közel tökéletesen lövik be az automata kalibrálók is, esélytelen emberi füllel jobbnak megcsinálni.
-
BBéci
legenda
válasz zozy84 #60489 üzenetére
Nem értem, mi az, hogy "az erősítőn a sub Hz-et nem lehet állítani"?
Annyi megy a szubkimenetre, amit beállítottál az egyes hangdobozoknál, vagyis a 80 Hz alatti. Tehát úgy jó a szubládán a tekerentyű helyzete, ahogy a fényképen látható, a maximumon.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
válasz zozy84 #60453 üzenetére
A 40-50 semmiképpen sem jó (szerintem).
Mind 60-on, vagy 80-on legyen.
Hallgatózz, hogy melyik jobb a kettő közül.
Mivel az Audyssey alacsonyra vette, így lehet, hogy a 60-an lessz célravezetőbb.A szub szerintem kép alapján nincs rossz helyen, sarokba semmiképpen ne rakd.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz zozy84 #59987 üzenetére
180 Hz nagyon magas, kb. 120 Hz az emberi irányhallás határa, de inkább a 100. Ezért sok mai rendszer nem is tud 120 fölé menni crossoverben. Természetesen a teljesítményeloszlás felülírhatja, mert ha nagyon szenvednek még 120-on is a vágottak, akkor még feljebb kell menni.
250 körül most nagyon jó ajánlat a Klipsch R-115SW, sokan vettek innen is, szépeket mondták róla. Ez azt is jelenti, hogy bőven van kinél kipróbálni, ami a legfontosabb, subból ugyanis drasztikusan más mindenkinek az ízlése. Valaki a lassabb, melegebb, zárt subos hangot szereti, így ha neked is ez a vágyad, a Klipsch hatalmas hiba. Ha az impulzusszerű, igazi mozis mélyeket szereted, akkor a Klipsch jó társad lenne.
-
gab1ka
senior tag
válasz zozy84 #56498 üzenetére
Az erősítőben másoktól kaphatsz itt ajánlást és iránymutatást, ehhez jó lenne ismerni a hangfalaidat is.
A tv egész jó vétel volt, bár én hiányolom az eARC-t.A korábbi Xboxos DTS-es bekezdést vedd figyelmen kívül, rendszeresen megfeledkezem róla hogy a DTS megszűnt az újabb Samsung tv-ken, ezért az így nem fog menni.Jó hír hogy felszabadult az optikai kábeled, így ha felmerülne az a bizonyos Dolby-s hangcsúszás mizéria és zavarna, akkor a konzolt összekötheted az erősítővel az optikai kábellel és a hang mehet azon keresztül.
-
gab1ka
senior tag
válasz zozy84 #56491 üzenetére
Nem vesztetted el, nagyon jó úton jársz, belőtted az ARC-t.Ezt egyszer itt láttamozd le.A Netflix-hez nem tudok segíteni, én nem használom, nem ismerem.Valami olyasmi rémlik hogy Dolby Digital Plus-t használ, ami megkövetelhet nagyobb bitrátát, ami viszont sem az optikán, sem az ARC-n nem megy át tudtommal.Ahhoz hogy az erősítőd jól írja ki a bemenő jelent, próbáld meg ellenőrizni hogy nincs e véletlenül aktiválva valamilyen ráerőszakolt felkeverés, mint pl esetedben a Dolby.Tippre ezért írja mindenre ezt.Nálam is Dolby Digital van megadva a Samsung tv-n kimenetnek, de ha esetleg DTS vagy Stereo jelet vezetnék át rajta, pl egy Youtube videót játszok le ezekkel a beállításokkal, akkor magától visszavált és 2 csatornás PCM-ként küldi már csak tovább az erősítőnek.
Az én tévémen még nem, de az újabb Samsungokon azt hiszem ezt a hangkimenetet lehet automatikusra is állítani.
Szóval én egyszer az erősítő oldalán keresgélném erre a megoldást.
Aztán ott van még az Xboxod, ott szintén a konzol menüjében állítsd be a hangkimenetet Dolby Digitalra.Pár napja épp írtam erről, én a DTS-t javaslom ha van rá mód, nem tudom az Xboxon is elérhető e.Ehhez jönne jól az hogy ha a tv-d automatikusan tudná váltogatni.Itt szintén kerüld a kimeneti hangformátumoknál a PCM-et és akármi mást látsz még, csak a Dolby Digital és a DTS tud továbbmenni a tv-n keresztül, a többi sajnos nem, legalábbis nem 5.1-ként ha az a cél.
A lényeg hogy így itt is lesz 5.1-es hangod.Maradt még a médialejátszód, de ezek szerint azzal nincs gond, az egyenesen az erősítődbe megy, azaz ott a HD hang is megoldott és az erősítő korláta miatt ugyan, de az 1080p videó megy tovább a tvbe ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz zozy84 #56478 üzenetére
Ne bonyolítsd túl, húzz ki mindent és kösd az erősítőd össze a tv-vel úgy, hogy az erősítő HDMI kimenetébe dugod a kábel egyik végét, a másik végét pedig a tv 4-es HDMI-jébe.Ha ez megvan akkor ki kell deríteni miért van vagy nincs hang. Ha ezzel megvagy, akkor irány a tv menüje és nézd meg azt amit már leírtam, mivel arról nem tettél említést.Amikor ilyen problémákba ütközöl hogy valami megy vagy nem megy, akkor kár az "elvileg tudja" alapján tippelgetni.Ott van, meg kell nézni.Ha eddig eljutottál, a tvn is engedélyezve van az Anynet, az erősítőn is a beállítások szerint oké, akkor pedig jöhet a tvn a hangkimenet beállítása értelemszerűen HDMI-re (mivel mindent kihúztál, az optikai kábel sincs bedugva jeleneg).A legvégső lépés pedig, hogy az erősítőn a forrás jól legyen kiválasztva, azaz az ARC képes HDMI legyen ez, ne pedig valamelyik olyan forrás ami akármi más és értelemszerűen néma is egyben hiszen nem annak a hangját akarod hallani, hanem a tv-jét.
Félre ne értsd a fentit, azért igyekszem ilyen szájbarágósan leírni, mert szerintem jobb ha meg is érted hogy épül fel a lánc és mi függ össze mivel, minthogy egy egy kapcsoló be vagy kipipálására kapsz tippet, ami ha idővel elállítódik, akkor megint nem fogod érteni hogy hol a gond.
Amúgy a végeredmény az ARC-vel is ugyanaz és ugyanolyan korlátokba fog ütközni mint az optikai.
-
Beni2360
félisten
válasz zozy84 #56482 üzenetére
Ha be tudod állítani rendesen az ARC-t akkor az optikára semmi szükséged. Az optikán csak akkor jön ki hang ha a TV menüjében kiválasztod az optikai kimenetet és az AVR-n meg a beállítások után az optikai kimenet választod. De ilyenkor ugye a HDMI ARC kapcsolat megszűnik. Nálam is írja a TV súgója, hogy nem minden idegen gyártói egységgel tud 100% együtt működni vagy sehogy. De akkor ott marad az optikai kapcsolat ami elviekben 5.1 tud ha megkapja.
Ui: BBéci 1 perccel megelőzött.
Én eladtam mivel az LG-nél együtt megy a CEC-l és össze vissza állítgatta a dolgokat.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz zozy84 #56482 üzenetére
Amennyiben van működő HDMI ARC, semmi esetre sem használnék optikai összeköttetést.
Próbálgasd a beállításokat, egyszer csak meg fog szólalni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gab1ka
senior tag
válasz zozy84 #56468 üzenetére
A TV-n Beállítások-Rendszer-Szakértői Beállítások-Anynet (CEC) legyen bekapcsolva.Az erősítőd menüjét nem ismerem, de ott szintén a HDMI beállítások közt kell az ARC-vel kapcsolatos dolgokat fixálni.
Ez az egész a HDMI1 portba dugott erősítővel nem fog működni ha az nem ARC kompatibilis, ezért írja is ki folyton a tv hogy tedd a 4-es HDMI-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Hardcore café
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től