Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz Joe123 #79298 üzenetére
Samart opció jo benne. Beállítod a kívánt hőmérsékletet pl esetembe 38 fok (persze az erősítőben a maghőmérséklet magasabb de ezt lazán kell bínria) így 34 fokon elindul legalacsonyabb venti fordulaton. 38 fokon meg a beállított max venti fokozaton. Tehát a beállított hőmérsékletnél is meg lehet adni mennyi legyen a max venti fordulat. Van rajta riasztás is aminek hőfokát be lehet állítani, ha eléred ezt a fokot akkor viszont sípolás kíséretében felrakja max venti fordulatra. Kijelző dimmelhető és kikapcsolható. Nem az a verzió van ami átra tolja ki a levegőt így a tetején van még egy végfok, de az nem izzad.
Nekem a macskám miatt volt szükséges, ne hemperegjen a végfok szellőző rácsán.
Persze aki nem kergeti meg néha a rendszert pár órára annak kb felesleges, viszont ha kis helyre van beszorítva az erősítő szerintem hasznos. Olvastam olyanokat aki 30 fokra állítja, de minek... Az én végfokomnak hűtés nélkül kell kb 30 perc mire bemelegszik normálisan használva 34 fokra. -
ada19
senior tag
válasz Formaster #79294 üzenetére
Kell hozzá egy harmadik eszközi is amit hívjunk pl. "okosotthon" vezérlőnek, ez lehet pl. Loxone Miniserver, Node-RED Dockerben, RPi-n, Home Assistant, vagy akár saját Python scriptek egy pár wattot fogyasztó folyamatosan futó gépen.
Ennek a feladata az AVR pingelése, és a ping online állapottól függően a Shelly REST API meghívása relé ki-be kapcsoláshoz.
Sony TV-nél az is lekérdezhető pl. API-ból hogy melyik HDMI van kiválasztva mint forrás, hangerő állítható stb.Mégsenem
-
ada19
senior tag
válasz Formaster #79289 üzenetére
Erősítőn a trigger kimenet szokott lenni de az nem terhelhető annyira ami két ventinek szükséges ezért egy külső tápról kap, ami egy Shelly dugaljon keresztül van vezérelve AVR ki-be kapcsolástó függően (IP cím ping alapján).
Most csak rá van téve, de volt úgy is hogy hátulról átfújta a bútort. A mostani sokkal hatékonyabb.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
Formaster
addikt
válasz Dorian #79290 üzenetére
A centert mindenképp, azért is nézek ilyen magasságú bútort. A hangfal kábelek már nem lennének elegendőek és nem szívesen vennék újakat, illetve nincs semmilyen más lejátszó, vagy htpc sem, minden NAS-ról megy, aminek más helye van. Szerintem a 10 centis légmozás fentről és a 150 oldalról, illetve morfondőr ajánlása a hátul kivágott takaró lemezzel elegendő kellene legyen, vagy még szóba jöhet valamilyen aktív hűtés.
-
Formaster
addikt
Dorian: a tetejére nem tenném több okból sem, azért köszönöm
ada19: A jelenlegi szekrényben 14cm van felette, viszont oldalról csak pár cm légmozgást kap. Eddig jól bírja, lassan a 4.évét tapossa.
Az első bútornál még abban bízok, hogy 21cm-nél magasabb belül, mert egy távtartó fut felette, amit még 6cm-nek ír a rajzon. Vagyis a belső mérete 27cm kell legyen, ami 10cm mozgást biztosít és körülötte szépen távozhat a meleg levegő.
Az aktív hűtést megfontolom, nem rossz ötlet. A 12V-ot az erősítőről vetted le, vagy valamilyen külső tápot adsz neki? Illetve csak ráraktad a házra, vagy belülről szerelted fel?
morfondőr: köszi, ez is jó ötlet
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
válasz Formaster #79285 üzenetére
Általában a hátlap több darabból szokott lenni, az erősítő mögött ha nem rakod bele, szerintem már úgy jó, vagy ki kell vágni ott. Nálam sincs sok hely az erősítő felett, de elől-hátul szabadon áramlik a levegő, langyos szokott csak lenni a teteje.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
-
Formaster
addikt
TV szekrény vásárlás előtt állok, ami nagyon nem egyszerű, ha házimozihoz keres az ember
A leírás szerint körbe 20cm helyet hagyjunk. Na hát ilyen bútort nem igazán találok, iletve a felső lapra nem szívesen raknám.
Egy Denon X2500H-t kell elhelyeznem, ami azért egy hosszabb session alatt szépen be tud fűteni. 17cm a magassága, jelenleg a két befutó pedig lentebb látható.
Az egyiknek 21cm a polc magassága, a másiknak szerintem 24cm. Igaz utóbbi 26,5-öt ír, de abból még lejön a 2.5cm lapvastagság, ha jól látom
Mi a vélményetek? Ha körülötte üresen hagyom, elég lesz neki ennyi szellőzés? Az asszonnyal a felsőre voksolnánk, de az még pár centivel kevesebb -
ada19
senior tag
Valószínűleg én nem értek valamit de ha 75 dB-re kalibrál -30 dBFS mérőjellel, az nem ugyanaz mint a 85 dB -20 dBFS mérőjellel? Azt leszámítva hogy a mérés idejére nem süketül meg senki. Az eredmény ugyanaz lesz szerintem, a 0 hangerő 85 dB hangnyomást jelent.
https://ask.audyssey.com/hc/en-us/articles/212343583-MultEQ-s-reference-level-target
In any case, MultEQ uses 85 dB for –20 dBFS as the intended level.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
Quetz
őstag
Amit pontosítanék:
- Az Audyssey 75dB-re kalibrál, -30dB mérőjellel, a 85dB túl hangos az átlag felhasználónak.
- A headroom mindig 20dB, a mélynyomót 10dB-vel magasabb értékre kalibráljuk.
- a 85+20dB a cinemacitys nagy termekre vontakozik, az otthoni érték 80dB kellene legyen.A vegyél inkább két reflexeset résszel egyet értek!
-
ada19
senior tag
-
ada19
senior tag
válasz rayoliviero #79278 üzenetére
Ebből a táblázatból nagyjából látod mit fog tudni 2 méterről és annak függvényében a saját távolságodhoz tudsz vele számolni. Távolság duplázásával 6 dB-t csökken a hangnyomás.
Audyssey pl. 85 dB-re kalibrál (0 hangerő), tehát tegyük fel -10 körül filmezel mint sokan, akkor az 75 dB, a subwoofernek 30 dB headroom szükséges, az 105 dB csúcsokat jelent. Az SB-1000 ezt 2 méter távolságból 40 Hz és afelett tudja csak, de 22nm szobában jó eséllyel ettől távolabb lesz, a 4 méter sem kizárt, akkor pedig gyakorlatilag csak 50 Hz-től fog tudni valamit produkálni. Ami annyit jelent hogy kellene belőle vagy 3-4, de abból az árból már veszel jó reflexeset. Akár kettőt is.
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/subwoofer-comparison.20494/
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
ada19
senior tag
válasz rayoliviero #79276 üzenetére
Attól függ mi a célod vele, de az SB1000 eszméletlenül gyenge.
Mégsenem
-
nemlehet
őstag
Milyen házimozi erősítő az ajánlott vétel kb 250k-ig? Használt is szóba jöhet.
Forrás: BD PC-ről lejátszva vagy BD rip-ek Plexen keresztül.
Igazából 5.1.2-ben gondolkoztam, azt tudnám úgy ideálisan elhelyezni a szobában. Vannak elfogadható minőségű hangfalaim, de most nincs keret teljes setup cserére úgyhogy azért nem része a kérdésnek.Felhasználás:90%-ban filmezés, 9.9% PC játék, kb 0.1% zenehallgatás.
Jelenleg egy Sony TA-D509 erősítőjét használom ami amúgy az én botfülemnek nem is rossz (bár vagy magasod van, vagy mélyed, valamelyik elveszik ), de ugye elég régi, nem tud HDMI-t kezelni, nem tud ARC-ot, csak sztereó és már az infra vevő sem működik benne így kézzel kell tekergetni.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
SpdY24
csendes tag
válasz tranceplanet #79272 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlásokat mindenkinek. Ebben az irányban fogok elindulni.
-
tranceplanet
addikt
válasz SpdY24 #79269 üzenetére
Amiket b. ajánlott erősítők:
[Denon2600H]
[Pioneer VSX-LX302]
[SONY STR-DH 790 7.2]Szerintem ez egy jó kis Dali hangfalszett: [link]
Sub: [link]
Olcsóbb sub: [link]
Mennyezeti hangszórónak jó lesz ami megvan mostaniból egy pár, aztán később akár ez: [link][ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
félisten
Szia! Extreme audioban most van egész jó akció,de mára kifogytak elég jól ahogy néztem. Ezeket könnyen és olcsón tudod késöbb bőviteni Atmosra.
Állítólag kapnak még készletet, hívd fel őket, ha érdekes lehet valamelyik, én is így kaptam az MA bronze 100 párat hátra, hogy értesítettek és akciós áron adták.
Monitor Audio Monitor 300 5.0 299E
Jamo S809 hangfalszett 249E
ehhez vannak új Subok belépőben szintén ott akcióban
vagy használtan érdemes körünézned pl.[link]
Ahhoz találsz itt az aprón 150 ezertől elég jó belépő atmos erősítőket, Dolby Vision és eARC támogatással viszonylag biztos támogatottsággal.
Például:
[Denon2600H]
[Pioneer VSX-LX302]
[SONY STR-DH 790 7.2]
Ezekkel 500 és 600 között beérhetsz kábelekkel együtt,de garanciás új termékekkel vagy részben.Amúgy érdemes neked körülnézned az oldalakon , Ph, AVX, Jófogás és ha találsz valamit használtan ami azt gondolod jó lehet akkor tedd be ide és kapsz róluk tanácsot / választási javaslatot jó esetben.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
morfondőr
őstag
Abból a keretből már egész jó kezdő szettet ki lehet hozni használtból: erősítő: 150-200k között nézelődj, azok már nagyjából jók a mai követelményeknek. Egy hangfalpár a front szekcióba 100-150k, ehhez center kell még pl. 80-100k, mélynyomó 100k. Ezek csak hasra, nagyon bő hangsugárzókból a kínálat általában, lehet kifogni komplett szettet is. A régi Onkyo szettből pedig ideiglenesen lehet atmos és surround hangszóró is.
-
SpdY24
csendes tag
Sziasztok. Szeretném a hozzáértők segítségét kérni. A családban nagyon szeretünk mozizni így kimondottan film nézésre szeretnék egy komplett házi mozi rendszert vásárolni. A szoba körülbelül 20m2 . Használt megoldás is érdekel. Kritérium, hogy a házimozi erősítő tudja az újabb szabványokat.(Atmos) A komplett rendszerre fordította összeg 400-500e Ft lenne.
Jelenleg ezeket használjuk: onkyo erősítő onkyo hangfalszett
Köszönöm szépen előre is a javaslatokat! -
junkpod
veterán
Sikerült, teszt jelleggel a fölöttem-mögöttem lévő szekrény tetejére, 30cm a mennyezettől, telepíteni az Atmosnak szánt hangszóró párt. Ferdén felfelé irányítottam. Kalibracio sikeres volt. Egyelőre Dolby teszt videókkal néztem és hallgattam meg.
Kicsit arra számítottam, hogy direktben fentről jövő hangok lesznek, de ehelyett inkább egy ambient hangteret kaptam. Ahogy a kislányom megfogalmazta olyan mintha nem egyes külön hangszórók lennének hanem egy körülölelő. Valószínűleg ez a jó eredmény?...
Filmekkel is fogom tesztelni.Box's don't touch!
-
attiss66
senior tag
Hello. Adott egy házimozi erősítő 7.1-es, ami 7 ponton 125 W-ot ad le 8 ohm-on. A hangfalaim. front: 150 W, center 100W, háttérsugárzó 100W. Meghajthatóak e ezzel az erősítővel gond nélkül ezek a hangfalak.
-
SPF
senior tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni.
Volt egy 2019-és LG tv-m, ami optikai kábellel volt összekötve egy Samsung HW-K335 2.1 Ch Hangprojektorral. D.IN forráson a tv távirányítója ki-be kapcsolta a hang projektor, és működött a hang le és fel.
Most a tv-t lecseréltem egy Samsung QE50Q60CAU készülékre, de optikai kábellel D.IN-ben nem megy a hang le és fel. Ha a hangprojektort TV-re kapcsolom, akkor lehet módosítani a hangerőt, de nem kapcsolja azt be és ki. Ebben a módban valószínűleg BT-vel kapcsolódik a tv-hez.Hogy tudnám megoldani, hogy csak a tv távirányítóját tudjam használni?
Köszönöm.
-
-
VoidXs
Topikgazda
Van a kötögetős REW módszer, illetve a Cavern -> QuickEQ -> Haladó -> Start gombok megnyomása. Utóbbit tudod REW-be exportálni a szobaszimuláció opcióval.
#79254 ctrlaltdel13: Ez egy nagyon nehéz kérdés. Segíteni tud a helyek közti egyenetlenség simításában, viszont nem ugyanabban a minőségben, mint a refis. A pontok között frekvenciánként fog változni, hogy épp a hallható vagy a melldöngető sub adja le neked az adott hangot. Számomra ez az eset nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
hcs57
addikt
A sub hangerejének eltalálása után kezd jó véleményem lenni a Wilson sub-12 -ről..
jó lenne valami segítség a frekvenciamenet méréséhez, de csak a fülem maradt.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
félisten
válasz Terminator21 #79240 üzenetére
Sajnos az Onkyot- nem ismerem, de ha a fenti kettő közül választasz , akkor ne gondolkodj abban a Denonban.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
VoidXs
Topikgazda
Az EQ APO-t mérés előtt mindenképp kapcsold ki, az olyan, mintha saját maga után akarnád kötni. A mélyekkel töltött beszédhang egyébként lehet rossz crossover is. Van értelme refist és zártat keverni, de akkor a zárt legyen a crossover, a reflex pedig az LFE.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
ctrlaltdel13
őstag
Cavern nem hagyja figyelmen kivül az eq apot.
Meg se tudnák csinálni egy virtuális csatornát,ha úgy lenne.Fordítsd a fal felé a szub membranját, ha a roomgaint ki akarod használni.
Én most egy napig csak a szubok helyét mértem.
5cm eltolásokkal forgatva mind a négy irányba.
Kiindulasnak elég jó helyeket találtam,úgy hogy delay nélkül a legjobb az átvitelem. -
m3ss
veterán
válasz VoidXs #79246 üzenetére
Én 4 refissel is kifogyok, pedig ref alatt mozizok nagyon kicsi szobában.
az kemeny...lehet ki kellene probalnom a 2 subbal mit hallok?
vagy amugy sincs ertelme egy refiset egy zarttal parban hasznalni?nekem amugy az audyssey kalibracio 25%-ra tekertette vissza az r115 sw-n a gaint, most hogy ratoltam teljesen a falra. persze elotte se volt sokkal feljebb..irta itt vki korabban, hogy lehetoleg ne legyen 75 cm-nel tavolabb a faltol? amugy mintha elotte, 15 cm-rel elorebb jobban tetszett volna. persze nem mertem vissza rew-vel...
cavern meresek elott vissza kell allitanom az eq apot alapbeallitasra? szoval ne eqzzam a merojelet? vagy cavern meres figyelmen kivul hagyja az eq apo korrekciokat amugy is?
viszont vmelyik nap megneztem egy 3d filmet, mar reg nem neztem filmet audysseyvel. borzaszto amugy cavernhez kepest sztem a terhangzas sem olyan, de itt van a legkisebb kulonbseg. a centerbol jon ez a bugo hang beszedhangoknal ami regen mindig zavart, es a mely hangok egyertelmuen rosszabbak. pedig pont vmelyik spidermant neztem, aminek a hangsavjat dicsertek...de ezek a kepregeny filmek. mar tobbszor megfogadtam nem nezek meg tobbet...meg ha ilyen konnyed popcorn hangulatban vagyok se. nagyon gyengek 1-2 kiveteltol eltekintve. de 3d valasztek keves..
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dorian #79245 üzenetére
Én 4 refissel is kifogyok, pedig ref alatt mozizok nagyon kicsi szobában. Subból egyszerűen sosem elég EQ, room curve, low extension mellett. Persze, mondhatod azt, hogy 40 Hz-nél feladod, és akkor elég lehet egy jobb zárt, de az más szint.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz rayoliviero #79243 üzenetére
Nem ismerem a Dalit és nincs Spinorama mérés se hozzá, hogy objektívet tudjak mondani. Bocsi.
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #79237 üzenetére
VoidXs ebben tudnál segíteni?
-
-
-
m3ss
veterán
válasz VoidXs #79238 üzenetére
kerdes, hogy hanyan hallgatnak olyan hangosan filmet, hogy elfogy a zart sub. nyilvan ehhez definialni kellene a hangosat meg a szoba meretet, de en azt tippelnem 10bol9 betevedonek eleg egy zart is.
vagy halkabban is elojon a kulonbseg?#79237rayoliviero amugy pont most raktam fel en is egy zartat aprora...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
VoidXs
Topikgazda
válasz rayoliviero #79236 üzenetére
Igen, zenére jobbak a lassú lecsengések, főleg klasszikus/jazz vonalon sokkal kellemesebb hallgatni, különösen a zongora hangján érezni, filmre viszont hatalmas hátrány, az erő teljesen hiányzik belőle. Refisből könnyű zártat csinálni, vagy eltömíted egy zoknival, vagy PC esetén olyan szűrést használsz, viszont zártból refist nem lehet.
-
rayoliviero
veterán
válasz VoidXs #79235 üzenetére
A másik kérdés, ha a meglévő rendszeremben a frontokat is ki tudom cserélni Dali Zensor 5 frontokra, az előrelépés lenne? Plusz a subot is.
A meglévő rendszerem:
Erősítő: Yamaha RX-V383 (4k60p/HDR/Bluetooth/HDCP 2.2/HDMI)
Front: Magnat Monitor Supreme 802
Center: Magnat Monitor Supreme 252
Surround: Magnat Monitor Supreme 102
Bass: Magnat Monitor Supreme 202ATehát érdemes lenne ezeket a Magnat frontokat Dali Zensor 5 frontokra lecserélni?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz rayoliviero #79234 üzenetére
300 W peak és 40 Hz hivatalos alsó határ, ráadásul belépő zárt is. Mindhárom red flag, ezen egy jobb álló pár túltesz. Javaslom például ezt.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz rayoliviero #79229 üzenetére
Sajnos mindkettő nem ajánlott. Mekkora keretben nézelődsz?
-
hcs57
addikt
Sztereó műsornál (Denon AVR x1300w) a sub nem szól, a frontok pedig a beállításokban small -ra vannak állítva. Hogyan lehet a subot szóra bírni?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
félisten
válasz Terminator21 #79228 üzenetére
A Marantz 5014 ha a garancia nem zavar. Az S660 a HDMi 2.1 kivételével (de eARC van az 5014 nél is)gyengébb hardveresen és a bemérő szoftvere butább verzió.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Subwoofert akarok venni használtan.
Kettő közül nem tudok dönteni:Focal Sw700s
Velodyne CHT-10RMelyik lehet a jobb?
-
Terminator21
csendes tag
Valaki segít dönteni Denon avr s660h újonnan,vagy marantz Sr 5014 4 èvesen használtan?Árban ugyan az!Melyik jobb vètel,illetve mire figyeljek ha használtan veszek?
Denon új de fèlek kevès lesz a teljesítmény,marantz ugye használt.8k egyenlőre nem opció...Köszi a segítséget! -
hcs57
addikt
válasz mlaci01 #79225 üzenetére
Hétfőn hívtak, akkor azt mondták, hogy hamarosan kapok levelet.. csütörtökön felhívtam őket, akkor mondta, hogy még nem érkezett meg az áru, de van itt egy, azt elküldheti. Így kaptam meg.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Most hozta a GLS futár.. Elég volt felhoznom a 2. emeletre. Kicsomagoltam, most veszi át a szoba hőmérsékletét.
A kábel kész, újra kell kalibrálnom az AVR-t.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #79220 üzenetére
A Dirac nem csak a SUB-on dolgozik, hanem minden máson is. Az viszont szubjektív, hogy kinek mi tetszik, full band korrekció vagy az 500Hz-en limitált.
A tudomány a téma mögött azt mondja, hogy a pár száz Hz-ig a szoba dominál és azért használunk DSP-t, mert az LFE tartományban más nem igazán célravezető. 500Hz-től viszont már "viszonylag egyszerű" akusztikai elemekkel operálni.Ha van audyssey mobil appod, akkor ott tudsz függönyözni és kitudod próbálni, hogy tetszik a limitált EQ.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #79220 üzenetére
Azt nem tudom, hogy D/M belül mi a különbség, mert a szoftver ugyanaz és nyilván az első felhasználáskor köti az eszközt a fiókhoz. A későbbiek miatt érdemes egy külön email fiókot csinálnod a vashoz...
A szub miatt elég lenne, csak az egyedi görbékkel leszel bajban, ha a korlátosat veszed, mert azok 500 Hz felett is dolgoznának, emiatt nem javaslom. -
Vicarious1
aktív tag
Üdvözlet! Az lenne a kérdésem, hogy a Dirac Live-licensz vásárláskor a mostani BF akcióban meg kell adni előre az erősítő konkrét típusát, hogy mihez szeretnéd majd használni vagy vásárlás után bármely Dirac-képes erősítőhöz felhasználható?
Egy szub használata esetén egy Cinema 40-hez elég lehet az alap 20Khz-500Hz verzió? -
jambiyya
őstag
XTZ-nél is feketepéntek van. 12.17 EDGE 600EUR alatt van most.
-
svgyula
addikt
Szia! Nem lesz jó! A két belsőt tekerd össze egy szálnak. A külső pedig negatív és egyben árnyékolás! Ha két ér egymás mellett megy és még egy árnyékolás is van akkor kb úgy működik mint egy antenna. Na meg az sem teljesen jó ha a sztereó jelnek közös árnyékolása van de azon belül össze vannak tekeredve. De itt csak monó. Az más ha mindkét szál árnyékolva van és az van összekötve-közösítve. Ez ugye egy sztereó mikrofon kábel, az pedig teljesen más!
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
morfondőr
őstag
válasz junkpod #79208 üzenetére
Így van, ha nincs legalább egy pár atmos hangsugárzód, akkor csak az alap 5.1 vagy 7.1 hangsávot kapod. De ha már megvetted a hangszórókat és van rá lehetőséged, akkor inkább a mennyezetre tedd, mert ott fog legjobban érvényesülni. A front hight is lehet atmos, de ott túl sokat nem ad hozzá az élményhez (nálam legalábbis nem adott). Viszont az, hogy hova teheted, az erősítőd is határt szab, mert nem biztos, hogy minden erősítő támogat minden elhelyezést. Ezt a menüben nagyon könnyen meg tudod nézni.
-
VoidXs
Topikgazda
Egyik +, másik -, az árnyékot pedig közösítsd a földdel, de csak az egyik oldalon, mert úgy lesz Faraday kalitka. Ha mindkét oldalra bekötöd, nem ér semmit.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
válasz I'am Dony #79209 üzenetére
Így gondoltam, de felvetődött bennem, hogy úgy kötöm be
- barna középre (meleg pont)
- fehér házra (hideg pont)+ az egyik oldalt az árnyékolást..
A vezetéket régebben vettem (sok éve), most találtam meg, a garázsban.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz morfondőr #79205 üzenetére
Vettem 2 használt hangszórót 14ért, meg kell kábel 5-10e árban. Ennyit szántam rá a kíváncsiságra és a kísérletezésre.
Lassan kezdem érteni az Atmos lehetőségeit és korlátait. Ezek szerint ha nincs mennyezeti hangszóró beállítva akkor pont felesleges az Atmos hangsavok kergetese, mert legjobb esetben is csak egy 5.1 dthd sávot kapunk lejátszás közben.Box's don't touch!
-
I'am Dony
őstag
Ha valaki Arendal dobozokat, szubot vásárolna, van egy 50 Eur kuponom hozzá. Részletek privátban.
-
hcs57
addikt
Aki készített már sub vezetéket, attól kérdezném, hogy találtam árnyékolt vezetéket, de ennek 2 jelvezetője van. Ezt hogy kötnétek be?
-
morfondőr
őstag
válasz junkpod #79196 üzenetére
Az atmost nem keveri ki semmi, a hangsáv tartalmaz olyan metaadatot, amiben hang objektumok pozíciói vannak meghatározva, amiket az erősítő dekódere elhelyez a "térben" a hangsugárzók számának és helyzetének függvényében.
Nem vagyok nagy házimozi guru, nekem otthon egy egyszerű 5.1.2 kiépítés van álmennyezetbe szerelt atmos sugárzókkal. Előtte egy darabig front hight volt. Egyértelműen jobb a mennyezeti, viszont sajnos a filmek nagyon nem használják ki olyan mértékbe, mint vártam volna. Egy-egy film 1-2 jelenetében szólalnak meg a fenti hangsugárzók. Azért vannak, amiben nagyon jól használják és pl. a zenében lévő hangokat is felviszik (Dűne), de nem túl sok. Na ezeknél egyértelműen jó a hatás. Lehet hogy az én erősítőm nem tudja ezt olyan jól megjeleníteni (Yamaha RX-V685), összehasonlítási alapom sajnos nincs. Ha van hangszóród és meg tudod oldani, akkor érdemes kiépíteni, mert azért néha jó tud lenni, de túl sokat én nem költenék rá.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
VoidXs
Topikgazda
Újra él a TheDigitalTheater is. A DemoWorld-nek viszont végleg kampó, már híroldal sincs ott.
-
félisten
válasz VoidXs #79201 üzenetére
HUh. Ránéztem erre a márkára, még soha nem hallottam róla. Látom ők azért más dimenzióban mozognak az akusztika terén .
Komoly.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest