Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #52890 üzenetére
Senki nem állította, hogy az vacak szubláda, bár a Cambridge Audio pont nem a hangsugárzóiról híres.
Hiába ötször nagyobb teljesítményű, ha a kis membránfelület miatt nem képes elegendő levegőt megmozgatni.
A legkevésbé sem érdekelne, hogy mit veszel, ha nem kérdezősködtél és nyűglődtél volna itt napokig. Tőlem aztán 20 centis mélysugárzóval is mozizhatsz, nekem attól semennyivel nem lesz rosszabb az életem.Kis angol lecke: a fun jelentése vidámság, szórakozás, móka, tréfa, mulatság a fan pedig a rajongó, de ventilátor is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quqesz
nagyúr
válasz espi38 #52890 üzenetére
Próbáld ki és ha tetszik élvezd. Nekem még ládám sincs(szóval ilyen értelemben házimozim sincs, amúgy is mindég felrugom az alapelveket)
Bár azért az r820-ban van 4db 20 centis mély, ez sem rossz, a család élvezi, és sztem ez a lényeg. Most eladtuk a házat, az újban sztem idővel lesz és oda méretezett.Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #52885 üzenetére
Pedig használt autóval hatalmasat lehet bukni. Egy megvásárlásakor jól működő használt szubláda nagy valószínűséggel sok évig ki fog szolgálni. Viszont ha az autóban elromlik valami, annak javítása több szubládányi összegbe kerülhet. Ezért pont az autó az, amiből szerintem csakis újat érdemes venni. Kivéve, ha nagyon drágáról, (20-40 M) van szó, ami 2-3 évesen, garanciálisan az új árának felébe kerülhet.
Van aki úgy gondolkozik, ha már új autóra nem telik, akkor legalább a házimozi rendszerének ő legyen az első gazdája.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #52880 üzenetére
Belépő kategóriában is vannak 30 centisek, ráadásul használtból egy kategóriával feljebb léphettél volna.
Neked sosem ajánlottam két szubládát.
Nem állítom, hogy kevesellni fogod, az viszont tuti, hogy messze lesz az ideálistól.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #52860 üzenetére
Állítom, hogy Ő sosem találkozott olyan szubládával, de még azt is bátran feltételezem, hogy nem próbált és nem hasonlított össze 30 négyzetméteres szobában 25 és 30 centiseket.
Ki "tart" 38 centis mélynyomót? Sokan. Quetz fórumtársunk 18 négyzetméteres szobában két darab van, de lehet hogy a még nagyobb, 46 centis, nem emlékszem pontosan.
Nálam is működött egyszerre két darab 30 centis és szuper hangzást produkáltak.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz espi38 #52865 üzenetére
Például Ő.
Vannak ilyen "elvetemültek" .Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #52849 üzenetére
Szinte az összes tanácsnak, javaslatnak ellentmondva cselekedtél. Azt nem értem, mi a bánatnak kérdezősködtél, ha nem hallgatsz senkire?
25 centis membránnal rendelkező szubláda akkor is kevés 30 négyzetméterbe, ha 5000 watt hajtja. Volt nálam a 22 négyzetméteres nappaliban jó néhány 25-ös, az egyiket szívesen megtartottam volna, de csakis a hangminősége és nem a hangnyomása miatt. Persze nem 100000 forintba került, hanem az ötszörösébe.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz espi38 #52749 üzenetére
Minden olyan cucc, amin hatalmas számok vannak, a gigantikus jelzők a nevében és még olcsó is, az nálam kapásból gyanús:
- 1000w check
- hypersound check
- 70k huf checkDe ha kicsit utána nézel, akkor kinábol megrendelheted harmadáron:
Model Number:ASW-20012
Brand Name:Hyper Sound
Origin:China (mainland)Quantity (Pieces):
200 to 499:$87.50
500 and more:$83.00
Small Orders:Accepted
Sample Price (USD):$95.45 Request Sample -
Quetz
őstag
válasz espi38 #52744 üzenetére
Ha ráírod, hogy hyper super sound, akkor még jobban fog szólni
Egy jó minőségű 12" hangszóró kb 200 euro, ha mondjuk megkapod fél áron, mert nagy tételben vásárolsz, akkor is még hozzá kell tenni a végfokot, a dobozt, az értékesítési lánc költségét...
Ha ez segít, akkor én egy Dynavoice T12-vel kezdtem, ami 30nm-es nappaliban lekoppant. az egy 12"-es 500W-os mélynyomó volt, sokak számára referencia. Sajnos a fizikával nem tudsz mit csinálni, ha nagy teret akarsz betölteni, akkor nagy mélynyomó kell, az pedig nem lesz olcsó. -
zsoika
addikt
válasz espi38 #52723 üzenetére
Sajna nem ismertem azt a Magnatot.
Az előző hsz -t szerkesztettem...ott Cantont is ajánlom ha találsz használtan.
A mély hang gömb szerűen terjed és az iránya (kb.80Hz alatt) nem meghatározható , tehát nem kötelező előre tenni....viszont nem ajánlanám túl közel tenni a hallgatói pozícióhoz.
#52724 ERPY: akkor BBéci jól érezte ...annyira konkrétan a két típusra kérdeztél rá hogy azt gondoltam hogy már karakterben tetszik.
Elég megosztó a Klipsch , hallanod kéne ...esetleg MA Bronze szettek most akciósak, illetve Denonhoz Dalit szoktak még ajánlani (hangban nekem egyik sem a kedvencem ,de ez ízlés kérdése) .[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #52684 üzenetére
Azt javaslom, hagyományos módon, vezetékkel oldd meg a jelátvitelt! Olyan ultragagyi, kínai vackokkal, amit linkeltél, nem szabad foglalkozni.
Van a Klipsch-nek vezeték nélküli megoldása szubládákhoz, talán másoknak is, de konkrétumot nem tudok, nem foglalkozom ilyesmivel, mert a kábelnél nincs jobb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #52682 üzenetére
Cseppet sem jellemző az ilyesmi az általunk használt és ismert rendszerekben, talán a szubládákat kivéve. Ebből kifolyólag a segítő válaszok esélye rendkívül csekély. A Bluetooth eleve korlátozott, butított hangminőségű, eszembe nem jutna telefon kihangosításon kívül másra használni.
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #48588 üzenetére
.
Az SVS kínálatában van olyan eszköz, amilyet keresel. Kipróbáltam, írtam róla, az AVO-n elolvashatod.
Az erősítők WiFi-je és Bluetooth-a nem ilyesmire való.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40670 üzenetére
Fiam te lökött vagy, már bocs, hogy ezt írom de nem érted a viccet.
Mondta anyja Mórickának. Sajnálom.
Írtad, hogy 70 ezernél már a feleséged húzta a homlokát.
80 ezernél mit fog csinálni?
Oda is írtam, hogy biztos jobb mivel te is írtad, 100 alatt nem igazán van jó szubláda, vagyis ez a 100 láda jobb lehet mint a 70-s.
És ha ezt nem érted: "Gubanc lesz otthon megvonási tüneteid lesznek " az már megint szomorú. Ott a szmálji. - Ha ez neked gúnyolódás akkor sajnállak.És részemről ezt itt befejeztem.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40651 üzenetére
60-ról 80- FT-re Biztos jobb.
Gubanc lesz otthon megvonási tüneteid lesznek.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40612 üzenetére
Most erre mit kellene felelnem?
Minden erősítőnek van egy alap zaja főleg ha terhelés nélkül emelik a cuflát.
Ahogy az öreg barátom, nálam is 11 évvel idősebb, mondta az elektronok útjai kifürkészhetetlenek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40606 üzenetére
Gondolod ha nem lennék akkor nem vittem volna vissza 14 napon belül?
19 nm-n még néha soknak is találom. nem a méret a lényeg ahogyan szokták a hölgyek mondani, de jó ha van.
Igaz ez csak 25 cm-s de bőven elég és nem az ablak rengetés a lényeg.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40604 üzenetére
De te ezt kérdezted: Esetleg valakinek van illetve volt ilyen ládája? És erre válaszoltam.
Egyébként a V3 amit én vettem azt itt ajánlották, talán Bbéci volt.
Egy újra csomagolt példány és 15 K-val olcsóbb volt.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40600 üzenetére
A V4 egy új széria nem nagyon találni tömegével.
Türelem szubládát terem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40568 üzenetére
Hát ez sajna nem így működik, hogy hoppá akkor veszek egyet mert akciós.
-
zsoika
addikt
válasz espi38 #40535 üzenetére
Ezért írtam a taga tsw vel kapcsolatban is hogy kicsit sípol. Nem vagyunk egyformák, van egy barátom aki a sz.gép VGA , táp, cicergésétől (Coil Whine)kihal ....ezért írtam le hogy tisztában legyél vele. Lehet hogy nem vagy "érzékeny" az ilyen zajokra ,de skkor valószínűleg igen ha te hallod a barátod meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz espi38 #40530 üzenetére
A baj az (de ezt már írtam) hogy neked kell végigmenni az úton ,mert csak te tudhatod számodra mi a megfelelő. Mi csak ajánlani tudunk a saját meggyőződésünk szerint ....ami vagy egyezik, vagy nem. Ne keseredj el ha elsőre nem sikerült eltalálni a ládát, úgy fogd fel hogy tanultál belőle és megismertél egy típust amihez később viszonyítani tudsz.
Az új ládákkal az a baj hogy bukó eladni, esetleg ha akciósan veszed 0-s , vagy visszaküldöd a boltnak internetes vásárlás esetén.
Én a használtakat jobbnak tartom de azt is el tudom fogadni hogy vki újat szeretne , mert a használttól fél (bizony van kockázata amit csökkenteni lehet, de teljesen eltörölni nem) Viszont új estjén ahhoz hogy jó ládát vegyen az ember, mélyebben a zsebébe kell nyúlni....Vagy marad a használt és akkor kategóriákkal jobbat vehet az adott összegből.
Köztes megoldás lehet a használt, de még garanciás termék vásárlása, ami hordozza az új és használt minden előnyét de a hátrányát nem.
Lehet találni ilyen hirdetéseket, de ahhoz figyelni kell és lecsapni rá.....illetve sok türelem és kitartás.[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz espi38 #40527 üzenetére
Senki sem ítélt el senkit, egyszerűen tettünk egy megállapítást az eddigi reakcióid alapján. A kezdetek óta segít mindenki neked, sőt privátban is, de te csak azért sem fogadtad meg a tanácsokat. Majd utána, hogy felrementek a dolgok, ide jössz megint sírni, és ahelyett, hogy beismerned, hogy elk.rtad, próbálod tovább mélyíteni magad alatt a gödröt. Ne haragudj, de ezek után mit vártál, hogy megsimogatja majd valaki a buksid? Az, hogy felfogtad végre, az is annak köszönhető, hogy tegnap nyomatékosan leírtuk többen, hogy mit gondolunk. De ne aggódj, nem te vagy itt (a ph-n) az első ilyen, tuleltuk azt is, ezt is, itt az a kérdés, hogy neked lesz-e egy jó ládád, vagy durcasan visszavonulsz és hallgatod a búgó tápos rettenetet.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40510 üzenetére
Gyere át hozzám meghallgatni a TAGA 90 v3 ládát. Itt lakok Gyálon nem egy távolság.
-
zsoika
addikt
válasz espi38 #40520 üzenetére
Az újjal az a baj hogy ha nem tetszik a hangja, vagy sípol, bármi egyéb akkor az tuti bukó eladásnál és attól csak a 14 napos elállás menthet meg....az meg mennyire etikus hogy végig próbálod az összes ládát. Szóval sajnos csak te tudhatod hogy melyik láda tetszik kinézetre, árban és hangban egyaránt. Mi csak tanácsot tudunk adni a mi tapasztalatunk, ízlésünk szerint ...persze ez nem biztos hogy stimmel a tiéddel.
-
Daywalker
addikt
válasz espi38 #40511 üzenetére
Szar, ahogy a boston is szar, mert ugyebár szar, mert zajos, a magnat azért, mert magnat, és olcsóban az is szar. De te a szar ládát akarod megcsinaltatni (új tap, mintha az két fillér lenne) utána ki tudja milyen lesz, de a gari is elvész. Lesz egy ladad, amiről elmondhatod, hogy új ugyan, de gari nincs rá, de legalább sokba került, aminek az árából vehettel volna valami komolyabbat. Nem értem minek jössz ide tanácsért, ha utána nem fogadod meg és tátott szájjal rohansz be abba a bizonyos erdőbe. Ah hagyjuk is csak felkurom magam. Na jó éjt, korán kelek. (és jöhet a ban, az sem érdekel).
-
Morris
veterán
válasz espi38 #40511 üzenetére
Azért mert értetlen vagy.
Nem azért mondunk valamit, mert azt akarjuk, hogy szopj. Vettél egy új szart, ami szar.
Volt másik ajánlott alternatíva, de az nem kellett. Most meg ki akarod cserélni benne a tápot.
Hagyjad már a picsába az elméletedet. Itt a többség ért hozzá és segíteni akar. Ha örülni szeretnél, akkor hallgass rájuk, főképp ha laikus vagy!
Ha szopni akarsz, mondd azt. Arra is van megoldás
A minőségi, jó cuccnak ára van.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
-
zsoika
addikt
válasz espi38 #40499 üzenetére
Csak annyi hogy kb egyforma szobában a 90-est Én kevésnek éreztem Morrisnál meg a 120-ast jónak .
70eFt új árát nem éri szerintem de szokott akcióban lenni 50eFt -ért és annyiért már jó lehet...illetve aprókon szokott lenni 40eFt körül garanciával. Én a tsw 90-est 3hónaposan (több mint 1,5 év garival) dobozában , papírokkal(mint az új) 37eFt -ért vettem a "horgászok örömén". Annyiért több mint jó vétel volt.(#40500) Morris: JA...akkor azért volt meggyőzőbb mint nálam a 90-es.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz espi38 #40492 üzenetére
Én sem vennék hátsó csöves ládát, ráadásul ez a klipsch széria nem is annyira jó. Miért nem jó a használt jbl? Azok eléggé megbízható vasak voltak és ütöttek is rendesen...
Mod: semmi köze ahhoz a hangszóró pozíciójának, hogy merre néz a port.
[ Szerkesztve ]
-
-
donjohnson
addikt
válasz espi38 #40473 üzenetére
a yamaha subwoofer-ek nem tetszenek?
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
sticky35
tag
válasz espi38 #40306 üzenetére
Szia!
Nem értem hogy jutottál erre a következtetésre. Igazából annyi a feladatod hogy a hangdobozok valós fizikai elhelyzésének megfelelő opciót kiválasztod az AVR-ben, aztán a proci ennek megfelelően keveri a hangokat rájuk.
Nekem meglévő kábelezés miatt a "Front height" opció szerinti kiépítés van, ezt kellett kiválasztani az AVR-en és kész.
Remélem segít!
-
Quetz
őstag
válasz espi38 #40231 üzenetére
Nálam 5.1 volt, nem búgott. Azután bekerült a projektor, összekötöttem az AVR-el és a front hangfalak elkezdtek búgni. A megoldás az volt, hogy nálam is a TV antenna kábelére kellett földhurok leválasztót kötni. Mivel ez nálad nincs, nem tudom, hol lehet a hiba, azt meg kipróbálhatod, hogy mindent egy közös elosztóról látsz el árammal. Ha minden kötél szakad, akkor érdemes lenne villanyszerelőhöz fordulni.
-
junkpod
veterán
válasz espi38 #40230 üzenetére
Hát akkor az nem lehet foldhurok, sem táp gond szerintem.
Közvetlen fali konnektorba van, nem hosszabbitoban ugye?
Amelyik konnektoron van, azon a fázison/aramkoron a többi fogyasztót húzd ki mind, akkor is bug?
Szerintem valami géped visszadolgozik a hálózatba.Box's don't touch!
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #40222 üzenetére
Kaptál ötleteket: szüntesd meg a földhurkot, vagy azt, ami a zavarást okozza. Lehet, hogy egy másik szubláda nem lesz rá érzékeny, de attól még gáz, a teljes frekvencia-tartományban rontja a hangminőséget.
(#40223) Daywalker
Nem lesz, csak lehet. Nálam sem mindegyik búgott, de amióta bekerült a rendszerbe a földhurok leválasztó, azóta egy sem.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #40216 üzenetére
Inkább hárítsd el a hibákat, mert 99 %, hogy nem a szubláda a bűnös!
Kipróbálni nem volt időd, arra viszont van, hogy újra elmenj a boltba?
Nálam is volt ilyen gond, nem a szubláda volt hibás, a TV antennára kellet illeszteni földhurok-leválasztót.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz espi38 #40212 üzenetére
"nem hinném hogy az itteni hálózattal lenne gond"
Szerintem 99 %."Az volt a baj, hogy tegnap nem kapcsoltattam be, mert ha ott is bugott volna akkor el se hozom."
Ez hatalmas hiba volt részedről![ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
-
zsoika
addikt
válasz espi38 #40127 üzenetére
Ha kihúzod az RCA kábelt és nem búg akkor cserés a kábel , mert zavart szed össze. Ha akkor is búg ha csak a hálózatba van dugva akkor az erősítő trafója az. A trafóhang lehet típushiba, vagy garanciális hiba, de ha csak nagyon halkan közelről hallatszik akkor természetes.
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40086 üzenetére
Na olvasva a kálváriádat én is el kezdtem azt a beállítást keresni ami 2.1-t produkál. A DENON távon vannak a színes gombok és az egyik a PURE . na ezt nyomogatva AUTO-ra állítva jött meg a 2.1 piktogram. Most TV nézés közben és 2.0 filmeknél is szól a szubláda. Direct módban csak 2.0 jön ki. Hátha.
-
Daywalker
addikt
válasz espi38 #40077 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mi van beállítva, hány darab hangfal, ha a forrás, amit az erősítő megkap, sztereó, mivel azon nincs külön mély hangsáv. Namármost, úgy tudsz kicsiholni mélyet a ládából, ha arra utasítod az erősítőt, hogy használja a mélyládát is, átirányítva a mélyeket a frontokról (vagy Plus subwoofer állásban az átirányítás mellett a teljes frekvenciasávot párhuzamosan a frontok is leadják - ez nem annyira ajánlott). Ezt úgy tudod megtenni, hogy nyomkodod a gombot a távirányítón, és megkeresed azt a sztereó módot, ahol a két front mellett a sub is aktív. Ezenkívül vannak mindenféle virtuális surround módok, amik felkeverik a zenét sok.1-re, de ezeket hagyjuk. Illetve még annyi, hogy pure audio módban nem lesz sub minden beállítás ellenére. De a sok rizsa helyett majd menj haza és nyomkodd végig a beállítások és a hang módokat is, aztán meglátjuk mi a további lépés.
-
I'am Dony
őstag
válasz espi38 #40063 üzenetére
Na ez a baj...
Semmi köze a fizikai méretnek ehhez. Filmnél az LFE csatorna miatt hallod működni. Nézd meg a hangfalaid freki átvitelét és a min. érték fölé állítsd kb 20Hz el. A szubot szintén ugy vágd hogy illeszkedjen a hangképbe. Ez kb. 100-120 lesz jó, próbáld ki. Az általános érték a frontok esetében 80 Hz a szubnál 120.A gerjedés... használj rendes szub kábelt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest